www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

΄Ενα δίχτυ προστασίας στα παιδιά που κινδυνεύουν

Προσθήκη λεζάντας
Το Δίκτυο για την προστασία των παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο είναι πραγματικότητα από σήμερα, καθώς αρχίζει η λειτουργία του στην ηλεκτρονική διεύθυνση kesathea@justice.gr.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ξεκινά τη λειτουργία του Δικτύου με το σύνθημα «Ελα μαζί μας, όλοι μαζί μπορούμε να προσφέρουμε περισσότερα», ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια έχει το Κεντρικό Επιστημονικό Συμβούλιο για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Θυματοποίησης και της Εγκληματικότητας
των Ανηλίκων (ΚΕΣΑΘΕΑ).

Παράλληλα, με σποτ τα οποία θα αρχίζουν να μεταδίδονται από σήμερα, καλούνται να συμμετέχουν στην προσπάθεια δημόσιες υπηρεσίες, οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, ιδιωτικοί φορείς, μη κυβερνητικές οργανώσεις που ασχολούνται με ανήλικους παραβάτες και ανηλίκους σε κίνδυνο, καθώς και σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων. Κατά τη διάρκεια σύσκεψης του ΚΕΣΑΘΕΑ που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαρ. Καστανίδης τόνισε ότι «το Κέντρο θα εισηγείται μέτρα για την αντιμετώπιση της θυματοποίησης και της εγκληματικότητας των ανηλίκων, θα διαμορφώνει και θα συντονίζει μηχανισμούς ανίχνευσης της κακοποίησης των παιδιών, θα οργανώνει τον εθελοντισμό στη στήριξη των ανηλίκων και θα τηρεί στατιστικά στοιχεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: