www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Αλλαγές και στον κατώτατο μισθό για τα κλειστά επαγγέλματα

Την έκδοση απόφασης σχετικά με τον κατώτατο μισθό για τα κλειστά επαγγέλματα προανήγγειλε ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ανταγωνισμού Δ. Κυριτσάκης.


Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99,5, ο Δ. Κυριτσάκης δήλωσε ότι "Θα εκδοθεί απόφαση εντός των ημερών, θα δει στο φως της δημοσιότητας και θα αντιμετωπίζει αυτό το θέμα των κατώτατων αμοιβών".

Όπως τόνισε, η απόφαση θα αφορά τους μηχανικούς, αλλά και τους μεσίτες. "Είναι πάρα πολλά επαγγέλματα, από τα κλειστά τα λεγόμενα επαγγέλματα, που καθορίζουν τις τιμές εκ προοιμίου και δεν αφήνουν περιθώρια εκμεταλλευόμενοι ή κρυπτώμενοι πίσω από το νόμο, λέει ο νόμος ορίζει

Δήμος Αθηναίων: Αφαίρεση πινακίδων για όσους παρκάρουν παράνομα

Ακόμη και το μέτρο της αφαίρεσης πινακίδων θα αντιμετωπίζουν οι οδηγοί που παρκάρουν παράνομα σε δρόμους και πεζοδρόμια του δήμου της Αθήνας.


Ο δήμος Αθηναίων ξεκινά εκστρατεία για το παράνομο και αντικανονικό παρκάρισμα και οι παραβάτες θα έρθουν αντιμέτωποι και με "τσουχτερά" πρόστιμα.

"Θα επιχειρηθεί με όλους τους τρόπους να γίνει κατανοητό ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί πλέον να συνεχιστεί η κατάσταση με το

«Ανασχηματισμός» στη Νέα Δημοκρατία

Νέες αλλαγές στην σύνθεση του κόμματος με στόχο η Νέα Δημοκρατία να αποκτήσει ένα σχήμα πιο συμμετοχικό και πιο λειτουργικό ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς. Ο διευθυντής της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» Γιάννης Μιχελάκης θα αναλάβει τη θέση του εκπροσώπου του κόμματος, ενώ ο Πάνος Παναγιωτόπουλος θα επιφορτιστεί με τον τομέα Εξωτερικών, με αναπληρωτή τον Κώστα Γκιουλέκα.


Ο Μαργαρίτης Τζίμας αναλαμβάνει τον τομέα Άμυνας ενώ καθιερώνεται τομέας ΜΜΕ με επικεφαλής τον Σίμο Κεδίκογλου.

Ως δύο αντιπρόεδροι παραμένουν οι Δ. Αβραμόπουλος και Στ. Δήμας, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος διατηρεί τον τομέα Οικονομίας με αναπληρωτές τους Χρήστο Σταϊκούρα, Νότη Μηταράκη και Γιάννη Βρούτση. Θέση στον τομέα της Οικονομίας παίρνει και ο Β. Κορκίδης της ΕΣΕΕ, ο Καρέλας Παναγής πρόεδρος του ΕΣΑ και ο Κασσιμάτης Γεώργιος, πρόεδρος της πανελλήνιας

Αντίθετοι στην αδειοδότηση ιδιωτικών κέντρων απεξάρτησης οι εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα Αυτοβοήθειας του ΑΠΘ

Την αντίθεσή τους στην αδειοδότηση ιδιωτικών κέντρων απεξάρτησης και στη χρηματοδότησή τους από κρατικούς πόρους εκφράζουν οι εργαζόμενοι και εκπαιδευόμενοι του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Τμήματος Ψυχολογίας του ΑΠΘ, με αφορμή το υπό ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας με γενικό τίτλο «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις».


Στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο προβλέπεται η αδειοδότηση ιδιωτικών προγραμμάτων απεξάρτησης, που σήμερα λειτουργούν χωρίς άδειες, και η χρηματοδότησή τους από διάφορους κρατικούς πόρους, όπως για παράδειγμα το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

«Το πρόβλημα των ναρκωτικών δεν είναι δυνατόν να γίνει θέμα εκμετάλλευσης και είναι παράλογο ο Έλληνας φορολογούμενος σε περίοδο κρίσης να επιβαρύνεται με τη χρηματοδότηση των ιδιωτικών κέντρων απεξάρτησης, που δεν είναι τίποτα άλλο από ψυχιατρικές κλινικές, όπου ο εξαρτημένος θα

ΟΤΕ: Νέα πακέτα για κλήσεις από σταθερά προς κινητά

Μετά τις μειώσεις τιμών, έως και 13,3% για κλήσεις από σταθερό ΟΤΕ προς κινητά Cosmote, Vodafone και Wind, ο ΟΤΕ ανακοίνωσε νέες μειωμένες τιμές, που φτάνουν περίπου και το 16%, στα πακέτα χρόνου για κλήσεις προς κινητά.


Τα πακέτα αυτά απευθύνονται τόσο σε νοικοκυριά όσο και σε επιχειρήσεις και προσφέρουν κάθε μήνα έως και περίπου 8,5 ώρες χρόνο ομιλίας από σταθερό τηλέφωνο ΟΤΕ προς εθνικά κινητά όλων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Τα πακέτα για οικιακούς πελάτες αρχίζουν από χρόνο ομιλίας 30 λεπτών το μήνα και το όφελος είναι 12,5% σε σχέση με τις προηγούμενες χρεώσεις και φτάνουν σε χρόνο ομιλίας 480 λεπτών με το

Mέχρι τις 17 Ιανουαρίου οι αιτήσεις των επιτυχόντων της ΑΤΕ για το ΙΚΑ

Μέχρι τις 17 Ιανουαρίου θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση πρόσληψης στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ οι επιτυχόντες της Αγροτικής Τράπεζας που δεν θα προσληφθούν τελικά.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΚΑ οι επιτυχόντες των κατηγοριών ΤΕ και ΔΕ της προκήρυξης 9Κ/2008 του ΑΣΕΠ που δεν έχουν προσληφθεί στην ΑΤΕ Bank έχουν περιθώριο μιας εβδομάδας να υποβάλλουν σχετική αίτηση πρόσληψης.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στη Διοίκηση ΙΚΑ-ΕΤΑΜ / Διεύθυνση

Ταγίπ Ερντογάν: Τα «μάζεψε» ο Γ. Παπανδρέου

Τη δυσφορία του για την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου προς τους πρέσβεις, στο Ερζερούμ, εξέφρασε ο Τούρκος πρωθυπουργός, σε δηλώσεις του κατά την αναχώρησή του χθες το βράδυ για το Κουβέιτ. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε όμως ότι στη συνομιλία που είχαν στη συνέχεια οι δύο ηγέτες, και την οποία χαρακτήρισε αποδοτική, ο Γ. Παπανδρέου του είπε πως στην πραγματικότητα δεν ήθελε να εκληφθούν τα λόγια του με τον τρόπο αυτό.


Ειδικότερα, ο Τούρκος πρωθυπουργός, σε δηλώσεις του κατά την αναχώρησή του χθες το βράδυ για το Κουβέιτ, αναφερόμενος στη συνομιλία που είχε με τον κ. Παπανδρέου είπε πως "ήταν πολύ αποδοτική" και τόνισε πως "η ομιλία που έκανε ο κ. Παπανδρέου στη συνέχεια κατά τα εγκαίνια, ήταν γεμάτη από μηνύματα ενότητας" και συνέχισε:

"Ωστόσο η ομιλία που έκανε προς τους πρέσβεις, είναι η αλήθεια ότι δεν ήταν αυτή που περίμενα. Στη συνομιλία που είχαμε στη συνέχεια, όμως, είπε πως στην πραγματικότητα δεν ήθελε να

Γκρέμισε τις προστατευτικές μπάρες στα διόδια της Πελασγίας ο δήμαρχος της Στυλίδας

Ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος γκρέμισε, με μηχανήματα του δήμου, τις προστατευτικές μπάρες κοντά στα διόδια της Πελασγίας δημιουργώντας έναν παράπλευρο δρόμο, έτσι ώστε οι κάτοικοι της ανατολικής Φθιώτιδας να έχουν ελεύθερη διέλευση χωρίς να πληρώνουν διόδια.


Ο Απόστολος Γκλέτσος βρέθηκε και ο ίδιος πάνω στο χωματουργικό μηχάνημα για να γκρεμίσει τις παράπλευρες μπάρες. Μάλιστα κάποια στιγμή όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τον σταματήσουν σημειώθηκε ένταση.

Στο σημείο όπου βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από την Φθιώτιδα και τη Μαγνησία, οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη. Συνεργεία της εταιρίας που εκμεταλλεύεται τα διόδια βρίσκονται στο σημείο προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές μόλις απομακρυνθούν τα μηχανήματα του δήμου

Νέο κράμα μετάλλου, πιο σκληρό κι από τον χάλυβα

Μια ερευνητική επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας (Caltech), με επικεφαλής τον δρα Μάριο Δημητρίου, ανακάλυψε ένα νέο σούπερ-ανθεκτικό και σκληρό μεταλλικό κράμα. Αν και μοιάζει με γυαλί, πρόκειται για το πρώτο υλικό που έχει ποτέ κατασκευαστεί, το οποίο ανταγωνίζεται σε σκληρότητα και ισχύ τον χάλυβα και μελλοντικά θα μπορούσε να τον αντικαταστήσει σε κτίρια, γέφυρες, αυτοκίνητα και άλλες χρήσεις.


Η πρόκληση των επιστημόνων ήταν ανέκαθεν να ανακαλύψουν υλικά που να είναι σκληρά και παράλληλα ανθεκτικά, αλλά συνήθως κατέληγαν σε ένα συμβιβασμό ανάμεσα σε αυτά τα δύο χαρακτηριστικά. Η ομάδα του Μ. Δημητρίου, που δημοσίευσε τη σχετική μελέτη στο περιοδικό για νέα υλικά Nature Materials, σύμφωνα με το "Nature", κατάφερε να συνθέσει ένα μεταλλικό κράμα

Νεκρά γουρούνια στον Πηνειό

Νεκρά γουρούνια σε χωματερή που βρίσκεται κοντά στον Πηνειό ποταμό εντόπισαν οι υγειονομικές αρχές του νομού Τρικάλων.


Στην περιοχή έφτασε και ο αντιδήμαρχος του δήμου Τρικκαίων Θεόδωρος Σπανός. Η αστυνομία σε συνεργασία με τις υγειονομικές υπηρεσίες βρίσκεται στην διαδικασία εντοπισμού του δράστη.

Ο συγκεκριμένος χώρος ανήκει

Συσκευασία προειδοποιεί για ληγμένα τρόφιμα

Τέρμα στις ξεθωριασμένες ενδείξεις ημερομηνίας λήξης στα τρόφιμα βάζει νέα τεχνολογία που προειδοποιεί τους καταναλωτές πότε το... γάλα έχει ξινίσει.

Η νέα συσκευασία τροφίμων βασίζεται σε έναν εξελιγμένο αισθητήρα που αλλάζει χρώμα όταμ το τρόφιμο δεν είναι κατάλληλο για κατανάλωση.

Την καινοτομία αναπτύσσουν Βρετανοί ερευνητές του πανεπιστημίου Στραθκλάιντ της Γλασκώβης στη Σκωτία.

Ο νέος δείκτης αποτελεί οργανικό τμήμα μιας ευρύτερης συσκευασίας με την ονομασία “συσκευασία τροποποιημένης ατμόσφαιρας”, που επιτρέπει τη διατήρηση των τροφίμων φρέσκων στις κατάλληλες συνθήκες, ώστε να παραμένουν περισσότερο χρόνο στα ράφια των καταστημάτων

Οι Έλληνες μαθητές πρωταθλητές στο διάβασμα

Μπορεί να μην ιδιαίτερα επιμελείς μεταξύ των μαθητών των χωρών του ΟΟΣΑ, οι Έλληνες μαθητές όμως εμφανίζονται πρωταθλητές στο εξωσχολικό διάβασμα.


Οι μαθητές 15 ετών στην Ελλάδα δηλώνουν ότι διαβάζουν για δική τους ευχαρίστηση σε ποσοστό 82,5% καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ ενώ στη δεύτερη θέση έρχονται οι Τούρκοι συμμαθητές τους.

Προηγούμενη έρευνα του προγράμματος PISA του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης για την απόδοση των μαθητών είχε φέρει την Ελλάδα στην 31η θέση από τις 70.

Σε σχέση με το 2000 οι Έλληνες εμφανίζουν αύξηση κατά 4,5 μονάδες ενώ ο μέσος όρος των μαθητών στις χώρες του ΟΟΣΑ που διαβάζουν για προσωπική τους ευχαρίστηση μειώθηκε σε 63,8% το 2009 από 68,8% το 2000.

Τα κορίτσια εμφανίζονται να ενδιαφέρονται περισσότερο για τη λογοτεχνία με ποσοστό 86,4% έναντι 74,4% των αγοριών. Η διαφορά μεταξύ των δύο φύλων είναι αρκετά μεγαλύτερη σε άλλες χώρες.

Στην Αυστρία τα ποσοστά μοιράζονται σε 60,9% για τα κορίτσια και 38,5% για τα αγόρια.

Παρά αυτή την πρωτιά όμως, τα δοκίμια και η λογοτεχνία φαίνεται να αποτελούν τις τελευταίες

Τη λειτουργία των καταστημάτων και τις Κυριακές συζητεί η ΕΣΕΕ

Το ενδεχόμενο να ανοίγουν τα εμπορικά καταστήματα ορισμένες Κυριακές του χρόνου θα εξετάσει στη σημερινή πρώτη του συνεδρίαση για το 2011 το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).


Εκτιμάται ότι η πρόταση που θα τεθεί και πιθανότατα να εγκριθεί θα είναι να υπάρχουν 4 εκπτωτικές περίοδοι το χρόνο, οι οποίες να συνδυάζονται με τη λειτουργία των καταστημάτων και τις Κυριακές.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Β. Κορκίδης, με αφορμή την έναρξη των εκπτώσεων στις 15 Ιανούαρίου 2011 σημείωσε ότι:

«Το υπάρχον πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς ξεπεράστηκε, έκανε τον κύκλο του, χωρίς να εξυπηρετεί πλέον κανένα και θα πρέπει να αναθεωρηθεί με πολύ προσοχή, επανακαθορίζοντας σε μια νέα βάση τρόπους που θα προσεγγίζουν τις σημερινές και αυριανές ανάγκες του Έλληνα καταναλωτή".

Σχολιάζοντας την επιχειρούμενη απελευθέρωση του ωραρίου και κυρίως την λειτουργία των καταστημάτων χωρίς περιορισμούς ακόμα και τις Κυριακές ο κ. Κορκίδης δήλωσε ότι: "Ξεκινάμε από σήμερα στο πρώτο συμβούλιο της χρονιάς να εξετάσουμε όλες τις προτάσεις που συγκεντρώσαμε από όλη την Ελλάδα, να συμφωνήσουμε με όλους τους φορείς εργοδοτών αλλά και

Στην εντατική ο Μιλτιάδης ΄Εβερτ

Στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται, από το πρωί της Δευτέρας, ο Μιλτιάδης Έβερτ, μεταβαίνει αυτή την ώρα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.


Ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. αισθάνθηκε δυσφορία, δύσπνοια και ισχυρούς πόνους στην πλάτη και εισήχθη στην εντατική τις πρώτες πρωινές ώρες.

Τον κ. Έβερτ επισκέφτηκε και ο Κώστας Καραμανλής. Ο πρώην

Το Prozac ωφελεί και στην ανάρρωση από εγκεφαλικό

Η χορήγηση του αντικαταθλιπτικού φαρμάκου Prozac σε ασθενείς που έχουν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο θα μπορούσε να τους βοηθήσει να ανακτήσουν τον έλεγχο των κινήσεών τους και να ζήσουν διατηρώντας την ανεξαρτησία τους, σύμφωνα με Γάλλους επιστήμονες.


Στη μεγαλύτερη έρευνα που έχει γίνει για την επίδραση αυτού του είδους των αντικαταθλιπτικών στην ανάρρωση από εγκεφαλικό, οι

Δοκιμή σειρήνων στην Πάτρα

Από τις 8:30-13:00 θα ηχούν κατά διαστήματα οι σειρήνες στην Πάτρα στα πλαίσια της επιθεώρησης και συντήρησης των κυκλωμάτων τους.


Η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας ενημερώνει

«Δεν συζητούμε συνεκμετάλλευση του Αιγαίου»

Τα σενάρια περί συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου απέρριψε τη Δευτέρα στο ΣΚΑΪ και την «Πρώτη Γραμμή» ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας λίγα εικοσιτετράωρα μετά την επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού στη γείτονα.


«Ποιος λεει ότι συζητείται συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, λέμε ευθέως όχι δεν συζητείται συνεκμετάλλευση» δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι δεν έγινε σχετική συζήτηση με τον τούρκο πρωθυπουργό.

«Κάποιοι δημιουργούν την εντύπωση ότι η Ελλάδα σε μια νύχτα έγινε Κατάρ, να μην δίνουμε ψευδαισθήσεις στον ελληνικό λαό τέτοιες στιγμές. Ό,τι είναι να αξιοποιηθεί θα αξιοποιηθεί» σημείωσε για το ενδεχόμενο πλουτοπαραγωγικών κοιτασμάτων στο Αιγαίο.

Έκανε δε λόγο για προκάτ δηλώσεις των κομμάτων για λόγους επικοινωνιακών αναγκών. «Τα εθνικά θέματα είναι ‘Άγια θέματα’ δεν χωράνε λαϊκισμούς» σημείωσε.

Αναφερόμενος στα σενάρια περί μυστικής διπλωματίας, δήλωσε ότι με τον όρο "διπλωματία» είναι αυτονόητο ότι θα πεις εμπιστευτικά κάποια πράγματα χωρίς να τα μεταφέρεις στη δημόσια συζήτηση. «Είναι αυτονόητο ότι θα συζητήσουν μόνοι τους οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών»

Τα μυστικά για να μπείτε στο Πανεπιστήμιο

Το επόμενο χρονικό διάστημα χιλιάδες υποψήφιοι θα κληθούν να υποβάλουν αίτηση- δήλωση συμμετοχής για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2011. Ουσιαστικά και τυπικά, με τη διαδικασία αυτή αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τον «μεγάλο γύρο» της πρόσβασης στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Ο Οδηγός για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ το 2011 παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι για τα νέα δεδομένα και τις δηλώσεις συμμετοχής, τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, τους συντελεστές, τις βαθμολογίες, τη σημασία του γραπτού βαθμού, τις προϋποθέσεις συμμετοχής στις διαδικασίες επιλογής, τον τρόπο υπολογισμού των μορίων, τα Επιστημονικά Επίπεδα και τις νέες αντιστοιχίες των πανεπιστημιακών τμημάτων. Με τη βοήθεια του ΟΔΗΓΟΥ οι μαθητές και οι υποψήφιοι του Γενικού Λυκείου ξεναγούνται στα «μονοπάτια» των Πανελλαδικών Εξετάσεων, στα χαρακτηριστικά που διαμορφώθηκαν την προηγούμενη χρονιά και σε όσα ισχύουν στη φετινή έτσι ώστε να μη βρεθούν απροετοίμαστοι μπροστά τους.


Τα νέα δεδομένα φέτος

Από το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, η ένταξη των παρακάτω τμημάτων σε επιστημονικά πεδία μεταβάλλεται ως ακολούθως:

Το Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα διαγραφεί από το 2ο Επιστημονικό Πεδίο και θα παραμείνει μόνο στο 4ο πεδίο.

Τα παρακάτω Τμήματα ΤΕΙ θα παραμείνουν στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο, θα διαγραφούν από το 4ο και θα ενταχθούν και στο 3ο Πεδίο: Τμήμα Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας (με

«Είµαστε απροστάτευτοι στα τρόφιµα µε διοξίνη»

Τρώµε τρόφιµα µε διοξίνη και δεν υπάρχει στην πραγµατικότητακανένας τρόπος προστασίας: Τα ελληνικά τρόφιµα µπορεί να έχουν πολύ χαµηλά επίπεδα διοξίνης σε σχέση µε τους ευρωπαϊκούς µέσους όρους, όµως τα επίπεδα συγκέντρωσης της καρκινογόνου ουσίας στο µητρικό γάλα των Eλληνίδων αλλά και στο αίµα Ελλήνων και Ελληνίδων δεν είναι ανάλογα µικρό.


Αυτό, σύµφωνα µε τους ειδικούς, οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα στο γεγονός ότι τα εισαγόµενα που τρώµε έχουν υψηλότερα επίπεδα διοξίνης σε σχέση µε τα ντόπια.

Χαρακτηριστικό παράδειγµα τα ελληνικά ψάρια: Σύµφωνα µε αναλύσεις που πραγµατοποιήθηκαν την τελευταία δεκαετία από τον «∆ηµόκριτο», τα επίπεδα διοξινών και PCBs (πολυχλωριωµένα διφαινύλια) στα πελαγήσια ψάρια είναι 20 φορές κάτω από το ευρωπαϊκό όριο, ενώ στα ψάρια

Στα τέλη Φεβρουαρίου οι αποφάσεις για το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο

Στα τέλη Φεβρουαρίου 2011 αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για το ενιαίο μισθολόγιο των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα.


Στα μέσα της εβδομάδας συγκροτείται η κοινή επιτροπή των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών που θα γνωμοδοτήσει αφενός για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο και αφετέρου για τις μετατάξεις υπαλλήλων και τη καλύτερη δυνατή διαχείριση του προσωπικού. Το νέο μισθολόγιο θα εφαρμοστεί από τον Ιούλιο του 2011, αφού πρώτα λάβει την έγκριση της τρόικας.

Πάντως, το πλέον ακανθώδες ζήτημα στην διαβούλευση που θα ανοίξει τον επόμενο μήνα για το μισθολόγιο στο Δημόσιο αποτελεί η διαφωνία της κυβέρνησης και της ΑΔΕΔΥ για τον βασικό μισθό του νεοεισερχόμενου δημοσίου υπαλλήλου. Η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί ως βασικό μισθό τα 1.300 ευρώ, ωστόσο η Κυβέρνηση αντιπροτείνει εισαγωγικό μισθό 1.000 ευρώ.

Στόχος των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών είναι η διαμόρφωση ενιαίου βασικού μισθού στον οποίο θα προστίθενται μόνο το οικογενειακό επίδομα και το επίδομα θέσεως. Σήμερα στον

Πώς θα υπολογίζουν τα νέα τεκμήρια οι φορολογούμενοι

Εκτεταμένες μεταβολές έγιναν με τον τελευταίο φορολογικό νόμο (3842/2010) στον τρόπο προσδιορισμού του τεκμαρτού εισοδήματος, με τη θέσπιση αντικειμενικών δαπανών, με τις οποίες προσδιορίζεται ένα ελάχιστο φορολογητέο εισόδημα.


Από εφέτος όλοι οι φορολογούμενοι θα υποχρεωθούν να προσδιορίσουν ένα ελάχιστο τεκμαρτό φορολογητέο εισόδημα. Με το ελάχιστο αντικειμενικό εισόδημα και το «πόθεν έσχες» θα «συλληφθούν» τα εισοδήματα της παραοικονομίας.

Με τον φορολογικό νόμο 3842/2010 έγιναν σαρωτικές αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία με γενίκευση των ρυθμίσεων και διεύρυνση της φορολογικής βάσης με άμεσο στόχο την ενίσχυση των φορολογικών εσόδων και την αποκατάσταση ίσης μεταχείρισης με την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης εισοδημάτων που αποτελούσε αδικαιολόγητη εκτροπή, καθώς και την κατάργηση

΄Αλλη μια νύχτα έντασης για τον ΧΥΤΥ

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν τα μεσάνυχτα της Κυριακής στην Κερατέα μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών.
Οι κάτοικοι, που διαμαρτύρονται για την κατασκευή ΧΥΤΥ στην περιοχή, αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν το σημείο όπου έχει στηθεί το μπλόκο στην λεωφόρο Λαυρίου.

Οι συγκεντρωμένοι έριξαν

Σύνταξη αναπηρίας με 6.000 ευρώ

Κύκλωμα που χορηγεί πιστοποιητικά αναπηρίας ακόμη και σε... υγιείς αντί 6.000 ευρώ βρίσκεται στο στόχαστρο της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, του ΣΔΟΕ και της διοίκησης του ΙΚΑ. Σε αυτό εμπλέκονται δικηγορικά γραφεία, γιατροί και διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος. Η διοίκηση του ΙΚΑ έχει αποφασίσει να «ξηλώσει» τις
υπάρχουσες επιτροπές αναπηρίας και άρχισε την εκπαίδευση 1.900 γιατρών του Ιδρύματος ώστε να είναι σε θέση να διαχωρίζουν τους πραγματικούς δικαιούχους αναπηρικών συντάξεων από τους αναπήρους-«μαϊμούδες». Δεκαπέντε φάκελοι που αφορούν περιπτώσεις παραβίασης νομοθεσίας έχουν ήδη αποσταλεί στον Εισαγγελέα.

Ανάπηρος με τη... βούλα μπορεί να γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, οποιοσδήποτε φτάνει να καταβάλει ποσόν ως και 6.000 ευρώ. Ο «ανάπηρος» δεν περνά, ως είθισται, από υγειονομική επιτροπή. Αφού πληρώνει, η σύνταξη φθάνει στο σπίτι του μέσα σε έναν μήνα. Η «ταρίφα» ποικίλλει

Δημ. Ρέππας: ΄Ερχεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο προωθεί ως λύση για την αντιµετώπιση του φαινοµένου της εισιτηριοδιαφυγής στα µέσα µεταφοράς το υπουργείο Υποδοµών.
Ο υπουργός Δηµήτρης Ρέππας µε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» τονίζει ότι η καθιέρωση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε συνδυασµό µε έναν ελεγκτικό µηχανισµό θα γίνει σε συνεργασία µε ιδιώτες. Ο κ. Ρέππας επισηµαίνει ότι η κυβέρνηση έχει εναλλακτικά

Βαρέα - ανθυγιεινά: 250.000 εργαζόμενοι δεν συμπεριλαμβάνονται στη νέα λίστα

Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για το μαχαίρι στη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων καθώς και για τις μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα» οι αποφάσεις στα δύο αυτά καυτά μέτωπα αναμένεται να οριστικοποιηθούν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους, όπως προβλέπουν οι δεσμεύσεις του Μνημονίου. Ετσι, το υπουργείο Εργασίας με απόφασή του άναψε το πράσινο φως για να αρχίσουν άμεσα οι αναλογικές μελέτες για την οικονομική κατάσταση των επικουρικών ταμείων, με βάση τις οποίες θα κριθεί το ύψος των περικοπών που θα γίνουν στις συντάξεις τις οποίες χορηγούν όσα είναι

Πιέζουν την Πορτογαλία να προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης

Η Γερμανία, η Γαλλία και άλλες χώρες της ευρωζώνης εντείνουν τις πιέσεις τους προς την Πορτογαλία να προσφύγει στο μηχανισμό διάσωσης της Ε.Ε και του ΔΝΤ, ώστε να σταματήσει η εξάπλωση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη, σύμφωνα με ανώτερη πηγή της ευρωζώνης.


Από τον Ιούλιο έχουν πραγματοποιηθεί ορισμένες προκαταρκτικές συζητήσεις για την πιθανότητα η Πορτογαλία να ζητήσει βοήθεια αν το κόστος δανεισμού της από τις αγορές γίνει πολύ υψηλό, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με πηγές της ευρωζώνης, δεν έχουν αρχίσει ακόμα επίσημες συνομιλίες για βοήθεια.

"Η Γαλλία και η Γερμανία έχουν δηλώσει στο πλαίσιο του Eurogroup ότι η Πορτογαλία θα πρέπει να υποβάλει αίτημα για βοήθεια γρήγορα παρά αργά", δήλωσε αξιωματούχος της ευρωζώνης, προσθέτοντας ότι την ίδια άποψη εξέφρασαν η Φινλανδία και η Ολλανδία.

Διαψεύδουν Πορτογαλία και Γερμανία

Πάντως, εκπρόσωπος της πορτογαλικής κυβέρνησης διέψευσε το δημοσίευμα γερμανικού περιοδικού, σύμφωνα με το οποίο, η Πορτογαλία δέχεται πιέσεις από το Βερολίνο και το Παρίσι για

Υποχρεωτική από σήμερα η έκδοση ενεργειακών πιστοποιητικών

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα η εφαρμογή της Κοινοτικής Οδηγίας για την έκδοση ενεργειακών πιστοποιητικών για τις μισθώσεις ή αγοραπωλησίες ακινήτων.


Τα πιστοποιητικά θα κατατάσσουν τα ακίνητα σε βαθμίδες ενεργειακής απόδοσης (όμοια με αυτά που εκδίδονται ήδη για τις ηλεκτρικές συσκευές), ανάλογα με την εκτίμηση της ενεργειακής τους κατανάλωσης για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης, ψύξης, φωτισμού, αερισμού, κλπ. και θα προτείνουν (δεν θα επιβάλουν) την υλοποίηση εργασιών για τη μείωσή της.

Επίσης όπως ενημερώνει του υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), με εγκύκλιο που κοινοποιήθηκε στους ενδιαφερόμενους φορείς, απαλλάσσονται από την υποχρέωση έκδοσης Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης οι ιδιοκτήτες των μικρών ακινήτων (κάτω των 50 τετραγωνικών μέτρων) ενώ στην ίδια εγκύκλιο, αποσαφηνίζεται το καθεστώς έκδοσης

Ο καιρός στις 10.01.2011

Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες περιμένουμε τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 ως 13 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 4 ως 15 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 4 ως 16 στη Δυτική Ελλάδα, 9 ως 16 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Ασθενείς ως μέτριοι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο, τοπικά ισχυροί στα νοτιοανατολικά πελάγη. Ασθενείς ως μέτριοι νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Αραιές νεφώσεις περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15-16 βαθμούς. Ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Ν. Ευβοϊκό.

Αραιές νεφώσεις περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 12-