www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Γιώργος Λιάνης


Την παραίτησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ υπέβαλε με επιστολή του στον Πρωθυπουργό ο βουλευτής Φλώρινας του κόμματος, Γιώργος Λιάνης.

Στη δήλωση ανεξαρτητοποίησης του ο κ. Λιάνης επικαλείται λόγους συνείδησης και δηλώνει ότι δεν πιστεύει πλέον στην ακολουθούμενη οικονομική πολιτική.

Νωρίτερα, και ο πρώην υπουργός και βουλευτής Αντώνης Κοτσακάς παραιτήθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας τη διαφωνία του με την ακολουθούμενη πολιτική.

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο του κόμματος και πρωθυπουργό, Γιώργο Α. Παπανδρέου, τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλη Καρχιμάκη και με κοινοποίηση προς τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, ο κ. Κοτσακάς σημειώνει μεταξύ άλλων ότι παραιτείται από το «τέως

MIG: Ανακλήθηκε η απόφαση για ΑΜΚ


Ανακάλεσε το διοικητικό συμβούλιο της MIG προγενέστερη απόφαση περί αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, η απόφαση ελήφθη λόγω της οικονομικής και πολιτικής αβεβαιότητας που λειτουργεί αποτρεπτικά και για την άντληση νέων κεφαλαίων αλλά και για την διενέργεια νέων επενδύσεων.

Το θέμα θα επανεξεταστεί από το Σεπτέμβριο αφού συνεκτιμηθούν οι

ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τετάρτη


Τη συμμετοχή της στη γενική 24ωρη απεργία της Τετάρτης ανακοίνωσε η Ενωση Συνακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθήνας ΕΣΗΕΑ , από τις 6 π.μ. της Τετάρτης 15 Ιουνίου έως τις 6 π.μ. της Πέμπτης 16 Ιουνίου.

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση, «μαζί με τους διοικητικούς υπάλληλους, τους τεχνικούς του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης καθώς τους εργαζόμενους όλης της χώρας απεργούμε ζητώντας: Να υπογραφούν ικανοποιητικές ΣΣΕ, να σταματήσουν οι περικοπές των αποδοχών, να διασφαλιστούν οι θεσμικές κατακτήσεις, να μη γίνουν

Απαντήσεις του Πρωθυπουργού σε ραδιοφωνικούς ακροατές την Πέμπτη


Μια πρωτότυπη συνέντευξη θα παραχωρήσει το πρωί της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο κρατικό ραδιόφωνο της ΝΕΤ, καθώς δεν θα δοθεί σε δημοσιογράφους, αλλά σε ακροατές.

Οι ερωτήσεις, που στέλνονται ήδη σε ηλεκτρονική μορφή από ακροατές, θα αναγνωστούν από τον παρουσιαστή της εκπομπής και η συνέντευξη θα διανεμηθεί και σε γραπτό κείμενο.

Το ενδιαφέρον του κοινού, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, καταγράφεται ως πολύ μεγάλο και ήδη μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης οι ερωτήσεις είχαν ξεπεράσει τις 1000.

Οι ερωτήσεις ομαδοποιούνται και αξιολογούνται ώστε να επιλεγούν «οι πιο σκληρές και οι πιο χαρακτηριστικές», ενώ δεν αποκλείεται να δοθεί στη δημοσιότητα το σύνολό

Παραίτηση Αντ. Κοτσακά από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Την παραίτησή του από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ υπέβαλε ο πρώην υπουργός και βουλευτής Αντώνης Κοτσακάς, εκφράζοντας τη διαφωνία του με την ακολουθούμενη πολιτική. «Ως Έλληνας πολίτης αδυνατώ να υποστηρίξω μια τέτοια πολιτική», αναφέρει χαρακτηριστικά.


Με επιστολή του προς τον πρόεδρο του κόμματος και πρωθυπουργό, Γιώργο Α. Παπανδρέου, τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλη Καρχιμάκη και με κοινοποίηση προς τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, ο κ. Κοτσακάς σημειώνει μεταξύ άλλων ότι παραιτείται από το «τέως ΠΑΣΟΚ», διευκρινίζοντας: «δεν φεύγω εγώ από το κίνημα, αλλά το ΠΑΣΟΚ έφυγε από το ΠΑΣΟΚ».

Επικαλείται μάλιστα την αποστροφή του Πρωθυπουργού ότι θα προχωρήσει με αυτούς που θέλουν να αλλάξει η Ελλάδα, και υπογραμμίζει ότι ανήκει σε αυτούς που υποστηρίζουν μεγάλες αλλαγές για να αντιμετωπιστεί το αύριο.

«Όμως ο κ. Παπανδρέου δεν διευκρινίζει την κατεύθυνση και τον στόχο και τα συμπεράσματα από τα δείγματα γραφής δεν με βρίσκουν σύμφωνο. Θέλω να παραμείνω συνεπής σε αρχές και αξίες που

Δεν θα συμμετάσχει το ΚΚΕ στη συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή


Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ δεν θα πάρει μέρος σε καμιά διαδικασία της Βουλής που αφορά το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ούτε στην αρμόδια επιτροπή, ούτε στην ολομέλεια, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα.

Αναφερόμενο στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα το ΚΚΕ κάνει λόγο για αντιλαϊκό έκτρωμα, το οποίο, όπως σημειώνει, φέρνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στη βουλή, γιατί αυτό υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και ισοπεδώνει τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία να συμμετέχουν καθολικά στην απεργία της 15ης Ιουνίου και σε όλες τις απεργιακές μάχες, να δώσουν

Μεταλλευτικά αποθέματα αξίας 28 δισ. ευρώ στο ελληνικό υπέδαφος


Μεταλλευτικά αποθέματα αξίας 28 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι υπάρχουν στο ελληνικό υπέδαφος, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, επικαλούμενος σχετική μελέτη του ΙΓΜΕ.

Μιλώντας στο Ελληνο-Κινεζικό συνέδριο Επιχειρηματικότητας ο κ. Μανιάτης προανήγγειλε την προκήρυξη διεθνών διαγωνισμών για τη μίσθωση δημόσιων μεταλλείων, σύμφωνα με τις προτάσεις ειδικών για την αξιοποίησή τους που ζήτησε η κυβέρνηση.

Οι προτάσεις αφορούν 30 από τα 100 μεταλλεία του Δημοσίου, με αξία αποθεμάτων άνω των 10 δισ. ευρώ, και προβλέπουν την προκήρυξη διαγωνισμών για επτά περιοχές στους νομούς Κιλκίς και Ροδόπης, για κοιτάσματα χαλκού, χρυσού, μεικτά θειούχα και αντιμονίτη. Επιπλέον, μόνο στη

Εκτροπές κυκλοφορίας την Τετάρτη στο κέντρο της Αθήνας


Εκτροπές της κυκλοφορίας θα πραγματοποιηθούν αύριο Τετάρτη σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας από τις 7 το πρωί λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων για την 24ωρη γενική απεργία.

Ειδικότερα, από την τροχαία θα πραγματοποιηθούν σταδιακά εκτροπές της κυκλοφορίας επί των οδών Αλεξάνδρας, Πατησίων, Ιουλιανού, Θ. Δηληγιάννη, Πλ. Καραϊσκάκη, Αχιλλέως, Λ. Κων/πόλεως, Ιερά Οδό, Πειραιώς, Χαμοστέρνας, Καλλιρόης, Αρδηττού, Βασ. Κων/νου, Βασ. Σοφίας, Φειδιππίδου.

Παράλληλα θα γίνουν και τροποποιήσεις στα δρομολόγια - στάσεις των λεωφορείων και των τρόλεϊ
Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποτροπή

Μέσω Διαδικτύου από φέτος τα μηχανογραφικά


Την υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου των υποψηφίων Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, αποκλειστικά μέσω Διαδικτύου, με έναρξη από εφέτος, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.
Όπως αναφέρει στη σχετική του ανακοίνωση:

1. Οι υποψήφιοι, μπορούν να αντλήσουν αναλυτικές οδηγίες κατά την επεξεργασία του μηχανογραφικού τους δελτίου είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr είτε στην ιστοσελίδα του ΥΠΔΒΜΘ: www.minedu.gov.gr . είτε από τις ΟΔΗΓΙΕΣ που αποστέλλονται σε όλα τα Λύκεια.

2. Για τη διευκόλυνση των υποψηφίων θα λειτουργεί επίσης στο Υπουργείο Παιδείας κέντρο τηλεφωνικής υποστήριξης, καθ’όλη τη διάρκεια επεξεργασίας και οριστικής υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου, στο τηλέφωνο 210.3443993 καθημερινά (Δευτέρα με Παρασκευή) 10:00 με 20:00, καθώς και κέντρο ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και εξυπηρέτησης στο e-mail: examshd@minedu.gov.gr .

3. Τέλος, τόσο στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr όσο και στην ιστοσελίδα του ΥΠΔΒΜΘ: www.minedu.gov.gr., οι υποψήφιοι μπορούν να παρακολουθήσουν ενημερωτικό VIDEO (http://www.minedu.gov.gr/ilektroniko-mixanografiko-video.html), στο οποίο περιγράφεται η εφαρμογή

Μέτρα για την κεφαλαιακή επάρκεια ζητεί ο Γ. Προβόπουλος


Τη λήψη -μέχρι το τέλος του έτους- μέτρων προκειμένου ο βασικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας να έχει διαμορφωθεί στο 10% για το 2012, ζήτησε σήμερα από τους επικεφαλής των μεγαλύτερων πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος.


Στη συνάντηση οι μετέχοντες διευθύνοντες σύμβουλοι της Εθνικής Τράπεζας της Alpha Bank, της Eurobank, της ΑΤΕbank, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου της Εμπορικής Τράπεζας και της FBB κ.κ. Απ. Ταμβακάκης, Δημ. Μαντζούνης, Νικ. Νανόπουλος, Θ. Πανταλάκης, Κλ. Παπαδόπουλος, Alain Strub και FBB Mιλτ. Δαμανάκης αντίστοιχα, ενημερώθηκαν από τον κ. Προβόπουλο για τις βασικές προβλέψεις του αναθεωρημένου Μνημονίου, οι οποίες

Κλειστά χαρτιά στη Συγγρού για πρόωρες


Κλειστά κράτησε τα χαρτιά του ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, για το ενδεχόμενο να υπάρξει αίτημα πρόωρων εκλογών από τον Αντώνη Σαμαρά.


«Να έχετε εμπιστοσύνη στον Αντώνη Σαμαρά. Βάζει πάνω από όλα το συμφέρον της χώρας. Δεν είμαστε μια ανεύθυνη αντιπολίτευση», τόνισε ο κ. Μιχελάκης και συμπλήρωσε λέγοντας πως «όταν έρθει η ώρα θα το δούμε».

Αντίθετα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να κατατεθεί πρόταση

Διαψεύδονται τα περί μειώσεων 40% στις αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων


Τις πληροφορίες περί οριζόντιων μειώσεων 40% στις αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων, που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, διέψευσαν με κοινή τους ανακοίνωση τα υπουργεία Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών.

Σημειώνοντας ότι ως πηγή των εν λόγω πληροφοριών αναφέρονται εκτιμήσεις της ΑΔΕΔΥ τα δύο υπουργεία ενημερώνουν πως δεν υπάρχει κανένας τέτοιος σχεδιασμός στο πλαίσιο του Νέου Μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων και ότι

Αρχές Ιουλίου το ν/σ για τα πρόστιμα σε ιδιοκτήτες σκαφών πολυτελείας


Το αργότερο το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου θα έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο που προβλέπει πρόστιμα ύψους 500 εκατ ευρώ σε ιδιοκτήτες σκαφών πολυτελείας, εκτίμησε υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης.


Σε δηλώσεις του στον Real FM, με αφορμή ρεπορτάζ της Real News περί σημαντικών καθυστερήσεων στην είσπραξη του εν λόγω ποσού, ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων υποστήριξε ότι η καθυστέρηση οφείλεται εν πολλοίς στο γεγονός ότι το υπουργικό συμβούλιο συνεδρίαζε το τελευταίο διάστημα με μοναδικό θέμα το Μεσοπρόθεσμο, ενώ δεν έκρυψε ότι το

Μετατροπή κυττάρου σε βιολογικό λέιζερ


Ένα ανθρώπινο κύτταρο «χειραγωγήθηκε» κατάλληλα από Αμερικανούς επιστήμονες, με συνέπεια να μετατραπεί σε βιολογικό λέιζερ, εκπέμποντας το σχετικό φως. Είναι η πρώτη φορά που ένα ζωντανό σύστημα παράγει το φαινόμενο του βιο-λέιζερ.

Οι ερευνητές του Κέντρου Φωτοϊατρικής Γουέλμαν του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης και της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, με επικεφαλής τους Μάλτε Γκάδερ και Σέοκ Χιούν Γιουν τροποποίησαν γενετικά ένα κύτταρο από ανθρώπινο νεφρό, έτσι ώστε να παράγει μια πρωτεΐνη που εκπέμπει φως (GFP) και η οποία στη φύση υπάρχει σε μια ακτινοβόλα μέδουσα (Aequorea Victoria).

Η πρόσπτωση μπλε φωτός πάνω στο τροποποιημένο κύτταρο το αναγκάζει να εκπέμψει κατευθυνόμενο πράσινο φως, όπως μια ακτίνα λέιζερ.

Η ανακάλυψη μπορεί να έχει εφαρμογή, μεταξύ άλλων, σε βελτιωμένες τεχνικές μικροσκοπικής απεικόνισης (π.χ. για να διακρίνονται καλύτερα τα καρκινικά ή τα μολυσμένα με ιό κύτταρα από τα

Οι πρώτες εικόνες του εγκεφάλου την ώρα που χάνει τη συνείδησή του


Για πρώτη φορά Βρετανοί επιστήμονες κατάφεραν να απεικονίσουν τον εγκέφαλο τις οριακές εκείνες στιγμές που εισέρχεται στην κατάσταση του ασυνείδητου, υπό την επήρεια αναισθητικού.

Οι ερευνητές, υπό τον καθηγητή αναισθησιολογίας Μπράϊαν Πόλαρντ, που παρουσίασαν τα ευρήματά τους στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Αναισθησιολογίας στο Aμστερνταμ, σύμφωνα με το BBC, κατέγραψαν την αυξομείωση της ηλεκτρικής δραστηριότητας στον εγκέφαλο την ώρα που ο ασθενής χάνει τις αισθήσεις του και διαπίστωσαν, προς μεγάλη έκπληξή τους, ότι διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου φαίνεται ότι συνεχίζουν να «συνομιλούν» μεταξύ τους.

Επεσήμαναν πάντως ότι χρειάζονται και άλλες έρευνες για να κατανοηθεί τι ακριβώς συμβαίνει στον

Δεν ψηφίζει το Μεσοπρόθεσμο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αλ. Αθανασιάδης


Την πρόθεση του να μην ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα γνωστοποίησε σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό o βουλευτής Κοζάνης του ΠAΣΟΚ, Αλέξανδρος Αθανασιάδης.

«Δεν θα ψηφίσω το Μακροπρόθεσμο Πρόγραμμα και είμαι έτοιμος να αναλάβω τις ευθύνες μου», δήλωσε ο κ. Αθανασιάδης στον Bήμα FM.


«Έχω αποφασίσει. Έχω μάθει να υπηρετώ τις αξίες μου, τα πιστεύω μου και επειδή έχω ασχοληθεί πάρα πολύ με αυτό το θέμα που λέγεται ΔΕΗ, έχω μπροστά μου το πενταετές πλάνο της ΔΕΗ. Τα κέρδη που θα έλθουν τα επόμενα χρόνια, τον κόσμο που θα απασχολεί και ό,τι θα αφήσει τα επόμενα χρόνια στο ελληνικό κράτος. Διότι η ΔΕΗ άφησε τα τελευταία χρόνια 1,5 δις ευρώ κέρδη στο ελληνικό κράτος. Δεν θα το ψηφίσω. Δεν θα ψηφίσω το μεσοπρόθεσμο», απάντησε με τον πλέον σαφή τρόπο ο

Τις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων, μέσω διαδικτύου, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών


Τις ημερομηνίες για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες για το 2011, καθώς και τις αντίστοιχες προθεσμίες υποβολής ανακοίνωσε την Τρίτη τo υπουργείο Οικονομικών.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής:

1. Καθιερωμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες

1.1 Ηλεκτρονική υποβολή Δηλώσεων Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (Ε1, Ε2, Ε3). Η υποβολή των σχετικών δηλώσεων μέσω διαδικτύου είναι υποχρεωτική για επιτηδευματίες και όσους υποβάλουν μέσω λογιστών. Η υπηρεσία ενεργοποιήθηκε την 1/4/2011, και θα υποδέχεται δηλώσεις φυσικών προσώπων μη επιτηδευματιών έως 30/06/2011 (Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις των επιτηδευματιών που δηλώνουν αποκλειστικά εισόδημα από ατομική άσκηση εμπορικής επιχείρησης ή ελευθέριου επαγγέλματος

Εξώδικα πολιτών προς βουλευτές

Εξώδικο-διαμαρτυρία προς τους τρεις βουλευτές Χανίων του ΠΑΣΟΚ, μέσω του οποίου τους καλούν να μην ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, απέστειλαν 29 πολίτες των Χανίων.

Αντίστοιχα εξώδικα έχουν λάβει από πολίτες οι βουλευτές Ηρακλείου, Πιερίας και Ηλείας.

«Περιμένουμε από αυτούς που εκλέγουμε στο ελληνικό Κοινοβούλιο, να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και όχι τα συμφέροντα των τραπεζιτών και του μεγάλου κεφαλαίου» αναφέρουν 29 πολίτες των Χανίων.

Το εξώδικο έχει αποδέκτες τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη, Ευτύχη Δαμιανάκη και

Δεν απεργούν αύριο οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας


Ανέστειλαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας την προγραμματισμένη απεργία που είχαν προγραμματίσει για αύριο στο πλαίσιο της γενικής απεργίας που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ ενάντια στο μεσοπρόθεσμο και την μνημονιακή πολιτική .

Την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται συνάντηση των εκπροσώπων τους με τον υπουργό υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη

Μαχαίρι σε μισθούς πάνω από 1.300 €

Θερμό φθινόπωρο με μειώσεις-φωτιά για όσους υπαλλήλους του Δημοσίου βρίσκονται πάνω από την κόκκινη γραμμή αμοιβών που θα οριστεί περίπου στα 1.300 ευρώ το μήνα φέρνει το Μεσοπρόθεσμο με την άμεση εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και την καθιέρωση νέων θεσμών για το ελληνικό Δημόσιο όπως η μισθωτή εφεδρεία και οι εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ για την ανακατάληψη της θέσης στην περίπτωση μετάταξης του εργαζομένου.


Η εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου θα γίνει σταδιακά για όσους ήδη υπηρετούν στο Δημόσιο και άμεσα για τους νεοδιοριζόμενους και περιλαμβάνει όχι μόνον περικοπή και κατάργηση των λεγόμενων μέχρι τώρα ειδικών επιδομάτων, αλλά και μείωση των επιδομάτων που θα

Στάσεις εργασίας στα μέσα μεταφοράς την Τετάρτη


Μετ'’ εμποδίων θα πραγματοποιούνται την Τετάρτη οι μετακινήσεις με τις αστικές συγκοινωνίες στο λεκανοπέδιο, λόγω στάσεων εργασίας των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς.

Ειδικότερα, τα λεωφορεία θα εκτελούν δρομολόγια από τις 9 το πρωί έως τις 21.00 και τα τρόλεϊ από τις 8 το πρωί έως τις 22.00.

Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα κινείται από τις 9.00 π.μ. έως τη λήξη της βάρδιας και το τραμ από τις

Ένας στους δύο πιστεύει ότι οι συγκεντρώσεις στις πλατείες θα έχουν αποτέλεσμα


Το 52% των πολιτών θεωρεί ότι οι συγκεντρώσεις στις πλατείες θα έχουν αποτέλεσμα, ενώ το 81% εκτιμά ότι αυτές θα συνεχιστούν στο μέλλον, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η Public Issue για το κίνημα των Αγανακτισμένων, που διανύει την τρίτη εβδομάδα κινητοποιήσεων.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, που έγινε για λογαριασμό του Σκάι, το 44% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι οι εν λόγω συγκεντρώσεις έχουν μάλλον θετικό αντίκτυπο στην εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, ενώ το 24% μάλλον αρνητικό.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (ποσοστό 80%) θεωρεί ότι οι συγκεντρώσεις δεν είναι πολιτικά υποκινούμενες ενώ το 52% πιστεύει ότι ούτε η δεξιά, ούτε η αριστερά επωφελούνται από

Ο καιρός στις 14.06.2011


Βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως από τις μεσημεριανές ώρες και μετά, στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, καθώς επίσης στα νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, περιμένουμε την Τρίτη 14 Ιουνίου 2011. Στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 ως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 ως 31 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 18 ως 28 στη Δυτική Ελλάδα και από 20 ως 29 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Μέτριοι άνεμοι δυτικών κυρίως διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο και κατά περιόδους ατα