www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Πρόστιμο μαμούθ σε Έλληνα εφοπλιστή - Απειλείται με δήμευση της περιουσίας του

Το πρώτο μεγάλο χτύπημα κατά της φοροδιαφυγής επέφερε το ΣΔΟΕ, επιβάλλοντας πρόστιμο μαμούθ σε Έλληνα εφοπλιστή, ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ!Το πρόστιμο που επιβλήθηκε στον εφοπλιστή είναι το υψηλότερο στην ιστορία του ΣΔΟΕ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες την Τετάρτη για την υπόθεση θα ενημερωθούν ο υπουργός Οικονομικών αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.


Όπως διαπιστώθηκε, από το 2005 μέχρι σήμερα,

15 παραβιάσεις του ΕΕΧ και μεγάλες τουρκικές ασκήσεις στο Αιγαίο, 72 ώρες πριν έρθει ο Τ.Ερντογάν!

Μπαράζ παραβιάσεων του ΕΕΧ σήμερα από τουρκικά μαχητικά που συμμετείχαν σε μεγάλες αεροναυτικές ασκήσεις που έχει ξεκινήσει η Τουρκία:

Συγκεκριμένα 1 σχηματισμός αποτελούμενος από 13 συνολικά τουρκικά αεροσκάφη, πραγματοποίησε 15 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου και 16 παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας.

 Όλα αυτά τρεις μόλις ημέρες πριν την άφιξη του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Συνεχίζει το έργο του το ηφαίστειο της Ισλανδίας

Το ηφαίστειο της Ισλανδίας συνέχισε και σήμερα το έργο του, προκαλώντας προβλήματα στις εναέριες συγκοινωνίες πολλών κρατών.

Δείτε σημερινές σκηνές από την έκρηξη του ηφαιστείου:

Βρετανία: Παραιτείται από πρωθυπουργός ο Γκόρντον Μπράουν

Την απόφασή του να παραιτηθεί από πρωθυπουργός ανακοίνωσε ο Γκόρντον Μπράουν, καθώς οι Συντηρητικοί και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες είναι κοντά σε συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης στη Βρετανία.


«Ενημέρωσα τον προσωπικό γραμματέα της βασίλισσας ότι προτίθεμαι να υποβάλω στη βασίλισσα την παραίτησή μου», ανέφερε ο κ. Μπράουν μιλώντας στον Τύπο έξω από την πρωθυπουργική κατοικία της Ντάουνινγκ Στριτ.

Υπενθυμίζεται ότι οι Συντηρητικοί κέρδισαν τις εκλογές της Πέμπτης, χωρίς ωστόσο να έχουν αυτοδυναμία, με το Εργατικό Κόμμα στη δεύτερη θέση και τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες τρίτους και ρυθμιστές της πολιτικής κατάστασης στη Βρετανία.

«Μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές» προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε «μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές» εξέφρασε ο Πρωθυπουργός, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ ζητώντας τη συνεργασία του επιχειρηματικού κόσμου «σε αυτήν την εθνική προσπάθεια».


Όπως ανέφερε η κυβέρνηση ήδη δρομολογεί «μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές» με βάση και τη συμφωνία της χώρας με την ΕΕ και το ΔΝΤ

Σημείωσε πως πρόκειται για αλλαγές που στόχο έχουν να σπάσουν «τα δεσμά της γραφειοκρατίας, των ατέρμονων διοικητικών διαδικασιών, της αδιαφάνειας, των καθυστερήσεων στη λήψη των αποφάσεων, και της αδράνειας της Πολιτείας,

Ανοιχτή επιστολή 160 ακαδημαϊκών για την ελληνική κρίση

Η Ευρώπη μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του χρέους και των ελλειμμάτων μόνο αν συνοδεύσει το μηχανισμό στήριξης του ευρώ με μέτρα ανάπτυξης, στα οποία θα περιλαμβάνονται μισθολογικές αυξήσεις στη Γερμανία, εκτιμούν 160 ακαδημαϊκοί σε ανοιχτή επιστολή τους για την ελληνική κρίση.


Σύμφωνα με τους ακαδημαϊκούς, το έκτακτο πακέτο των 750 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη σταθεροποίηση του ευρωπαϊκού νομίσματος ήταν «απαραίτητο, αλλά αρκετά εκπρόθεσμο και δεν επαρκεί από μόνο του».

Στην ίδια επιστολή, σημειώνεται ότι η πολύ αργοπορημένη αντίδραση στην ελληνική κρίση οφείλεται σε «ευμετάβλητες αντιδράσεις της αγοράς, σε λαϊκιστές πολιτικούς και σε μέσα ενημέρωσης τα

6 τρόποι για να αποφύγετε τις ημικρανίες

Η ημικρανία είναι μια πραγματική ιατρική κατάσταση που συνεπάγεται μια γενικότερη ευαισθησία των νεύρων και μπορεί να δημιουργείται από μια σοβαρότερη νόσο. Αρχικά πρέπει να μπορεί κάποιος να αναγνωρίσει μια ημικρανία από έναν απλό πονοκέφαλο, αλλιώς είναι απαραίτητη η διάγνωση από κάποιο γιατρό.


Αφού λοιπόν έχετε σιγουρευτεί ότι δεν πρόκειται για έναν απλό πονοκέφαλο, μπορείτε να βοηθήσετε στην πρόληψη των ημικρανιακών

Δωρεάν εξέταση Αρτηριακής Υπέρτασης από το ΥΓΕΙΑ

Το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρτηριακής Υπέρτασης, τη Δευτέρα 17 Μαΐου, παρέχει τη δυνατότητα μίας (1) δωρεάν εξέτασης και ενημέρωσης για την αρτηριακή υπέρταση και το σωστό τρόπο μετρήσεώς της από τους εξειδικευμένους ιατρούς του Ιατρείου Υπέρτασης.


Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο ΥΓΕΙΑ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν για ραντεβού στο τηλέφωνο 210 686 7060 (08.00 το

Υποβάθμισε την Βενετία η Moody΄s

Ο οίκος αξιολογήσεων Moody΄s υποβάθμισε σήμερα το επίπεδο του χρέους της κοινότητας της Βενετίας εξαιτίας της μεγάλης εξάρτησής της από τα εισοδήματα εκ της φορολογίας των τυχερών παιγνίων, τα οποία έχουν μειωθεί ένεκα της οικονομικής κρίσης και της μείωσης της κρατικής βοήθειας.


Καθώς ο προϋπολογισμός της Γαληνοτάτης έχει επιβαρυνθεί από τις κοινωνικές δαπάνες και τα έξοδα για τον τουρισμό, και καθώς η

Διαρροή θεμάτων για το μπακαλορεά καταγγέλλει η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Ιδιωτικών Σχολείων

«Μίζα» μέχρι και 80.000 ευρώ για κάθε μάθημα

Κύκλωμα διαρροής θεμάτων σε ιδιωτικά σχολεία, στο πλαίσιο εξετάσεων του διεθνούς μπακαλορεά, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Ιδιωτικών Σχολείων. Την ίδια ώρα το υπουργείο Παιδείας δηλώνει αδυναμία να κινήσει πειθαρχική διαδικασία για την υπόθεση, καθώς δεν υπάρχει το απαραίτητο νομικό πλαίσιο για ΕΔΕ στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.


Από την πλευρά της Ομοσπονδίας (ΟΙΕΛΕ), ο κ. Κουρουτός, έδωσε στοιχεία για εκπαιδευτικούς από τρία ιδιωτικά σχολεία (Ζηρίδη, Κολλέγιο Αθηνών Ψυχικού, Σχολή Μωραΐτη) οι οποίοι διέρρεαν θέματα σε εξετάσεις του Ιντερνάσιοναλ Μπακαλορεά και σύμφωνα με εισαγγελική έρευνα ελάμβαναν για κάθε μάθημα 75.000 με 80.000 ευρώ.

Για την υπόθεση παραπέμπονται τρεις εκπαιδευτικοί για παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος και 18 μαθητές με τους γονείς τους για ενεργητική δωροδοκία κατ΄ εξακολούθηση. Η δίκη έχει οριστεί για τον Ιανουάριο του 2011.
enet

Βρήκαν τους υπόπτους με βρετανική μέθοδο

Με μέθοδο που χρησιμοποιεί η Σκότλαντ Γιαρντ η αστυνομία ανακάλυψε την ομάδα αναρχικών που όπως φαίνεται έβαλε την φονική φωτιά στη Mafrin Bank


Οι καταγραφές από 10 κάμερες αλλά και από 30 καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων έχουν αποκαλύψει στην ΕΛ.ΑΣ δύο από τους δράστες των επιθέσεων σε καταστήματα της οδού Σταδίου πριν από τον φονικό εμπρησμό στη Marfin.

Σύμφωνα με “Το Βήμα”, οι αξιωματικοί έχουν ακόμη ανακαλύψει ποια ομάδα αναρχικών και από ποιο “στέκι”, από τα 30 που υπάρχουν στην Αττική, έχει πρωτοστατήσει στις επιδρομές της οδού Σταδίου το επίμαχο χρονικό διάστημα της 5ης Μαΐου. Η ΕΛ.ΑΣ δεν έχει αποκλείσει επίσης το

Εγκαίνια για το νέο ψηφιακό πολυκατάστημα Getitnow.gr


Την Κυριακή ανοίγει τις «ψηφιακές πόρτες του» το ηλεκτρονικό πολυκατάστημα Getitnow.gr διαθέτοντας περισσότερα από 300.000 προϊόντα σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, από το νέο ηλεκτρονικό πολυκατάστημα θα διατίθενται όλα τα προϊόντα τεχνολογίας όπως τηλεοράσεις, laptops, gaming, ψηφιακά προϊόντα κ.α., βιβλία, μουσική, ταινίες, παιχνίδια αξεσουάρ, κοσμήματα, είδη για το σπίτι, για τον άντρα, τη γυναίκα, το παιδί και επίσης αθλητικά είδη. Παράλληλα, στα

Αποχωρεί από τη ΝΔ ο Δ. Παρχαρίδης

Την αποχώρηση του από τη ΝΔ ανακοίνωσε ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Β΄ Θεσσαλονίκης του κόμματος, Δημήτρης Παρχαρίδης.


Ο κ. Παρχαρίδης δήλωσε ότι το κόμμα δεν έμαθε από τα παθήματά του και αποχωρεί «για λόγους πολιτικής συνείδησης».

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης των επιτοκίων για τα δάνεια στην Ελλάδα

Tην πρόθεση της κυβέρνησης να επαναδιαπραγματευτεί τα επιτόκια των δανείων που θα λάβει στο πλαίσιο της βοήθειας από ΕΕ και ΔΝΤ σε περίπτωση που άλλη χώρα ζητήσει να χρησιμοποιήσει τον κοινό μηχανισμό της Ευρωζώνης με χαμηλότερα επιτόκια, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


Είναι αυτονόητο ότι αν υπάρχουν ευνοϊκότεροι όροι θα τους εκμεταλλευτούμε κι εμείς, σημείωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σχετικά με το εάν θα υπάρξει και τροποποίηση των ήδη ληφθέντων σκληρών μέτρων προς το

Συνάντηση Παπαρήγα - Χρυσοχοΐδη για τις κινητοποιήσεις

Συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είχε σήμερα αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής την γενική γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Η αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωσή της, εξέθεσε άμεσα και στη συγκεκριμένη συγκυρία τις πάγιες θέσεις του ΚΚΕ για το δικαίωμα στις λαϊκές διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις, σε αντίθεση, όπως αναφέρει, με την προσπάθεια δυσφήμισης και στοχοποίησής τους.
naftemporiki

Τέλος η υποστήριξη των Windows XP και 2000!

Έρχεται το τέλος της τεχνικής υποστήριξης της Microsoft για τα Windows 2000 και Windows XP, στις 13 Ιουλίου.

Είναι γνωστό οτι η Microsoft συνηθίζει να υποστηρίζει τα προϊόντα της για πέντε χρόνια και προσφέρει ακόμα για πέντε χρόνια μια διευρυμένη τεχνική υποστήριξη.

Το χρονικό διάστημα όμως φτάνει στο τέλος του στις 13 Ιουλίου οπότε μετά η Microsoft θα προσφέρει online υποστήριξη για τα δύο λειτουργικά της συστήματα, στη μορφή άρθρων της Knowledge Base,

Ρεκόρ «ζέστης» στο Νότιο Πόλο το 2009

Το θερμότερο έτος μετά το 1957 ήταν το 2009 για τον Νότιο Πόλο, σύμφωνα με τον επιστημονικό Σταθμό Νοτίου Πόλου «Αμούδσεν-Σκοτ». Η μέση θερμοκρασία πέρυσι διαμορφώθηκε στους μείον 47,9 βαθμούς Κελσίου και αποτελεί την υψηλότερη που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το Live Science.


Το προηγούμενο ιστορικό ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας του Νότιου Πόλου σε ετήσιο επίπεδο ήταν μείον 48 βαθμοί και είχε σημειωθεί το 2002. Το 2009 ήταν επίσης το δεύτερο θερμότερο έτος παγκοσμίως, σύμφωνα με μετρήσεις της NASA στην επιφάνεια του πλανήτη.

Πρόστιμα συνολικού ύψους 435.000 € σε τρία μαιευτήρια

Πρόστιμα συνολικού ύψους 435.000 €, επιβλήθηκαν στα μαιευτήρια ΙΑΣΩ, Μητέρα και ΛΗΤΩ γιατί όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΟΙΑΝ, χρέωναν, αδιαφανώς και καταχρηστικά, στις μητέρες που γεννούσαν, τη συλλογή του ομφαλοπλακουντιακού αίματος (των βλαστοκυττάρων) από 225 έως 350 ευρώ.


Συγκεκριμένα τα πρόστιμα τα οποία επιβλήθηκαν κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 13α του νόμου 2251/1994 για την «Προστασία των

Προκαλούν πάλι την κοινωνία: 'Αθικτα όλα τα προνόμια ασφάλισης των βουλευτών

- Από το Ασφαλιστικό θίγονται όλοι οι έλληνες πολίτες εκτός των βουλευτών



- Με 8 χρόνια στη Βουλή παίρνουν σύνταξη 1.400 ευρώ


- Μπορούν να παίρνουν ακόμα και 3 ολόκληρες συντάξεις από τις άλλες επαγγελματικές τους δραστηριότητες


- Μαζί με τους βουλευτές προκαλούν και οι υπάλληλοι της Βουλής με τους 16 μισθούς

Το νέο ασφαλιστικό θίγει όλους τους έλληνες πολίτες εκτός των βουλευτών. Η απόφαση να διατηρηθούν τα προνόμια των βουλευτών προκαλεί το δημόσιο αίσθημα και δημιουργεί πολίτες δυο κατηγοριών. Τους προνομιούχους που είναι βεβαίως οι βουλευτές και τους μη προνομιούχους που

Νέος ιός κυκλοφορεί στο Gmail!

Επικίνδυνος ιός στέλνεται σε e-mail χρηστών που έχουν λογαριασμό στη Google!


Αν λάβετε ένα e-mail με αποστολέα την ίδια τη Google και σας λέει οτι κερδίσατε 950.000 λίρες το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να το διαγράψετε.

Πρόκειται για ένα κακόβουλο mail, απο κάποιους που θέλουν να αλιεύσουν τα προσωπικά σας

Siemens: Ενδείξεις ενοχής για πολιτικούς και των 2 κυβερνήσεων!

- Παράταση στην εξεταστική για Siemens έως τις 30/06

- 'Ελεγχος της περιουσίας υπουργών και υφυπουργών την τελευταία 20ετία


- Βέβαιο οτι πάμε για προανακριτική

Ολοταχώς προς την σύσταση προανακριτικής επιτροπής οδεύει η Εξεταστική για την Siemens.

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Προέδρου της Επιτροπής, Σήφη Βαλυράκη ότι από τα στοιχεία της δικογραφίας που συνέταξε ο Εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου, προκύπτουν ενδείξεις ενοχής πολιτικών προσώπων μελών κυβερνήσεων (δηλ. υπουργών και υφυπουργών) και επί Ν.Δ. και επί ΠΑΣΟΚ.


Ο κ. Βαλυράκης πρότεινε :

α) την σύσταση ειδικής επιτροπής ελέγχου της περιουσιακής κατάστασης πολιτικών προσώπων ποτ

ΔΝΤ: «Διαχειρίσιμο» το ελληνικό χρέος

«Διαχειρίσιμο» μεσοπρόθεσμα χαρακτηρίζει το δημόσιο χρέος της Ελλάδας το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ , ωστόσο προειδοποιεί ότι η χαμηλή ανάπτυξη θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξησή του ως ποσοστό του ΑΕΠ.


Σύμφωνα με έκθεση του ΔΝΤ, η οποία δημοσιοποιήθηκε αργά την Δευτέρα, το χρέος της χώρας πιθανόν να διαμορφωθεί στο 149% του ΑΕΠ το 2013 και να υποχωρήσει σταδιακά

ΝΔ: Εκθετη η κυβέρνηση από τις ελλείψεις ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Επίκαιρη ερώτηση προς την αρμόδια υπουργό ΠΕΚΑ για την ελλιπή προετοιμασία εν όψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου, κατέθεσε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως υπογραμμίζει, οι τραγικές ελλείψεις στην προετοιμασία της φετινής αντιπυρικής περιόδου αφήνουν έκθετη την κυβέρνηση, που για άλλη μία φορά, επιδεικνύει ασυνέπεια λόγων και έργων.


Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, δεν έχει σημειωθεί καμία ουσιαστική πρόοδος για τη βελτίωση του μοντέλου δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης. «Ειδικά στο νευραλγικό τομέα της πρόληψης δεν έχει υλοποιηθεί σχεδόν κανένα σχετικό έργο, όπως συντήρηση οδικών δικτύων και καθαρισμοί δασών, δεν έχει προχωρήσει η αναδιάρθρωση και ενίσχυση της Δασικής Υπηρεσίας, που μόνο τυπικά έχει ενταχθεί στο ΥΠΕΚΑ, δεν έχει ολοκληρωθεί η ένταξη της Αγροφυλακής στο σύστημα δασοπροστασίας, παρά την κυβερνητική δέσμευση, ενώ είναι πλέον εμφανείς οι ελλείψεις σε εποχικό

Στην Εξεταστική για Βατοπέδι ο Θ. Ρουσόπουλος

Με την κατάθεση του πρώην υπουργού Επικρατείας Θεόδωρου Ρουσόπουλου (στις 10:00) συνεχίζονται οι καταθέσεις των πολιτικών προσώπων στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση της υπόθεσης του Βατοπεδίου.


Tην ίδια ώρα, η επιτροπή προσανατολίζεται να καλέσει σε κατ' αντιπαράσταση εξέταση τον Γιάννη Αγγέλου, διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου του Κώστα

ΣΥΡΙΖΑ: Κατεδαφίζονται κοινωνική ασφάλιση - συντάξεις

Σε «μαζική εξέγερση» με στόχο την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ διά του κ. Δημήτρη Στρατούλη. Σε δήλωσή του μεταξύ άλλων υποστήριξε πως η κυβέρνηση «κατεδαφίζει την κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις», ενώ προβλέπει πως «θα πάθει τα ίδια που έπαθε η κυβέρνηση Σημίτη με το νομοσχέδιο Γιαννίτση».


Σε «μαζική εξέγερση» με στόχο την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ διά του κ. Δημήτρη Στρατούλη.

Υποστηρίζει μάλιστα πως το σχετικό νομοσχέδιο «είναι κομμένο και

Αντ. Σαμαράς: Να βγούμε το ταχύτερο δυνατό από το μηχανισμό στήριξης

Την ανάγκη να βγούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα από το μηχανισμό στήριξης προκειμένου να προχωρήσουμε σε καθαρά αναπτυξιακή στρατηγική με προτεραιότητα στην ανταγωνιστικότητα υπογράμμισε από το βήμα του ΣΕΒ ο πρόεδρος της ΝΔ.

Παράλληλα επέκρινε εκ νέου την κυβέρνηση για δημιουργία κρίσης δανεισμού, ενώ υπεραμύνθηκε της απόφασης του κόμματός του να καταψηφίσει τα μέτρα ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης από ΕΕ και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.


«Θέλω να βγούμε μια ώρα αρχύτερα για να μπορέσουμε να μειώσουμε τους φορολογικούς συντελεστές, γιατί ανάπτυξη δεν πρόκειται να

Αλ. Παπαρήγα: Απόπειρα ποινικοποίησης της ιδεολογίας του ΚΚΕ

Τα δύο μεγάλα κόμματα μπορεί να μην διστάσουν να στείλουν στη φυλακή ακόμα και επώνυμα στελέχη τους και υπουργούς, να δημιουργήσουν νέα κόμματα ή να αλλάξουν τους τίτλους των υπαρχόντων κομμάτων, αυτό όμως που δεν πρόκειται να πουν είναι ότι «ο μονοπωλιακός καπιταλισμός και ιμπεριαλισμός είναι που φταίνε για τη σημερινή κρίση».

Τα παραπάνω υπογράμμισε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε σπουδαστές στο ΤΕΙ του Αιγάλεω, χαρακτηρίζοντας εκ νέου πανηγύρι τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


«Εν μέσω μέτρων που πλήττουν τη λαϊκή οικογένεια και γκρεμίζουν κατακτήσεις που κερδήθηκαν με αίμα και θυσίες, το να συζητάς για το "πόθεν έσχες" των βουλευτών και τον αριθμό που πρέπει να έχουν στη Βουλή, αποδεικνύει ότι τα τρία

Σύλληψη για δυσφήμιση μέσω Facebook

Στη σύλληψη ενός Έλληνα 32 ετών για δυσφήμηση μέσω Διαδικτύου προχώρησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.


Το θέμα ανέκυψε μετά από καταγγελία ημεδαπής ότι στον δικτυακό τόπο www.facebook.com αναρτήθηκαν άσεμνες φωτογραφίες της, ενώ παράλληλα της δημιούργησαν προφίλ με τα προσωπικά της στοιχεία.

Από την ψηφιακή ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών προέκυψε ότι από την οικία του ημεδαπού δράστη κατήρτισαν το προαναφερόμενο προφίλ στο facebook και ταυτόχρονα ανήρτησαν τις άσεμνες φωτογραφίες της παθούσας, ενώ παράλληλα απέστελλαν μηνύματα με απειλητικό και εξυβριστικό περιεχόμενο στο κινητό τηλέφωνο της.

Κατόπιν αυτού, κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενήργησε κατ΄ οίκον

Δεν αυξάνονται τα εισιτήρια στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Δεν εξετάζεται αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα.


«Δεν μας έχει απασχολήσει θέμα αύξησης των εισιτηρίων αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο κ. Ρέππας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ωστόσο άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης της τιμής των κομίστρων στον ΟΣΕ «Ο ΟΣΕ έχει πολύ χαμηλό κόμιστρο και δεν μπορεί να

Προσωρινά κρατούμενος ο Συμεών Σεϊσίδης

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του ενώπιον της β΄ειδικής ανακρίτριας, ο Συμεών Σεϊσίδης, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος στο ΚΑΤ με τραύμα στο πόδι έπειτα από συμπλοκή με αστυνομικούς.


Ο Σεϊσίδης κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη κατοχή όπλων, ωστόσο ενώπιον της ανακρίτριας που μετέβη στο ΚΑΤ, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. Σύμφωνα μάλιστα με τον συνήγορό του, Κώστα

Με αστερίσκο η χρήση του τίτλου «Μακεδονική Προεδρία»

Με αστερίσκο θα γίνει τελικά η χρήση του τίτλου «Μακεδονική Προεδρία» από τα Σκόπια για την ανάληψη της προεδρίας της Επιτροπής των Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.


Στην 120ή Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των 47 χωρών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο, όπου την Ελλάδα εκπροσωπεί ο αναπληρωτής υπουργός

Κατεδαφιστέα αυθαίρετη οικοδομή στη ζώνη προστασίας Υμηττού

Κατεδαφιστέα κρίθηκε αυθαίρετη οικοδομή σε εκτός σχεδίου περιοχή και εντός της Ζώνης Α’ Προστασίας του Υμηττού.


Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ, κατόπιν αυτοψίας που διενήργησε κλιμάκιο του Πολεοδομικού Γραφείου Μαρκόπουλου διαπιστώθηκε ότι οι οικοδομικές εργασίες εκτελούνταν χωρίς οικοδομική άδεια και είχαν ήδη κατασκευαστεί αυθαίρετα κτίσματα, δύο

Στο Βελιγράδι αντιπροσωπεία του ΔΝΤ

Το Βελιγράδι επισκέπτεται σήμερα αντιπροσωπεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ΔΝΤ , προκειμένου να διαπιστώσει εάν πληρούνται οι όροι για την εκταμίευση της τέταρτης δόσης από το δάνειο των τριών δισ. ευρώ, που ενέκρινε τον Ιανουάριο του 2009 για τη Σερβία.


Μέχρι στιγμής, η σερβική κυβέρνηση έχει εκταμιεύσει τα

ΣΕΒ: Η συγκυρία υπαγορεύει τη συνευθύνη

«Η σημερινή συγκυρία απαγορεύει τη συγκυβέρνηση, υπαγορεύει όμως τη συνευθύνη, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος κατά τον χαιρετισμό του προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά στο πλαίσιο της πρωινής, κλειστής συνεδρίασης της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου.

«Χρέος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μέχρι χθες ήταν κυβέρνηση, είναι να γίνει μέρος της εθνικής προσπάθειας να μην πτωχεύσει ο τόπος», υπογράμμισε ο κ. Δασκαλόπουλος και εκτίμησε πως «η αντιπαράταξη ενός μετώπου ευθύνης και ρεαλισμού εκ μέρους των δύο μεγάλων κομμάτων, αν γίνει με όρους ουσιαστικού πολιτικού λόγου και αντίλογου, με ειλικρινή αγωνία για την τύχη του τόπου, και στην ωρίμανση της κοινής γνώμης θα συμβάλει και την αξιοπιστία του συστήματος θα αποκαταστήσει σε ικανό βαθμό»


Σύμφωνα με τον κ. Δασκαλόπουλο, «χρέος των υπεύθυνων πολιτικών δυνάμεων είναι να κάνουν το λαό μας να συνειδητοποιήσει πως η υλοποίηση του μνημονίου συνιστά μια αναγκαία θεραπεία, όχι μια άδικη τιμωρία».

Παράλληλα, κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να ελέγχει την κυβέρνηση προκειμένου να υλοποιηθούν άμεσα τα διαρθρωτικά μέτρα του μνημονίου και όχι μόνο τα δημοσιονομικά γιατί αν,

Διευκρινίσεις για την έκτακτη εισφορά επιχειρήσεων

Διευκρινίσεις σχετικά με τον προσδιορισμό των φορολογητέων καθαρών κερδών για την επιβολή της έκτακτης εισφοράς των επιχειρήσεων, έδωσε το υπουργείο Οικονομικών.


Η εισφορά επιβάλλεται στο σύνολο του καθαρού εισοδήματος, ενώ αν το καθαρό εισόδημα είναι ίσο ή μικρότερο των 5.000.000 ευρώ, δεν επιβάλλεται εισφορά. Επίσης, χορηγείται έκπτωση 3% αν η καταβολή του συνόλου της έκτακτης εισφοράς γίνει εφάπαξ, εντός της σχετικής προθεσμίας. Πιο συγκεκριμένα:

Με τις διατάξεις του άρθρου 2 του ν. 3808/2009 επιβλήθηκε έκτακτη εφάπαξ εισφορά κοινωνικής ευθύνης, στο συνολικό καθαρό εισόδημα οικονομικού έτους 2009, των νομικών προσώπων του άρθρου 2 παρ. 4 και 101 παρ. 1 του Κ.Φ.Ε. Η έκτακτη εισφορά επιβάλλεται στο καθαρό εισόδημα, όπως αυτό προσδιορίζεται στις διατάξεις των άρθρων 31 παρ. 19 και 105 παρ. 7 του ίδιου Κώδικα, εφόσον το εισόδημα αυτό υπερβαίνει τα πέντε εκατομμύρια (5.000.000) ευρώ. Η εισφορά επιβάλλεται

Συστάσεις Ρεν προς Γαλλία και Ιταλία για μείωση των ελλειμμάτων

Προειδοποίηση προς τη Γαλλία και την Ιταλία να μειώσουν και αυτές τα ελλείμματά τους απηύθυνε ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν, με δηλώσεις του στην εφημερίδα Tagesspiegel.


«Η Ισπανία κι η Πορτογαλία υπήρξαν στόχος κερδοσκοπικών κινήσεων. Αλλά αυτό οφείλεται και στην κατάσταση στην οποία βρίσκονται και οφείλουν να εξυγιάνουν τα δημοσιονομικά τους. Αλλά και άλλες χώρες οφείλουν επίσης να καταβάλουν περισσότερες προσπάθειες για να περιορίσουν το έλλειμμά τους», δήλωσε ο Ρεν
στη γερμανική εφημερίδα.

«Η Ιταλία δεν έχει υιοθετήσει ευρύ πρόγραμμα ανάκαμψης. Αλλά το επίπεδο του χρέους της είναι πολύ υψηλό, για τον λόγο αυτόν πρέπει να ενισχύσει τις προσπάθειές της για την εξισορρόπηση του

Κλειστά πέντε αεροδρόμια στο Μαρόκο λόγω ηφαιστειακής τέφρας

Πέντε αεροδρόμια του Μαρόκου, συμπεριλαμβανομένων αυτών της Καζαμπλάνκα και του Ραμπάτ, έκλεισαν σήμερα Τρίτη εξαιτίας του νέφους ηφαιστειακής τέφρας, ανακοίνωσε η εταιρεία Royal Air Maroc (RAM).

ΝΔ: Εικονικός ο περιορισμός του ελλείμματος

Τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού δεν επιτρέπουν πανηγυρισμούς, παρατήρησε ο αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, χαρακτηρίζοντας εικονικό τον περιορισμό του ελλείμματος κατά 42% το α' τετράμηνο του 2010.


Σύμφωνα με τον τομεάρχη της ΝΔ, η πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού για το 2010, λαμβάνοντας υπόψη και τη δημοσιοποίηση των προσωρινών στοιχείων για το α' τετράμηνο του έτους, δεν ανταποκρίνεται στους στόχους που

Eρώτηση Γ. Καρατζαφέρη στον Πρωθυπουργό για το παραεμπόριο

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό με θέμα την «εκρηκτική αύξηση του παραεμπορίου» κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρης.


Αναλυτικά η ερώτηση έχει ως εξής:

κ. Πρωθυπουργέ,

Την ώρα που η κυβέρνηση εμφανίζεται να καταβάλλει προσπάθειες για την πάταξη της φοροδιαφυγής, ζητώντας από τους πολίτες να συλλέγουν πάντοτε αποδείξεις, το παράνομο,

Ανεργία 15% με τη “βούλα” του ΔΝΤ

Μέσα σε δύο χρόνια το ΔΝΤ προβλέπει για τη χώρα μας απογείωση της ανεργίας στο 15% .


Λόγω της κρίσης εκτιμάται ότι η ανεργία έχει φτάσει στο 10%, όμως οι προβλέψεις μιλούν για εκτίναξη τουλάχιστον πέντε ποσοστιαίων μονάδων λόγω της ύφεσης που θα προκαλέσει η εφαρμογή του προγράμματος για τη μείωση του ελλείμματος.

Οι ειδικοί του ΔΝΤ που μελετούν την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας προβλέπουν ότι δεν πρόκειται να αλλάξει η

Κλειστά επτά ισπανικά αεροδρόμια λόγω της ηφαιστειακής τέφρας

Επτά ισπανικά αεροδρόμια, τρία στη νότια Ισπανία και τέσσερα στο αρχιπέλαγος των Κανάριων νήσων, παρέμεναν κλειστά την Τρίτη το πρωί εξαιτίας του νέφους ηφαιστειακής τέφρας από το ηφαίστειο Eyjafjoll της Ισλανδίας, γνωστοποίησε η ισπανική υπηρεσία ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, Aena.

Γραφεία Γκρίζων Λύκων στην... Ελευσίνα!

Kαι εκεί που νομίζεις ότι τα έχεις ακούσει όλα, μια είδηση σαν την παρακάτω, σε κάνει να αναθεωρήσεις..


Γραφεία της τουρκικής εθνικιστικής οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων στήθηκαν εντελώς φανερά και απροκάλυπτα σε ισόγειο κεντρικότατου σημείου της Ελευσίνας! Στον συγκεκριμένο χώρο αναρτήθηκαν σε εμφανή σημείο γνωστά σύμβολα των .."ιδεαλιστών" (ulkucu) όπως αυτοαποκαλούνται τα μέλη του κόμματος Εθνικιστικής δράσης, όπως ο γκρίζος λύκος, οι τρεις ημισελινοι συνοδευόμενα απο τα σχετικά συνθήματα.

Θορυβημένοι οι κάτοικοι της περιοχής κατείγγειλαν το γεγονός στον δήμαρχο της πόλης

Με λιγότερους επιτηρητές οι Πανελλαδικές

Τη μείωση τους κόστους των εξετάσεων με τη χρήση λιγότερων εξεταστικών κέντρων ζητεί με εγκύκλιο το υπουργείο Παιδείας

Μεγαλύτερες αίθουσες, λιγότερα εξεταστικά κέντρα, λιγότεροι επιτηρητές. Αυτό είναι το τρίπτυχο των εφετινών πανελλαδικών εξετάσεων που ξεκινούν την Παρασκευή, 14 Μαΐου, εν μέσω οικονομικής κρίσης. Μετά τη μείωση των εξεταστικών κέντρων από 1.240 σε 830 πανελλαδικά, ο υφυπουργός Παιδείας κ. Γ. Πανάρετος έστειλε χθες στους διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας

Τα παγκάκια της Αθήνας

Τα πενήντα καλύτερα σχέδια των καλλιτεχνών που παίρνουν µέρος στον διεθνή διαδικτυακό διαγωνισµό Αthens Βench Μark, µε θέµα τα παγκάκια της Αθήνας και σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη, παρουσιάζονται στην έκθεση «Future Βench» (Το παγκάκι του µέλλοντος) στον χώρο «Τεχνόπολις» (Πειραιώς 100, Γκάζι) απόψε στις 20.00 (έως τις 18 Μαΐου).

Η οµαδική έκθεση µε τίτλο «Αustria la vista, baby» και η εγκατάσταση - περφόρµανς «Female desires»(φωτογραφία) της Εva Ρyr και της οµάδας WhiteΒox παρουσιάζονται στην «Τaf» (Νορµανού 5, τηλ. 210-3238.757) στις 20.30.

tanea

Αρχίζουν οι εγγραφές ομογενών και νόμιμων μεταναστών στους εκλογικούς καταλόγους

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010

ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ για να ψηφίσουν στις δημοτικές εκλογές περισσότεροι από 266.000 ομογενείς και νόμιμοι μετανάστες, αρκεί να υποβάλουν αίτηση μέχρι 30 Ιουνίου 2010 για να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους. Δικαίωμα ψήφου αποκτούν όσοι έχουν γεννηθεί έως το τέλος του 1992 και σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ραγκούσης, η αίτηση κατατίθεται μαζί με συγκεκριμένα δικαιολογητικά στον δήμο μόνιμης διαμονής των ομογενών και μεταναστών.


Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν νόμιμους τίτλους σε ισχύ και όπως διευκρινίζεται δεν θα

Θα καθυστερήσει την υπερθέρµανση ρίχνοντας... αλάτι στα σύννεφα

Ο Μπιλ Γκέιτς χρηµατοδοτεί πρωτοποριακή µέθοδο για τη σωτηρία της Γης

Δηµιουργία τεχνητών δένδρων για την απορρόφηση CΟ2, ράντισµα των ωκεανών µε σίδηρο, ψεκασµός θείου στην ατµόσφαιρα… Τα τελευταία χρόνια, εξετάζονται πολλοί εναλλακτικοί τρόποι καταπολέµησης της κλιµατικής αλλαγής µέσω της γεωµηχανικής. Ο Μπιλ Γκέιτς, πάντως, βάζει (κυριολεκτικά) τα λεφτά του στη λεύκανση των σύννεφων.


Χρηµατοδότηση ύψους 300.000 δολαρίων (περίπου 236.000 ευρώ) έχει λάβει το ίδρυµα ερευνών Silver Lining, µε έδρα το

Κλειδαριά για μεθυσμένους

Σας έχει τύχει να επιστρέψετε στο σπίτι σας έπειτα από ένα δυνατό ξενύχτι με πολύ ποτό και βαρύ κεφάλι;

Ψάχνεται να βρείτε τα κλειδιά σας και τον τρόπο που θα ανοίξετε την πόρτα του σπιτιού σας;

Κανένα πρόβλημα! Με αυτή την concept κλειδαριά το κλειδί γλιστράει στη θέση του και βρίσκει την τρύπα για να ξεκλειδώσετε. Μια πολύ καλή ιδέα που απορώ πως δεν είχε εφευρεθεί τόσα χρόνια!

techblog

Με πρόταση μείωσης εξοπλισμών έρχεται ο Ερντογάν

«Οι σύμμαχοι δεν πρέπει να φοβούνται αλλήλους. Πρέπει να ξοδεύουμε στους εξοπλισμούς όσα και οι άλλοι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ και να μην εξοπλιζόμαστε εναντίον αλλήλων. Πρέπει να προχωρήσουμε σε αμοιβαία μείωση και πιστεύω πως μπορούμε», λέει στη συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» ο τούρκος υπουργός Επικρατείας Εγκεμέν Μπαγίς.

Το δεξί χέρι του τούρκου πρωθυπουργού προαναγγέλλει ότι το θέμα των εξοπλισμών, θα είναι τα βασικά θέματα της συνάντησης Παπανδρέου- Ερντογάν στην Αθήνα την

Έρχεται μίνι καύσωνας!

Το θερμόμετρο ανεβαίνει σταδιακά μέχρι την Παρασκευή και η εβδομάδα που διανύουμε θα είναι ιδιαίτερα ζεστή....

Ανεβαίνει κι άλλο το θερμόμετρο απο Τρίτη. Την Τετάρτη αναμένεται νέα άνοδος ενώ σύμφωνα με το Μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο, την Πέμπτη και την Παρασκευή σε αρκετές περιοχές της χώρας η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36