www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Ο Όλι Ρεν «θεματοφύλακας» του ευρώ

Στα χέρια του Όλι Ρεν εμπιστεύτηκε σήμερα ο πρόεδρος της Κομισιόν τη διαχείριση του ευρώ, ανοίγοντας το δρόμο για τη δημιουργία θέσης υπουργού Οικονομικών της Ευρωζώνης, κάτι που ζητούν πολλοί ευρωπαίοι ηγέτες.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ανακοίνωσε σήμερα ότι ο ευρωπαίος επίτροπος Ολι Ρεν, αρμόδιος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις, θα αναλάβει και τη διαχείριση του ευρώ.

«Έχω την πρόθεση να αναθέσω στον Ολι Ρεν πρόσθετες αρμοδιότητες: θα γίνει αντιπρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδιος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις, καθώς και για το ευρώ»,
ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

«Το γεγονός ότι θα έχουμε έναν επίτροπο ο οποίος θα είναι ειδικότερα επιφορτισμένος με το ευρώ σημαίνει ότι θέλουμε η διαχείριση του ευρώ να περάσει εντός του κοινοτικού πλαισίου», δήλωσε ο Μπαρόζο ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Η επέκταση αυτή των αρμοδιοτήτων του Όλι Ρεν προϊδεάζει για τη δημιουργία θέσης υπουργού Οικονομικών της ευρωζώνης, την οποία ζητούν πολλοί ευρωπαίοι ηγέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: