www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Οδηγίες της Apple για την "προβληματική κεραία" του iPhone 4


Απαντώντας σε ένα μεγάλο αριθμό αγοραστών που διαμαρτύρονται για ασθενές σήμα στα νέα τους iPhone, η Apple συνιστά στους χρήστες να μην κρατούν το κινητό αγγίζοντας την κάτω αριστερή γωνία. Εναλλακτικά, μπορούν να περιορίσουν το πρόβλημα αγοράζοντας θήκη.
«Όλα τα τηλέφωνα έχουν ευαίσθητα σημεία. Απλά αποφύγετε να το κρατάτε έτσι» έγραψε ο ίδιος ο Στιβ Τζομπς απαντώντας σε email από το γνωστό ιστολόγιο τεχνολογίας Ars Techica.

Η τέταρτη γενιά του iPhone έχει περίβλημα από ανοξείδωτο ατσάλι η οποία λειτουργεί και ως κεραία. Η μεταλλική λωρίδα στην αριστερή πλευρά της συσκευής λαμβάνει σήμα από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, ενώ η λωρίδα της δεξιάς πλευράς είναι κεραία για ασύρματα δίκτυα Wi-Fi και Bluetooth.

Το πρόβλημα εμφανίζεται κυρίως σε αριστερόχειρες χρήστες που τείνουν να κρατούν το κινητό από
την «ευαίσθητη» περιοχή.

«Αποφύγετε να το κρατάτε από την κάτω αριστερή πλευρά με τρόπο που καλύπτει τις δύο πλευρές της μαύρης λωρίδας στη μεταλλική ζώνη» συνιστά η Apple.

Επισημαίνει μάλιστα ότι όλα τα κινητά μπορεί να παρουσιάσουν εξασθένιση του σήματος όταν βρίσκονται στο χέρι του χρήστη.

Η χρήση θήκης ή ειδικού αυτοκόλλητου για την «ευαίσθητη» περιοχή μονώνει την κεραία και περιορίζει το πρόβλημα, αναφέρει η Apple.

Εκτός από το ασθενές σήμα της κεραίας, ορισμένοι χρήστες διαμαρτύρονται και για κίτρινους λεκέδες που εμφανίστηκαν στην αναβαθμισμένη οθόνη του iPhone.

Η τέταρτη γενιά του κινητού έκανε πάντως πετυχημένο ντεμπούτο στις 24 Ιουνίου, όταν έφτασε στα καταστήματα των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Ιαπωνίας και ακόμα δύο χωρών.

Στην Ελλάδα αναμένεται στα τέλη Αυγούστου.
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια: