www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Έλεγχος στα οικονομικά της οικογένειας Βουλγαράκη

Τη διεξαγωγή έρευνας για την ύπαρξη πάσης φύσεως τίτλων, αξιών, λογαριασμών, μετρητών, μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων, χαρτοφυλακίων του Γιώργου Βουλγαράκη και της συζύγου του, Κατερίνας Πελέκη, ζήτησε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το υπουργείο Οικονομικών.


Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι διεξάγεται φορολογικός έλεγχος για τις χρήσεις από το 2000 έως και το 2008 στον πρώην υπουργό και στη γυναίκα του, στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση του Βατοπεδίου.

Το υπουργείο διευκρίνισε ότι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έχει εγκρίνει την πρόσβαση των οικονομικών επιθεωρητών στις πληροφορίες που είναι αναγκαίες για τη διενέργεια των ελέγχων.

Ο Γ. Βουλγαράκης δήλωσε έκπληκτος για τις εξελίξεις. "Είναι προφανές ότι υπόθεση έχει ξεπεράσει

Αφαιρέθηκαν οι Μεσογειακοί του 2013 από την Ελλάδα

Αφαιρέθηκαν οριστικά από Βόλο και Λάρισα οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013. Η ΔΕΜΑ συνεδρίασε στο Παρίσι και με ψήφους 12 προς 1 αποφάσισε να πάρει πίσω τη διοργάνωση από την Ελλάδα, καθώς έκρινε ότι η χώρα δεν μπορεί να ανταποκριθεί οικονομικά.


Βάσει του αρχικού προγραμματισμού, οι Αγώνες θα διεξάγονταν από τις 24 Ιουνίου μέχρι τις 3 Ιουλίου του 2013, παρουσία 4.000 αθλητών από 24 χώρες. Οι θεσσαλικές πόλεις πήραν το χρίσμα στις 27 Οκτωβρίου 2007 στην Πεσκάρα και το... έχασαν τρία χρόνια και κάτι αργότερα στο Παρίσι. Μεγάλο φαβορί για να πάρει το χρίσμα είναι ισπανική Ταραγόνα, ενώ ελκυστικό θεωρεί η ΔΕΜΑ το φάκελο της Μερσίνης. Η πόλη της Νότιας Τουρκίας, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Κύπρο, έχει -σύμφωνα με την επιτροπή, έτοιμες εγκαταστάσεις τόσο αθλητικές όσο και από πλευράς στέγασης αθλητών και θεατών.

Η απόφαση αυτή της ΔΕΜΑ λειτουργεί εν μέρει και ως ανακούφιση για την Ελλάδα, καθώς τον τελευταίο καιρό όλο και πλήθαιναν οι φωνές, ιδίως από την αντιπολίτευση κατά της διοργάνωσης των Αγώνων. Άλλωστε και στην πρώτη του αντίδραση ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος τονίζει ότι κάποιοι ανακουφίστηκαν απ' αυτή την απόφαση, ενώ έκανε λόγο και για “πολιτικά παιχνίδια”. "Είναι μια πολύ άσχημη εξέλιξη και βλάπτει σοβαρά το πρόσωπο

Να μην αυξηθούν τα εισιτήρια του ΟΑΣΑ ζητά από την κυβέρνηση οεμπορικός σύλλογος Πειραιά

Την επανεξέταση της τιμολογιακής πολιτικής του ΟΑΣΑ και την επαναφορά του μειωμένου κόστους εισιτηρίων ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά με επιστολή του από τους υπουργούς υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δ. Ρέππα, Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μ. Χρυσοχοΐδη.


Όπως σημειώνεται στην επιστολή: «η αναπροσαρμογή των τιμολογίων στα εισιτήρια, πραγματοποιείται σε μια εξαιρετικά δυσμενή οικονομική συγκυρία και επιβαρύνει περαιτέρω τους πολίτες, που ανήκουν σε κοινωνικά στρώματα, μεταξύ των οποίων και οι εργαζόμενοι, που δοκιμάζονται σκληρά από τα αλληλοδιάδοχα οικονομικά μέτρα, εξέλιξη, που ως γνωστόν, έχει

Ξεκινά η καταγραφή των κατοικιών

Το έργο της προμέτρησης των κατοικιών της χώρας, στο πλαίσιο των προαπογραφικών εργασιών για τη γενική απογραφή του πληθυσμού, των κατοικιών και των κτιρίων, άρχισε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.


Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΣΤΑΤ, η προμέτρηση των κατοικιών θα βοηθήσει στο διαχωρισμό των 94 εποπτειών όλης της χώρας σε ισοδύναμους απογραφικούς τομείς και απογραφικά τμήματα, που στη συνέχεια θα βοηθήσει στην

Μέχρι πότε θα ισχύουν τα παλιά εισιτήρια του ΟΑΣΑ

Από την προσεχή Τρίτη 1η Φεβρουαρίου τίθενται σε ισχύ οι νέες αυξημένες τιμές στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών.


Σε ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΑ διευκρινίζει πως τα εισιτήρια με την παλαιά τιμή, μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα μέσα μαζικής μεταφοράς, μέχρι και τη Δευτέρα 14/2/2011.

Από την επόμενη Τρίτη, 15/2/2011 και για διάστημα 1,5 μήνα, δηλαδή μέχρι και την Παρασκευή 1/4/2011, τα παλαιά εισιτήρια θα ανταλλάσσονται με ισόποσης αξίας νέα

Η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη λίμνη Κορώνεια

Σύμφωνα με τις πρώτες αντιδράσεις, η παραπομπή της Ελλάδας, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το θέμα της Κορώνειας αποδίδεται στην αδράνεια των αρμόδιων υπουργείων και της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.


«Δυστυχώς η Ελλάδα πληρώνει την αδράνεια των αρμόδιων υπουργείων, που δεν προχώρησαν κανένα έργο. Αυτά τα έργα περιγράφει η απόφαση. Οι δικομανείς μπορεί να χαίρονται, όμως η Νομαρχία ήταν η μόνη που προχώρησε τα έργα αρμοδιότητάς της, ενώ φωνάζουμε εδώ και χρόνια για τα υπουργεία», δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, προσθέτοντας ότι η λίμνη έχει και πάλι νερό, χάρη στα έργα της Νομαρχίας.

Η παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη ρύπανση της λίμνης Κορώνειας, ύστερα από σύσταση του Επιτρόπου, αρμόδιου για το περιβάλλον, Γιάνες Ποτότσνικ, ήταν κάτι για το οποίο είχαν προειδοποιήσει επανειλημμένα οι Οικολόγοι Πράσινοι και ιδιαίτερα ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωσή τους.

Οι Οικολόγοι κατηγορούν τη διοίκηση Ψωμιάδη, θεωρώντας ότι «φέρει βαρύτατες ευθύνες για το

Στην φυλακή ο Νικολόπουλος

Στις φυλακές οδηγήθηκε μετά την απολογία του ο Μιχάλης Νικολόπουλος ο οποίος απολογήθηκε για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία  Πυρήνων της Φωτιάς. Ο κατηγορούμενος έδωσε τυπική απολογία

Δεμένα τα πλοία λόγω των ανέμων

Με προβλήματα διεξάγονται από το πρωί ορισμένα δρομολόγια πλοίων λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη. Κλειστή είναι η πορθμειακή γραμμή Ρίου-Αντιρρίου.


Μεταξύ Πειραιά και Σαλαμίνας δεν εκτελούν δρομολόγια τα μικρά σκάφη αλλά κατά τα άλλα η γραμμή λειτουργεί κανονικά.

Στον Αργοσαρωνικό Κόλπο ματαιώθηκε το δρομολόγιο ιπτάμενου δελφινιού με προορισμό τον Πόρο, την Ύδρα και τις Σπέτσες.

Κλειστή είναι η πορθμειακή γραμμή Πρίνου-Καβάλας και η σύνδεση Σποράδων- Αγίου

«Καμία νομιμοποίηση οικονομικών μεταναστών»

Τεράστιες «πολιτικές και κυρίως κοινωνικές ευθύνες» καταλόγισε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης σε όλους όσοι «υποκινώντας και οργανώνοντας την κατάληψη της Νομικής έθεσαν στην πραγματικότητα σε ασύλληπτο κίνδυνο τη χώρα και την ελληνική κοινωνία», όπως είπε σε ερώτηση δημοσιογράφων στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για το θέμα της Νομικής Σχολής.


«Η φέρουσα ικανότητα της Ελλάδας να δεχθεί και άλλους οικονομικούς μετανάστες έχει προ πολλού εξαντληθεί. Η θέση μας, όπως απέδειξε και η λήξη της κατάληψης, ότι δεν θα πραγματοποιηθεί καμία

Πράσινο φως από την επιτροπή ανταγωνισμού για Unilever - ΕΒΓΑ

Στην υπογραφή συμφωνίας βάσει της οποίας η Unilever αποκτά τις μάρκες παγωτού της ΕΒΓΑ (μεταξύ των οποίων τα Scandal, Variete και Karabola), καθώς επίσης και το δίκτυο διανομής τους, προχώρησαν οι εταιρίες Unilever και ΕΒΓΑ, σε συνέχεια της θετικής γνωμοδότησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού.


Η ΕΒΓΑ διατηρεί τις παραγωγικές εγκαταστάσεις και το κέντρο αποθήκευσής της και θα παράγει τόσο τα υπάρχοντα παγωτά ΕΒΓΑ καθώς και ορισμένα παγωτά της Unilever για την εγχώριο αγορά και το εξωτερικό.

Μέσα από τη στρατηγική αυτή συνεργασία, εμπλουτίζεται σημαντικά το χαρτοφυλάκιο των παγωτών της Unilever στην χώρα μας, φέρνοντας το παγωτό ακόμη πιο κοντά στον Έλληνα καταναλωτή μέσα

Το ΛΑΟΣ ρωτά για την μετεγκατάσταση των μεταναστών στο μέγαρο Υπατία

Εάν παραχωρήθηκε έναντι μισθώματος το Μέγαρο Υπατία- όπου μετεγκαταστάθηκαν οι μετανάστες της Νομικής- και στην περίπτωση αυτή πόσο είναι το μίσθωμα αυτό και ποιος το καταβάλλει, ρωτάνε τρεις βουλευτές του ΛΑΟΣ τους υπουργούς Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας.


Οι Βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. Αθ. Πλεύρης, Αδ. Γεωργιάδης και Μ. Βορίδης ρωτούν επίσης «για ποιο λόγο δεν τηρήθηκαν οι διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που εφαρμόζονται σε όλους όσους τελούν αξιόποινες πράξεις;»

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Με τη χθεσινή σας απόφαση μεταφέρατε τους λαθρομετανάστες, που με περισσό θράσος παράνομα κατέλαβαν την Νομική Σχολή, σε ακίνητο ιδιωτικής ιδιοκτησίας.

Συνεπώς ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί,

Α) Το ακίνητο παραχωρήθηκε έναντι μισθώματος και εάν ναι ποιού ποσού και ποιος το καταβάλει;

Β) Για ποιο λόγο δεν τηρήθηκαν οι διατάξεις του ΚΠΔ που εφαρμόζονται σε όλους όσους τελούν

Εγκαινιάζεται αύριο το πρώτο μουσείο σοκολάτας

Εκατόν πενήντα... κεράκια σβήνει φέτος η σοκολάτα Υγείας Παυλίδη και η γνωστή σοκολατοποιία δίνει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να ζήσουν από κοντά μία μοναδική, «σοκολατένια» εμπειρία, σε ένα Μουσείο διαφορετικό από όλα τα άλλα - στο Μουσείο Σοκολάτας Υγείας Παυλίδη.


Μέσα στο Μουσείο, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την ιστορία της διάσημης Σοκολάτας από το 1861 μέχρι σήμερα, να αποκτήσουν μία πρώτη ιδέα για το πώς λειτουργεί η γραμμή παραγωγής στο Εργοστάσιο Παυλίδη, να δουν την έκθεση συσκευασιών Υγείας Παυλίδη, την οποία έστησαν φοιτητές του Κολλεγίου Βακαλό Art&Design αποκλειστικά για την επέτειο των 150 χρόνων και να απολαύσουν σοκολατένιες λιχουδιές.

Επιπλέον, οι μικροί επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν και να απασχοληθούν δημιουργικά σε δραστηριότητες ειδικά σχεδιασμένες από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο.

Με την αφορμή της επετείου, η Υγείας Παυλίδη συνεργάζεται με την Μ.Κ.Ο. «Ανοιχτή Αγκαλιά», για να προσφέρει την υποστήριξή της σε παιδιά που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις και νοσηλεύονται

Φυτά ανιχνεύουν βόμβες

Βιολόγοι κατόρθωσαν να «διδάξουν» στις πρωτεΐνες των φυτών να αλλάζουν χρώμα, όταν «αισθάνονται» την παρουσία ορισμένων χημικών ουσιών, που περιέχονται στις βόμβες (π.χ. ΤΝΤ).


Όπως μάλιστα δήλωσαν, τα φυτά είναι εξίσου καλά, αν όχι καλύτερα από τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, στον εντοπισμό των εκρηκτικών. Το φυτό μπορεί να «νιώσει» μόλις το 1 εκατοστό της ποσότητας εκρηκτικού που χρειάζεται να μυρίσει ένας σκύλος για να βρει τη βόμβα.

Μόλις το φυτό εντοπίσει μια τέτοια ουσία, ενεργοποιεί ένα εσωτερικό μηχανισμό που οδηγεί στην απώλεια της χλωροφύλλης που δίνει το πράσινο χρώμα στα φύλλα και έτσι προκαλεί την μετατροπή τους σε λευκά. Οποιοδήποτε φυτό, και όχι μόνο κάποιο συγκεκριμένο, θα μπορούσε να «εκπαιδευθεί» να ανιχνεύει βόμβες.

Σύμφωνα με τους αμερικανούς ερευνητές σε τρία έως το πολύ επτά χρόνια, θα έχει καταστεί εφικτή

Σε οίκημα του 20ου αιώνα μεταφέρθηκαν οι μετανάστες

Σε ένα κτίριο 1.240 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο χτίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα από τον κορυφαίο Έλληνα αρχιτέκτονα Αλέξανδρο Νικολούδη, στεγάζονται από τα ξημερώματα οι 236 μετανάστες που απομακρύνθηκαν τα ξημερώματα από τη Νομική Σχολή.


Οι μετανάστες που εργάζονταν στα Χανιά επί χρόνια, χωρίς ένσημα και με μεροκάματο πείνας, θα παραμείνουν στο πρόσφατα ανακαινισμένο μέγαρο Υπατία για τις επόμενες 15 ημέρες, προκειμένου να συνεχίσουν την απεργία πείνας και τον αγώνα για την νομιμοποίηση όλων των μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μας.

Το κτίριο βρίσκεται απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών και αποτελεί ένα από τα

Τα εμφυτεύματα σιλικόνης ύποπτα για σπάνια μορφή καρκίνου

Οι γυναίκες με εμφυτεύματα σιλικόνης ενδέχεται να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης αναπλαστικού λεμφώματος από μεγάλα κύτταρα σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής υπηρεσίας τροφίμων και φαρμάκων.


Ιδιαίτερα κινδυνεύει ο ουλώδης ιστός δίπλα στα εμφυτεύματα. Η υπηρεσία κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό αφού εντόπισε εξήντα περιστατικά από το 1997 μέχρι σήμερα.

Ωστόσο, η αμερικανική υπηρεσία ζήτησε από τους γιατρούς να δώσουν στοιχεία από ασθενείς τους για να εξακριβωθεί ή να διαψευστεί ο κίνδυνος. Μέχρι τότε, η υπηρεσία ανακοίνωσε ότι θα εξακολουθήσει να θεωρεί ασφαλή τόσο τα εμφυτεύματα σιλικόνης όσο και τα αλατούχα εμφυτεύματα, τονίζοντας ότι οι

Παγκόσμια ημέρα προστασίας δεδομένων

Την ανάγκη εξισορρόπησης της ιδιωτικής ζωής με την ελεύθερη ροή πληροφοριών τονίζουν ευρωπαίοι αξιωματούχοι, με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα προστασίας δεδομένων.


Σε δηλώσεις τους στο Στρασβούργο, η αρμόδια Επίτροπος της ΕΕ Βίβιαν Ρέντινγκ και ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρμπγιον Ζάγκλαντ σημείωσαν ότι η ημέρα αυτή έχει ως στόχο να δώσει στους ανθρώπους την ευκαιρία να μάθουν τι είδους προσωπικά δεδομένα συλλέγονται, υποβάλλονται σε επεξεργασία και αποθηκεύονται και ποια είναι τα δικαιώματά τους σε σχέση με την επεξεργασία αυτή.

Όπως διαβεβαίωσε η κ. Ρέντινγκ, μέσα στο 2011 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ανακοινώσει τις προτάσεις της για την προστασία των προσωπικών δεδομένων που διακινούνται στο Διαδίκτυο, επισημαίνοντας ότι «η αποτελεσματική προστασία των δεδομένων είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και στηρίζει άλλα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες».

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΣτΕ Θόρμπγιον Ζάγκλαντ υποστήριξε ότι, η προστασία των δικαιωμάτων της ιδιωτικής ζωής είναι, περισσότερο από ποτέ, αναγκαία σήμερα, που η ταχεία ανάπτυξη της τεχνολογίας των πληροφοριών, κάνει τα συγκεκριμένα δικαιώματα

Εκτός ελέγχου τα χρέη του Δημοσίου

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι τεχνοκράτες της τρόικας που επισκέφτηκαν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και την Ελληνική Στατιστική. Ανακάλυψαν ότι τα χρέη του Δημοσίου όχι μόνο δεν μειώθηκαν αλλά πλέον βρίσκονται… εκτός έλεγχου!

Υπουργεία, Δημόσιες επιχειρήσεις, νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία δήμοι και κοινότητες χρωστούν κοντά στα 9 δισ. ευρώ και σχέδιο ρύθμισης οφειλών υπάρχει μονό για τα παλιά χρέη των νοσοκομείων ύψους 5,3 δισ. ευρώ.

Ασφαλιστικό

Οι εμπειρογνώμονες της τρόικα έκαναν φύλο και φτερό τις πολυσέλιδες αναλογιστικές μελέτες για 4 τα μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία ώστε να αποτυπώσουν τις δίκες τους εκτιμήσεις για συνταξιοδοτικές δαπάνες έως το 2060 κάτι που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό εάν θα μπει νέο μαχαίρι

Με πορεία άφησαν τη Νομική

Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις και διαρκείς παλινδρομήσεις, έγινε δυνατό να επιτευχθεί συμφωνία για την εκκένωση του κτιρίου της Νομικής


.Η νύχτα ήταν μεγάλη και δύσκολη. Οι διαπραγματεύσεις, εκεί που έμοιαζε να οδηγούνται σε λύση, κατέληγαν σε αδιέξοδο.

Στη 1 το πρωί, οι μετανάστες είχαν συμφωνήσει να μεταφερθούν στο κτήριο της Πατησίων. Ομως ο ιδιοκτήτης δήλωσε πως εκεί βρίσκονται πολύτιμοι πίνακες και η μεταστέγαση των μεταναστών θα πρέπει να γίνει το πρωί, αφού αδειάσει ο χώρος. Ακολούθησαν νέες διαβουλεύσεις και, τελικά, στις 3.30 οι μετανάστες μετά από την -οριστική όπως αποδείχθηκε- συμφωνία, ξεκίνησαν πορεία προς την Πατησίων. Προηγούνταν δυνάμεις της Αστυνομίας, αλλά σε διακριτική απόσταση, περίπου δυο οικοδομικών τετραγώνων, και ακολουθούσαν μετανάστες και συμπαραστάτες τους, γύρω στα χίλια άτομα, με πανό και συνθήματα. Στις 4 είχαν φτάσει στη συμβολή των οδών Πατησίων και Ηπείρου, όπου θα στεγαστούν για το