www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Εξομαλύνεται η κατάσταση στην αγορά καυσίμων της Μακεδονίας

Γεμάτες δεξαμενές έχει πλέον το 40% - 50% των πρατηρίων στους περισσότερους νομούς της Κ. Μακεδονίας, ενώ κανονικά λειτουργούν και οι μεταποιητικές βιομηχανίες ροδάκινου της Ημαθίας, καθώς από χθες το βράδυ ξεκίνησε ο ανεφοδιασμός τους με μαζούτ.


Εκτιμάται ότι μέχρι το βράδυ ή το αργότερο αύριο το πρωί θα έχει ολοκληρωθεί ο ανεφοδιασμός των περισσότερων πρατηρίων καυσίμων στο νομό Θεσσαλονίκης με βενζίνη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ξεπερνούν τα 700 τα φύλλα πορείας για την πολιτική επιστράτευση, που έχουν επιδοθεί σε ιδιοκτήτες βυτιοφόρων και φορτηγών δημόσιας χρήσης, σύμφωνα με την νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης.

Από τις 29/7 μέχρι τις 7 το πρωί σήμερα, μόνο η Ελληνική Αστυνομία έχει επιδώσει 92 φύλλα πορείας
για την επίταξη φορτηγών δημοσίας χρήσης και άλλα 133 για βυτιοφόρα.

Ο αριθμός των πρατηρίων, που έχουν ήδη εφοδιαστεί με βενζίνη στο νομό Θεσσαλονίκης, ξεπερνά το 50%, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Πρατηρίων Καυσίμων «Άγιος Χριστόφορος», Σπύρος Μελίδης, σύμφωνα με τον οποίο η κατάσταση είναι δυνατόν, πλέον, να χαρακτηριστεί ομαλή.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται από το πρωί η επίδοση φύλλων πορείας για την πολιτική επιστράτευση οχημάτων δημόσιας χρήσης στους διάφορους νομούς της Μακεδονίας. Σύμφωνα με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στις 11 το πρωί "δούλευε" κανονικά πάνω από το 40% των πρατηρίων καυσίμων.

Παράλληλα, στη Χαλκιδική επιδόθηκαν μέχρι χθες φύλλα πορείας για 219 φορτηγά, στο Κιλκίς για 12 βυτιοφόρα και 165 φορτηγά, στις Σέρρες για 72 βυτιοφόρα και 16 φορτηγά, στην Κατερίνη για 24 φορτηγά, στην Βέροια για 13 βυτιοφόρα και έξι φορτηγά και στην Έδεσσα για εννέα βυτιοφόρα.

Ομαλή χαρακτηρίζεται πλέον η κατάσταση και στη δυτική Μακεδονία. Στο νομό Κοζάνης, για παράδειγμα, πάνω από τα μισά πρατήρια λειτουργούν πλέον κανονικά.

Κανονικά εφοδιάζονται με μαζούτ από χθες το βράδυ τα κονσερβοποιεία της Ημαθίας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πλέον περιθώρια αισιοδοξίας ότι θα «σωθεί» τουλάχιστον η ποικιλία ροδάκινου «Άνδρος», που συγκομίζεται αυτή την περίοδο.

Ανεκτέλεστο, λόγω αδυναμίας εφοδιασμού με καύσιμα, παρέμεινε το σημερινό δρομολόγιο του επιβατικού-οχηματαγωγού πλοίου «Αλκυόνη», που επρόκειτο να αναχωρήσει από Θεσσαλονίκη για Σκόπελο, Σκιάθο και Βόλο, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΕΛ Lines. Για το συγκεκριμένο δρομολόγιο δεν είχαν, ωστόσο, εκδοθεί εισιτήρια.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: