www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΝΔ: Επικίνδυνος για τη χώρα ο Π. Καμμένος


Επιπολαιότητα και ανευθυνότητα καταλόγισε στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης με αφορμή δηλώσεις του κ. Καμμένου σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.

 Όπως αναφέρει στη σχετική του ανακοίνωση ο κ. Μιχελάκης, ο κ. Καμμένος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «με βάση τη νέα δανειακή σύμβαση οι δανειστές μπορούν να κατάσχουν καράβια που έχουν ελληνική σημαία».

 «Δεν είναι μόνον ο λαϊκισμός, η επιπολαιότητα και η ανευθυνότητα.

Είναι, προπάντων, η άγνοια και η συνωμοσιολογική φαντασίωση, που καθιστούν τον κ. Καμμένο εξαιρετικά επικίνδυνο για την πατρίδα

FBI: Κακόβουλο λογισμικό «κλείνει» το Ιντερνετ σε ανυποψίαστους χρήστες


Περίπου 360.000 υπολογιστές Windows σε όλο τον κόσμο κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς πρόσβαση στο Διαδίκτυο μετά τις 9 Ιουλίου λόγω μόλυνσης με το κακόβουλο λογισμικό DNS Changer, προειδοποιεί το FBI.

Για πολλούς μήνες, τα μολυσμένα συστήματα χρησιμοποιούνταν από απατεώνες του Διαδικτύου προκειμένου να βομβαρδίζουν τους χρήστες με παράνομες διαφημίσεις, μέχρι που η σπείρα εξαρθρώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Το πρόβλημα είναι ότι τα μολυσμένα PC επικοινωνούν με διακομιστές (servers) που είχαν στήσει οι «χάκερς» προκειμένου να συνδεθούν σε οποιονδήποτε δικτυακό τόπο.

Το FBI έθεσε εκτός λειτουργίας αυτούς τους διακομιστές και τους αντικατέστησε με «καθαρούς» σέρβερ, οι οποίοι επιτρέπουν στα «μολυσμένα» συστήματα να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο.

Στις 9 Ιουλίου, το FBI θα θέσει εκτός λειτουργίας αυτό το εφεδρικό σύστημα, οπότε εκατοντάδες

Επίθεση χάκερ στο γενικό λογιστήριο του κράτους

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές, μετά από πληροφορίες που έχουν κάνει τον κύκλο του διαδικτύου ότι Έλληνες χάκερς, υποστηρικτές των Anonymous, «εισέβαλαν» στα στοιχεία του γενικού λογιστηρίου του κράτους, καθώς επίσης και σε πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει το SecNews οι άγνωστοι hackers σε μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα επίθεση άντλησαν και εξέθεσαν απόρρητα δεδομένα απο κυβερνητικά και πανεπιστημιακά δίκτυα.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε πρίν απο μερικές ημέρες και σύμφωνα με πληροφορίες που απέστειλαν άγνωστοι στην συντακτική ομάδα του site οι άγνωστοι άντλησαν και εξέθεσαν απόρρητα δεδομένα απο κυβερνητικά και

Ανεστάλη η λειτουργία του ραδιόφωνου του Flash

Την αναστολή λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού Flash 96 ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα εκπρόσωπος της ιδιοκτησίας.

Ο Ηλίας Παπανικολόπουλος, διευθυντής του σταθμού, ανακοίνωσε στους εμβρόντητους εργαζόμενους την απόφαση της ιδιοκτησίας του τονίζοντας ότι «με εξουσιοδότησε ο κ. Κυριακίδης να σας μεταφέρω την απόφασή του».

Παράλληλα, τους ζήτησε να εγκαταλείψουν τα γραφεία τους, όμως

Κοινωνική Συμφωνία: Οι υποψήφιοι Α' και Β' Θεσσαλονίκης


Στη δημοσιότητα δόθηκαν σήμερα τα ψηφοδέλτια της Κοινωνικής Συμφωνίας στις εκλογικές περιφέρειες Α' και Β' Θεσσαλονίκης.

Α' Θεσσαλονίκης

 ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ελ. Επαγγελματίας

 ΒΑΡΣΑΜΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Π. Δήμαρχος Αγίου Παύλου, Αντιδήμαρχος Συκεών-Νεάπολης

 ΔΙΓΚΑ ΠΑΣΧΑΛΙΑ Πολιτικός Επιστήμονας - Διεθνολόγος

 ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΠΕΤΡΟΣ Γυμναστής

 ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ Δικηγόρος

Γ. Μπαμπινιώτης: Σαφής σκοπός η εφαρμογή του νόμου για τα ΑΕΙ


Σε εξέλιξη είναι η παρθενική συνεδρίαση της ομάδας εργασίας για τα ΑΕΙ . Υποδεχόμενος τα μέλη της, ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης τόνισε ότι σαφής σκοπός της επιτροπής είναι η εφαρμογή του νόμου.

Όπως είπε, η εργασία της επιτροπής δεν είναι τυπική, αλλά θέμα ουσίας. «Θεωρώ», πρόσθεσε, «ότι η ελληνική κοινωνία, η οποία μαστίζεται σήμερα από μία πρωτοφανή κρίση προσβλέπει και δικαιούται να προσβλέπει στα πανεπιστήμια, να σταθούν κοντά της, να τη βοηθήσουν, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να υπάρξει ομαλή λειτουργία και ηρεμία στα πανεπιστήμια και όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να στηρίζουμε με τον επιστημονικό τρόπο, με

Σύλληψη για εξαπάτηση και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων


Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγήθηκε 61χρονος άνδρας, κατηγορούμενος για εξαπάτηση και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών.

 Όπως προέκυψε από τις έρευνες ο συλληφθείς, προσποιούμενος τον υπάλληλο δημοσίων υπηρεσιών, εξαπατούσε ηλικιωμένες γυναίκες και

΄Εως 24/6 η επιλογή προμηθευτή από τους πρώην πελάτες Energa-Hellas Power


Αλλους δύο μήνες προθεσμία, δηλ. μέχρι τις 24 Ιουνίου, έχουν οι οικιακοί καταναλωτές, πρώην πελάτες της Energa και της Hellas Power, προκειμένου να υπογράψουν συμβόλαιο με νέο προμηθευτή (ΔΕΗ ή εναλλακτικό). Αν δεν το κάνουν, θα μείνουν χωρίς ηλεκτροδότηση.

Η αντίστοιχη προθεσμία για τους πρώην πελάτες των δύο εταιρειών που τροφοδοτούνται από το δίκτυο μέσης τάσης ή τους μεγάλους καταναλωτές χαμηλής τάσης (με ισχύ εγκαταστάσεων άνω των 25 κιλοβολταμπέρ) λήγει αύριο.

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας επανέρχεται σήμερα στο ζήτημα καθώς, όπως αναφέρει, εξακολουθεί να υπάρχει σημαντικός αριθμός καταναλωτών που δεν έχει επιλέξει ακόμα νέο προμηθευτή,

Γ. Καρατζαφέρης: Βενιζέλος - Σαμαράς προσπαθούν να κοροϊδέψουν τον κόσμο


Τη θέση ότι οι κ.κ. Βενιζέλος και Σαμαράς προσπαθούν με τις εξαγγελίες του να κοροϊδέψουν τον κόσμο διατύπωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Δεν μπορώ να παρακολουθήσω τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό κανενός», τόνισε και σημείωσε ακόμη ότι οι δύο «μονομάχοι» -όπως τους χαρακτήρισε, υπέγραψαν επιστολή προς την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ με την οποία δεσμεύονται «πως όσα χρόνια πολιτεύονται, δεν θα ασκήσουν πολιτική ενάντια στις ρυθμίσεις του μνημονίου».

 «Εχουν δέσει πισθάγκωνα τα χέρια τους σε σημείο που δεν μπορούν να είναι εκείνοι οι οποίοι θα μπορούν να διαπραγματευτούν την επόμενη ημέρα», συμπλήρωσε ο κ. Καρατζαφέρης. «Γιατί να

Φ.Κουβέλης: Μοιράζουν «ακάλυπτες επιταγές»


Σαμαράς και Βενιζέλος μοιράζουν υποσχέσεις και «ακάλυπτες επιταγές», παίζοντας με τον πόνο της κοινωνίας, τόνισε χαρακτηριστικά ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας σε σύσκεψη υποψηφίων βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς.

«Πάει πολύ», πρόσθεσε, «αυτοί οι αρχιτέκτονες του χάους, να απειλούν με χάος αν δεν ψηφισθούν», και για μία ακόμη φορά διαβεβαίωσε πως η

Στήριξη Γ. Μπουτάρη στο ΠΑΣΟΚ


Το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει στις εκλογές της 6ης Μαΐου ο δήμαρχος θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, όπως δήλωσε στη διάρκεια της παρουσίασης των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ στην Α΄και Β΄εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, η οποία έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Μπουτάρης επισήμανε ότι αν δεν τον είχε στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές ελογές δεν θα είχε εκλεγεί

Τα ψηφοδέλτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Ανακοινώθηκαν από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ τα ψηφοδέλτια για τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, αποτελούνται από προσωπικότητες της Αριστεράς, αγωνίστριες και αγωνιστές των κινημάτων, συνδικαλίστριες και συνδικαλιστές, νέους, εργάτες, αγρότες, φοιτητές, μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω», ανθρώπους που πρωτοστάτησαν στα κινήματα των πλατειών σε όλη την Ελλάδα.

 Νομός ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

 1. Αρσένης Γεώργιος – Αγρότης

 2. Αυζώτης Νικόλαος – Εμπορικός Αντιπρόσωπος

Αίτηση αποφυλάκισης από Ακη Τσοχατζόπουλο


Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, δια των συνηγόρων του, ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

 Στην προσφυγή του ο πρώην υπουργός υποστηρίζει πως ούτε ύποπτος φυγής είναι, ούτε όμως και ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων, καθώς δεν έχει πλέον την ιδιότητα του υπουργού ή άλλη κυβερνητική θέση ώστε να δύναται να συνεχίσει την παράνομη, όπως του αποδίδεται, δραστηριότητα του. Επαναλαμβάνεται εξάλλου ότι σε καμία φάση της -σε εξέλιξη από 20μήνου- ευρισκόμενης

Στο 9,1% του ΑΕΠ το έλλειμμα του 2011


Στα 19,6 δισ. ευρώ -9,1% επί του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος- εκτιμάται το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης για το έτος 2011, ενώ το ενοποιημένο χρέος της Γενικής Κυβέρνησης ανήλθε στα 355,6 δισ. ευρώ -165,3% επί του ΑΕΠ- όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

 Στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΣΤΑΤ σημειώνει ότι τα δημοσιονομικά στοιχεία των ετών 2008‐2011 καταρτίστηκαν στα πλαίσια της Διαδικασίας Υπερβολικού Ελλείμματος (ΔΥΕ), για την πρώτη κοινοποίηση του έτους 2012 και υποβλήθηκαν σε εκπλήρωση των υποχρεώσεων της Ελλάδας στη

Μηνύσεις από Π. Καμμένο με αφορμή δημοσίευμα


Την αντίδραση του Πάνου Καμμένου προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία».

 Η εφημερίδα φέρνει στο φως εξώδικο του κ. Γεωργίου Γεωργαλά (υφυπουργός την περίοδο της δικτατορίας) στο οποίο κατηγορεί τον κ. Καμμένο ότι δεν τον πλήρωσε για

Τα κολπάκια του εκλογικού νόμου και το όριο του 3%


Είτε ρίξεις λευκό είτε άκυρο είτε δεν πας καθόλου είτε -κι εδώ είναι το ζήτημα- ψηφίσεις κάποιον εκλογικό συνδυασμό αλλά αυτός δεν περάσει το όριο του 3%, το αποτέλεσμα είναι ίδιο. Το ποσοστό κάθε κόμματος υπολογίζεται με βάση το άθροισμα των ψήφων που πήρε κάθε συνδυασμός από όσους πέρασαν το 3%. Αυτές οι ψήφοι θεωρούνται έγκυρες για την κατανομή των εδρών και μόνον αυτές.

Αν λοιπόν είμαστε 1000 πολίτες και 240 από μας θέλουν στην κυβέρνηση το κόμμα π.χ. ΝΔ  και

Άμεση εκκένωση σπιτιών και καταστημάτων ζητά η Πολεοδομία στην περιοχή της πλατείας Αμερικής

Δεκάδες οικογένειες και επιχειρηματίες, καλούνται να εγκαταλείψουν σπίτια και επιχειρήσεις που βρίσκονται στην κάτω πλευρά της πλατείας Αμερικής, λόγω προβλήματος στατικότητας, στο οικοδομικό τετράγωνο που βρισκόταν ο ιστορικός κινηματογράφος Άττικα.

Μετά την κατεδάφισή του το 2008, προκειμένου να ανεγερθεί στη θέση

Η έλλειψη ύπνου στους εφήβους μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη


Στοιχεία από 15.500 εφήβους ηλικίας 12-18 ετών μελέτησαν ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Columbia στη Νέα Υόρκη και ανακάλυψαν πως όσο νωρίτερα για ύπνο οι έφηβοι τόσο λιγότερο τους απειλεί η κατάθλιψη.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι αυτοί που έπεφταν για ύπνο μετά τα μεσάνυχτα ήταν 24% πιο πιθανό να έχουν κατάθλιψη σε σύγκριση με εκείνους που πήγαιναν για ύπνο πριν από τις 10 το βράδυ. Ακόμη, όσοι

ΙΚΑ: Μέχρι τις 30/4 οι αιτήσεις για ρύθμιση οφειλών


Λήγει στις 30 Απριλίου η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων υπαγωγής σε καθεστώς ευνοϊκής ρύθμισης οφειλών στο Ιδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Η υποχρέωση καταβολής της πρώτης δόσης είναι έως τις 31 Μαΐου. Για όσους ρυθμίζουν τις οφειλές παρατείνεται η αναστολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης μέχρι 31/12/2013. Η ρύθμιση αφορά κεφαλαιοποιημένες οφειλές μέχρι τις 31/12/2011.

Οι ασφαλισμένοι που θα υποβάλουν αίτηση μέχρι τις 30/4/12, θα έχουν έκπτωση 40% στα πρόσθετα τέλη. Στην περίπτωση της εφάπαξ εξόφλησης, έως και 6 δόσεις, η

Διατροφή και πανελλαδικές εξετάσεις


Πολλά παιδιά αυτές τις μέρες έχουν ριχτεί στη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων. Τα όνειρα και οι προσδοκίες, πολλές. Για να εκπληρωθούν όμως, διαβατήριο αποτελεί η επιτυχής απόδοσή τους στις εξετάσεις.

Σημαντικό όπλο στο δύσκολο έργο των παιδιών αυτές τις μέρες αποτελεί μια σωστή διατροφή! Η σωστή διατροφή χαρακτηρίζεται από ένα συνδυασμό επιλογών που τελικά καλύπτουν τις θρεπτικές

Τα 36 κόμματα που κατεβαίνουν στις εκλογές


Στον Άρειο Πάγο έληξε η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων για τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012. Συνολικά κατέθεσαν αιτήσεις συμμετοχής 36 κόμματα, συνδυασμοί κομμάτων και μεμονωμένοι.

Το Α' Τμήμα του Αρείου Πάγου θα ελέγξει τη νομιμότητα των δηλώσεων τους και θα προβεί στην ανακήρυξή τους. Τα 36 κόμματα και οι συνδυασμοί κομμάτων που υπέβαλαν αιτήσεις συμμετοχής στις επερχόμενες εκλογές είναι:

1) Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) (Ε. Βενιζέλος),

2) Νέα Δημοκρατία (Αντ. Σαμαράς),

3) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Α. Παπαρήγα),

Ο καιρός στις 23.04.2012


Καλό καιρό με λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας κατά τόπους θα αυξηθούν και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες, περιμένουμε τη Δευτέρα 23 Απριλίου 2012. Βροχές ή καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν αργά το βράδυ και τη νύχτα προς Τρίτη στα βορειοδυτικότερα τμήματα της χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 24 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 23 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 8 έως 26 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 10 έως 23 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα νοτιότερα πελάγη τοπικά δυτικοί μέτριοι. Σχεδόν μέτριοι δυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, ενώ το