www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Έχεις βαρεθεί την κυτταρίτιδα;

Οι περισσότερες αρχίζουν να το θυμούνται την άνοιξη που τα ρούχα αρχίζουν να γίνονται πιο ελαφρά και η μόδα μπαίνει πια στην καλοκαιρινή σεζόν.


Μάλλον λίγο αργά. Η τόνωση η σύσφιγξη και η αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας είναι μια δουλειά που πρέπει να γίνεται όλο τον χρόνο.

Εάν η κυτταρίτιδα είναι ένας από τους μεγαλύτερους πονοκεφάλους ομορφιάς που αντιμετωπίζετε, διαβάστε το παρακάτω καλά μελετημένο σχέδιο δράσης:

Γυμναστική
Ο εχθρός σας έχει και αυτός έναν θανάσιμο αντίπαλο! Βάλτε τη στο πρόγραμμα τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα με ασκήσεις που τονώνουν το καρδιαγγειακό σύστημα, όπως γρήγορο τρέξιμο και έντονο βάδισμα, ποδήλατο και βάρη.

Κάντε από τώρα θεραπείεςΟι κρέμες βοηθούν αλλά δεν κάνουν θαύματα από μόνες τους. Αυτό που κάνουν είναι σίγουρα να βελτιώνουν την όψη του δέρματος και να διεγείρουν τη ροή στα προβληματικά σημεία. Είναι

Κείμενο πολιτικού προβληματισμού από το Θ. Πάγκαλο και στελέχη του ΠΑΣΟΚ


Κείμενο πολιτικού προβληματισμού που συνέταξε ο Θεόδωρος Πάγκαλος ενόψει των επικείμενων εσωκομματικών διαδικασιών στο ΠΑΣΟΚ τέθηκε επί τάπητος σε συνάντηση που είχε απόψε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με βουλευτές του Κινήματος, στο γραφείο του στην οδό Ζαλοκώστα.

Στο κείμενο που συζητήθηκε διατυπώνονται θέσεις και προτάσεις για τη χώρα, το πολιτικό σύστημα και το ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ άλλων, προτείνεται η άμεση κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων, η κατάργηση του σταυρού προτίμησης, η συνταγματική υποχρέωση το έλλειμμα του προϋπολογισμού να μην ξεπερνά το 3%,

Βουλή: Ορκωτοί ελεγκτές για τα εμβάσματα άνω των 100 χιλ ευρώ


Εντολή στους ορκωτούς ελεγκτές να ξεκινήσουν κατά απόλυτη προτεραιότητα τον έλεγχο όλων των πολιτικών προσώπων που είναι στη λίστα του υπουργείου Οικονομικών και εμφανίζουν εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ στο εξωτερικό τα τρία τελευταία χρόνια, έδωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου,

ΚΥΑ για αναδρομικές μειώσεις από Απρίλιο σε υπαλλήλους του Δημοσίου


Από τη μισθοδοσία του Απριλίου θα ξεκινήσει η παρακράτηση των αναδρομικών για τις μειώσεις μισθών που προβλέπει το ενιαίο μισθολόγιο σε υπαλλήλους του Δημοσίου για τους οποίους δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη το νέο μισθολογικό καθεστώς.

Οι μειώσεις αφορούν στη μισθοδοσία των υπαλλήλων αυτών από την 1η Νοεμβρίου 2011 και θα παρακρατηθούν ισόποσα από τους μισθούς των επόμενων μηνών έως και

Έξι μήνες με αναστολή στους Εφραίμ, Αρσένιο και Ψάλτη

Ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή επέβαλλε το Εφετείο της Θράκης στον προφυλακισμένο ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ, τον μοναχό Αρσένιο και την εφέτη Μαρία Ψάλτη.

Πρόκειται για το σκέλος εκείνο της υπόθεσης των «ιερών ανταλλαγών» που αφορά στο κλείσιμο της δίκης η οποία εκκρεμούσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ροδόπης για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εκτάσεων της Μονής Βατοπεδίου. Πρόεδρος του δικαστηρίου ήταν η κ. Ψάλτη στην οποία καταλογίστηκε ότι μετέφερε στους μοναχούς, κατόπιν έντονων πιέσεών τους, του αποτελέσματος της διάσκεψης του Πρωτοδικείου Ροδόπης που ήταν αρνητικό (με πλειοψηφία 2 έναντι 1) για τη Μονή, ωφελώντας τους με τον

Η Τουρκία εκχωρεί οικόπεδα ως την Κάρπαθο για πετρελαϊκές έρευνες!

Άμεση ήταν η… ανταπόκριση της Άγκυρας στις δηλώσεις του υφυπουργού Ενέργειας περί «διακεκαυμένης περιοχής» του Αιγαίου μέχρι τη Μεγίστη/ Καστελόριζο.

Η τουρκική πλευρά, που εδώ και μήνες μεθοδικά υφαίνει δίχτυ αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας στην περιοχή του Καστελόριζου προχωρά δύο βήματα παραπέρα με την Turkiye Petrolleri/TPAO να υλοποιεί το δεύτερο στάδιο σχετικής συμφωνίας, που έχει υπογράψει με την Shell. Και το οποίο προβλέπει την εκχώρηση οικοπέδων προς έρευνες για υδρογονάνθρακες, στην περιοχή από την Κύπρο μέχρι και την Κάρπαθο.

Επιχειρηματικοί κύκλοι διερωτώνται κατά πόσον αυτή η εξέλιξη , που προφανώς σχετίζεται με την

Ζημιές ρεκόρ λόγω PSI και αλλαγή ονομασίας για την Marfin Bank

Τις μεγαλύτερες ζημιές στην ιστορία της ανακοίνωσε η Marfin Popular Bank και υπολογίζει ότι θα χρειαστεί νέα κεφάλαια 1,35 δισ. ευρώ για να καλύψει τις νέες εποπτικές απαιτήσεις. Το σύνολο των ζημιών μετά τους φόρους, ανέρχεται σε 2,5 δισ. ευρώ λόγω της απομείωσης των ελληνικών ομολόγων και των αυξημένων προβλέψεων για το 2011.


Η τράπεζα που μετά την αποχώρηση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου από τη διοίκησή της αλλάζει και το όνομά της σε Λαϊκή Κυπριακή Τράπεζα καθώς ο τίτλος Marfin αποτελεί brand name του Ομίλου της MIG, ανακοίνωσε επίσης διαγραφή του 60% της ονομαστικής αξίας

Νέα θεραπεία για τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Η Genzyme, μια εταιρεία του ομίλου Sanofi ανακοίνωσε ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έκρινε ως αποδεκτή την κατάθεση αίτησης άδειας κυκλοφορίας για την άπαξ ημερησίως από του στόματος χορηγούμενη τεριφλουνομίδη ως θεραπεία υποτροπιαζουσών μορφών της σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Η αποδοχή της αίτησης χορήγησης άδειας κυκλοφορίας σηματοδοτεί την έναρξη της διαδικασίας εξέτασης του φακέλου από τον ΕΜΑ.

«Η κατάθεση της αίτησης χορήγησης άδειας κυκλοφορίας αντιπροσωπεύει ένα ακόμη σημαντικό επίτευγμα για την τεριφλουνομίδη και μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο να προσφέρουμε μια νέα θεραπευτική

«Πατριωτικό Δικτύο Αφύπνισης» από τον Π. Ψωμιάδη


Την ίδρυση του Πατριωτικού Δικτύου Αφύπνισης «ΠΑΤΡΙ.Δ.Α» ανακοίνωσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στη διάρκεια εκδήλωσης στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη.

«Απόψε, 29 Φεβρουαρίου, σε ένα δίσεκτο έτος για την Ελλάδα μας, συγκροτούμε ένα εθνικό καταφύγιο απέναντι σε κείνους που επιβουλεύονται την πατρίδα μας, την Ελλάδα μας, τη Μακεδονία μας, την εθνική κυριαρχία μας, την ελευθερία μας, τη ζωή μας, τη ζωή

Εισαγγελική έρευνα για τη διαχείριση ακινήτων του Δημοσίου


Εντολή για προκαταρκτική εξέταση έδωσε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης μετά από δημοσίευμα σχετικά με αναξιοποίητα ακίνητα του Δημοσίου την ώρα που, σύμφωνα με την εφημερίδα, καταβάλλονται 5 εκατ. ευρώ ετησίως για ενοίκια των γραφείων που στεγάζουν 8 από τις 16 ανεξάρτητες διοικητικές Αρχές.

Ο κ. Πεπονής ανέθεσε την έρευνα στον αναπληρωτή του Οικονομικό Εισαγγελέα Σπύρο Μουζακίτη, με την εντολή να εξακριβώσει αν προκύπτει το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία, το οποίο διώκεται σε βαθμό κακουργήματος,

Μπαρόζο: Η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει


«Είναι ώρα να ενισχύσουμε τη δουλειά που κάνουμε για την ανάπτυξη» δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Απαντώντας ουσιαστικά στις επικρίσεις που ακούγονται για μονομερή εστίαση στη δημοσιονομική προσαρμογή, σημείωσε πως το δεύτερο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας δεν έχει να κάνει μόνο με τη δημοσιονομική εξυγίανση, αλλά αφορά και την ανάπτυξη.

Διαβεβαιώνοντας για την ετοιμότητα στήριξης της Ελλάδας από την Κομισιόν, ο κ. Μπαρόζο ανέφερε ακόμη η Επιτροπή θέλει να διασφαλιστεί ότι θα γίνεται καλύτερη χρήση των πόρων από τα διαρθρωτικά ταμεία και πριν το 2013, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξουν προγράμματα

Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ)

Στην προσπάθεια για διαρθρωτικές αλλαγές στον χώρο της υγείας και προκειμένου οι ασφαλισμένοι όλων των ταμείων να ενταχθούν σε ένα ενιαίο σύστημα παροχών υγείας, δημιουργήθηκε ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ (Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας). Ο νέος οργανισμός ενοποιεί τις υπάρχουσες δομές των επιμέρους ταμείων και ταυτόχρονα δημιουργεί μία σύμπραξη του ΕΣΥ με συμβεβλημένους ιδιώτες ιατρούς και διαγνωστικά κέντρα.

Πλέον, όλοι οι ασφαλισμένοι καλύπτονται και εξυπηρετούνται από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ για όλα τα σχετικά θέματα υγείας δηλαδή για νοσηλεία, ιατρούς, εξετάσεις και φάρμακα. Συγκεκριμένα, οι ασφαλισμένοι μπορούν να απευθυνθούν σε συμβεβλημένους ιδιώτες ιατρούς, σε ιατρούς μη συμβεβλημένους αλλά πιστοποιημένους για συνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων, σε δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας και σε

Νέα προειδοποίηση για τις στατίνες


Οι στατίνες που παρασκευάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες θα φέρουν στο εξής προειδοποίηση για τον ενδεχόμενο κίνδυνο πρόκλησης διαβήτη και απώλειας μνήμης.

Αυτό αποφάσισε η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) τονίζοντας ωστόσο ότι ο κίνδυνος αυτός είναι σχετικά μικρός και δεν αντισταθμίζει τα οφέλη του φαρμάκου.

Παράλληλα οι αμερικανικές αρχές αίρουν μια παλαιότερη – και μακρόχρονη – προειδοποίηση, αυτή που αφορά τον κίνδυνο πρόκλησης βλαβών στο ήπαρ και παύουν πλέον

Μετά τις πατάτες, έρχεται και το ελαιόλαδο χωρίς μεσάζοντες

Αμέτρητα αιτήματα πολιτών για αγορά φθηνών και ποιοτικών προϊόντων, χωρίς μεσάζοντες, δέχεται καθημερινά στην ιστοσελίδα της η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας, μετά το επιτυχημένο εγχείρημά της με τις πατάτες.

Ηδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία αγοράς ελαιόλαδου απευθείας από τους παραγωγούς, με στόχο να παρακαμφθούν οι μεσάζοντες και να φτάσει το προϊόν στα νοικοκυριά σε πολύ χαμηλές τιμές.

Οπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κώστας Τζομίδης, μέλος της ομάδας σε έρευνα που διεξήχθη μέσω της ιστοσελίδας τους, οι πολίτες, σε ποσοστό 54,8% επέλεξαν το ελαιόλαδο ως το προϊόν που θα επιθυμούσαν να διακινηθεί κατά τον

Επεκτείνεται και στην Αττική η διάθεση φθηνής πατάτας χωρίς μεσάζοντες

Μετά τη Βόρειο Ελλάδα έφτασε και στην Αττική η φθηνή πατάτα χωρίς μεσάζοντες. Αυτή τη φορά η πρωτοβουλία δεν ανήκει σε ιδιώτες αλλά στο δήμο Παλλήνης Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ιστοσελίδα της Ηλεκτρονικής Αυτοδιοίκησης την ιδέα προώθησε η αντιδήμαρχος κα Ειρήνη Κουνενάκη η οποία έκλεισε και τη συμφωνία με τους παραγωγούς.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

«Οι συνθήκες που διαμορφώνονται στο οικονομικό περιβάλλον επιβάλλουν την παρέμβαση και λήψη μέτρων προκειμένου να δημιουργηθεί ένα δίκτυ κοινωνικής αλληλεγγύης και προστασίας για τους δημότες μας. Ο Δήμος Παλλήνης, στοχεύοντας στην στήριξη των νοικοκυριών , παρεμβαίνει

Ποιές είναι οι προθεσμίες για τις Φορολογικές Δηλώσεις 2012


Τις προθεσμίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων οικονομικού έτους 2012, ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, στο πλαίσιο της απλοποίησης των προθεσμιών υποβολής των δηλώσεων και της διευκόλυνσης των φορολογουμένων, ομαδοποιούνται και καθορίζονται οι προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ως εξής:

1) Μέχρι και τις 30/4/2012 η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικον. έτους 2012 των Ο.Ε, Ε.Ε, κοινωνιών, κοινοπραξιών κ.λ.π., καθώς και όλων των νομικών

«Λουκέτο» σε 4 εφορίες της Αττικής

Άλλες τέσσερις εφορίες βάζουν άμεσα λουκέτο. Και οι τέσσερις βρίσκονται στην περιοχή της Αττικής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών κου Ευάγγελου Βενιζέλου από ην 1η Απριλίου 2012 αναστέλλεται η λειτουργία των εξής εφοριών (ΔOY):

1. ΙΣΤ Αθηνών. Όλες οι δραστηριότητές της απορροφώνται από την ΣΤ Δημόσια Οικονομική

Την Παρασκευή στις 15.00 η κηδεία του Βασίλη Τσιβιλίκα

Την Παρασκευή 2/3 στις 15:00, θα γίνει η κηδεία του Βασίλη

Ευθύνες στον Παν. Νικολούδη από την Ντόρα Μπακογιάννη


Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, ζήτησε το μεσημέρι, με έγγραφη αναφορά της, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, για το θέμα του εμβάσματος του ενός εκατ. δολ. από τον σύζυγο της Ισ. Κούβελο.

