www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Οι καταναλωτές ζητούν αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

Νέα παράταση στην αναστολή πλειστηριασμών για πρώτη ή μοναδική κατοικία και για δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ, ζητούν οι καταναλωτές.

Σύμφωνα με το νόμο Κατσέλη, η παράταση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά λήγει τον Ιούνιο.

Σε κοινή ημερίδα με θέμα «Η εφαρμογή του νόμου 3869/2010 για τη ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων» που οργάνωσαν στο Εφετείο Αθηνών ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, η Ένωση Δικαίου Προστασίας Καταναλωτών και η Ένωση Καταναλωτών «H Ποιότητα της Ζωής - ΕΚΠΟΙΖΩ», επισημάνθηκε από τους ομιλητές ότι ήδη στα Ειρηνοδικεία έχουν «φρακάρει» οι αιτήσεις για δικαστική επίλυση της ρύθμισης οφειλών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών με τις τράπεζες καθώς δεν επετεύχθη στο βαθμό που αναμενόταν η

Ανεστάλη η τετραήμερη απεργία των τεχνικών της ιδιωτικής τηλεόρασης


Aνάστειλε την τετραήμερη κινητοποίησή της η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης (ΕΤΙΤΑ) μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε παράνομες τις δύο κυλιόμενες 48ωρες απεργίες που έχει προκηρύξει.

Η ΕΤΙΤΑ εκπροσωπεί τους τεχνικούς που εργάζονται στους ιδιωτικούς

Kατεδάφιση αυθαίρετου κτίσματος στην παραλία Γλυφάδας

Από νωρίς το πρωί άρχισε η κατεδάφιση αυθαίρετου κτίσματος στην παραλία της Γλυφάδας. Πρόκειται για κτίριο στο οποίο λειτουργούσε το πρώην κέντρο διασκέδασης «Καράβι», στη θέση του οποίου, όπως δεσμεύθηκε ο δήμαρχος

΄Αμεση πώληση ποσοστών σε ΤΤ, ΟΤΕ, ΕΥΑΘ, λιμάνια


Την άμεση έναρξη των διαδικασιών για την πώληση συμμετοχών του δημοσίου σε Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ΟΤΕ, ΟΛΠ, ΟΛΘ και ΕΥΑΘ αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο, που συνεδρίασε υπό τον Πρωθυπουργό.

Προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία αποφασίστηκε επίσης η δημιουργία Ταμείου Δημόσιας Περιουσίας με ειδικά χαρτοφυλάκια για την κινητή και ακίνητη περιουσία.

Κάνοντας τις σχετικές ανακοινώσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής ανέφερε πως συνολικά για το 2011 θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα άνω των 6 δισ. ευρώ, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για μείωση του ελλείμματος στο 7,5%. Οι παρεμβάσεις που θα προβλέπει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για τα έτη 2012-2015 θα είναι

Και μέσω ΚΕΠ η χορήγηση αδειών ίδρυσης Ωδείων, Μουσικών σχολών


Η διοικητική διαδικασία για τη χορήγηση αδειών ίδρυσης και λειτουργίας ιδιωτικών μουσικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (Ωδείων, Μουσικών σχολών και παραρτημάτων αυτών), μπορεί να διεκπεραιώνεται και μέσω των ΚΕΠ σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση, που υπέγραψαν οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνος και ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γ. Ντόλιος.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας συμπληρώνεται ειδικό έντυπο αίτησης, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Προβλέπεται επίσης η απλούστευση των διαδικασιών συγκέντρωσης δικαιολογητικών για τη χορήγηση αδειών, όπως η δυνατότητα του ενδιαφερομένου να καταθέτει αντί πιστοποιητικού Δήμου ή

Προειδοποιητική απεργία την Τετάρτη κατά της πώλησης του ΟΠΑΠ


Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία την Τετάρτη 25 Μαΐου προχωρούν οι υπάλληλοι της ΟΠΑΠ ΑΕ και της ΟΠΑΠ Παροχής Υπηρεσιών ΑΕ, αντιτασσόμενοι στην πώληση του ποσοστού του Δημοσίου στον ΟΠΑΠ, χαρακτηρίζοντάς τη παράλογη και ύποπτη.

«Η απόφαση της κυβέρνησης για εκχώρηση σε ιδιώτες επενδυτές του ποσοστού του Δημοσίου στην ΟΠΑΠ ΑΕ, την κατά τεκμήριο πιο κερδοφόρα διαχρονικά ελληνική εταιρεία με συμμετοχή δημοσίου, είναι επιλογή που στρέφεται από κάθε άποψη κατά του δημοσίου συμφέροντος» σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους

«Σε περίπτωση που δεν ξεπουληθεί η ΟΠΑΠ ΑΕ και ταυτόχρονα τηρηθεί το δικαίωμα της 1ης προαίρεσης που έχει η εταιρεία για κάθε νέο παιχνίδι (όπως τα παιγνιομηχανήματα) και το δικαίωμα διάθεσης των αδειοδοτημένων παιχνιδιών με κάθε πρόσφορο τρόπο (άρα και μέσω διαδικτύου), τότε

ΕΕ: Νέα δικαιώματα για τους καταναλωτές σε σταθερή, κινητή τηλεφωνία και Ιντερνετ


Νέα δικαιώματα και υπηρεσίες στη σταθερή και κινητή τηλεφωνία και στο διαδίκτυο θα απολαμβάνουν από τις 25 Μαΐου οι Ευρωπαίοι πολίτες. Στους νέους κανόνες περιλαμβάνεται το δικαίωμα των πελατών να αλλάζουν εταιρεία τηλεπικοινωνιών σε μία μόνο ημέρα διατηρώντας τον αριθμό τους, το δικαίωμα για περισσότερη σαφήνεια σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρονται στους πελάτες, καθώς και βελτιωμένη προστασία των ηλεκτρονικών δεδομένων.

Πιο αναλυτικά, στις 25 Μαΐου αναμένεται ότι θα έχουν ενταχθεί στο εθνικό δίκαιο των κρατών μελών νέοι κανόνες για τις τηλεπικοινωνίες στην ΕΕ, που, σύμφωνα με την Κομισιόν θα εξασφαλίζουν ανταγωνιστικότερο τομέα τηλεπικοινωνιών και θα παρέχουν βελτιωμένες υπηρεσίες στους πελάτες.

Όπως τονίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την εκχώρηση νέων εποπτικών εξουσιών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ρυθμιστικών εξουσιών στον Φορέα των Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες (BEREC) θα υπάρξει περισσότερη ασφάλεια δικαίου, ενώ οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών θα μπορέσουν να αναπτυχθούν στο πλαίσιο μιας ενιαίας, πανευρωπαϊκής αγοράς

Τα «Κόκκινα Βέλη» στον Φαληρικό Όρμο

Σε συνεργασία με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία (στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 100 χρόνων της ΠΑ), θα πραγματοποιηθεί η φετινή αεροπορική επίδειξη του διάσημου αεροπορικού ακροβατικού σμήνους της Μεγάλης Βρετανίας «Κόκκινα Βέλη» (RED ARROWS).

H επίδειξη θα λάβει χώρα την 23 Μαϊου 2011 και ώρα 16:30 στον ίδιο χώρο με τις προηγούμενες επιδείξεις (Φαληρικός Όρμος) ενώ επίκεντρο της εκδήλωσης θα είναι η παραλία του Παλαιού Φαλήρου (Πάρκο Φλοίσβου έως Μπάτης).

Τις προηγούμενες επιδείξεις παρακολούθησαν 80.000 θεατές ενώ το γεγονός ότι για τρίτη χρονιά οι Βρετανοί ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα και διέθεσαν το ακροβατικό σμήνος κρίνεται ιδιαίτερα

ΟΛΜΕ: Αποχή διορθωτών που μετακινούνται εκτός Περιφερειακής Ενότητας


Αποχή από τα βαθμολογικά κέντρα για τους εκπαιδευτικούς-διορθωτές που μετακινούνται εκτός Περιφερειακής Ενότητας, κήρυξε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.

Όπως αναφέρει η ΟΛΜΕ, η αποχή θα συνεχιστεί, έως ότου εξασφαλιστούν τα οδοιπορικά των συναδέλφων και εξοφληθούν οι παλαιότερες αντίστοιχες οφειλές.

Η διαδικασία βαθμολόγησης των γραπτών συνεχίζεται κανονικά από τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν εντός Περιφερειακής Ενότητας, όπου βρίσκεται το βαθμολογικό κέντρο.

Η ΟΛΜΕ τονίζει ότι δεν επαρκούν τα κονδύλια για τα οδοιπορικά των εκπαιδευτικών που μετακινούνται εκτός Περιφερειακής Ενότητας (τέως Νομού) προκειμένου να διορθώσουν τα γραπτά των Πανελλαδικών Εξετάσεων και

ΕΡΤ: Ψηφιακή εκπομπή σήματος στη Θεσσαλία


Από την Παρασκευή 27 Μαΐου 2011, η ΕΡΤ ξεκινά τη μετάδοση του δεύτερου ψηφιακού μπουκέτου της από το Κέντρο Εκπομπής Δοβρουτσίου της Θεσσαλίας, το οποίο θα καλύπτει τους νομούς Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων.

Η ψηφιακή μετάδοση θα πραγματοποιηθεί από τον δίαυλο 43 (650 MHz) με τα τηλεοπτικά προγράμματα ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ3 και ΕΡΤ HD, καθώς και με τα πέντε ραδιοφωνικά (ΝΕΤ FM, Δεύτερο, Τρίτο, ΕΡΑ Σπορ και KOSMOS).

Για τη λήψη του ψηφιακού μπουκέτου της ΕΡΤ απαιτείται αποκωδικοποιητής MPEG 4, ενσωματωμένος στον τηλεοπτικό δέκτη ή εξωτερικός. Ειδικά για τη λήψη του πιλοτικού προγράμματος ΕΡΤ HD, ο αποκωδικοποιητής πρέπει να διαθέτει δυνατότητα

΄Αρης Σπηλιωτόπουλος: Παρωδία οι Πανελλαδικές


Για αλαλούμ στη διεξαγωγή των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων κατηγορεί το υπουργείο Παιδείας ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας Αρης Σπηλιωτόπουλος.

«Είναι φυσικό επακόλουθο της παροιμιώδους προχειρότητας του υπουργείου Παιδείας η παρωδία των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων. Δεν έφτανε η πρωτοφανής διαρροή των θεμάτων για την οποία έχει ήδη επιληφθεί η Δικαιοσύνη, αλλά σήμερα μόλις μάθαμε, ότι την πρώτη κιόλας μέρα των εξετάσεων σε Εξεταστικό Κέντρο της Θήβας, στους μαθητές των Εσπερινών Λυκείων δόθηκε το θέμα των εξετάσεων της Νεοελληνικής Γλώσσας που προορίζονταν για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων»,

«Ασπίδα» κατά της άνοιας η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ


Οι ηλικιωμένοι άνθρωποι που πίνουν ένα ποτηράκι κρασί τη μέρα, είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν άνοια και Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με μια νέα γερμανική μελέτη, που έρχεται να επιβεβαιώσει ανάλογα πορίσματα προηγούμενων μελετών.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Ζίγκφριντ Βάιερερ του Κεντρικού Ινστιτούτου Νοητικής Υγείας του Μανχάιμ παρακολούθησαν επί τρία χρόνια περίπου 3.200 εθελοντές συνταξιούχους, άνω των 75 ετών, οι οποίοι δεν είχαν άνοια στην αρχή της μελέτης, ενώ 217 απέκτησαν στην πορεία.
Όσοι έπιναν αλκοόλ με μέτρο, διαπιστώθηκε ότι είχαν κατά μέσο όρο 30% λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης άνοιας και 40% μικρότερο κίνδυνο για Αλτσχάιμερ, σε σχέση με όσους δεν έπιναν καθόλου.

«Οι άνθρωποι πρέπει να συνειδητοποιήσουν, όμως, ότι μιλάμε για ήπια/μέτρια κατανάλωση αλκοόλ. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η μακρόχρονη κατανάλωση αλκοόλ κάνει ζημιά στη λειτουργία της μνήμης και μπορεί να προκαλέσει νευροεκφυλιστική πάθηση», δήλωσε ο Βάιερερ. Η μελέτη δεν διαπίστωσε σημαντικές διαφορές ανάμεσα στα διαφορετικά είδη αλκοόλ, όσον αφορά την σχέση με τους με την άνοια.

Τα τελευταία περίπου 30 χρόνια, η σχέση ανάμεσα στο αλκοόλ και τις νοητικές λειτουργίες έχει μελετηθεί σε 71 επιστημονικές έρευνες, που έχουν περιλάβει συνολικά σχεδόν 154.000 άτομα. Οι

Στη βόρεια Σκωτία την Τρίτη η ηφαιστειακή τέφρα


Στη βόρεια Σκωτία αναμένεται να φθάσει την Τρίτη η τέφρα από το ηφαίστειο Γκρίμσβετν της Ισλανδίας που εξερράγη το Σάββατο, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εναέριας Κυκλοφορίας, Eurocontrol, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να φθάσει και σε τμήματα της δυτικής Γαλλίας και της βόρειας Ισπανία την Πέμπτη.

Πάντως, εκπρόσωπος των μετεωρολογικών υπηρεσιών της Ισλανδίας δήλωσε ότι οι εκρήξεις στο Γκρίμσβετν φαίνεται να μειώνονται σε ένταση, ενώ γεωλόγος της μετεωρολογικής υπηρεσίας εκτίμησε πως είναι απίθανο να δημιουργηθεί ανάλογο πρόβλημα με πέρυσι όταν ηφαιστειακή έκρηξη είχε

Παράταση έως 30/5 για ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων νομικών προσώπων


Παρατείνεται έως τις 30 Μαΐου η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος που ορίζεται με την περίπτωσης α' της παραγράφου 2 του άρθρου 107 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος για τα νομικά πρόσωπα της παρ.1 του άρθρου 101 του ν.2238/1994, ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους.

Όπως διευκρινίζεται, η εν λόγω

Πιο αδύναμα τα παιδιά της «γενιάς των υπολογιστών»

Πιο αδύναμα και λιγότερο μυώδη είναι τα παιδιά της σύγχρονης «γενιάς των υπολογιστών», καθώς οι υπαίθριες δραστηριότητες έχουν εκλείψει, με το διαδίκτυο και τα video games να κερδίζουν σταθερά έδαφος.

Ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Γκάβιν Σάντερκοκ του πανεπιστημίου Έσεξ, έκαναν συγκριτική μελέτη για το πόσο δυνατά ήταν 315 δεκάχρονα αγόρια το 2008, σε σχέση με μια ομάδα 309 παιδιών ίδιας ηλικίας πριν από μία δεκαετία, το 1998.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα παιδιά της νέας γενιάς, που είναι πλέον πιο εθισμένα στο διαδίκτυο και στη σύγχρονη τεχνολογία, είναι σε θέση να κάνουν λιγότερες σωματικές ασκήσεις (π.χ. να κρεμαστούν από «μπάρες») σε σχέση με τα παιδιά μόλις πριν από μια δεκαετία, καθώς έχουν

Για καλά διαβασμένους τα θέματα των πανελλαδικών

Για καλά διαβασμένους ήταν σύμφωνα με τους καθηγητές του ομίλου φροντιστηρίων Πουκαμισάς, τα θέματα στα Λατινικά, στη Χημεία και στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων.

Χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία ήταν τα

«Πυρήνες της Φωτιάς»


Σημαντικά στοιχεία για τη δράση της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών» έχει συγκεντρώσει τις τελευταίες εβδομάδες η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σύμφωνα με πληροφορίες από ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. Παράλληλα, μετά την αιματηρή συμπλοκή στην Πεύκη και τον τραυματισμό του 21χρονου Θεόφιλου Μαυρόπουλου, η ΕΛ.ΑΣ. επιχειρεί να βρει νέα στοιχεία για τον ενεργοποιημένο ξανά «πυρήνα του Χολαργού» της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προσπαθεί να εντοπίσει ακόμη τρία άτομα, αποτυπώματα των οποίων έχουν βρεθεί σε τουλάχιστον δύο γιάφκες της οργάνωσης και τα οποία δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. έχουν καταλήξει στην ταυτότητα ενός εξ αυτών από σειρά παρακολουθήσεων αλλά και από στοιχεία που έχουν προκύψει από τη συμπλοκή στην Πεύκη. Ωστόσο ο κύριος φόβος τους προέρχεται από τη διαπίστωση ότι η ασύλληπτη ηγετική ομάδα της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», με έδρα στην Αθήνα αλλά και σε επαρχιακή πόλη,

Πανελλαδικές: Λατινικά, Χημεία και Ανάπτυξη Εφαρμογών

Στα μαθήματα των Λατινικών, της Χημείας, της Ηλεκτρολογίας και της Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον εξετάζονται σήμερα, Δευτέρα, οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ όλης της χώρας.

Οι εξετάσεις ξεκίνησαν στις 08:30 και διαρκούν

Σε ιδιώτες, η εκποίηση ακινήτων του Δημοσίου


Κυρίαρχος στόχος των δανειστών είναι η δημόσια περιουσία. Για την εξυπηρέτηση του σκοπού αυτού η κυβέρνηση προχωρεί στην απ' ευθείας εκχώρηση σε ιδιώτες «εν όλω ή εν μέρει» των εταιρειών εκποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου Την κοινή απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων συνυπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Εργασίας Λούκα Κατσέλη. Σύμφωνα με αυτήν: «Οι εναλλακτικές μορφές αξιοποίησης είναι δυνατόν να περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την εισφορά δικαιωμάτων επί ακινήτων σε επιχειρήσεις ή εταιρείες (υφιστάμενες ή συσταθησόμενες) του ελληνικού Δημοσίου, εταιρείες εκμετάλλευσης ακίνητης περιουσίας ή άλλες, καθώς και εν συνεχεία τη μεταβίβαση εν όλω ή εν μέρει στον ιδιωτικό τομέα».

Το τελευταίο κομμάτι της απόφασης αυτής, περί εκχώρησης των εταιρειών αυτών σε ιδιώτες, δεν υπήρχε στην ανακοίνωση της περασμένης Τετάρτης (18 Μαΐου) του υπουργείου Οικονομικών,

Προς εθελουσία έξοδο στο Δημόσιο


΄Ενα τελευταίο αλλά διπλό διάβημα, ταυτόχρονα στο εσωτερικό αλλά και στο διεθνή παράγοντα, σχεδιάζει ο πρωθυπουργός.

Σε ένα άκρως δυσμενές περιβάλλον για την κυβέρνησή του καταρτίζει ένα μάλλον προβλεπόμενα σκληρό -και συμφωνημένο με την τρόικα- μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης, ενώ στα σκαριά βρίσκεται και ένας απρόβλεπτων διαστάσεων ανασχηματισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο μετά τη συμφωνία της τρόικας, εκτός από ευρείας έκτασης ιδιωτικοποιήσεις και εκποιήσεις δημόσιας περιουσίας, θα προβλέπει νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου δημοσίων υπαλλήλων. Κυρίως πτυχιούχων και υψηλόβαθμων, οι οποίοι έχουν και τις υψηλότερες απολαβές, πάνω από 1.800 ευρώ το μήνα. Η εθελουσία θα προβλέπει την οικειοθελή αποχώρηση από το δημόσιο τομέα με την ευθύνη