www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Κινηματογραφοθεραπεία κατά του άγχους


Αθήνα 4 Οκτωβρίου 2012.

ΔΕΛΤΙΟ    ΤΥΠΟΥ

Την τέχνη και ειδικότερα τις κινηματογραφικές ταινίες επιστρατεύουν οι ψυχολόγοι  για την αντιμετώπιση του άγχους, της ανασφάλειας, της κατάθλιψης και γενικότερα της ψυχικής ανάτασης!

Το νέο ισχυρό όπλο που χρησιμοποιούν οι ψυχολόγοι θεραπευτές λέγεται κινηματογραφοθεραπεία ή cinema therapy και ήδη εφαρμόζεται στις Η.Π.Α. και τη Μ. Βρετανία με θαυμαστά αποτελέσματα.

Η νέα θεραπευτική μέθοδος αρχίζει να εφαρμόζεται και στη χώρα μας σε ομάδες ανθρώπων, που επιθυμούν να αντιμετωπίσουν τα στρεσογόνα προβλήματα της καθημερινότητας τους.
«Μέσα από τη διαδικασία της κινηματογραφο-θεραπείας, ο ψυχολόγος επιλέγει για τον συμβουλευόμενο ή για την ομάδα των συμβουλευομένων μία ταινία, η οποία σχετίζεται με τα

Η Μαστογραφία στα 35 προλαμβάνει τον καρκίνο λένε οι μαστολόγοι



 Αθήνα 5 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ    ΤΥΠΟΥ

Την ανάγκη  όλες οι γυναίκες μετά τα 35χρόνια τους να υποβάλλονται σε μαστογραφία, στο πλαίσιο της έγκαιρης διάγνωση του καρκίνου του μαστού επισημαίνει η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας,  με αφορμή ότι ο Οκτώβριος είναι ο Ευρωπαϊκός μήνας   για την καταπολέμηση του.
«Μόνο έτσι μπορούμε να εντοπίζουμε έγκαιρα τη νόσο και να την αντιμετωπίζουμε στο πρώτο  στάδιο της που είναι ιάσιμο» αναφέρει η ειδική μαστολόγος, επίκουρος καθηγήτρια του πανεπιστημίου της Αθήνας και πρόεδρος της Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας  κ Λυδία Ιωαννίδου  Μουζάκα.
Μάλιστα, όπως συμπληρώνει η κ Μουζάκα, από την ηλικία των 40 χρόνων οι γυναίκες θα πρέπει να υποβάλλονται σε μαστογραφία μία φορά το χρόνο.
Φυσικά σε γυναίκες με επιβαρημένο οικογενειακό ιστορικό συστήνεται να αρχίζει ο έλεγχος περίπου 10 χρόνια νωρίτερα από την ηλικία που εμφανίστηκε ο καρκίνος στο μέλος της οικογένειας.
Οι γυναίκες που πρόκειται να υποβληθούν σε εξωσωματική γονιμοποίηση θα πρέπει να υποβάλλονται οπωσδήποτε σε μια ψηφιακή μαστογραφία πριν την έναρξη της διεγέρσεως των ωοθηκών.
 Η  ψηφιακή μαστογραφία είναι ιδανική μέθοδος για τις γυναίκες νεαρής ηλικίας, τις γυναίκες με