Με την αναφορά της, την οποία προσκόμισε αυτοπροσώπως στον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό, η κ. Μπακογιάννη επιρρίπτει ευθύνες στον πρόεδρο της Αρχής καταπολέμησης «μαύρου» χρήματος Π. Νικολούδη για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση .

«Πρόκειται για ακατάλληλο εισαγγελικό λειτουργό, για τη λεπτή θέση που βρίσκεται και ασφαλώς είναι ελεγκτέος για βαρύτατα πειθαρχικά αδικήματα», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων στην αναφορά της η κ. Μπακογιάννη και σημειώνει ότι πιθανόν θα υπάρξουν και ποινικά αδικήματα, εφόσον «η έρευνα που

Αλλαγές στο καθεστώς των δημοσίων συμβάσεων


Μείωση στο κόστος κρατικών προμηθειών τουλάχιστον κατά 10%, αλλά και μείωση των τιμών που μπορεί να ξεπερνά το 50% εκτιμάται ότι θα επιφέρει η ριζική αναμόρφωση του πλαισίου υλοποίησης των δημόσιων προμηθειών που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης, με πολυνομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή.

Ειδικότερα, προβλέπεται ότι οι διαγωνισμοί του δημοσίου για προϊόντα, υπηρεσίες και δημόσια έργα θα γίνονται με ένα νέο σύστημα που θα περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων τις συμφωνίες-πλαίσιο οι οποίες ανοίγουν την πόρτα στις διαγωνιστικές

ΔΕΗ: Μεσοσταθμική αύξηση 7% στα τιμολόγια υψηλής τάσης


Μεσοσταθμική αύξηση 7% στα τιμολόγια υψηλής τάσης, από το Μάρτιο, ανακοίνωσε σήμερα η ΔΕΗ, επισημαίνοντας ότι τα συγκεκριμένα τιμολόγια παραμένουν «παγωμένα» από τον Ιούλιο του 2008.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Επιχείρηση, οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας για τους πελάτες υψηλής τάσης παρέμειναν «παγωμένες» από τον Ιούλιο του 2008, παρά τη μεγάλη άνοδο που σημείωσαν οι διεθνείς τιμές καυσίμων και οι τιμές αγορών ηλεκτρικής ενέργειας στην χονδρεμπορική αγορά το 2011 και το 2012.

«Τα νέα τιμολόγια υψηλής τάσης θα πρέπει να αντιπροσωπεύουν, τουλάχιστον, το κόστος της Επιχείρησης», τονίζει η ΔΕΗ, διευκρινίζοντας ότι τα κοστολογικά στοιχεία των τιμολογίων υψηλής τάσης είχαν τεθεί υπόψη της ΡΑΕ ήδη από τον Απρίλιο του

ΕΦΕΤ: Νέες ανακλήσεις αναψυκτικών της Coca– Cola


Συνεχίζεται η διαδικασία ανάκλησης ανθρακούχων αναψυκτικών της Coca– Cola Τρία Έψιλον, μετά την διαπίστωση ότι σε ορισμένες παρτίδες διαπιστώθηκε δυσάρεστη γεύση. Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) επανέρχεται με νέα ανακοίνωση, καλώντας τους πολίτες που έχουν προμηθευτεί τα συγκεκριμένα προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τα κάτωθι προϊόντα στα οποία παρατηρήθηκε η παρουσία των χημικών ουσιών 2,4 διχλωροφαινόληςκαι 2,6 διχλωροφαινόλης :
α)Ανθρακούχο αναψυκτικό«Coca–Cola», σε πλαστική συσκευασία των 1,5Lμε :
i) Ημερομηνία Λήξης : 14 08 12, Κωδικός Παραγωγής 13Β …* VU
ii) Ημερομηνία Λήξης : 15 08 12, Κωδικός Παραγωγής 14Β …* VU
iii) Ημερομηνία Λήξης : 16 08 12, Κωδικός Παραγωγής 15Β …* VU
β)Ανθρακούχο αναψυκτικό «Sprite», σε πλαστική συσκευασία των 1,5 L με :

Τροποποίηση λεωφορειακών γραμμών ΟΑΚΑ - Αχαρναί - Ολυμπιακό Χωριό


Στην τροποποίηση της διαδρομής και την αύξηση των ημερήσιων δρομολογίων των λεωφορειακών γραμμών Χ40 και Χ41 ΟΑΚΑ - Αχαρναί - Ολυμπιακό Χωριό προχωρά από την Πέμπτη 1 Μαρτίου ο ΟΑΣΑ.


Οι λεωφορειακές γραμμές θα κινούνται κυκλικά από το Ολυμπιακό χωριό μέχρι τον σταθμό του Προαστιακού Σιδηροδρόμου ΣΚΑ-ΑΧΑΡΝΑΙ και δεν θα διέρχονται από το τμήμα της διαδρομής μέσω της Αττικής Οδού έως το ΟΑΚΑ.

Με τη νέα ρύθμιση, το σύνολο των ημερήσιων δρομολογίων αυξάνεται κατά 25% περίπου και με αυτό τον τρόπο η ενιαία συχνότητα

Δημιουργείται Εθνικό Μεταλλευτικό Κτηματολόγιο


Στη δημιουργία Εθνικού Μεταλλευτικού Κτηματολογίου θα προχωρήσει σε λίγους μήνες το υπουργείο Περιβάλλοντος, όπως ανήγγειλε στη διάρκεια ημερίδας ο υφυπουργός, Γ. Μανιάτης.

Σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, επιτροπή του ΥΠΕΚΑ και του ΙΓΜΕ έχει ξεκινήσει από πέρυσι την καταγραφή και αξιολόγηση των 120 δημόσιων μεταλλευτικών χώρων που είχαν παραχωρηθεί στο παρελθόν για εκμετάλλευση σε ιδιώτες, αλλά δεν χρησιμοποιούνται, προκειμένου να διαπιστωθεί πόσοι και ποιοι έχουν προοπτικές προσέλκυσης επενδύσεων ώστε να προκηρυχθούν οι

Νέο πολυκατάστημα attica στη Θεσσαλονίκη


Στις αρχές Μαρτίου θα ξεκινήσει η λειτουργία του νέου πολυκαταστήματος attica στη Θεσσαλονίκη, στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos.

Το νέο πολυκατάστημα καταλαμβάνει χώρο 5.000 τ.μ. και συνιστά μια επένδυση 5 εκατομμυρίων ευρώ, που

Σε 24ωρη απεργία οι ηλεκτροδηγοί Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ την Πέμπτη


Ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό αύριο, Πέμπτη 1 Μαρτίου, λόγω της εικοσιτετράωρης απεργίας που εξήγγειλαν οι ηλεκτροδηγοί του Μετρό του ΗΣΑΠ και του Τραμ.

Σε ανακοίνωσή τους, τα σωματεία των ηλεκτροδηγών εκφράζουν την αντίθεσή τους στην εφαρμογή των

Ιατρικό Αθηνών: Σε λειτουργία από 1η Μαρτίου το τμήμα «ΓΑΙΑ»


Ξεκινάει, από την Πέμπτη 1η Μαρτίου 2012, η λειτουργία του μαιευτικού τμήματος «ΓΑΙΑ» του Ομίλου Ιατρικό Αθηνών εντός του γενικού νοσοκομείου της εταιρείας, Ιατρικό Αθηνών - Κλινική Αμαρουσίου.

Όπως τονίζει το Ιατρικό Αθηνών κατόπιν ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς«το μαιευτικό τμήμα του Ιατρικού Αθηνών θα είναι και το μοναδικό του νομού Αττικής που θα λειτουργεί μέσα σε συνθήκες ασφάλειας που προσφέρει ένα σύγχρονο γενικό νοσοκομείο».

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο εξοπλισμός του μαιευτηρίου «ΓΑΙΑ»

Ποιοι είναι οι δημόσιοι λειτουργοί με αποδοχές άνω των 5.000 ευρώ


΄Εγγραφο με το οποίο γνωστοποιεί τις κατηγορίες λειτουργών του δημοσίου και ΝΠΔΔ των οποίων οι συνολικές μικτές μηνιαίες αποδοχές υπερβαίνουν το ποσό των 5.000 ευρώ απέστειλε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Όπως προκύπτει από το έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών πρόκειται για τους εξής:
- Πρόεδρος της Δημοκρατίας (σ.σ. πρόσφατα ανακοίνωσε ότι παραιτείται της αποζημίωσης), Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Αναπληρωτές Υπουργοί, Υφυπουργοί, Βουλευτές και Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων.
- Πρόεδροι και Αντιπρόεδροι των Ανεξάρτητων

«Ανεπαρκής» η υλοποίηση των συμφωνηθέντων από την Αθήνα


Για «ανεπαρκή» υλοποίηση των συμφωνηθέντων από την ελληνική πλευρά κάνει λόγο εσωτερικό έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας, το οποίο επικαλείται σήμερα η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Στο ίδιο έγγραφο, ο προσωρινός απολογισμός της γερμανικής προσφοράς στήριξης χαρακτηρίζεται «απογοητευτικός», ενώ διατυπώνεται σκληρή κριτική σε βάρος του ελληνικού υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο, όπως επισημαίνεται, αθέτησε

Τρόφιμα μακράς διαρκείας αντί εισιτηρίου


Τον θεσμό του «Κοινωνικού Θεατροπωλείου» εγκαινιάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ΚΘΒΕ , συνεχίζοντας την κοινωνική του πολιτική και δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στο κοινό να έχει πρόσβαση σε θεατρικές παραστάσεις χωρίς να χρειάζεται να ξοδεύει πολλά χρήματα.

Οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ, συσπειρωμένοι απέναντι στις κρίσιμες στιγμές, προτείνουν, σκηνοθετούν και ερμηνεύουν αγαπημένα έργα του παγκόσμιου δραματολογίου.

Οι θεατές των παραστάσεων καλούνται να καταβάλουν αντί εισιτηρίου, τρόφιμα μακράς διαρκείας, τα οποία θα διατεθούν σε κοινωνικά ιδρύματα. Συγκεκριμένα, το ΚΘΒΕ, για τη διάθεση των

΄Αρση απορρήτου για τα περιουσιακά πολιτικών ζητούν 90 βουλευτές


Τροπολογία με την οποία ζητούν να μην ισχύουν οι διατάξεις περί απόρρητου και περί προστασίας προσωπικών δεδομένων για την περιουσιακή και οικονομική κατάσταση τουλάχιστον για τα πολιτικά πρόσωπα, κατέθεσαν 90 βουλευτές με επικεφαλής τoν Γεράσιμο Γιακουμάτο.

Όπως αναφέρεται στην τροπολογία, «οι πρόσφατες εξελίξεις, οι οποίες αναδεικνύουν μία τάση αμφισβήτησης του κύρους του συνόλου του πολιτικού κόσμου -με αφορμή τα καταδικαστέα παραδείγματα μικρής μερίδας πολιτικών προσώπων- φανερώνουν πως οι ισχύουσες εκτελεστικές του Συντάγματος διατάξεις ως προς τη θωράκιση της διαφάνειας της (...) οικονομικής ζωής των πολιτικών προσώπων είναι ανεπαρκείς».

Για το λόγο αυτό, οι βουλευτές κρίνουν απαραίτητο να προστεθεί στο νομοσχέδιο για τη δίκαιη δίκη, ρύθμιση με την οποία τουλάχιστον για τα πολιτικά πρόσωπα (που ορίζονται στο άρθρο 1

Τα 15 λάθη που γίνονται στο γυμναστήριο


Ακόμα και οι έμπειροι κάνουν λάθη όσον αφορά τη γυμναστική. Είτε είστε καινούργιος στο γυμναστήριο, είτε πηγαίνετε από καιρό, τα λάθη είναι πιθανά. Αν φτάσατε στην οροφή ή βλέπετε ότι δεν φτάνετε γρήγορα στο σημείο που θέλετε…τότε πιθανόν να έχετε κάνει κάποιο λάθος. Ο παρακάτω οδηγός θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε τους λόγους που δεν φτάνετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πάντα επιμένετε στο ίδιο πρόγραμμα
Όλοι έχουμε την τάση να επαναλαμβάνουμε τα πράγματα που μας ευχαριστούν. Έτσι μπορεί να συμβεί και με τη γυμναστική. Αμερικανός γυμναστής συνιστά να αλλάζετε το πρόγραμμα κάθε 4 έως 6 εβδομάδες, αλλιώς βρίσκεστε σε μια ρουτίνα που σταματά την παραγωγή αποτελέσματος, καθώς το σώμα ‘χτυπά οροφή’. Εκτός από την αλλαγή στο

Στις 16:00 θα κλείσουν οι σταθμοί του ΜΕΤΡΟ στο Σύνταγμα, Μοναστηράκι και Πανεπιστήμιο
















Μέσω TAXISnet οι εκκαθαριστικές δηλώσεις του ΦΠΑ


Αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του TAXISnet θα πρέπει να υποβληθούν οι εμπρόθεσμες εκκαθαριστικές δηλώσεις του ΦΠΑ.


Η προθεσμία για τους υπόχρεους που τηρούν βιβλία Β' κατηγορίας του ΚΒΣ λήγει στις 10 Απριλίου, ενώ για όσους τηρούν βιβλία Γ' κατηγορίας εκπνέει στις 20 Μαΐου.

Σύμφωνα με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου, οι εκπρόθεσμες και τροποποιητικές εκκαθαριστικές δηλώσεις υποβάλλονται στην αρμόδια ΔΟΥ σε έντυπη μορφή εάν αφορούν διαχειριστικές περιόδους που έληξαν μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2009.

Από την άλλη πλευρά, εάν αφορούν σε διαχειριστικές περιόδους με λήξη από την 1η Ιανουαρίου 2010 και μετά οι εν λόγω δηλώσεις μπορούν να υποβληθούν στην αρμόδια ΔΟΥ σε έντυπη μορφή ή μέσω του ειδικού δικτύου TAXISnet, ενώ από την 1η Απριλίου 2012 οι συγκεκριμένες δηλώσεις

Εισαγωγή γενόσημων φαρμάκων


Η κυβέρνηση θα προχωρήσει οπωσδήποτε στην καθιέρωση των εισαγωγών γενόσημων φαρμάκων, τόνισε χθες αρμόδια κυβερνητική πηγή.

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ενημέρωσε χθες τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου για τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία.

Οπως τονίσθηκε αρμοδίως, η εισαγωγή των γενόσημων φαρμάκων αποτελεί υποχρέωση η οποία απορρέει από το μνημόνιο.

Στο μεταξύ, χθες, ο πρόεδρος του

Πέντε βουλευτές της Ν.Δ. είπαν «ναι» στον εφαρμοστικό και επιστρέφουν!

Είπαν το «ναι» και όπως όλα δείχνουν επιστρέφουν στη Νέα Δημοκρατία. Πρόκειται για ορισμένους από τους «αντάρτες» βουλευτές που στην ονομαστική ψηφοφορία για τον εφαρμοστικό νόμο δείχνουν να ψηφίζουν θετικά.


Προς το παρόν έχουν υπερψηφίσει οι

Αναδρομικά από τις 14 Φεβρουαρίου οι περικοπές στους μισθούς!

Αναδρομικά από 14 Φεβρουαρίου και αντίθετα με τα όσα είχαν γίνει έως τώρα γνωστά για την 1η Μαρτίου θα ισχύσουν αναδρομικά οι περικοπές στον κλαδικό μισθό.


Αυτό προβλέπει η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου που εγκρίθηκε στη σημερινή συνεδρίαση και που αφορά στον ελάχιστο κλαδικό μισθό στον οποίο διατηρούνται τέσσερα επιδόματα, δηλαδή ωρίμανσης, τέκνων, σπουδών και ανθυγιεινής εργασίας.

Οι περικοπές φτάνουν ακόμη και το 47% του μισθού στους νεοεισερχόμενους.

Μετά το υπουργικό συμβούλιο έγινε γνωστό ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχει οριστεί ο διάδοχος του

Παράταση στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Την παράταση της προθεσμίας για την υπαγωγή στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα δημόσιο, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.

Η προθεσμία λήγει κανονικά σήμερα και σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να δοθεί παράταση έως τα τέλη Μαρτίου. Χθες η προσέλευση των φορολογουμένων στις εφορίες, για την υπαγωγή τους στη ρύθμιση, ήταν αυξημένη και αυτός ήταν ο λόγος που το υπουργείο Οικονομικών προχωρά στην παράταση της

«Βόμβα» στη λειτουργία του κράτους οι βαλίτσες των υποκλοπών


Μείζον ζήτημα εισβολής των κατόχων υπερσύγχρονων βαλιτσών για υποκλοπές στη λειτουργία υπηρεσιών που αποτελούν κλειδιά για το κράτος, θέτει η αγορά αυτών των συστημάτων στην οποία προχώρησαν επτά επιχειρηματίες, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Ισοτιμίας.

Το θέμα δεν αφορά μόνο στο μεταξύ τους επιχειρηματικό πόλεμο και στην όποια βιομηχανική κατασκοπεία. Ούτε έχει να κάνει μόνο με το αναμφισβήτητο θέμα νομιμότητας των συγκεκριμένων πρακτικών.

Ποιος διασφαλίζει, δηλαδή, ότι με αυτές τις βαλίτσες οι λαθρέμποροι καυσίμων δεν θα παρακολουθούν τις συνομιλίες των διωκτικών αρχών όπως είναι το ΣΔΟΕ αλλά και

Υπό -μικρή- απειλή πρόσκρουσης με αστεροειδή η Γη


Η NASA επιβεβαίωσε ότι έχει εντοπίσει ένα νέο αστεροειδή, με διάμετρο περίπου 140 μέτρα, ο οποίος έχει μικρές, αλλά όχι αμελητέες πιθανότητες να πέσει στη Γη σε 28 περίπου χρόνια από σήμερα.


Συγκεκριμένα, ο αστεροειδής 2011 AG5, που ανακαλύφθηκε πέρυσι, εκτιμάται ότι έχει μια πιθανότητα στις 625, δηλαδή 0,16%, να χτυπήσει τον πλανήτη μας στις 5 Φεβρουαρίου 2040. Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία κάνει πάντως λόγο για «πολύ απίθανο σενάριο».


Το δυνητικά επικίνδυνο σώμα, σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail, έχει ήδη τραβήξει το

ΕΒΖ: Κερδοφόρο το β' εξάμηνο για τον όμιλο


Πτώση 16,5% εμφάνισε ο κύκλος εργασιών της ΕΒΖ ΑΕ την περίοδο 01/07/2011 έως 31/12/2011 και διαμορφώθηκε σε 87 εκατ. ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών του Ομίλου (συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών εταιρειών της Σερβίας) διαμορφώθηκε σε 117,4 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 13,6% έναντι της περυσινής περιόδου.

Το Μικτό Περιθώριο Κέρδους της ΕΒΖ ΑΕ ανήλθε σε 9,8% έναντι -10,6% ένα χρόνο νωρίτερα. Το αντίστοιχο μέγεθος για τον Όμιλο

ΝΑΤΟ: Ενταξη της ΠΓΔΜ μόνο με συναίνεση της Ελλάδας


Χωρίς αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας η ΠΓΔΜ δεν πρέπει να αναμένει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, είναι το μήνυμα του γ.γ. του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν προς τα Σκόπια.


Όπως μεταδίδει το σλαβομακεδονικό πρόγραμμα της «Φωνής της Αμερικής», ο κ. Ράσμουσεν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε ότι για τη λήψη των αποφάσεων στο ΝΑΤΟ απαιτείται ομοφωνία των χωρών-μελών της Συμμαχίας και ως εκ τούτου απαιτείται και η συναίνεση της Ελλάδας.

«Για να απευθύνουμε πρόσκληση για ένταξη στα Σκόπια είναι απαραίτητη η συναίνεση της Ελλάδας. Έτσι έχει το ζήτημα. Αντιλαμβάνομαι ότι η Ελλάδα δεν είναι διατεθειμένη να συναινέσει σε πρόσκληση έως ότου βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση για το θέμα του ονόματος. Αυτή την απόφαση λάβαμε στο Βουκουρέστι το 2008

Ντ. Μπακογιάννη: Η Δημοκρατική Συμμαχία ενόχλησε πολλούς


«Η Δημοκρατική Συμμαχία με τις συνεχείς παρεμβάσεις της για τα κομματικά δάνεια και τις κομματικές επιχορηγήσεις ενόχλησε πολλούς», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη σχετικά με την εμπλοκή του συζύγου της Ισίδωρου Κούβελου στην υπόθεση του εμβάσματος του 1 εκατ. ευρώ.

«Δεν ξέρω ποιος είναι ο στόχος ή τι επιθυμούν να κρύψουν, δεν είμαι διατεθειμένη να το δεχτώ αυτό», τόνισε μιλώντας στο ρ/σ ΣΚΑΙ συμπληρώνοντας ότι από τότε που εκλέγεται βουλευτής δημοσιεύει «μέχρι

Συλλήψεις 25 υπόπτων για τους «Αnonymous»


Συνολικά 25 άτομα, ηλικίας 17 έως 40 ετών, συνελήφθησαν στη Λατινική Αμερική και την Ευρώπη ως ύποπτα για συμμετοχή στο κύκλωμα χάκερς «Αnonymous».

Οι συλλήψεις έγιναν από τις αρχές της Αργεντινής, της Χιλής της Κολομβίας και της Ισπανίας μετά από κυβερνοεπιθέσεις σε κολομβιανούς

Θητεία... κοντά στο σπίτι θέλουν οι νεοσύλλεκτοι

Τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικογένεια, εξαιτίας των μέτρων λιτότητας, ήρθε να αναδείξει η τελευταία σειρά των στρατευσίμων που παρουσιάστηκαν στα κέντρα εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρει η «Δημοκρατία» τουλάχιστον ένας στους δύο στρατεύσιμους κατέθεσε αίτημα για κατ’ εξαίρεση μετάθεση κοντά στον

Αυλαία για τον Βασίλη Τσιλιβίκα

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα τα ξημερώματα ο ηθοποιός Βασίλης Τσιβιλίκας. Μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Γεννήθηκε το 1942 στη Θεσσαλονίκη. Ήταν το μοναδικό αγόρι της οικογένειάς του και μεγαλύτερος από τις δύο αδελφές του. Ο πατέρας του ήταν καταστηματάρχης και εξασφάλιζε μία άνετη ζωή στην οικογένειά του.

Φοίτησε στο κολέγιο της Θεσσαλονίκης. Εκεί οι καθηγητές του τον παρότρυναν να ασχοληθεί με την υποκριτική, συμμετέχοντας αρχικά στη θεατρική ομάδα του σχολείου. Μετά την ολοκλήρωση των εγκύκλιων σπουδών του πέρασε στην Αγγλική φιλολογία, την οποία όμως εγκατέλειψε για να κατεβεί

Για κάθε ασθενή διαφορετική θεραπεία

Ελπίδες για καλύτερη διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου του μαστού δίνει σε χιλιάδες γυναίκες η πλήρης χαρτογράφηση του πιο κοινού κληρονομικού τύπου της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου, που έγινε για πρώτη φορά από επιστήμονες του Ινστιτούτου Έρευνας για τον Καρκίνο.

Οι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι κατέγραψαν πλήρως τις αλληλουχίες του DNA του καρκίνου που προκαλεί μια μετάλλαξη του γονιδίου BRCA1, η οποία ευθύνεται για την επιθετικότητα και την ανθεκτικότητα των όγκων στα