www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Τη λειτουργία των καταστημάτων και τις Κυριακές συζητεί η ΕΣΕΕ

Το ενδεχόμενο να ανοίγουν τα εμπορικά καταστήματα ορισμένες Κυριακές του χρόνου θα εξετάσει στη σημερινή πρώτη του συνεδρίαση για το 2011 το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).


Εκτιμάται ότι η πρόταση που θα τεθεί και πιθανότατα να εγκριθεί θα είναι να υπάρχουν 4 εκπτωτικές περίοδοι το χρόνο, οι οποίες να συνδυάζονται με τη λειτουργία των καταστημάτων και τις Κυριακές.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Β. Κορκίδης, με αφορμή την έναρξη των εκπτώσεων στις 15 Ιανούαρίου 2011 σημείωσε ότι:

«Το υπάρχον πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς ξεπεράστηκε, έκανε τον κύκλο του, χωρίς να εξυπηρετεί πλέον κανένα και θα πρέπει να αναθεωρηθεί με πολύ προσοχή, επανακαθορίζοντας σε μια νέα βάση τρόπους που θα προσεγγίζουν τις σημερινές και αυριανές ανάγκες του Έλληνα καταναλωτή".

Σχολιάζοντας την επιχειρούμενη απελευθέρωση του ωραρίου και κυρίως την λειτουργία των καταστημάτων χωρίς περιορισμούς ακόμα και τις Κυριακές ο κ. Κορκίδης δήλωσε ότι: "Ξεκινάμε από σήμερα στο πρώτο συμβούλιο της χρονιάς να εξετάσουμε όλες τις προτάσεις που συγκεντρώσαμε από όλη την Ελλάδα, να συμφωνήσουμε με όλους τους φορείς εργοδοτών αλλά και
εργαζομένων, ώστε να καταλήξουμε σε αποφάσεις που θα πάρουμε, όμως εμείς για εμάς και όχι άλλοι για εμάς.

Ο κ. Κορκίδης εκτιμά ότι πρόκειται για μια ευκαιρία για βελτίωση του κλίματος στην αγορά που θα ωφελήσει τόσο τους επιχειρηματίες όσο και τους καταναλωτές.

Ακόμη, η ΕΣΕΕ καλεί τους εμπόρους να προστατεύσουν τον θεσμό των εκπτώσεων και παράλληλα ζητά από το καταναλωτικό κοινό, να εμπιστευθεί τα οργανωμένα εμπορικά καταστήματα για τις αγορές του και όχι το κάθε μορφής παρεμπόριο.

Οι χειμερινές εκπτώσεις θα αρχίσουν το Σάββατο 15 Ιανουαρίου και θα λήξουν τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: