www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Ποιοι θα υποβάλλουν υποχρεωτικά ηλεκτρονικά τη φορολογική τους δήλωση


Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΚΕΠΥΟ Χάρη Θεοχάρη, περίπου 1,2 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και συγκεκριμένα το Ε1.

Ο κ. Θεοχάρης είπε πως στόχος είναι οι φορολογούμενοι που θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις τους να φτάσουν τα 4 εκατομμύρια. Η επιλογή των υπόχρεων που θα πρέπει να ακολουθήσουν την ηλεκτρονική οδό θα γίνει με βάση εισοδηματικά κριτήρια. Θα θεσπιστεί δηλαδή ένα

Εξεταστική για έλλειμμα: Εκτός λίστας μαρτύρων 14 άτομα


Την αποκοπή δεκατεσσάρων μαρτύρων από την αρχική λίστα των προς εξέταση προσώπων, αποφάσισε για λόγους συντόμευσης της διαδικασίας η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τις καταγγελίες περί διόγκωσης του ελλείμματος του 2009.

Ειδικότερα, πρόκειται για την Λούκα Κατσέλη (πρώην υπουργό Οικονομίας), τον Σπύρο Ευσταθόπουλο και τον Γιώργο Πετράκο (πρώην και νυν γραμματείς Επενδύσεων και Ανάπτυξης του υπουργείου Οικονομικών), τον Αθανάσιο Σκορδά (πρώην γ.γ. Φορολογικών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών), τον Σάββα

Από το Σεπτέμβριο ο πράσινος δακτύλιος


Το Σεπτέμβριο θα εφαρμοστεί ο πράσινος δακτύλιος στην Αθήνα, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο για τα θέματα του υπουργείου, σε συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Με την εφαρμογή του μέτρου θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των σύγχρονων αυτοκινήτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας ανεξαρτήτως αριθμού κυκλοφορίας, ενώ για τα παλαιότερα θα ισχύει το σύστημα των μονών - ζυγών και για τα ρυπογόνα θα επιτρέπεται η είσοδος στο κέντρο μόνο τις ημέρες και ώρες που δεν ισχύει ο δακτύλιος.

Η ενημέρωση του Πρωθυπουργού επικεντρώθηκε στην πορεία των αποκρατικοποιήσεων και της απελευθέρωσης των αγορών στο χώρο της ενέργειας, το διαγωνισμό για τις σεισμικές έρευνες

Στήριξη υφυπουργών στον Ευ. Βενιζέλο


Την στήριξή τους στον Ευ. Βενιζέλο εξέφρασαν επτά αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, με τους οποίους συναντήθηκε ο υπουργός Οικονομικών αργά το μεσημέρι.

Οι κ.κ. Φ. Σαχινίδης, Σ. Ξυνίδης, Θ. Μωραϊτης, Μ. Μπόλαρης, Γ. Πεταλωτής, Εμ. Όθωνας και Ι. Δριβελέγκας, οι οποίοι το προηγούμενο διάστημα έχουν διατυπώσει κοινές θέσεις για την προοπτική του ΠΑΣΟΚ

Αρχισε η συζήτηση της αίτησης υπαγωγής της Ελευθεροτυπίας στο άρθρο 99


Στις 19 Μαρτίου θα συνεχιστεί ενώπιον του Πρωτοδικείου η συζήτηση της αίτησης της «Χ.Κ.Τεγόπουλος», που εκδίδει την εφημερίδα Ελευθεροτυπία, για την υπαγωγή της στο καθεστώς του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά το μεσημέρι και διεκόπη λόγω λήξης του ωραρίου.

Στο δικαστήριο εξετάστηκε στέλεχος των οικονομικών υπηρεσιών της επιχείρησης, ως μάρτυρας εκ μέρους της αιτούσας, ο οποίος κατέθεσε ότι «το μόνο περιουσιακό στοιχείο της εφημερίδας είναι ο τίτλος της». Όπως ανέφερε ο μάρτυρας «η

Αγωγές για δεδουλευμένα καταθέτουν οι δικαστικοί υπάλληλοι


Αγωγές κατά του Δημοσίου και κατά των προϊσταμένων των δικαστηρίων θα καταθέσουν μέσα στις επόμενες ημέρες οι δικαστικοί υπάλληλοι της Αθήνας για μη καταβολή δεδουλευμένων, ενώ θα ακολουθήσουν αγωγές από δικαστικούς υπαλλήλους και των άλλων δικαστηρίων της χώρας.

Συγκεκριμένα, κατά τη σημερινή Γενική Συνέλευση των δικαστικών υπαλλήλων (Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος), η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών, αποφασίσθηκε οι δικαστικοί υπάλληλοι της Αθήνας να καταθέσουν αγωγές κατά των υπουργών Δικαιοσύνης και Οικονομικών Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και Ευάγγελου Βενιζέλου αντίστοιχα και κατά των διευθυνόντων στα δικαστήρια, με τις οποίες θα διεκδικούν συνολικά περίπου 45.000

Εξηγήσεις Γ. Δημητρακόπουλου για το πόθεν έσχες


Την αρμόδια Διεύθυνση της Βουλής επισκέφθηκε ο πρώην ευρωβουλευτής Γιώργος Δημητρακόπουλος με αφορμή το ζήτημα που δημιουργήθηκε σχετικά με την δήλωσή του για το «πόθεν έσχες» και εμβάσματα του στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής, κατά την ταυτοποίηση που έκανε, στα πορίσματα των ορκωτών ελεγκτών με τα «πόθεν έσχες» όλων των πολιτικών που είναι στη λίστα του υπουργείου Οικονομικών με εμβάσματα στο εξωτερικό πάνω από 100.000 ευρώ, διαπίστωσε ότι ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ δεν είχε υποβάλει δήλωση περιουσιακής του κατάστασης, παρότι του είχε ζητηθεί.

Σήμερα ο κ. Δημητρακόπουλος υπέβαλε τη δήλωσή του για το «πόθεν έσχες», η οποία, όπως εξήγησε σε δήλωσή του, υπήρξε καθυστερημένη λόγω προσωπικού του ζητήματος, «για πρώτη

Δικογραφίες σε βάρος 10 ατόμων για τα επεισόδια στην παρέλαση στη Ρόδο


Δικογραφίες σε βάρος 10 ατόμων σχημάτισε η Αστυνομία της Ρόδου για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη διάρκεια της παρέλασης για την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα με αποδέκτες και πάλι πολιτικά πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, η Αστυνομία σχημάτισε αυτόφωρη δικογραφία σε βάρος οκτώ ημεδαπών, ηλικίας από 16 έως 38 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, απείθειας, αντίστασης, απρόκλητης σωματικής βλάβης και παράνομης οπλοκατοχής.

Επιπλέον δικογραφία σχηματίστηκε σε

Αυξάνονται οι αποδοχές δικηγόρων του Δημοσίου


Κατά 10%-15% αυξάνονται σταδιακά σε βάθος χρόνου οι αποδοχές των έμμισθων δικηγόρων του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ, των ΟΤΑ και του ΟΓΑ, αναδρομικά από 1η Νοεμβρίου 2011.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την απόφαση (28.2.2012) του υπουργού Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου, του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Ρόβλια και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη, οι αποδοχές (βασικός μισθός) των εμμίσθων δικηγόρων οι οποίοι μπορούν να παρασταθούν στο Πρωτοδικείο ανέρχονται στα 1.250 ευρώ, των εμμίσθων δικηγόρων οι οποίοι μπορούν να παρασταθούν στο Εφετείο στα 1.652 ευρώ και των δικηγόρων οι οποίοι μπορούν να παρασταθούν στα τρία μεγάλα δικαστήρια της χώρας Συμβούλιο της

Καμία αλλαγή στα εισοδηματικά κριτήρια και τα ποσά του ΕΚΑΣ το 2012


Στα επίπεδα του 2011 παραμένουν τόσο τα εισοδηματικά κριτήρια όσο και τα ποσά του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ), σύμφωνα με εγκύλιο που εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Συγκεκριμένα, τα ποσά του Ε.Κ.Α.Σ. διαμορφώνονται κατά περίπτωση ως εξής:
α) Για συνολικά ποσά εισοδήματος από συντάξεις (κύριες και επικουρικές), μισθούς, ημερομίσθια και λοιπά επιδόματα και μέχρι 7.715,65

Δέσμευση Π. Οικονόμου για πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων


Για πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων, μέσω ηλεκτρονικού ελέγχου εισροών και εκροών σε όλα τα στάδια της διακίνησης, δεσμεύθηκε σήμερα στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου.

«Υπάρχει δέσμευση ότι θα υπάρξει ηλεκτρονικός έλεγχος εισροών και εκροών σε όλα τα στάδια διακίνησης, και μάλιστα δέσμευση του ίδιου του πρωθυπουργού», ανέφερε και συμπλήρωσε πως το υπουργείο βρίσκεται σε διαρκή διάλογο με τους φορείς της αγοράς και μόλις αυτός ολοκληρωθεί, θα παρουσιαστεί σχέδιο νόμου.

Πάντως, ο κ. Οικονόμου παραδέχθηκε πως δεν υπάρχει μέχρι τώρα επαρκής συντονισμός των υπουργείων ούτε και πολιτική βούληση για να υπάρξει συντονισμός τους, σημείωσε ωστόσο ότι

Αποπομπή του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ ζητούν Κουρουμπλής - Παπαδημούλης


Την αποπομπή του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου ζητούν ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης με επιστολή που συνυπογράφουν προς τον πρόεδρο της Βουλής.

Η επιστολή έρχεται σε συνέχεια της χθεσινής παρέμβασης του κ. Κουρουμπλή κατά την πρώτη συνεδρίαση της αρμοδιας Εξεταστικής Επιτροπής, με την κατάθεση αντίγραφου ηλεκτρονικής επιστολής που είχε αποστείλει τον Οκτώβριο του 2010 ο κ. Γεωργίου στον επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν. Με την επιστολή αυτή ο κ. Γεωργίου ζητούσε να αλλάξει ο νόμος για την ΕΛ.ΣΤΑΤ

Αντιδράσεων συνέχεια για το χάος με το τέλος ακινήτων


Ταλαιπωρίας συνέχεια για εκατοντάδες καταναλωτές στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ όπου και σήμερα σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές εξαιτίας του χάους που επικρατεί με το θέμα της πληρωμής του τέλους ακινήτων. Πολλοί ήταν αυτοί που ήθελαν να πληρώσουν μόνο ό,τι αντιστοιχεί στην κατανάλωση ρεύματος, με τους υπαλλήλους της ΔΕΗ όμως να τους εξηγούν ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται και το αλαλούμ συνεχίζεται.

Δεν υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το ειδικό τέλος ακινήτων, αλλά δημοσιογραφικές πληροφορίες από τη διάσκεψη, οι οποίες όμως δεν διαφέρουν τίποτα από τη ρύθμιση που έχουμε κάνει για το θέμα, υποστήριξε σε δηλώσεις του στο

Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί


Τα νέα τους πόστα καταλαμβάνουν και επίσημα μετά από την ορκωμοσία τους ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, η υπουργός Ανάπτυξης Αννα Διαμαντοπούλου, ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης και οι κ.κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Ελευθέριος Οικονόμου, υπουργός και υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αντίστοιχα.

Ο μίνι ανασχηματισμός ήταν αναπόφευκτος μετά την παραίτηση του Χρήστου Παπουτσή από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, καθώς για αντικαταστάτης του επιλέχθηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Η κενή θέση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας καλύφθηκε από την Αννα Διαμαντοπούλου, που άφησε την καρέκλα της στο υπουργείο Παιδείας σε πρόσωπο

«Παράθυρο» ΥΠΕΚΑ για τακτοποίηση αυθαίρετων οικισμών

«Παράθυρο» για τη «τακτοποίηση» δεκάδων αυθαίρετων οικισμών οι οποίοι έχουν χτιστεί σε δασικές εκτάσεις ανά την Ελλάδα ανοίγει το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Με υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 470/28-2-2012) ορίζονται η διαδικασία, τα στοιχεία και τα δικαιολογητικά τεκμηρίωσης της αιτίας μεταβολής της δασικής μορφής εκτάσεων εντός οικισμών, οι οποίοι στερούνται νόμιμης έγκρισης.

Το υπουργείο ζητά από τους δήμους μια σειρά από δικαιολογητικά αναφορικά με τις αιτίες και τα στοιχεία αλλαγής χρήσης προκειμένου να συνταχθεί πλήρης έκθεση για τις περιοχές οικισμών οι οποίοι στους υπό ανάρτηση

Αυλαία για τη Σμαρούλα Γιούλη

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο σκόρπισε ο θάνατος της ηθοποιού Σμαρούλας Γιούλη, η οποία έφυγε σήμερα το πρωί, σε ηλικία 78 ετών.

Η αρχή του τέλους γράφτηκε τρεις μήνες πριν, όταν ο σύντροφος της ζωής της, θεατρικός συγγραφέας κι επιχειρηματίας Βαγγέλης Λειβαδάς, έφυγε από τη ζωή με άδικο και αποτρόπαιο τρόπο, καθώς κάηκε ζωντανός μέσα στο σπίτι τους, στη Γλυφάδα Αττικής.

Η Σμαρούλα Γιούλη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1934. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Δημήτρη Ροντήρη και συνέχισε με

Κίνητρα για τη απόσυρση ρυπογόνων αυτοκινήτων

Παρατείνεται μέχρι το τέλος του 2012, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ψηφίσθηκε ήδη από την Βουλή, η διαδικασία χορήγησης κινήτρων για την αντικατάσταση αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας.

Οι διατάξεις της απόφασης αυτής έχουν εφαρμογή για επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης κυλινδρισμού κινητήρα μέχρι 2.000 κυβικών εκατοστών που παραλαμβάνονται σε αντικατάσταση επιβατικών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης παλαιάς τεχνολογίας για τα οποία έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα μέχρι 31-12-1998 που αποσύρονται από την κυκλοφορία για καταστροφή, με τις

Σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Αττική

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ένοπλες ληστείες, στη δυτική Αττική και τον Πειραιά.

Μέχρι στιγμής, οι άνδρες της ασφάλειας Αττικής έχουν συλλάβει εννιά άτομα.

Σε πολλά από τα «χτυπήματά» τους οι κακοποιοί είχαν τραυματίσει

ΔΗΣΥ: Αντί να λύνει τα προβλήματα η κυβέρνηση ανακατεύει την τράπουλα


Βολές κατά της κυβέρνησης για τον ανασχηματισμό εκτόξευσε η Δημοκρατική Συμμαχία.

«Λουκέτα στις επιχειρήσεις και ακρίβεια στην αγορά, πρωτοφανής εγκληματικότητα σε κάθε επίπεδο σε κάθε γειτονιά, ομηρία των πανεπιστημίων από αριστερές ομάδες και κλειστές συντεχνίες.

Αντί λοιπόν η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ να λύνει αυτά τα προβλήματα εφαρμόζοντας γενναίες πολιτικές

Επεισόδια σε παρέλαση στη Ρόδο





Αποδέκτες της οργής πολιτών έγιναν και πάλι πολιτικά πρόσωπα, αυτή τη φορά στη Ρόδο, στη διάρκεια της παρέλασης για την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα, καθώς ξέσπασαν

ΕΛΚΕΚΑ: Ακριβότερη κατά 12,5% η βενζίνη


Ακριβότερη κατά 12,5% είναι φέτος, σε σχέση με πέρυσι, η βενζίνη, σύμφωνα με το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ).

Συγκεκριμένα, ο οδηγός ενός μεσαίου κυβισμού 1400 αυτοκινήτου, ο οποίος διανύει το μήνα 1.250 χιλιόμετρα με κατανάλωση 9 λίτρα/100 χιλ με τιμή λίτρου 1,57 το Μάρτη του 2011

Γ. Μπαμπινιώτης: Η στιγμή δεν χωρά αρνήσεις


Οι δύσκολες στιγμές που βιώνει η χώρα δεν χωρούν αρνήσεις όταν κάποιος καλείται να προσφέρει. Με τη φράση αυτή ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης εξήγησε μιλώντας στο ρ/σ Radio 9, γιατί είπε «ναι» στη πρόταση που του έγινε να αναλάβει τα ηνία του υπουργείου Παιδείας.

Πάω με μία διάθεση μόνο να προσφέρω κάποιες υπηρεσίες αυτό το διάστημα, δεν έχω πολιτικές βλέψεις, ούτε είχα υπόψη μου να αναλάβω τέτοια πόστα, κάνω μία εξαίρεση στον εαυτό μου και τη συνείδησή μου γιατί η χώρα περνά δύσκολες στιγμές που δεν χωρούν αρνήσεις όταν κάποιος καλείται να προσφέρει, αν μπορεί, και νομίζω ότι κάτι θα

Θα έχετε πρόσβαση στο internet την Πέμπτη;


Το Νοέμβριο του 2011 το FBI εντόπισε μια ομάδα 6 χάκερ απο την Εσθονία οι οποίοι απο το 2007 είχαν καταφέρει με τον ιό του DNSChanger να μολύνουν εκατομμύρια επιχειρήσεις και υπολογιστές σε όλο τον κόσμο. Το FBI αναμένεται την Πέμπτη, 8 Μαρτίου, να θέσει εκτός λειτουργίας τους servers που

Δική της πλατφόρμα δημιουργεί η Zynga

Μια δική της αυτόνομη πλατφόρμα την οποία θα ελέγχει πλήρως δημιούργησε η δημοφιλής εταιρεία παιχνιδιών Zynga. Στόχος της να απεξαρτηθεί από το Facebook και να δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να παίζουν όλα τα παιχνίδια που μέχρι τώρα ήταν διαθέσιμα μόνο στο Facebook.


Η πλατφόρμα της εταιρείας βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο ενώ τα παιχνίδια που είναι διαθέσιμα είναι τα

Η μετόπη του «Ευαγγελισμού», μεταφέρθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης


Ένα από τα πιο ωραία κομμάτια του Παρθενώνα, η εκπληκτική βόρεια μετόπη, κατέβηκε από τον ναό, προκειμένου να μεταφερθεί στις 25 Μαρτίου στο Μουσείο της Ακρόπολης. Η ημερομηνία δεν είναι τυχαία γιατί, η συγκεκριμένη μετώπη διεσώθη από την καταστροφή του 5ου μ. Χ. αιώνα γιατί θεωρήθηκε πως συμβολίζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Η μετόπη θα πάρει τη θέση της στην αίθουσα του Παρθενώνα ενώ την ίδια ημέρα το μουσείο θα είναι ανοικτό από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του

Επαναλαμβανόμενες απεργίες από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους


Εικοσιτετράωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες ξεκινούν από σήμερα οι σωφρονιστικού υπάλληλοι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες που επικρατούν στις φυλακές και για τη μη καταβολή νυκτερινής απασχόλησης.

Λόγων των κινητοποιήσεων δεν θα γίνονται

Υπό κατάληψη το ταμείο των αστυνομικών

Συμβολική κατάληψη πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί συνδικαλιστές αστυνομικοί έξω από το ταμείο τους (ΤΕΑΠΑΣΑ), που βρίσκεται στην οδό

Ανακοινώθηκε ο μίνι ανασχηματισμός


To μίνι ανασχηματισμό, μετά την αποχώρηση του Χρήστου Παπουτσή από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Με απόφαση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος αποχωρεί από το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, στο οποίο μετακινείται η Αννα Διαμαντοπούλου.

Την κ. Διαμαντοπούλου διαδέχεται

Ο καιρός στις 07.03.2012


Τοπικές βροχές κυρίως στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, με εντονότερα και πιο εκτεταμένα φαινόμενα τις βραδινές ώρες, χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο, και μικρή πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν το βράδυ στα δυτικά και πιθανόν τοπικά στα νότια, ενώ τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -3 έως 8 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 6 έως 17, στην Κεντρική Ελλάδα από 2 έως 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 16 και στα νησιά του Αιγαίου από 6 έως 15 βαθμούς, αλλά στην Κρήτη και στα