www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

Η υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), ένα νέο ειδικό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας, του οποίου η τιμή είναι 10% ή 20% χαμηλότερη από το σημερινό και εφαρμόζεται σε ευπαθείς ομάδες καταναλωτών, άρχισε σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος.


Το νέο τιμολόγιο αφορά αποκλειστικά την κατανάλωση της κύριας κατοικίας.

Η ένταξη στο ΚΟΤ γίνεται για ένα ολόκληρο ημερολογιακό έτος και θα πρέπει ο καταναλωτής να ανήκει σε μία από τις ακόλουθες κατηγορίες με βάση την εκκαθαρισμένη, κατά το προηγούμενο έτος, φορολογική του δήλωση.

Οι κατηγορίες:

Α κατηγορία

Όσοι έχουν οικογενειακό εισόδημα μικρότερο του ατομικού αφορολόγητου ορίου μισθωτών – συνταξιούχων. Το κοινωνικό τιμολόγιο που λαμβάνουν αντιστοιχεί σε έκπτωση 10% επί του
σημερινού οικιακού τιμολογίου.

Β κατηγορία

Όσοι είναι γονείς τριών τέκνων και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα τους είναι μικρότερο από το ατομικό αφορολόγητο όριο της κατηγορίας αυτής. Το κοινωνικό τιμολόγιο που λαμβάνουν αντιστοιχεί σε έκπτωση 10% επί του σημερινού οικιακού τιμολογίου.

Γ κατηγορία

Όσοι είναι άνεργοι (για διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών, την 30η Νοεμβρίου του προηγούμενου έτους) με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο του ατομικού αφορολόγητου ορίου μισθωτών – συνταξιούχων που δεν συμπεριλαμβάνει το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες του ανέργου. Το κοινωνικό τιμολόγιο που λαμβάνουν αντιστοιχεί σε έκπτωση 20% επί του σημερινού οικιακού τιμολογίου.

Δ κατηγορία

Όσοι είναι άτομα με αναπηρία ≥67% ή τους βαρύνουν προστατευόμενα μέλη με αναπηρία ≥67%, με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο του ατομικού αφορολόγητου ορίου. Το κοινωνικό τιμολόγιο που λαμβάνουν αντιστοιχεί σε έκπτωση 20% επί του σημερινού οικιακού τιμολογίου.

Η υποβολή της αίτησης γίνεται είτε από την ιστοσελίδα της ΔΕΗ - στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.dei.gr - είτε τηλεφωνικά στο 210 9298000.

Από 18 Οκτωβρίου, η αίτηση μπορεί να υποβληθεί και στα ΚΕΠ.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για υποβολή στην ιστοσελίδα ή τηλεφωνικά είναι:

- Λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος (απαιτείται η δεύτερη σελίδα που αφορά τα δημοτικά τέλη κλπ) με ημερομηνία έκδοσης οπωσδήποτε μεταγενέστερη της 27/9/2010

- ΑΦΜ του αιτούντος και του/της συζύγου

- Αριθμός αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου

Τα δικαιολογητικά για υποβολή στα ΚΕΠ περιλαμβάνουν επιπλέον την ταυτότητα του δικαιούχου ή, αν υποβληθεί η αίτηση από τρίτο πρόσωπο, ταυτότητα του τρίτου και εξουσιοδότηση ή υπεύθυνη δήλωση ότι εκπροσωπεί τον δικαιούχο.

Περισσότερες πληροφορίες για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο παρέχονται στα τηλεφωνικά κέντρα του ΥΠΕΚΑ (τηλέφωνο: 210 – 9797400 και της ΔΕΗ (210 – 9298000), στα καταστήματα των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας, στα ΚΕΠ (μετά τις 18/10/2010) αλλά και στις ιστοσελίδες του ΥΠΕΚΑ (http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=575) και της ΔΕΗ (www.dei.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια: