www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Εντείνονται οι κινητοποιήσεις των μηχανικών, κανονικά το ηλεκτρονικό σύστημα αυθαιρέτων


Εντείνονται οι κινητοποιήσεις των διπλωματούχων μηχανικών, ενώ ταυτοχρόνως, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΤΕΕ αξιολογούνται και αναγνωρίζονται οι κινήσεις καλής θέλησης, που οδηγούν σε βήματα επίλυσης αιτημάτων, με βάση το διεκδικητικό πλαίσιο που έχει αποφασίσει η Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου, με τη συμμετοχή Φορέων και συλλόγων των Μηχανικών.

«Οι διπλωματούχοι μηχανικοί σκληραίνουν και κλιμακώνουν τη στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, που αρνούνται να ανακαλέσουν αποφάσεις για απαράδεκτες αυξήσεις των εισφορών των μηχανικών, σε περίοδο οικονομικής ύφεσης και μεγάλης ανεργίας, καθώς επίσης δεν λαμβάνουν μέτρα για την προστασία των αποθεματικών του Ταμείου
τους», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΤΕΕ

Το ΤΕΕ διακόπτει, όπως έχει προγραμματιστεί από σήμερα, τη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος αμοιβών του ΤΕΕ, ζητώντας τη δέσμευση της κυβέρνησης για απόσυρση των αλλαγών του νόμου 3919/2011.

Στο μεταξύ, αναστέλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα διακοπή της λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος αυθαιρέτων. Η υποβολή των δηλώσεων τακτοποίησης αυθαιρέτων συνεχίζεται, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΤΕΕ, «καθώς η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ ανταποκρίθηκε θετικά στα αιτήματα που έχει θέσει το ΤΕΕ αναφορικά με τις ισοπεδωτικές διατάξεις του νόμου 4030/2011 "Νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης, ελέγχου κατασκευών και λοιπές διατάξεις"».

Λόγω της αναστολής λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος αμοιβών του ΤΕΕ, η διαδικασία τακτοποίησης αυθαιρέτων δεν μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι την έκδοση οριστικής βεβαίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: