www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Στην Αθήνα ο Μπ. Νετανιάχου

Στην Αθήνα για διήμερη επίσημη επίσκεψη φθάνει σήμερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, σε ανταπόδοση της επίσκεψης του Γιώργου Παπανδρέου στο τέλος Ιουλίου.


Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Ισραηλινού πρωθυπουργού στην Ελλάδα. Στη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών, που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, αναμένεται να συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ και το πρόβλημα της Μέσης Ανατολής.

Εν τω μεταξύ, ο Πρωθυπουργός είχε -ενόψει της επίσκεψης Νετανιάχου στη χώρα μας- τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής
Μαχμούντ Αμπάς και με το γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα.

Αντιδράσεις ΚΚΕ - ΣΥΝ για την επίσκεψη

Πάντως ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ αντιτίθενται στην η επίσημη επίσκεψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού στην Αθήνα.

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την επίσκεψη, καλώντας και τον ελληνικό λαό να κάνει το ίδιο, καταδικάζοντας «την υποστήριξη που προσφέρει η ελληνική κυβέρνηση στον επιθετικό - ιμπεριαλιστικό ρόλο του Ισραήλ κατά των λαών της Μέσης Ανατολής».

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες καθώς, συνεχίζοντας τη πολιτική της ΝΔ, όχι μόνο στηρίζει πολιτικά αλλά αναπτύσσει τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ με κοινά γυμνάσια, συμφωνίες» προσθέτει στη σχετική του ανακοίνωση.

Καταλήγοντας καλεί σε συμμετοχή στη διαδήλωση που οργανώνει το ΠΑΜΕ και η ΕΕΔΥΕ τη Δευτέρα στις 7:30μμ στο Πολεμικό Μουσείο και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς την Ισραηλινή πρεσβεία.

Σε ανάλογο μήκος κύματος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας χαρακτήρισε ανεπιθύμητο στην Ελλάδα τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό.

Όπως ανέφερε, η ξαφνική επίσκεψη του πρωθυπουργού του Ισραήλ στην Αθήνα μες στον Αύγουστο γεννά εύλογες ανησυχίες, καθώς «το Ισραήλ βρίσκεται σήμερα σε κατάσταση διπλωματικής απομόνωσης, ιδίως έπειτα από την εγκληματική επίθεση σε διεθνή ύδατα εναντίον των πλοίων της διεθνούς αποστολής που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και τη δολοφονία αμάχων που επέβαιναν στα πλοία».

Πρόσθεσε πως «οι ιδιαίτερες σχέσεις που πάει να αναπτύξει η ελληνική κυβέρνηση με μια χώρα που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με τρεις γείτονές της (τη Συρία, τον Λίβανο και την Παλαιστίνη), κατέχει εδάφη τους, κατέχει παράνομα πυρηνικά όπλα και απειλεί με πόλεμο μια άλλη χώρα (το Ιράν), απειλούν να εμπλέξουν την Ελλάδα σε επικίνδυνες περιπέτειες και να την απομονώσουν διπλωματικά. Ιδιαίτερα οι στρατιωτικές διευκολύνσεις, που ήδη παρέχει προς το Ισραήλ και ενδέχεται να τις διευρύνει, στρέφονται καταφανώς εναντίον

Δεν υπάρχουν σχόλια: