www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Νεογνό επανήλθε στη ζωή με τεχνική ψύξης!

Ένα βρέφος που γεννήθηκε νεκρό επανήλθε στη ζωή και επέζησε χάρη σε ένα ιατρικό θαύμα, στην «κατάψυξή» του για τρεις ημέρες, όπως αναφέρει ο βρετανικός Τύπος.

Πρόκειται για την εννέα μηνών σήμερα Έλλα Άντερσον από την περιοχή του Κέιμπριτζ, η οποία βγήκε από τη μήτρα της μητέρας της χωρίς σφυγμό και χωρίς να αναπνέει. Ο γιατροί κατάφεραν να την επαναφέρουν με διαδικασία ανάνηψης μετά από 25 λεπτά, γνωρίζοντας όμως ότι επί τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα ο εγκέφαλός της δεν έπαιρνε οξυγόνο, με κίνδυνο ακόμα και αν κατάφερνε να επιβιώσει να μείνει εγκεφαλικά νεκρή.

Αμέσως όμως μετά την επαναφορά της στη ζωή, η μικρή Έλλα οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Άντενμπρουκ όπου χρησιμοποιείται μία καινούρια τεχνική, που βασίζεται στην απότομη μείωση της θερμοκρασίας του σώματος των νεογνών, ώστε η λειτουργία μεταβολισμού του εγκεφάλου να

Όσα δεν έδειξαν τα κανάλια




Πλήθος κόσμου εξακολουθεί να συρρέει μέχρι αυτή τη στιγμή στον τόπο που άδικα δολοφονήθηκαν τα δυο παιδιά προχθές στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη.

Τρισάγιο τελέστηκε σήμερα το απόγευμα αλλά και στις 09:00 το βράδυ, παρουσία πολύ κόσμου αλλά και πολλών συναδέλφων τους από την ομάδα ΔΙΑΣ που από νωρίς καταφθάνουν κατά ομάδες κορνάροντας

36.000 περισσότεροι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ


Σύμφωνα με τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) τον μήνα Ιανουάριο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο του αυξήθηκαν κατά 36.000 άτομα έναντι του Δεκεμβρίου (5,5% αύξηση) και κατά 74.272 έναντι του Ιανουαρίου 2010 (12% αύξηση) φθάνοντας τις 689.558 εγγεγραμμένους ανέργους στο μητρώο του οργανισμού.

Με άλλα λόγια, σχεδόν το μισό (48,6%) της ετήσιας αύξησης των ανέργων σημειώθηκε τον μήνα Ιανουάριο.

Εντύπωση επίσης προκαλούν και τα εξής υπόλοιπα στοιχεία για την ανεργία του Ιανουαρίου 2011: 



. Εκτός από τους 689.600 εγγεγραμμένους ανέργους υπάρχουν και 144,7 χιλιάδες οι οποίοι δεν αναζητούν πλέον εργασία. Δηλαδή συνολικά η ανεργία φθάνει τις 834.300 αν συνυπολογίσουμε και

Νέοι μύκητες που μετατρέπουν μυρμήγκια σε ζόμπι



Τέσσερα νέα είδη μύκητα (μανιτάρια) του γένους Ophiocordyceps, που προσβάλλει τα μυρμήγκια μετατρέποντάς τα σε «ζόμπι» όταν αυτά έρθουν σε επαφή με τους σπόρους του, αλλάζει τη συμπεριφορά

«Συνταγή» αναδιάρθρωσης χρέους για Ελλάδα και Ιρλανδία συστήνει πρώην στέλεχος του ΔΝΤ

Η Ελλάδα και η Ιρλανδία θα χρειαστεί να αναδιαρθρώσουν τα χρέη τους, ενώ η Ισπανία και η Πορτογαλία μπορεί επίσης να χρειαστεί να πράξουν αναλόγως προκειμένου να επιβιώσουν από την κρίση κρατικών χρεών της Ευρώπης, δήλωσε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και τέως ηγετικό στέλεχος του ΔΝΤ Κένεθ Ρογκόφ.

"Πιστεύω πως η τελική αναδιάρθρωση χρεών δύο-τριών χωρών - Ελλάδας, Ιρλανδίας, Πορτογαλίας - είναι αναπόφευκτη" δήλωσε ο Ρογκόφ σε εκδήλωση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών στο Βερολίνο χθες. "Μπορεί, όμως, να αποκληθεί κάπως αλλιώς για τη διάσωση των προσχημάτων".

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχεδιάζουν να συναντηθούν αυτό τον μήνα για να συζητήσουν τρόπους ανακοπής της κρίσης χρεών καθώς η Γερμανίδα πρωθυπουργός Άγγελα Μέρκελ απορρίπτει τις εκκλήσεις για μείωση των επιτοκίων στα δάνεια που δόθηκαν ως βοήθεια ή για επέκταση των κεφαλαίων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Διάσωσης.

Ο Ρογκόφ έχει ισχυριστεί πως μερικές χώρες-μέλη θα χρειαστεί να αναδιαρθρώσουν τα χρέη τους και πως οι ομολογιούχοι πρέπει να υποχρεωθούν να αναλάβουν ζημιές μέχρι 40% της ονομαστικής

Η οργή μιας μάνας αστυνομικού




Νέα πρόσκληση σε διάλογο για το Μνημόνιο Νο. 4


Σε διάλογο για τα νέα μέτρα κάλεσε εκ νέου ο υπουργός Οικονομικών τη Νέα Δημοκρατία, το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Με επιστολές του προς τον Αντώνη Σαμαρά, την Αλέκα Παπαρήγα και τον Αλέξη Τσίπρα, ο Γ. Παπακωνσταντίνου τους ζητάει να επανεξετάσουν τη συμμετοχή τους στο διάλογο για τη σύνταξη του Μνημονίου Νο. 4. Ήδη την πρόταση διαλόγου απέρριψε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ τα μέτρα αυτά θα αφορούν κατά 3,1 δισ. ευρώ το 2012, κατά 4,7 δισ. το 2013, 8 δισ. το 2014 και 9,5 δισ. ευρώ το 2015. Το σχετικό χρονοδιάγραμμα για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, όπως ονομάζεται, προβλέπει:

  • •Μέχρι τέλος Μαρτίου να πρέπει να έχει παρουσιαστεί το πρώτο σχέδιο του προγράμματος.
  • •Τις πρώτες μέρες του Απριλίου να διαμορφωθεί το πρόγραμμα σταθερότητας με βάση το πρώτο σχέδιο ενώ στα μέσα του Απρίλη, τα μέτρα θα πάρουν την έγκριση του υπουργικού

48ωρη απεργία στην Cosmote


Απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Cosmote, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που εξήγγειλαν ως αντίδραση στην ανακοίνωση της διοίκησης της εταιρείας για 120 απολύσεις. 

Οι εργαζόμενοι στην Cosmote πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Οι υπάλληλοι της Cosmote συνεχίζουν την κινητοποίησή τους και την Παρασκευή, οπότε θα πραγματοποιήσει 24ωρη πανελλαδική απεργία και η Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ (ΟΜΕ-ΟΤΕ). Μάλιστα, οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ προειδοποιούν με συνέχιση των κινητοποιήσεων από την Τρίτη. 

Παράλληλα, η ΟΜΕ-ΟΤΕ καλεί το σύνολο των εργαζομένων του ομίλου ΟΤΕ σε μποϊκοτάζ όλων των γερμανικών προϊόντων, χαρακτηρίζοντας ανάλγητη τη συμπεριφορά της διοίκησης του ΟΤΕ και της Cosmote "η οποία στηρίζεται από την Deutsche Telekom και την κυβέρνηση".

Από την πλευρά της η Ενωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας καλεί τις καταναλωτικές ενώσεις αλλά και τους καταναλωτές να αναθεωρήσουν τη στάση τους και να επιδείξουν "κόκκινη κάρτα" στην

Απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης στο εμπόριο


Δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομίας που απλοποιεί τις διαδικασίες αδειοδότησης πλανοδίων εμπόρων και καταστημάτων λιανεμπορίου.

 Στην ΚΥΑ περιλαμβάνεται διάταξη που καταργεί τη συμμετοχή των εμπορικών συλλόγων στις επιτροπές που γνωμοδοτούν για τον αριθμό αδειών και θέσεων του υπαιθρίου πλανοδίου και στάσιμου εμπορίου.

Ακόμη καταργείται η συμμετοχή των επιμελητηρίων στην χορήγηση άδειας λειτουργίας καταστημάτων

Νέα 24ωρη απεργία για το ALter

Καμία τηλεοπτική εκπομπή δεν θα μεταδοθεί σήμερα από το Alter στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΕΣΗΕΑ. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους εδώ και μήνες.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες. Αύριο Παρασκευή θα υπάρχει στάση εργασίας από τις
Νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, με βροχές στα ηπειρωτικά και στα βόρεια κυρίως τμήματα του Αιγαίου, μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά και χιόνοπτώσεις στα ορεινά, καθώς επίσης στα ημιορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας και πιθανόν πρόσκαιρα σε πεδινές περιοχές της Β. Ελλάδας, περιμένουμε την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στην Κεντρική – Ανατολική χώρα και το βράδυ θα εξασθενήσουν σημαντικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 5 - 6 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά στη Δ. Μακεδονία οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 2, από 3 έως 8 στην Ήπειρο και στην Κεντρική Ελλάδα, από 9 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 5 έως 11 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 3 έως 7 στο Βόρειο Αιγαίο και από 9 έως 17 - 19 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωικές περιοχές και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελώδεις. Μέτριοι μέχρι ισχυροί άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων θα πνέουν στο Ιόνιο. Παράλληλα στον Πατραϊκό το ανατολικό ρεύμα θα φτάνει τα 7 μπ., ενώ στη θάλασσα των Κυθήρων οι