www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

΄Εληξε ο δακτύλιος

΄Εληξε σήμερα Παρασκευή το μέτρο του δακτυλίου για τα μονά και τα ζυγά στο κέντρο της Αθήνας για την περίοδο 2010-2011.

Κατά συνέπεια όλα τα αυτοκίνητα μπορούν να κινηθούν ελεύθερα στο κέντρο μέχρι την έκδοση σχετικής Υπουργικής Απόφασης, που θα ρυθμίζει τα

Α. Διαμαντοπούλου: Χρηματοδότηση στα Πανεπιστήμια βάσει αξιολόγησης


Τα περί κατάργησης της δωρεάν Παιδείας απέρριψε η υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου, ενώ υπεραμύνθηκε των αλλαγών που επιχειρούνται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm η υπουργός παραδέχθηκε ότι υπάρχει μείωση στη χρηματοδότηση των ιδρυμάτων λόγω της κρίσης, θυμίζοντας ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια ήμασταν μέσα στις πέντε πρώτες χώρες του ΟΟΣΑ, ως ποσοστό του ΑΕΠ, ως προς τη χρηματοδότηση στα Πανεπιστήμια.

Τόνισε ωστόσο ότι τώρα αλλάζει όλο το σύστημα χρηματοδότησης, η οποία θα δίνεται πλέον με βάση την αξιολόγηση. «Εάν το Πανεπιστήμιο πετυχαίνει τους στόχους, που το ίδιο θέτει και αξιολογείται και

Στον εισαγγελέα απόρρητα έγγραφα για την τραγωδία στην Κύπρο


Απόρρητα έγγραφα 47 σελίδων για το φονικό φορτίο με την πυρίτιδα που φυλασσόταν στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς έδωσε στον Γενικό Εισαγγελέα και στη συνέχεια στη δημοσιότητα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, βουλευτής του ΔΗΣΥ Γιώργος Γεωργίου.

Στο φάκελο περιέχονται πολλές επιστολές μεταξύ της Εθνικής Φρουράς, του υπουργείου Αμυνας και του υπουργείου Εξωτερικών, αλλά και ανεξάρτητων θεσμικών οργάνων, όπως ο Γενικός Εισαγγελέας και η Βουλή των Αντιπροσώπων, καθώς και τα πρακτικά συσκέψεων σχετικά με το χειρισμό τού θέματος, από τις 28

ΗΣΑΠ: Κλειστό το τμήμα Ομόνοια - Πειραιάς το Σαββατοκύριακο


Μετ' εμποδίων θα γίνουν το Σαββατοκύριακο οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού με τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, καθώς λόγω εργασιών ανακαίνισης, θα παραμείνει κλειστό το τμήμα του από Πειραιά μέχρι Ομόνοια.

Η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού για το συγκεκριμένο τμήμα θα γίνεται με τις υπάρχουσες λεωφορειακές γραμμές

Δήμος Αθηναίων: Στη διάθεση των πολιτών κλιματιζόμενοι χώροι


Εν όψει του καύσωνα του Σαββατοκύριακου, ο Δήμος Αθηναίων θέτει στη διάθεση των πολιτών κλιματιζόμενους χώρους σε Λέσχες Φιλίας σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Οι Λέσχες Φιλίας που θα είναι διαθέσιμες στο κοινό είναι οι εξής: Αγίου Παύλου Μαμούρη & Δύμης, Κουκακίου Δράκου 26-28, Αγίου Αρτεμίου Μετεώρων 16 & Δαμάρεως, Βοτανικού Κοζάνης 4, Κολωνού Θεσπρωτίας 4, Aγιος Ελευθέριος Αχαρνών 372, Πανόρμου Πανόρμου & Βαθέος.

Κλιματιζόμενοι χώροι θα υπάρχουν στα δημοτικά ιατρεία του Δήμου στο κέντρο (Σόλωνος 78), στον Κολωνό (Προποντίδος και Αγίας Σοφίας 110), στο Παγκράτι (Πρωταγόρα 3), στα Πετράλωνα

Olympic Air: Νέο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Μύκονος από 28/7


Το νέο της δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Μύκονος εγκαινιάζει στις 28 Ιουλίου η Οlympic Air, προσφέροντας τιμές γνωριμίας στο επιβατικό κοινό. Το δρομολόγιο θα εκτελείται συγκεκριμένα τρεις φορές την εβδομάδα, δηλαδή κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο, καλύπτοντας τις απαιτήσεις του επιβατικού κοινού της Βόρειας Ελλάδας και θα ισχύει μέχρι 10 Σεπτεμβρίου.

Η τιμή γνωριμίας ξεκινάει από 32 ευρώ (τελική τιμή για απλή μετάβαση) για πωλήσεις που θα γίνουν από 16 Ιουλίου μέχρι 31 Ιουλίου, ενώ η ίδια τιμή ισχύει για κρατήσεις μέσω της εταιρικής ιστοσελίδας www.olympicair.com για ταξίδια που θα γίνουν μέχρι 31

Νομοθετική ρύθμιση για Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value


Νομοθετική ρύθμιση σχετικά με το θέμα των ασφαλιστικών εταιρειών Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ και Commercial Value προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, με το άρθρο 17 παρ. 4 του σχεδίου νόμου «Ρυθμίσεις για την Ανάπτυξη και τη Δημοσιονομική Εξυγίανση», που κατατέθηκε στη Βουλή, το Δημόσιο διευκολύνει τη χρηματοδότηση του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής, ώστε να υλοποιηθούν όσα προβλέπονται στο άρθρο 2 του

Στη Βουλή το ν/σ για το νέο κώδικα πτωχεύσεων και την Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων


Κατατέθηκε στη Βουλή το ενιαίο νομοσχέδιο για την Προπτωχευτική Διαδικασία και τη σύσταση της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, το νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα εξυγίανσης των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, τη σύσταση επιτροπών φιλικού διακανονισμού για τη μείωση των ενοικίων καταστημάτων λόγω της κρίσης και τη συγκρότηση ανεξάρτητης αρχής για την εποπτεία των δημόσιων συμβάσεων προμηθειών και έργων, διασφαλίζοντας τους κανόνες διαφάνειας.

Όπως επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, όταν παρουσίασε το σχέδιο νόμου για τις νέες ρυθμίσεις στην προ-πτωχευτική διαδικασία στο Υπουργικό Συμβούλιο «με τη ρύθμιση αυτή δίνεται μία δεύτερη ευκαιρία στις επιχειρήσεις που για οποιονδήποτε λόγο βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία, ενισχύεται η δυνατότητα εξυγίανσης επιχειρήσεων που είναι βιώσιμες, διασφαλίζεται η προστασία των πιστωτών

Κινητοποιήσεις κατά της κατάργησης φορέων του Δημοσίου


Κινητοποιήσεις κατά της κατάργησης των φορέων στους οποίους εργάζονται ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι σε ΙΓΜΕ, ΟΣΚ, ΟΔΔΥ ΟΠΕΓΕΠ, ΕΟΜΜΕΧ ΔΗΜΗΤΡΑ και ΕΙΝ.

Το Συντονιστικό όργανο των εργαζομένων αποφάσισε να πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Τρίτη στο υπουργείο Οικονομικών. Την επόμενη ημέρα θα δοθεί Συνέντευξη Τύπου και τη Δευτέρα 25 Ιουλίου θα γίνει νέα συνεδρίαση του Συντονιστικού.

«Οι Δημόσιοι Οργανισμοί στους οποίους εργαζόμαστε, παρά τις κατά καιρούς κυβερνητικές παρεμβάσεις στο έργο και τη λειτουργία τους, έχουν πολύχρονη αναγνωρισμένη κοινωνική προσφορά ο καθένας στον τομέα ευθύνης του (μελέτη-κατασκευή σχολείων, έρευνα, πιστοποίηση προϊόντων,

Αλέκα Παπαρήγα: Αναπόφευκτη η επιλεκτική χρεοκοπία

Δεν υπάρχει τρόπος αποφυγής της χρεοκοπίας επισήμανε η Αλέκα Παπαρήγα σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, επαναλαμβάνοντας παράλληλα ότι μόνη διέξοδος από την κρίση είναι «η αποδέσμευση από την ΕΕ και η λαϊκή εξουσία».


«Χρεοκοπία θα υπάρξει είτε είναι επιλεκτική είτε δεν θεωρηθεί χρεοκοπία», εκτίμησε η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι ο λαός δεν θα πάθει τίποτα περισσότερο απ’ όσα έχει πάθει, ενώ δεν απέκλεισε η κρίση χρέους που βρίσκεται σε εξέλιξη να οδηγήσει σε δύο-τρία χρόνια σε διάλυση και της ΟΝΕ.

Η κ. Παπαρήγα εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τα ότι με τη στάση τους συσκοτίζουν τον λαό και τόνισε ότι δεν θα υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας, ακόμη κι αν ξεπεραστεί η σημερινή κρίση, χωρίς ανατροπή της

΄Αμεση ανάληψη δράσης για Ελλάδα ζητεί το ΔΝΤ


«Μεγαλύτερη αίσθηση του επείγοντος» στην αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης χρέους ζητεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και καταλογίζει στην Ευρώπη αργοπορία στην εξυγίανση του τραπεζικού της συστήματος, δεδομένου του εντεινόμενου κινδύνου για μετάδοση της κρίσης.

«Η δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα απειλεί να ταράξει την αγορά -γεγονός που θα επηρέαζε τα επιτόκια δανεισμού άλλων ευάλωτων χωρών και θα μπορούσε να έχει σοβαρές επιπτώσεις για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα», αναφέρει το ΔΝΤ σε υπόμνημά του προς τις οικονομίες των χωρών του G20.

Ο διεθνής οργανισμός τονίζει ότι οι παγκόσμιες αγορές ανησυχούν πολύ με τις εξελίξεις στην Ελλάδα, οι οποίες έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού

Προσλήψεις 4.000 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης


Την κανονιστική απόφαση για την πρόσληψη των 4.000 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης υπέγραψε σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.

Μετά τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, τις επόμενες ημέρες με απόφαση του Αρχηγού της Πυροσβεστικής, Αντιστράτηγου Στυλιανού Στεφανίδη, θα δημοσιευθεί η προκήρυξη με τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού, η οποία και θα αναρτηθεί στις Πυροσβεστικές

Διασταυρώσεις στοιχείων για τις καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό

Την ενεργοποίηση των μηχανισμών του υπουργείου Οικονομικών που θα επιτρέπουν στις υπηρεσίες του να διασταυρώσουν τα στοιχεία για τις καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό, προανήγγειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.


Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γεράσιμου Γιακουμάτου για τις καταθέσεις στο εξωτερικό και τον έλεγχο του «πόθεν έσχες», ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι είναι σε θέση, με την άρση του τραπεζικού απορρήτου, να πληροφορηθεί ποια είναι τα εμβάσματα που έχουν σταλεί το τελευταίο διάστημα στο εξωτερικό και θα καλέσει όλους αυτούς τους καταθέτες να δηλώσουν τα στοιχεία.

«Είναι ευκαιρία όποιος θεωρεί ότι έχει κενό με τις φορολογικές αρχές να προσέλθει και να δώσει τα στοιχεία αυτά, γιατί για το υπουργείο Οικονομικών τα στοιχεία είναι προσιτά και οι έλεγχοι θα

Προς αναγνώριση ΠΟΠ το τοματάκι Σαντορίνης


Το αίτημα της ομάδας παραγωγών «Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων» να αναγνωριστεί ως ΠΟΠ το «Τοματάκι Σαντορίνης» αποδέχθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδης.

Ο φάκελος θα διαβιβαστεί άμεσα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία και να καταχωρισθεί το προϊόν στο μητρώο Προστατευόμενων Ονομασιών Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενων Ενδείξεων (ΠΓΕ)

Τηλεφωνική επικοινωνία Γ. Παπανδρέου - Βλ. Πούτιν


Τηλεφωνική συνομιλία είχαν το βράδυ της Πέμπτης ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου και ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Ρώσου πρωθυπουργού, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος εξέφρασε τη βαθύτατη λύπη της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού για το τραγικό συμβάν στον ποταμό Βόλγα.

Όπως ανέφερε ο Πεσκόφ από το Μαγκνιτογκόρσκ της Ν. Ρωσίας, όπου περιοδεύει ο Πούτιν, «οι επικεφαλής των δύο κυβερνήσεων εξέφρασαν την υψηλή εκτίμησή τους για το σημερινό επίπεδο της ελληνορωσικής συνεργασίας σε ποικίλους τομείς».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στη ρωσική πλευρά για τη συνεργασία της μέσω του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ενώ απηύθυνε πρόσκληση στο Ρώσο

Στην Αθήνα την Κυριακή η Χ. Κλίντον


Επίσκεψη στην Αθήνα, όπου θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, θα πραγματοποιήσει την Κυριακή η Χίλαρι Κλίντον. Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα έχει επίσης συνομιλίες με τον Έλληνα ομόλογό της Στ. Λαμπρινίδη για θέματα εξωτερικής πολιτικής, όπως είναι η κατάσταση στη Βόρειο Αφρική, στη Μέση Ανατολή και στη Λιβύη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρη Δελαβέκουρα, η επίσκεψη της Αμερικανίδας επικεφαλής του Στέητ Ντιπάρτμεντ «πραγματοποιείται σε μια περίοδο που είναι πολύ στενή η συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών και το κλίμα στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι πάρα πολύ θετικό».

Στο μικροσκόπιο θα μπουν και οι εξελίξεις στην περιοχή των Βαλκανίων, με δεδομένο το ενδιαφέρον της Ελλάδας για την περιοχή τα Βαλκάνια, αλλά και επιμέρους θέματα, όπως το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, η πρόοδος της Αλβανίας, αλλά και το ζήτημα του Κοσόβου. Ακόμη, θα εξεταστούν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και η πορεία των διαπραγματεύσεων, οι σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, αλλά και η ενταξιακή πορεία της γείτονος, καθώς επίσης και η κατάσταση

ΔΝΤ: Κρατική στάση πληρωμών σημαίνει βαθιά ύφεση


Η στάση πληρωμών των κρατών προκαλεί βαθιά ύφεση και έκρηξη της ανεργίας, υπογραμμίζεται σε έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ΔΝΤ η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στη μελέτη με τίτλο «Ένα γενικό μοντέλο ισορροπίας ανάμεσα στις στάσεις πληρωμών των κρατών και τους κύκλους δραστηριοτήτων», οι αναλυτές του ΔΝΤ Ενρίκε Μεντόσα και Βίβιαν Γιου συμπεραίνουν ότι η κατάσταση της στάσης πληρωμών είναι συνδεδεμένη με βαθιά ύφεση.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των δύο αναλυτών, που βασίζονται σε 23 επεισόδια χρεοκοπίας κατά το διάστημα 1977 έως 2009 κυρίως σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, κατά μέσον όρο, το ΑΕΠ και η κατανάλωση υποχωρούν κατά περίπου 5% κάτω από την τάση τους.


Η απασχόληση μειώνεται κατά 15% σε σχέση με το επίπεδο στο οποίο βρισκόταν τρία χρόνια πριν από τη χρεοκοπία, ενώ οι καθαρές εξαγωγές (εξαγωγές μείον τις εισαγωγές) μειώνονται κατά περίπου 10% σε σχέση με το ΑΕΠ σε διάστημα δύο τριμήνων πριν και μετά την κήρυξη στάσης πληρωμών.
Οι δύο οικονομικοί αναλυτές ορίζουν ένα οικονομετρικό μοντέλο που εκτιμά τα αποτελέσματα της

ΟΑΕΔ: Στους 687.173 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι το Μάιο


Στα 687.173 άτομα ανήλθαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ τον Ιούνιο, παρουσιάζοντας σταθεροποίηση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Από αυτούς 291.577 είναι άνδρες (ποσοστό 42,43%) και 395.596 είναι γυναίκες (ποσοστό 57,57%). Ο αριθμός αυτός παρουσιάζει αύξηση κατά 0,32% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Στην ηλικιακή ομάδα από 30-54 ετών αναλογεί το (62,59%) των εγγεγραμμένων ανέργων, στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 αναλογεί το (28,02%) και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών αναλογεί το (9,39)%.

Στο εκπαιδευτικό επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναλογεί

Το 45,54% των εγγεγραμμένων ανέργων αναλογεί στο εκπαιδευτικό επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο εκπαιδευτικό επίπεδο υποχρεωτικής εκπαίδευσης (έως Γ' Γυμνασίου) αναλογεί το 36,90%, στο εκπαιδευτικό επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το 16,28% και στο εκπαιδευτικό επίπεδο χωρίς εκπαίδευση το 1,28%.

Στους Έλληνες υπηκόους αναλογεί το 92,68% αυτών, στους υπηκόους τρίτων χωρών το 6% και

Στην κατηγορία τυριού εισέρχεται η Creta farms


Στην κατηγορία τυριού εισέρχεται η Creta Farms, η οποία εξελίσσεται έτσι από εταιρεία αλλαντικών σε εταιρεία τροφίμων, «επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της για συνεχή ανάπτυξη και καινοτομία».

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, το όχημα μέσω του οποίου επιτυγχάνεται η «νέα σελίδα» στην ιστορία της εταιρείας είναι το νέο προϊόν «Εν Ελλάδι Μεσογειακή», όπου συνδυάζονται δύο υλικά, το γάλα και το ελαιόλαδο.

Η νέα κατηγορία τροφίμων, στην οποία εισέρχεται η Creta Farms, επιλέχθηκε γιατί προσφέρει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης: έχει μέγεθος ισοδύναμο με αυτό της αγοράς των αλλαντικών και σχεδόν καθημερινή συχνότητα κατανάλωσης. Με την Εν Ελλάδι Μεσογειακή, η συνολική αγορά στην

Public Issue: Δυσοίωνες οι εκτιμήσεις των πολιτών για την οικονομική κατάσταση της χώρας

Δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις των πολιτών για την οικονομική κατάσταση της χώρας, το βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΙ και την Καθημερινή.

8 στους δέκα πολίτες θεωρούν ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση και ότι τον τελευταίο χρόνο έχει χειροτερέψει η οικονομική τους κατάσταση, ενώ σχεδόν 9 στους 10 κάνουν λόγο για κοινωνική ανασφάλεια τα επόμενα χρόνια.

Το 92% εκτιμά ότι είναι απίθανο να αποταμιεύσει.

Αυξημένο 4% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση είναι το ποσοστό των πολιτών που δηλώνουν ότι συμμετείχαν σε απεργίες ή πορείες τον τελευταίο μήνα και διαμορφώνεται στο 29%.

Εννέα στους 10 πολίτες δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τη λειτουργία της κυβέρνησης και