www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Από σήμερα το θερινό πρόγραμμα στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Αρχίζει από σήμερα, Σάββατο η σταδιακή εφαρμογή του θερινού προγράμματος στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αττικής.

  Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, οι παρακάτω γραμμές λεωφορείων θα λειτουργούν ενισχυμένες:

 •220 ΑΝΩ ΙΛΙΣΙΑ-ΑΚΑΔΗΜΙΑ
 •221 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ-ΑΚΑΔΗΜΙΑ
 •224 ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ - ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
 •550 Π.ΦΑΛΗΡΟ - ΚΗΦΙΣΙΑ
 •703 ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΑΓ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ (μέσω ΘΗΒΩΝ)
 •732 ΑΓ. ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ - ΖΩΟΔ. ΠΗΓΗ
 •843 ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΠΕΡΑΜΑ

Θεραπεία του διαβήτη με βλαστικά κύτταρα;

Ερευνητές επέτυχαν να αναστρέψουν τον διαβήτη σε ποντίκια με χρήση βλαστικών κυττάρων, ανοίγοντας τον δρόμο για οριστική θεραπεία της νόσου. Η νέα μελέτη η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Diabetes» είναι η πρώτη που δείχνει ότι μεταμοσχεύσεις ανθρώπινων βλαστικών κυττάρων μπορούν να οδηγήσουν σε αποκατάσταση της παραγωγής ινσουλίνης και στην αναστροφή του διαβήτη – τουλάχιστον στα ποντίκια.

 Μετά τη μεταμόσχευση των βλαστικών κυττάρων οι ειδικοί σταμάτησαν να χορηγούν ινσουλίνη στα διαβητικά πειραματόζωα. Όπως φάνηκε τρεις με τέσσερις μήνες αργότερα τα ζώα εμφάνιζαν φυσιολογικά επίπεδα σακχάρου του αίματος, ακόμη και όταν κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης.

Μετατροπή σε ινσουλινοπαραγωγά κύτταρα

Μερικούς μήνες αργότερα οι ερευνητές αφαίρεσαν μεταμοσχευμένα κύτταρα από τα ποντίκια και είδαν ότι αυτά έφεραν όλα τα «διακριτικά» των υγιών κυττάρων του παγκρέατος που παράγουν

Πέντε τροφές που σε βγάζουν από τη δύσκολη θέση

Καθημερινά αντιμετωπίζεις διάφορα προβλήματα υγείας ή ομορφιάς. Αντί να χαλάσει η διάθεσή σου, αναζήτησε την εύκολη λύση στις παρακάτω τροφές.


Αν ξέχασες την οδοντόβουρτσά σου, φάε τυρί. Ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση ενός μικρό κομματιού τσένταρ, γκούντα ή μοτσαρέλας, θα ενισχύσει τα επίπεδα του pH για την προστασία των δοντιών σου από την τερηδόνα.

Αν μια νέα ρυτίδα εμφανίστηκε στο πρόσωπό σου, φάε γουαγκαμόλε. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση του Αμερικανικού Κολλεγίου της Διατροφής, διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν αρκετό

Πέντε ελληνικά στα 200 κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου


Πέντε ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα συγκαταλέγονται στη λίστα με τα 200 κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, με βάση τους Διεθνείς Πίνακες Κατάταξης Πανεπιστημίων ανά ειδικότητα της QS για το τρέχον έτος.

Στη λίστα αξιολογούνται και συγκρίνονται 600 πανεπιστήμια από 27 χώρες ανά τον κόσμο και 29 κλάδους ανά ειδικότητα.

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο βρίσκεται στη λίστα με τις

Ο καιρός στις 30.06.2012


Καλό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις και αρκετή ζέστη στα δυτικά, περιμένουμε το Σάββατο 30 Ιουνίου 2012. Κατά τις θερμές ώρες της ημέρας σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 20 έως 33 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 22 έως 36 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 22 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Ωστόσο στο Ανατολικό Αιγαίο και στις νότιες ακτές της Κρήτης η μέγιστη θα φτάσει στους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις. Ασθενείς έως μέτριοι δυτικοί βορειοδυτικοί