www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Στο 1,511 ευρώ η μέση τιμή της αμόλυβδης στην Επικράτεια

 
Πτώση καταγράφει κατά μέσο όρο η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στα πρατήρια της χώρας την 1η μέρα του Οκτώβρη σε σύγκριση με μια εβδομάδα νωρίτερα, σύμφωνα με τις τιμοληψίες του υπουργείου Οικονομίας.


Η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφώνεται στο 1,511 από 1,525 ευρώ το λίτρο την προηγούμενη εβδομάδα. Στη Θεσσαλονίκη, που συναντάται και η φθηνότερη βενζίνη, η μέση τιμή διαμορφώνεται στο 1,458 και στην Αθήνα στο 1,464. Την πιο ακριβή αμόλυβδη έχουν τα πρατήρια της Κρήτης, της Κεφαλλονιάς και των Κυκλάδων.

Στον παρακάτω πίνακα φαίνονται οι τιμές των πρατηρίων σε ολόκληρη την Επικράτεια, σύμφωνα με τις τιμοληψίες του υπουργείου για την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου. Οι τιμές των

Αντιπαράθεση στη Βουλή για το Μνημόνιο και την ανάπτυξη

Ανταλλαγή πυρών μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης σημειώθηκε στη Βουλή, με αφορμή επερωτήσεις που είχαν καταθέσει ο ΛΑΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το Μνημόνιο και την αναπτυξιακή πολιτική. Από τους πολιτικούς διαξιφισμούς δεν έλειψαν και οι αναφορές στις εξεταστικές επιτροπές της Βουλής. Σημείο αιχμής η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη σύσταση Εξεταστικής για την οικονομία.


Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενοι στη δανειακή σύμβαση μεταξύ Ελλάδας και τρόικας κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι υπέγραψε μία σύμβαση με "νεοαποικιακούς όρους", συμπεριφέρεται σαν στρατός κατοχής και ότι λεηλατεί τις ζωές των εργαζομένων.

"Συμπεριφέρεστε ως serial Killer του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού που εκτελεί τα συμβόλαια",

Ανάκληση μαύρης σοκολάτας με σαλμονέλα

Σε ανάκληση μαύρης σοκολάτας προχωράει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων Ε.Φ.Ε.Τ. καθώς σύμφωνα με την ελληνική επιχείρηση «Carrefour», έχει ανιχνευτεί Salmonella.


Πρόκειται για σοκολάτα με την εμπορική επωνυμία «Σοκολάτα μίνι μαύρη Carrefour», που κυκλοφορεί σε συσκευασίες των τεσσάρων τεμαχίων με 25 g το τεμάχιο ( 4 x 25 g ). Έχει γραμμοκώδικα 5204239271568, με αριθμό παρτίδας Α9 και ημερομηνία λήξης 30.07.2011.

Παράγεται για λογαριασμό της επιχείρησης «Όμιλος Carrefour ΑΕ» από την Πολωνική εταιρεία

Κηφηνείον “Η ωραία Ελλάς”

Ακούω ότι το μεγαλύτερο σήμερα πρόβλημα των νέων μας είναι η ανεργία. Διαφωνώ. Εδώ και τριάντα χρόνια είναι η … εργασία. Ο νέος δε φοβάται την αναδουλιά, φοβάται τη δουλειά.


Μια οικογενειακή αντίληψη, ότι δουλειά είναι ό,τι δεν λερώνει, επεκτάθηκε και στο νεοσουσουδιστικό σχολείο με ευθύνη των κομμάτων, που για λόγους ψηφοθηρίας απεδύθησαν σε μια χυδαία πολιτική παιδοκολακείας, η οποία μετά τη δικτατορία εξέθρεψε και διαμόρφωσε δύο γενιές «κουλοχέρηδων»… παιδιών δηλαδή που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χέρια τους -πέρα από τη μούντζα- για καμμιά εργασία από αυτές που ονομάζονται χειρωνακτικές, επειδή -τάχα- είναι ταπεινωτικές. Κι ας βρίσκεται μέσα στη λέξη «χειρώναξ», σαν δεύτερο συνθετικό το «άναξ» που κάνει τον δουλευτή, τον άνακτα χειρών, βασιλιά στο χώρο του, βασιλιά στο σπιτικό του, νοικοκύρη δηλαδή, λέξη άλλοτε ιερή που ποδοπατήθηκε κι αυτή μες στην ασυναρτησία μιας πολιτικής που έδειχνε αριστερά και πήγαινε δεξιά και τούμπαλιν. Γι’ αυτό τουμπάραμε…

Κάποτε, ακόμη κι από τις στήλες του περιοδικού αυτού, που δεν είναι πολιτικό με την ευτελισμένη έννοια του όρου, έγραφα πως η ανεργία στον τόπον μας είναι επιλεκτική, ότι δουλειές υπάρχουν αλλά ότι δεν υπάρχουν χέ ρια να τις δουλέψουν. Κι έπρεπε να κατακλυσθεί ο τόπος από 1,5

Δυσφορία Σημίτη για την Εξεταστική από το 2001

Με έντονο τρόπο αντέδρασε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, στις χθεσινές δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου, ότι η εξεταστική για τα στατιστικά στοιχεία θα διερευνήσει και την περίοδο 2001-2004. Κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς το νυν πρωθυπουργό ότι ακολουθεί πολιτική εντυπώσεων εις βάρος του και ζήτησε να διερευνηθεί το σύνολο της περιόδου, κατά την οποία ήταν ο ίδιος πρωθυπουργός, δηλαδή από το 1996.


Η δήλωση του Κ. Σημίτη:

Εξεταστική για την οικονομία θα πρέπει να γίνει για την περίοδο από το 1996 και μετά. Δεν μπορεί η

Σε μαζικές ανακλήσεις οχημάτων προχωρά η BMW

Στην ανάκληση 350.000 αυτοκινήτων BMW και 5.800 οχημάτων Rolls - Royce προχώρησε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW.


Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού ομίλου, η ανάκληση πραγματοποιείται εξαιτίας προβλήματος στο σύστημα των φρένων.

Μόνο στις ΗΠΑ, ο όμιλος "ανακάλεσε 198.000 αυτοκίνητα" της Σειράς 5, 6 και 7.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Sky Νews, η εταιρεία ανακάλεσε στη Βρετανία 26.000 BMW και

Άμεση υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ζητά η ΑΔΕΔΥ

Διαπραγματεύσεις για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ζητά η ΑΔΕΔΥ. Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, δεν αποδέχεται μια διαδικασία διαβούλευσης και «διαλόγου», που δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση για μονομερείς αποφάσεις.

Με αφορμή τη χθεσινή συνάντηση με τους υπουργούς Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γ. Ραγκούση και Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου με αντικείμενο το νέο μισθολόγιο, η ΑΔΕΔΥ υπογραμμίζει ότι το νέο μισθολόγιο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως "όχημα" παγίωσης και διεύρυνσης της λιτότητας, με δεδομένο ότι οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων έχουν ήδη μειωθεί πάνω από 25%, εξαιτίας των πρόσφατων περικοπών στο πλαίσιο της εφαρμογής του μνημονίου.

Επίσης, τονίζει ότι αγωνίζεται "για ένα νέο ενιαίο και δίκαιο μισθολόγιο, που θα ενσωματώνει όλα τα επιδόματα στο βασικό μισθό, θα αναβαθμίζει τις αποδοχές των εργαζομένων στο δημόσιο και θα διαμορφώνει μια νέα βάση εκκίνησης στους

Αποζημιώσεις για τους κατοίκους της Αίγινας ζητά η Νομαρχία Πειραιά

Την κήρυξη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης των περιοχών της Αίγινας που έπληξε η ιδιαίτερα σφοδρή σε ένταση και διάρκεια κακοκαιρία του περασμένου Σαββάτου, προκειμένου οι κάτοικοι να τύχουν των ευνοϊκών ρυθμίσεων σχετικά με την καταβολή αποζημιώσεων και δανείων, ζήτησε η Νομαρχία Πειραιά με επιστολή της προς τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.


Όπως επισημαίνεται, η πρωτοφανής κακοκαιρία προκάλεσε υπερχειλίσεις ρεμάτων, σημαντικές φθορές σε δημόσιες υποδομές και εκτεταμένες καταστροφές σε ιδιωτικές περιουσίες.

Σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας των μηχανικών της Νομαρχίας Πειραιά, υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στις εκβολές των ρεμάτων από τη μεταφορά φερτών υλών αλλά και στο οδικό δίκτυο,

Αλληλοκαρφώματα για το Βατοπέδι

Με «καρφιά» του Ευάγγελου Μπασιάκου για τον Πέτρο Δούκα και του Αλέξανδρου Κοντού για τον απαλλαγέντα από την εξεταστική επιτροπή, Κώστα Κιλτίδη, ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των εγκαλούμενων πρώην υπουργών της Νέας Δημοκρατίας στην προκαταρκτική επιτροπή για το Βατοπέδι.


Ο Ευαγ. Μπασιάκος ανέφερε στο τρισέλιδο υπόμνημά του ότι η ανταλλαγή των ακινήτων "έγινε με ρητή πρωτοβουλία και εισήγηση της Κτηματικής Εταιρείας Δημοσίου", αρμόδιος για την οποία ήτανο πρώην υφυπουργός Οικονομίας, Π. Δούκας, «ήταν αρμόδιος για την ΚΕΔ».

Προηγήθηκε το "κάρφωμα" του Π. Δούκα, ο οποίος στο δικό του υπόμνημα είχε υποστηρίξει ότι "αντηλλάγησαν ακίνητα μόνο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης", δείχνοντας τον Ευαγ. Μπασιάκο.

Ο Ευαγ. Μπασιάκος άφησε αιχμές και για τη σύζυγο του Γ. Βουλγαράκη, Κατερίνα Πελέκη, κάνοντας αναφορά για «ενέργειες τρίτων, με πράξεις ή κατά τη σύνταξη των συμβολαίων ή και αργότερα, ακόμη και λόγω λαθών ή παραλείψεων».

Ο Αλ. Κοντός, από τη μεριά του, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο Κ. Κιλτίδης απηλλάγη, υποστηρίζοντας πως "πρόκειται για ενέργεια που δημιουργεί έυλογα πολλά ερωτηματικά για τη

Λαϊκές χωρίς ταμειακές-αρνούνται να εφαρμόσουν το νόμο οι παραγωγοί

Από σήμερα ξεκινάει η υποχρεωτική εφαρμογή του μέτρου στις λαϊκές, όμως οι παραγωγοί ... σφυρίζουν αδιάφορα

Η έρευνα του newsit δείχνει ότι μονάχα σε έναν στους τρεις πάγκους έχει μπει ταμειακή μηχανή, καθώς οι παραγωγοί πωλητές στο... όνομα του πελάτη λένε ότι αρνούνται να εφαρμόσουν το νόμο για να μην ανέβουν οι τιμές.
 
Ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών

Απεργούν οι δικηγόροι σε Κόρινθο - Σπάρτη

Από σήμερα έως και την Πέμπτη θα απέχουν από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι στην Κόρινθο, έπειτα από απόφαση του δικηγορικού συλλόγου τους, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει το επάγγελμα, καθώς και για την διάταξη που καταργεί τα γεωγραφικά όρια.


Από τα καθήκοντά τους έως και τις 11 Οκτωβρίου απέχουν και οι δικηγόροι της Σπάρτης, που εκτός των άλλων διαμαρτύρονται και για το γεγονός ότι καθυστερεί η ίδρυση

«Κόκκινες» απολύσεις από το ΚΚΕ

«Σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου γίνονται απολύσεις. Η Τυποεκδοτική είναι επιχείρηση που δρα µέσα σε συνθήκες καπιταλιστικής αγοράς και εποµένως έχει όλες τις αντίστοιχες δυσκολίες. Είµαστε στόχος µιας επίθεσης που µας παρουσιάζει ως µια κερδοφόρα επιχείρηση. Εµείς έχουµε µεγάλη συρρίκνωση των εργασιών µας. Εµείς παλεύουµε κατά του καπιταλισµού. Θα κλείσουν και µεγάλες επιχειρήσεις».


Η κ. Αλέκα Παπαρήγα δεν µάσησε τα λόγια της. Οι πρώτες φήµες για σειρά απολύσεων στην Τυποεκδοτική Α.Ε. άρχισαν να κυκλοφορούν στα τέλη Ιουλίου. Τα δηµοσιεύµατα για 20 προγραµµατισµένες απολύσεις στην εταιρεία ανά µήνα, αρχής γενοµένης τον Ιούλιο και µέχρι τον Οκτώβριο, αντιµετωπίστηκαν από τον Περισσό ως «µια προσπάθεια κύκλων που έχουν µόνιµο στόχο

Ανακαλύφθηκε το απολίθωμα ενός γιγάντιου πιγκουίνου

Το απολίθωμα έχει σχεδόν το διπλάσιο ύψος από τους σημερινούς πιγκουίνους και ανακαλύφθηκε στο Εθνικό Πάρκο Παράκας του Περού από έναν περουβιανό φοιτητή.


Το απολίθωμα το οποίο μελετήθηκε από αμερικανούς επιστήμονες και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο πρόγονος του σημερινού πιγκουίνου, ο οποίος ζούσε πριν από 36 εκατ. χρόνια, είχε ύψος γύρω στα 1,6 μέτρα και φτέρωμα σε χρώμα κόκκινο-καφέ και γκρι, διαφορετικό από το μαύρο - άσπρο που έχουν οι πιγκουίνοι της εποχής μας.

Η ανακάλυψη, υπό την παλαιοντολόγο Τζούλια Κλαρκ της Σχολής Γεωεπιστημών Τζάκσον του πανεπιστημίου του Τέξας-Όστιν και τον Τζέικομπ Βένθερ του πανεπιστημίου Γιέιλ, παρουσιάστηκε στο περιοδικό "Science", σύμφωνα με το BBC και τις βρετανικές "Τέλεγκραφ" και "Γκάρντιαν".

Ο πρόγονος του πιγκουίνου, με την επιστημονική ονομασία Inkayasu paracasensis (σημαίνει ο "βασιλιάς του νερού") και με το παρατσούκλι "Πέτρος", έζησε στην ύστερη Ηώκαινο περίοδο πριν από 36 έως 41 εκατ. χρόνια.

Διέθετε ένα μακρύ και ευθύ ράμφος, πολύ μεγαλύτερο από τους σύγχρονους πιγκουίνους. Η παρουσία των καλοδιατηρημένων φτερών πάνω στον σχεδόν πλήρη σκελετό που βρέθηκε, δείχνει ότι τα φτερά εμφανίστηκαν πολύ νωρίς στην εξέλιξη των πιγκουίνων. Μέχρι τώρα οι επιστήμονες

Χαρτογραφήθηκε το γονίδιο της ανδρικής υπογονιμότητας

Ορισμένες περιπτώσεις ανδρικής υπογονιμότητας είναι πιθανό να εξηγούνται από ένα «ελαττωματικό» γονίδιο που ανακάλυψαν Γάλλοι και Βρετανοί επιστήμονες.


Οι μεταλλάξεις του συγκεκριμένου γονιδίου (NR5A1) βρέθηκαν σε ένα μικρό ποσοστό υπογόνιμων ανδρών και μειώνουν πολύ την ποσότητα του παραγόμενου σπέρματος ή καταστρέφουν την ποιότητά του.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Παστέρ του Παρισιού και του University College του Λονδίνου, υπό τον Αμού Μπασαμπού, οι οποίοι δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό της Αμερικανικής Εταιρίας Ανθρώπινης Γενετικής "American Journal of Human Genetics", σύμφωνα με το BBC, δήλωσαν ότι η ανακάλυψή τους μπορεί να βοηθήσει τους γιατρούς που ασχολούνται με την ανδρική υπογονιμότητα.

Δεν απέκλεισαν μελλοντικά να βρεθούν και άλλα γονίδια που σχετίζονται με την υπογονιμότητα.

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, οι γιατροί δεν μπορούν να βρουν κάποια αιτία για την ανδρική υπογονιμότητα, στην οποία αποδίδονται περίπου οι μισές περιπτώσεις δυσκολίας σύλληψης παιδιού

Νέα μέθοδος δημιουργίας ανθρωπίνων βλαστικών κυττάρων

Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν μια νέα, γρήγορη και αποδοτική τεχνική δημιουργίας πολύτιμων ανθρωπίνων βλαστικών κυττάρων από απλά κύτταρα του δέρματος. Η μέθοδος μπορεί να αποτελέσει μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση σε σχέση με την ηθικά αμφισβητούμενη χρήση εμβρυικών κυττάρων για τον ίδιο σκοπό.


Η νέα ασφαλέστερη μέθοδος δεν απαιτεί προηγουμένως την επικίνδυνη γενετική τροποποίηση των κυττάρων και είναι πολλά υποσχόμενη στο θεραπευτικό πεδίο.

Η ανακάλυψη πραγματοποιήθηκε από ομάδα ερευνητών υπό τον Ντέρικ Ρόσι της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Παρουσιάστηκε στο περιοδικό Cell Stem Cell. Οι ερευνητές, αντί να τροποποιήσουν με την βοήθεια ιών τα γονίδια των κυττάρων και να αναπρογραμματίσουν το DNA των ενήλικων κυττάρων προκειμένου αυτά να μετατραπούν σε πολυδύναμα βλαστικά κύτταρα, ανέπτυξαν συνθετικά (τροποποιημένα) μόρια RNA, τα οποία, χωρίς να ενσωματωθούν στο DNA των

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

Η υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), ένα νέο ειδικό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας, του οποίου η τιμή είναι 10% ή 20% χαμηλότερη από το σημερινό και εφαρμόζεται σε ευπαθείς ομάδες καταναλωτών, άρχισε σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος.


Το νέο τιμολόγιο αφορά αποκλειστικά την κατανάλωση της κύριας κατοικίας.

Η ένταξη στο ΚΟΤ γίνεται για ένα ολόκληρο ημερολογιακό έτος και θα πρέπει ο καταναλωτής να ανήκει σε μία από τις ακόλουθες κατηγορίες με βάση την εκκαθαρισμένη, κατά το προηγούμενο έτος, φορολογική του δήλωση.

Οι κατηγορίες:

Α κατηγορία

Όσοι έχουν οικογενειακό εισόδημα μικρότερο του ατομικού αφορολόγητου ορίου μισθωτών – συνταξιούχων. Το κοινωνικό τιμολόγιο που λαμβάνουν αντιστοιχεί σε έκπτωση 10% επί του

Πετάλι κάνατε σήμερα;

Διαφανείς κάψουλες που συνδυάζουν τον τρόπο λειτουργίας του τελεφερίκ με το ποδήλατο ίσως στο μέλλον αποδειχθούν πολύ δημοφιλή μέσα μετακίνησης. Η εταιρεία που τα κατασκευάζει, η νεοζηλανδική Shweeb, θα λάβει μάλιστα από την Google ένα εκατομμύριο δολάρια (734.000 ευρώ). Οι κάψουλες αυτές ήταν μίια από τις «πέντε μεγάλες ιδέες που θα βοηθήσουν να αλλάξει ο κόσμος», σύμφωνα με τον διαγωνισμό Ρroject 10 της εταιρείας.
Η Google ξεχώρισε 16 από τις 150.000 ιδέες που κατατέθηκαν από 170 και πλέον χώρες για να μοιραστούν δέκα εκατομμύρια δολάρια (7.340.000 ευρώ). Τα χρήματα αυτά ήταν το έπαθλο του

Κατάταξη στον Στρατό με ένα «κλικ»

Τέλος στις ουρές στα στρατολογικά γραφεία βάζει η λειτουργία της νέας ιστοσελίδας για τη Στρατολογία. Ολοι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν πλέον, χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα http://www.stratologia.gr/, να βρίσκουν πότε θα καταταγούν, σε ποιο σώμα θα πάνε (Στρατός Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό ή Πολεμική Αεροπορία) και υπό ποιες προϋποθέσεις θα πάρουν αναβολή. Ολα αυτά θα μπορούν να γίνουν, αρκεί να έχουν μαζί τους τον Αριθμό Στρατολογικού Μητρώου (ΑΣΜ) ή τον Αριθμό Αστυνομικής Ταυτότητας. Και όχι μόνο αυτό, αλλά οι στρατεύσιμοι θα μπορούν να εντοπίζουν ακόμη και το στρατολογικό γραφείο στο οποίο ανήκουν μέσω χαρτών του Google!

Πέραν της ενημέρωσης των στρατευσίμων για την κατάταξή τους, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν:

1 Να έχουν πρόσβαση σε ενημερωτικά έντυπα για διάφορα θέματα, όπως ποιοι δικαιούνται μειωμένη θητεία, πώς απαλλάσσεται κάποιος από την υποχρέωση στράτευσης, πώς μπορεί κάποιος να

΄Ενα δίχτυ προστασίας στα παιδιά που κινδυνεύουν

Προσθήκη λεζάντας
Το Δίκτυο για την προστασία των παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο είναι πραγματικότητα από σήμερα, καθώς αρχίζει η λειτουργία του στην ηλεκτρονική διεύθυνση kesathea@justice.gr.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ξεκινά τη λειτουργία του Δικτύου με το σύνθημα «Ελα μαζί μας, όλοι μαζί μπορούμε να προσφέρουμε περισσότερα», ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια έχει το Κεντρικό Επιστημονικό Συμβούλιο για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Θυματοποίησης και της Εγκληματικότητας

Η παράνομη μετεγγραφή τρώει τον φοιτητή

Χωρίς κανέναν ποσοτικό περιορισμό για τις τρίτεκνες οικογένειες, αλλά με ομαδοποίηση των υποψηφίων σύμφωνα με τη βαθμολογία τους, θα εφαρμοστεί εφέτος το νέο σύστημα μετεγγραφών φοιτητών. Η σχετική εγκύκλιος εκδόθηκε χθες από το υπουργείο Παιδείας, το οποίο τονίζει ότι ο έλεγχος για μετεγγραφές-μαϊμού θα είναι εφέτος αυστηρότατος καθώς σε περίπτωση που αποδειχθεί υπαιτιότητα του φοιτητή ο νόμος προβλέπει αποπομπή του όχι μόνο από τη σχολή όπου μετεγγράφη παρανόμως αλλά και από αυτήν όπου είχε αρχικά εισαχθεί. Επιπλέον τα τμήματα των ΑΕΙ και ΤΕΙ καλούνται να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι μετεγγραφές του

Ηλεκτρονικός κατάσκοπος για την υπέρταση

Ενα νέο όπλο για την αντιμετώπιση της υπέρτασης, που θα έχει την «υπογραφή» του διάσημου καρδιοχειρουργού σερ Μαγκντί Γιακούμπ, θα έχουν στη διάθεσή τους οι γιατροί το 2012. Πρόκειται για μία συσκευή μέτρησης της πίεσης, προηγμένης τεχνολογίας, η οποία όμως θα είναι εμφυτεύσιμη, σαν τον απινιδωτή. Με τη συγκεκριμένη συσκευή, η οποία βρίσκεται ακόμη σε ερευνητικό στάδιο (έχει δοκιμαστεί σε χοίρους με καλά αποτελέσματα), θα υπάρχει δυνατότητα μέτρησης της πίεσης σε διαφορετικά σημεία της καρδιάς και σε άλλα σημεία του κυκλοφορικού συστήματος. Θα έχει μικρό μέγεθος και θα είναι απλή στη χρήση της. Ο μηχανισμός θα είναι ασύρματος και θα δίνει συνεχώς πολύτιμες πληροφορίες για την αιμοδυναμική κατάσταση της καρδιάς.

«Κατ΄ αυτόν τον τρόπο οι γιατροί θα μπορούν να έχουν σαφή εικόνα του προβλήματος, ώστε να μπορούν να επέμβουν αποτελεσματικότερα στη θεραπεία», δήλωσε χθες ο κ. Γιακούμπ. Οπως εξηγεί στο «Βήμα», ο κ. Στ. Θεοδωρόπουλος, καρδιοχειρουργός, διδάκτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και επιστημονικός υπεύθυνος της ερευνητικής ομάδας, η συσκευή είναι ένα μικροτσίπ. «Θα εμφυτεύεται στο μυοκάρδιο και με ασύρματο τρόπο θα δίνει πληροφορίες για όλες τις πιέσεις σε διάφορα σημεία της καρδιάς.Αυτή η πληροφορία έχει πολύ μεγάλη σημασία ακόμη και για την αντιμετώπιση της

Τσιγάρο «stop» σε κλειστούς δημόσιους χώρους

Εκτός νόμου και με ποινικές συνέπειες τίθεται από σήμερα Παρασκευή 1η Οκτωβρίου το κάπνισμα, το οποίο απαγορεύεται σε όλους τους κλειστούς δημόσιους και εργασιακούς χώρους, καθώς και σε χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.


Ο Σεπτέμβριος, μήνας προσαρμογής για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου τελείωσε, ανοίγοντας για ακόμη μια φορά τη δημόσια συζήτηση γύρω από το θέμα του καπνού με τις υπέρ και τις κατά τοποθετήσεις να παίρνουν κοινωνικές, οικονομικές και ιδεολογικές προεκτάσεις, με τον νόμο να φαντάζει να μην εξασφαλίζει ακόμη την ειρηνική συνύπαρξη των αντιμαχόμενων μεριών.

"Η λογική μας είναι ότι θέλουμε ένα νέο πρότυπο κοινωνικής συμπεριφοράς, γι αυτό προχωρήσαμε στην καθολική απαγόρευση", τόνιζε η πρώην υπουργός Υγείας, κα Μ. Ξενογιαννακοπούλου, κατά τις

Και η περίοδος 2001-2004 στην Εξεταστική για την Οικονομία

Η διερεύνηση των ευθυνών για τα στατιστικά στοιχεία που παρέσχε η Ελλάδα στην Ε.Ε. θα φτάσει μέχρι το 2001 και τις συναλλαγές με τη Goldman Sachs, γνωστοποίησε ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με πολιτικούς συντάκτες. Όσον αφορά στις τράπεζες, ειλημμένη είναι η απόφαση για δημόσιο πυλώνα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρωθυπουργού.


Για τα "greek statistics", διευκρίνισε ότι η εξεταστική επιτροπή για την οικονομία θα συσταθεί έως το τέλος του έτους και θα αξιολογήσει και το ρόλο των οίκων αξιολόγησης στη δημιουργία του ελληνικού προβλήματος.

Ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεννόηση με τις αμερικανικές αρχές, προκειμένου να εξετάσει αν έχει τη δυνατότητα να προβεί σε νομικές ενέργειες εναντίον των διεθνών οίκων. Απέκλεισε το ενδεχόμενο η έρευνα της Εξεταστικής να φτάσει μέχρι το 1981,

Τίτλοι τέλους στις κινητοποιήσεις των μεταφορέων

Μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση που κράτησε πάνω από πέντε ώρες οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων αποφάσισαν αργά τη νύχτα την αναστολή των κινητοποιήσεών τους. Ωστόσο τη διαφωνία της με την απόφαση εκφράζει η επιτροπή αγώνα, η οποία προειδοποιεί με νέες κινητοποιήσεις και καλεί σε νέα γενική συνέλευση.


Έτσι μεγάλο μέρος των οδηγών φορτηγών που βρίσκονται στα μπλόκα αποχωρεί. Και στη χθεσινή Μαραθώνια συνάντηση στα κεντρικά γραφεία του κλάδου στην Ομόνοια, δεν έλειψαν οι εντάσεις με τους σκληροπυρηνικούς να εξακολουθούν να είναι δύσπιστοι και να προτείνουν συνέχιση των κινητοποιήσεων και τους πιο ψύχραιμους να ζητούν την αναστολή τους.

Τελικά επικράτησε η άποψη των τελευταίων και έτσι η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία.

Τέσσερα είναι τα βασικά στοιχεία που οδήγησαν τους ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων

Μείωση αποδοχών σε όλο το Δημόσιο

Τέλος στο αλαλούμ των μισθολογικών διαφορών στο Δημόσιο, κυρίως μέσω νέων περικοπών στα μεγάλα επιδόματα, επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση με την καθιέρωση του νέου ενιαίου μισθολογίου.


Πλέον των 1.400 ευρώ μπορεί να φτάσει η διαφορά στις απολαβές υπαλλήλων με τα ίδια προσόντα, οι οποίοι όμως απασχολούνται σε διαφορετικά υπουργεία και εισπράττουν διαφορετικά επιδόματα.

Τα στοιχεία έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο της πρώτης συνάντησης που είχε με το υπουργείο Οικονομικών και την ΑΔΕΔΥ προκειμένου να καταλήξουν στους βασικούς άξονες του νέου μισθολογίου, ενόψει και του Μνημονίου που επιτάσσει περαιτέρω μείωση δαπανών στον

Καλό μήνα !

Ο καιρός σήμερα 01.10.2010

Τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, περιμένουμε την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 ως 22 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 13 ως 25 – 26 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 12 ως 25 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 19 ως 24 – 25 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στα βόρεια μέχρι το μεσημέρι ισχυροί. Ασθενείς μέχρι μέτριοι δυτικοί – βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Τοπικές νεφώσεις περισσότερο πυκνές στα βόρεια, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στο κέντρο στους 25 βαθμούς. Ασθενείς άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων