www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Συγχωνεύσεις και καταργήσεις εκπαιδευτικών Ινστιτούτων

Την ίδρυση του «Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής» και την κατάργηση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, του Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας, του Ινστιτούτου Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και του Οργανισμού Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών προβλέπει το σχέδιο νόμου για τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία που κατέθεσε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου στη Βουλή.

Η ενοποίηση σε ένα φορέα έχει ως βασικό στόχο την εξοικονόμηση πόρων.

Το «Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής», θα έχει 7μελές διοικητικό συμβούλιο και στην πλήρη ανάπτυξη του θα λειτουργεί με 50 μέλη επιστημονικού προσωπικού και 30 διοικητικού προσωπικού. Θα στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο.

Επίσης καταργείται ο Οργανισμός Εκδόσεων Σχολικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ) και ιδρύεται το «Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων» με την ονομασία Διόφαντος.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Παιδείας επαναφέρει τον θεσμό των Πρότυπων - Πειραματικών Σχολείων (Π.Π.Σ.) με στόχο την εξέλιξη, την ανάδειξη και την αξιοποίηση των ικανότερων μαθητών. Όλα τα
Πειραματικά σχολεία θα συνδεθούν με πανεπιστήμια και ειδικότερα με τα παιδαγωγικά τμήματα.
Τον Σεπτέμβριο του 2011 μπορούν να λειτουργήσουν μέχρι τα πρώτα 15 Π.Π.Σ. και το 2012 μέχρι 30 Π.Π.Σ.


Περισσότερες πληροφορίες στο: http://www.minedu.gov.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2449%3A11-04-11-thesmiko-plaisio-ton-protypon-peiramatikon-sxoleion-lidrysi-institoytoy-ekpaideytikis-politikis-organosi-toy-institoytoy-texnologias-ypologiston-kai-ekdoseon-ldiofantosr-kai-loipes-diatakseisr&catid=80%3Adeltia-typoy&Itemid=806&lang=el

Δεν υπάρχουν σχόλια: