www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Ένταση και τραυματισμοί σε πορεία στο λιμάνι του Πειραιά

Τρεις τραυματίες, ένας εκ των οποίων σοβαρά, είναι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο απολογισμός των επεισοδίων που σημειώθηκαν νωρίς την Τρίτη το απόγευμα στο λιμάνι του Πειραιά μεταξύ αστυνομικών και εργαζόμενων στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος.

Οι αστυνομικές δυνάμεις για να απομακρύνουν τους συγκεντρωμένους στην είσοδο του ΟΛΠ έκαναν χρήση

Σεισμός έγινε αισθητός στην Αθήνα πριν από λίγο


Θαλάσσια ρύπανση στο Ρέθυμνο


Θαλάσσια ρύπανση προκάλεσε αγωγός όμβριων υδάτων της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης στο Ρέθυμνο.

Συγκεκριμένα, το πρωί, μετά από ελέγχους της Λιμενικής Αρχής Ρεθύμνου, στην παραλία ανατολικά της μαρίνας, διαπιστώθηκε η ροή ρυπογόνου ουσίας (πιθανόν αστικών λυμάτων) από αγωγό όμβριων υδάτων της ΔΕΥΑ, με κατάληξη στη θάλασσα.

Το Λιμενικό συνέλαβε τον πρόεδρο και

Παράταση έως 20/4 για δηλώσεις ΦΠΑ μέσω ΤAXISnet


Mέχρι τις 20 Απριλίου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ έτους 2010 με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου μέσω του TAXISnet.

Παράταση και για δηλώσεις εισοδήματος


Επιπλέον, όπως έκανε γνωστό το ΥΠΟΙΚ, παρατείνεται ως τις 5 Μαΐου 2011 η υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των επαγγελματιών που ασκούν ατομική επιχείρηση ή είναι ελεύθεροι επαγγελματίες που τηρούν βιβλία Γ΄ κατηγορίας, η οποία έληγε στις 18 Απριλίου 2011, και ολοκληρωνόταν μέσα σε 11 μέρες, με εξαίρεση στις 26 Απριλίου 2011, με αρχή για το ψηφίο 1 στις 18 Απριλίου και λήξη για τα ψηφία 60, 70, 80, 90 και 00, όπως αντίστοιχα δόθηκε προθεσμία υποβολής και για τους τηρούντες βιβλία Α΄ και Β΄ κατηγορίας ή μη τηρούντες.

Για την προθεσμία υποβολής των δηλώσεων των Ο.Ε., Ε.Ε., κοινωνιών, κοινοπραξιών κλπ., που τηρούν βιβλία Γ΄ κατηγορίας και όσες έχουν αντικείμενο εργασιών την αντιπροσώπευση ή πρακτόρευση ασφαλιστικών εταιρειών κλπ, εφόσον οι δηλώσεις υποβάλλονται μέσω ΔΟΥ, στην περίπτωση υποβολής μέσω διαδικτύου, ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία στις 28 Απριλίου,

΄Ετοιμο το νέο ρυθμιστικό σχέδιο Θεσσαλονίκης


Το νέο ρυθμιστικό σχέδιο Θεσσαλονίκης, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ενδυνάμωση της χωρικής συνοχής της μητροπολιτικής περιοχής και την ανάδειξη των φυσικών και πολιτιστικών πόρων της πόλης, παρουσίασε σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με την υπουργό ΠΕΚΑ Τίνα Μπιρμπίλη, στους κύριους άξονες του νέου ρυθμιστικού σχεδίου Θεσσαλονίκης περιλαμβάνονται η επιστροφή στο κέντρο, η αναζωογόνηση των υποβαθμισμένων περιοχών, η προστασία των ευαίσθητων περιοχών του φυσικού περιβάλλοντος, η ενίσχυση της ήπιας κινητικότητας με φιλικούς τρόπους μετακίνησης, ο στρατηγικός σχεδιασμός του θαλάσσιου μετώπου με ενιαίες προδιαγραφές, η αναβάθμιση της εικόνας της πόλης με μεγάλες και μικρές αναπλάσεις, η ενδυνάμωση του ρόλου της ευρύτερης περιοχής και η ενίσχυση του δικτύου των αστικών κέντρων.

Η κα Μπιρμπίλη κάλεσε τους παρευρισκόμενους να εξετάσουν το μέλλον των μεγάλων πόλεων υπό το φως της νέας πραγματικότητας, που αφορά στην έμφαση στις ενισχυμένες πόλεις, ως πόλους ανάπτυξης και κέντρα γνώσης και καινοτομίας, παράγοντες που θα οδηγήσουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στη διακυβέρνηση με κοινωνική συνοχή και στη βιώσιμη ανάπτυξη. «Η προστασία του περιαστικού χώρου και η ενδυνάμωση της τάσης για επιστροφή στο κέντρο της πόλης είναι οι μόνες λύσεις για το βιώσιμο μέλλον των πόλεων, παράλληλα με τη διακοπή της διάχυσής τους, της

Στην αντεπίθεση το υπ. Παιδείας για το ΤΕΙ Πειραιά


«Το ΤΕΙ Πειραιά λάμβανε επιχορήγηση πολύ υψηλότερη σε σχέση με τα στοιχεία λειτουργίας του», απαντά το υπουργείο Παιδείας, με αφορμή τη διήμερη αναστολή λειτουργίας του τεχνολογικού ιδρύματος, το προσωπικό του οποίου υποστηρίζει ότι «με τη χρηματοδότηση του έτους 2011 δεν μπορούν να καλυφθούν οι στοιχειώδεις υποχρεώσεις του».

Μάλιστα, η ίδια η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου ζητεί επιτακτικά από τη διοίκησή του «αφού εξηγήσει το αυξημένο κόστος λειτουργίας του και προβεί σε όλους τους απαραίτητους διοικητικούς, οικονομικούς και διαχειριστικούς ελέγχους από τα όργανα της Πολιτείας, να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις εξορθολογισμού σε ορίζοντα διετίας».
«Αυτός πιστεύουμε ότι είναι ο υπεύθυνος τρόπος αντιμετώπισης εκ μέρους της Διοίκησης ενός ΤΕΙ και η διέξοδος από το πρόβλημα. Η υπεκφυγή δεν αποτελεί υπεύθυνη στάση», αναφέρει χαρακτηριστικά.


Οπως τονίζει το υπουργείο Παιδείας, το ΤΕΙ Πειραιά «είναι το μοναδικό ΤΕΙ της χώρας, το οποίο παρουσίασε στο τέλος του έτους έλλειμμα άνω του 1,5 εκατομμύριου ευρώ, χωρίς να δίδεται κάποια

Από 14/4 το δώρο στους συνταξιούχους


Από την Πέμπτη 14 Απριλίου θα αρχίσει η καταβολή του δώρου Πάσχα στους συνταξιούχους του ΙΚΑ, ενώ την ίδια μέρα θα καταβληθεί το δώρο και στους συνταξιούχους του Δημοσίου και του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών. Η σύνταξη του μηνός Μαΐου στους συνταξιούχους του Δημοσίου, θα καταβληθεί τη Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου.

Για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ η καταβολή του δώρου έχει ξεκινήσει από την 1η Απριλίου μαζί με την σύνταξη του μηνός Απριλίου 2011, με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ, που έχουν επιλέξει για την πληρωμή των συντάξεων


Από τη Δευτέρα 11 Απριλίου, έχει αρχίσει και η καταβολή του δώρου Πάσχα στους επιδοτούμενους ανέργους και στους δικαιούχους της ειδικής

ΙΚΕΑ: Νέα κέντρα ανταποδοτικής ανακύκλωσης σε Σύνταγμα και Πειραιά


Τη διεύρυνση του προγράμματος των κέντρων ανταποδοτικής ανακύκλωσης αποφάσισε η ΙΚΕΑ στα πλαίσια της πολιτικής της για τη στήριξη της ανακύκλωσης.

Συγκεκριμένα, τα εν λόγω κέντρα έγιναν πλέον τέσσερα καθώς δημιουργήθηκαν άλλα δύο σε Σύνταγμα και Πειραιά (στην πλατεία Δημοτικού Θεάτρου).

Το δεύτερο εξάμηνο του 2010, στα δύο πρώτα κέντρα που υποστήριξε η ΙΚΕΑ ανακυκλώθηκαν περισσότερες από 1.750.000 συσκευασίες, οι οποίες μεταφράζονται σε 26.980,80 κιλά πλαστικού, 9.243,29 κιλά αλουμινίου, 26.126,38 κιλά λευκοσιδήρου, 42.144,09 κιλά γυαλιού και 258 κιλά μπαταρίες.

«Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι, τουλάχιστον 7 τόνοι πετρελαίου εξοικονομήθηκαν, όπως και 95% της ηλεκτρικής ενέργειας που θα χρειαζόταν για να φτιαχτούν νέα κουτάκια αλουμινίου, που ισοδυναμεί με 2,5 εκατομμύρια ώρες λειτουργίας μίας απλής οικιακής συσκευής, αλλά και άμμος των υδροβιότοπων που δεν θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή γυαλιού. Επίσης δεν εκλύθηκαν 20

Σε λειτουργία το τμήμα του ΗΣΑΠ Αττική - Άνω Πατήσια

Αντιμετωπίστηκε η τεχνική βλάβη.

Αναστήλωση Στοάς Ευμένους Β'


Ένα σπουδαίο αλλά λιγότερο γνωστό μνημείο, η Στοά του Ευμένους Β', πρόκειται να αναστηλωθεί. Το μνημείο βρίσκεται στη νότια πλευρά της Ακρόπολης και ο στόχος είναι αν βρεθούν οι πόροι να αποκατασταθεί η βορειοανατολική γωνία του μνημείου, ερείπια του οποίου βρίσκονται μεταξύ του Ηρωδείου και του Θεάτρου του Διονύσου.

Η στοά ήταν σε χρήση μέχρι τα μέσα του 3ου μ.Χ. αιώνα, ενώ τα δομικά υλικά της χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του υστερορωμαϊκού τείχους. Διάσπαρτα μέλη του μνημείου που έχουν ταυτοποιηθεί, καθώς και μέλη που διασώθηκαν στο αρχικό τους σημείο θα επανατοποθετηθούν. Επίσης, θα στερεωθούν λιθόπλινθοι της θεμελίωσης που παρουσιάζουν καθίζηση ή έχουν μετακινηθεί και, όπου χρειάζεται, θα προστεθούν κονιάματα και ειδικά μέσα στερέωσης και

Ρινικό σπρέι προς αντικατάσταση του εμβολίου γρίπης


Αμερικανοί επιστήμονες δημιούργησαν ένα ρινικό σπρέι που υπόσχεται κάποια μέρα να «εκθρονίσει» το συμβατικό εμβόλιο γρίπης μέσω ένεσης, καθώς φαίνεται να είναι ακόμα πιο αποτελεσματικό από το τελευταίο.

Οι ερευνητές του Ιατρικού Κολλεγίου Όλμπανι της Νέας Υόρκης, με επικεφαλής τον καθηγητή Ντένις Μέτζγκερ, που παρουσίασαν την ανακάλυψή τους σε συνέδριο της Εταιρίας Γενικής Μικροβιολογίας στη Βρετανία, συνδύασαν το περιεχόμενο των παραδοσιακών εμβολίων κατά των παθογόνων μικροοργανισμών που προσβάλλουν το αναπνευστικό σύστημα, με μια φυσική ανοσοποιητική χημική ουσία, την ιντερλευκίνη-12, η οποία ενισχύει την προστατευτική δράση του προϊόντος, το οποίο χορηγείται στον ασθενή από την μύτη με ψεκασμό.

Το σπρέι αφενός αυξάνει την αντίσταση των ρινικών κοιλοτήτων στις μολύνσεις και αφετέρου σταματά ευκολότερα την μόλυνση πριν αυτή εδραιωθεί στον οργανισμό. Με τον τρόπο αυτό υπόσχεται καλύτερη προστασία έναντι μιας πιθανής πανδημίας, π.χ. από την γρίπη των χοίρων ή των πτηνών. Μέχρι σήμερα δεν είχε καταστεί δυνατό τα ρινικά σπρέι να είναι αρκετά αποτελεσματικά, γι’

Ifo: Απαραίτητη η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους


Επιβεβλημένη θεωρεί ο επικεφαλής του ινστιτούτου Ifo Χανς-Βέρνερ Σιν την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη.

Οι προσπάθειες των Ευρωπαίων να βοηθήσουν την υπερχρεωμένη Ελλάδα δεν είχαν σημαντικά αποτελέσματα τον τελευταίο χρόνο, ανέφερε ο Σιν σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες το βράδυ στην τηλεόραση του Reuters.

«Είναι προφανές ότι η Ελλάδα είναι χρεωκοπημένη», είπε. «Πρέπει να βάλουμε το χρέος στο τραπέζι και να απελευθερώσουμε κάπως αυτή τη χώρα από αυτό το μεγάλο βάρος του χρέους».

Οι δανειστές θα πρέπει στο μεταξύ να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι οι «οι πιστωτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν μπορεί κανείς να

Οι αρτηρίες στενεύουν μέσα σε τρία χρόνια!


Νέα στοιχεία για τον σχηματισμό και την επικινδυνότητα των αθηρωματικών πλακών, οι οποίες αναπτύσσονται με τα χρόνια στα τοιχώματα των αρτηριών και απειλούν με θρομβώσεις, προσφέρει έρευνα που διεξήγαγαν επιστήμονες του Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Σουηδίας.

Χρονολογώντας αθηρωματικές πλάκες με βάση τον άνθρακα-14 ανακάλυψαν ότι εμφανίζονται στη ζωή του μέσου ενήλικα αργότερα από ό,τι αναμενόταν και ότι, όσο πιο «νεαρές» είναι τόσο μεγαλύτερη είναι η αστάθειά τους _ και κατ’ επέκταση ο κίνδυνος ρήξης τους. Οι ανακαλύψεις τους ίσως προσφέρουν νέους τρόπους πρόληψης των ισχαιμικών και εγκεφαλικών επεισοδίων ακόμη και για ανθρώπους προχωρημένης ηλικίας.

Αποτελέσματα με εκπλήξεις


Για να διεξάγουν την έρευνά τους, η οποία δημοσιεύτηκε στη διαδικτυακή επιστημονική επιθεώρηση «PLoS ONE», οι ερευνητές συνέλεξαν αθηρωματικές πλάκες από ασθενείς που είχαν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για στένωση καρωτίδας και στη συνέχεια τις χρονολόγησαν με βάση τον άνθρακα-14 χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της φασματομετρίας μαζών μέσω επιταχυντή (AMS). Τα

Το μύρτιλλο «πολεμά» το λίπος

Την ικανότητα να κατατροπώνει τα υπάρχοντα λιποκύτταρα του οργανισμού και να προλαμβάνει τη δημιουργία νέων, φαίνεται ότι έχει το ταπεινό μύρτιλλο σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη.

Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί του Πανεπιστημίου Texas Woman's, το μικροσκοπικό αλλά κατά τα άλλα πανίσχυρο φρούτο αποτελεί τον ιδανικό σύμμαχο στο αδυνάτισμα, καθώς περιορίζει τα λιποκύτταρα προσφέροντας παράλληλα προστασία από τη δημιουργία νέων.

Μέχρι τώρα το πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες μύρτιλλο ήταν γνωστό για την προστασία που μπορεί να προσφέρει στον οργανισμό ενάντια στην εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων και διαβήτη τύπου 2. Τώρα όμως, όπως φαίνεται, οι πολύτιμες πολυφαινόλες που περιέχει, μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά και στον αγώνα κατά των περιττών κιλών.

Στο πλαίσιο του ετήσιου διατροφολογικού συνεδρίου American Society for Nutrition's Experimental Biology 2011, στην Ουάσιγκτον, οι ειδικοί αποκάλυψαν ότι πειράματα που έκαναν σε ποντίκια έδειξαν πως οι «μαχητικές» πολυφαινόλες δρουν στα λιποκύτταρα, πραγματοποιώντας μια φυσική

Ξεκινούν οι πληρωμές σε Αιγινήτειο και Αρεταίειο


Το αργότερο μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης το 28% του προϋπολογισμού του Αιγινήτειου και του Αρεταίειου θα βρίσκεται στις αρμόδιες ΔΟΥ των νοσοκομείων, ούτως ώστε να ξεκινήσουν τις πληρωμές, σύμφωνα με τον αρμόδιο ειδικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Βασίλη Παπάζογλου.

Όπως είπε, η λύση αυτή είναι προσωρινή, προκειμένου να λυθεί το άμεσο πρόβλημα του Αιγινήτειου και του Αρεταίειου, μετά την ανακοίνωση για αναστολή της λειτουργίας τους.

Πρόσθεσε ότι η οριστική λύση θα δοθεί μέσα από έναν στρατηγικό σχεδιασμό σε βάθος τριετίας, που

Η Ευρώπη θα αρχίσει να «γλιστράει» κάτω από την Αφρική;

Σύμφωνα με τον καθηγητή Ρίνους Βόρτελ, του πανεπιστημίου της Ουτρέχτης εδώ και πολλά εκατομμύρια χρόνια η λιθοσφαιρική (τεκτονική) πλάκα της Αφρικής συγκρούεται με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή και βυθίζεται αργά κάτω από την τελευταία. Η γεωλογική αυτή διαδικασία προκαλεί συνεχείς σεισμούς και, σπανιότερα, τσουνάμι στη Μεσόγειο. Όμως, σύμφωνα με τον ολλανδό καθηγητή ίσως ήρθε η ώρα αυτή η διαδικασία να αντιστραφεί και να αρχίσει πλέον η Ευρώπη να γλιστράει κάτω από την Αφρική.

Όπως μετέδωσε το BBC o κ. Βόρτελ παρουσίασε νέες εκτιμήσεις στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γεωεπιστημών (EGU) στη Βιέννη, με βάση τις οποίες έχει σταματήσει πια η βόρεια άκρη της αφρικανικής τεκτονικής πλάκας να βυθίζεται κάτω από τη νότια άκρη της ευρασιατικής πλάκας, πάνω στην οποία βρίσκεται η Ευρώπη.

Όπως είπε, είναι πιθανό ότι ήδη έχει αρχίσει η αντιστροφή της διαδικασίας. Οι δύο πλάκες θα συνεχίσουν να συγκλίνουν, αλλά «αυτή τη φορά η Ευρώπη θα γλιστράει κάτω από την "μαύρη

Τι αλλάζει η πεζοδρόμηση της οδού Πανεπιστημίου

Κυκλοφοριακές... αναταράξεις σε ολόκληρο το δακτύλιο θα φέρει η πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου, που προωθείται πλέον με γοργούς ρυθμούς από τα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Υποδομών.


Σε σύσκεψη που έγινε χθες, με την παρουσία της Τίνας Μπιρμπίλη και του Δημήτρη Ρέππα, αποφασίστηκε η συγκρότηση δεκαμελούς επιτροπής αποτελούμενης από εκπροσώπους των συναρμόδιων υπουργείων και του Δήμου Αθηναίων.

Το πρώτο βήμα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει μέσα στον Μάιο με την προκήρυξη διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που προβλέπεται να ολοκληρωθεί ώς τα τέλη του χρόνου και χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης των έργων το 2014. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί ο ανάδοχος που θα αναλάβει την πεζοδρόμηση της Β. Ολγας, που θα ενοποιήσει το Ζάππειο με τους στύλους του Ολυμπίου Διός.

Ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» πάντως, είναι το κυκλοφοριακό για ένα δρόμο με ημερήσια κυκλοφορία 80-100 χιλιάδων οχημάτων. Εχει αποφασιστεί η δημιουργία δύο κυκλοφοριακών βρόχων, ώστε να δημιουργηθεί μια εκτεταμένη ζώνη για πεζούς, τραμ και ποδήλατα με βασικό κορμό την

Διακοπή δρομολογίων ΗΣΑΠ από Αττική έως Ανω Πατήσια


Λόγω τεχνικής βλάβης στο σταθμό Αττική δεν εκτελούνται τα δρομολόγια του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου ΗΣΑΠ από Αττική έως Ανω Πατήσια

Συγχωνεύσεις και καταργήσεις εκπαιδευτικών Ινστιτούτων

Την ίδρυση του «Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής» και την κατάργηση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, του Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας, του Ινστιτούτου Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και του Οργανισμού Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών προβλέπει το σχέδιο νόμου για τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία που κατέθεσε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου στη Βουλή.

Η ενοποίηση σε ένα φορέα έχει ως βασικό στόχο την εξοικονόμηση πόρων.

Το «Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής», θα έχει 7μελές διοικητικό συμβούλιο και στην πλήρη ανάπτυξη του θα λειτουργεί με 50 μέλη επιστημονικού προσωπικού και 30 διοικητικού προσωπικού. Θα στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο.

Επίσης καταργείται ο Οργανισμός Εκδόσεων Σχολικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ) και ιδρύεται το «Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων» με την ονομασία Διόφαντος.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Παιδείας επαναφέρει τον θεσμό των Πρότυπων - Πειραματικών Σχολείων (Π.Π.Σ.) με στόχο την εξέλιξη, την ανάδειξη και την αξιοποίηση των ικανότερων μαθητών. Όλα τα

Πανεπιστήμια: Μειώνονται δραστικά οι μετεγγραφές


Μειώνονται δραστικά οι μετεγγραφές σε κεντρικές σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με διάταξη που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα πειραματικά σχολεία.

 Σύμφωνα με αυτή, οι μετεγγραφές δε θα πρέπει να υπερβαίνουν το 20% των εισακτέων σε κάθε τμήμα και ταυτόχρονα θεσπίζεται ανώτατο όριο οικογενειακού εισοδήματος, που δε θα πρέπει να ξεπερνά τα 50.000 ευρώ ετησίως.

Επίσης καταργείται η δυνατότητα εισαγωγής σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ αποφοίτων λυκείων προηγούμενων ετών με την κατηγορία του 10%.

Έτσι, από το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, όποιος θέλει να διεκδικήσει θέσεις σε πανεπιστήμια και

Επιστροφή κλεμμένων εικόνων από το Λονδίνο

Έξι εικόνες, οι οποίες εντοπίστηκαν στην Temple Gallery του Λονδίνου - και για τις οποίες διαπιστώθηκε ότι είχαν κλαπεί από εκκλησίες στην Ελλάδα - παραδόθηκαν τη Δευτέρα από τη Βρετανική Αστυνομία (Arts & Antiques Squad) στην Πρεσβεία της Ελλάδος στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι εικόνες εντοπίστηκαν με τη συνεργασία της Δ/νσης Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου και της Ελληνικής Αστυνομίας (Τμήμα Interpol & Τμήμα Αρχαιοκαπηλίας).

H Βικτώρια Σολομωνίδη, Πρεσβευτής - Σύμβουλος Μορφωτικών Θεμάτων της Ελληνικής Πρεσβείας, υπογράμμισε την άψογη συνεργασία του ΥΠΠΟ, της ΕΛ.ΑΣ και της Μητροπολιτικής Αστυνομίας στη Βρετανία με την Ελληνική Πρεσβεία στο Λονδίνο, συνεργασία που έχει

Αναστολή λειτουργίας Αρεταίειου και Αιγινήτειου νοσοκομείου

Σε συνεδρίαση στην οποία συμμετείχαν διοικητικοί, γιατροί και πανεπιστημιακοί, διαπιστώθηκε ότι λόγω έλλειψης κονδυλίων δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει η λειτουργία των δύο μεγάλων νοσοκομείων της πρωτεύουσας.

Όπως επισημαίνουν αρμόδιοι του νοσοκομείου, δεν υπάρχουν χρήματα για τρόφιμα, για καύσιμα αλλά ούτε και για φάρμακα.

Όσον αφορά στη μισθοδοσία του προσωπικού, αυτή βρίσκεται στον αέρα εδώ και εβδομάδες, γι' αυτό και οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο Αργύρης Αναγνώστου, πρόεδρος εργαζομένων στο Αρεταίειο, είπε πως δεν έχει έρθει ακόμα η επιχορήγηση από το

Ο καιρός στις 12.04.2011


Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές στην Κεντρική Στερεά περιμένουμε την Τρίτη 12 Απριλίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 19 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 8 έως 18 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 21 και στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και στο υπόλοιπο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί – νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους