www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Στις φλόγες το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Ερμού και Αθηνάς















Καταστροφές και επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας


Επεισόδια, συγκρούσεις, λεηλασίες, εμπρησμοί σε καταστήματα και τράπεζες και ευρεία χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης σημειώνονται σε πολλά σημεία του κέντρου της Αθήνας.

Συγκρούσεις κουκουλοφόρων με αστυνομικούς πραγματοποιούνταν σε όλο το μήκος της διαδρομής από την πλατεία Συντάγματος ως την Ομόνοια, αλλά και στην οδό Μητροπόλεως γύρω από την Μητρόπολη και στην Λ Β. Αμαλίας από την Βουλή ως την Πύλη του Αδριανού.

Πάνω απο δέκα ιστορικά κτήρια μεταξύ των οποίων ο κινηματογράφος «Αττικόν» στην οδό Σταδίου, το κατάστημα «Kosta Boda» στον ίδιο δρόμο, η καφετέρια «Starbukcks» στην οδό Κοραή, η Εθνική Τράπεζα  στην οδό Αιόλου, το κατάστημα της Eurobank την οδό Κοραή, το

Την απομάκρυνση του Χρήστου Παπουτσή ζήτησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης















Γ. Παπανδρέου: Καταστροφή με συνέπειες ανεξέλεγκτες αν υπάρξει χρεοκοπία


Αν καταρρεύσουμε δεν θα διορθώσουμε τίποτα, γι’αυτό απαιτείται η θετική ψήφος απόψε, δήλωσε στην ομιλία του ενώπιον της ολομέλειας της βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.
«Ο δρόμος είναι δύσκολος, αλλά ο άλλος δρόμος είναι απλά εφιαλτικός, για τους αδύναμους, όχι για τους πλούσιους», τόνισε.

«Αν θέλουμε να μην ξαναβρεθούμε ποτέ σε αυτή τη θέση, αυτή τη μάχη πρέπει να δώσουμε, βρισκόμαστε σε μια μετάβαση», είπε. «Η συμφωνία είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να

Ολόκληρη η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή


Ολόκληρη η ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,




Η σημερινή ψηφοφορία είναι καθοριστική και δραματική ταυτόχρονα.


Αλλά, πριν απ’ όλα, οφείλουμε μιαν απάντηση σε εκείνους που μας έφεραν ως εδώ. Κι όμως, με διάφορες πολιτικές ακροβασίες, προσπαθούν να εμφανιστούν, περίπου και ως… «δικαιωμένοι»!


Συγκρίνουν τη σημερινή ψηφοφορία με εκείνη του Μαΐου του 2010. Και - αν είναι δυνατόν - θεωρούν... «πολιτική τους δικαίωση» το χάλι στο οποίο βρίσκεται η χώρα σήμερα και τα αδιέξοδα στα οποία μας έφεραν.


Δεν θα άξιζε να ασχοληθούμε μαζί τους, αλλά θα βοηθούσαν, αν τουλάχιστον σιωπούσαν. Με το θράσος τους προκαλούν από πάνω και δυσκολεύουν πολύ να αποφασίσει η Βουλή με καθαρό μυαλό.


Καθαρές κουβέντες, λοιπόν:


Το 2010 υπήρχε Ελληνική Οικονομία, υπήρχε αγορά - με προβλήματα ασφαλώς - αλλά υπήρχαν.

Ανεξάρτητος βουλευτής ο Σπύρος Κουβέλης του ΠΑΣΟΚ


Την ανεξαρτητοποίηση του ανακοίνωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Κουβέλης, ο οποίος δήλωσε ότι διαφωνεί με το νέο μνημόνιο.

«Στην πολιτική έβαλα και θα βάζω πάντα τη συνείδηση μου πάνω από οποιαδήποτε συλλογική τοποθέτηση. Αν αυτό με θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ας είναι. Θέτω στη διάθεση σου την παραίτηση μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Αν την κανείς δεκτή θα συνεχίσω να αγωνίζομαι ως ανεξάρτητος βουλευτής» αναφέρει σε επιστολή του προς τον Γιώργο Παπανδρέου.

