www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Τι γνωρίζεις για την πρωτεΐνη;

Απαραίτητη η καθημερινή της λήψη για τη διατήρηση της υγείας μας. Που μπορούμε να τη βρούμε και τί πρέπει να προσέχουμε.


Αρχικά ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Η πρωτεΐνη σχηματίζεται από την συνένωση αμινοξέων και αποτελεί βασικό δομικό συστατικό όχι μόνο του οργανισμού μας αλλά και σχεδόν όλων των έμβιων όντων.

Στο σώμα μας έχει πολλαπλό ρόλο αφού δημιουργεί τους μύες, τα ένζυμα, τα αντισώματα και άλλα. Επομένως για τη διατήρηση της υγείας μας κρίνεται απαραίτητη η καθημερινή της λήψη.

Πηγές πρωτεΐνης υπάρχουν τόσο στο ζωικό όσο και στο φυτικό βασίλειο. Πλουσιότερες όμως είναι οι τροφές ζωικής προέλευσης (κρέας, τυρί, ψάρι, κ.α.).

Ωστόσο, δεν είναι μόνο η φύση που μας δίνει την απαραίτητη πρωτεΐνη. Υπάρχουν και τεχνητές πηγές λήψης πρωτεΐνης όπως είναι τα συμπληρώματα διατροφής. Σε αυτό ακριβώς το σημείο

Η Chipita εξαγοράζει την Elbisco?

Πολύ κοντά σε συμφωνία για την εξαγορά της Elbisco φέρεται να βρίσκεται η Chipita, καθώς οι σχετικές συζητήσεις είναι σε προχωρημένο στάδιο.


Οι σχετικές συζητήσεις των δύο πλευρών (του κ. Κ.Φιλίππου με τον κ. Σπ.Θεωδορόπουλο καi τον όμιλο Olayan) λέγεται ότι είναι σε προχωρημένο στάδιο.

Σε ανακοίνωση της, στο Χρηματιστήριο, η Elbisco ανέφερε ότι «οι εξελίξεις στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον δημιουργούν τις συνθήκες για διερεύνηση στρατηγικών συνεργασιών» και ότι «είναι ανοικτή και διερευνά την ύπαρξη τέτοιων ευκαιριών».

Η Elbisco Συμμετοχών δραστηριοποιείται μέσω διαφόρων εταιρειών στην παραγωγή και εμπορία

Ελληνοαμερικανός θέλει να λειτουργήσει την Αγία Σοφία χωρίς άδεια…

Ο ελληνοαμερικανός Κρις Σπύρου, άλλοτε σημαντικό στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος, επιμένει στην απόφασή του να τελεστεί λειτουργία στην Αγιά Σοφιά στις 17 Σεπτεμβρίου, παρότι δεν υπάρχει άδεια των τουρκικών αρχών.


Ο Σπύρου είναι πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου για την Αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού, ανγνωρισμένου στις ΗΠΑ.

Μαζί με αρκετά μέλη του Συμβουλίου προωθούν την ιδέα της πρώτης χριστιανικής λειτουργίας στην Αγιά Σοφιά, μετά από 557 χρόνια. Πέρυσι στις 16 Σεπτεμβρίου 2009, ο Σπύρου έστειλε επιστολή στον Ερντογάν και τον ενημέρωσε για τις προθέσεις του, αλλά δεν πήρε απάντηση.

Το επίσης σημαντικό είναι ότι το εγχείρημα σχεδιάζεται χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Πατριάρχη, ο οποίος δεν κρύβει τη δυσφορία του. Φοβάται -και σωστά- ότι έτσι θα ενισχυθούν οι φωνές όσων

“Τα μέτρα λιτότητας μπορεί να οδηγήσουν την Ελλάδα σε εμφύλιο πόλεμο”

Τα πράγματα σοβαρεύουν. Λίγο ο ζαμανφουτισμός μας, λίγο το νεοελληνικό δεν βαριέσαι, λίγο τα μπάνια και οι διακοπές, λίγο ο έντεχνος αντιπερισπασμός με την απαγόρευση του καπνίσματος, και τις εσωκομματικές κόντρες ενόψει δημοτικών εκλογών, λίγο το ένα και λίγο το άλλο… το αποτέλεσμα που βολεύει την τρόικα και τους ντόπιους γκαουλάϊτερ της είναι πως δεν πολυπήραμε στα σοβαρά το τι ακριβώς συμβαίνει. Αυτό όμως που συμβαίνει, και που μας έρχεται με βήμα ταχύ, είναι κάτι περισσότερο από σφαλιάρα. Σε αυτές άλλωστε συνηθίσαμε. Εδώ μιλάμε για μια νέα ελληνική τραγωδία. Έναν νέο εμφύλιο. Με θύματα όλους εμάς τους επαναπαυμένους. Γαλάζιους, πράσινους, κόκκινους, λαχανί, και ριγέ. Όλους μας δηλαδή. Και δεν το λέω εγώ. Το λέει ο Γερμανός οικονομολόγος Dr. Hans-Werner Sinn, επικεφαλής του έγκυρου ινστιτούτου IFO του Μονάχου.


«Η ελληνική τραγωδία δεν έχει λύση…η πολιτική της υποχρεωτικής εσωτερικής υποτίμησης, του αποπληθωρισμού, και της ύφεσης, μπορεί να οδηγήσουν την Ελλάδα σε εμφύλιο πόλεμο…», λέει ο δόκτορας, μιλώντας από το βήμα του forum European House Ambrosetti, που διεξάγεται αυτές τις μέρες στη λίμνη Κόμο. «Δεν είναι δυνατόν να

Ανθρωπολόγοι ανακάλυψαν σκελετούς γιγάντων

Σε μια πρωτοφανή ανακάλυψη και ένα ασυνήθιστο θέαμα βρέθηκαν ανθρωπολόγοι στην Αυστραλία, καθώς έφεραν στο φως σκελετούς και κρανία από γίγαντες!


Τα γιγαντιαία πλάσματα έζησαν πριν χιλιάδες χρόνια, χωρίς να έχει διευκρινιστεί πότε ακριβώς, ούτε σε ποια φυλή ανήκαν, αλλά και αν ήταν άνδρες ή γυναίκες.

Τα λείψανα είχαν ύψος από 2.10 - 3.65 μέτρα ύψος, ενώ από τις σιαγόνες και τα δόντια, οι ανθρωπολόγοι διαπίστωσαν πως ζύγιζαν έως και 400 κιλά.

Αρχαία ελληνικά θα διδάσκονται σε βρετανικά δημοτικά σχολεία

Σε βρετανικά δημόσια δημοτικά σχολεία θα διδάσκονται από τον Σεπτέμβριο τα αρχαία ελληνικά. Η απόφαση ελήφθη ύστερα από πρωτοβουλία οργάνωσης για τη διδασκαλία των κλασικών και αφορά, σε πρώτη φάση, 13 σχολεία στην περιοχή Οξφορντσιρ.


Ο βρετανικός Τύπος με χαρά ανακοινώνει ότι οι μαθητές «θα διδάσκονται τη μητρική γλώσσα του Αρχιμήδη και του Ηρόδοτου». Η Λόρνα Ρόμπινσον, διευθύντρια του προγράμματος «Ιρις», που προώθησε αρμοδίως την ιδέα, είναι πεπεισμένη ότι η διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών θα έχει σημαντικά ευεργετήματα για τους μαθητές.

«Ο κόσμος μπορεί να τρομάζει στην ιδέα της εκμάθησης μιας γλώσσας που έχει διαφορετικό αλφάβητο και να αντιμετωπίζει το θέμα ως πρόβλημα. Ομως από την εμπειρία μας γνωρίζουμε ότι ενώ (η διδασκαλία) πράγματι προσθέτει μια... επιπλέον διάσταση στη μάθηση, τελικά ο κόσμος

Νέα φωτογραφία του "προσώπου στον Άρη" αποκαλύπτει!

Η φωτογραφία με το περίφημο "πρόσωπο του Άρη" έγινε αφορμή για δεκάδες σενάρια επί σεναρίων με βασικό άξονα την εξωγήινη παρουσία στον κόκκινο πλανήτη. Μία εικόνα που τραβήχτηκε τον Ιούλιο του 1976 από το σκάφος Viking 1 της NASA και απεικόνιζε έναν "μυστηριώδη" σχηματισμό που έμοιαζε με ανθρώπινο πρόσωπο! Οι θεωρίες πολλές, με πιο ακραία εκείνη που έκανε λόγο για χαλάσματα εξωγήινης πόλης που υπήρχε κάποτε στην επιφάνεια του Άρη!


Σήμερα μία νέα φωτογραφία που δημοσιοποιήθηκε από τη NASA έρχεται να δώσει τέλος στα "συνωμοσιολογικά σενάρια"! Πρόκειται για την μέχρι σήμερα υψηλότερης ευκρίνειας εικόνα της περιοχής, η οποία έχει ληφθεί από το σκάφος Mars Reconnaissance Orbiter και την μηχανή HiRISE της

Καρκίνος μαστού: Βρέθηκε ο ένοχος για την πιο επιθετική μορφή του

Πολύ σημαντική κρίνεται η ανακάλυψη βρετανών επιστημόνων που διαπίστωσαν τον μηχανισμό ανάπτυξης μιας ιδιαίτερα επιθετικής μορφής καρκίνου του μαστού. Ερευνητές του Βreakthrough Βreast Cancer Ιnstitute στο Λονδίνο κατανόησαν τον τρόπο ανάπτυξης του λεγόμενου «τριπλού αρνητικού καρκίνου του μαστού». Πρόκειται για μια μορφή καρκίνου που εμφανίζεται στο 20% των γυναικών που αναπτύσσουν καρκίνο του μαστού και μάλιστα χτυπά ακόμη και γυναίκες νεαρής ηλικίας ενώ έχει κατά μέσον όρο τα υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας από τις υπόλοιπες μορφές καρκίνου του μαστού. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η συγκεκριμένη μορφή καρκίνου ξεκινά από μια κατηγορία κυττάρων του μαστού που ονομάζονται προγεννήτορες και όχι από τα βλαστοκύτταρα

Φοροέκπτωση 800 ευρώ;

΄Ερχονται ριζικές αλλαγές στο σύστημα των αποδείξεων πριν από το τέλος του 2010. Αυτό έχει αποφασίσει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου , ο οποίος βλέπει το «κίνημα των αποδείξεων» να έχει εμφανίσει σημάδια κόπωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει τη δημιουργία νέων κινήτρων με τη μορφή φοροεκπτώσε- ων ώστε να συνεχίσουν οι καταναλωτές να ζητούν αποδείξεις ακόμη και αν έχουν συγκεντρώσει το ποσό των αποδείξεων που χρειάζονται για την εξασφάλιση του αφορολογήτου ορίου των 12.000 ευρώ.

Σήμερα μπορεί κάποιος να συγκεντρώσει αποδείξεις συνολικής αξίας ως 15.000 ευρώ, από τις οποίες οι 12.000 ευρώ θα καλύψουν το αφορολόγητο όριο και οι υπόλοιπες 3.000 ευρώ θα προσφέρουν μια πρόσθετη φοροέκπτωση 300 ευρώ (3.000 Χ 10%). Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Βήματος», μια σκέψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι το συνολικό ποσό των αποδείξεων που θα μπορεί να συγκεντρώσει κάποιος να ανέρχεται σε 18.000 ευρώ ή ακόμη και σε 20.000 ευρώ αντί για 15.000 ευρώ σήμερα. Ετσι, αν κάποιος συγκεντρώσει το

Τη Δευτέρα το πρωί ανακοινώνεται ο ανασχηματισμός απο τον Γ. Παπανδρέου - Θα είναι σαρωτικός

Θα έχει δομικές αλλαγές, κόντρα σε όσα ακούγονται για απλή αναπλήρωση κενών


- Οι μεγάλες αλλαγές στον οικονομικό κύκλο

Σε σαρωτικό ανασχηματισμό προχωρά ο πρωθυπουργός τον οποίο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του NewsIt, θα ανακοινώσει το πρωί της Δευτέρας.

Ο ανασχηματισμός, σύμφωνα με τις πληροφορίες του NewsIt θα έχει δομικές αλλαγές, θα είναι ουσιαστικός και όχι απλή αναπλήρωση των κενών που θα προκύψουν απο τη μεταπήδηση κυβερνητικών στελεχών στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Οι πιο μεγάλες αλλαγές θα γίνουν στο χώρο της οικονομίας. Παρ' ότι ο υπουργός Γ.

Φάρμακο μιας δόσης για την ελονοσία


Διεθνής ομάδα ερευνητών ανακάλυψε έναν χημικό παράγοντα ο οποίος σε πειράματα που έγιναν σε ποντίκια έδειξε άκρως αποτελεσματικός στην αντιμετώπιση της ελονοσίας από την οποία χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ετησίως. Οι ερευνητές συνεργάστηκαν με τον φαρμακευτικό κολοσσό Νovartis που τα τελευταία χρόνια ασχολείται επισταμένα με την έρευνα για την ανακάλυψη ενός φαρμάκου για την ελονοσία και έχει στη διάθεσή του 12.000 χημικούς παράγοντες που όπως πίστευαν οι ειδικοί της εταιρείας διέθεταν «αντι-ελονοσιακές» ιδιότητες.
Οι ερευνητές μελετώντας όλους αυτούς τους παράγοντες κατάφεραν τελικά να απομονώσουν τους 17 που φαίνονταν ότι είχαν τις περισσότερες πιθανότητες να μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για την ανάπτυξη ενός σκευάσματος. Συνεχίζοντας την έρευνα διαπίστωσαν τελικά ότι ένας εξ αυτών ο ΝΙΤD609 είναι ο καλύτερος «υποψήφιος». Ανέπτυξαν ένα φάρμακο με τον συγκεκριμένο χημικό παράγοντα και ξεκίνησαν πειράματα σε ποντίκια. Οι ερευνητές έμειναν έκπληκτοι όταν διαπίστωσαν

Βλεφαροπλαστική

Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι αυτή που κατεξοχήν χαρακτηρίζει ένα πρόσωπο γερασμένο ή όχι, μαρτυρώντας την ηλικία του. Παράγοντες που επηρεάζουν την περιοχή αυτή, ώστε να δείχνει γερασμένη, είναι η χαλάρωση του δέρματος των βλεφάρων, πάνω και κάτω, οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια, κυρίως στην περιοχή του έξω κανθού (πόδι της χήνας) ή στην περιοχή των κάτω βλεφάρων.


Επίσης, το αφυδατωμένο δέρμα ή το δέρμα με λεκέδες που μπορεί να οφείλονται στον ήλιο ή σε άλλους παράγοντες. Σημαντικός επίσης παράγοντας, που επιβαρύνει την εικόνα της περιοχής γύρω από τα μάτια είναι οι σακούλες στα κάτω βλέφαρα. Αυτές οφείλονται σε οιδήματα (συσσώρευση υγρού) στην περιοχή κάτω βλεφάρων.

Η αποκατάσταση της εικόνας σε ένα πρόσωπο που εμφανίζει σημάδια γήρανσης στην περιοχή των ματιών, ξεκινώντας από τις πιο ήπιες μεθόδους, έχει να κάνει με τη χρήση ειδικών καλλυντικών και φαρμακευτικών σκευασμάτων, τα οποία βελτιώνουν την εικόνα του δέρματος αντιμετωπίζοντας σε

Ολική επαναφορά της επιδερμίδας του προσώπου μετά το καλοκαίρι

Αφού κολυμπήσατε σε καταπράσινα νερά, περάσατε ατελείωτες ώρες κάνοντας ηλιοθεραπεία, παίζοντας ρακέτες ή beach volley στην παραλία, ήρθε η ώρα της επιστροφής και της ανασύνταξης, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Αποτέλεσμα της παρατεταμένης έκθεσης στον ήλιο, είναι το δέρμα να έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά και να «διψάει» για φροντίδα και περιποίηση.


Με τη βοήθεια του πλαστικού χειρουργού Απόστολου Γαϊτάνη, τα σημάδια που άφησε ο ήλιος στην επιδερμίδα σας μπορούν ν' αντιμετωπιστούν και να υποδεχθείτε έτσι το φθινόπωρο ανανεωμένες!

***ENDERMOLIFT: εξειδικευμένες θεραπείες αντιγήρανσης προσώπου

Το Endermolift στο πρόσωπο αποτελεί εξέλιξη της τεχνικής της θεραπείας Endermologie (λιπομασάζ) στο σώμα. Η αποκλειστική αυτή τεχνική αντιγήρανσης της LPG αναπυκνώνει σε βάθος το δέρμα, σβήνοντας έτσι τα σημάδια γήρανσης. Βασικό χαρακτηριστικό της μεθόδου αυτής είναι ότι πραγματοποιεί μηχανική διέγερση του κολλαγόνου με 100% φυσικό τρόπο.

Επειτα από μια προσωπική αξιολόγηση του προσώπου σας και μια διεξοδική συζήτηση με τον γιατρό για το τι ακριβώς επιδιώκετε, θα σας συστηθεί ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα θεραπείας, ανάλογα με

Υπερβολικός ο «θάνατος» του Web

Προσγειώθηκε λοιπόν στο γραφείο το τελευταίο τεύχος του «Wired», με μία φράση στο εξώφυλλο που τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες έχει συζητηθεί ίσως περισσότερο απ' οποιαδήποτε άλλη φράση φέτος: «Το Web πέθανε» διαβάζουμε και, όσο ειρωνικό και αν ακούγεται, το ίδιο το Web πήρε... φωτιά στο άκουσμα της αναγγελίας.


Οι εφαρμογές στα κινητά τηλέφωνα είναι, άραγε, ικανές να «σκοτώσουν» το Web;

Ο αρθρογράφος του περιοδικού, το οποίο ειρήσθω εν παρόδω έχει αποκτήσει μια εντυπωσιακή (τη λέτε και εφετζίδικη) εφαρμογή στο iPad της Apple, εκτιμά πως ο καιρός του Web έχει παρέλθει, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν στα κινητά τους τηλέφωνα εφαρμογές οι οποίες «προσπερνούν» τον Παγκόσμιο Ιστό. Αν έχετε χρησιμοποιήσει ένα iPhone ή κάποιο τηλέφωνο με Android, σίγουρα θα έχετε δει κάποια εφαρμογή που χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο

Αποζημίωση 51 εκατομμυρίων ευρώ ζητούν οι γαλλικές αεροπορικές για τη τέφρα

Οι γαλλικές αεροπορικές εταιρείες ζητούν από την κυβέρνηση αποζημιώσεις 51 εκατ. ευρώ για να καλύψουν τα προβλήματα που προέκυψαν από την έκρηξη του ηφαιστείου στην Ισλανδία, σύμφωνα με τα διεθνή δημοσιεύματα.


Το νέφος που προκλήθηκε από την έκρηξη του ηφαιστείου τον περασμένο Απρίλιο προκάλεσε τεράστια προβλήματα στην εναέρια κυκλοφορία. Για μια εβδομάδα οι ευρωπαϊκές πτήσεις μειώθηκαν περίπου στο μισό. Για τις γαλλικές εταιρεία οι απώλειες έφτασαν περίπου τα 200 εκατ. ευρώ.

"Από αυτά τα 200 εκατομμύρια η Εθνική Ομοσπονδία Πολιτικής Αεροπορίας (Fnam) ζητάει αποζημίωση για ορισμένα συγκεκριμένα έξοδα, όπως 32 δοκιμαστικές πτήσεις για να εκτιμηθούν οι επιπτώσεις του νέφους από την ηφαιστειακή τέφρα και οι πτήσεις για τον επαναπατρισμό των

Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου το ματς Άρης-Παναθηναϊκός

Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (19:30) το παιχνίδι του Άρη με τον Παναθηναϊκό για τη 2η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Η διεξαγωγή του αγώνα βρισκόταν στον… αέρα λόγω των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και την αδυναμία της Αστυνομίας να περιφρουρήσει το παιχνίδι.


Τελικά ύστερα από παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και αφού μεσολάβησε η παρέμβαση του προέδρου της Σούπερ Λίγκας Βαγγέλη Μαρινάκη, η αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης υποχώρησε και το ματς θα

Κλοπή έργων από την Πινακοθήκη Γιαλλινά στην Κέρκυρα

Άγνωστο αριθμό πινάκων ζωγραφικής του φημισμένου Κερκυραίου ζωγράφου Αγγέλου Γιαλλινά, έκλεψαν άγνωστοι από το σπίτι του, που είχε μετατραπεί σε πινακοθήκη, στο κέντρο της Κέρκυρας.


Η κλοπή διαπιστώθηκε την Παρασκευή, αλλά είναι άγνωστο πότε έγινε, αφού το οίκημα ήταν κλειστό και τελευταία φορά οι υπεύθυνοι της πινακοθήκης, το ήλεγξαν πριν περίπου 20 μέρες. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και έχει αρχίσει η καταγραφή μεταξύ εκατοντάδων έργων του Γιαλλινά, προκειμένου να εξακριβωθεί πόσα και ποια από αυτά έχουν κλαπεί.

Όπως προκύπτει, το κτήριο είχε συναγερμό, αλλά τον απενεργοποίησαν οι δράστες και ανενόχλητοι πήραν τους πίνακες.

Ο Άγγελος Γιαλλινάς γεννήθηκε το 1857 και πέθανε το 1939. Στην Ευρώπη έγινε γνωστός κυρίως για τις υδατογραφίες τοπίων που κοσμούν ανάκτορα στην Αγγλία, Αυστρία, Γαλλία, Ιταλία και

Η εφορία καλεί τους ιδιοκτήτες για το ΕΤΑΚ


Η Εφορία καλεί για μία ακόμη φορά τους ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν δήλωσαν ολόκληρη την ακίνητη περιουσία τους τα προηγούμενα χρόνια ή τις αλλαγές που έγιναν ως το 2009 και τους ζητεί να υποβάλουν συμπληρωματική δήλωση ως το τέλος Σεπτεμβρίου.
Οσοι έχουν λάβει τα εκκαθαριστικά σημειώματα για την πληρωμή του Ενιαίου Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΕΤΑΚ) για το 2009 και διαπιστώσουν λάθη της αρμόδιας Εφορίας ή του Τaxis ή δικές τους παραλείψεις καλούνται να υποβάλουν ειδικό έντυπο διορθώνοντας τα λάθη και καλύπτοντας όλα τα κενά. Στη νέα διορθωτική δήλωση θα πρέπει να καταγράψουν οποιαδήποτε μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης που αφορά τα έτη από το 2005 ως και το 2008.

Αυτά ορίζονται σε εγκύκλιο που απέστειλε χθες ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ.Παπακωνσταντίνου σε όλες τις εφορίες, στην οποία αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

Η δήλωση Ενιαίου Τέλους Ακινήτων φυσικών προσώπων για το έτος 2009 δημιουργείται από το υπουργείο Οικονομικών από τη δήλωση ενιαίου τέλους ακινήτων έτους 2008 και την τυχόν υποβληθείσα δήλωση στοιχείων ακινήτων έτους 2009, η οποία περιλαμβάνει τις μεταβολές της

Μόλις 2.000 μετανάστες απέκτησαν τελικά δικαίωμα ψήφου

Βορειοηπειρώτες, Αλβανοί, Μπανγκλαντεσιανοί και Πακιστανοί θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη δημάρχου Αθηναίων. Η προθεσμία υποβολής των σχετικών αιτήσεων έληξε στις αρχές της εβδομάδας και σύμφωνα με εκτιμήσεις ο αριθμός των ομογενών αλλά και των μεταναστών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον έφθασε τις 17.000 σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ πληρούσαν τις προϋποθέσεις και είχαν το δικαίωμα εγγραφής στους καταλόγους 190.000. Από όσους εκδήλωσαν ενδιαφέρον, αιτήσεις κατέθεσαν επισήμως οι 11.600 και τουλάχιστον 5.400 δεν θα μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα αφού υπάρχουν προβλήματα με τη συγκέντρωση στοιχείων και εγγράφων τα οποία είναι απαραίτητα. Ετσι, εκτιμάται από το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο έχει αρχίσει να συγκεντρώνει τα στοιχεία, ότι τελικά στην εκλογική διαδικασία

Κεσάτια στα ιδιωτικά σχολεία φέρνει η κρίση


«΄Εχω κενή θέση,τη θέλετε; » δήλωνε τις προηγούμενες ημέρες ο διευθυντής μεγάλου ιδιωτικού σχολείου της πρωτεύουσας σε υποψήφιο για εγγραφή που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον πριν από... τρία χρόνια, αλλά δεν είχε καμία τύχη. Ο πατέρας του υποψήφιου... μαθητή απάντησε ότι θα το σκεφτεί, αλλά η έκπληξή του αποδείχτηκε τελικά μεγαλύτερη από το πραγματικό ενδιαφέρον του. Με τις εγγραφές στις εισαγωγικές τάξεις των ιδιωτικών σχολείων να υπολογίζονται περίπου στο 25% λόγω της οικονομικής κρίσης, οι ιδιοκτήτες τους αναζητούν τώρα άλλες λύσεις: προσφορές και εκπτώσεις κάνουν ήδη πολλά σχολεία που απευθύνονταν κυρίως σε μεσαία και χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα. Οπως αναφέρουν πληροφορίες από τον χώρο της Ομοσπονδίας των καθηγητών ιδιωτικών σχολείων (ΟΙΕΛΕ), τουλάχιστον τρία σχολεία στην περιοχή της Αττικής έχουν προσπαθήσει να προσεγγίσουν τις οικογένειες πρώην μαθητών τους που αποχωρούν προσφέροντας ως και κατά 15% μειώσεις διδάκτρων ή δωρεάν μεταφορά των μαθητών τους από ή προς το σπίτι τους μετά τη λήξη του σχολικού προγράμματος. Οι ιδιοκτήτες των

Επενδύστε σε στέγες και χωράφια

Σε νέο πυρετό του χρυσού εξελίσσονται τα φωτοβολταϊκά συστήματα καθώς χιλιάδες Ελληνες σπεύδουν να επενδύσουν στον εν λόγω κλάδο, έχοντας ως «καρότο» την παχυλή πριμοδότηση της ΔΕΗ. Στις εξειδικευμένες επιχειρήσεις, στις τράπεζες αλλά και στις εταιρείες συμβούλων επικρατεί αναβρασμός, όπως άλλωστε και στην ύπαιθρο όπου οι αγρότες κάνουν ουρές έξω από τα περιφερειακά γραφεία της ΔΕΗ, προκειμένου να συνδεθούν με το δίκτυό της και να καταστούν παραγωγοί ενέργειας.

Μάλιστα, όπως επισημαίνουν τραπεζικοί κύκλοι, η πλειονότητα των δανείων που ζητούν οι πελάτες τους αφορούν πλέον την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων. Και αυτό διότι, άμα τη υπογραφή της σύμβασης, το παραγόμενο ρεύμα πωλείται απευθείας στη ΔΕΗ σε ιδιαίτερα καλή τιμή, με αποτέλεσμα να αποπληρώνεται αυτομάτως η δόση του δανείου αλλά και να υπάρχει κέρδος για

Stephen Hawking: «Δε δημιούργησε ο Θεός το σύμπαν»

«Δε δημιούργησε ο Θεός το σύμπαν αλλά οι νόμοι της φυσικής», γράφει ο περίφημος βρετανός θεωρητικός φυσικός Stephen Hawking στο νέο του βιβλίο «The Grand Design» (Το μεγάλο σχέδιο»), που θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη εβδομάδα.


Στο βιβλίο που έχει συγγράψει με τον αμερικανό φυσικό Λέονταρντ Μλοντίνοφ, ο διάσημος επιστήμονας εξηγεί πως μία νέα σειρά από θεωρίες καθιστά «περιττό» έναν δημιουργό για το σύμπαν.

«Επειδή υπάρχει ένας νόμος όπως αυτός της βαρύτητας, το σύμπαν μπορεί να δημιουργηθεί και θα δημιουργηθεί μόνο του από το τίποτα. Η αυτόματη δημιουργία είναι ο λόγος που υπάρχει κάτι από το να μην υπάρχει τίποτα, ο λόγος που υπάρχει το σύμπαν, ο λόγος που υπάρχουμε εμείς», γράφει ο

Τελεσίγραφο για ΔΕΚΟ - συντεχνίες

«Τελειώνετε επιτέλους με τις ΔΕΚΟ και τις συντεχνίες!».

Το μήνυμα αυτό έχει λάβει το οικονομικό επιτελείο από την τρόικα- και, για την ακρίβεια, από το... πολιτικό σκέλος της, την Κομισιόν- και θα βρεθεί και επισήμως θα λάβει το τελεσίγραφο κατά την ενδιάμεση επίσκεψη των δανειστών της Ελλάδας στα μέσα του μηνός.


Κατ΄ ιδίαν, στην Πλατεία Συντάγματος υποστηρίζουν πως η ομολογουμένως ανεξήγητη για πολλούς ολιγωρία που παρατηρείται στις διαρθρωτικές αλλαγές που αφορούν τον ευρύτερο δημόσιο τομέα- αλλά και στις ενοποιήσεις δημοσίων οργανισμών και τις μετατάξειςδεν είναι ευθύνη του υπουργείου Οικονομικών, αλλά πρωτίστως των υπουργείων Ενέργειας και Μεταφορών, όπου υπάγονται οι περισσότερες ΔΕΚΟ. Αυτό όμως ελάχιστα ενδιαφέρει την τρόικα.

Στις Βρυξέλλες είναι κάτι παραπάνω από σαφείς ότι χωρίς αναδιάρθρωση και ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ υπονομεύεται σοβαρά και η ανάπτυξη της χώρας και η ανταγωνιστικότητά της. Το κυριότερο όμως είναι ότι δεν μπορεί να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της στις διεθνείς αγορές και δεν θα ανοίξει

Βρώμικα δίχτυα!

Ενα μυστηριώδες κουβάρι φοροδιαφυγής, ξεπλύματος μαύρου χρήματος και μεγάλης διαπλοκής ανθρώπων του ποδοσφαίρου έχει αρχίσει να ξετυλίγεται από έρευνα που πραγματοποιεί το ΣΔΟΕ σε γνωστό μάνατζερ ποδοσφαιρικών ομάδων.


Καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ που καταβάλλονταν με τη μορφή προμηθειών από ποδοσφαιριστές και μεγαλοπαράγοντες ομάδων της Σούπερ Λιγκ προς τον γνωστό μάνατζερ τα οποία δεν δηλώνονταν στην Εφορία αλλά και βεβαιώσεις που προσκόμιζε ο ίδιος στη φορολογική του δήλωση για κέρδη εκατομμυρίων ευρώ από συμμετοχή του σε παιχνίδια στοιχήματος ποδοσφαιρικών ομάδων βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της υπόθεσης. Μίας υπόθεσης η οποία, όπως λένε άνθρωποι που τη χειρίζονται, δεν εμφανίζει μόνο φορολογικό ενδιαφέρον αλλά και σοβαρές ενδείξεις για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, καθώς και υποψίες για συμμετοχή σε στοιχήματα σε προκαθορισμένα παιχνίδια

Εκστρατεία «Άρνησης» στον αντικαπνιστικό νόμο ξεκινούν επιχειρηματίες

Την άρνησή του να συμμορφωθούν με τον νέο νόμο περί απαγόρευσης του καπνίσματος εξέφρασε το συντονιστικό επαγγελματιών μπαρ, καφέ και εστιατορίων. Περισσότερες από 10.000 κλήσεις δέχθηκε την Τετάρτη και την Πέμπτη η τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης για το κάπνισμα «1142» από ανθρώπους που θέλησαν να ενημερωθούν για τα νέα μέτρα περί απαγόρευσης του καπνίσματος.


Οι κλήσεις κατά τις δύο πρώτες μέρες της εφαρμογής του νόμου έφτασαν τις 10.418, αριθμός μεγαλύτερος από το συνολικό αριθμό κλήσεων όλου του Αυγούστου, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΛΠΝΟ).

Παράλληλα όμως με το ενδιαφέρον του κόσμου, υπάρχουν και οι αντιδράσεις των επαγγελματιών. Το συντονιστικό επαγγελματιών μπαρ, καφέ και εστιατορίων ζητά τη συμεμτοχή των ιδιοκτητών καταστημάτων στην εκστρατεία «"άρνηση" για να καταστεί ο νόμος ανενεργός». Η εκστρατεία υποστηρίζει ότι οι περισσότεροι πελάτες στα καφέ και μπαρ είναι καπνιστές, σε ποσοστό μάλιστα

Εφάπαξ; Περάστε μετά από 5 χρόνια

΄Υστερα από 5 χρόνια θα λάβουν το εφάπαξ όσοι δημόσιοι υπάλληλοι σπεύδουν τώρα να βγουν στη σύνταξη υπό τον φόβο των συνεπειών του νέου Ασφαλιστικού. Το πρώτο εξάμηνο φέτος οι αιτήσεις συνταξιοδότησης εμφανίζουν αύξηση 85% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009.


Τον περασμένο μήνα έφτασαν στο Γενικό Λογιστήριο, το οποίο εκδίδει τις αποφάσεις συναξιοδότησης, άρα κατατέθηκαν από τους ενδιαφερομένους στις οικείες υπηρεσίες τους μέχρι τα τέλη Ιουνίου 17.825 αιτήσεις έναντι 9.653 πέρυσι. Από αυτές οι 13.880 (έναντι 6.485 το 2009) κατατέθηκαν από πολιτικούς υπαλλήλους (όχι ένστολους). Δηλαδή, στο πολιτικό προσωπικό η αύξηση ξεπέρασε το 114%. Υπήρξε υπερδιπλασιασμός των αιτήσεων

Τροφικές αλλεργίες, κατά φαντασίαν και μη


'Ενας στους πέντε ενηλίκους πιστεύει ότι πάσχει από κάποια αλλεργία που σχετίζεται με την κατανάλωση ορισμένων τροφών. Αυτό προκύπτει από στατιστικές έρευνες, αποδεικνύοντας είτε την ενόχλησή μας σε συγκεκριμένες τροφές που διαφέρουν για τον καθέναν είτε την αυθυποβολή από περιστατικά που συνδέσαμε με τρόφιμα που είχαμε καταναλώσει. Το σίγουρο όμως είναι ότι οι τροφικές αλλεργίες υπάρχουν, ενοχλούν και σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να αποδειχθούν εξαιρετικά επικίνδυνες για κάθε άτομο. Ο πόνος στο στομάχι από την κατανάλωση ενός δροσερού παγωτού, η αναφυλαξία που ακολουθεί ένα γεύμα με ψάρι, η κνίδωση ύστερα από ένα παγωμένο ζελέ αποτελούν συμπτώματα τα οποία μπορεί να οφείλονται σε αλλεργική αντίδραση του οργανισμού. Οπως έχει προκύψει από στατιστικές έρευνες, ένας στους πέντε ενηλίκους πιστεύει ότι πάσχει από κάποια αλλεργία που σχετίζεται με την κατανάλωση ορισμένων τροφών. Εν τούτοις, έχει αποδειχθεί με διαγνωστικά τεστ ότι μόνο 1% με

Εκστρατεία για την ανάδειξη του Κονώνειου τείχους

Εκστρατεία με σκοπό την ανάδειξη της πολιτιστικής άξιας του Κονώνειου τείχους και την ανάγκη να διατηρείται ο χώρος της Φρεαττύδας και της Πειραϊκής καθαρός.

Εκστρατεία με σκοπό την ανάδειξη της πολιτιστικής αξίας του Κονώνειου τείχους και την ανάγκη να διατηρείται ο χώρος της Φρεαττύδας και της Πειραϊκής καθαρός αρχίζει ο ΣΚΑΪ.


Θα κορυφωθεί το προσεχές διάστημα με καθαρισμό της περιοχής.

Εν τω μεταξύ άρχισε την Τετάρτη 01/09 και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Δεκεμβρίου, η αποχωμάτωση του τείχους, που τμήμα του είχε καταχωθεί τη δεκαετία του '60 προκειμένου να

Έως το τέλος Σεπτεμβρίου η διόρθωση του ΕΤΑΚ

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα μπορούν οι φορολογούμενοι που πήραν πρόσφατα το εκκαθαριστικό του ΕΤΑΚ του 2009 (που η εκκαθάριση έγινε στις 22 Ιουνίου) να προχωρήσουν στη διόρθωση τυχόν λαθών χωρίς να επιβαρυνθούν με πρόστιμα, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών.


Για όσους λάβουν εκκαθαριστικό, θα μπορούν να κάνουν διορθώσεις έως το τέλος του επόμενου μήνα από την ημερομηνία καταβολής του φόρου.

Ο καιρός σήμερα 04.09.2010

Επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά, με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο και στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, περιμένουμε το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010. Οι καταιγίδες θα εστιάζονται κυρίως στο Κεντρικό – Βόρειο Ιόνιο, στη Δ. Στερεά, στην Ήπειρο, και στη Δ. Μακεδονία, με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους έντονα. Τις βαδινές ώρες βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και στη Θράκη.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 25 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 28 στη Δυτική Ελλάδα, από 15 έως 30 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 20 έως 26 στις νησιωτικές περιοχές και από 21 έως 30 βαθμούς στο Ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα. Πάντως στη Δ. Μακεδονία και στην Ήπειρο, οι μέγιστες κατά τόπους δε θα ξεπεράσουν τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνεόυν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι – νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά σχεδόν θυελλώδεις, στρεφόμενοι το βράδυ σε μέτριους ανατολικών κυρίως διευθύνσεων.

Τοπικές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν, λίγες ασθενείς βροχοπτώσεις παροδικού χαρακτήρα τις βραδινές ώρες και πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας τη νύχτα, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 - 30 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι