www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Έρχονται κατασχέσεις, φόροι και έκτακτες εισφορές

Πάνω από 26 δισεκατομμύρια πρέπει να μπουν στον κρατικό “κορβανά” μέχρι το τέλος του χρόνου και έτσι το υπουργείο


για να μην πέσει έξω ο προϋπολογισμός, αλλά και για να μην μπει σε κίνδυνο η επόμενη δόση απ' την τρόικα ξεκινάει ένα πραγματικό σαφάρι είσπραξης.

Τα πρώτα ραβασάκια θα έρθουν ως το Σεπτέμβρη για το φόρο εισοδήματος, μέχρι σήμερα έχουν εκκαθαριστεί πάνω από 3,5 εκατομμύρια δηλώσεις, γεγονός που σημαίνει ότι ... λείπουν ακόμη δύο εκατομμύρια δηλώσεις, καθυστέρηση που θα έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες πολίτες να κληθούν να πληρώσουν τον έξτρα φόρο εφάπαξ ή στην καλύτερη περίπτωση σε δύο δόσεις.

Παράλληλα η Εφορία ξεκινάει το σαφάρι για την είσπραξη του ΕΤΑΚ του 2009 ενώ αμέσως μετά
έρχεται και ο Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.

Στο στόχαστρο θα βρεθούν και πάλι όσοι δήλωσαν εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ, καθώς θα κληθούν να πληρώσουν 1% ως έκτακτη εισφορά εισοδήματος με στόχο το Κράτος να εξοικονομήσει άλλα 600 εκατομμύρια.

Πριν απ' όλα τ6α παραπάνω όμως έρχονται οι κατασχέσεις. Η αρχή έγινε ήδη με οκτώ κατασχέσεις ακινήτων μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου, όμως αυτές ήταν μάλλον το... ζέσταμα.

Οι κατασχέσεις αφορούν στους 279 οφειλέτες που χρωστούν πάνω από 2,5 εκατομμύρια, την ώρα που διαθέτουν ακίνητα σε Κολωνάκι, Σύνταγμα, Ομόνοια ή στα ακριβά νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: