www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Σήμερα το i-phone, αύριο το apparat

Στο εγγύς μέλλον, όλοι οι πολίτες θα φορούν ένα κεντρικά ελεγχόμενο, σούπερ i-phone, το οποίο θα «σκανάρει» όποιον βρίσκεται κοντά τους.

Ο ρωσο-αμερικανός συγγραφέας Γκάρι Στέινγκαρτ «εφηύρε» το μηχάνημα apparat, για το νέο του σατιρικό μυθιστόρημα «Πάρα πολύ θλιβερή αληθινή ιστορία αγάπης». Ο κεντρικός χαρακτήρας ερωτεύεται μια νεότερη γυναίκα, η οποία συνεχώς στέλνει «τιν», γραπτά μηνυματάκια στους φίλους της. Το apparat φαντάζει τόσο απίστευτο όσο και εφιαλτικά οικείο.


Μιλήστε μας για την «εφεύρεσή» σας, το apparat.

Το φαντάζομαι μικρό, σε μέγεθος μενταγιόν, σαν κόσμημα, για να το έχεις πάντα μαζί σου. Είναι ενδιαφέρον το ότι δεν κυκλοφορούν τέτοιες συσκευές, γιατί είναι πολύ άβολο να πρέπει συνέχεια να

Αντ. Σαμαράς: «Η αναγεννημένη Ν.Δ. πέτυχε τους στόχους της»

Την «αναγέννηση» της Νέας Δημοκρατίας είδε ο Αντώνης Σαμαράς στο αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, λέγοντας πως με τη στήριξη του ελληνικού λαού το μήνυμα θα ολοκληρωθεί στο β' γύρο.


"Η Ν.Δ. κατάφερε ακόμα σχεδόν να εκμηδενίσει τη διαφορά με το ΠΑΣΟΚ σχεδόν ένα χρόνο μετά την ήττα στις εκλογές του 2009. Ποτέ ένα κόμμα δεν έχει κάνει ολική επαναφορά μέσα σε ένα μόνο χρόνο", υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εκτίμησε ότι οι πολίτες αποδοκίμασαν το μνημόνι και έδωσαν μήνυμα για αλλαγή πολιτικής. Όσον αφορά στην αποχή, είπε ότι αποτελεί ένδειξη ότι "το εκβιαστικό δίλημμα του πρωθυπουργού δεν

Παραιτείται από βουλευτής ο Γ. Δημαράς

Την παραίτησή του από βουλευτής την 1η Ιανουαρίου ανακοίνωσε την Κυριακή ο Γιάννης Δημαράς μετά τα αποτελέσματα της κάλπης που θέτουν το συνδυασμό του εκτός του β΄γύρου των περιφερειακών εκλογών.


«Δώσαμε μάχη χωρίς κομματικές εξαρτήσεις» τόνισε, κάτω από έντονη ψυχολογική φόρτιση.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το ποσοστό του συνδυασμού του κ. Δημαρά κυμαίνεται γύρω στο 15%.

Τη θέση του Γιάννη Δημαρά στη Βουλή, αναμένεται να καταλάβει ο επιλαχών στο ψηφοδέλτιο

Η κάλπη δεν έβγαλε... πρόωρες

Σε οκτώ από τις 13 περιφέρειες της χώρας, προηγούνται οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με την εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος που ανακοινώθηκε στις 22:00 το βράδυ. Ο πρωθυπουργός, μεταβαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου ενώ σε λίγο αναμένεται με δημόσια δήλωσή του να ξεκαθαρίσει αν θα οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εθνικές εκλογές ή όχι. Στην περιφέρεια Αττικής, ο Γιάννης Σγουρός κερδίζει τη μάχη του πρώτου γύρου ενώ ο Γιάννης Δημαράς, ο οποίος μένει τελικώς εκτός δεύτερου γύρου, ανακοίνωσε την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα. Η αποχή, με καταμετρημένο το 13% των ψήφων, κυμαίνεται στα επίπεδα του 41%.


Προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ σε οκτώ από τις 13 περιφέρειες δείχνει η πρώτη εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος όπως ανακοινώθηκε στις 22:00 το βράδυ. Το ΠΑΣΟΚ, προηγείται σε Αττική, Βόρειο Αιγαίο, Δυτική Ελλάδα, Κρήτη, Νότιο Αιγαίο, Πελοποννήσου και Στερεά Ελλάδα. Αντίθετα, η Νέα Δημοκρατία είναι μπροστά στην Δυτική Μακεδονία, στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία, στα Ιόνια Νησιά

Πρώτα αποτελέσματα Δήμου Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Σύμφωνα με το γραφείο τύπου του Δήμου Αγίου Ιωάννη Ρέντη, τα πρώτα αποτελέσματα επί του

Σγουρό και Κικίλια στο β' γύρο δείχνει και δημοσκόπηση της ALCO

Ο Γ. Σγουρός και ο Β. Κικίλιας προηγούνται των συνυποψηφίων τους στην Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με δημοσκόπηση του της ALCO που ολοκληρώθηκε χτες το βράδυ και διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ALTER.


Αναλυτικά, η Alco στην Περιφέρεια Αττικής δίνει τα εξής ποσοστά:

Γ. Σγουρός με 23,5-27,5%,

Β. Κικίλιας 21-25%,

Γ. Δημαράς 14-18%,

Μονομαχία Σγουρού - Κικίλια δείχνει η GPO

Οι υποψήφιοι των δύο μεγάλων κομμάτων, Γιάννης Σγουρός και Βασίλης Κικίλιας προηγούνταν μέχρι το βράδυ του Σαββάτου στην πρόθεση ψήφου, σε μέτρηση που διεξήγαγε η GPO για λογαριασμό του Mega και δόθηκε στη δημοσιότητα μετά την άρση της προεκλογικής απαγόρευσης δημοσίευσης δημοσκοπήσεων.


Σύμφωνα με τα ευρήματα, ο Γ. Σγουρός συγκέντρωνε το 26,1% των προτιμήσεων, ο Βασ. Κικίλιας 20,1%, ο Γ. Δημαράς 18,2%, ο Θ. Παφίλης 12,7%, ο Α. Γεωργιάδης 7,7%, ο Αλ. Μητρόπουλος 6,7%, ο Γρ. Ψαριανός 4,0%. ο Α. Αλαβάνος 2,0%, ο Κ. Διάκος 1,7% και ο Α. Χάγιος 0,7%. Η

Έκλεισαν οι κάλπες

Έκλεισαν οι κάλπες των αυτοδιοικητικων εκλογών, ενώ περίπου στις 9.30 το βράδυ αναμένεται η πρώτη εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα, εφόσον έχει καταμετρηθεί το 10% των ψήφων.


Επαναληπτικές εκλογές θα γίνουν την επομένη Κυριακή, 14 Νοεμβρίου, όπου δεν θα αναδειχθεί σήμερα νικητής.

O υπουργός Εσωτερικών Γιαννης Ραγκούσης δήλωσε ότι τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν, έχουν αντιμετωπιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Δικαιοσύνης, στην Κρήτη υπήρξαν περιπτώσεις πολιτών που πήγαν να ψηφίσουν και τους ζητήθηκε να παραμείνουν ως μέλη εφορευτικών επιτροπών.

Επίσης, σε τρία εκλογικά τμήματα του δήμου Οιχαλίας του νομού Μεσσηνίας η εκλογική διαδικασία σταμάτησε προσωρινά μετά από προειδοποιητικά τηλεφωνήματα για βόμβα. Έγιναν έρευνες από ειδικά κλιμάκια της αστυνομίας.

Στο μεταξύ, υψηλά είναι τα ποσοστά της αποχής των κατοίκων του Βελβεντού από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνένωση του Δήμου τους στο πλαίσιο του

Στη Ρηγίλλης για να παρακολουθήσει τα αποτελέσματα ο Αντώνης Σαμαράς

Στα γραφεία της ΝΔ βρίσκεται από τις 18:25 ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα παρακολουθήσει από τη Ρηγίλλης μαζί με στενούς συνεργάτες του τη ροή των αποτελεσμάτων.

Γ. Μπουτάρης: «Να γυρίσει επιτέλους σελίδα η Θεσσαλονίκη»

Κάλεσμα στους πολίτες να συμβάλλουν, με τη μαζική τους προσέλευση στις κάλπες, προκειμένου να...γυρίσει σελίδα η Θεσσαλονίκη, απηύθυνε σε δηλώσεις του, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο υποψήφιος δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης.


"Το νερό άρχισε να κυλάει στο αυλάκι και έχει γίνει ποτάμι που δεν γυρίζει πίσω" εκτίμησε ο Γιάννης Μπουτάρης και κατέληξε με νόημα πως ήρθε ο καιρός, στο όνομα και τις ανάγκες

Θανάσης Παφίλης: «Να ορθώσει το ανάστημά του ο λαός»

Σε ψήφο αντίστασης και αντίδρασης κάλεσε του πολίτες ο υποψήφιος για την περιφέρεια Αττικής, με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Θανάσης Παφίλης, έπειτα από την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.


"Πρέπει ο λαός να ορθώσει το ανάστημά του. Να σηκώσει ψηλά το κεφάλι και να περάσει στην αντεπίθεση", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θ.

Γιάννης Δημαράς: «Όλοι είμαστε πατριώτες»

Με το αίτημα «να ακούσουμε τη φωνή των πολιτών», ο υποψήφιος για την περιφέρεια Αττικής, Γιάννης Δημαράς, αναφέρθηκε στο μήνυμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, αμέσως αφότου ψήφισε.


Σχετικά με την επόμενη ημέρα των εκλογών, ο Γιάννης Δημαράς συνέστησε ψυχραιμία στις εκτιμήσεις και τις αναλύσεις και πρόσθεσε με

Γιώργος Παπανδρέου " Μέρα σημαντικών αποφάσεων η σημερινή"

Μέρα σημαντικών αποφάσεων η σημερινή καθώς κάνουμε ένα όραμα πραγματικότητα με τον Καλλικράτη, και φέρνουμε την εξουσία κοντά στον Πολίτη, δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.


Σημείωσε ότι παίρνουμε και αποφάσεις για τη σταθερότητα της πορείας της χώρας για να προωθήσουμε τις δύσκολες αλλά

Κάρολος Παπούλιας: Στηρίξτε τον Καλλικράτη

«Όλοι μας πρέπει να στηρίξουμε τον Καλλικράτη. Είναι μία μεταρρύθμιση που έπρεπε να είχε γίνει πιο γρήγορα και καθυστέρησε» τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους.




Να μη φοβηθεί ο λαός από τους εκβιασμούς και τα διλήμματα, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα

Κάλεσμα στο λαό να μην φοβηθεί από «τους εκβιασμούς και τα φοβικά διλήμματα» απηύθυνε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος.


«Σήμερα θα μετρηθεί η αντοχή του εργαζόμενου λαού απέναντι στους εκβιασμούς και στα φοβικά διλήμματα», τόνισε η κ.Παπαρήγα, και υπογράμμισε ότι ο λαός θα πρέπει να γίνει ο

Π. Ψωμιάδης: Να προβάλουμε το ανθρώπινο αυτοδιοικητικό πρόσωπο

Στο 812ο εκλογικό τμήμα του Δήμου Θεσσαλονίκης άσκησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Π. Ψωμιάδης, το εκλογικό του δικαίωμα. Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Πρέπει να πάψουν κάποιοι να αποπροσανατολίζουν τον ελληνικό λαό. Να προβάλουμε το ανθρώπινο αυτοδιοικητικό πρόσωπο και όχι το κομματικό. Τα προβλήματα της καθημερινότητας, τα προβλήματα

Ν. Κακλαμάνης: Η αποχή δεν θα είναι μεγαλύτερη από τις προηγούμενες εκλογές

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής του συνδυασμού «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας» άσκησε σήμερα το πρωί το εκλογικό του δικαίωμα στο 1957o Εκλογικό Τμήμα (9ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών - Ευφρονίου 81, Παγκράτι). Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Σήμερα η μεγάλη πρωταγωνίστρια είναι η πόλη των Αθηναίων, η Αθήνα μας. Σήμερα οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι, ψηφίζουν για μια Αθήνα με μεγαλύτερη ασφάλεια, για μια Αθήνα με περισσότερη κοινωνική ευαισθησία, για μια Αθήνα της οικονομικής και πράσινης ανάπτυξης και του πολιτισμού. Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους συμπολίτες μου, γιατί επί 4 χρόνια βοήθησαν στο έργο μου και κάτι μέσα μου λέει ότι αυτή η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν 4 χρόνια, θα συνεχιστεί».

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο κ. Κακλαμάνης είπε: «Δεν νομίζω ότι θα είναι η αποχή

Β. Μιχαλολιάκος: Να απαλλαγούμε απ’ ό,τι ρυπαίνει τον Πειραιά

Την ελπίδα του ότι θα σχηματιστεί μια ισχυρή δημοτική πλειοψηφία εξέφρασε σε δηλώσεις του ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

«Ελπίζω απόψε, μαζί με εμένα να σχηματιστεί μια ισχυρή δημοτική πλειοψηφία και να απαλλαγούμε απ’ ό,τι ρυπαίνει τον Πειραιά, μεταφορικά και κυριολεκτικά», τόνισε ο κ. Μιχαλολιάκος, επισημαίνοντας πως ήρθε η ώρα «να δώσουμε

Γ.Σγουρός: Οι πολίτες θα αποφασίσουν να πάμε μπροστά

Σήμερα μιλάνε οι πολίτες, δήλωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.


Ο κ. Σγουρός σημείωσε ότι οι εκλογές διεξάγονται με ηρεμία και πρόσθεσε:

"Ό,τι ήταν να πούμε το είπαμε. Σήμερα μιλάνε οι πολίτες και οι

Η σωματική άσκηση μειώνει τον κίνδυνο κατάθλιψης και άγχους

Οι άνθρωποι που ασκούνται και αθλούνται τακτικά στη διάρκεια του ελεύθερου χρόνου τους, κυρίως παρέα με φίλους τους, είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν συμπτώματα κατάθλιψης και άγχους, σύμφωνα με μια νέα βρετανο-νορβηγική επιστημονική έρευνα, η οποία διαπίστωσε ότι το ίδιο ευεργετικό αποτέλεσμα δεν ισχύει, αν η φυσική δραστηριότητα αποτελεί τμήμα της εργασιακής ρουτίνας του ανθρώπου.


Οι ερευνητές από το Ινστιτούτο Ψυχιατρικής του King's College του Λονδίνου και του Νορβηγικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου του Μπέργκεν, υπό τον δρα Σάμιουελ Χάρβεϊ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο βρετανικό περιοδικό ψυχιατρικής "British Journal of Psychiatry", σύμφωνα με το BBC, συνέκριναν τις επιπτώσεις της σωματικής δραστηριότητας στον ελεύθερο χρόνο και στη διάρκεια της εργασίας και βρήκαν ότι στην πρώτη μόνο περίπτωση υπάρχει σαφής

Φόβοι της ΕΛ.ΑΣ. για νέο χτύπημα τρομοκρατών

Ανησυχία για το ενδεχόμενο νέου τρομοκρατικού χτυπήματος εκφράζουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Θεωρείται πιθανό μέλη ενεργών τρομοκρατικών οργανώσεων και συγκεκριμένα της «Σέχτας Επαναστατών» να επιχειρήσουν να απαντήσουν στις συλλήψεις του 22χρονου Παναγιώτη Αργυρού και του 24χρονου Γεράσιμου Τσάκαλου για την υπόθεση των επιστολών–βομβών.




Στο παρελθόν, έπειτα από συλλήψεις μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων» σημειώθηκαν εντυπωσιακές τρομοκρατικές ενέργειες, με πιο χαρακτηριστική τη βομβιστική επίθεση στις 2 Οκτωβρίου του 2009 στο Πεδίον του Αρεως, στη διάρκεια ομιλίας του τότε αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή.

Η συγκεκριμένη ενέργεια είχε γίνει λίγα εικοσιτετράωρα μετά την έφοδο στο σπίτι–κρησφύγετο του Χαλανδρίου. Αμφισβητήθηκε τότε η ενοχή των τεσσάρων συλληφθέντων και εστάλη μήνυμα–απάντηση στις Αρχές, ότι το ένοπλο «κίνημα» παραμένει αλώβητο.

Τους φόβους των Αρχών ενισχύουν οι εκτιμήσεις ορισμένων αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής σχετικά με πιθανή διασύνδεση της «Σέχτας Επαναστατών» με τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Σύμφωνα με αυτή την άποψη, ένα ή περισσότερα μέλη της «Συνωμοσίας» έχουν πάρει μέρος σε

Γιώργος Καρατζαφέρης "Αύριο ξεκινάει μια νέα μέρα για τη μεταπολίτευση"

Να μην υποκύψουν σε πιέσεις και εκβιαστικά διλήμματα, κάλεσε τους πολίτες ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος ψήφισε το πρωί στη Θεσσαλονίκη.


Ο κ.Καρατζαφέρης τόνισε χαρακτηριστικά πως «σήμερα είναι η μέρα που θα μετρηθούμε πόσοι Έλληνες σκέφτονται ελεύθερα και ψηφίζουν κατά συνείδηση και πόσοι προσερχόμεθα στην κάλπη πιεζόμενοι από φοβικά, εκβιαστικά διλήμματα».

«Είμαι σίγουρος πως οι περισσότεροι είναι αυτοί που επενδύουν στο σεβασμό και την ελευθερία και λιγότερο στον εκβιασμό. Από αύριο ξεκινά μια νέα

«Σήμερα ψηφίζουμε και αλλάζουμε» δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας

Στο 12ο Γυμνάσιο-Λύκειο Αθηνών άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα λίγο μετά τις 10:00 ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.


«Σήμερα ψηφίζουμε και αλλάζουμε» δήλωσε ο κ. Κικίλιας, τονίζοντας ότι οι πολίτες στέλνουν μήνυμα ανάπτυξης και ελπίδας κόντρα στο μνημόνιο.

Ο ίδιος δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών και τόνισε ότι είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη για εκείνον η εμπιστοσύνη που του έδειξαν η ΝΔ και ο πρόεδρός της,

Η Αθήνα δεν αντέχει άλλα τέσσερα χρόνια αδράνειας και απραξίας, δήλωσε ο Γ.Καμίνης

«Η Αθήνα δεν αντέχει άλλα τέσσερα χρόνια αδράνειας και απραξίας», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, εξερχόμενος από το εκλογικό κέντρο, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.


«Σήμερα είναι μία νέα αφετηρία», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η νέα δημοτική αρχή θα πρέπει να ανακουφίσει τους πολίτες από τα προβλήματά τους και να ενισχύσει τους νέους.

Ο κ.Καμίνης προέτρεψε τους πολίτες και κυρίως τους νέους να

«Η κάλπη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα νικήσει απόψε», δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης

Στο 401ο και 402ο σχολείο στου Γκύζη άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.


Εξερχόμενος από το εκλογικό τμήμα ο κ.Κουβέλης τόνισε ότι ο ψηφοφόρος πρέπει «να αναδείξει μία τοπική αυτοδιοίκηση ισχυρή, που θα αντιμετωπίζει τα προβλήματα, με κοινωνικό χαρακτήρα, αλληλέγγυα προς τους πολίτες».

«Η κάλπη της Τοπικής

Άρχισαν τα προβλήματα σε Κρήτη, Ρόδο και Θεσσαλονίκη

- Εφορευτικοί επίτροποι δεν πάνε στα εκλογικά κέντρα



- Αντιδρούν για την περικοπή του εκλογικού επιδόματος


- Προβλήμα σε Ηράκλειο, Ρόδο, Θεσσαλονίκη και Πύργο


- Το υπουργείο εσωτερικών ακόμη....απουσιάζει!

Η μεγάλη αποχή που παρατηρείτε σε αρκετά εκλογικά κέντρα στο Ηράκλειο της Κρήτης, την Ρόδο και την Θεσσαλονίκη είναι τα πρώτα προβλήματα της σημερινής εκλογικής διαδικασίας.

Φαίνεται πως οι εφορευτικοί επίτροποι δείχνουν και αυτοί με τον δικό τους τρόπο την αποχή από τις εκλογές.

Αποχή όμως παρατηρείτε και σε δικαστικούς αντιπροσώπους που διαμαρτύρονται για την μείσωση

Μήνυμα ελπίδας και καταδίκης της πολιτικής του μνημονίου ζήτησε ο Αλ.Τσίπρας

Ξεκάθαρο μήνυμα ελπίδας και καταδίκης της πολιτικής του μνημονίου ζήτησε από τους πολίτες ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 27ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, στην Κυψέλη.


Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους πολίτες να αποδοκιμάσουν στην κάλπη «την πολιτική της χρεοκοπίας, το Μνημόνιο και τις πολιτικές δυνάμεις που έχουν οδηγήσει τη χώρα σε αυτή την κατάσταση».

«Σήμερα, ο ελληνικός λαός έχει μια μεγάλη ευκαιρία» δήλωσε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας την εκτίμηση πως η κάλπη θα αναδείξει τους πολιτικούς συσχετισμούς του νέου πολιτικού σκηνικού της

Αντώνης Σαμαράς: οι Έλληνες θα επιλέξουν τους καλύτερους

«Οι Έλληνες δεν φοβούνται. Θα επιλέξουν τους καλύτερους και θα στείλουν κι ένα μήνυμα ισχυρό προς την κυβέρνηση», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, εξερχόμενος από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πύλου όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα λίγο μετά τις 9 το πρωί.


«Σήμερα το λόγο έχει ο ελληνικός λαός. Οι Έλληνες δεν φοβούνται. Θα επιλέξουν τους καλύτερους και θα στείλουν κι ένα μήνυμα ισχυρό προς την κυβέρνηση. Μήνυμα για αλλαγή πορείας. Η ελπίδα θα νικήσει και πάλι», είπε ο κ. Σαμαράς.

Στο 736ο εκλογικό τμήμα της Θεσσαλονίκης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο τέως

Έρευνες μεταξύ Άνδρου και Καρύστου για τον εντοπισμό αλιευτικού σκάφους με δύο επιβαίνοντες

Σε εξέλιξη είναι έρευνες από πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Άνδρου και Καρύστου για τον εντοπισμό αλιευτικού σκάφους με δύο επιβαίνοντες, η τύχη των οποίων αγνοείται από το απόγευμα του Σαββάτου.
Στο σκάφος επέβαινε ένας 62χρονος με το φίλο του και είχαν ξεκινήσει για ψάρεμα από την περιοχή Αυλάκι στο Πόρτο Ράφτη. Στην περιοχή βρέθηκε το αυτοκίνητο του 62χρονου και το τρέιλερ του σκάφους.

Εξάλλου, στο σκάφος που εντοπίστηκε το Σάββατο το μεσημέρι ημιβυθισμένο στην περιοχή της Φαλκονέρας, άνδρες του Λιμενικού διαπίστωσαν ότι υπάρχουν δύο ρήγματα στα ύφαλά του, σε ένα

Μάθε που και πως ψηφίζεις!

Εάν δεν ξέρεις που και πως ψηφίζεις ακολούθησε το παρακάτω link του Υπουργείου Εσωτερικών για να μάθεις

http://www.ypes.gr/eea.htm

Η μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους απελευθερώνει ρύπους στο αίμα

Η μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους μπορεί πιθανόν να απελευθερώσει στο αίμα βιομηχανικούς ρύπους που σχετίζονται με νόσους όπως ο διαβήτης, η υπέρταση και η ρευματοειδής αρθρίτιδα, ανακάλυψαν ερευνητές.


Οι συγκεκριμένες ουσίες φυσιολογικά αποθηκεύονται στο λιπώδη ιστό, αλλά όταν το λίπος διασπάται κατά τη διάρκεια απώλειας βάρους εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος, δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας Duk-Hee Lee, του Πανεπιστημίου Kyungpook, στη Daegu της Βόρειας Κορέας.

Όπως σημειώνει, εκτιμά πως τα αυξημένα επίπεδα ρύπων στο αίμα λόγω απώλειας βάρους μπορούν να επηρεάσουν την υγεία με αρκετούς τρόπους. Η Lee εξέτασε 1.099 συμμετέχοντες και τις συγκεντρώσεις 7 ουσιών στο αίμα τους, αναφέρει σε έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘International Journal of Obesity.’

Όταν απελευθερωθούν στο κυκλοφορικό οι ρυπογόνες ουσίες μπορούν να φθάσουν σε ζωτικά

Υποθερμία: ′Οταν η θερμοκρασία του οργανισμού πέφτει

Στο φυσιολογικό άτομο οι διαταραχές θερμοκρασίας που μπορεί να προκύψουν από τη μεταβολική δραστηριότητα του σώματος και τη διακύμανση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος εξισορροπούνται, με αποτέλεσμα η φυσιολογική διακύμανση της θερμοκρασίας του σώματος να βρίσκεται σε στενά επίπεδα, παρά τις περιβαλλοντικές αλλαγές.


Η θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος ελέγχεται από τον υποθάλαμο του εγκεφάλου στον οποίο βρίσκονται τα θερμορυθμιστικά κέντρα, που λειτουργούν ως 'θερμοστάτες' στο ανθρώπινο σώμα.

Σε νέους υγιείς ενήλικες, η μέση θερμοκρασία του στόματος είναι 36,8 +_ 0,4 βαθμοί Κελσίου, με χαμηλότερα επίπεδα στις έξι το πρωί και υψηλότερα το απόγευμα. Οι θερμοκρασίες στη μασχάλη είναι κατά μισό βαθμό χαμηλότερες από τις προαναφερόμενες, στο στόμα. Παρά το γεγονός ότι θερμοκρασίες σώματος πάνω από 37,2 και κάτω από 35,5 είναι γενικώς παθολογικές, η θερμορυθμιστική λειτουργία του 'θερμοστάτη' του σώματος διαφέρει από άτομο σε άτομο και τροποποιείται με την πάροδο της ηλικίας. Όταν η θερμοκρασία ελαττωθεί κάτω από τα κανονικά επίπεδα λειτουργίας του θερμοστάτη σε ένα οργανισμό, αυτό αποκαλείται ιατρικώς υποθερμία.

Τα αίτια της υποθερμίας διακρίνονται σε

Υποθερμία από φυσιολογικά αίτια

Για παράδειγμα, λόγω ιδιοσυγκρασίας, μετά από έκθεση στο κρύο ή προ της ωορρηξίας

Υποθερμία από φάρμακα

Υποθερμία από οργανικά νοσήματα (π.χ. διαβήτης, σήψη, ορμονικές διαταραχές, διαταραχές

Η μεσογειακή διατροφή εμποδίζει την αύξηση του βάρους

Άνθρωποι που ακολουθούν μεσογειακή διατροφή μπορεί ενδεχομένως να αποφεύγουν τα επιπλέον κιλά που συχνά συνοδεύουν το γήρας, αναφέρει νέα ισπανική έρευνα.


Ωστόσο, οι ερευνητές δεν είναι σίγουροι αν υπεύθυνη είναι η διατροφή ή σχετικές υγιεινές συμπεριφορές.

Η μεσογειακή διατροφή είναι γενικά πλούσια σε ψάρι, φρούτα, λαχανικά, όσπρια και δημητριακά, ενώ είναι χαμηλή σε κόκκινο κρέας και γαλακτοκομικά. Προηγούμενη έρευνα ανακάλυψε οφέλη για όσους την έχουν υιοθετήσει, περιλαμβανομένης της προστασίας από καρδιαγγειακή νόσο και διαβήτη, καθώς και απώλειας βάρους σε όσους είναι ήδη υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.

Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν αμφιβολίες για το ενδεχόμενο κόστος σε θερμίδες από το υψηλό επίπεδο λιπαρών της μεσογειακής διατροφής, κυρίως αυτό που προέρχεται από το ελαιόλαδο,

Που ψηφίζουν οι πολιτικοί αρχηγοί

Ο Κάρολος Παπούλιας θα ασκήσει στις 12 το μεσημέρι, το εκλογικό του δικαίωμα στο 4ο Λύκειο Ιωαννίνων-248ο Εκλογικό Κέντρο.


Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, στις 11 και μισή στο Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας.

Σήμερα το λόγο τον έχει ο ελληνικός λαός. Οι Έλληνες θα επιλέξουν τους καλύτερους και θα στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ψήφισε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πύλου Μεσσηνίας. Σημείωσε πως η ελπίδα θα νικήσει και πάλι.

Η Αλέκα Παπαρήγα θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στου Γκύζη.

Ο Αλέξης Τσίπρας, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις 10.30 στο 14ο εκλογικό διαμέρισμα,

Πως θα λειτουργήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στις εκλογές

Από τον ΟΑΣΑ ανακοινώθηκε ότι, λόγω των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα λειτουργήσουν ως εξής:


- Στα λεωφορεία, την προσεχή Παρασκευή και τη Δευτέρα τα δρομολόγια θα είναι βασισμένα στο πρόγραμμα του Σαββάτου.

- Στα τρόλεϊ, την Παρασκευή 5.11.2010, τα δρομολόγια θα είναι βασισμένα στο πρόγραμμα του Σαββάτου.

- Στο Τραμ, το Σάββατο και την Κυριακή το πρόγραμμα δρομολόγησης θα είναι ανά 25' λεπτά ενώ την Δευτέρα 8.11.2010 θα είναι

Άνοιξαν οι κάλπες για την Αυτοδιοίκηση, εθνικές εκλογές ίσως βγάλει το αποτέλεσμα

Στις κάλπες προσέρχονται από το πρωί της Κυριακής οι ψηφοφόροι, προκειμένου να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στην Αυτοδιοίκηση. Ωστόσο, το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας δεν αποκλείεται να ανοίξει το δρόμο για πρόωρες εθνικές εκλογές, αφού ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι θα ζητήσει τη λαϊκή εντολή εάν απόψε δεν σταλεί «ένα ισχυρό μήνυμα σταθερότητας και συνέχισης των μεγάλων αλλαγών».


Η διαδικασία ξεκίνησε στις 7 το πρωί και προς το παρόν εξελίσσεται χωρίς προβλήματα. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα και τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται περίπου στις 9:30 το βράδυ όταν θα έχει συγκεντρωθεί το 10% από τα εκλογικά κέντρα. Δεν αποκλείεται, όμως, να

«Πήρα δέμα-βόμβα από τον πατέρα μου»

«ΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕ σοβαρά δέμα-βόμβατο οποίο πιστεύω ότι μου έστειλε ο πατέρας μου!». Αυτή είναι η εντυπωσιακή μαρτυρία ενός 34χρονου σήμερα ιδιωτικού υπαλλήλου που έπεσε θύμα επίθεσης με παγιδευμένο δέμα- παρόμοιο με αυτά που στάλθηκαν την περασμένη Δευτέρα σε στόχους εντός και εκτός Ελλάδας αλλά και με εκείνο που σκότωσε τον Ιούνιο τον αστυνομικό Γιώργο Βασιλάκη.
Πρόκειται για την άγνωστη όσο και μοναδική μέχρι προ μερικών μηνών υπόθεση με έκρηξη δέματος στην Ελλάδα, η οποία κατά τη δικαστική διερεύνησή της είχε απροσδόκητη εξέλιξη αφού το θύμα της επίθεσης υποστήριξε ότι το παγιδευμένο δέμα ήταν... δώρο γενεθλίων από τον ίδιο τον πατέρα του! Στον φάκελο της μυστηριώδους ιστορίας υπάρχουν αναφορές για εμπλοκή μελών της «συμμορίας Βλαστού», για μια μεγάλη απάτη με αμοιβαία κεφάλαια στην επαρχία αλλά και για κύκλωμα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Ωστόσο ως και σήμερα ο κατασκευαστής και ο αποστολέας αυτού του δέματος-βόμβας παραμένουν ασύλληπτοι. Η άγνωστη υπόθεση την οποία παρουσιάζει σήμερα «Το Βήμα της

Τα μυστικά των «Πυρήνων της Φωτιάς»

Η παρακολούθηση υπόπτου στη Σαλαμίνα και οι υποκλοπές στα τηλέφωνα κρατουμένου για ληστεία τράπεζας οδήγησαν την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, από τον Αύγουστο του 2009, στα ίχνη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Η οργάνωση εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις 22 Ιανουαρίου 2008 με εμπρηστικά μπαράζ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και από τότε έχει πραγματοποιήσει περίπου 160 επιθέσεις. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς αποτελείται από 15 άτομα, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι γόνοι καλών οικογενειών και φοιτητές πανεπιστημίων που σύχναζαν σε στέκια αντιεξουσιαστών. Ενώθηκαν δε στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια του 2007 και σε εκδηλώσεις συμπαράστασης σε κρατούμενο για ληστεία τράπεζας.

Φέρεται να στρατολογήθηκαν από μια παρέα από του Γκύζη και έναν 31χρονο από την Κηφισιά, που είχαν προσωπική γνωριμία με τον προαναφερόμενο κρατούμενο. Αρχικά η οργάνωση προχωρούσε μόνο σε εμπρηστικές επιθέσεις σε συνεργασία με άλλες ομάδες, ενώ θεωρείται ότι διαθέτει βάσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο. Στη Θεσσαλονίκη δρούσε μια ομάδα δύο-τριών ατόμων την οποία είχε οργανώσει ένας φοιτητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ενώ πολλές φορές φέρεται να ταξίδευαν στη συμπρωτεύουσα ο Γιώργος Νικολόπουλος και ακόμη ένας συγκατηγορούμενός του.

Από τον Μάιο του 2009 η οργάνωση περνά στις βομβιστικές επιθέσεις. Στην αναβάθμισή της θεωρείται ότι έχει συμβάλει ένας 40χρονος- βασικό μέλος παλαιότερα των οργανώσεων «Λαϊκή Επαναστατική Δραση» και «Ενέδρα»-, αλλά και ένας συνομήλικός του, εκ των καθοδηγητών της οργάνωσης «Επαναστατικοί Πυρήνες» που έδρασε την περίοδο 1997-2001. Η ΕΛ.ΑΣ. ανακάλυψε το σπίτι στο Χαλάνδρι, όταν από τις υποκλαπείσες συνομιλίες του ληστή τράπεζας εντόπισε τον 31χρονο φίλο του, ο οποίος διέμενε στη Σαλαμίνα, και ακολούθως προέκυψαν οι επισκέψεις του στο

Εκλογές: «Κι αν μας γυρίσουν την πλάτη;»

ΕΝΩΠΙΟΝ των διλημμάτων της προεκλογικής περιόδου και των μηνυμάτων της κάλπης θα βρεθούν σήμερα το βράδυ τα πολιτικά κόμματα. Ο κ. Γ. Παπανδρέου πορεύτηκε ως την έσχατη ώρα κρατώντας το δάχτυλο στη σκανδάλη των πρόωρων εκλογών, ενώ οι υπόλοιποι αρχηγοί προσπάθησαν να διαμοιράσουν τα ιμάτια της αντιμνημονιακής δυσαρέσκειας των πολιτών. Αν και η εκλογική αναμέτρηση επισκιάστηκε από την απειλή για πρόωρη προσφυγή τις κάλπες, τα δύο μεγάλα κόμματα ξορκίζουν στην πραγματικότητα το ενδεχόμενο αυτό φοβούμενα δυσάρεστες εκπλήξεις. Τα πολλαπλά μηνύματα που θα προκύψουν απόψε θα έχουν καθοριστική σημασία στο ρευστό πολιτικό σκηνικό και θα καθορίσουν τις εξελίξεις. Οι συντελούμενες διεργασίες και τα διακυβεύματα που τέθηκαν με οριακό τρόπο προοιωνίζονται την αναδιάταξη του πολιτικού τοπίου καθώς διαφαίνεται όλο και περισσότερο το ενδεχόμενο να γεννηθούν νέα πολιτικά μορφώματα και σχηματισμοί στις παρυφές των υφιστάμενων κομμάτων με προοπτική ακόμη και να διεκδικήσουν τη θέση τους στο Κοινοβούλιο, καλλιεργώντας έτσι το