www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Αποζημίωση 10.000 ευρώ πλήρωσε τράπεζα για ηθική βλάβη

Αποζημίωση κλήθηκε να πληρώσει τράπεζα σε πελάτη της, καθώς άργησε να του καταβάλλει τόκους με αποτέλεσμα να σφραγιστεί επιταγή του και να μπει στη λίστα του Τειρεσία όπως αποφάσισε ο Άρειος Πάγος.


Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο παθών υπολόγισε τους τόκους που θα του πλήρωνε στον λογαριασμό του η τράπεζα λόγω των καταθέσεων που είχε και εξέδωσε επιταγή με βάση την προσδοκία ότι θα μπουν την καθορισμένη ημερομηνία τα χρήματα.

Η τράπεζα δεν πέρασε στο λογαριασμό τους τόκους με αποτέλεσμα να σφραγιστεί η επιταγή που αυτός εξέδωσε. Στη συνέχεια μπήκε στον Τειρεσία και η τράπεζα έστειλε την υπόθεση στον

Ανάκληση μπαταριών laptop Hewlett-Packard και Compaq

Σε εθελοντική ανάκληση μπαταριών, με ημερομηνία κατασκευής από τον Ιούλιο του 2007 έως το Μάιο του 2008, για χρήση σε φορητούς υπολογιστές Hewlett-Packard και Compaq, προχωρά η εταιρεία Hewlett-Packard Hellas.


Διευκρινίζεται ότι στο πρόγραμμα ανταλλαγής μπαταριών δε συμπεριλαμβάνονται άλλα μοντέλα υπολογιστών Hewlett-Packard και Compaq, ενώ η ανάκληση αφορά μόνο τη μπαταρία και όχι όλο τον υπολογιστή.

Η ΗΡ και ο κατασκευαστής των κελιών της μπαταρίας εκτιμούν ότι αριθμός κελιών μπαταριών με ημερομηνία κατασκευής από τον Ιούλιο 2007 έως τον Μάιο 2008, που ενσωματώθηκαν σε προϊόντα προσωπικών υπολογιστών ενδέχεται να προκαλέσει κίνδυνο ασφάλειας σε πελάτες. Οι μπαταρίες ενδέχεται να υπερθερμανθούν, εκθέτοντας

Αποτοξίνωση για το δίχρονο μανιώδη καπνιστή

Ο μικρός Άρντι, που ζει σε χωριό της Σουμάτρας θα παρακολουθείται από έναν παιδίατρο, ένα ψυχίατρο και ένα νοσηλευτή. Ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για την Προστασία των Παιδιών, Σέτο Μουλιάντι, δήλωσε ότι οι θεράπωντες ιατροί του κατάφεραν μέσα από το παιχνίδι να τον κρατήσουν "άκαπνο" για δύο ώρες. Το παιδί ξεκίνησε την κακή συνήθεια όταν ήταν 18 μηνών, επειδή ο πατέρας του του έδωσε ένα τσιγάρο. Οι γονείς του δηλώνουν τώρα ότι όταν το νήπιο δεν έχει τσιγάρο εκνευρίζεται και χτυπά το κεφάλι του στον τοίχο.

http://www.youtube.com/watch?v=U4dvUf_JoDE&feature=player_embedded
enet

Ο Δίας δέχτηκε επίθεση από μετεωρίτη

Μια μυστηριώδης, έντονη λάμψη που εμφανίστηκε για λίγο στην επιφάνεια του Δία την Πέμπτη ήταν πιθανότητα ένας μετεωρίτης που διαλύθηκε στην ατμόσφαιρα του αέριου γίγαντα, εκτιμούν οι αστρονόμοι.

Το χτύπημα έγινε αντιληπτό από έναν ερασιτέχνη αλλά διακεκριμένο αστρονόμο στην Αυστραλία και αργότερα επιβεβαιώθηκε από έναν άλλο ερασιτέχνη στις Φιλιππίνες.

«Όταν είδα τη λάμψη, δεν μπορούσα να το πιστέψω» δήλωσε ο Αυστραλός Αντονι Ουέσλι. «H πύρινη μπάλα διήρκεσε περίπου 2 δευτερόλεπτα και ήταν πολύ φωτεινή».

Η πρόσκρουση δεν φαίνεται να άφησε ίχνη στην επιφάνεια του Δία, ωστόσο οι αστρονόμοι συνεχίζουν την αναζήτηση το απόγευμα της Παρασκευής.

Η μικρή διάρκεια της λάμψης και η απουσία εξαερωμένων συντριμμιών οδηγεί τους επιστήμονες στο συμπέρασμα ότι το σώμα που χτύπησε τον μεγαλύτερο πλανήτη του Ηλιακού Συστήματος ήταν

Διαμαρτυρία για τις τιμές αλλά και για το μνημόνιο στο ύψος της Θήβας


Σε άνοιγμα των διοδίων στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της Θήβας θα προχωρήσουν το Σάββατο 5 Ιουνίου στις 11 το πρωί τα μέλη των Εργατικών Κέντρων Θήβας, Λιβαδειάς, Εύβοιας και Ευρυτανίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας, όπως λένε, για το μνημόνιο συνεργασίας της ελληνικής κυβέρνησης με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν και μέλη επιτροπών που διαμαρτύρονται για τις τιμές των διοδίων.
Επίσης η Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Θεσσαλίας, Κεντρικής Ελλάδας και Μακεδονίας καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν σε προγραμματισμένη κινητοποίηση διαμαρτυρίας την Κυριακή 6 Ιουνίου από τις 10.00 έως τις 13.00 στα διόδια του Μοσχοχωρίου και τα διόδια του Μακρυχωρίου που

Η Google παραδίδει τα στοιχεία που συνέλεξε το Street View

Όλα τα δεδομένα που συλλέγει η υπηρεσία Street View αναμένεται να παραδώσει στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ισπανία η Google, αποδεχόμενη το σχετικό αίτημα.


Πρόκειται για ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα πολιτών που συγκεντρώνονταν εν αγνοία τους, επί 4 χρόνια, από τα αυτοκίνητα της Google, που εκτελούσαν διαδρομές και φωτογράφιζαν σημεία δημοσίου ενδιαφέροντος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Έρικ Σμιντ, δήλωσε στους «Financial Times» ότι τα στοιχεία αυτά, που «αντικανονικώς» συνέλεξε από «ξεκλείδωτα» ασύρματα δίκτυα, θα κοινοποιηθούν στις αρμόδιες ρυθμιστικές Αρχές της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας, κατόπιν αιτήματος που απηύθυναν.

Είχαν προηγηθεί έντονες επικρίσεις, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, μετά την αποκάλυψη -την περασμένη εβδομάδα- ότι η Google «παγίδευε» ανυποψίαστους πολίτες, συλλέγοντας επί 4 χρόνια στοιχεία

Το χάμπουργκερ συμβάλει στο παιδικό άσθμα

Τα παιδιά που καταναλώνουν τρία ή περισσότερα χάμπουργκερ την εβδομάδα και το συνοδεύουν με αναψυκτικό, αλλά και σαλάτα, έχουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν άσθμα.

Αντίθετα, μια δίαιτα πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά και ψάρια, και με χαμηλά λιπαρά, όπως η μεσογειακή, φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο άσθματος, σύμφωνα με μια νέα ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα.

Ερευνητές από τη Γερμανία, την Ισπανία και τη Βρετανία μελέτησαν στοιχεία για 50.000 παιδιά ηλικίας 8 - 12 ετών από 20 χώρες.

Συγκεντρώνοντας και αναλύοντας τα στοιχεία, διαπίστωσαν ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση των χάμπουργκερ και στην εκδήλωση άσθματος, ειδικά στις ανεπτυγμένες χώρες, όπου καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες πρόχειρου φαγητού χαμηλής ποιότητας.

Η συχνή κατανάλωση κρέατος δεν φαίνεται να έχει επίπτωση στην εμφάνιση άσθματος, σύμφωνα με τους επιστήμονες, όμως όπως εκτιμούν, η συχνή κατανάλωση χάμπουργκερ συνθέτει ένα γενικότερο

Καταγράφηκαν 495 κρούσματα διαφθοράς στην Αστυνομία

Εκτενή είναι τα κρούσματα διαφθοράς στην Ελληνική Αστυνομία, σύμφωνα με τα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης για το 2009 της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων. Πέρυσι καταγράφηκαν 495 υποθέσεις, εκ των οποίων οι 427 αφορούν άνομες πράξεις αστυνομικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης αστυνομικοί "πρωταγωνίστησαν" σε υποθέσεις ναρκωτικών, αλλοδαπών και "εξυπηρετήσεων έναντι αμοιβής" σε καταστήματα, οικοδομές, κ.λπ.


Καταγράφηκαν επίσης 389 καταγγελίες πολιτών προς την υπηρεσία, εκ των οποίων οι 337 αφορούσαν παράνομες δραστηριότητες αστυνομικών και οι υπόλοιπες άλλους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα. Από τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα τα πρωτεία στις καταγγελίες κατέχουν οι δήμοι, οι τελωνειακές υπηρεσίες και ακολουθούν οι οικονομικές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες υγείας.
enet

Μαθητές παραδίδουν υπογραφές για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Τη διαμαρτυρία τους για τα γλυπτά του Παρθενώνα θα μεταφέρουν στον πρόεδρο του νέου μουσείου της Ακρόπολης, Δημήτρη Παντερμαλή, μαθητές του 5ου δημοτικού σχολείου του δήμου Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης.


Οι μαθητές θα επισκεφθούν αύριο το νέο Μουσείο της Ακρόπολης και θα εκφράσουν στο Δ. Παντερμαλή τα αισθήματα των κατοίκων του δήμου Θερμαϊκού, που απαιτούν την επιστροφή των γλυπτών στη φυσική τους θέση.

Θα του παραδώσουν επίσης, τις πρώτες υπογραφές πολιτών, που συγκεντρώθηκαν, έπειτα από πρωτοβουλία του δήμου Θερμαϊκού για την αποκατάσταση της ακεραιότητας του Παρθενώνα.
enet

Γ. Παπανδρέου: Δεν αρκούν τα κατασταλτικά μέτρα για το παραεμπόριο

Μέτρα για την πάταξη του παραεμπορίου ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. Όπως είπε, πρόκειται για ένα χρονίζον πρόβλημα, που βλάπτει γενικότερα τα έσοδα του κράτους και επηρεάζει αρνητικά τη νόμιμη ιδιωτική επιχειρηματικότητα, τους εμπόρους, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, και κατ' επέκταση τον ίδιο τον καταναλωτή.


Αναφερόμενος στα μέτρα καταστολής του παραεμπορίου, ο Πρωθυπουργός ανέφερε ενδεικτικά ότι από τις 13 Μαρτίου ως τις 11 Μαΐου, μόνο στο δήμο της Αθήνας, συγκροτήθηκαν 2.541 κλιμάκια μεικτού ελέγχου, τα οποία πραγματοποίησαν 5.864 κατασχέσεις.

Ωστόσο όπως σημείωσε ο κ. Παπανδρέου, το πρόβλημα δεν δυνατόν να αντιμετωπιστεί μόνο με αστυνομικά κατασταλτικά μέτρα, αλλά απαιτείται συλλογική δραστηριοποίηση μέσω της θεσμοθέτησης κοινών δράσεων και ενεργειών από όλους τους φορείς, τους Οργανισμούς Τοπικής

ΝΔ: Αν υπάρχει ο «γαλάζιος υπουργός» θα τον αποκαλύψουμε

«Αν υπάρχει “γαλάζιος” υπουργός, εμείς έχουμε την πολιτική βούληση να τον αποκαλύψουμε. Όχι το ΠΑΣΟΚ», δήλωσε εκ μέρους της ΝΔ ο Τάσος Νεράντζης, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Siemens


«Το ΠΑΣΟΚ έτσι και αλλιώς, είναι πολύ απασχολημένο ψάχνοντας τους δικούς του υπουργούς», πρόσθεσε και αναφερόμενος στην Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση τόνισε ότι «αυτή εκτρέπεται πλέον σε ασημαντότητες και μικρολεπτομέρειες, χωρίς πολιτικό ενδιαφέρον» και ότι είναι προφανές πως «αποφεύγει ηθελημένα να αναζητήσει την αλήθεια, επειδή

«Αδικαιολόγητος ο πανικός» για τη νέα γρίπη

Σε «σπατάλη μεγάλων ποσών δημόσιου χρήματος και αδικαιολόγητο πανικό» οδήγησε ο χειρισμός της πανδημίας της νέας γρίπης Η1Ν1 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες και τις εθνικές κυβερνήσεις, σύμφωνα με έκθεση της αρμόδιας επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης


Όπως αναφέρει η έκθεση της επιτροπής αρμόδιας για θέματα υγείας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, υπήρχε «σωρεία ενδείξεων ότι η σοβαρότητα της πανδημίας είχε υπερεκτιμηθεί σε μεγάλο βαθμό από τον ΠΟΥ», κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να στρεβλωθούν οι προτεραιότητες στη δημόσια υγεία.

Ο συντάκτης της έκθεσης Πολ Φλιν τόνισε ότι «επρόκειτο για μία πανδημία που δεν υπήρξε ποτέ», περιγράφοντας το πρόγραμμα εμβολιασμού ως «ψευδοφάρμακο μεγάλης κλίμακας».

ΟΓΑ: 8-15/6 η καταβολή των οικογενειακών πολυτεκνικών επιδομάτων

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΓΑ τα οικογενειακά πολυτεκνικά επιδόματα (επίδομα 3ου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα, πολυτεκνικό επίδομα τρίτεκνης οικογένειες Ν.3631/08, ισόβιες συντάξεις και εφάπαξ παροχή 2.000€ Ν.3454/2006) του Γ΄ Διμήνου 2010, Θα καταβληθούν σε 432.098 οικογένειες το χρονικό διάστημα από 8 έως 15 Ιουνίου 2010.


Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται σε 130. 312.114,16€.
naftemporiki

Επικύρωση της απαγόρευσης εξόδου στον Τ. Μαντέλη εισηγήθηκε ο εισαγγελέας

Να επικυρωθεί η εισαγγελική διάταξη, με την οποία απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα στον Τάσο Μαντέλη, στο αρμόδιο να αποφασίσει με βούλευμα, δικαστικό συμβούλιο, εισηγήθηκε ο εισαγγελέας εφετών κ. Χατζίκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την κρίση του εισηγητή εισαγγελέα, το ποινικό αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα χρήματος) με βάση το οποίο του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα και αφορά στην ομολογημένη από τον πρώην

Ένα βήμα πριν την αποχώρηση η Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΝ

Με τον Αλέξη Τσίπρα να ισορροπεί πάνω σε τεντωμένο σχοινί αναζητώντας το μείγμα ενωτικού λόγου και αυστηρού μηνύματος ότι η κατάσταση στον ΣΥΝ και στον ΣΥΡΙΖΑ δεν πάει άλλο, άρχισαν χθες το απόγευμα οι εργασίες του έκτακτου συνεδρίου του ΣΥΝ στο γήπεδο του ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ με τη συμμετοχή 1346 συνέδρων.

Την ίδια στιγμή η Ανανεωτική Πτέρυγα βρίσκεται ένα βήμα πριν την αποχώρηση, καθώς δεν φαίνεται να ικανοποιείται η πρότασή της για απεμπλοκή του ΣΥΝ από τον ΣΥΡΙΖΑ.


Οι διαθέσεις της αναμένεται να καταγραφούν στην παρέμβαση που θα κάνει σήμερα το απόγευμα ο Φώτης Κουβέλης, όσο και στις ομιλίες των περισσοτέρων στελεχών της.

Διαφορετική στάση τηρεί ο Δημήτρης Παπαδημούλης ο οποίος πιέζει έστω και την ύστατη ώρα για να μην υπάρξει διάσπαση του ΣΥΝ, γνωρίζοντας και ο ίδιος ότι δύσκολα θα αποτραπεί.

Ο κ. Παπαδημούλης, σύμφωνα με πληροφορίες του enet, δεν θα ακολουθήσει στην αποχώρηση την

Δεκατρείς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά τρόικας για το Ασφαλιστικό

Δεκατρείς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ασκούν πίεση, μέσω ερώτησης προς τον υπουργό Εργασίας, ώστε να μην υιοθετηθούν όσα εισηγείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αλλαγή του ασφαλιστικού συστήματος. «Οι απόψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν προωθούν την προσπάθεια εξυγίανσης και επίλυσης του ασφαλιστικού συστήματος, αλλά κυριολεκτικά την κατεδάφιση της δημόσιας ασφάλισης και την αντικατάστασή της από ιδιωτικά σχήματα», υπογραμμίζουν.

Αναφέρουν ότι η εφαρμογή όσων ζητούν οι επιτηρητές μας και βρίσκονται εκτός μνημονίου θα οδηγήσει μεσοπρόθεσμα το σύστημα σε κατάρρευση, καθώς θα απουσιάζει κάθε κίνητρο ασφάλισης και η εισφοροδιαφυγή θα καταστεί κανόνας.


Παράλληλα, επισημαίνουν ότι θα αποκλείσει μεγάλη μερίδα των εργαζομένων -και ιδιαιτέρως των

Γ. Παπανδρέου: «Χρέος μας να αλλάξουμε ριζικά το πολιτικό σύστημα»

Ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση του Αντ. Σαμαρά για την κερδοσκοπία στην αγορά ελληνικών ομολόγων, τόνισε ότι αυτό δεν είναι ελληνικό αλλά διεθνές ζήτημα, είπε ότι στην καρδιά της σημερινής κρίσης βρίσκεται η εξάρτηση του πολιτικού συστήματος από κάθε είδους συμφέροντα και κάλεσε τη Ν.Δ να συμβάλλει με συγκεκριμένες προτάσεις στην εμπέδωση της διαφάνειας. «Ασυγχώρητη παράλειψη ελέγχου των κερδοσκόπων» καταλόγισε στην κυβέρνηση ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ο οποίος δήλωσε οτι σε λίγες ημέρες, η Νέα Δημοκρατία θα παρουσιάσει και ολοκληρωμένη πρόταση για το ευρύτερο ζήτημα της οικονομίας.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι όσον αφορά στη λειτουργία των χρηματοπιστωτικών αγορών έχει πάρει πολλές διεθνείς πρωτοβουλίες εδώ και δύο χρόνια με επαφές και συναντήσεις. "Προτείναμε ρυθμίσεις στις αγορές και διαφάνεια στο σύστημα, την καταπολέμηση των φορολογικών παραδείσων

Στο στόχαστρο της Εξεταστικής για τη Siemens η οικογένεια Μητσοτάκη

Κίνηση αντιπερισπασμού από τις απαντήσεις που δεν δόθηκαν για το ποιοι πήραν τις μίζες από τη Siemens χαρακτήρισε η οικογένεια Μητσοτάκη τις καταθέσεις που την αφορούσαν στην εξεταστική επιτροπή. Σημειώνεται ότι όπως κατήγγειλαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, από τις 620 συναντήσεις που αναφέρονται στο προσωπικό ημερολόγιο του Μιχάλη Χριστοφοράκου, οι 356 είναι με μέλη της οικογένειας.

Πρόκειται, δηλαδή, για το 60% των συναντήσεων του πρώην ανώτατου στελέχους της εταιρείας. Σύμφωνα με το ημερολόγιο, Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έχει 23 συναντήσεις και 98 επαφές, σύνολο 121.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει 30 συναντήσεις και 60 επαφές, ενώ η σύζυγος του Μαρέβα Γκαμπόφκι έχει μόνο δύο συναντήσεις, αλλά 30 τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Η Ντ. Μπακογιάννη έχει 30 συναντήσεις και 72 επαφές. Η Κατερίνα Μητσοτάκη έχει 4 συναντήσεις και 14 επαφές. Η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη έχει 4 επαφές.

Καταγράφονται επίσης δέκα συναντήσεις του Πέτρου Δούκα και 45 επαφές, καθώς και 17

Μαζική απόσυρση διαφημιστικών ποτηριών από την McDonald’s λόγω τοξικού καδμίου

Η πολυεθνική αλυσίδα φαστ-φουντ McDonald’s ανακοίνωσε ότι ανακαλεί από την κυκλοφορία 12 εκατομμυρίων διαφημιστικών ποτηριών για την ταινία «Σρεκ» επειδή περιέχουν καρκινογόνο κάδμιο.


Ζητά ακόμη από τους πελάτες της να σταματήσουν να τα χρησιμοποιούν. Τα ποτήρια απεικονίζουν χαρακτήρες από την ταινία που προβάλλεται στους κινηματογράφους.

Το κάδμιο είναι γνωστό ότι έχει καρκινογόνο δράση. Το τοξικό μέταλλο αποδυναμώνει τα οστά και

Η Αθήνα Ωνάση θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012

Η εγγονή του Αριστοτέλη Ωνάση, Αθηνά, αγόρασε ένα από τα καλύτερα άλογα της Αυστραλίας, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της αυστραλιανής εφημερίδας «The Weekly Times» που απευθύνεται σε αγρότες και κτηνοτρόφους.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα για το άλογο αυτό η Αθήνα πλήρωσε πολλά εκατομμύρια δολάρια αλλά το ακριβές ποσόν δεν αναφέρεται.

Πρόκειται για το άλογο Alshleigh Drossel Dan με το οποίο η Αυστραλία κέρδισε χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου και το οποίο

Τροχαίο στη Λ. Συγγρού - ΙΧ έπεσε σε στάση λεωφορείου

Τροχαίο με έναν τραυματία στην κάθοδο της Λ. Συγγρού, όταν ΙΧ έπεσε σε στάση λεωφορείου.


Τραυματίας είναι ο οδηγός του ΙΧ, ενώ το ευτύχημα ήταν ότι δεν υπήρχαν στη στάση άλλοι άνθρωποι.

Εξαιτίας του ατυχήματος δημιουργήθηκαν κυκλοφοριακά προβλήματα στο ρεύμα καθόδου της Συγγρού.
naftemporiki

ΣΕΒ: Συμφέρον όλων είναι να μην υπάρξει εργασιακή σύγκρουση

Ο ΣΕΒ ούτε ζήτησε, ούτε αποφάσισε τα μέτρα του μνημονίου που αφορούν στην αγορά εργασίας, ξεκαθάρισε στη συνάντηση με το ΠΑΜΕ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δ.Δασκαλόπουλος, επαναλαμβάνοντας τη βούληση του Συνδέσμου να περιφρουρηθεί το εισόδημα και οι συνθήκες δουλειάς των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, καθώς και να διαφυλαχθεί ο θεσμός των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ως πεδίο συνεννόησης των δυνάμεων εργασίας.


Δίνοντας για μια ακόμη φορά το στίγμα των προθέσεων του Συνδέσμου όσον αφορά την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ο κ. Δασκαλόπουλος σημείωσε πως η διάσωση του 13ου και 14ου μισθού απέτρεψε τη μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων κατά 15%, όμως δεν επιτρέπει άλλες προσδοκίες στην παρούσα φάση.

Τα μέτρα του μνημονίου, ανέφερε μεταξύ άλλων, αποτελούν ήδη νόμο του κράτους και είμαστε υποχρεωμένοι να τα εφαρμόσουμε, προκειμένου να εισπράξουμε από τους δανειστές μας τα χρήματα

Αυτοσυγκράτηση από τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες ζητά το υπουργείο

Τη δέσμευση της κυβέρνησης για τη διατήρηση του κοινωνικού χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών, εξέφρασε χθες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χάρης Τσιόκας, ο οποίος δέχθηκε χθες στο γραφείο του αντιπροσωπεία εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας (ΟΑΣΑ, ΕΘΕΛ, ΗΣΑΠ, ΗΛΠΑΠ, ΑΜΕΛ, ΤΡΑΜ), που πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία με εργασιακά και ασφαλιστικά αιτήματα.

Ωστόσο, ο κ.Τσιόκας επισήμανε ότι ο Όμιλος των συγκοινωνιών έχει καταστεί ζημιογόνος τα τελευταία χρόνια, με ελλείμματα πολλαπλάσια του μέσου ευρωπαϊκού όρου, τα οποία επιβαρύνουν τα αρνητικά οικονομικά μεγέθη που προσπαθεί η

Αντιδρά η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στα σχέδια αποκρατικοποιήσεων

Επιφυλάξεις εξακολουθεί να εκφράζει η Γενική Ομοσπονδία Προσωπικού - ΔΕΗ (ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ) παρά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις ότι δεν σχεδιάζεται περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ. «Οι χθεσινές ανακοινώσεις των Υπουργών της Κυβέρνησης περί μη περαιτέρω μετοχοποίησης και πώλησης εργοστασίων της ΔΕΗ, δεν μας χαλαρώνουν και δεν μας καθησυχάζουν ούτε δευτερόλεπτο», αναφέρει η ΓΕΝΟΠ.


Προσθέτει ακόμη: "Για μια φορά ακόμα στέλνουμε μήνυμα, σε όσους σχεδιάζουν σπάσιμο της ενιαίας καθετοποιημένης ΔΕΗ και τον ιδιοκτησιακό διαχωρισμό της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφοράς, ώστε να περάσουν το δίκτυο της ΔΕΗ στα χέρια τρίτων, ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει".
enet

Το κύμα παράνομων μεταναστών από την Τουρκία στο επίκεντρο του Συμβουλίου της ΕΕ

Η Συμφωνία Επανεισδοχής μη νόμιμων μεταναστών μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας βρέθηκε στο επίκεντρο του Συμβουλίου των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών των χωρών - μελών της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Λουξεμβούργο, με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.


Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει ιδιαιτερότητα ως του πλέον πληττομένο κράτος - μέλος από τη μη νόμιμη μετανάστευση που προέρχεται από την Τουρκία, η οποία, όπως τόνισε, αποτελεί και την κύρια χώρα διέλευσης μη νομίμως εισερχομένων μεταναστών προς την ΕΕ.

Προς αυτή την κατεύθυνση και από κοινού με υπουργούς άλλων κρατών-μελών επισήμανε την ανάγκη να αναλάβει ρητά η Τουρκία τις υποχρεώσεις που της αναλογούν.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι η υπό επεξεργασία Συμφωνία θα πρέπει να συμπληρώνει τις προσπάθειες που καταβάλει η FRONTEX με τη διεξαγωγή των κοινών

Δρούτσας προς Τουρκία: Αλλάξτε πολιτική για να μπείτε στην Ε.Ε.

Προϋπόθεση για να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η Τουρκία να αλλάξει την πολιτική της σε σχέση με την Κύπρο, αλλιώς η ενταξιακή της πορεία θα εισέλθει σε τέλμα.

Την άποψη αυτή εξέφρασε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, μιλώντας ενώπιον της της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής με θέμα «Πορεία και προοπτική των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Δρούτσας η Τουρκία συνεχίζει να μην εφαρμόζει το Πρόσθετο Πρωτόκολλο της Συμφωνίας Σύνδεσης και να μην ομαλοποιεί τις σχέσεις της με την Κυπριακή Δημοκρατία. «Αυτό σημαίνει ότι εξακολουθεί να μην αναγνωρίζει ένα από τα κυρίαρχα κράτη μέλη της Ένωσης, στην οποία

Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ το Σάββατο

Από κοινού πανεργατικό συλλαλητήριο για το Σάββατο 5 Ιουνίου έχει προγραμματίσει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ με συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κοτζιά.

Η Συνομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα για την υπεράσπιση και διεκδίκηση των βασικών και θεμελιωδών οικονομικών, ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων τους. Δικαιώματα τα οποία υπονομεύονται από την ασκούμενη πολιτική, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της.


"Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της Κυβέρνησης, του ΔΝΤ και της Ε.Ε. Αντιστεκόμαστε στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που θέλουν να καταργήσουν ιστορικές κατακτήσεις

ΕΤΕΡ: 24ωρη απεργία μέχρι το πρωί του Σαββάτου

Λόγω της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης της Ενωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) δεν μεταδίδεται το πρόγραμμα των ραδιοφωνικών σταθμών από τις 06.00 της Παρασκευής 4ης Ιουνίου μέχρι και τις 06.00 του Σαββάτου 5ης Ιουνίου 2010.


Αφορμή οι απολύσεις δύο τεχνικών (ηχολήπτες) κι ενώ η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας βρίσκεται στον ΟΜΕΔ για τη διαπραγμάτευση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) για το 2010.
naftemporiki

Θαλάσσια ρύπανση στη Χίο από διαρροή αγωγού της ΔΕΗ

Ρύπανση από διάσπαρτα ψήγματα μαζούτ παρατηρήθηκε χθες το απόγευμα, στη θαλάσσια περιοχή Αγίας Ελένης Χίου. Όπως προέκυψε, η ρύπανση οφειλόταν σε διαρροή εύκαμπτου υποθαλάσσιου αγωγού παραλαβής καυσίμου της Δ.Ε.Η., ο οποίος δεν είχε σφραγιστεί σωστά, κατά την τελευταία παραλαβή.


Η ρύπανση εκτεινόταν σε μήκος περίπου 350 μέτρων και πλάτος κυμαινόμενο από 3 έως 20 μέτρα, σε απόσταση περίπου 400 μέτρων από την ακτή.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν δύο πλωτά περιπολικά και ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος με απορροφητικά υλικά και εξοπλισμό, ενώ επίσης από την τοπική εγκατάσταση της Δ.Ε.Η. διατέθηκε απορροφητικό φράγμα και ξεκίνησαν εργασίες καταπολέμησης της ρύπανσης, με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Με τη συνδρομή της λάντζας "ΙΣΙΔΩΡΟΣ" Ν.Χ. 248, ο αγωγός ανασύρθηκε και στη συνέχεια επανασφραγίστηκε και στεγανοποιήθηκε, ενώ προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου με δύο υπηρεσιακά οχήματα, πραγματοποίησε έλεγχο στις παρακείμενες ακτές, οι οποίες, όπως

Κατάληψη στο υπουργείο Οικονομικών

Την άμεση πρόσληψή τους ζητούν οι αδιόριστοι εφοριακοί.


Πρόκειται για επιτυχόντες του διαγωνισμού του 2009 οι οποίοι παραμένουν αδιόριστοι μετά το πάγωμα των προσλήψεων στο Δημόσιο.

Οι αδιόριστοι εφοριακοί διαμαρτύρονται καταγγέλλοντας δύο μέτρα και δύο σταθμά καθώς όπως λένε ενώ οι προσλήψεις έχουν παγώσει για 'κεινους διορίζονται υπάλληλοι σε χιονοδρομικά κένρα ή αλλού...
newsit

Πρόγνωση καιρού

Παροδικές νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στις ορεινές κυρίως περιοχές της Ηπείρου και της Μακεδονίας τις θερμές ώρες της ημέρας περιμένουμε την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 27 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 27 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 13 έως 28 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 14 έως 28 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 17 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο ισχυροί ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις

Στην Αθήνα κλιμάκιο του ΔΝΤ 14-18 Ioυνίου

Κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ΔΝΤ θα επισκεφθεί την Αθήνα μεταξύ 14-18 Ιουνίου προκειμένου να συζητήσει με την ελληνική κυβέρνηση για τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του ΔΝΤ την Πέμπτη.


«Αυτή είναι μία προκαταρκτική αποστολή επισκόπησης, που σημαίνει ότι δεν αφορά σε διάθεση οικονομικής βοήθειας. Η ομάδα θα συζητήσει με τις αρχές τις πρόσφατες εξελίξεις και την εφαρμογή του προγράμματος», δήλωσε ο David Hawley, εκπρόσωπος του ΔΝΤ σε συνέντευξη Tύπου, όπως μετέδωσε το Reuters.
naftemporiki

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά Μπιρμπίλη

Ο δήμαρχος Οινοφύτων προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της υπουργού Περιβάλλοντος, ζητώντας λήψη μέτρων πρόληψης και αποκατάστασης του Ασωπού.


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της υπουργού Περιβάλλοντος, Τίνας Μπιρμπίλη προσέφυγε ο δήμαρχος Οινοφύτων ζητώντας από την Πολιτεία να λάβει τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και αποκατάστασης του Ασωπού και του περιβάλλοντος χώρου.

Επισημαίνει ότι συνεχίζεται η ανεξέλεγκτη ρίψη αποβλήτων στον ποταμό και η πολιτεία δεν ανακαλεί τις άδεις των βιομηχανιών που παραβλέπουν τους κανόνες.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος αναφέρει ότι σύμφωνα με πρόσφατες μετρήσεις ανιχνεύθηκε συγκέντρωση εξασθενούς χρωμίου που ξεπερνά τα 60 μιλιγκράμ ανά λίτρο και νικέλιο που ξεπερνά τα 30 μιλιγκράμ
kathimerini

Η μαύρη σοκολάτα μειώνει τη χοληστερίνη

Η κατανάλωση σοκολάτας, πλούσιας σε κακάο, μπορεί να μειώσει τη χοληστερίνη, αλλά σε συγκεκριμένα άτομα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα οκτώ μελετών.


Σύμφωνα με τις μελέτες του δρ Ρουάι Χούι από την Κινεζική Ακαδημία Ιατρικών Επιστημών και του Ιατρικού Κολεγίου της Ένωσης του Πεκίνου «οι λογικές ποσότητες σοκολάτας μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης (LDL)».

Σε μία εκ των μελετών, η οποία διεξήχθη με τη συμμετοχή 19.300 ατόμων, αποδείχθηκε ότι εκείνοι που κατανάλωναν περισσότερη σοκολάτα είχαν χαμηλότερη πίεση.

Εξετάζοντας τα αποτελέσματα και των άλλων μελετών οι επιστήμονες σημείωσαν ότι η χοληστερίνη μειώνεται περίπου 8 mg/dL.

Εντούτοις, δε θα πρέπει να αγνοηθεί το γεγονός ότι το κακάο της σοκολάτας, που θεωρείται το δραστικό συστατικό στη μείωση της χοληστερίνης, δεν επηρέασε τη χοληστερόλη σε τρεις από τις

Σύντομα νέος επικεφαλής στη Στατιστική Αρχή

Ζήτημα ημερών είναι ο διορισμός νέου επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ, πρώην ΕΣΥΕ), προκειμένου η Ελλάδα να επανακτήσει την αξιοπιστία της στις αγορές.


Αυτό ξεκαθάρισε χθες ο υπουργός οικονομικών Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στην Ετήσια Συνάντηση των Ανωτάτων Στελεχών Προϋπολογισμού του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

«Θα διορίσουμε τον νέο επικεφαλής (της στατιστικής υπηρεσίας) με πλειοψηφία τεσσάρων πέμπτων

Έρχονται σύμβουλοι για τις αποκρατικοποιήσεις

Στην άμεση πρόσληψη συμβούλων για την πραγματοποίηση των αποκρατικοποιήσεων που προανήγγειλε oυπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου προχωρά η κυβέρνηση, αρχής γενομένης από τον ΟΣΕ.


«Στον ΟΣΕ προχωράμε άμεσα σε πρόσληψη χρηματοοικονομικού και νομικού συμβούλου. Εντός ολίγων ημερών ξεκινάει η αναδιάρθρωση και η αξιοποίηση του ΟΣΕ», είναι η χαρακτηριστικές δηλώσεις που έκανε χθες στο πρακτορείο Reuters κυβερνητικός αξιωματούχος, δείχνοντας το στίγμα των προθέσεων αλλά και τις προτεραιότητες στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη, ο κ. Παπακωνσταντίου προανήγγειλε την πλήρη ή μερική αποκρατικοποίηση του ΟΣΕ, των αεροδρομίων, των ΕΛΤΑ, του καζίνο, και άλλων οργανισμών.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση αποφάσισε την πώληση του 49% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όπως και του

Μπλόκο της ΠΝΟ στο «Zenith»

Νέα κινητοποίηση, αποκλειστικά και μόνο για το κρουαζιερόπλοιο «Zenith» θα πραγματοποιήσει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) την προσεχή Δευτέρα 7 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ αναφέρει:


"Η Διοίκηση της ΠΝΟ κατά τη σημερινή της συνεδρίαση εξέτασε τις εξελίξεις που υπάρχουν αναφορικά με το θέμα του υπό σημαία Μάλτας κρουαζιερόπλοιου "Zenith" και κατέληξε στην απόφαση να προχωρήσει στην ανάληψη συνδικαλιστικής δράσης σε βάρος του πλοίου, την προσεχή Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010 κατά τον

Μύρισε καλοκαιράκι



Η «Ερωφίλη» µιλούσε σε... greekglish

΄Ενα από τα πρώτα ελληνικά κείµενα γραµµένα µε λατινικούς χαρακτήρες είναι αυτό του Γεωργίου Χορτάτση. Με µία πρακτική που ακόµη ίσως να... βοηθά - και όχι να πλήττει - τη γλώσσα.

Μira cachi chie adidhichi, tiragnismeni mira/ pia pathi apo ton Εrota, pies prichies dhen epira?... Sti dohudepsi chie ci caimus micri perrisa ebica/ c’ agapis ola ta caca chie pedhomes m’ eurica…

Το κείµενο δεν είναι απόσπασµα µακροσκελούς SΜS που στέλνει κάποια σύγχρονη έφηβη στον καλό της ή στους φίλους της. Είναι µεταγραµµένο απόσπασµα του λογοτεχνικού κειµένου µε τον τίτλο «Ερωφίλη» του γνωστού κρητικού συγγραφέα Γεωργίου Χορτάτση. Το έργο έµεινε ζωντανό και χάρη στην προφορική παράδοση, αφού πολλά τµήµατά του διασκευάστηκαν και διαδίδονταν ως δηµοτικά τραγούδια ή