www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Κλειστή η Εγνατία οδός

Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από τη Μακεδονία προς και από την Ήπειρο, καθώς λίγο μετά τις 8.30΄ το βράδυ έκλεισε η Εγνατία οδός, εξαιτίας της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία η κυκλοφορία διακόπηκε και στα δύο ρεύματα του αυτοκινητόδρομου, ενώ έκλεισε από τα χιόνια και ο παρακαμπτήριος επαρχιακός δρόμος, Κοίλων - Βατερού Κοζάνης, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν

΄Ενα γονίδιο συνδέεται με πολλούς καρκίνους

Ένα και μόνο κοινό γονίδιο φαίνεται ότι κρύβεται πίσω από πολλούς και διαφορετικούς καρκίνους του αναπαραγωγικού συστήματος, σύμφωνα με νέα μελέτη καναδών ειδικών που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «New England Journal of Medicine».

Ερευνητές από το Κέντρο Επιστημών του Γονιδιώματος Michael Smith που ανήκει στην Υπηρεσία για τον Καρκίνο της Βρετανικής Κολομβίας ανακάλυψαν ότι καρκίνοι των ωοθηκών, της μήτρας και των όρχεων εμφάνιζαν την ίδια μετάλλαξη σε ένα γονίδιο που ονομάζεται DICER.

Το συγκεκριμένο γονίδιο είναι γνωστό εδώ και πολλά έτη στους επιστήμονες, ωστόσο ο ακριβής ρόλος του σε ό,τι αφορά την «πυροδότηση» ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων παραμένει

Κόντρα Βορίδη με Βενιζέλο-Παπαϊωάννου στο υπουργικό

Μετά το νέο επεισόδιο στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ανάμεσα στον υπουργό Μεταφορών, Μάκη Βορίδη και τους Ε. Βενιζέλο, αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών και Μ. Παπαϊωάννου, υπουργό Δικαιοσύνης, πηγές του Μαξίμου ανέφεραν ότι «από εδώ και στο εξής και όποτε δεν καθίσταται δυνατό το υπουργικό συμβούλιο να λαμβάνει συναινετικές αποφάσεις θα λαμβάνονται αποφάσεις από την πλειοψηφία και τα σχέδια νόμου θα πηγαίνουν προς ψήφιση στη Βουλή».

Η θέση αυτή αναμένεται να μεταφερθεί από τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο στις συναντήσεις, που θα έχει με τον Γ. Παπανδρέου, τον Α. Σαμαρά και τον Γ. Καρατζαφέρη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Λ. Παπαδήμος στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ανέφερε ότι «η κυβέρνηση αυτή δεν είναι κυβέρνηση ελάχιστου παρονομαστή, θα προσπαθήσουμε να

Λ. Παπαδήμος: Αναγκαία η αναμόρφωση του δικαστικού συστήματος


Βασική προτεραιότητα στο πλαίσιο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων χαρακτήρισε τον εκσυγχρονισμό του συστήματος απονομής δικαιοσύνης ο Λ. Παπαδήμος, κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

Όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός με αφορμή την παρουσίαση από τον υπουργού Δικαιοσύνης του ν/σχ «για τη δίκαιη δίκη και την αντιμετώπιση φαινομένων αρνησιδικίας», η βελτίωση της λειτουργίας του δικαστικού συστήματος έχει μεγάλη σημασία, όχι μόνο για την εμπέδωση του αισθήματος δικαίου στην κοινωνία, αλλά και για την ορθή και δίκαιη λειτουργία της αγοράς και της οικονομίας.

«Πιστεύω ότι ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό δικαιοδοτικό σύστημα και ένα εύρυθμο και λειτουργικό δικαστικό πρότυπο θα ενθαρρύνουν τις ιδιωτικές επενδύσεις και την οικονομική

Διεκόπη λόγω χιονιά η κυκλοφορία στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού


Διεκόπη λόγω της έντονης χιονόπτωσης η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού προς Καρδίτσα και Τρίκαλα από το 12ο χιλιόμετρο. Περιπολικά της αστυνομίας έχουν απαγορεύσει την κυκλοφορία των οχημάτων προς Δομοκό, Καρδίτσα και Τρίκαλα για να δοθεί η δυνατότητα στα εκχιονιστικά μηχανήματα να ανοίξουν δρόμο και παράλληλα να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό ορισμένων αυτοκινήτων που έχουν

Νέο σωματίδιο ανακάλυψε ο επιταχυντής του CERN


Ένα άγνωστο μέχρι σήμερα υποατομικό σωματίδιο, το πρώτο που εντοπίζεται από την έναρξη της λειτουργίας του το 2009, ανακάλυψε ο μεγάλος υπόγειος επιταχυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών (CERN), στα γαλλο-ελβετικά σύνορα.

Σύμφωνα με το BBC, η ανακάλυψη, που θα βοηθήσει τους επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα τις δυνάμεις που συγκροτούν και συγκρατούν την ύλη, δεν έχει ακόμα δημοσιευτεί επισήμως, αλλά έχει ήδη γίνει η σχετική προδημοσίευση στον επιστημονικό διαδικτυακό τόπο Arxiv.

Το νέο σωματίδιο, που ονομάστηκε Chi_b (3P), αποτελεί μια περισσότερο διεγερμένη κατάσταση των σωματιδίων Chi που έχουν ήδη ανιχνευθεί σε προηγούμενες συγκρούσεις σωματιδίων, σύμφωνα με

Φθιώτιδα: Προβλήματα στις μετακινήσεις λόγω χιονόπτωσης


Με αμείωτη ένταση χιονίζει από το μεσημέρι στη Φθιώτιδα, όπου τα εκχιονιστικά μηχανήματα εργάζονται πυρετωδως για να κρατήσουν ανοιχτούς τους οδικούς άξονες γύρω από τη Λαμία.

Με προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζονται από τα μηχανήματα της Περιφέρειας, εξελίσσεται η κυκλοφορία στον δρόμο Λαμίας - Αμφισσας, ιδιαίτερα από το 6ο έως το 18ο χιλιόμετρο στην περιοχή του Μπράλλου, όπου μετά τις 4 το απόγευμα η χιονόπτωση είναι έντονη. Η κυκλοφορία γίνεται κανονικά, αλλά η αστυνομία συστήνει στους οδηγούς να έχουν αλυσίδες.

Στον δρόμο Λαμίας - Καρπενησίου, ιδιαίτερα στην Ράχη Τυμφρηστού, από το μεσημέρι και μετά επικρατεί ύφεση, αλλά οι αρμόδιοι συνιστούν στους οδηγούς που κινούνται προς αυτή την

Κλειστά τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι το Σαββατοκύριακο


Λουκέτο στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία στις 24 και 25 Δεκεμβρίου βάζει η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιολογικών Χώρων.

Οπως αναφέρει η Ενωση σε σχετική ανακοίνωση, «παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις προς κάθε αρμόδιο για αποχή από την εργασία μας τα Σαββατοκύριακα, δεν υπάρχει πρόβλεψη πληρωμής μας, με αποτέλεσμα να χάνονται ήδη

Α. Διαμαντοπούλου: Η εφεδρεία δεν αφορά τους εκπαιδευτικούς


Η εφεδρεία δεν αφορά τους εκπαιδευτικούς και δεν μπορεί να βρει εφαρμογή στο χώρο της εκπαίδευσης, διαβεβαίωσε η αρμόδια υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου τους δασκάλους, με εκπροσώπους των οποίων συναντήθηκε σήμερα.


Το διοικητικό συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας ΔΟΕ ανέφερε, πάντως, πως τυχόν εφαρμογή του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας - απόλυσης στο χώρο της εκπαίδευσης, θα αποτελεί αιτία πολέμου. «Οι δεσμεύσεις που δίνονται κάθε φορά δεν είναι δυνατό να αναιρούνται με την επίκληση νέων έκτακτων οικονομικών συνθηκών, οι οποίες τάχα επιβάλλουν την αλλαγή τους», τόνισε το δ.σ. της ΔΟΕ, ζητώντας τη σαφή τοποθέτηση της υπουργού.


Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας είπε κατηγορηματικά ότι η εργασιακή εφεδρεία δεν αφορά τους εκπαιδευτικούς. Δεν απάντησε, όμως, εάν θα υπάρξει μετακίνηση εκπαιδευτικών σε

Αδ. Γεωργιάδης: Στα μέσα Ιανουαρίου τα αποτελέσματα για τις άγονες γραμμές


Μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου θα έχουν βγει τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για τις άγονες γραμμές, δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Αδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα.

Ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα ναυτιλίας ανέφερε ότι για τη γραμμή Πειραιάς - Σάμος - Ικαρία προέκυψε ενδιαφέρον και από δεύτερη εταιρεία και πρόσθεσε ότι αναζητεί λύση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση με το Καστελόριζο, καθώς υπάρχει πρόβλημα λόγω της ΑΟΖ.

Ανακοίνωσε, επίσης, την υπογραφή απόφασης με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, για την

΄Εκκληση ΥΠΟΙΚ για επιστροφή καταθέσεων στην Ελλάδα


Έκκληση «προς τον ελληνικό λαό, τους Έλληνες της διασποράς και προς το ελληνικό ναυτιλιακό κεφάλαιο, για τη διαμόρφωση κινήματος επιστροφής των καταθέσεων στην Ελλάδα» απηύθυνε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της βουλής.

«Ακόμη και αν υπάρχουν καταθέσεις επιχειρηματικού χαρακτήρα που δεν φορολογούνται ούτε στην Ελλάδα, αλλά υπάρχουν στο εξωτερικό, είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτές να έρθουν και να κατατεθούν στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα για να αυξήσουμε τα επίπεδα ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας», είπε ο ΥΠΟΙΚ κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια για την κύρωση των συμφωνιών με

Παράταση έως 18/2 για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων


Παρατείνεται έως τις 28 Φεβρουαρίου 2012 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την υπαγωγή στη ρύθμιση των αυθαιρέτων, κατόπιν αιτήματος των πολιτών.

Οπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ, η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης του ενιαίου ειδικού προστίμου παρατείνεται μέχρι τις 31 Ιανουαρίου

Εντείνονται οι κινητοποιήσεις των μηχανικών, κανονικά το ηλεκτρονικό σύστημα αυθαιρέτων


Εντείνονται οι κινητοποιήσεις των διπλωματούχων μηχανικών, ενώ ταυτοχρόνως, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΤΕΕ αξιολογούνται και αναγνωρίζονται οι κινήσεις καλής θέλησης, που οδηγούν σε βήματα επίλυσης αιτημάτων, με βάση το διεκδικητικό πλαίσιο που έχει αποφασίσει η Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου, με τη συμμετοχή Φορέων και συλλόγων των Μηχανικών.

«Οι διπλωματούχοι μηχανικοί σκληραίνουν και κλιμακώνουν τη στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, που αρνούνται να ανακαλέσουν αποφάσεις για απαράδεκτες αυξήσεις των εισφορών των μηχανικών, σε περίοδο οικονομικής ύφεσης και μεγάλης ανεργίας, καθώς επίσης δεν λαμβάνουν μέτρα για την προστασία των αποθεματικών του Ταμείου

΄Αρση του απαγορευτικού απόπλου στα περισσότερα λιμάνια

΄Ηρθη το απαγορευτικό απόπλου για τα περισσότερα ακτοπλοϊκά δρομολόγια της χώρας. Αναχωρούν για τους προορισμούς τους τα πλοία από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Δεμένα παραμένουν όσα εξυπηρετούν τις πορθμειακές γραμμές Αλεξανδρούπολη -Σαμοθράκη και Πρίνος - Καβάλα. Επίσης, τα δελφίνια δεν εκτελούν δρομολόγια από και

ΥΠΟΙΚ: «Όχι» σε εκλογές, πριν την ολοκλήρωση του PSI


«Η χώρα δεν μπορεί να οδηγηθεί σε εκλογές την ώρα που διαπραγματεύεται το PSI», τόνισε, από το βήμα της Βουλής, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Επισήμανε ακόμη ότι «δεν μπορεί να πάμε σε εκλογές προτού συμφωνήσουμε για το νέο δανειακό πρόγραμμα», ενώ υπογράμμισε ότι «η διαρκής παραγωγή αβεβαιότητας δεν βοηθά τη χώρα».

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων σημείωσε: «Κωλύομαι να μιλήσω δημόσια για το PSI που διαπραγματευόμαστε

Ραγδαία αύξηση της μετανάστευσης στη Γερμανία


Αλματώδη αύξηση της μετανάστευσης στη Γερμανία το πρώτο εξάμηνο του 2011, ειδικά από χώρες της ΕΕ που πλήττονται από την οικονομική κρίση όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία της χώρας. Κατά 84% αυξήθηκαν οι μετανάστες από την Ελλάδα.

Περίπου 435.000 άνθρωποι προερχόμενοι από το εξωτερικό εγκαταστάθηκαν στη Γερμανία το πρώτο εξάμηνο του 2011 - αριθμός αυξημένος κατά 19% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010.

Μεταξύ των νεοαφιχθέντων, οι 381.000 ήταν ξένοι, κυρίως Ευρωπαίοι. Η μετανάστευση πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) σημείωσε αλματώδη αύξηση, 29%.

Ο αριθμός των νέων μεταναστών από την Ελλάδα αυξήθηκε κατά 84% το πρώτο εξάμηνο στους 4.100 ανθρώπους, ενώ η μετανάστευση από την Ισπανία αυξήθηκε κατά 49%, στους 2.400 ανθρώπους.

Η γερμανική στατιστική υπηρεσία υπογραμμίζει την αύξηση (+30%) των μεταναστών με προέλευση τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης που έχουν ενταχτεί στην ΕΕ. Η εξέλιξη αυτή θεωρείται πως

Ε.Ε.: «Οχι» στις διακρίσεις μεταξύ ανδρών - γυναικών στα ασφάλιστρα


Κατευθυντήριες γραμμές με σκοπό να βοηθήσει τον ασφαλιστικό κλάδο να εφαρμόσει τιμολόγηση χωρίς διακρίσεις λόγω φύλου εξέδωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έπειτα από την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με την οποία τα διαφορετικά ασφάλιστρα για άνδρες και γυναίκες συνιστούν διάκριση λόγω φύλου.

Στην απόφασή του στη υπόθεση Test-Achats της 1ης Μαρτίου 2011, το Δικαστήριο όρισε ότι οι ασφαλιστές, το αργότερο μέχρι την 21η Δεκεμβρίου 2012, θα πρέπει να αντιμετωπίζουν με ισότιμο τρόπο τους πελάτες τους, είτε είναι άνδρες είτε γυναίκες, σε ζητήματα ασφαλίστρων και ασφαλιστικών παροχών. Η αντιπρόεδρος Viviane Reding, Επίτροπος της ΕΕ για θέματα Δικαιοσύνης, είχε συνάντηση με τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες της ΕΕ τον Σεπτέμβριο του 2011 για να συζητήσει πώς θα έπρεπε ο κλάδος να προσαρμοστεί στην απόφαση του Δικαστηρίου.

Μετά τις διαβουλεύσεις με τις εθνικές κυβερνήσεις, τους ασφαλιστές και τους πελάτες, οι νέες κατευθυντήριες γραμμές της Επιτροπής ανταποκρίνονται στην ανάγκη πρακτικής καθοδήγησης για τις επιπτώσεις της απόφασης. Σκοπός τους είναι να βοηθήσουν τόσο τους καταναλωτές όσο και τις

Επιστολή βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στον πρωθυπουργό

Με τον τίτλο «Να προλάβουμε τα χειρότερα που έρχονται» δώδεκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απευθύνουν επιστολή προς το Μέγαρο Μαξίμου ζητώντας από τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Κοινωνική Συνοχή και Αλληλεγγύη.

«Η πρωτοφανής οικονομική κρίση που περνάει η χώρα μας, έχει προκαλέσει σοβαρά κοινωνικά προβλήματα σε ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού το οποίο καθημερινά αυξάνεται. Η ανεργία, η φτώχεια, η ανέχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός εξαπλώνονται ολοένα και περισσότερο σε χιλιάδες συνανθρώπους μας. Πάνω από 20-25% έχουν αυξηθεί σε σχέση με το 2010 οι συμπολίτες μας που προστρέχουν σε συσσίτια και είναι άστεγοι. Η ελληνική κοινωνία ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις και τα θύματα της κρίσης είναι πρώτα απ’ όλα τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι», επισημαίνουν οι συντάκτες της επιστολής.

«Η περιθωριοποίηση και ο κοινωνικός αποκλεισμός πρέπει να αφυπνίσει τις υγιείς κοινωνικές δυνάμεις, ανεξαρτήτως πολιτικών απόψεων. Να ξαναφέρει στο προσκήνιο την Ενότητα του έθνους,

Ρέθυμνο: Πέθανε ο 50χρονος καθηγητής που συνελήφθη για παιδεραστία

Υπέκυψε στα τραύματά του ο 50χρονος καθηγητής φυσικής αγωγής στο Ρέθυμνο, ο οποίος αυτοτραυματίστηκε χθες κατά τη σύλληψή του για τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατ΄ εξακολούθηση.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, παρουσία και του Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνου, μετέβησαν χθες στο σπίτι

Εμμένει ο ΛΑΟΣ σε παράταση του βίου της κυβέρνησης


Τη θέση του ΛΑΟΣ για επιμήκυνση του βίου της κυβέρνησης και ανασχηματισμό επανέλαβε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης.

«Η θέση του ΛΑΟΣ είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει επιμήκυνση του βίου της κυβερνήσεως, προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα και να παραχθεί ένα συγκεκριμένο έργο, αλλά και να αποτιμηθεί στο σύνολό του το έργο και να μην κρίνεται αποσπασματικά από τους πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Επισήμανε ακόμη ότι υπάρχει ζήτημα για το εύρος των αποφάσεων που μπορεί να πάρει η κυβέρνηση. «Η εντολή που έχουν δώσει οι πολιτικοί αρχηγοί είναι εντολή ενός συγκεκριμένου πράγματος, είναι κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας, η οποία έχει συγκεκριμένη αποστολή και περιορίζεται σε αυτή. Αν είναι έτσι, τότε σε ποια λογική θα αρχίσει να παίρνει το άλφα ή το βήτα

ΟΔΔΗΧ: Διευκρινίσεις για τις συμπληρωματικές προσφορές


Συμπληρωματικές μη-ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 300 εκατ. ευρώ έγιναν δεκτές στη δημοπρασία των τρίμηνων εντόκων γραμματίων της 20ης Δεκεμβρίου 2011, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ΟΔΔΗΧ .

Το ελληνικό δημόσιο άντλησε την Τρίτη ποσό ύψους 1,3 δισ. ευρώ,

Παρατείνεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»


Την παράταση έως τις 30.6.2012 τόσο του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» όσο και των συμβάσεων ορισμένου χρόνου του προσωπικού που απασχολείται σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των επιχειρήσεων τους την υλοποίηση της συγχρηματοδοτούμενης κατά το 2011 πράξης στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, προβλέπει επικείμενη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Τα παραπάνω γνωστοποίησε η αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών Φώφη Γεννηματά απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Χρ. Ζώη.

Παράλληλα, η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι στρατηγική της κυβέρνησης είναι το «Βοήθεια στο Σπίτι» να μετεξελιχθεί σταδιακά σε ένα σύγχρονο σύστημα πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας.

Η στρατηγική αυτή, όπως επισήμανε, προβλέπει ένα βραχυπρόθεσμο μεταβατικό στάδιο, που θα εξασφαλίζει ότι οι ομάδες του πληθυσμού που εξυπηρετούνταν έως τώρα θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τις υπηρεσίες κατ΄ οίκον φροντίδας μέχρι να εφαρμοστεί ένα βιώσιμο σύστημα που θα

Δ. Δασκαλόπουλος: Δεν υπάρχουν περιθώρια για εκλογολογία


«Δεν υπάρχουν περιθώρια για εκλογολογία. Αν η κυβέρνηση δεν προφτάσει, η Ελλάδα θα πεινάσει», προειδοποίησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, τονίζοντας ότι παίζεται αν θα παραμείνουμε ή όχι στην Ευρώπη.

Απευθυνόμενος στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση τόνισε ότι είναι χρέος τους «να συνεργαστούν

Η Ναμίμπια αναγνώρισε τα σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα, χθες, στη Νέα Υόρκη.

"Η Ναμίμπια αναγνώρισε την ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, ενώ οι δύο χώρες προχώρησαν στην υπογραφή συμφωνίας για τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων.

Τη συμφωνία υπέγραψαν χθες στη Νέα Υόρκη, οι πρέσβεις των μονίμων αντιπροσωπειών των δύο χωρών στα Ηνωμένα Έθνη, Πάγιο Αβίροβιτς της ΠΓΔΜ και Βίλφριντ Εμβούλα της χώρας της Νότιας Αφρικής.

Η σχετική ρηματική διακοίνωση θα διανεμηθεί στη συνέχεια σε όλα τα κράτη - μέλη του ΟΗΕ, σύμφωνα με

Η απόρρητη έκθεση της ΕΥΠ για τους λαθρομετανάστες

Συνάντηση Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς για λύσεις στα προβλήματα και ημερομηνία εκλογών


Κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, αρχής γενομένης με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, την ερχόμενη Παρασκευή στις 18.30, ανοίγει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, σε μία προσπάθεια να ξεκαθαρίσει τον χρονικό ορίζοντα και τις αρμοδιότητες της κυβέρνησης, αλλά και να βρεθεί λύση στα φαινόμενα δυσλειτουργίας που παρατηρούνται. 

Τις επικείμενες συναντήσεις προανήγγειλε ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος στο Υπουργικό Συμβούλιο της Τετάρτης, όπου συζητήθηκε το θέμα των επικουρικών συντάξεων, όταν ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης άνοιξε τη συζήτηση.

Ο κ. Βορίδης επανέλαβε τη θέση του ΛΑΟΣ υπέρ της παράτασης του βίου της κυβέρνησης και ενός πιο ευέλικτου σχήματος. «Αυτό χρειάζεται τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών. Αν είναι να μιλάμε για συγκεκριμένο χρόνο και σκοπό, δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε περικοπές μισθών και

Αυξήσεις 12,7% στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Αυξήσεις 12,7 % κατά μέσο όρο στα τιμολόγια της ΔΕΗ και αναπροσαρμογή τους ανά εξάμηνο (κάθε 1η Ιανουαρίου και 1η Ιουνίου) με βάση την εξέλιξη του κόστους, απελευθέρωση των τιμολογίων μέσης τάσης και περαιτέρω περιορισμό των κλιμακίων κατανάλωσης που εφαρμόζονται στους λογαριασμούς για τους οικιακούς καταναλωτές, προβλέπει η τελική εισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας προς το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τις χρεώσεις στο ηλεκτρικό από 1ης Ιανουαρίου.

Η τελική απόφαση για το ύψος των αυξήσεων θα ληφθεί πάντως από την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, πιθανώς ύστερα και από ενημέρωση του υπουργικού συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, η ΡΑΕ σύμφωνα με τα έγγραφα που έχει στη διάθεσή του το ΑΠΕ εισηγείται την αύξηση του μέσου εσόδου της ΔΕΗ στα 78,65 ευρώ ανά μεγαβατώρα, έναντι 69,78 ευρώ που ήταν το 2011 (αύξηση 12,7 %). Το μέσο έσοδο προτείνεται να διαμορφωθεί σε 89,8 ευρώ ανά μεγαβατώρα για τους οικιακούς καταναλωτές, 93,7 ευρώ για τους επαγγελματίες και 77,9 για τους

Ευάγγελος Αργύρης: Αναλαμβάνω την ευθύνη για τη σύγχυση με τα πόθεν έσχες των «11»

«Η έρευνα για τις μειώσεις των αποδοχών στα πόθεν έσχες των 11 βουλευτών συνεχίζεται και όταν ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση των παραβάσεων, τότε όλα τα ονόματα θα δοθούν στη δημοσιότητα», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Αργύρης.

Αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τη σύγχυση που προκλήθηκε, ο κ. Αργύρης εξήγησε ότι πρόκειται για πολύ σημαντικές μειώσεις της τάξης των 300.000 – 400.000 ευρώ, οι οποίες δεν ήταν δυνατό να μη διερευνηθούν

Συστάσεις για μετακινήσεις σε παγωμένους δρόμους


Συστάσεις προς τους πολίτες για τις μετακινήσεις τους σε περιπτώσεις δυσμενών καιρικών φαινομένων απευθύνει η αστυνομία.


Στο πλαίσιο αυτό συστήνει στους πεζούς:

Να περπατούν με μεγάλη προσοχή ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές και νυκτερινές ώρες, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι δρόμοι να είναι παγωμένοι.

Να φροντίσουν να φορούν τα κατάλληλα υποδήματα όταν πρόκειται να μετακινηθούν.

Να προτιμούν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Να αποφεύγουν να περπατούν στα τμήματα των δρόμων και των πεζοδρομίων όπου υπάρχει παγετός.

Παράλληλα, οι οδηγοί:


Να φροντίζουν το όχημά τους να έχει αντιολισθητικές αλυσίδες.
Να χρησιμοποιούν πάντα τις αντιολισθητικές αλυσίδες όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (παγετός, κ.λπ.).
Να φορούν πάντα τη ζώνη ασφαλείας.
Να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου αν πρόκειται να

Με αλυσίδες η κυκλοφορία σε περιοχές των Σερρών


Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Σερρών - Θεσσαλονίκης μετά το 25ο χλμ στο ύψος του Στρυμονικού.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο πολιτικής προστασίας του νομού Γιώργο Παπαδόπουλο, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται όσοι οδηγοί κινούνται προς Βροντού, στο χιονοδρομικό κέντρο Λαϊλιά, προς το μεθοριακό σταθμό του

Απαγορευτικό απόπλου λόγω κακοκαιρίας


Δεμένα είναι τα καράβια στα λιμάνια εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που κατά τόπους φτάνουν και τα 9 μποφόρ.

Ανεκτέλεστα παραμένουν τα δρομολόγια από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο, Αργοσαρωνικό, Πάτρα-Ιόνια νησιά, Κυλλήνη-Ζάκυνθο και Πρίνου-

Ακινητοποιημένα 12.00-17.00 τα τρένα


Χειρόφρενο τραβούν σήμερα τα τρένα του ΟΣΕ και του Προαστιακού από τις 12:00 έως τις 17:00, λόγω της προειδοποιητικής στάσης εργασίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

Στις 13.00 η Ομοσπονδία διοργανώνει συγκέντρωση

Ο καιρός στις 22.12.2011


Κακοκαιρία με βροχές, καταιγίδες και χιόνια σε όλα τα ορεινά αλλά και σε περιοχές της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο, περιμένουμε την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011. Τα φαινόμενα στη Κεντρική Μακεδονία και το Ανατολικό Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ από το μεσημέρι και μετά στη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο θα εξασθενήσουν σημαντικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -3 έως 9 βαθμούς, στην Ήπειρο από 4 έως 6,στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα από 10 έως 11 βαθμούς, στη Κεντρική Ελλάδα από 6 έως 7 βαθμούς, στη Νότια Ελλάδα από 12 έως 15 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 13 έως 16 βαθμούς.

Ανατολικοί – βορειοανατολικοί θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, αλλά από το βράδυ θα στραφούν σε