Τι λέει στην επιστολή του:

Πρόεδρε,

Δε χωράει καμιά αμφιβολία ότι η σημερινή ψηφοφορία, και όσα προηγήθηκαν, διαμορφώνουν το μέλλον της Ελλάδας για πολλές δεκαετίες. Αυτή η ευθύνη είναι αρκετή και μόνη της για να λυγίσει

Καίγεται το Σύνταγμα - Καφετέριες, τράπεζες και καταστήματα τυλίχτηκαν στις φλόγες- Δεκάδες τραυματίες

Την ώρα που πραγματοποιείται στη Βουλή η συζήτηση για τη νέα δανειακή σύμβαση, έξω από αυτήν κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων αλλά και απλών πολιτών ενάντια στα μέτρα που θα επιφέρει το νέο Μνημόνιο. Σοβαρά επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη έξω από τη Βουλή. Στις φλόγες έχει κυριολεκτικά τυλιχτεί η πλατεία Συντάγματος καθώς πυρκαγιές έχουν εκδηλωθεί σε εμπορικά καταστήματα στην πλατεία Κοραή, σε κινηματογράφους καθώς και σε καφετέριες και σε τράπεζες στο κέντρο της Αθήνας.

Η Πυροσβεστική κάνει έκκληση στους πολίτες να ανοίγουν τους δρόμους ώστε να περνάνε τα πυροσβεστικά οχήματα.

Ήδη οι τραυματίες από τα «μέτωπα» στο κέντρο ανέρχονται στους 50. Τουλάχιστον 19 τραυματισμένοι πολίτες νοσηλεύεται στονοσοκομείο «Γεννηματάς» ενώ αρκετά μεγάλος αριθμός

Επεισόδια και φωτιές στην Πλατεία Κοραή και στην οδό Μητροπόλεως


Έκρυθμη είναι η κατάσταση αυτή την ώρα στη συμβολή των οδών Κοραή και Σταδίου στην Πανεπιστημίου και γύρω από την πλατεία Κλαυθμώνος όπου βρίσκονται σε εξέλιξη επεισόδια με βόμβες μολότοφ, πέτρες και δακρυγόνα.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι νεαροί έχουν βάλει φωτιά σε κτάστημα της

Ευάγγελος. Βενιζέλος

Ξαναγράφουμε αναγκαστικά την ιστορία και τους κανόνες λειτουργίας της χώρας.

Αν καμφθούμε και δεν πάρουμε τις σωστές

Γ. Κουτρουμάνης: Η χώρα μπορεί να σωθεί


«Η χώρα μπορεί να σωθεί, όχι όμως ψηφίζοντας μόνον την δανειακή σύμβαση και προσπαθώντας να αποφύγουμε όλα τα άλλα μέτρα που είναι, ή δεν είναι μέσα σ'αυτήν» ανέφερε στην ομιλία του ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, υπάρχουν τέσσερις προτεραιότητες που, σε συνδυασμό με την υπερψήφιση του Μνημονίου, μπορούν να οδηγήσουν σε οικονομική ανάκαμψη.

«Πρέπει να συζητηθεί το νέο αναπτυξιακό μοντέλο: Αν περιμένουμε να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα από μεγάλους κεφαλαιούχους επειδή θα πέσει ο μισθός στα 200 ευρώ, αυτό δεν θα γίνει

Ντ. Μπακογιάννη: Δεν δικαιούμαι να παίξω πάνω στην απόγνωση των Ελλήνων


Την πρόθεσή της να υπερψηφίσει τα μέτρα του νέου μνημονίου επανέλαβε από το βήμα της Βουλής η ανεξάρτητη βουλευτής και αρχηγός της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

«Δεν λέμε όχι διότι δεν έχουμε το άλλοθι της άγνοιας...Δεν δικαιούμαι να παίξω πάνω στο φόβο, την απόγνωση και την έλλειψη ελπίδας των Ελλήνων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε ακόμη ότι όσοι «κρυφτούν πίσω από την ψήφο

Έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δηλώνουν οτι δεν θα παραστούν στην ψηφοφορία

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης, Λάμπρος Μίχος, Κυριακή Τεκτονίδου, Μαρία Κυριακοπούλου, Ηλίας Θεοδωρίδης και Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος με έγγραφή δήλωσή τους αναφέρουν ότι δεν θα πάρουν μέρος στην σημερινή

Δεν υπερψηφίζει τα μέτρα η Λούκα Κατσέλη


Η αρνητική μου ψήφος στο υπό συζήτηση Νομοσχέδιο εκφράζει την πεποίθησή μου ότι τα μέτρα οικονομικής και χρηματοπιστωτικής πολιτικής που ενσωματώνονται στο παρόν Νομοσχέδιο αντιστρατεύονται την επιδίωξη εξόδου της χώρας από τη σημερινή κρίση υπερχρέωσης που αποτελεί ύψιστο δημόσιο και εθνικό συμφέρον, δήλωσε η βουλευτής Β΄ Αθηνών Λούκα Κατσέλη και πρόσθεσε τα εξής:

«Ειδικότερα, η προβλεπόμενη μείωση μισθών, συντάξεων και επιδομάτων ανεργίας, συμπεριλαμβανομένων και των κατώτατων μισθών μέσω νομοθετικής παρέμβασης, η αποδόμηση των συλλογικών συμβάσεων και η κατάλυση των συλλογικών

Αλ. Παπαρήγα: «Όχι» σε μια σωσμένη Ελλάδα με χρεοκοπημένο λαό


Για ιδεολογική τρομοκρατία έκανε λόγο η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, αναφερόμενη στα διλήμματα που τίθενται περί ψήφισης του νέου μνημονίου ή χρεοκοπίας.

«Προσπαθείτε να αλώσετε το μυαλό των ανθρώπων που υποφέρουν με μια πρωτοφανή ιδεολογική τρομοκρατία», ανέφερε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής και προέβλεψε ότι «η βαθιά χρεοκοπία θα έρθει, με ευρώ ή με δραχμή».

Τόνισε ακόμη ότι το ΚΚΕ δεν ενδιαφέρεται για «μια σωσμένη

Μίκης Θεοδωράκης: Ετοιμάζονται να ψηφίσουν το θάνατο της Eλλάδας


«Ετοιμάζονται να ψηφίσουν το θάνατο της Ελλάδας», δήλωσε ο Μίκης Θεοδωράκης προσερχόμενος στη Βουλή, καταγγέλοντας παράλληλα τη χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις στο συλλαλητήριο που είναι

Σε ημιλιπόθυμη κατάσταση Γλέζος και Θεοδωράκης


Σε ημιλιπόθυμη κατάσταση βρίσκονται αυτή την ώρα στο ιατρείο της Βουλής ο Μανώλης Γλέζος και ο Μίκης Θεοδωράκης. 

Στην προσπάθεια τους να εκφωνήσουν ομιλία στην Όθωνος, δέχτηκαν επίθεση με χημικά και ένιωσαν δύσπνοια με αποτέλεσμα να

Μολότοφ και χημικά στο μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη

Ξέσπασαν τα πρώτα επεισόδια μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Η αστυνομία έκανε χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης προκειμένου να απομακρύνει το πλήθος από την Αμαλίας ενώ οι διαδηλωτές φωνάζουν

Διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια και αυγά προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ

Τεταμένη είναι αυτή την ώρα η κατάσταση στην πλατεία Συντάγματος. Στο σημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, διαδηλωτές πέταξαν άδεια μπουκάλια και αυγά προς τους ένστολους των ΜΑΤ, φωνάζοντας συνθήματα όπως «προδότες» προς τη βουλή.

 Εντονότατη είναι η παρουσία των αστυνομικών. Στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας

Στην πλατεία Συντάγματος Γλέζος και Θεοδωράκης

Μια γροθιά με το πλήθος κόσμου που βρίσκεται στην πλατεία Συντάγματος έγιναν ο Μανώλης Γλέζος και ο Μίκης Θεοδωράκης.

Ο Μίκης Θεοδωράκης αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να απευθύνει ομιλία στην πλατεία όπου επικρατεί το αδιαχώρητο. Αυτή τη στιγμή ο κ. Θεοδωράκης προσπαθεί να περάσει ανάμεσα στο πλήθος που τον χειροκροτεί και φωνάζει συνθήματα υπέρ του αλλά και συνθήματα όπως «Η Χούντα δεν τελείωσε το '73».

Ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μανώλης

Ξεκίνησε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια

Περίπου τρεις χιλιάδες άνθρωποι έχουν ήδη συγκεντρωθεί στην Πλατεία Ομονοίας στο κάλεσμα το ΠΑΜΕ Κύριο σύνθημα στο πανό στην

«Εκλογές εδώ και τώρα»

Άμεση διάλυση της Βουλής και διενέργεια εκλογών ζήτησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, στη διάρκεια της κρίσιμης συζήτησης για το νέο μνημόνιο στη Βουλή.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έχει ξεκαθαρίσει ότι το κόμμα του δεν θα δώσει θετική ψήφο στα νέα μέτρα, ενώ αναφερόμενος στην τελευταία

Ορκίστηκαν οι τρεις νέοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ


Ορκίστηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής οι νέοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Γκόγκας, Μαρία Κλαυδιανού και Αννα Βαγενά, που καταλαμβάνουν τις αντίστοιχες έδρες των συναδέλφων τους που παραιτήθηκαν από το βουλευτικό

ΝΔ - Παραιτήθηκε ο βουλετής Τρικάλων Νίκος Λέγκας


Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα ο βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Λέγκας, εκφράζοντας την αντίθεσή του με τα νέα μέτρα που θέτει προς ψήφιση η κυβέρνηση.

Στην επιστολή της παραίτησής του, ο κ. Λέγκας κάνει λόγο για αποφάσεις που εδώ και καιρό έχουν λάβει τη μορφή εκβιαστικών διλημμάτων, «αποφάσεις μάλιστα που απέχουν πρόδηλα από την εντολή που έλαβε από τον τρικαλινό λαό».

«Εκτιμώντας ότι στην πλέον κρίσιμη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της χώρας μας, οι αποφάσεις που πρόκειται να ληφθούν στο ελληνικό κοινοβούλιο απαιτούν τη μέγιστη εξουσιοδότηση από εκείνους, οι οποίοι με εξέλεξαν ως εκπρόσωπο τους και επειδή η

Κλειστό σήμερα το μετρό στο Σύνταγμα


Κλειστός θα παραμείνει σήμερα ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα.

Στις 14:00 έκλεισαν και οι σταθμοί του μετρό "Πανεπιστήμιο και Ευαγγελισμός".

Σημειώνεται ότι τα συνδικάτα έχουν

Γονιδιακή θεραπεία χαρίζει το φως


Τρεις αμερικανοί ασθενείς που έχασαν το φως τους σε παιδική ηλικία εμφάνισαν σημαντική βελτίωσή της όρασής τους μετά την υποβολή τους σε γονιδιακή θεραπεία και στους δύο οφθαλμούς.

Θεαματική βελτίωση
Οι συγκεκριμένοι ασθενείς που πάσχουν από μια σπάνια κληρονομική νόσο των οφθαλμών, τη συγγενή αμαύρωση Leber, είχαν ήδη παρουσιάσει σχετική βελτίωση της όρασής τους μετά την υποβολή τους στη γονιδιακή θεραπεία στο ένα μάτι. Τώρα η επιδιόρθωση του γενετικού σφάλματος και στον δεύτερο οφθαλμό οδήγησε σε θεαματικά αποτελέσματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μια εκ των ασθενών, η Τάμι Μόρχαουζ, περιέγραψε στο βρετανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο BBC πώς μετά την εφαρμογή της γονιδιακής θεραπείας και στον δεύτερο οφθαλμό της κατάφερε να δει για πρώτη φορά τα πρόσωπα των παιδιών της. Όπως είπε η

«Θεραπευτική» η νηστεία στον καρκίνο

Η νηστεία για μικρά διαστήματα φαίνεται ότι μπορεί να αποτελέσει σημαντικό «όπλο» ενάντια στον καρκίνο βοηθώντας στη συρρίκνωση των όγκων και αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα των αντικαρκινικών θεραπειών. Αυτό τουλάχιστον έδειξαν πειράματα σε ποντίκια τα οποία διεξήχθησαν από ειδικούς του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας.

Σύμφωνα με δημοσίευση των ειδικών στην επιθεώρηση «Science Translational Medicine» τα πειράματα στα ζώα έδειξαν ότι η νηστεία επιβράδυνε την ανάπτυξη και εξάπλωση καρκινικών όγκων ενώ οδήγησε ακόμη και σε θεραπεία ορισμένων καρκίνων όταν συνδέθηκε με χημειοθεραπεία.

Διαφορετική απόκριση


Οι ερευνητές είδαν ότι τα καρκινικά κύτταρα αποκρίνονταν με διαφορετικό τρόπο στο «στρες» το οποίο οφειλόταν στη νηστεία σε σύγκριση με τα φυσιολογικά. Αντί να περάσουν σε μια κατάσταση «ύπνωσης» παρόμοια με τη χειμερία νάρκη, τα καρκινικά κύτταρα συνέχιζαν να αναπτύσσονται

Ο καιρός στις 12.02.2012


Βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας, χιονοπτώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, περιμένουμε την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 ως 6 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 0 ως 13 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 5 ως 15 στη Δυτική Ελλάδα, 10 ως 15 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Ισχυροί άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο. Ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι