www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Τα 77 άρθρα που ανατρέπουν τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα

«Χαστούκι» και για τις μητέρες με ανήλικο παιδί που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα επιφυλάσσει η τελική μορφή του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που «πέρασε» από το υπουργικό συμβούλιο. Σταδιακά, το όριο ηλικίας αυξάνεται κατά 15 χρόνια και από τα 50 διαμορφώνεται στα 65. Το νομοσχέδιο φέρνει μικρότερες συντάξεις και περισσότερα χρόνια εργασίας. Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης αυξάνονται σταδιακά από την 1η Ιανουαρίου 2011 ενώ όλοι οι Έλληνες θα συνταξιοδοτούνται στα 65.

Για τις μητέρες με ανήλικο παιδί που υφίστανται και τη μεγαλύτερη αύξηση στο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης (15 έτη) οι αλλαγές έχουν ως εξής:


1. Έως 31/12/2010, οι μητέρες με ανήλικο, θα μπορούν να αποχωρούν στα 50 με πλήρη σύνταξη

2. Από 1/1/2011, θα φεύγουν στα 52

3. Από 1/1/2012 θα αποχωρούν στα 55 και

4. Από 1/1/2013 στα 65

Για τις μητέρες με ανήλικο παιδί, το όριο ηλικίας για την εξασφάλιση του δικαιώματος

Η προσωπικότητα αποτυπώνεται στον εγκέφαλο


Πολλές φορές μιλάμε για κάποιον γνωστό μας που είναι «η ψυχή της παρέας» ή για κάποιον άλλον που είναι μονίμως νευριασμένος. Τα χαρακτηριστικά αυτά της προσωπικότητας, τα οποία γίνονται εμφανή στις κοινωνικές συναναστροφές μας, είναι όμως «καταγεγραμμένα» και στον εγκέφαλο. Σύμφωνα με μια νέα μελέτη ειδικών του Πανεπιστημίου της Μινεσότας μια απεικόνιση του εγκεφάλου μπορεί να δείξει τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου με βάση το μέγεθος διαφορετικών περιοχών του. Οσο μεγαλύτερη είναι σε μέγεθος μια περιοχή του εγκεφάλου τόσο ισχυρότερη εκτιμάται ότι είναι σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να περιγραφεί ο χαρακτήρας κάποιου. Οι ψυχολόγοι έχουν λοιπόν ενώσει παρεμφερή χαρακτηριστικά σε πέντε μεγάλες κατηγορίες: νευρωτισμός, εξωστρέφεια, ανοιχτότητα- ειλικρίνεια, αλτρουισμός- συνεργατικότητα, οργανωτικότητα- ευσυνειδησία (στα αγγλικά οι πέντε αυτές κατηγορίες αποκαλούνται «Βig Five»).

Οι ερευνητές από τη Μινεσότα με επικεφαλής τον δρα Κόλιν ντε Γιανγκ προχώρησαν σε απεικόνιση του εγκεφάλου 116 εθελοντών. Προέκυψε σύνδεση μεταξύ του μεγέθους συγκεκριμένων περιοχών

Οδηγίες της Apple για την "προβληματική κεραία" του iPhone 4


Απαντώντας σε ένα μεγάλο αριθμό αγοραστών που διαμαρτύρονται για ασθενές σήμα στα νέα τους iPhone, η Apple συνιστά στους χρήστες να μην κρατούν το κινητό αγγίζοντας την κάτω αριστερή γωνία. Εναλλακτικά, μπορούν να περιορίσουν το πρόβλημα αγοράζοντας θήκη.
«Όλα τα τηλέφωνα έχουν ευαίσθητα σημεία. Απλά αποφύγετε να το κρατάτε έτσι» έγραψε ο ίδιος ο Στιβ Τζομπς απαντώντας σε email από το γνωστό ιστολόγιο τεχνολογίας Ars Techica.

Η τέταρτη γενιά του iPhone έχει περίβλημα από ανοξείδωτο ατσάλι η οποία λειτουργεί και ως κεραία. Η μεταλλική λωρίδα στην αριστερή πλευρά της συσκευής λαμβάνει σήμα από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, ενώ η λωρίδα της δεξιάς πλευράς είναι κεραία για ασύρματα δίκτυα Wi-Fi και Bluetooth.

Το πρόβλημα εμφανίζεται κυρίως σε αριστερόχειρες χρήστες που τείνουν να κρατούν το κινητό από

ΠΑΜΕ: Στόχος η ανατροπή της τάξης που εκπροσωπεί ο πρωθυπουργός

Απάντηση στον πρωθυπουργό και όσα είπε σήμερα στη Βουλή έδωσε το γραφείο τύπου του ΠΑΜΕ, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι ο συνδικαλιστικός φορέας θα συνεχίσει κινητοποιήσεις «για να ανατραπεί η τάξη, τα συμφέροντα της οποίας εκπροσωπεί».


"Ο πρωθυπουργός της χώρας, που με την πολιτική του κόμματός του κάνει τη ζωή των εργαζομένων κόλαση, δε δικαιούται να μας καλεί να σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις", αναφέρει το ΠΑΜΕ.

"Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα συνεχίσουμε την πάλη και τις κινητοποιήσεις μας όχι μόνο για να ακυρωθούν τα τερατουργήματα του ασφαλιστικού και του εργασιακού, αλλά και για να ανατραπεί η τάξη, τα συμφέροντα της οποίας εκπροσωπεί", καταλήγει η ανακοίνωση.
enet

Βοήθεια προσφέρουν οι ΗΠΑ για τον εντοπισμό των βομβιστών

Την πρόθεση των ΗΠΑ να συμβάλλουν στην επιχείρηση εντοπισμού των υπευθύνων για τη φονική επίθεση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ο πρεσβευτής της χώρας στην Αθήνα, Ντάνιελ Σπέκχαρντ.


"Από την πλευρά μου και εκ μέρους της κοινότητας της αμερικανικής πρεσβείας επιθυμώ να εκφράσω τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους συνεργάτες του αστυνομικού υποδιευθυντή Γ. Βασιλάκη. Μαζί με τους Ελληνες, οι Αμερικανοί καταδικάζουμε αυτή την αισχρή επίθεση και προσφέρουμε τη στήριξη και βοήθειά μας, στην προσπάθεια να προσαχθούν οι υπαίτιοι αυτής της πράξης στη Δικαιοσύνη", δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.
enet

Να ανακαλέσει άρθρο του περί εκποίησης δημόσιας γης καλεί η κυβέρνηση τον Guardian

Να ανακαλέσει αμέσως άρθρο του, σύμφωνα με το οποίο η ελληνική κυβέρνηση βγάζει στο σφυρί νησιά για να εξασφαλίσει έσοδα, ζητεί από τον Guardian ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής. Στην επιστολή του προς τη βρετανική εφημερίδα χαρακτηρίζει το δημοσίευμα προσβλητικό, ανακριβές, παραπλανητικό και εμπρηστικό, ενώ δεδομένου ότι έχει αναδημοσιευθεί και σε άλλα μέσα καλεί την εφημερίδα να δημοσιεύσει την επιστολή του.


Συγκεκριμένα, η επιστολή του κ. Πεταλωτή προς τον Guardian έχει ως εξής:

«Επιθυμώ να δηλώσω την απογοήτευσή μου για το άρθρο σας με την υπογραφή της κ. Elena Moya, που δημοσιεύτηκε στη σημερινή έκδοση Guardian (25/06/2010).

» Αρχικά, ο ισχυρισμός ότι η Ελληνική Κυβέρνηση εμπλέκεται στην πώληση οποιουδήποτε νησιού είναι πλήρως ανακριβής. Οι αγοραπωλησίες νησιών που ανήκουν σε ιδιώτες, ούτε κάτι καινούριο είναι ούτε και αποτελεί νέο, στην Ελλάδα ή οπουδήποτε αλλού. Πράγματι, το νησί του Ιονίου

Απεργία σε όλα τα ΜΜΕ την Τρίτη

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε σήμερα ομόφωνα να κηρύξει 24ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης την Τρίτη, 29 Ιουνίου, αντιδρώντας μαζί με όλα τα εργατικά συνδικάτα της χώρας στις αλλαγές που προωθούνται στο ασφαλιστικό.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ απαιτεί να αποσυρθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και καλεί την κυβέρνηση να σεβαστεί τα δικαιώματα και τις προσδοκίες των ασφαλισμένων.

Όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Ενωση «απορρίπτει κάθε σχέδιο που οδηγεί σε αύξηση των ορίων ηλικίας, μείωση των συντάξεων και περιορισμό των κατακτήσεων στην περίθαλψη», ενώ το δ.σ. υπογραμμίζει ιδιαίτερα «τον κίνδυνο μαζικής αύξησης των απολύσεων μετά το νομοσχέδιο, που

1 στους 4 Έλληνες υποβαθμίζει την ποιότητα διατροφής του

Η οικονομική κρίση φαίνεται πως απειλεί το επίπεδο της διατροφής των Ελλήνων καθώς σχεδόν ένας στους τέσσερις (24%) δηλώνει ότι είναι έτοιμος να υποβαθμίσει την ποιότητα των τροφίμων που προμηθεύεται ακόμα και αν αυτά αφορούν την διατροφή των παιδιών του. Αν και η πλειονότητα των Ελλήνων (68%) προμηθεύεται τρόφιμα με κριτήριο την ποιότητα , ένα ποσοστό 29% αποφασίζει για την αγορά ενός προϊόντος με βάσης την τιμή.

Ήδη έχουν καταγραφεί αρκετά μεγάλες περικοπές σε καθημερινά είδη αλλά και σε προϊόντα ειδικών κατηγοριών ενώ ένα ποσοστό 31% εκφράζει αδυναμία περαιτέρω περικοπών στην αγορά τροφίμων. Αν σε αυτό συνεκτιμήσουμε το 39% που δηλώνει ότι δεν μπορεί να κάνει μεγαλύτερη οικονομία στην προμήθεια τροφίμων και το ότι το 24% θα έκανε οικονομία στα προϊόντα που αφορούν την διατροφή των παιδιών, τότε αρχίζει και διαφαίνεται στον ορίζοντα ένα σημαντικό επισιτιστικό ζήτημα.


Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τα πρώτα αποτελέσματα διαδικτυακής έρευνας της επιστημονικής ομάδας «Διατροφή» με θέμα την επίδραση των οικονομικών μέτρων και συνθηκών στις διατροφικές

Εξαγορά εταιρείας και είσοδο στα φωτοβολταϊκά από Intrakat

H εταιρεία ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η σύσταση θυγατρικής με την επωνυμία Intrapower και ότι εξαγόρασε το 50% της ICC ΑΤΕ.


Σκοπός της νέας εταιρείας είναι η δραστηριοποίηση στην παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών στον τομέα των φωτοβολταϊκών έργων. Έδρα της ορίστηκε ο δήμος Κορωπίας Αττικής, το μετοχικό της κεφάλαιο σε 60.000 ευρώ και η συμμετοχή της Intrakat ανέρχεται σε ποσοστό 75%.

Σε ότι αφορά την εξαγορά του 50% της ICC ATE (δραστηριοποιείται στους κλάδους των κατασκευαστικών-τηλεπικοινωνιακών και ηλεκτρολογικών έργων) πραγματοποιήθηκε με τίμημα 297 χιλ. ευρώ.
enet

Χρήστες του νέου iPhone 4 παραπονούνται για προβληματική λήψη

Από την πρώτη κιόλας μέρα, εκτός από την έξαψη των καταναλωτών, άρχισαν και τα παράπονα των χρηστών για το νέο iPhone 4, το οποίο προκάλεσε μεγάλες ουρές στα καταστήματα πολλών χωρών. Αρκετοί χρήστες, ιδίως στις ΗΠΑ, ανέφεραν ότι η ισχύς του σήματος που λαμβάνει η συσκευή τους, σε μερικές περιπτώσεις εξασθενεί δραματικά ή χάνεται τελείως.

Το πρόβλημα ίσως οφείλεται σε σχεδιαστικό λάθος, καθώς η αντένα του τηλεφώνου (αντίθετα με τα άλλα κινητά όπου είναι εσωτερική) είναι εξωτερική και ενσωματωμένη σε μεταλλικό περίβλημα από ανοξείδωτο χάλυβα, στην κάτω αριστερή πλευρά, με συνέπεια όταν ο χρήστης κρατά τη συσκευή από αυτό το σημείο, να δημιουργεί πρόβλημα στη λήψη του σήματος, σύμφωνα με το BBC και τον «Γκάρντιαν».


Αρκετά μηνύματα με παράπονα εμφανίστηκαν σε blogs και στο Twitter, ενώ ορισμένοι χρήστες «ανέβασαν» και σχετικά βίντεο στο YouTube, που δείχνουν το πρόβλημα, το οποίο φαίνεται να

Ποιοί και γιατί σου έστειλαν βόμβα κύριε Υπουργέ ΠΡΟ-ΠΟ?

Στις 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ βρέθηκε το οπλοστάσιο του ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ...


και μία μόλις μέρα μετά , στις 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι ΔΕΝ παραλαμβάνει το C4I.

Έναν μήνα μετά ...να και μία βόμβα κι ένας ακόμα αθώος ...νεκρός. Τυχαίο;

Μα... φυσικά!!!

Κάτι συμπτώσεις βρε παιδί μου...

Μόλις εξαρθρώθηκε ο Επαναστατικός Αγώνας και βρέθηκαν οι ρουκέτες , βιάστηκαν από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να ανακοινώσουν ότι ΔΕΝ παραλαμβάνουν το C4I... καθώς ήταν σίγουροι ότι ΔΕΝ κινδυνεύουν πλέον από τους "αριστερούς", "αυθόρμητους" επαναστάτες με τους

Το 2011 ξεκινούν οι έρευνες για πετρέλαιο σε Ελλάδα- Ανατρέπονται παλαιότεροι ισχυρισμοί Παπανδρέου και Πάγκαλου για μή ύπαρξη υδρογονανθράκων

Την έναρξη ερευνών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο εντός των εθνικών χωρικών και υδάτων από το 2011 προανήγγειλε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης την Πέμπτη (24/06), μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real.


«Πόσα πιθανά αποθέματα έχουμε, θα ήταν αστείο να πει κανείς από τώρα, γιατί ουσιαστικά δεν έχουν υπάρξει έρευνες. Μπορώ να σας πω όμως, ότι οι ενδείξεις – γιατί έτσι δουλεύει η πετρελαϊκή βιομηχανία – που έχουμε στα εθνικά μας χωρικά ύδατα, είναι αρκετά ισχυρές, ώστε να μας πείθουν ότι πρέπει ταχύτατα να δημιουργήσουμε έναν δημόσιο φορέα, ο οποίος με αξιοκρατία και πλήρη διαφάνεια, θα προκηρύξει διαγωνισμό, ώστε να έρθουν σοβαροί επενδυτές για να ψάξουν για πετρέλαιο στη χώρα

Σφυροκόπημα Παπανδρέου κατά του ΚΚΕ

Σκληρή επίθεση στο ΚΚΕ με αφορμή τις πρόσφατες κινητοποιήσεις στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και τη γενικότερη στάση του Κομμουνιστικού Κόμματος απέναντι στις προσπάθειες για την ανάκαμψη της χώρας, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Το ΚΚΕ έχει μεγάλες ευθύνες, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση της κ. Παπαρήγα για τα εργασιακά, κοινωνικά και ασφαλιστικά θέματα. Εχετε μεγάλες ευθύνες εσείς και τα στελέχη σας που αρνούνται να τηρήσουν αποφάσεις δικαστηρίων ... και παίρνετε το νόμο στα χέρια σας, αυτό μας λέτε, ότι ισχύει το δίκιο του ισχυρού και της αυθαιρεσίας. Θεωρείτε προοδευτικό αυτό το δίκαιο του ισχυρού ; Αυτή την κοινωνία ορμαματίζεστε; Ευνομία, σύνταγμα τα πετάμε από το παράθυρο, παρατήρησε χαρακτηριστικά και διερωτήθηκε: Θεωρειτε ότι οι ενεργειες των συνδικαλιστών σας προστατεύουν τα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κορίνθου - Τριπόλεως

Με απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Αργολίδας, θα εφαρμοστούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για την ασφαλή εκτέλεση κατασκευαστικών εργασιών, στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος - Τρίπολη.


Ειδικότερα, οι ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν από το 139ο ως το 140ο χλμ. του αυτοκινητοδρόμου, από σήμερα ως την Τρίτη 20 Ιουλίου, με ολικό αποκλεισμό της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας.

Σε όλο το διάστημα εφαρμογής των ρυθμίσεων, τα οχήματα θα εξυπηρετούνται από την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.

Οι οδηγοί θα ενημερώνονται από την απαιτούμενη οδική σήμανση για την ομαλή και ασφαλή τους μετακίνηση, και θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί.
enet

Μπύρα ηλικίας... 9.000 ετών!

Πως θα σας φαινόταν, αν αυτό το καλοκαίρι ξαπλωμένοι στην πολυθρόνα της βεράντας σας απολαμβάνατε μια μπύρα φτιαγμένη, από την παλαιότερη συνταγή στον κόσμο, με το brand name Chateau Jiahu;


Η μπύρα αυτή, είναι ένα μείγμα από ρύζι, μέλι και φρούτα το οποίο μεθούσε τους Κινέζους πριν από 9,000 χρόνια, πολύ πριν ανακαλυφθεί ο οίνος από σταφύλια στην Μεσοποταμία.

Ο μοριακός αρχαιολόγος του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, Patrick McGovern, αρχικά περιέγραψε την μπύρα το 2005, στη διάρκεια των δραστηριοτήτων του στο National Academy of Sciencies. Η περιγραφή του βασίστηκε στα χημικά ίχνη που βρέθηκαν σε κομμάτια κεραμικών, του Νεολιθικού χωριού Jiahu, στη βόρεια Κίνα. Μετά από αυτή την περιγραφή, ο McGovern κάλεσε τον Sam Calagione, τον ιδιοκτήτη του Dogfish Head Craft Brewery in Milton, Del., για να του παραδώσει τη συνταγή. Με αποτέλεσμα, σε ένα μήνα περίπου οι καταναλωτές των ΗΠΑ,

Η Ν.Δ. δείχνει Λιάπη για τις προμήθειες του ΟΣΕ

Αιχμές κατά του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη εξαπέλυσε χθες στην Εξεταστική Επιτροπή για τη Siemens ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας.


O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρώτη φορά παραδέχθηκε ότι οι ευθύνες για τη ζημιά που υπέστη ο ΟΣΕ, από τις συμβάσεις που υπέγραψε με τη γερμανική εταιρεία, είναι διαχρονικές. Γεγονός που- κατά τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ- σημαίνει ότι στο στόχαστρο της Ν.Δ. βρίσκεται ο Μ. Λιάπης καθώς- όπως έλεγαν- ήταν ο καθ΄ ύλην αρμόδιος υπουργός τόσο για τον Προαστιακό όσο και για την προμήθεια τροχαίου υλικού του ΟΣΕ. Επίσης ο κ. Τζαβάρας δήλωσε με νόημα πως «η Δικαιοσύνη πρέπει να βρει τον τρόπο να επανέλθει στις προγραμματικές συμβάσεις του ΟΣΕ με τη Siemens» και εκτίμησε ότι η ζημιά για το Δημόσιο μπορεί να ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

΄Ηξεραν τι συμβαίνει

Στο μεταξύ το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του ΟΣΕ και συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ Εμμανουήλ Παναγιώτου χθες κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική επέρριψε σοβαρότατες ευθύνες για τον Οργανισμό στον πρώην αρμόδιο υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, λέγοντας πως όχι μόνο διατήρησε ανεξέλεγκτο να δρα κατά του συμφέροντος του ΟΣΕ και του Δημοσίου τον μηχανισμό υποστήριξης της σύμβασης με τη γερμανική εταιρεία, αλλά και ότι με συνέργειες και πράξεις του παραχώρησε ως

Τηλεφώνημα για βόμβα στο Υπουργείο Οικονομικών

Εκκενώθηκε σήμερα το πρωί το υπουργείο Οικονομικών μετά από τηλεφώνημα για βόμβα.


«Δόξα και τιμή στο Λάμπρο Φούντα σας έχουμε βάλλει βόμβα» φέρεται να είπε ο άγνωστος που τηλεφώνησε στο υπουργείο γύρω στις 10 το πρωί.

Αυτή την στιγμή, άνδρες της αντιτρομοκρατικής ελέγχουν το κτίριο.
imerisia

Σε πώληση 6.000 ελληνικών νησιών αναφέρεται δημοσίευμα του Guardian

Δημοσίευμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας Guardian υποστηρίζει πως «η Ελλάδα βγάζει τα νησιά της προς πώληση για να σώσει την οικονομία». Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας υποστηρίζει πως η Ελλάδα κάνει μια απεγνωσμένη προσπάθεια να εξοφλήσει τα χρέη της και εξετάζει την πώληση νησιών καθώς αδυνατεί να βρει πόρους για την ανάπτυξη των υποδομών τους.


Σύμφωνα με την συντάκτρια του άρθρου, η Ελλάδα, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να εξοφλήσει τα χρέη της, διευκολύνει τους πλούσιους και διάσημους να εκπληρώσουν τα όνειρά τους και να αποκτήσουν ένα ηλιόλουστο νησί, πουλώντας ή ενοικιάζοντας με μακροχρόνιες μισθώσεις περίπου 6.000 νησιά.

Ο Guardian υποστηρίζει, πως σύμφωνα με τις πηγές της, μια μεγάλη έκταση στη Μύκονο, είναι ήδη προς πώληση. Όπως αναφέρει, η περιοχή κατά το ένα τρίτο (1/3) ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο ψάχνει για αγοραστή πρόθυμο να εισφέρει κεφάλαια και να αναπτύξει τουριστικό συγκρότημα

Καναπές και TV φέρνουν πιο κοντά στο έμφραγμα

Κάθε ώρα που καθόμαστε μπροστά στην τηλεόραση επιβαρύνει την καρδιά μας. Στο εντυπωσιακό- όσο και ανησυχητικό εν μέσω Μουντιάλσυμπέρασμα κατέληξαν οι επιστήμονες του βρετανικού Συμβουλίου Ιατρικής Ερευνας (Μedical Research Council- ΜRC) ύστερα από τη μελέτη του τρόπου ζωής περισσοτέρων από 13.000 υγιών ατόμων στην πόλη Νόρφολκ.

Το ΜRC απεφάνθη ότι, αν οι τέσσερις ώρες την ημέρα που περνάμε ακίνητοι στον καναπέ βλέποντας τηλεόραση μειωθούν σε μία, τότε είναι πολύ πιθανόν να αποφύγουμε το 8% των θανάτων από καρδιά.

Η ίδια μελέτη έδειξε ότι κάθε ώρα ακινησίας μπροστά στο γυαλί κάθε ημέρα αυξάνει κατά 7% τον κίνδυνο να πεθάνουμε από την καρδιά μας, ακόμη και αν λάβουμε υπόψη άλλους επικίνδυνους παράγοντες, όπως η έλλειψη άσκησης, η παχυσαρκία, η διατροφή και το κάπνισμα. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ότι η παρακολούθηση της τηλεόρασης συνδέεται άμεσα με τις

Δίνουν ζωή στον πύργο - φάντασμα

΄Ολοι όσοι περνούν από τον Πειραιά τον βλέπουν: με ύψος 84 μέτρα και 25 ορόφους ξεχωρίζει από μακριά. Το γιγάντιο κτίριο του λιμανιού όμως - ο πύργος- παραμένει από το 1974 εγκαταλελειμμένο και χρησιμοποιείται κυρίως ως διαφημιστικό ταμπλό. Γι΄ αυτό και έχει χαρακτηριστεί πύργος- φάντασμα. Μάλιστα αρκετοί λένε ότι αποτελεί αρνητικό σημείο αναφοράς για την πόλη γιατί κατασκευάστηκε επί χούντας.


Τριακόσιοι ογδόντα αρχιτέκτονες όμως έχουν διαφορετική άποψη. Οι αρχιτεκτονικές ιδέες που κατέθεσαν στον ανοιχτό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών «Πύργος Πειραιά 2010- Αλλάζοντας την (πρόσ) ΟΨΗ» που διοργάνωσαν το ελληνικό αρχιτεκτονικό περιοδικό «Greek Αrchitects» και η εταιρεία DuΡont δείχνουν πώς ο πύργος μπορεί να μεταμορφωθεί και να γίνει θετικό σημείο αναφοράς για το λιμάνι της Αττικής. Αρκεί οι ιδέες και οι προτάσεις να αξιοποιηθούν από τους αρμοδίους.

Οι συνολικές συμμετοχές στον διαγωνισμό ήταν 380 από 44 χώρες και περίπου οι μισές ήταν ελληνικές. Οπως τόνισε ο αρχιτέκτονας και μέλος της οργανωτικής επιτροπής κ. Μανώλης Αναστασάκης πολλές ήταν οι «πράσινες» ιδέες που κατατέθηκαν: πρότειναν δηλαδή να αναμορφωθεί ο πύργος με κάθετες φυτεύσεις ή με φυτά σε άλλα σημεία. «Ειδικά οι 12 φιναλίστοι πρώτοι 4 και οι υπόλοιποι που κέρδισαν επαίνους- ενσωμάτωσαν τη βιοκλιματική παράμετρο». Πρόσθεσε δε πως οι ιδέες που τελικώς διακρίθηκαν είχαν πιο ερευνητική και καινοτόμο διάθεση σε σύγκριση με τις

Ο καιρός σήμερα 25.06.2010

Βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη και καλό καιρό στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 ως 29 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 16 ως 30 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 16 ως 27 στη Δυτική Ελλάδα, 20 ως 26 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Μέτριοι και τοπικά ισχυροί δυτικοί – βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο, περισσότερο ενισχυμένοι στα νότια. Μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Λίγες νεφώσεις περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 29-30 βαθμούς. Ασθενείς μέχρι μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν αρχικά στο Σαρωνικό και στο Ν. Ευβοϊκό, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νότιους – νοτιοδυτικούς.

Καλό καιρό περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 26-27 βαθμούς. Μέτριοι μέχρι ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν αρχικά στο Θερμαϊκό, με εξασθένιση μετά το μεσημέρι.

Ανοίγει σήμερα τις εργασίες του το Συνέδριο της Ν.Δ.

Η αποσαφήνιση της ιδεολογικής και πολιτικής φυσιογνωμίας του κόμματος, αλλά και η οργανωτική ανασυγκρότησή του, θα είναι τα βασικά αντικείμενα του 8ου Συνεδρίου της Ν.Δ. Στην ανάδειξη νέων και άφθαρτων προσώπων στοχεύει ο Αντώνης Σαμαράς για να υλοποιήσει την ιδέα του «κοινωνικού φιλελευθερισμού» που ευαγγελίζεται.

Το συνέδριο θα κορυφωθεί την Κυριακή με την εκλογή της νέας Πολιτικής Επιτροπής (πρώην Κεντρική Επιτροπή), η οποία θα κληθεί την επόμενη εβδομάδα να εκλέξει το νέο γραμματέα του κόμματος. Για τη θέση, ακούγονται τα ονόματα των κ.κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου και Ευριπίδη Στυλιανίδη ως επικρατέστερων υποψηφίων.


Το πρόγραμμα του συνεδρίου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

12.0-18.30 Εγγραφές Συνέδρων

19.00 Έναρξη Συνεδριακών Διαδικασιών Ενημέρωση Συνέδρων για την διαδικασία διεξαγωγής του

Χτύπημα θανάτου στο αρχηγείο Χρυσοχοΐδη

Αδυσώπητα ερωτήματα εγείρει η διαδρομή του δέματος-βόμβας, μέχρι που έφτασε στο υπασπιστήριο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σκότωσε τον πιο έμπιστο συνεργάτη του και μετέτρεψε σε μια σουρεαλιστική σκηνή εγκλήματος τον υπουργικό όροφο του μεγάρου της Κατεχάκη.

Το πρωτοφανές γεγονός της αποστολής παγιδευμένης συσκευασίας με εκρηκτικά -που έφτασε με αδιευκρίνιστο τρόπο σε απόσταση 15 με 20 μέτρων από το γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, τη στιγμή που ο ίδιος βρισκόταν μέσα με τις γραμματείς του- θέτει και σοβαρά ζητήματα ασφάλειας με επίκεντρο και «θύμα» τον κυβερνητικό χώρο ευθύνης της προστασίας των πολιτών και του κράτους.


Η έκρηξη στον υπουργικό όροφο έγινε λίγα λεπτά μετά τις 8 το βράδυ, στο ατομικό γραφείο του υπασπιστή, την ώρα που ο 52χρονος αστυνομικός υποδιευθυντής, Γ. Βασιλάκης, μάλλον άνοιγε το δέμα. Ακολούθησαν σκηνές πανικού και χάους, καθώς τα γραφεία γέμισαν καπνούς και θραύσματα, ψευδοροφές κατέρρευσαν και ο ίδιος ο υπουργός αντίκρισε νεκρό τον στενό του συνεργάτη, διανύοντας τα λίγα μέτρα μέχρι το γραφείο του.

΄Οπως ήταν εύλογο, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έσπευσαν αμέσως δύο ασθενοφόρα και μια κινητή μονάδα, άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, πυροσβέστες, αλλά και αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής και όλες οι ειδικότητες των εγκληματολογικών εργαστηρίων. Ανακλήθηκαν στις θέσεις τους όλοι οι υπεύθυνοι ασφαλείας του κτηρίου, από την

Παπανδρέου: «Άνανδροι δολοφόνοι θέλουν να πλήξουν τη δημοκρατία»

«Η κυβέρνηση, η κοινωνία, οι πολίτες δεν τρομοκρατούνται» αναφέρει ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου στη δήλωσή του μετά τη δολοφονική επίθεση κατά του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Οργή και οδύνη στο μήνυμα Παπούλια.«Όσοι επενδύουν στην ανομία και τη βία θα λάβουν την απάντησή τους από την κοινωνία στο σύνολό της, προσθέτει ο πρωθυπουργός και εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του αδικοχαμένου Γιώργου Βασιλάκη».


Η δήλωση του πρωθυπουργού

«Εκφράζω την οδύνη και την αγανάκτησή μου, την οδύνη και την αγανάκτηση που νιώθει κάθε Έλληνας πολίτης, για τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής.

Σε μια περίοδο που η χώρα και ο λαός μας δίνουν μια καθημερινή μάχη για την έξοδο από την κρίση, άνανδροι δολοφόνοι θέλουν να πλήξουν την ομαλότητα και τη δημοκρατία μας, την Ελληνική κοινωνία, τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών και τις θυσίες που σήμερα κάνουν για να