www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Ταγίπ Ερντογάν: Τα «μάζεψε» ο Γ. Παπανδρέου

Τη δυσφορία του για την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου προς τους πρέσβεις, στο Ερζερούμ, εξέφρασε ο Τούρκος πρωθυπουργός, σε δηλώσεις του κατά την αναχώρησή του χθες το βράδυ για το Κουβέιτ. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε όμως ότι στη συνομιλία που είχαν στη συνέχεια οι δύο ηγέτες, και την οποία χαρακτήρισε αποδοτική, ο Γ. Παπανδρέου του είπε πως στην πραγματικότητα δεν ήθελε να εκληφθούν τα λόγια του με τον τρόπο αυτό.


Ειδικότερα, ο Τούρκος πρωθυπουργός, σε δηλώσεις του κατά την αναχώρησή του χθες το βράδυ για το Κουβέιτ, αναφερόμενος στη συνομιλία που είχε με τον κ. Παπανδρέου είπε πως "ήταν πολύ αποδοτική" και τόνισε πως "η ομιλία που έκανε ο κ. Παπανδρέου στη συνέχεια κατά τα εγκαίνια, ήταν γεμάτη από μηνύματα ενότητας" και συνέχισε:

"Ωστόσο η ομιλία που έκανε προς τους πρέσβεις, είναι η αλήθεια ότι δεν ήταν αυτή που περίμενα. Στη συνομιλία που είχαμε στη συνέχεια, όμως, είπε πως στην πραγματικότητα δεν ήθελε να
εκληφθούν τα λόγια του με τον τρόπο αυτό. Και όπως είδατε, επανόρθωσε κατά τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε. Αλλά αυτό που έχει σημασία δεν είναι αυτά που λέμε, αλλά τι καταλαβαίνουν αυτοί που μας ακούν. Υπάρχει αυτή η διαφορά η οποία του ξέφυγε και δεν ήταν και τόσο όμορφο. Εγώ στην ομιλία μου έκανα την αναγκαία εκτίμηση, στο πλαίσιο της ευγένειας του οικοδεσπότη. Διότι θα πρέπει με όσα λέμε να προσπαθούμε όχι να προκαλούμε ένταση στις σχέσεις, αλλά να τις συμμαζεύουμε. Η Τουρκία είναι μεγάλο και ισχυρό κράτος. Εάν αυτό το ισχυρό και μεγάλο κράτος παρουσιάζει τις θέσεις του με τρόπο που αρμόζει, θα συμβάλει πολύ περισσότερο στην ειρήνη στην περιοχή".

Στην ομιλία του ο κ. Παπανδρέου είχε αναρωτηθεί τι προσπαθεί να αποδείξει η Τουρκία με τις πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά, τονίζοντας ακόμη πως όσο συνεχίζεται η κατοχή της Κύπρου, η Τουρκία δεν μπορεί να ενταχθεί στην ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: