www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Spiegel: Περίεργες οι συναντήσεις του Σαββατοκύριακου

Μόνο ανησυχίες μπορεί να προκαλέσει εκτενές ρεπορτάζ στο εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό Spiegel με τίτλο «Αναμέτρηση τα μεσάνυχτα» και υπότιτλο «Ο επικεφαλής της Deutsche Bank επικρίνει τους πολιτικούς, το Βερολίνο επικρίνει το Παρίσι, ο Βορράς το Νότο – ο κόσμος προσδοκεί από την επόμενη Σύνοδο της ΕΕ ένα απελευθερωτικό χτύπημα, ωστόσο οι Ευρωπαίοι είναι βαθιά διχασμένοι. Θα αναλάβει τελικά η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ την ηγεσία;».

Το γερμανικό περιοδικό δε θεωρεί σύμπτωση το γεγονός ότι «οι σημαντικότερες συναντήσεις της επόμενης εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν εντός του Σαββατοκύριακου» από φόβο για τις ενδεχόμενες αντιδράσεις των επενδυτών.

Σε αυτή την άποψη, τονίζει το Spiegel, συγκλίνει και ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ. Ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο αυξημένες οι προσδοκίες από μια σύνοδο της ΕΕ και ποτέ

Η Βούλα Τεκτονίδου στη θέση του Ρομπόπουλου

Η Κυριακή (Βούλα) Τεκτονίδου είναι η πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Α΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης και αναμένεται να καταλάβει τη θέση του Θωμά Ρομπόπουλου που δήλωσε ότι υπέβαλε στον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, την παραίτησή του από τη θέση του βουλευτή.

Η κ. Τεκτονίδου είναι σήμερα διευθύντρια της περιφερειακής διεύθυνσης Κεντρικής και Δυτικής
ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ Η Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 37 ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ

Αναβολή συνεντεύξεων υποψηφίων Σχολικών Συμβούλων


Την αναβολή των προγραμματισμένων για αύριο Τρίτη συνεντεύξεων των υποψήφιων Σχολικών Συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Η αναβολή κρίθηκε αναγκαία λόγω των κινητοποιήσεων στο χώρο του Υπουργείου από την ΟΛΜΕ τη ΔΟΕ και το σύλλογο εργαζομένων στο

ΟΑΣΘ: 48ωρη απεργία στις 19 και 20 Οκτωβρίου


Σαρανταοκτάωρη απεργία θα πραγματοποιήσει στις την ερχόμενη Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Οκτωβρίου το συνδικάτο εργαζομένων στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης ΟΑΣΘ συμμετέχοντας στη γενική απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.


Όπως αναφέρεται πάντως σε σχετική ανακοίνωση, τις ημέρες της απεργίας «ο ΟΑΣΘ θα προσπαθήσει να εξυπηρετήσει το επιβατικό κοινό της πόλης και θα κυκλοφορεί λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας».

Ο Οργανισμό; διευκρινίζει ότι η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν «ΚΤΕΛ - Αεροδρόμιο» θα λειτουργήσει κανονικά από τις

Σήμα κινδύνου από τον Γ. Μπουτάρη για τα σκουπίδια


Περισσότεροι από 2.500 τόνοι απορριμμάτων παραμένουν συσσωρευμένοι στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, απειλώντας τη δημόσια υγεία, ανέφερε το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης.

Σύμφωνα με τον κ.Μπουτάρη, πέντε με δέκα απορριμματοφόρα του κεντρικού δήμου εργάζονται, ανά βάρδια, με προσωπικό ασφαλείας στην αποκομιδή των σκουπιδιών. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν και τις επόμενες ημέρες να κατεβάζουν απορρίμματα στο δρόμο, ενώ απευθύνθηκε και προς την περιφέρεια Κεντρικής

Οlympic Air: Προσφορές για κρατήσεις από 18 έως και 25/10


Χαμηλές τιμές για ταξίδια στην Ελλάδα και το εξωτερικό ανακοίνωσε ότι προσφέρει η Οlympic Air. Συγκεκριμένα, προσφέρει 200.000 θέσεις για πτήσεις που θα πραγματοποιηθούν από την 1η Νοεμβρίου 2011 έως την 31η Μαρτίου 2012.

Ειδικότερα, για απλή μετάβαση προς την Αθήνα οι τιμές ξεκινούν από 38 ευρώ ενώ από την Αθήνα προς όλους τους προορισμούς του εσωτερικού της δικτύου οι τιμές ξεκινούν από τα 58 ευρώ. Αντίστοιχα, για ταξίδια εξωτερικού, οι τιμές των εισιτηρίων για απλή μετάβαση από/προς Αθήνα ξεκινούν από τα 49 ευρώ.

Η προσφορά περιλαμβάνει όλους τους φόρους και τις αντίστοιχες χρεώσεις συναλλαγής ανά επιβάτη,

Σε 48ωρη απεργία στις 19 και 20/10 και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας


Τη συμμετοχή της στην 48ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.

Η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας θα ξεκινήσει

Συνάντηση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τους Οικολόγους Πράσινους


Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε -κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας- με αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων.

Τον ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησαν οι Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Μανιός και Κώστας Αθανασίου και τους Οικολόγους Πράσινους οι Μιχάλης

Στη Βουλή την Τρίτη η λίστα των μεγαλοοφειλετών


Στη Βουλή πρόκειται να αποστείλει ο υπουργός Οικονομικών την Τρίτη τις καταστάσεις των οφειλετών με χρέη άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, ενώ θα ακολουθήσει η αποστολή της λίστας με εκείνους που οφείλουν ποσά από 150.000 έως 1 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έδωσε το «πράσινο φως» για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων, θέτοντας, όπως υπενθύμισε ο κ. Βενιζέλος, μια σειρά από όρους:

-Οι οφειλές να είναι μόνον φορολογικές -άρα να μην είναι για άλλους λόγους που αναφέρονται στον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων

-Να χαρακτηριστούν εισπράξιμες και άρα να μην περιλαμβάνονται οι μη εισπράξιμες
-Να διαχωριστούν τα πρόσωπα που έχουν πεθάνει φυσικά και βαρύνονται οι κληρονόμοι καθώς και όσοι είναι σε κατάσταση πτώχευσης
-Να διαχωριστούν όσοι έχουν προθεσμία για την άσκηση ενδίκων βοηθημάτων ή όσοι περιμένουν την έκδοση απόφασης, τελεσίδικης μάλιστα, για ένδικα βοηθήματα ή μέσα και
- να υπάρξει προειδοποίηση ατομική και περιθώριο 15 ημερών προκειμένου να προβάλλουν

Λογαριασμός Κοινωνικής Εξισορρόπησης με διάταξη του ΥΠΟΙΚ


Διάταξη για τη δημιουργία ενός ειδικού λογαριασμού, του Λογαριασμού Κοινωνικής Εξισορρόπησης, με έσοδα από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, για τη στήριξη των ασθενεστέρων και όσων πλήττονται περισσότερο από τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει την Τρίτη, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, στο πολυνομοσχέδιο για τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, το ενιαίο μισθολόγιο – βαθμολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία.

Όπως διευκρίνισε κατά την ομιλία του στην κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης για το πολυνομοσχέδιο, με τη διάταξη αυτή προβλέπεται «ο σχηματισμός στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ενός ειδικού λογαριασμού, εντός Προϋπολογισμού -όχι ειδικού λογαριασμού με την παλιά έννοια- ενός ειδικού κωδικού, που θα ονομάζεται Λογαριασμός Κοινωνικής Εξισορρόπησης.

Στο λογαριασμό αυτό, πρόσθεσε, θα τοποθετηθεί το προϊόν που θα συγκεντρώσει το υπουργείο Οικονομικών με τις υπηρεσίες του μέσα από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και της

΄Εργα αξιοποίησης ΑΠΕ σε δημόσια σχολικά κτήρια


Έργα για την αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, αλλά και δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε δημόσια σχολικά κτήρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο σχετικής πρόσκλησης, ύψους 40 εκατ. ευρώ, έχουν υποβληθεί περισσότερες από 300 προτάσεις στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ) από Δήμους όλων των Περιφερειών της χώρας, τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και το Υπουργείο Παιδείας. Οι προτάσεις αξιολογούνται και όσες επιλεγούν θα ενταχθούν για χρηματοδότηση στις αρχές του 2012.

Στόχος των έργων είναι η αναβάθμιση της ενεργειακής κατάστασης των σχολικών κτιρίων, με περιορισμό των ενεργειακών καταναλώσεων των κτιρίων για θέρμανση, ψύξη, φωτισμό και ζεστό νερό, αλλά και η προώθηση της επιδεικτικής χρήσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις μαθητικές κοινότητες.

Δημοκρατική Συμμαχία για σκουπίδια: Να σταματήσει ο κλεφτοπόλεμος


«Ο κλεφτοπόλεμος γύρω από τα σκουπίδια πρέπει να τελειώσει γιατί στρέφεται εναντίον της κοινωνίας», παρατηρεί ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δ. Ζαφειριάδης και συμπληρώνει ότι «η κυβέρνηση αποδεικνύεται ανίκανη να ελέγξει την κατάσταση».

Ταυτόχρονα, κατηγορεί τη συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ ότι «με αθλιότητες τροφοδοτεί τη σύγκρουση και την έκρηξη, για να προστατεύσει τα συμφέροντά της».

«Μόνη διέξοδος είναι να μαζευτούν άμεσα τα σκουπίδια από τους δρόμους των πόλεων», σημειώνει

Συνάντηση Γ. Παπανδρέου - Αντ. Σαμαρά την Τρίτη


Συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, θα έχει την Τρίτη στις 19.00 στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός.

Η συνάντηση θα γίνει, σύμφωνα με τη ΝΔ, έπειτα από σχετική πρόταση που μεταφέρθηκε τηλεφωνικά από το

Απεργία οδοντιάτρων την Τετάρτη


Στην πανοδοντιατρική απεργία που εξήγγειλε η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία στις 19 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής.

Οι οδοντίατροι αντιδρούν στην «απελευθέρωση» του επαγγέλματος τους με «αδιαφανείς και ασαφείς» συνθήκες που οδηγούν, όπως επισημαίνουν, στην

Παραιτήθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θ. Ρομπόπουλος


Την παραίτησή του ανακοίνωσε σε ολιγόλεπτη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Θωμάς Ρομπόπουλος.

Τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση από το αξίωμα του βουλευτή εξηγεί σε εκτενή επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό.

«Με μεγάλη μου λύπη πήρα την απόφαση να παραιτηθώ από το βουλευτικό αξίωμα», τονίζει ο κ. Ρομπόπουλος και απαριθμεί τρεις βασικούς λόγους οι οποίοι τον οδήγησαν σε αυτήν.

Οπως αναφέρει, «δεν μπορώ άλλο να συνεχίσω να ψηφίζω χωρίς να ξέρω τι ψηφίζω, όπως έκανα με το Μνημόνιο Ι» και «(δεν μπορώ) να ψηφίζω χωρίς να συμφωνώ άδικα και αντιλαϊκά μέτρα υπό την πίεση ότι θα ανατραπεί η κυβέρνηση, η δόση δεν θα καταβληθεί, η χώρα θα χρεοκοπήσει και δεν θα υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις όπως έκανα στο Μεσοπρόθεσμο». Ο κ. Ρομπόπουλος τονίζει ακόμη ότι δεν δέχεται «όποιος δεν συμφωνεί να διαγράφεται».


«Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός που κατέληξα επιχειρηματίας, αλλά είμαι επιχειρηματίας που έγινα και πολιτικός», αναφέρει χαρακτηριστικά και εξηγεί: «Θα είχα παραμείνει ανεξάρτητος βουλευτής εάν δεν μου είχατε δώσει εσείς την έδρα».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ρομπόπουλος είχε προαναγγείλει την Παρασκευή την παραίτησή του, αρνούμενος να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο. Στη συνέχεια γνωστοποίησε ότι εξέταζε το ενδεχόμενο

Συνδρομή του στρατού στην αποκομιδή των σκουπιδιών

Θετικά ανταποκρίθηκε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο αίτημα του υπουργείου Εσωτερικών για συνδρομή στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, για το σκοπό αυτό θα διατεθούν 170 οδηγοί του στρατού.

Υπογραμμίζεται πως δεν θα συμμετάσχουν στρατιώτες στη διαδικασία αποκομιδής.

Είχε προηγηθεί δήλωση στο ΣΚΑΪ του δημάρχου Αθηναίων που υποστήριζε πως το μόνο που απομένει για την αποκομιδή είναι να συμμετάσχει ο στρατός.

Απηύθυνε επίσης νέα έκκληση προς τους εργαζόμενους να μαζέψουν τα απορρίμματα από ευπαθή

«Οι τρεις υπουργοί είναι μέρος του προβλήματος»

«Οι τρεις υπουργοί που υπογράφουν αυτό το κοινό άρθρο περιορίζονται σε διαπιστώσεις. Η χώρα δεν έχει ανάγκη από διαπιστώσεις αλλά από πράξεις. Δεν είναι απλοί παρατηρητές η κ. Διαμαντοπούλου, ο κ. Λοβέρδος και ο κ. Ραγκούσης, είναι κορυφαίοι υπουργοί, είναι μέρος του προβλήματος, είναι συμμέτοχοι αυτής της κυβέρνησης και άρα έχουν μερίδιο ευθύνης για την ακολουθούμενη πολιτική», δήλωσε ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος στο «Ράδιο 9» ερωτηθείς για την επιστολή των τριών υπουργών του ΠΑΣΟΚ.

Ο βουλευτής Λάρισας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «η χώρα βρίσκεται σε κενό εξουσίας», κατηγορώντας μάλιστα τον Πρωθυπουργό ότι «ομολογεί ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί λύση του οικονομικού προβλήματος».

Όπως είπε «ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πελαγοδρομεί και επιβάλλει κάθε εβδομάδα και ένα νέο χαράτσι, ενώ ομολογεί ότι έχει δαπανήσει το πολιτικό του κεφάλαιο. Κορυφαίοι υπουργοί παίρνουν αποστάσεις από το κυβερνητικό έργο και λαμβάνουν θέση στην κούρσα της διαδοχής. Και τέλος η κοινοβουλευτική ομάδα - εν όψει και της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου την Πέμπτη- βράζει. Βουλευτές δηλώνουν τη μια ότι θα ανεξαρτητοποιηθούν, την άλλη ότι θα παραιτηθούν, ότι

Πίσω κάνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη δημοσιοποίηση των μεγαλο-οφειλετών

Ένα βήμα πίσω έκανε ο υπουργός οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, αναφορικά με τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των μεγαλοοφειλετών, καθώς παρόλο που η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του δίνει τη δυνατότητα να δημοσιοποιήσει τα ονόματα στην ιστοσελίδα του υπουργείου, ο ίδιος θα τα δώσει μόνο στους βουλευτές.

Ο Ευ. Βενιζέλος, μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών, αποκάλυψε ότι αύριο θα στείλει στη Βουλή τις καταστάσεις με τα ονόματα όσων φυσικών προσώπων χρωστούν πάνω από 1 εκατ. ευρώ. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι καταστάσεις με τους οφειλέτες άνω των 150.000 ευρώ.

Αυτό που προκάλεσε αίσθηση είναι ότι τα στοιχεία αυτά μπορούν να δουν μόνο οι βουλευτές και δεν θα δοθούν στη δημοσιότητα, καθώς δεν θα αναρτηθούν στον διαδικτυακό τόπο του υπουργείου.

Νομικοί κύκλοι ανέφεραν ότι η απόφαση είναι άμεσα εκτελεστή και δεν δεσμεύει την εκτελεστική εξουσία (δηλαδή την κυβέρνηση). Μάλιστα υπογράμμιζαν ότι η γνωμοδότηση της αρχής είναι ξεκάθαρη. Μάλιστα, απαντά στο ερώτημα του

Αναβάλλονται οι συναυλίες της Ντούλτσε Πόντες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη


Οι προγραμματισμένες - για την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών- συναυλίες της Ντούλτσε Πόντες, που έχουν τη μορφή αφιερώματος στον σπουδαίο συνθέτη Ένιο Μορικόνε, ακυρώνονται λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας της Πορτογαλίδας ερμηνεύτριας.

Η διοργανώτρια εταιρία ενημερώνει το κοινό που ήδη έχει προμηθευτεί τα εισιτήριά του, ότι θα μπορεί να τα εξαργυρώσει από τα σημεία προπώλησης: για τη Θεσσαλονίκη (Ταμεία Μεγάρου Μουσικής & Πλατεία Αριστοτέλους - τηλ.: 2310 895938/9) και για την Αθήνα (Ταμεία Μεγάρου Μουσικής & Ομήρου 8 - τηλ.: 210 7282333) από όπου και τα προμηθεύτηκε. Για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η επιστροφή των εισιτηρίων είναι δυνατή από σήμερα και για ένα (1) μήνα, δηλαδή έως και την 17η Νοεμβρίου. Σε ανακοίνωση της, η διοργανώτρια εταιρία διαβεβαιώνει το κοινό πως υπάρχει η πρόθεση - τόσο της ερμηνεύτριας όσο και της εταιρίας παραγωγής- οι, εν λόγω, συναυλίες να πραγματοποιηθούν σε μεταγενέστερες

Τρίωρη στάση εργασίας εκπαιδευτικών την Τρίτη


Σε τρίωρο συμβολικό αποκλεισμό του Υπουργείου Παιδείας, από τις 7 έως τις 10 το πρωί, θα προχωρήσουν αύριο οι εκπαιδευτικοί, μετά από σχετική απόφαση των δ.σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ.


Για το λόγο αυτό, οι Ομοσπονδίες εξήγγειλαν τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας, τις τρεις πρώτες ώρες του διδακτικού ωραρίου του πρωινού

Οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ στη 48ωρη απεργία


Κάλεσμα συμμετοχής στη 48ωρη απεργία την Τετάρτη και την Πέμπτη, απηύθυνε η ΟΜΕ-ΟΤΕ στους εργαζομένους του Οργανισμού.

Για τη συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως την Τετάρτη, η προσυγκέντρωση των εργαζομένων του ΟΤΕ θα γίνει στη ΝΥΜΑ στην Γ' Σεπτεμβρίου και ώρα 10.00, και την

Αποκατάσταση καταγμάτων μέσω υπερήχων

Η τεχνολογία των υπερήχων, που τις τελευταίες δεκαετίες έχει συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση των ιατρικών διαγνώσεων, τώρα αξιοποιείται θεραπευτικά για την ταχύτερη αποκατάσταση των καταγμάτων και μάλιστα των πιο απαιτητικών.

 

Μάλιστα, η νέα καινοτομία, εμφανίζεται στην ίδια σκωτσέζικη πόλη, τη Γλασκώβη, όπου στη δεκαετία του ’50 εγκαινιάστηκε η διαγνωστική χρήση των υπερήχων.

Τη νέα τεχνική, εφαρμόζει ο ορθοπεδικός χειρούργος Άνγκους ΜακΛιν της ορθοπεδικής κλινικής του Βασιλικού Νοσοκομείου της Γλασκώβης, σύμφωνα με το BBC. Η νέα μέθοδος επιταχύνει κατά το ένα τρίτο τουλάχιστον, κατά μέσο όρο, τον χρόνο αποκατάστασης των ασθενών με σοβαρά κατάγματα.

Η νέα μέθοδος, που είναι απλή και ανώδυνη, λειτουργεί θεραπευτικά, επειδή οι υπέρηχοι δονούν τα κύτταρα στην περιοχή του κατάγματος, πράγμα που ενεργοποιεί και επιταχύνει την αναγέννηση του σπασμένου οστού. Η δόνηση των κυττάρων διευκολύνει την απομάκρυνση των βακτηρίων

Κλειστά πρατήρια καυσίμων την Τετάρτη

Τη συμμετοχή της στην απεργία της ΓΣΕΒΕΕ την Τετάρτη αποφάσισε η μία από τις δύο μεγάλες ομοσπονδίες πρατηριούχων καυσίμων. Συγκεκριμένα στην απεργία θα συμμετάσχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), όπως αποφάσισε ομόφωνα το Δ.Σ.

Τα πρατήρια θα κλείσουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης, που πλήττουν τον κλάδο των πρατηριούχων υγρών καυσίμων και την κοινωνία.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΠΕΚ αναφέρει ότι ο κλάδος διαμαρτύρεται:

Για τις υψηλές τιμές των καυσίμων, οι οποίες οφείλονται στις αυξήσεις του ΕΦΚ και του

ΕΛ.ΣΤΑΤ.: Στο 10,6% το έλλειμμα του 2010


Στο 10,6% του ΑΕΠ, από 10,5% που είχε αρχικά υπολογιστεί, αναθεώρησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ), το έλλειμμα του 2010.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι, σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία από τις πηγές, το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης για το έτος 2010, όπως υπολογίζεται στα πλαίσια της ΔΥΕ, εκτιμάται στα 24,1 δισ. ευρώ (10,6% επί του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος).

Το ενοποιημένο χρέος της Γενικής Κυβέρνησης στο τέλος του 2010 ανήλθε στα 329,4 δισ. ευρώ (144,9%

Γ. Παπανδρέου: Να δείξουν αίσθημα ευθύνης οι πολιτικοί παράγοντες

«Είναι σημαντικό, όλοι οι πολιτικοί παράγοντες να δείξουν αίσθημα ευθύνης» δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου λίγο πριν εισέλθει στο Προεδρικό Μέγαρο για τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια.

Η φράση αυτή του πρωθυπουργού παραπέμπει σε σκέψεις για άλλη μία –ύστατη– προσπάθεια συνεννόησης πριν από την Σύνοδο Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου.

Μένει να δούμε εάν από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της

Έρχεται ηλεκτρονικό βιβλίο Εξόδων για κάθε φορολογούμενο


Ηλεκτρονικό βιβλίο εξόδων θα υποχρεωθούν να τηρούν από την 1-1-2012 όλοι οι φορολογούμενοι. 

Πρόκειται για τη φορολογική υποχρέωση που θεσπίζει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να θέσει σε εφαρμογή το νέο τρόπο υπολογισμού των εισοδημάτων βάσει εσόδων, εξόδων, αποταμίευσης και δανεισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr πρόκειται να δημιουργηθεί ειδική ηλεκτρονική υποδομή της Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων στην οποία θα καταγράφονται όλες οι δαπάνες των φορολογούμενων. Η καταγραφή αυτή είτε θα γίνεται αυτόματα με τη χρήση πιστωτικής, χρεωστικής κάρτας ή «φοροκάρτας» είτε οι ίδιοι οι φορολογούμενοι θα τηρούν το σχετικό «βιβλίο» στο ίντερνετ, αναγράφοντας τα στοιχεία κάθε δαπάνης με αποδείξεις που πραγματοποιούν. Πρόδρομος της σχετικής υπηρεσίας είναι ο δικτυακός τόπος καταγραφής των δαπανών του φορολογούμενου με «φοροκάρτα» που ήδη έχει δημιουργηθεί στη ΓΓΠΣ.

Στόχος της δημιουργίας του βιβλίου εξόδων του φορολογούμενου είναι να εφαρμοστεί το νέο σύστημα υπολογισμού του φορολογητέου εισοδήματος κάθε φορολογούμενου. Σύμφωνα με αυτό, όλοι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να δικαιολογήσουν το εισόδημα τους μέσα από ένα συνδυασμό

Να αναρτηθούν οι μαύρες σημαίες στα σχολεία ζητά η ΟΛΜΕ


Μαύρες σημαίες και πανό σε όλα τα σχολεία της χώρας, ζητάει να αναρτηθούν σήμερα 17 Οκτωβρίου και μέχρι τις 21 του μήνα, η Ομοσπονδία των καθηγητών δημόσιων σχολείων (ΟΛΜΕ). Η ΟΛΜΕ ζητάει να οριστεί η εβδομάδα από 17 έως 21 Οκτώβρη ως εβδομάδα δράσης και απεργιακών κινητοποιήσεων σε ολόκληρη τη χώρα.

Η Ομοσπονδία όπως είναι γνωστό, έχει αποφασίσει την συμμετοχή των καθηγητών στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, στις 19 και 20 Οκτωβρίου και στη συνέχεια πραγματοποίηση έκτακτων γενικών συνελεύσεων των τοπικών ενώσεων της στις 20 και 21 Οκτωβρίου, με αίτημα την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων. Ακόμη έχει κατατεθεί πρότασή της για 3ήμερη απεργία στις 24, 25 και 26 Οκτώβρη.

Στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) αντίστοιχα οι δυο μεγάλες συνδικαλιστικές παρατάξεις του ΠαΣοΚ και της Νέας Δημοκρατίας έχουν προτείνει 5νθημερες επαναλαμβανόμενες απεργίες στα δημοτικά σχολεία της χώρας. Οι δυο Ομοσπονδίες δίνουν σήμερα κοινή συνέντευξη τύπου στις 1 το μεσημέρι.

Οι πανεπιστημιακοί

Κινητοποιήσεις όμως αναμένονται και από τους διδάσκοντες στα πανεπιστήμια, που δίνουν επίσης συνέντευξη Τύπου σήμερα το μεσημέρι.

«Η πανεπιστημιακή κοινότητα, έχει επανειλημμένως καταγγείλει τον νόμο 4009/2011, τον οποίο ψήφισε η κυβέρνηση με τη σύμπραξη της Ν.Δ., της ΔΗ.ΣΥ. και του ΛΑ.Ο.Σ., μετά από ένα έντονο παρασκήνιο πολιτικής συναλλαγής», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ένωση των

Λεφτά υπάρχουν ...

1. Έκοψα το...τσιγάρο (έκανα 2 πακέτα την ημέρα..)



2. Έκοψα το φαγητό απ’ έξω (Goody’s κλπ σε πακέτο κάθε μέρα)


3. Έκοψα το αυτοκίνητο (χρησιμοποίησα τις γ....τες μεταφορές με ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ)

4. Πούλησα το αυτοκίνητο (εξοικονόμησα 4.000 ευρώ από την πώληση)

5. Έκοψα τις εξόδους (ήθελα 50 ευρώ κάθε Παρασκευή η Σάββατο για clubbing ή ταβέρνα)

6. Έκοψα τη σύνδεση του κινητού (έχω κάρτα και κάνω αναπάντητες)

7. Έκοψα τις άμεσες επαφές με φίλους (και το chat ή το skype καλό είναι)

8. Σταμάτησα να αγοράζω ρούχα

9. Σταμάτησα να κάνω και δώρα (εννοείται)

Παράταση για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών στον ΟΑΕΕ

Τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους στον ΟΑΕΕ και μάλιστα με έκπτωση 20% επί των πρόσθετων τελών έχουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, όπως τονίζεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας.

Η έκπτωση αφορά οφειλές μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010 και η σχετική αίτηση μπορεί να κατατεθεί μέχρι 31 Οκτωβρίου 2011.

Στην εγκύκλιο τονίζεται ότι «το ποσό που προκύπτει από την έκπτωση 20% επί των πρόσθετων τελών της κεφαλαιοποιημένης την 31η Δεκεμβρίου 2010 οφειλής θα συμψηφιστεί με τις τελευταίες

΄Εκαψαν απορριμματοφόρο στη Ν. Ιωνία


Επίθεση κατά οδηγού απορριμματοφόρου, το οποίο τυλίχτηκε στις φλόγες, εξαπέλυσε ομάδα 50 ατόμων στην περιοχή της Ν. Ιωνίας.

Νωρίτερα, στο ίδιο σημείο, οδηγός απορριματοφόρου κατήγγειλε φραστική επίθεση από εργαζόμενο της ΠΟΕ - ΟΤΑ, ο οποίος προσήχθη, αλλά

Σε 48ωρη απεργία και η ΠΟΣΤ


Στη 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 19 και 20 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε ότι συμμετέχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ), καλώντας τους εργαζομένους στα ταχυδρομεία να δώσουν δυναμικό παρών στις απεργιακές συγκεντρώσεις στο Πεδίον του Αρεως (την Τετάρτη) και το

Ζώα, φυτά συρρικνώνονται εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής


Είδη ζώων και φυτών, πολλά από τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της τροφικής αλυσίδας, συρρικνώνονται λόγω της κλιματικής αλλαγής, είναι το συμπέρασμα μελέτης, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην επιθεώρηση Nature Climate Change.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα και το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης μελέτησαν από μικροοργανισμούς μέχρι τεράστιους θηρευτές, μέσα από το πρίσμα παλαιότερων επεισοδίων κλιματικής αλλαγής, και διαπίστωσαν ότι σε ποσοστό 45%, τα είδη αυτά γίνονταν όλο και μικρότερα με την πάροδο των γενεών εξαιτίας της ανόδου της θερμοκρασίας και των αλλαγών στις βροχοπτώσεις.

Κατά τη διάρκεια ενός τέτοιου επεισοδίου πριν από 55 εκατομμύρια χρόνια, το οποίο έχει συγκριθεί με τη σημερινή κλιματική αλλαγή, έντομα όπως τα μυρμήγκια, οι σφήκες και τα σκαθάρια, συρρικνώθηκαν κατά 50-75% μέσα σε μερικές χιλιάδες χρόνια. Λίγο μικρότερη ήταν η συρρίκνωση που διαπίστωσαν σε θηλαστικά όπως οι σκίουροι και οι αρουραίοι.

Τα συμπεράσματά τους ωστόσο δεν αφορούν μόνο το μακρινό παρελθόν. Από τα 85 είδη που μελέτησαν, είδαν ότι το 45% δεν έχει επηρεαστεί από την κλιματική αλλαγή. Από το υπόλοιπο 55%, το μέγεθος τεσσάρων στα πέντε μειώθηκε, ενώ του ενός στα πέντε αυξήθηκε - κάτι που σε κάποιες περιπτώσεις εξέπληξε τους ερευνητές. «Περιμέναμε ότι με την αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, τα φυτά θα μεγάλωναν», επισημαίνουν στην έκθεσή τους, όμως πολλά από αυτά

Βγαίνουν στους δρόμους οι έμποροι

Στην πλατεία Μητροπόλεως δίνουν ραντεβού στις 4 το απόγευμα τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας προκειμένου να αντιδράσουν στα σκληρά κυβερνητικά μέτρα.

«Η κυβέρνηση, καθοδηγούμενη και ανελλιπώς αυτοδιαψευδόμενη, εξακολουθεί να λειτουργεί με αποκλειστικό γνώμονα την εξυπηρέτηση των απώτερων στόχων των δανειστών της χώρας αγνοώντας μέχρι και τις στοιχειώδεις συνθήκες

«Προτιμώ κυβέρνηση σκουπιδιών παρά κυβέρνηση τούβλων»

«Εκλογές αλλά πάνω από όλα συναίνεση για να σωθεί η χώρα» είπε ο ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα Mega».

Επίσης, τόνισε ότι η καταψήφιση του πολυνομοσχεδίου που αναμένεται να συζητηθεί την Πέμπτη, αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για τον

Προσφυγή κατά ΠΟΕ-ΟΤΑ: Αίτηση αυτοεξαίρεσης από την πρόεδρο του δικαστήριου

Στο Πρωτοδικείο της Αθήνας συζητείται σήμερα η προσφυγή να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Όπως είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θ. Μπαλασόπουλος, μετά την αίτηση εξαίρεσης κατά της προέδρου του δικαστηρίου που είχε καταθέσει η πλευρά των εργαζομένων, η ίδια η πρόεδρος κατέθεσε αίτηση

Επαναστατικό φάρμακο για τον καταρράκτη


Ενα επαναστατικό φάρμακο το οποίο μπορεί να βάλει «φρένο» στον καταρράκτη των ματιών που «πλήττει» περισσότερα από τα μισά άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω, ανέπτυξαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας στην Αυστραλία. Είναι η πρώτη φορά που προτείνεται μια μη χειρουργική θεραπεία για το διαδεδομένο αυτό οφθαλμολογικό πρόβλημα.

Σήμερα δεν υπάρχουν σταγόνες ή άλλου είδους φάρμακα για την πρόληψη ή την αναστροφή του καταρράκτη. Η μόνη θεραπευτική προσέγγιση που εφαρμόζεται στους ασθενείς είναι η αφαίρεση του φυσικού φακού που παρουσιάζει θόλωση και η αντικατάστασή του από έναν συνθετικό φακό. Η διαδικασία του χειρουργείου διαρκεί συνήθως 30-45 λεπτά και οι ασθενείς εμφανίζουν σχεδόν άμεση βελτίωση στην όρασή τους. Μετά από κάποιο διάστημα και με χρήση γυαλιών το 95% των ασθενών δηλώνει ότι ανακτά φυσιολογικά επίπεδα όρασης.

Επιβράδυνση της εξέλιξης


Τώρα πρώιμα αποτελέσματα πειραμάτων του νέου φαρμάκου που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία Calpain Therapeutics έδειξαν ότι αυτό επιβραδύνει σημαντικά την εξέλιξη του καταρράκτη. Το φάρμακο το οποίο στοχεύει μια συγκεκριμένη πρωτεΐνη – καλπαΐνη - στον ιστό

Ανεστάλη η επιβολή πλαφόν στα καύσιμα

Σε αναστολή της Κοινής Υπουργικής Αποφάσεως για την επιβολή ανώτατων τιμών πωλήσεως στα καύσιμα προχώρησαν τα υπουργεία Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Οι ηγεσίες των δύο υπουργείων έκριναν ότι η μη πραγματοποίηση της εξαγγελθείσας πολυήμερης απεργίας των τελωνειακών υπαλλήλων και η αποκλιμάκωση των τιμών πώλησης των καυσίμων δημιουργούν τις προϋποθέσεις αναστολής της Κοινής Υπουργικής Αποφάσεως για την

΄Εκκληση Γ. Καμίνη για αποκομιδή απορριμμάτων από ευπαθή σημεία


Έκκληση στους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση να προχωρήσουν στην αποκομιδή απορριμμάτων από ευπαθή σημεία (νοσοκομεία, σχολεία), απηύθυνε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ενώ σε λίγη ώρα εκδικάζεται η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει κατά της απεργίας της ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega o κ. Καμίνης ανέφερε ότι ενώ τις προηγούμενες ημέρες οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση προέβαιναν, παρά τις κινητοποιήσεις τους, στην αποκομιδή των σκουπιδιών από ευαίσθητα σημεία, αυτό έχει σταματήσει.

Προειδοποίησε μάλιστα για τους σημαντικούς κινδύνους που ενέχει η μη αποκομιδή των σκουπιδιών από αυτά τα σημεία.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Αθηναίων επισήμανε ότι, παρότι από χθές έχει ανοίξει ο ΧΥΤΑ Φυλής και

Οι απεργίες της εβδομάδος


«Κόκκινο» θα χτυπήσει αυτή την εβδομάδα το απεργιακό θερμόμετρο, με τις κινητοποιήσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο να κορυφώνονται την Τετάρτη και την Πέμπτη, με τη 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.


Σε 48ωρες απεργίες, από σήμερα έως τις 20 Οκτωβρίου, προχωρούν οι εφοριακοί. Πολυήμερη απεργία μέχρι τις27 Οκτωβρίου ξεκινούν από σήμερα και οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών.

Εικοσιτετράωρη απεργία έχει κηρύξει για σήμερα το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδας, με αίτημα την άμεση πρόσληψη των επιτυχόντων του γραπτού διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. του 2008. Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομη την απεργία που είχαν εξαγγείλει οι τελωνειακοί προειδοποιώντας τους υπεύθυνους του Σωματείου τους ότι για κάθε παραβίαση της δικαστικής απόφασης θα τους επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ.

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν σήμερα και οι δικαστές, όπως αποφασίστηκε μετά την

Ο καιρός στις 17.10.2011


Βροχερό καιρό περιμένουμε τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011 στη Θράκη, το Αιγαίο, την Εύβοια, την Ανατολική Στερεά και την Ανατολική Πελοπόννησο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν παροδικές μόνο νεφώσεις. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπειρωτικής Ελλάδας καθώς και σε περιοχές της Θράκης με σχετικά χαμηλό υψόμετρο.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -1 έως 15 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 4 έως 16 βαθμούς, στη Κεντρική και Νότια Ελλάδα από 4 έως 15 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 8 έως 14 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά το Νοτιοδυτικό Αιγαίο και το Θρακικό θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν