www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Σε εξέλιξη το υπουργικό συμβούλιο

Τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για την απομείωση του ελληνικού χρέους, αναλύει ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών, στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, ενώ εκτιμάται ότι στη συνεδρίαση θα γίνουν αναφορές και για την ψήφιση

«Η οικονομία μας έχει πτωχεύσει από πολύ καιρό»

Την απογοήτευσή του εξέφρασε ο γνωστός οικονομολόγος Αδαμάντιος Πεπελάσης, οποίος σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 τόνισε ότι «η οικονομία μας έχει πτωχεύσει από πολύ καιρό», ενώ ανέφερε ότι η χώρα εισέρχεται σε ένα παρατεταμένο Γολγοθά».

Παράλληλα εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον του πολιτικού συστήματος αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θέλουν ούτε τούτη την έσχατη στιγμή να δουν πως οι ίδιοι αυτοί και άλλοι είναι υπεύθυνοι για το κατάντημα της χώρας μας και της οικονομίας μας».

«Δεν είναι πως τα βλέπω, είναι πως αισθάνομαι ότι θα τα δούμε σε λίγο. Δεν έχω υπόψη μου όλο το κείμενο αυτού που αποφασίσθηκε χθες, άκουσα πολλά και διάφορα σήμερα, από τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις, δεν έχω μελετήσει το κείμενο, αλλά δεν νομίζω ότι τουλάχιστον το χρειαζόμουνα.

Ο δρόμος είναι ήδη καθορισμένος και προχωρούμε με ταχύτητα εκεί που τελικά θα φτάσουμε. Εγώ θα έλεγα όμως προτού πούμε οτιδήποτε, και προτού κρίνουμε αυτά τα πράγματα, οι υπεύθυνοι, αυτό που μας έφεραν εδώ, τα τελευταία δυο χρόνια, γονυπετείς να ζητήσουν συγνώμη από τον

Νέες εξαιρέσεις από τον κεφαλικό φόρο

Ακόμα και το τεκμαρτό εισόδημα δεν θα συνυπολογίζεται στην επιβολής της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στην περίπτωση των ανέργων που εξαιρούνται από την καταβολή του φόρους. Αυτό προσδιορίζεται σε εγκύκλιο του υπουργείου οικονομικών που παρέχει οδηγίες για συγκεκριμένες περιπτώσεις για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης στα φυσικά πρόσωπα, την έκτακτη εισφορά σε αντικειμενικές δαπάνες και το τέλος επιτηδεύματος. Συγκεκριμένα προσδιορίζονται τα εξής:

Ο φορολογούμενος που διέκοψε την εργασία του για να εκπληρώσει την στρατιωτική του θητεία, εξαιρείται της εισφοράς αλληλεγγύης, καθ' όσον εκπληρώνει την υποχρέωση του προς την πολιτεία, με την προϋπόθεση ότι κατά τον χρόνο της βεβαίωσης δεν έχει πραγματικά εισοδήματα.

Σε περίπτωση θανάτου του υπόχρεου, οι κληρονόμοι του ευθύνονται για την καταβολή του ποσού

«Η επόμενη μέρα θέλει δουλειά»

«Για πολύ σημαντικά αποτελέσματα για τον ελληνικό λαό», για «μείωση του βάρους που ο λαός, η μεσαία τάξη, οι πολίτες της χώρας σηκώνουν τα τελευταία χρόνια» και για «μεγάλη ευκαιρία να γυρίσουμε σελίδα και να μπορέσουμε να δούμε με ελπίδα την επόμενη μέρα, χωρίς τα μεγάλα αυτά βάρη, ώστε να μπούμε σε αναπτυξιακή τροχιά», έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά την συνάντησή του, νωρίτερα σήμερα, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, αναφερόμενος στην έκβαση των διαπραγματεύσεων της χθεσινής, έκτακτης, Συνόδου Κορυφής.

Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την ελπίδα οι νέες αποφάσεις, τις οποίες χαρακτήρισε ιστορικές για την Ευρωπαϊκή Ένωση, «να καλμάρουν τις αγορές, τις επιθέσεις και την κερδοσκοπία εναντίον του

ΑΔΕΔΥ κατά της κυβέρνησης

Για ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και επιβολή αυταρχικών μέτρων κατηγορεί την κυβέρνηση η ΑΔΕΔΥ η οποία καταγγέλλει ότι στο πλαίσιο αυτό, έχουν κληθεί εργαζόμενοι και συνδικαλιστές που βρίσκονταν ή βρίσκονται ακόμη σε κινητοποιήσεις, σε αστυνομικά τμήματα προκειμένου να διαπιστωθούν «αδικήματα και νομικές παραβάσεις».

Η ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή της καλεί την κυβέρνηση «να εγκαταλείψει την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και τα νέα αυταρχικά μέτρα» συμπληρώνοντας ότι «Οι αγώνες των

Η συμφωνία των Βρυξελλών έχει ασάφειες και προβλήματα

«Η συμφωνία που επιτεύχθηκε στις Βρυξέλλες δεν είναι αρκετά φιλόδοξη ούτε αρκετά λεπτομερής. Για το κούρεμα του ελληνικού χρέους, για παράδειγμα, θα απαιτηθούν κι άλλες διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες. Το ποσό που θα χρειαστεί για τη μόχλευση του EFSF δεν είναι σαφές από πού θα βρεθεί. Και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εξακολουθεί να είναι απροσδιόριστος».

Αυτά λέει σε συνέντευξή του στη Λιμπερασιόν ο γάλλος οικονομολόγος και καθηγητής Αλεξάντρ Ντελέγκ. «Οι ευρωπαίοι ηγέτες απλώς κέρδισαν χρόνο», τονίζει. «Είναι βέβαια αλήθεια ότι η απουσία συμφωνίας θα ήταν χειρότερη».

Όπως λέει ο Ντελέγκ, «δεν κοστίζει τίποτα να λέει κάποιος ότι μερικές αναδυόμενες χώρες θα αγοράσουν τίτλους του ΕΤΧΣ. Αυτά όμως είναι απλώς εξαγγελίες. Στην πράξη, δεν είναι σίγουρο ότι θα το κάνουν.

Για να γίνει αυτό, θα πρέπει τα κράτη να εγγυώνται την ικανότητα δανεισμού του ΕΤΧΣ, κάτι που δεν είναι εύκολο με δεδομένη την κατάστασή τους. Από την άλλη πλευρά, η Κίνα έχει συμφέρον να

Αρχές του 2012 πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η ανταλλαγή των ομολόγων

Τις τελευταίες επτά ημέρες στις Βρυξέλλες αποφασίστηκαν κρίσιμα θέματα για την Ελλάδα τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «αποφασίστηκε η εκταμίευση της 6ης δόσης. Θα εισπράξουμε 8 δισ. ευρώ πριν από τα μέσα Νοεμβρίου. Δεύτερον αποφασίστηκε η εφαρμογή νέου προγράμματος 100 δισ. ευρώ για 2012-2014 για τη στήριξη της Ελλάδας-συμμετοχή επίσημου τομέα.

Τρίτον αποφασίστηκε μεταξύ κρατικού και ιδιωτικού τομέα ένα νέο σχήμα για τη συμμετοχή του ιδιωτικού, το PSI+ το οποίο είναι ευνοϊκότερο για την Ελλάδα αλλά σκληρότερο για τις τράπεζες. Όπως είπε «πριν το τέλος του έτους πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή το νέο πρόγραμμα. Αρχές 2012 πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το PSI».

Έχουμε τετραπλασιασμό του ωφέλιμου αποτελέσματος για την Ελλάδα ρίπε χαρακτηριστικά ενώ τόνισε ότι «τα μέτρα της 21ης Ιουλίου διατηρούνται και με την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου και

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η ΕΡΤ

Την έντονη διαμαρτυρία της και την πρόθεσή της να κινηθεί νομικά έκανε γνωστή η διοίκηση της ΕΡΤ, με αφορμή την παραποίηση τίτλων του κεντρικού τηλεοπτικού δελτίου της Τετάρτης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΕΡΤ: «Μια πρωτοφανή αθλιότητα σε βάρος της ΕΡΤ, διέπραξαν σήμερα «άγνωστοι», που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία ιστοτόπων δικτύωσης (blogs), παραποιώντας με δόλιο τρόπο – μέσω φωτομοντάζ – τίτλο του χθεσινού κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ (Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011) στις 21:00.

Η αήθης αυτή ενέργεια, που έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο για το χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, φανερώνει το ποιόν των συγκεκριμένων ανθρώπων

«Η κυβέρνηση μας καταδικάζει σε 9 χρόνια φτώχειας»



Για μία λαθεμένη και αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ν.Δ. με δηλώσεις του πριν από λίγο στη «ΝΕΤ» λίγες ώρες μετά τις αποφάσεις για το κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «δεν έχει ίχνος ντροπής και τολμά να πανηγυρίζει για τη σωτηρία της χώρας ενώ ουσιαστικά δεν η "διαγραφή" μέρους του χρέους δεν αποτελεί

Επείγουσα προμήθεια ελικοπτέρων από την ΕΛ.ΑΣ.

Αγοράζουν νέα ελικόπτερα στην Αστυνομία για να έχουν πιο αποτελεσματικό έλεγχο του πλήθους και κάποια απάντηση στα μεγάλα προβλήματα ασφάλειας που αναμένεται να προκαλέσουν οι αποφάσεις για μόνιμη εποπτεία της Ελλάδας, ειδικά στο τομέα των μαζικών διαδηλώσεων.

Όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές της Αστυνομίας, παρά την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας, η ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε να προμηθευτεί κατεπειγόντως νέα ελικόπτερα εν όψει

Επιβαρύνει τράπεζες και Ταμεία το «κούρεμα»

Έπειτα από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις, βρισκόμαστε πάλι στο σημείο εκκίνησης για τη λύση στο πρόβλημα χρέους της χώρας μας, τονίζει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της χθεσινής Συνόδου Κορυφής για την οποία λέει πως κατέληξε σε μισή λύση, αφού επί της ουσίας δεν έχουν συμφωνηθεί συγκεκριμένες τεχνικές παράμετροι για να μπορεί να εξαχθεί ασφαλές συμπέρασμα.

«Η μεγάλη αγωνία του επιχειρηματικού κόσμου παραμένει και η αβεβαιότητα για το μέλλον αυξάνεται», επισημαίνει ο Κ. Μίχαλος, σημειώνοντας πως «το κόστος από το hair cut της τάξης του 50% θα βαρύνει κατά τα φαινόμενα κυρίως το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και τα ασφαλιστικά

«Πολιτικά δόλιοι ο πρωθυπουργός και η παρέα του»!

«Δεν είναι μόνο επικίνδυνοι γι' αυτά που αποδέχθηκαν, είναι πολύ περισσότερο επικίνδυνοι με τον τρόπο που θέλουν να τα παρουσιάσουν», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης εξαπολύοντας μετωπική επίθεση κατά της κυβέρνησης για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

Παρέπεμψε στο 1983 και την υπογραφή για τις αμερικανικές βάσεις, και υποστήριξε πως «ενώ υπέγραφαν την παραμονή των αμερικάνικών βάσεων, ζητωκραύγαζαν "οι βάσεις

Νέα παράταση για τους ημιυπαίθριους

Έως το τέλος Νοεμβρίου παρατείνει το υπουργείο Περιβάλλοντος την προθεσμία της ρύθμισης για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων.

Το υπουργείο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, λαμβάνει υπόψη «τη σημαντική προσέλευση των πολιτών τις τελευταίες ημέρες στις υπηρεσίες, καθώς και την ανάγκη να

«Η διαγραφή του χρέους δεν είναι επίτευγμα»

Μουδιασμένο είναι το πολιτικό σύστημα της χώρας μετά τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις για το χρέος της Ελλάδας και το ύψος του «κουρέματος» που έκλεισε τελικά στο 50%.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Ευρώπη πήρε τις αποφάσεις της. Η διαγραφή του χρέους από μόνη της μετά βεβαιότητας δεν είναι ούτε επίτευγμα ούτε λόγος πανηγυρισμού. Σήμερα ξημερώνει μια άλλη μέρα. Η Ελλάδα θα μείνει δέκα χρόνια εκτός αγορών και είναι υποχρεωμένη να έχει πλεονάσματα ταχύτατα. Πάνω από όλα είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει μια

Ο Όλι Ρεν «θεματοφύλακας» του ευρώ

Στα χέρια του Όλι Ρεν εμπιστεύτηκε σήμερα ο πρόεδρος της Κομισιόν τη διαχείριση του ευρώ, ανοίγοντας το δρόμο για τη δημιουργία θέσης υπουργού Οικονομικών της Ευρωζώνης, κάτι που ζητούν πολλοί ευρωπαίοι ηγέτες.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ανακοίνωσε σήμερα ότι ο ευρωπαίος επίτροπος Ολι Ρεν, αρμόδιος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις, θα αναλάβει και τη διαχείριση του ευρώ.

«Έχω την πρόθεση να αναθέσω στον Ολι Ρεν πρόσθετες αρμοδιότητες: θα γίνει αντιπρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδιος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις, καθώς και για το ευρώ»,

Τα διεθνή ΜΜΕ για την ευρωπαϊκή συμφωνία


Πρώτο θέμα είναι σε πολλά διεθνή ΜΜΕ η συμφωνία που επετεύχθη τις πρώτες πρωινές ώρες στις Βρυξέλλες για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης.

Το BBC αναφέρεται σε μερικά από τα πιο προβληματικά σημεία της συμφωνίας. «Όσον αφορά την Ελλάδα, ο βασικός αριθμός για την απομείωση του χρέους συμφωνήθηκε, αλλά οι λεπτομέρειες όχι. Ακόμα κι αν προχωρήσει, στόχος είναι η μείωση του χρέους στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020 – στα επίπεδα της Ιταλίας σήμερα, που είναι αρκετά υψηλά για να αποτελούν πρόβλημα.

»Και μετά είναι το ερώτημα για το αν 1 τρις. ευρώ είναι αρκετά. Κάποιοι ειδικοί ήθελαν να δουν το διπλάσιο… Έτσι οι χώρες της ευρωζώνης δεν κινητοποίησαν την τεράστια ισχύ που θα μπορούσαν. Αλλά πρόκειται για πολύ μεγαλύτερη επίδειξη ισχύος απ’ό,τι έχουν καταφέρει παλαιότερα», επισημαίνεται στον ιστότοπο του βρετανικού δικτύου.

Το Reuters μεταφέρει από τους δρόμους την πρωτεύουσας και από τις δηλώσεις της αντιπολίτευσης την αρνητική στάση πολλών Ελλήνων απέναντι στην επιτευχθείσα συμφωνία. «Οι

ΣΕΤΕ: Ερχεται επίπονη δεκαετής περίοδος προσαρμογής


Τη θέση ότι η χώρα «εισέρχεται σε μία εξαιρετικά δύσκολη και επίπονη δεκαετή περίοδο προσαρμογής, στη διάρκεια της οποίας καλείται να μετατρέψει τη μέχρι σήμερα "σοβιετικού τύπου" οικονομία της σε ανταγωνιστική οικονομία σύγχρονης ευρωπαϊκής χώρας», διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης.

Όπως είπε, «προφανώς δεν υφίσταται κανένας λόγος πανηγυρισμών από κυβερνητικής πλευράς επειδή απλά απεφεύχθη η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία».

Επιπλέον, ο κ. Ανδρεάδης χαρακτήρισε τιτάνιο το έργο που καλείται να φέρει εις πέρας η χώρα, ιδιαίτερα για την πρώτη τριετία και τόνισε ότι απαιτείται «εθνική συσπείρωση, με παραμερισμό

«Ναι» ΥΕΘΑ στη χρήση του αεροδρομίου Τρίπολης για εμπορικές πτήσεις


Θετικός στη χρήση του στρατιωτικού αεροδρομίου Τρίπολης και για την εξυπηρέτηση εμπορικών πτήσεων δηλώνει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Π. Μπεγλίτης, σε επιστολή του στον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη.

Όπως επισημαίνει ο υπουργός, η αρμοδιότητα για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τρίπολης προκειμένου να εξυπηρετούνται και εμπορικές πτήσεις, ανήκει στην

Μήνυμα στο λαό θα απευθύνει ο Πρωθυπουργός


Ο Πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, αμέσως μετά την άφιξή του στην Αθήνα θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια (περίπου 4.30 μμ), προκειμένου να τον ενημερώσει για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

Στη συνέχεια, θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του το Υπουργικό Συμβούλιο.

Μετά τη συνεδρίαση, ο Πρωθυπουργός θα επικοινωνήσει με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Στις 8.00 μ.μ., ο Πρωθυπουργός θα απευθύνει μήνυμα προς την ελληνικό λαό.

Τέλος, τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, το απόγευμα, θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.


«Κλείνουμε τους λογαριασμούς με το παρελθόν»


«Παρά τις πρωτοφανείς αντιξοότητες καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο μας», τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής όπου επετεύχθη συμφωνία για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 50%.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Παπανδρέου, υποστήριξε ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν, δίνουν τη δυνατότητα «να κλείσουμε τους λογαριασμούς με το παρελθόν».

Αναφερόμενος στη συμφωνία, σημείωσε ότι έχει όλα τα πλεονεκτήματα αυτής της 21ης Ιουλίου, αναφέροντας συγκεκριμένα τα χαμηλότερα επιτόκια, την επιμήκυνση των χρονικών ορίων απόσβεσης των δανείων και την περίοδο χάριτος. Υπογράμμισε παράλληλα ότι αίρονται βάρη από

Αποκλεισμένη η Κορίνθου - Πατρών στο ύψος του Αιγίου


Την εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου στο ύψος της γέφυρας Μεγανίτη στο Αίγιο, έχουν αποκλείσει εργαζόμενοι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.


Οι εργαζόμενοι ζητούν να συνεχιστεί η λειτουργία του εργοστασίου των ΕΑΣ στο Αίγιο και παράλληλα εκφράζουν την διαμαρτυρία τους, για την εργασιακή εφεδρεία και τα

Έως 9/11 η καταβολή έκτακτης εισφοράς και τέλους επιτηδεύματος


Παρατάσεις στις προθεσμίες υποβολής εκκαθαριστικών σημειωμάτων για την περαίωση υποθέσεων (άρθρο 1 έως 13 του ν. 3888/2010) και οφειλόμενων δηλώσεων (άρθρο 18 του ν. 4002/2011), καθώς και για την καταβολή φόρου εισοδήματος που λήγει την 31η Οκτωβρίου 2011 και εκτάκτων εισφορών - τέλους επιτηδεύματος (άρθρα 29, 30 και 31 του ν. 3986/2011), ανακοίνωσε το ΥΠΟΙΚ.

Πιο αναλυτικά:

1. Η προθεσμία υποβολής των Εκκαθαριστικών Σημειωμάτων του άρθρου 9 του ν.3888/2010 που προβλέπεται από το προτελευταίο εδάφιο της παραγράφου 4 του άρθρου 18 του ν.4002/2011 και της υποβολής φορολογικών δηλώσεων που προβλέπεται από τις διατάξεις της παραγρ. 1 του άρθρου 18

Γέροντας Παΐσιος: "Κράτος του Ισραήλ η ΕΟΚ"

Ο Γέροντας Παΐσιος είχε ερωτηθεί πολλές φορές για το θέμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η ΕΟΚ είναι το κράτος του Ισραήλ. Λίγα όμως είναι τα ψωμιά της».

«Στην Ιταλία θα παρουσιαστεί ένας νέος Μουσολίνι, στη Γερμανία ένας νέος Χίτλερ και η ΕΟΚ Θα διαλυθεί.

Η ΕΟΚ δεν έχει καμία σχέση με την Αμερική. Η Αμερική μοιάζει με έναν αργαλειό, που αφομοιώνει τα κουρέλια, ενώ στην ΕΟΚ υπάρχουν αντιτιθέμενα και διαπλεκόμενα συμφέροντα».

«Τα χρόνια μας είναι δύσκολα και θα χρειαστεί να ταλαιπωρηθούμε, ίσως και να μαρτυρήσουμε στη διάρκεια της μπόρας που θα ξεσπάσει. Μόνο με

«Όχι» σε εποπτεία τύπου προτεκτοράτου

Ευρεία σύσκεψη υπό τον Α.Σαμαρά συγκαλείται αυτή την ώρα στην Συγγρού προκειμένου η Ν.Δ. να καθορίσει την στάση της απέναντι στην νέα συμφωνία την οποία καλείται να εφαρμόσει η χώρα.

Επιτελείς του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσαν στο «24h» ότι θα εξεταστούν οι λεπτομέρειες της νέας συμφωνίας και τα ψιλά γράμματα της απόφασης πριν την τελική απόφαση της ΝΔ . Σε κάθε περίπτωση όμως δεν πρόκειται να συμφωνήσουν σε εποπτεία τύπου προτεκτοράτου, αλλά ούτε σε μέτρα της ίδιας συνταγής που οδήγησε στο κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Σοβαρός σκεπτικισμός υπάρχει για την τύχη των ελληνικών τραπεζών αλλά και για το αυριανό οικονομικό status των ταμείων. «Τίποτα δεν έχει τελειώσει .Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα» σημειώνουν χαρακτηριστικά στελέχη της Ν.Δ. επισημαίνοντας ότι αν η ύφεση συνεχιστεί σε συνδυασμό με το

Στάση εργασίας στο ALTER

Για έξι ώρες θα κοπεί σήμερα το ζωντανό πρόγραμμα του Alter, από τις 18:00-00:00, αφού οι εργαζόμενοι προχωρούν σε στάση εργασίας. Τα προβλήματα στο τηλεοπτικό κανάλι συνεχίζονται

Η ΕΛ.ΑΣ. καλεί τους Έλληνες σε συστράτευση


Όλη η ανακοίνωση λέει: «Μήνυμα για την 28η Οκτωβρίου 1940. ΟΧΙ στο ραγιαδισμό.

Η συμπλήρωση 71 ετών από το ιστορικό ΟΧΙ του λαού μας και το έπος του ’40, συμπίπτει φέτος με την ζοφερή πραγματικότητα της αιχμαλωσίας της χώρας και του λαού μας λόγω των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται δήθεν για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ως ένστολοι πολίτες δεν μπορούμε παρά να διδαχθούμε από τον ηρωικό αγώνα του λαού μας για εθνική ανεξαρτησία, ελευθερία, πρόοδο και ευημερία, εκφράζοντας και πάλι τη βούλησή μας να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις εναντίον όλων εκείνων που υποθηκεύουν το μέλλον της

ΔΕΗ: Από την Τρίτη το χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο


Από την ερχόμενη Τρίτη, 1η Νοεμβρίου, τίθεται σε εφαρμογή το χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Για το διάστημα έως τις 30 Απριλίου η μειωμένη χρέωση του ρεύματος ισχύει για έξι ώρες τη νύχτα (από τις 2 π.μ. ως τις 8 π.μ.) και δύο ώρες το μεσημέρι (από 3.30 μ.μ. έως 5.30 μ.μ.)

Το τιμολόγιο του νυχτερινού ρεύματος είναι 0,054

Επιδοτήσεις σε μαθητές για απόκτηση tablet


Την επιδότηση απόκτησης tablet ηλεκτρονικού υπολογιστή στους μαθητές Λυκείου σχεδιάζει το πρωθυπουργικό γραφείο σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακής Σύγκλισης του υπουργείου Οικονομικών. Αν και οι οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί, ο πρώτος σχεδιασμός κάνει λόγο για δαπάνη ύψους 80 έως 90 εκατ. ευρώ που θα δοθούν με τη μορφή επιδότησης-κουπονιού, μέχρι του ύψους των 300 ευρώ, σε κάθε μαθητή της Α΄ Λυκείου ο οποίος θ’ αγοράσει το tablet Η/Υ της αρεσκείας του π.χ. iPad κ.λπ. Συνολικά, αν το σχέδιο προχωρήσει θ’ αφορά την επιδότηση αγοράς 300.000 tablet H/Y για φέτος και άλλων τόσων την επόμενη χρονιά.

Η δράση ακολουθεί αυτή του Τούρκου πρωθυπουργού Ρ.Τ. Ερντογάν, ο οποίος πρόσφατα ανήγγειλε τη διάθεση με ελκυστικούς όρους 15 εκατ. συσκευών iPad στους μαθητές της Τουρκίας. Ωστόσο, στην ελληνική πραγματικότητα το έργο δεν θεωρείται τόσο εύκολο από την πλευρά της κυβέρνησης.

Ο σχεδιασμός προβλέπει τη χρηματοδότηση της δράσης από Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή

Κοινό κρυολόγημα και πρόληψη


Κοινό Κρυολόγημα ονομάζουμε τη νόσο ολιγοήμερης διάρκειας η οποία χαρακτηρίζεται από φλεγμονή του ρινικού βλεννογόνου κάποτε και του φάρυγγα, με ή χωρίς την παρουσία χαμηλού πυρετού.

Το Κοινό Κρυολόγημα απαντάται παγκοσμίως. Λοιμώξεις επέρχονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους , με μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης τους χειμερινούς μήνες και τις αρχές της άνοιξης. Μπορεί να χαρακτηρίζεται ως μία ‘ελαφρά νόσος ‘, είναι όμως μία νόσος με μεγάλη οικονομική σημασία, αφού εξ αιτίας της, παγκοσμίως, χάνεται μεγάλος αριθμός εργατοωρών.

Το παθογόνο αίτιο της νόσου είναι οι ρινοϊοί, για τους οποίους έχουν αναγνωριστεί περίπου 113 αντιγονικοί τύποι. Η βέλτιστη θερμοκρασία ανάπτυξής τους, είναι οι 33ο - 34ο βαθμοί Κελσίου και pH 6,8 – 7,3, συνθήκες δηλαδή που επικρατούν στη ρινική κοιλότητα του ανθρώπου.

Η κλινική εικόνα της νόσου χαρακτηρίζεται από καταρροή, ρινική απόφραξη, βήχα, πταρμό,

Κυκλοφορούν στις ΗΠΑ παπούτσια με συσκευή GPS για ασθενείς με άνοια


Τα πρώτα παπούτσια με ενσωματωμένη συσκευή GPS που θα βοηθούν στον εντοπισμό ασθενών με άνοια θα αρχίσουν να πωλούνται τον τρέχοντα μήνα στις ΗΠΑ.

Η GTX Corp ανακοίνωσε ότι τα πρώτα 3.000 ζευγάρια έχουν αποσταλεί στην εταιρία Aetrex worldwide, 2 χρόνια μετά την ανακοίνωση των σχεδίων δημιουργίας του προϊόντος.

Τα παπούτσια θα πωλούνται περίπου 300 ευρώ και οι αγοραστές θα έχουν στη διάθεσή τους υπηρεσία εντοπισμού για τους ασθενείς που πάσχουν από Alzheimer και περιφέρονται.

Ο Andrew Carle, του George Mason University's College of Health and Human Services, που ήταν σύμβουλος στο πρόγραμμα, δήλωσε ότι τα παπούτσια πιθανόν θα σώσουν ζωές και θα βοηθήσουν στην αποφυγή των περιστατικών αμηχανίας με ηλικιωμένους. Δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό για ανθρώπους που βρίσκονται στα αρχικά στάδια της νόσου που αντιμετωπίζουν τον

11 χρόνια βαρβαρότητας για να επιστρέψει το χρέος στα επίπεδα του 2009

Αυτό είναι το ρεζουμέ του "κουρέματος". Το 2020, θα επιστρέψει η Ελλάδα σε χρέος 120% του ΑΕΠ, όσο δηλαδή το άφησε ο Καραμανλής.

Υποθηκεύσαμε την εθνική κυριαρχία, διαλύσαμε την κοινωνική συνοχή, πετσοκόψαμε μισθούς και συντάξεις, στραγγίξαμε την αγορά από την υπερφορολόγηση, πνίξαμε την επιχειρηματικότητα, φέραμε την κατάθλιψη στον ελληνικό λαό, για να μπορέσουμε μετά από 11 χρόνια άγριας λιτότητας για τους πολλούς, να

Ευάγγελος Βενιζέλος: «Απαλλάχτηκε το έθνος από ένα σημαντικό βάρος»

Δείτε τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών το ξημέρωμα:

Απαλλάχτηκε το έθνος από ένα σημαντικό βάρος δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.


«Αδυνατώ να πιστέψω ότι θα υπάρξει κάποιος που δεν θα θελήσει να στηρίξει αυτή τη συμφωνία» αναφέρει στη δήλωσή του αμέσως μετά τη σύνοδο κορυφής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Αδυνατώ να πιστέψω πως υπάρχει έστω και ένα πολιτικό κόμμα στη Βουλή, έστω κι ένας υπεύθυνος πολιτικός ηγέτης που δεν θέλει κι αυτός να βάλει την υπογραφή του στην απαλλαγή του έθνους μας

Τι φέρνει η νέα συμφωνία για το χρέος

Σε ένα νέο πολυετές πρόγραμμα ΕΕ-ΔΝΤ ύψους 100 δισ. ευρώ για την Ελλάδα,έως το 2014, που πρόκειται να οριστικοποιηθεί έως το τέλος του 2011, συμφώνησαν οι ηγέτες της Ευρωζώνης, όπως επισημαίνεται στο ανακοινωθέν που υιοθέτησαν.

Η Σύνοδος Κορυφής κατέληξε σε συμφωνία που αποβλέπει στη μείωση του ελληνικού χρέους κατά 100 δισ. ευρώ, με απομείωση της αξίας των ελληνικών ομολόγων που κατέχει ο ιδιωτικός τομέας κατά 50%.

Υπογραμμίζεται ότι το πρόγραμμα αυτό θα συνοδεύεται από ενίσχυση των μηχανισμών για την παρακολούθηση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων. Οι ηγέτες της ευρωζώνης καλούν ακόμη το ΔΝΤ να συνεχίσει να συμβάλει στη χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος.

Στο ανακοινωθέν, επισημαίνεται ότι οι μηχανισμοί για την επιτήρηση της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος πρέπει να ενισχυθούν, όπως ζητήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση.

Σε επίπεδο προϋπολογισμού το κούρεμα του ελληνικού χρέους σημαινει ότι η χρηματοδότηση των εσωτερικών αναγκών -δηλαδή η καταβολή μισθών και συντάξεων, η χρηματοδότηση των ταμείων και του συστήματος υγείας- θα γίνεται πλέον από τον κρατικό προϋπολογισμό, κάτι που

Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια από τα ΚΤΕΛ Κηφισού

Την έξοδο των λεωφορείων στα ΚΤΕΛ του Κηφισού έχουν αποκλείσει από νωρίς το πρωί οι εργαζόμενοι με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φύγει κανένα λεωφορείο για το προγραμματισμένο δρομολόγιό του.

Οι εργαζόμενοι επιτρέπουν μόνο στα λεωφορεία που επιστρέφουν να αποβιβάζουν τους επιβάτες τους και επιμένουν ότι η κατάληψη θα διαρκέσει για πολλές ώρες.

Μεγάλη αναμένεται να είναι η ταλαιπωρία για τους επιβάτες αφού λόγω και του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου ήταν προγραμματισμένα περίπου 350 δρομολόγια, αριθμός αυξημένος σε σχέση με τις

«Δεν ψηφίζουμε αν είναι η ίδια συνταγή»

Η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει εάν η συνταγή είναι ίδια, τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας για τη συμφωνία της χθεσινής Συνόδου Κορυφής.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Σταϊκούρας είπε πως το «κούρεμα» έγινε αναπόφευκτο εξαιτίας της αποτυχίας της πολιτικής της κυβέρνησης και τόνισε πως η βιωσιμότητα του

«Θα δοθούν 600 δισ. ευρώ για τις συντάξεις»

Οι θυσίες του ελληνικού λαού θα οδηγήσουν σε πρωτογενή πλεονάσματα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, επισημαίνοντας ότι η συμφωνία είναι πολύ καλύτερη απ' αυτήν της 21ης Ιουλίου. Υπογράμμισε ακόμη ότι τα επόμενα 10 χρόνια θα διατεθούν 600 δισ. ευρώ για τις συντάξεις.

Αναφερόμενος στην εποπτεία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε στη ΝΕΤ ότι είναι λογικό να έχουμε μια στενή συνεργασία με την επιτροπή για παροχή τεχνικής βοήθειας, ξεκαθαρίζοντας πως κανένα κυριαρχικό μας δικαίωμα δεν

Το ανακοινωθέν της Συνόδου Κορυφής

Σε συμφωνία που αποβλέπει στη μείωση του ελληνικού χρέους κατά 100 δισ. ευρώ, με απομείωση της αξίας των ελληνικών ομολόγων που κατέχει ο ιδιωτικός τομέας κατά 50%, κατέληξε η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης, που ολοκληρώθηκε στις Βρυξέλλες.

Όπως επισημαίνεται στο ανακοινωθέν που υιοθέτησαν οι ηγέτες της Ευρωζώνης, ένα νέο πολυετές πρόγραμμα ΕΕ-ΔΝΤ ύψους 100 δισ. ευρώ για την Ελλάδα έως το 2014, πρόκειται να οριστικοποιηθεί έως το τέλος του 2011.

Υπογραμμίζεται ότι το πρόγραμμα αυτό θα συνοδεύεται από ενίσχυση των μηχανισμών για την παρακολούθηση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων. Οι ηγέτες της ευρωζώνης καλούν ακόμη το ΔΝΤ να συνεχίσει να συμβάλει στη χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος.

Στο ανακοινωθέν επισημαίνεται ότι οι μηχανισμοί για την επιτήρηση της εφαρμογής του ελληνικού

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στις εθνικές

Σε απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών στις εθνικές οδού ενόψει του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου τίθενται από σήμερα σε ισχύ. Συγκεκριμένα:

Πέμπτη 27/10

Στο ρεύμα εξόδου από τις 16:00-21:00 θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις :

α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου).

β) Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη

«Δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις»

Για θετική συμφωνία σχετικά με το κούρεμα 50% του χρέους έκανε λόγο η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό. Όπως είπε η ελάφρυνση του χρέους από 11,6% του ΑΕΠ με την προηγούμενη συμφωνία, πάει στο 50% του ΑΕΠ με τη νέα συμφωνία.

Η αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών, που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις, υπογράμμισε πως οι καταθέσεις και οι συντάξεις δεν κινδυνεύουν. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ

«Θέλουμε να συνεργαστούμε με την Ελλάδα»

Το Ινστιτούτο Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (IIF) που εκπροσωπεί τις τράπεζες χαιρετίζει σήμερα τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στην ευρωζώνη στο τέλος της μαραθώνιας συνόδου στις Βρυξέλλες δηλώνοντας ότι θέλει να «συνεργαστεί με την Ελλάδα».

«Χαιρετίζουμε την ανακοίνωση των ηγετών της ευρωζώνης για ένα σχέδιο μέτρων που έχουν ως στόχο τη σταθεροποίηση στην Ευρώπη, την ενίσχυση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος και τη βοήθεια στις μεταρρυθμίσεις της Ελλάδας», δήλωσε ο διευθυντής του ινστιτούτου Τσαρλς Νταλάρα.

«Εν ονόματι του ιδιωτικού τομέα, το IIF συμφωνεί να συνεργαστεί με την Ελλάδα, τις αρχές της ευρωζώνης και το ΔΝΤ για την ανάπτυξη μιας εθελοντικής και συγκεκριμένης συμφωνίας στη βάση μιας μείωσης 50% του ελληνικού χρέους που διατηρούν οι ιδιώτες επενδυτές», πρόσθεσε ο Νταλάρα.

Αυτό θα πραγματοποιηθεί «με τη βοήθεια ενός επίσημου προγράμματος δέσμευσης του ιδιωτικού

Η Ελλάδα πλέον θα μπορεί να ανασάνει από το δυσβάσταχτο χρέος

«Μια καινούργια ημέρα ξημερώνει για την Ελλάδα και την Ευρώπη» είπε ο πρωθυπουργός στις πρώτες του δηλώσεις αμέσως μετά τη λήξη των διαπραγματεύσεων.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ευχαρίστησε τους Έλληνες πολίτες καθώς «χωρίς τις θυσίες τους η ελληνική κυβέρνηση δε θα είχε τα απαραίτητα όπλα για να προσέλθει στη διαπραγμάτευση».

«Έχουμε τη δυνατότητα να κλείσουμε τους λογαριασμούς της Ελλάδας με το παρελθόν. Να μπούμε σε μία εποχή αναπτυξιακή, βασισμένη στις δικές μας δυνάμεις».

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός η συμφωνία αυτή είναι πολύ καλύτερη από αυτή της 21ης Ιουλίου καθώς πλέον υπάρχει ίση κατανομή των βαρών. «Πρόκειται για μία συμφωνία που έχει όλα τα πλεονεκτήματα αυτής της 21ης Ιουλίου και δεν έχει τα μειονεκτήματα της».

Με τη συμφωνία αυτή φεύγει ένα μεγάλο βάρος από τους έλληνες πολίτες και μεταφέρεται στις τράπεζες είπε ο πρωθυπουργός. Παράλληλα μειώνονται τα επιτόκια και αυξάνεται η περίοδος

Χαιρετίζει τη συμφωνία το IIF


Τη συμφωνία που επετεύχθη στην ευρωζώνη χαιρέτισε το Ινστιτούτο Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (IIF).

«Χαιρετίζουμε την ανακοίνωση των ηγετών της ευρωζώνης για ένα σχέδιο μέτρων που έχουν ως στόχο τη σταθεροποίηση στην Ευρώπη, την ενίσχυση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος και τη βοήθεια στις μεταρρυθμίσεις της Ελλάδας», δήλωσε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Τσαρλς Νταλάρα.

Σημείωσε ακόμη ότι «το IIF συμφωνεί να συνεργαστεί με την Ελλάδα, τις αρχές της ευρωζώνης και το ΔΝΤ για την ανάπτυξη μιας εθελοντικής και συγκεκριμένης συμφωνίας στη βάση μιας μείωσης 50%

Ο καιρός στις 27.10.2011


Ασθενείς σποραδικές βροχές στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά και στην Κρήτη, και αυξημένες νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές, περιμένουμε την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 ως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 12 ως 17 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 11 ως 19 στη Δυτική Ελλάδα, 16 ως 21 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο, ισχυροί βορειοδυτικοί στα νοτιοανατολικά πελάγη. Μέτριοι και τοπικά ισχυροί ανατολικοί-νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Αρκετές νεφώσεις, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα βόρεια, περιμένουμε την Πέμπτη

28 Οκτωβρίου.Ας υψώσουμε τις γαλανόλευκες σημαίες στα μπαλκόνια μας