www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Νομίζετε ότι αυτό είναι κράνος;

Πάμε ένα στοίχημα;


Δείτε καλά την φωτογραφία. Επιμένετε να λέτε ότι είναι κράνος μηχανής;

Αυξήθηκαν τα «φέσια» τον Ιούλιο

Τις 18.599 έφτασαν οι ακάλυπτες επιταγές τον Ιούλιο, συνολικής αξίας 166.317.822 ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με τον Ιούνιο αλλά μειωμένες σε σύγκριση με το 2009.

Η μείωση των ακάλυπτων επιταγών σε σύγκριση με το 2009 "συρρικνώθηκε" στο 38,7% και η αξία τους είναι μικρότερη κατά 43,91%.


Το σύνολο των απλήρωτων επιταγών για το επτάμηνο του 2010 είναι 104.568 αξίας 963.786.637 έναντι 196.431 την περυσινή χρονιά, αξίας 1,954 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά στις ακάλυπτες συναλλαγματικές, σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2009, εμφανίζονται αυξημένες κατά 0,45% με τα ποσά τους να έχουν μειωθεί κατά 3,92%. Σε τεμάχια κυμάνθηκαν στα 11.786, αξίας 18.028.204 ευρώ.

Δραπέτευσε ισοβίτης από τον Κορυδαλλό

Ισοβίτης στις φυλακές Κορυδαλλού, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κρύφτηκε το πρωί σε απορριμματοφόρο και δραπέτευσε.


Ο 31χρονος είχε συλληφθεί για κατοχή μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών και νοσηλευόταν στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

Σε ετοιμότητα για τον καύσωνα η Νομαρχία Πειραιά

Τη διάθεση κλιματιζόμενων χώρων για την ανακούφιση των πολιτών και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων, από τις υψηλές θερμοκρασίες που παρατηρούνται αυτή την περίοδο, ανακοίνωσε η Νομαρχία Πειραιά.


Πιο συγκεκριμένα, τις ημέρες που ο υδράργυρος θα βρεθεί στο «κόκκινο» ανοικτοί θα παραμείνουν μεταξύ άλλων κλιματιζόμενοι χώροι της Νομαρχίας, όπως το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας, , η αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου στο κτίριο του Διοικητηρίου, τα ΚΕΠ στον Πειραιά και στο Κερατσίνι.

Παράλληλα, τα ειδικά διαμορφωμένα αυτοκίνητα του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα είναι στη διάθεση των ευπαθών ομάδων, για την μεταφορά και εξυπηρέτησή τους.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, οι πολίτες μπορούν να καλούν τις καθημερινές στον τετραψήφιο

Γέροντας Ιωσήφ: Τι μας περιμένει στο μέλλον



Ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπεδινός, που κοιμήθηκε στο Άγιον Όρος την 1η Ιουλίου 2009 μ.Χ., τα είχε δει όλα: την Οικονομική Κρίση, την Πολιτειακή/Πολιτική Κρίση, την ξαφνική Απόσυρση του Διεθνούς Κεφαλαίου, τις Απολύσεις, τη Φτώχεια, την Τουρκική Εισβολή σε ώρα αδυναμίας της Ελλάδος, τη Ρωσική σφοδρή Αντεπίθεση, τη Νίκη των Ρώσων και την ήττα της Τουρκίας, την απάντηση

Σκέψεις ενός ΕΛΛΗΝΑ

Σκέψεις ενός ΕΛΛΗΝΑ


Κατάλαβες τώρα γιατί σε λέγανε εθνικιστή όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου; Για να την πουλήσουν πιο εύκολα. Όταν κάθε λέξη που αρχίζει από -εθν. και -ελλ. έγινε ο δαίμονας που θα μας στερούσε δήθεν από τον "εκσυγχρονισμό".

Κατάλαβες τώρα γιατί σε λέγανε ρατσιστή; Σε πολύ λίγο δεν θα είσαι ιδιοκτήτης της πατρίδας σου, θα είσαι ένας κάτοικος μιας χώρας που θα ανήκει στους τραπεζίτες και τ' αφεντικά τους που παριστάνουν την κυβέρνηση.

Κατάλαβες τώρα γιατί πριονίσανε την παιδεία και την υποβάθμησαν σε "εκπαίδευση"; Για να σε κάνουν υπαλληλάκο των 3,60. Να σε βάλουν πίσω από τον πάγκο των μπακάλικών τους, να σερβίρεις καφέδες και να πηγαίνεις με το παπί πίτσες στα πάρτυ του Χριστοφοράκου.

Κατάλαβες τώρα γιατί σου δίνανε τζάμπα κάρτες οι τράπεζες; Για να σου πάρουν το πατρικό σου. Δεκάρα δεν δίνανε για τις δόσεις σου, με χαρτιά τυπωμένα σου πήρανε το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζί.

Κατάλαβες τώρα γιατί σε χώσανε στο χρηματιστήριο; Όταν ένας πρωθυπουργός της χώρας προέτρεπε τον απλό κόσμο να βάλει το κομπόδεμά του στο στημένο παιγνίδι του χρηματιστηρίου, δεν εννοούσε

Τ. Ερντογάν: Θα είμαστε ένα βήμα μπροστά από τους Έλληνες

Με αναφορές στην πολυπολιτισμικότητα της οθωμανικής αυτοκρατορίας απέρριψε ο Ταγίπ Ερντογάν τις επικρίσεις των εθνικιστικών κύκλων για τη χθεσινή θεία λειτουργία στην Παναγία Σουμελά, την πρώτη από τις αρχές του 20ου αιώνα. Σημείωσε ότι κινήσεις καλής θέλησης όπως η χθεσινή επιτρέπουν στην Τουρκία να ζητά ανταλλάγματα και βελτιώνουν την εικόνα της στο εξωτερικό.

"Όποιος έχει εμπιστοσύνη στις ιδέες του δεν φοβάται την ελευθερία ιδεών. Ανοίξτε την ιστορία της οθωμανικής αυτοκρατορίας, Τότε δεν φοβόντουσαν τέτοια πράγματα", δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός. Όσον αφορά στους επικριτές του, εκτίμησε ότι "δημιουργούν μια ατμόσφαιρα φόβου για να προκαλέσουν αναταραχή".


Ο Τ. Ερντογάν τόνισε ότι στρατηγική της κυβέρνησής του είναι να βρίσκεται "ένα βήμα μπροστά" όσον αφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. "Αν σήμερα μπορούμε και ρωτάμε τον Έλληνα πρωθυπουργό 'πότε θα ανοίξουμε το τέμενος στην Αθήνα',αυτό μπορούμε και το κάνουμε χάρις στα βήματα που

Γενέθλια για τον Internet Explorer

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το ντεμπούτο του Internet Explorer, που πραγματοποιήθηκε στις 16 Αυγούστου 1995.


Ηταν ένας ξεχωριστός Αύγουστος για την Microsoft, που τον ίδιο μήνα παρουσίασε τα Windows 95. Η πρώτη έκδοση του browser της εταιρείας περιλαμβάνονταν στο πακέτο Plus, ωστόσο η Microsoft δεν είχε ακόμα συνειδητοποιήσει τη δυναμική που στο μεταξύ είχε αρχίσει να αναπτύσσει το διαδίκτυο. Το Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς η εταιρεία αναγνώρισε τη σημασία του Internet και, ίσως διόλου τυχαία, ο Bill Gates είχε ανακοινώσει τη νέα στρατηγική της εταιρείας στις 7/12, επέτειο της ιαπωνικής επίθεσης στο Περλ Χάρμπορ.

Χάρη στην ενσωμάτωσή του στα Windows 95 ο Internet Explorer περιόρισε με ταχύτητα την παρουσία του Netscape Navigator, του Web browser που εκείνη την εποχή είχε τη μεγαλύτερη δημοτικότητα. Μέχρι και το Μάρτιο του 1999, δηλαδή τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση, η Microsoft είχε διαθέσει συνολικά 5 διαδοχικές εκδόσεις του Internet Explorer, εκμηδενίζοντας ουσιαστικά την παρουσία κάθε άλλου browser. Υπολογίζεται ότι στην περίοδο

Πέθανε ο πραξικοπηματίας Δημ. Ιωαννίδης

Σε ηλικία 87 ετών άφησε την τελευταία του πνοή από θερμοπληξία ο Δημήτρης Ιωαννίδης. Ήταν εκ των πρωτεργατών του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου και κατά τη διάρκεια της Χούντας διετέλεσε διοικητής της ΕΣΑ.

Ο Δημ. Ιωαννίδης είχε μεταφερθεί στο Κρατικό Νίκαιας με αναπνευστικά προβλήματα από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης, ενώ είχε αρνηθεί να υποβάλλει αίτηση χάριτος.

Τον Νοέμβριο του 1973 ηγήθηκε δικού του πραξικοπήματος ανατρέποντας τον Γεώργιο Παπαδόπουλο και αναλαμβάνοντας ο ίδιος τα ηνία της χώρας.

Με την ανάληψη της εξουσίας τοποθέτησε στην πρωθυπουργία τον Αδαμάντιο Ανδρουτσόπουλο και τον Φαίδωνα Γκιζίκη στην προεδρία της Δημοκρατίας.

Μετά την πτώση της χούντας, καταδικάστηκε από

Η οδήγηση του μέλλοντος θα γίνεται με τα... μάτια!

Στο μέλλον μια οπτική συσκευή θα μπορεί να οδηγεί το αυτοκίνητό μας με μεγαλύτερη ασφάλεια σε απότομες ξαφνικές στροφές. Αυτό υποστηρίζει ομάδα Γερμανών ερευνητών.

Εξάλλου, ως γνωστόν, τα μάτια κινούνται πιο γρήγορα από τα χέρια. Επομένως,


"Ο απότερος σκοπός του προγράμματος είναι να ενσωματώσουμε στα αυτοκίνητα μία συσκευή η οποία θα προειδοποιεί τον οδηγό όταν άθελά του παρεκκλίνει της πορείας του", δήλωσε ο καθηγητής Φαρίντ Καντίλ του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Μύνστερ της Γερμανίας.

Έχει τεκμηριωθεί στο παρελθόν ότι σε ελικοειδείς δρόμους οι οδηγοί έχουν την τάση να κοιτάζουν προς ένα συγκεκριμένο σημείο της διαγράμμισης - το οποίο είναι γνωστό ως "σημείο εφαπτομένης".

Οι Γερμανοί ερευνητές ανακάλυψαν τώρα ότι όσο μεγαλύτερη ορατότητα έχουν οι οδηγοί, κυρίως στις αριστερές στροφές, τις ανοιχτές στροφές και κατά την έξοδο από τη στροφή, τόσο λιγότερο χρειάζεται

Μετά τον καύσωνα, ψύχος πλήττει τη Ρωσία

Ψυχρό μέτωπο που έπληξε κατά τη διάρκεια της νύχτας τη βορειοδυτική Ρωσία, προκαλώντας ισχυρές καταιγίδες και σημαντικές υλικές ζημίες, κατευθύνεται τώρα προς τη Μόσχα.


Ύστερα από τον καύσωνα και τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων εβδομάδων, έρχεται τώρα κύμα ψύχους να πλήξει τη ρωσική πρωτεύουσα.

Ο πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε οδηγίες για την αντιμετώπιση της νέας αυτής κατάστασης και εντολές για την κινητοποίηση των υγειονομικών και των κοινωνικών υπηρεσιών, όπως μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

Στη βορειοδυτική περιοχή της χώρας, στις περιοχές της Αγίας Πετρούπολης, του Νοβγκορόντ, του Πεσκόφ, του Βολόγκντα και του Αρχανγκουέλσκ, οι ισχυροί άνεμοι και οι καταιγίδες ξερίζωσαν δένδρα και προκάλεσαν διακοπές ρεύματος σε 1.500 κοινότητες όπου κατοικούν 93.841 άνθρωποι, σύμφωνα με

Η ΔΕΘ φέρνει ανασχηματισμό

Κυβερνητικό ανασχηματισμό μετά την ανακοίνωση των υποψήφιων περιφερειαρχών- κατά το τριήμερο 3-5 Σεπτεμβρίου στο Εθνικό Συμβούλιο- θα πραγματοποιήσει ο Πρωθυπουργός.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι όποιες αλλαγές- είτε μικρές, είτε ευρύτερεςθα έχουν ως επίκεντρο την ανάπτυξη στην οποία ο Πρωθυπουργός επιθυμεί να δώσει έμφαση ειδικά μετά τα πρόσφατα στοιχεία για τους δείκτες της ύφεσης στη χώρα μας. Γι΄ αυτό άλλωστε κατά την παρέμβαση του κ. Παπανδρέου από το βήμα της ΔΕΘ θα περιγραφεί το «αναπτυξιακό πακέτο» της κυβέρνησης, για την κατάρτιση του οποίου έχει συγκροτηθεί και εργάζεται διαθεσμική επιτροπή κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου για ανασχηματισμό «κλείδωσε» κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Πάρο και αυτό που απομένει να φανεί είναι εάν οι αλλαγές θα γίνουν πριν από τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης και επιπλέον εάν ο Πρωθυπουργός θα περιοριστεί σε διορθωτικές κινήσεις ή θα

Σε εξέλιξη οι δασικές πυρκαγιές σε Θεσπρωτία, Ζάκυνθο και Κύθηρα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι δασικές πυρκαγιές στο Βαβούριο του Δήμου Φιλιατών Θεσπρωτίας και στο Λαγωπόδο Ζακύνθου, ενώ για δεύτερη ημέρα φωτιά κατακαίει χορτολιβαδική έκταση στην Αγία Μονή Κυθήρων, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία.

Στην περιοχή Λαγώποδο στη Ζάκυνθο επιχειρούν δέκα πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και ένα ελικόπτερο.


Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που καίει χορτολιβαδική έκταση στην Αγία Μονή στα Κύθηρα συμμετέχουν δέκα πυροσβέστες με πέντε οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί τα μέτωπα στο Σελάκανο Ιεράπετρας στην Κρήτη, στο Δήμο Ινάχου

Έρχονται κατασχέσεις, φόροι και έκτακτες εισφορές

Πάνω από 26 δισεκατομμύρια πρέπει να μπουν στον κρατικό “κορβανά” μέχρι το τέλος του χρόνου και έτσι το υπουργείο


για να μην πέσει έξω ο προϋπολογισμός, αλλά και για να μην μπει σε κίνδυνο η επόμενη δόση απ' την τρόικα ξεκινάει ένα πραγματικό σαφάρι είσπραξης.

Τα πρώτα ραβασάκια θα έρθουν ως το Σεπτέμβρη για το φόρο εισοδήματος, μέχρι σήμερα έχουν εκκαθαριστεί πάνω από 3,5 εκατομμύρια δηλώσεις, γεγονός που σημαίνει ότι ... λείπουν ακόμη δύο εκατομμύρια δηλώσεις, καθυστέρηση που θα έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες πολίτες να κληθούν να πληρώσουν τον έξτρα φόρο εφάπαξ ή στην καλύτερη περίπτωση σε δύο δόσεις.

Παράλληλα η Εφορία ξεκινάει το σαφάρι για την είσπραξη του ΕΤΑΚ του 2009 ενώ αμέσως μετά

10 σαρωτικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο ετοιμάζει το Υπουργείο των Εσωτερικών

Πόσοι βουλευτές θα χρειαστούν σταυρό, τι θα γίνει με την αυτοδυναμία


Το φθινόπωρο η συζήτηση για το σχέδιο της κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο

10 βασικές αλλαγές

1.Παραμένουν 300 οι εθνοπατέρες, απορρίφθηκε η πρόταση για μείωση των βουλευτών στους 200.

2.Χωρίζονται οι εκλογικές περιφέρειες σε μείζονες και μονοεδρικές.

Μείζονες: με λίστα η εκλογή των υποψηφίων, 120 θα πάρουν το χρίσμα χωρίς σταυρό!

3.180 οι μονοεδρικές περιφέρειες . Κάθε μία θα αντιστοιχεί σε 50.000-60.000 κατοίκους, με σταυρό η εκλογή

4.Στο 40,2% το ποσοστό που “δίνει” αυτοδυναμία.

5.Παραμένει το πλαφόν τοιυ 3% για την είσοδο μικρού κόμματος στο κοινοβούλιο

6.Παραμένει η αναλογική εκπροσώπηση τοιυ 87% (νόμος Σκανδαλίδη). Μπόνους 40 εδρών για το

“Πόθεν έσχες” για όλους από το Υπ. Οικονομικών

Νέα έντυπα θα “φακελώνουν” τους πάντες στην δήλωση του 2011.


“Φύλλο και φτερό” στα φετικά εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία κάθε Έλληνα φορολογούμενου επιχειρεί το επιτελείο του Υπουργείου, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να αυξήσει τα κρατικά έσοδα και να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή.

Οι αλλαγές γίνονται με τις ...ευλογίες της τρόικας που ζητά να πιαστούν στη "φάκα" οι Έλληνες που έχουν καταφέρει να αποκτήσουν μεγάλες περιουσίες.

Τοποθετήσεις σε μετοχές, ομόλογα και αμοιβαία κεφάλαια, συμμετοχές σε εταιρίες οποιασδήποτε νομικής μορφής, ακίνητα, Ι.Χ. αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, σκάφη αναψυχής, δαπάνες, για την απόκτηση

Πρόταση Σαρκοζί για σύσταση ευρωπαϊκής δύναμης αντιμετώπισης καταστροφών

Με αφορμή τις πλημμύρες στο Πακιστάν, τις πρωτοφανείς φωτιές στη Ρωσία, τον καταστροφικό σεισμό στην Αϊτή και πολλές άλλες φυσικές καταστροφές στον κόσμο, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί έκανε την Κυριακή έκκληση για δημιουργία μιας ευρωπαϊκής δύναμης ταχείας αντίδρασης έναντι των καταστροφών.


Σε επιστολή του στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο κ. Σαρκοζί ζητά, με αφορμή τις συνεχείς φυσικές καταστροφές που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα, την ανάληψη αναγκαίων μέτρων και τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής δύναμης κατά των καταστροφών που θα βασίζεται σε χρηματοδότηση από τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Σε άλλο σημείο της επιστολής του ο κ. Σαρκοζί ζητά από την ΕΕ να βοηθήσει με κάθε τρόπο το δοκιμαζόμενο από τις βροχές και τις πλημμύρες Πακιστάν όπου 6 εκατομμύρια πολίτες έχουν πληγεί

Στην Αθήνα ο Μπ. Νετανιάχου

Στην Αθήνα για διήμερη επίσημη επίσκεψη φθάνει σήμερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, σε ανταπόδοση της επίσκεψης του Γιώργου Παπανδρέου στο τέλος Ιουλίου.


Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Ισραηλινού πρωθυπουργού στην Ελλάδα. Στη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών, που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, αναμένεται να συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ και το πρόβλημα της Μέσης Ανατολής.

Εν τω μεταξύ, ο Πρωθυπουργός είχε -ενόψει της επίσκεψης Νετανιάχου στη χώρα μας- τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής

Ο καιρός σήμερα 16.08.2010

Ηλιοφάνεια με υψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα περιμένουμε σήμερα Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 24 έως 38 στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 24 έως 38 – 39 στη Δυτική Ελλάδα, από 26 έως 31 – 32 στα νησιωτικά τμήματα, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά τους 35 – 36 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Β. Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις, ενώ στο Ν. Αιγαίο από δυτικές – βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί. Ασθενείς μέχρι μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στο