www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

To MySpace μιλάει ελληνικά

Το MySpace, στο πλαίσιο της αποκλειστικής συνεργασίας της 24Media με τη MySpace Incorporations (ενός από τα σημαντικότερα τμήματα της News Corporation), αποκτά πλέον την ελληνική του έκδοση , με αποκλειστικό περιεχόμενο από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο MySpace, τη μεγαλύτερη online μουσική κοινότητα στον κόσμο, μπορεί κάποιος όχι μόνο να ακούσει σε αποκλειστικότητα πρώτος νέα τραγούδια από τις αγαπημένες του μπάντες, αλλά και να δει συνεντεύξεις και ειδήσεις για ποικίλα μουσικά δρώμενα. Μπορεί, παράλληλα, να μοιραστεί φωτογραφίες, βίντεο, νέα και ενδιαφέροντα μ’ ένα διαρκώς αναπτυσσόμενο δίκτυο κοινών

Λύση ανεξαρτητοποίησης εξετάζουν τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Πλήρη αποσαφήνιση των σχέσεών τους με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τους Φώτη Κούβελη και Θανάση Λεβέντη ο Αλέξης Τσίπρας στις διαδοχικές συναντήσεις που είχε το απόγευμα στο γραφείο του στην Κουμουνδούρου .

Επί της ουσίας ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τους δυο βουλευτές να ξεκαθαρίσουν αν θα συνεχίσουν να εκπροσωπούν την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τους να μην αυτοπροσδιορίζονται ως βουλευτές του ΣΥΝ ή ότι οτιδήποτε άλλο. "Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η παραδοξότητα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ σε αντίθετη περίπτωση τους ζήτησε να ανεξαρτητοποιηθούν, διαμηνύοντάς τους ότι “πρέπει να λειτουργούν όλοι με συγκεκριμένους κανόνες”.


Ο κ. Κουβέλης ανακοίνωσε στον πρόεδρο του ΣΥΝ ότι θα

Καρκίνος του Μαστού: Θα αρκεί μια ακτινοθεραπεία

Χάρη σε μία νέα πρωτοποριακή τεχνική που επινόησαν Βρετανοί επιστήμονες, οι ασθενείς με καρκίνο του μαστού θα έχουν τη δυνατότητα να μην υποβάλλονται σε ακτινοθεραπεία για αρκετές εβδομάδες μετά τη χειρουργική επέμβαση. Αρκεί μια δόση ακτινοθεραπείας, κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, για την εξουδετέρωση του καρκινικού όγκου, και μάλιστα χωρίς παρενέργειες για τους ασθενείς, επισημαίνουν ερευνητές του University College του Λονδίνου, που εφήρμοσαν την τεχνική σε περισσότερους από δύο χιλιάδες ασθενείς με ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα.


Με την εφαρμογή της επαναστατικής μεθόδου, περιορίζονται σημαντικά οι λίστες αναμονής και μειώνονται οι δαπάνες των εθνικών συστημάτων υγείας κατά περίπου 18 εκ. ευρώ ετησίως, υποστηρίζει ο επικεφαλής της έρευνας και διακεκριμένος ογκολόγος, Τζέφρι Τομπίας. Η έρευνα των Βρετανών επιστημόνων διήρκεσε δέκα χρόνια και η μέθοδος εφαρμόστηκε σε ασθενείς από εννέα

ΤΕΜΠΜΕ υποσχέθηκε στους κτηνοτρόφους η Κατερίνα Μπατζελή

Πολιτικές στήριξης του αγροτικού εισοδήματος, με τη λειτουργία ενός αγροτικού ταμείου εγγυοδοσίας, τύπου ΤΕΜΠΜΕ, για τις κτηνοτροφικές επενδύσεις, προανήγγειλε η Κατερίνα Μπατζελή, απαντώντας στις διαμαρτυρίες κτηνοτρόφων είχαν συγκεντρωθεί στη Θεσσαλονίκη, όπου η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης παρουσίασε ται προγράμματα Leader και ΟΠΑΑΧ, για την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας.

Η κ. Μπατζελή σημείωσε ότι τις επόμενες 15 ημέρες, θα προκηρυχθούν προγράμματα περιφερειακής και αγροτικής ανάπτυξης, ύψους 1,1 δισ. ευρώ, που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα "Αλέξανδρος Μπαλτατζής" και μεταξύ άλλων, αφορούν τα τρόφιμα, τη μεσογειακή διατροφή, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και καινοτόμες πολιτικές στήριξης του αγροτικού εισόδήματος, όπως το ΤΕΜΠΕ των κτηνοτρόφων.


Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στην ανάγκη συμβολής όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να δοθεί μία διαφανής και οριστική λύση στο χωροταξικό πρόβλημα της διαχείρισης αγροτικής γης και διαβεβαίωσε τους κτηνοτρόφους, πως σε ό,τι αφορά το 2009 οι βοσκότοποι που έχουν δηλωθεί στο ΟΣΔΕ, έχουν θεωρηθεί επιλέξιμοι

Δεσμεύσεις Γ. Παπανδρέου για αλλαγές υπέρ της ελληνικής ναυτιλίας

Τα εγκαίνια της 22ης Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης «Ποσειδώνια 2010» τέλεσε το απόγευμα η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη.


Μεταξύ άλλων, η κ. Κατσέλη υπογράμμισε πως τα «Ποσειδώνια» αποτελούν για πολλές δεκαετίες το forum της Παγκόσμιας Ναυτιλιακής Κοινότητας στην οποία ξεχωρίζει η ελληνική ηγετική θέση.

Τόνισε ακόμη πως πρόκληση για τη χώρα είναι να διατηρήσει αυτά τα διαχρονικά βιώσιμα πλεονεκτήματα που αποτελούν την πηγή πλούτου και

«Πράσινο» για την ένταξη της Εσθονίας στην ευρωζώνη

Το «πράσινο φως» για την ένταξη της Εσθονίας στην Ευρωζώνη από την 1η Ιανουαρίου έδωσαν οι υπουργοί Οικονομικών των 16 χωρών - μελών της ευρωζώνης.


Ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ επιβεβαίωσε πως η Εσθονία πληροί όλα τα λεγόμενα «κριτήρια του Μάαστριχτ» για την ένταξη στο ευρώ .

«Συνεπώς η Εσθονία θα γίνει το 17ο μέλος της Ευρωζώνης από την 1η Ιανουαρίου 2011»,

Συμφωνία στο Eurogroup για το ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης

Την τελική μορφή του σχεδίου για το «δίχτυ ασφαλείας» 750 δισ. ευρώ ενέκριναν τη Δευτέρα οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ, που στοχεύει στον κατευνασμό των φόβων για την Ευρωζώνη.


To όχημα ειδικού σκοπού που θα συστήσει η Ευρωζώνη θα μπορεί να δανειστεί μέχρι 440 δισ. ευρώ από τις αγορές, τα οποία θα προωθήσει έπειτα σε χρεωμένα κράτη των «16». Τα ίδια τα ευρωπαϊκά κράτη θα μπορούν να συνεισφέρουν με επιπλέον 60 δισ. ευρώ, ενώ το ΔΝΤ αναμένεται να συνεισφέρει με περίπου 250 δισ. ευρώ.

Οι αξιωματούχοι της ΕΕ ελπίζουν ότι η υλοποίηση του μηχανισμού θα κατευνάσει την ανησυχία για την ικανότητα των ευρωπαϊκών κρατών να αποπληρώνουν τα χρέη τους. Την προηγούμενη εβδομάδα, και η Ουγγαρία προστέθηκε στις «επικίνδυνες» ευρωπαϊκές χώρες, η κυβέρνηση της οποίας δεν

Ελαφρύτερο και βελτιωμένο το νέο iPhone

Μικρότερο, λεπτότερο, εξυπνότερο. Το νέο iPhone είναι πλέον μαζί μας, με μια σειρά από λειτουργίες που έλειπαν από τις προηγούμενες εκδόσεις του.


Ξεκινώντας από τα… βασικά, το iPhone 4, όπως ονομάζεται, διαθέτει και δεύτερη κάμερα, στο μπροστινό μέρος της συσκευής, η οποία είναι απαραίτητη για βιντεοκλήσεις. Η κυρίως κάμερα της συσκευής ενσωματώνει αισθητήρα με ανάλυση 5 Megapixel καθώς και 5x ψηφιακό ζουμ και τεχνολογία που επιτρέπει να περνά περισσότερο φως από το διάφραγμα της κάμερας.

Παράλληλα, ενσωματώνει (επιτέλους) φλας, το οποίο βελτιώνει την ποιότητα των νυχτερινών φωτογραφιών και βίντεο, καλύπτοντας μια σημαντική

Μας ανάγκασαν να παραιτηθούμε και τώρα δεν μας προσλαμβάνουν

Σας παραθέτω το δελτίο τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής Διοριστέων Υπουργείου Οικονομικών

Ζητούμε ραντεβού με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου


Την Παρασκευή 4 Ιουνίου οι επιτυχόντες στο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για το υπουργείο οικονομικών, αποκλείσαμε τις εισόδους του υπουργείου με αίτημα να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες διορισμού μας (διαδικασίες που ήταν σε προχωρημένο στάδιο και ενόψει της τοποθέτησης μας, μάς είχαν αναγκάσει να παραιτηθούμε από τις προηγούμενες εργασίες μας).

Αποτέλεσμα της κινητοποίησης μας ήταν ο ορισμός συνάντησης της συντονιστικής μας επιτροπής με τον Υπουργό κύριο Παπακωνσταντίνου για τις 15/6/2010.

Συντονιστική Επιτροπή Διοριστέων Υπουργείου Οικονομικών


Θεοδώρου Μάριος
Δεσποτάκη Ολυμπία
Τριανταφύλλου Γιώργος
Παπασταθόπουλος Κων/νος

Επιστολή ΓΣΕΒΕΕ προς τον Πρωθυπουργό για το Ασφαλιστικό

Με όρους «κοινωνικής πανωλεθρίας και απαξίας υπό τη σκιά της συγκεκριμένης συγκυρίας» επιχειρείται να λυθεί το Ασφαλιστικό πρόβλημα, όπως αναφέρει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) σε επιστολή - παρέμβασή της τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.


Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία, δεν λαμβάνεται υπόψιν όχι μόνο η κοινωνική, αλλά ούτε και η αναπτυξιακή διάστασή του, ιδιαίτερα για το μικρό επιχειρηματία ενώ «του αφαιρεί και το ελάχιστο δίχτυ ασφάλειας που υπήρχε ώστε να μπορεί

Έως πότε κύριοι θα παρέχετε ασυλία;

΄Εως πότε θα παρέχετε ασυλία σε όσους επιμένουν να καταστρέφουν τη χώρα; Η παράλογη εμμονή αυτών που εμποδίζουν τα κρουαζιερόπλοια και τους ξένους τουρίστες να έρχονται στην Ελλάδα καθίσταται πλέον προκλητική.

Δουλειά της κυβέρνησης είναι να καταγγείλει ευθέως τους εκβιασμούς που κρύβονται πίσω από αυτές τις δήθεν φιλεργατικές κινητοποιήσεις και να εξηγήσει πόσες χιλιάδες θέσεις εργασίας

Κομπόστες και κρασιά από την Ημαθία στη... Μόσχα

Στη Μόσχα βρίσκεται από σήμερα αποστολή επιχειρηματιών από την Ημαθία που δραστηριοποιούνται στους τομείς του κρασιού και της κομπόστας. Αύριο, στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, θα γίνει η παρουσίαση των προϊόντων τους.

Η αποστολή οργανώθηκε ύστερα από την προ ημερών διερευνητική επίσκεψη που πραγματοποίησε σε Μόσχα και Αστραχάν (στη Ν.Α. Ρωσία), ο νομάρχης Ημαθίας, Κώστας Καραπαναγιωτίδης.


Ο τελευταίος πραγματοποίησε σειρά επαφών με υψηλόβαθμους αξιωματούχους των δύο περιοχών ενώ είχε συζητήσεις και με τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στη Μόσχα, Γιάννη Πλώτα και τον εμπορικό ακόλουθο, Γιάννη Μάρκου, με αντικείμενο

«Μεταλλαγμένα» δέντρα δοκιμάζει τώρα η βιομηχανία χαρτιού

Παρά τις αντιδράσεις περιβαλλοντικών οργανώσεων που ανησυχούν για απρόβλεπτες επιπτώσεις στο περιβάλλον, τρεις μεγάλες χαρτοβιομηχανίες ξεκινούν τις δοκιμές ενός γενετικά τροποποιημένου ευκάλυπτου που αντέχει στον παγετό των βορειότερων κλιμάτων.


Οι εταιρείες εκτιμούν ότι οι φυτείες του «μεταλλαγμένου» ευκάλυπτου θα αυξήσουν την παραγωγή και θα περιορίσουν έτσι τις απαιτήσεις σε γη προς όφελος των φυσικών δασών.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, οι περιβαλλοντιστές φοβούνται ότι το γονίδιο που προσδίδει αντοχή στον παγετό θα μπορούσε να μεταφερθεί σε άγρια είδη, επιτρέποντάς τους έτσι να εισβάλλουν σε βορειότερες περιοχές και να ανατρέψουν την οικολογική ισορροπία.

Οι οργανώσεις δεν θεωρούν καλή ιδέα ακόμα και τους φυσικούς ευκάλυπτους, δεδομένου ότι έχουν υψηλές

Πως να κατεβάσετε βίντεο από το Youtube σε ότι μορφή θέλετε!

Υπάρχουν στο internet, πολλά προγράμματα που μας επιτρέπουν να μετατρέψουμε τα βίντεο του Υoutube σε μορφή Mp3 ή σε οτι άλλη μορφή θέλουμε.


Άλλο ένα site που εμφανίστηκε πρόσφατα στο διαδίκτυο, μπορεί και σας κατεβάζει όποιο κομμάτι θέλετε από το Youtube και σας το μετατρέπει σε ότι

Το κόλπο για να τσιμεντώσουν το Ελληνικό

Φούσκωσαν το κόστος του μητροπολιτικού πάρκου Ελληνικού για να δικαιολογήσουν τη δόμηση 1,3 εκατ. τετραγωνικών μέτρων μπετόν σε 1.000 στρέμματα. Με στοιχεία που είχαν παρουσιαστεί το 2007 από την τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ, τα έργα προβλέπεται να κοστίσουν 76.000 ευρώ ανά στρέμμα, όταν αντίστοιχες παρεμβάσεις στο παλιό αεροδρόμιο Τέμπελχοφ του Βερολίνου, που θα ολοκληρωθούν το 2013, θα διατεθούν 16.000 ευρώ, ενώ στη Φρανκφούρτη, που

Τέλος εποχής - Κρεμάει τα γάντια του ο Νικοπολίδης

Ο 39χρονος τερματοφύλακας των ερυθρόλευκων ενημέρωσε τον Γιάννη Χρυσικόπουλο για την πρόθεση του να εγκαταλείψει την ενεργό δράση. Το θέμα θα κλείσει οριστικά μετά από το ραντεβού που θα έχει με τον Σωκράτη Κόκκαλη.Ο έμπειρος τερματοφύλακας αποφάσισε να γράψει τους τίτλους τέλους σε μία σπουδαία καριέρα. Στη συνάντηση που είχε με τον Γιάννη Χρυσικόπουλο ανακοίνωσε την πρόθεση του και πλέον απομένει το τελικό ραντεβού με τον

Αναπροσαρμογή επιτοκίων σε καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες


Αλλαγές επιτοκίων στην καταναλωτική πίστη ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα η Τράπεζα Πειραιώς.
Συγκεκριμένα, η τράπεζα προχώρησε στην αναπροσαρμογή του βασικού επιτοκίου καταναλωτικής πίστης σε 10,25%.

Επίσης, αναπροσάρμοσε το επιτόκιο αγορών της πιστωτικής κάρτας σε 16,25% και το επιτόκιο ανάληψης μετρητών σε 18,20%.

Το επιτόκιο της πιστωτικής κάρτας για μεταφορά υπολοίπου παραμένει αμετάβλητο.

Οι αλλαγές θα ισχύουν από τις 9 Ιουνίου.
tovima

Ορκωμοσία Παπούλια - Προσφώνηση Άννας Ψαρούδα - Μπενάκη



Ήξεραν τα πάντα από πριν ...

Τι μας ετοιμάζουν με το ΔΝΤ



ΠΑΣΟΚ: Αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα του Ακη Τσοχατζόπουλου

Την αναστολή της κομματικής ιδιότητας του ΄Ακη Τσοχατζόπουλου εισηγήθηκε η Επιτροπή Διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή Δεοντολογίας, ανεξάρτητα από τη δικαστική έκβαση της υπόθεσης.


Προηγήθηκε δίωρη κατάθεση του πρώην υπουργού και ηγετικού στελέχους του Κινήματος στην Επιτροπή Διαφάνειας.

Σε δηλώσεις μετά το τέλος της κατάθεσής του, ο κ. Ακης Τσοχατζόπουλος, αφού επανέλαβε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, μίλησε για «πρωτοφανή και συντονισμένη επίθεση» με αποκλειστικό σκοπό την «πολιτική, ηθική και φυσική του εξόντωση».

«Η δικαιοσύνη στην οποία θα προσφύγω αποτελεί τη μεγαλύτερη ασφάλεια έναντι της πρωτοφανούς συντονισμένης επίθεσης που τις τελευταίες μέρες γίνεται εις βάρος μου και όλων των μελών της οικογενείας μου με αποκλειστικό σκοπό την πολιτική και ηθική εξόντωση», υπογράμμισε ο πρώην

Την Τετάρτη η φιέστα του Παναθηναϊκού

Την ερχόμενη Τετάρτη θα πανηγυρίσουν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού την κατάκτηση του πρωταθλήματος μπάσκετ για τη σεζόν 2009-2010.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της «πράσινης» ΚΑΕ:

«Ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε για 8η συνεχόμενη, για 12η τα τελευταία 13 χρόνια και για 31η φορά στην ιστορία του πρωταθλητής Ελλάδας. Ο τίτλος κατακτήθηκε στο ΣΕΦ, αλλά θα απονεμηθεί στο ΟΑΚΑ. Την Τετάρτη 9 Ιουνίου στις 7μ.μ. στο κλειστό γυμναστήριο θα γίνει η απονομή του τροπαίου του πρωταθλητή στους

Κίνδυνος βαριάς τιμωρίας για Ολυμπιακό

Με αφαίρεση δύο βαθμών ή ποινή τριών αγωνιστικών, με την έναρξη του επόμενου πρωταθλήματος, απειλείται ο Ολυμπιακός, ύστερα από τον μηδενισμό του στον τέταρτο τελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό.


Η αυστηρότητα της τιμωρίας των «ερυθρόλευκων», αναφορικά με τα θλιβερά επεισόδια στο ΣΕΦ, θα εξαρτηθεί από το κατηγορητήριο του αθλητικού δικαστή. Σε περίπτωση που οι Πειραιώτες κληθούν από τον αθλητικό δικαστή με βάση το άρθρο 32, στο οποίο γίνεται λόγος για «σοβαρά επεισόδια, δυσφημιστικά για το άθλημα και μηδενισμό», τότε ο κανονισμός προβλέπει αφαίρεση βαθμών. Ωστόσο, στο σχετικό άρθρο υπάρχει αναφορά σε τραυματισμούς, ενώ αναφέρεται ότι οι διαιτητές διακόπτουν την αναμέτρηση χωρίς να

Βρέθηκε θεραπεία για τον καρκίνο του προστάτη;

Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα μίας "συνδυασμένης" θεραπείας του καρκίνου του προστάτη ανακοινώθηκαν στο Τορόντο.


Η ακτινοθεραπεία, σε συνδυασμό με μία ορμονική θεραπεία, μειώνει 43% τη θνησιμότητα των αντρών που είναι αντιμέτωποι μ έναν 'εστιασμένο' προχωρημένο καρκίνο στον προστάτη, σύμφωνα με μία κλινική μελέτη που δημοσιοποιήθηκε σήμερα στο Σικάγο.

Ανατρέπεται κατά τον τρόπο αυτόν το "δόγμα", σύμφωνα με το οποίο αρκεί μόνον η ορμονική θεραπεία για τον προχωρημένο 'εστιασμένο' καρκίνο στον προστάτη, επισημάνθηκε από τον γιατρό Παντράϊγκ Ουάρντ, διευθυντή προγράμματος πυρηνικών (θεραπευτικών) ακτινοβολιών στο

Αρνείται τις μομφές, καταγγέλλει «σχέδιο εξόντωσης» ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Για πρωτοφανή και συντονισμένη επίθεση εις βάρος του ιδίου, αλλά και των μελών της οικογένειας του έκανε λόγο ο Άκης Τσοχατζόπουλος, μιλώντας σε δημοσιογράφους αμέσως μετά την κατάθεσή του στην Επιτροπή Διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ. Ο πρώην υπουργός κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τα δημοσιεύματα που αφορούν στην περιουσιακή του κατάσταση.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος επανέλαβε την πρόθεσή του να προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά εφημερίδων που φιλοξένησαν σχετικά δημοσιεύματα. Υποστήριξε ότι στόχος "κέντρων και συμφερόντων" ειναι η πολιτική, ηθική, αλλά και φυσική εξόντωσή του. Αποκάλεσε την υπόθεση φαινόμενο κρίσης του πολιτικού συστήματος που

Ταχύτερη από τον Δεκέμβριο η μεταφορά τηλεφωνικού αριθμού σε άλλη εταιρεία

Από την 1η Δεκεμβρίου ο οι εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας υποχρεούνται να διεκπεραιώνουν τις αιτήσεις μεταφοράς τηλεφωνικού αριθμού το πολύ μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες, αντί για δέκα εργάσιμες όπως ισχύει σήμερα.


Σε περίπτωση που ο συνδρομητής ζητά να μεταφέρει σε άλλη εταιρεία όχι μόνο τον τηλεφωνικό αριθμό αλλά και τη σύνδεσή του για πρόσβαση στο Διαδίκτυο, και τα δύο αιτήματα θα πρέπει να ικανοποιούνται στο ίδιο χρονικό διάστημα των τριών ημερών.

Την απόφαση για μείωση του χρόνου διεκπεραίωσης έλαβε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), η οποία εκτιμά ότι το μέτρο θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό προς όφελος του καταναλωτή.
tanea

iPad αντί μενού

Ο ενθουσιασμός ενός εστιάτορα στην Αυστραλία για το iPad, τον οδήγησε να αντικαταστήσει όλα τα έντυπα μενού με τη νέα συσκευή αφής της Apple. Το καινοτόμο εγχείρημα έφερε πελατεία!


Στο εστιατόριο «Global MundoTapas» οι πελάτες μπορούν όχι μόνο να βλέπουν και σε φωτογραφία το πιάτο που επιθυμούν να παραγγείλουν, αλλά να διαβάσουν τη διατροφική του αξία, να επιλέξουν χρόνο ψησίματος, να

Ραγκούσης: Νέος εκλογικός νόμος φέρνει «το τέλος της μεταπολίτευσης»

Τη δημιουργία ενός νέου εκλογικού νόμου, ο οποίος θα περιλαμβάνει μονοεδρικές και ευρείες εκλογικές περιφέρειες προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούση σε συνέντευξή του .
Ο κ. Ραγκούσης χαρακτήρισε το νόμο ως «το πραγματικό τέλος της μεταπολίτευσης» τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «το σχέδιο έχει προετοιμαστεί, αυτό που απομένει να κριθεί είναι η κατάλληλη στιγμή για την έναρξη της δημόσιας συζήτησης».

Επίσης, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης του αριθμού των βουλευτών συνδέοντάς το με το νέο εκλογικό σύστημα.

Για την υπόθεση Μαντέλη αναφέρει ότι το πραγματικό ερώτημα είναι ποιος έχει αποφασίσει πράγματι να έρθει όλη η αλήθεια στο φως και ότι αυτή τη βούληση απέδειξε ότι την έχει μόνο ο Γ.Παπανδρέου.

Για τον Καλλικράτη λέει ότι θα φέρει περισσότερη διαφάνεια στους δήμους, καθώς δημιουργείται

Δημιούργησαν ρούχα που φτιάχνουν τη διάθεση

«Έξυπνα» ρούχα σύντομα θα βοηθούν όσους τα φορούν στη διαχείριση του στρες και στη βελτίωση της διάθεσης.

Τα πρωτότυπα ρούχα διαθέτουν ειδικούς ηλεκτρονικούς ασύρματους αισθητήρες, παρακολουθούν τη φυσιολογία του κατόχου τους και μετρούν τη θερμοκρασία, την αναπνοή, την κατάσταση του δέρματος και το ρυθμό της καρδιάς.

Τα ρούχα συνδέονται με μια απομακρυσμένη βάση δεδομένων, μέσω κινητού τηλεφώνου και ασύρματου Ίντερνετ, που αναλύει τα στοιχεία και καταλήγει να σκιαγραφεί τη συναισθηματική κατάσταση.

Ακολούθως, δίνουν εντολή να ενεργοποιηθεί το κατάλληλο περιεχόμενο πολυμέσων.

Τραγούδια, ήχοι, μουσική θα προβάλονται και ακούγονται από τις οθόνες LED και τα ηχεία που θα διαθέτουν τα ειδικά ρούχα, σύμφωνα πάντα με τις εντολές του υπολογιστή, ώστε να βελτιώσουν τη

Ανεβαίνουν οι τόνοι Ντόρας-Σαμαρά

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στις σχέσεις του Αντώνη Σαμαρά και της Ντόρας Μπακογιάννη, καθώς η δεύτερη απήντησε με οξείς τόνους στην επίθεση που εξαπέλυσε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ, κάνοντας λόγο για «λίγα εξαπτέρυγα του κ. Παπανδρέου» που ψήφισαν μαζί με το ΠΑΣΟΚ τη συμφωνία στήριξης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ.


Σε δηλώσεις της, η κυρία Μπακογιάννη ανέφερε πως «ο κ. Σαμαράς με τη χθεσινή του ομιλία έκανε ένα ακόμη βήμα στην πορεία συρρίκνωσης της Νέας Δημοκρατίας από μεγάλη φιλελεύθερη δημοκρατική παράταξη σε απόκομμα τύπου Πολιτικής Άνοιξης.

» Αφού έχει πρώτα επιλέξει να επενδύσει με τη στάση του στη χρεοκοπία της πατρίδας, τώρα αποκηρύσσει στην πράξη και το εύρος της ιδεολογίας της παράταξης.

» Και τις μεν ύβρεις του για τη δική μου υπεύθυνη στάση τις αντιπαρέρχομαι, οφείλω όμως να επισημάνω την καταστρεπτική για την παράταξη πολιτική του που έχει ήδη οδηγήσει τους νεοδημοκράτες να εγκαταλείπουν μαζικά το κόμμα, όπως δείχνουν όλες

Απογραφή όλων των δημοσίων υπαλλήλων με στόχο την Ενιαία Αρχή Πληρωμών

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση και του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αποφασίστηκε η απογραφή προσωπικού του Δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄και Β΄βαθμού και η σύσταση Ενιαίας Αρχής Πληρωμής.


Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία προβλέπεται στο νόμο 3845/2010, ξεκινά η απογραφή όλων των δημοσίων υπαλλήλων, η οποία συνδυάζεται με την δημιουργία Ενιαίας Αρχής Πληρωμής, παρέχοντας την άμεση δυνατότητα παρακολούθησης αναλυτικών και συγκεντρωτικών στοιχείων μισθοδοσίας, με στόχο την απλοποίηση των διαδικασιών καταβολής αμοιβών του Δημοσίου.

Πολύ περισσότερο, με την πρωτοβουλία αυτή, το κράτος αποκτά λεπτομερή εικόνα για το ανθρώπινο

Η F-243 Yildirim στον Σαρωνικό!

Δυο τουρκικές φρεγάτες ΜΕΚΟ-200Τ, η F-244 Barbaros της ομώνυμης κλάσης και η F-243 Yildirim κλάσης Yavuz, προχώρησαν σε διπλή πρόκληση τις τελευταίες ώρες στο Αιγαίο: Το πρωί σήμερα η F-243 Yildirim μετά από μακρά πορεία μέσα από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες έφτασε στον Σαρωνικό, πέρασε ανενόχλητη, μεταξύ Κέας και Σουνίου και με βόρεια κατεύθυνση διέπλευσε τις ακτές της Αττικής, άλλοτε εντός και άλλοτε εκτός των ελληνικών χωρικών υδάτων και τελικά βγήκε στο κεντρικό Αιγαίο περνώντας μεταξύ Άνδρου και Καφηρέα! Η τουρκική φρεγάτα παρακολουθείτο καθ’όλη την διάρκεια της πορείας της από την φρεγάτα F-451 ΛΗΜΝΟΣ. Η Yildirim μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα σε τρεις τουλάχιστον

Στις 24 Ιουνίου αρχίζουν οι Πανελλαδικές εξετάσεις ειδικών μαθημάτων

Από τις 24 Ιουνίου έως και τις 2 Ιουλίου θα διεξαχθούν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων για τους αποφοίτους Λυκείου (ΓΕΛ - ΕΠΑΛ κλπ) καθώς και για τους κατόχους πτυχίου Β΄ κύκλου ΤΕΕ σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.

Διπλό νομισματικό σύστημα για την Ελλάδα

Με κάποια έκπληξη, ομολογουμένως, ενημερώθηκα πριν από λίγο επιστρέφοντας από το Πεκίνο στο Βερολίνο, ότι στα χέρια στελεχών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας βρίσκεται σχέδιο για την εφαρμογή διπλού νομισματικού συστήματος στη χώρα μας το αμέσως επόμενο διάστημα. Αυτό προϋποθέτει ότι μέχρι το φθινόπωρο η ελληνική κυβέρνηση θα έχει προχωρήσει στην υποβολή αιτήματος για την αναδιαπραγμάτευση του χρέους της χώρας.

Το σχέδιο περιλαμβάνει την έκδοση ενός νέου εθνικού νομίσματος, το οποίο εμφανίζεται, προς το παρόν τουλάχιστον, ως «ευρω-δραχμή», η οποία θα αποτελεί ουσιαστικά ένα πληθωριστικό νόμισμα που θα «εκδίδεται» στην Ελλάδα υπό τον αυστηρό, όμως, έλεγχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Παράλληλα θα συνεχίσει να κυκλοφορεί το ευρώ ως επίσημο επίσης νόμισμα της χώρας. Οι πληροφορίες που διαθέτω δεν μου επιτρέπουν να αναφερθώ με ακρίβεια στη σχέση «ευρω-

Ανακαλύφθηκε ότι οι κροκόδειλοι μπορούν να διασχίσουν ωκεανούς!

Δεν μας έφτανε φόβος των καρχαριών, τώρα που μπήκε το καλοκαίρι, θα πρέπει φαίνεται να έχουμε το νου μας και για τους κροκόδειλους του αλμυρού νερού. Τα μεγάλα αυτά ερπετά, που φθάνουν τα πεντέμισι μέτρα σε μήκος, όπως ανακάλυψαν οι επιστήμονες, μπορούν να ταξιδέψουν εκατοντάδες χιλιόμετρα στην ανοικτή θάλασσα, αξιοποιώντας τα επιφανειακά ωκεάνια ρεύματα.

Οι βιολόγοι ανέκαθεν προβληματίζονταν από το γεγονός ότι οι κροκόδειλοι, που γενικά δεν φημίζονται για τις κολυμβητικές ικανότητές τους, είναι τόσο εξαπλωμένοι στη Γη και μάλιστα συναντιούνται ακόμα και στα απομονωμένα νησιά των ωκεανών. Οι κροκόδειλοι συνήθως ζουν στα ποτάμια όπου…τη βγάζουν αραχτή στις όχθες την περισσότερη ώρα, καιροφυλακτώντας για

Πιθανές ενδείξεις εξωγήινης ζωής στον Τιτάνα

Επιστήμονες της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) πιστεύουν ότι πιθανώς για πρώτη φορά εντόπισαν τις χημικές «υπογραφές» πρωτόγονων μορφών ζωής στο δορυφόρο Τιτάνα του Κρόνου, με βάση στοιχεία που συνέλεξε το διαστημικό σκάφος «Κασίνι». Δεν αποκλείουν πάντως την πιθανότητα οι παρατηρήσεις τους να οφείλονται σε μη βιολογικές χημικές αντιδράσεις.

Οι νέες εκτιμήσεις περιέχονται σε δύο νέες επιστημονικές μελέτες, μια από υπό τον Ρότζερ Κλαρκ της Αμερικανικής Γεωλογικής Υπηρεσίας, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό γεωφυσικής “Journal of Geophysical Research” και μια υπό τον Ντάρελ Στρόμπελ του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Icarus”, σύμφωνα με το New Scientist και τη βρετανική «Τέλεγκραφ».


Ο Τιτάν, ένας από τους μεγαλύτερους και πιο ενδιαφέροντες δορυφόρους του Κρόνου, είναι πολύ παγωμένος για να διατηρείται υγρό νερό πάνω του, όμως εδώ και μερικά χρόνια ορισμένοι επιστήμονες εκτιμούν ότι μπορεί να υπάρχουν εξωτικές μορφές ζωής μέσα στις μεγάλες λίμνες

Το κλίμα «έφαγε» τους μεγάλους πιθήκους

Μεγάλοι πίθηκοι κατοικούσαν στην αρχαία Ελλάδα, αλλά εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής οδηγήθηκαν σε εξαφάνιση, επειδή το περιβάλλον τους άλλαξε δραματικά πριν από περίπου εννέα εκατομμύρια χρόνια, σύμφωνα με νέες επιστημονικές εκτιμήσεις.

Ομάδα ερευνητών, υπό τον δρα Ζιλντάς Μερσερόν του πανεπιστημίου της Λιόν "Κλοντ Μπερνάρ»" σε εργασία τους στο περιοδικό της επιστημονικής Βασιλικής Εταιρίας της Βρετανίας, σύμφωνα με το BBC, αναφέρουν ότι οι αρχαίοι συγγενείς των γοριλών, των χιμπατζήδων και των ουρακοτάγκων κατάφεραν να επιβιώσουν στην Αφρική και την Ασία, επειδή εκεί οι αλλαγές στο

Η ποσότητα της χοληστερίνης στο αίμα είναι και θέμα εγκεφάλου

Το επίπεδο της χοληστερίνης που κυκλοφορεί στο αίμα, ρυθμίζεται σε ένα βαθμό εξ αποστάσεως από τον εγκέφαλο, σύμφωνα με νέα έρευνα Αμερικανών νευροεπιστημόνων.

Βασίστηκε σε μελέτες που έγινε σε ποντίκια και ανοίγει το δρόμο για πιθανές νέες φαρμακοθεραπευτικές μεθόδους.


Η μελέτη έρχεται σε αντίθεση με τις μέχρι τώρα αντιλήψεις ότι η ποσότητα της χοληστερίνης εξαρτάται αποκλειστικά από τη διατροφή μας και από την παραγωγή της στο συκώτι.

Η έρευνα έγινε υπό τον καθηγητή Ματίας Τσεπ του τμήματος ενδοκρινολογίας του πανεπιστημίου του Σινσινάτι. Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό νευροεπιστήμης Nature Neuroscience.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, μια «ορμόνη της πείνας» στον εγκέφαλο - με την ονομασία γρελίνη - δρα ως «τηλεχειριστήριο» για το επίπεδο της χοληστερίνης που κυκλοφορεί στο αίμα.

Η συσσώρευση μεγάλης ποσότητας χοληστερίνης, που αποτελεί μια φυσική λιοπρωτεΐνη του σώματος, οδηγεί στην δημιουργία «πλάκας» και στην ακαμψία των αρτηριών (αρτηριοσκλήρωση), με

Δ. Χατζησωκράτης: «Προς ανασυγκρότηση της Ανανεωτικής Αριστεράς»

«Σήμερα είναι μια καινούρια μέρα. Πρώτα πρέπει να συγκροτήσουμε τον ευρύτερο χώρο της ανανεωτικής αριστεράς. Αποφασίσαμε σε σύσκεψη να προχωρήσουμε στην ανασυγκρότηση του χώρου, με δυνάμεις που προσδοκούν μια άλλη εξέλιξη στο χώρο της αριστεράς» δήλωσε το στέλεχος της Ανανεωτικής Πτέρυγας του ΣΥΝ, μιλώντας στην τηλεόραση της ΝΕΤ.


Ο κ. Χατζησωκράτης εκτίμησε ότι έχουμε μια σαφέστατη μετατόπιση του ΠΑΣΟΚ δεξιότερα και υπάρχει χώρος μιας νέας κίνησης. "Μας αρκεί αυτή την περίοδο η ανασυγκρότηση αυτού του χώρου, με ανθρώπους του ΣΥΝ και των συνιστωσών που θεωρεί ότι ο ΣΥΝ δεν τον εκφράζει. Το βήμα που έχουμε κάνει είναι σημαντικό, προφανώς χρειάζεται ολοκλήρωση, κάτι που θα γίνει στο μέλλον" πρόσθεσε.

Όσον αφορά στο τι θα γίνει στο κοινοβούλιο, είπε ότι είναι ανοιχτό το θέμα πόσοι βουλευτές θα πάνε με τους Ανανεωτικούς και επανέλαβε ότι ο Φ. Κουβέλης θα παραιτηθεί από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
enet

Ουγγαρία: «Δεν πτωχεύουμε», αλλά οι αγορές δεν ακούν

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας ανασκεύασε το Σαββατοκύριακο δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για το ότι αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα με αυτά της Ελλάδας, λέγοντας ότι η χώρα δεν πτωχεύει, αλλά οι αγορές σήμερα την αγνοούν. Οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο της Βουδαπέστης σημειώνουν κάθετη πτώση μέχρι και 6% και το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται στην αγορά των ομολόγων.

Την ίδια ώρα σημαντική άνοδο καταγράφουν τα CDS όλων των καταχρεωμένων χωρών.


Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Οικονομίας της Ουγγαρίας, Γκέργκι Ματόλτσι υπογράμμισε:"Είναι

Χαμηλό δωδεκαετίας για το Χρηματιστήριο

Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1998 διαπραγματεύονται οι μετοχές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με το γενικό δείκτη να χάνει τις 1.450 μονάδες και τους επενδυτές να προχωρούν σε μαζικές ρευστοποιήσεις σε όλο το φάσμα της αγοράς.


Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι ο γενικός δείκτης υποχωρούσε κατά 3,78% στις 1.428,71 μονάδες. Σημαντικές απώλειες καταγράφουν οι τραπεζικές μετοχές

Αρνητικό κλίμα επικρατεί και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές γύρισαν σε αρνητικό έδαφος, μετά τα αρνητικά στιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ και εν μέσω ανησυχιών για ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ουγγαρίας.

Στο Λονδίνο ο FTSE-100 υποχωρεί κατά 1,66%, στο Παρίσι ο CAC-40 σημειώνει απώλειες 1,93% και στη Φρανκφούρτη ο DAX είναι χαμηλότερα κατά 1,39%. Πτωτικό άνοιγμα της Γουόλ Στριτ δείχνουν τα futures.
tanea

Με ακρίβεια GΡS οι χάρτες του Μεσαίωνα

Πονοκέφαλο δημιουργεί σε ορισμένους ερευνητές ο τρόπος με τον οποίο φτιάχτηκαν ορισμένοι μεσαιωνικοί χάρτες που σώζονται μέχρι σήμερα.

«Οι στεριές και οι θάλασσες έχουν σχεδιαστεί με μεγάλη ακρίβεια και οι αποστάσεις ανάμεσα στις περιοχές έχουν αποτυπωθεί με τέτοιον τρόπο που γεννά πολλά ερωτηματικά για τις γνώσεις που είχαν οι αρχαίοι χαρτογράφοι».

Ο Τζον Χέσλερ, μαθηματικός και υπεύθυνος στο τμήμα με τους χάρτες της βιβλιοθήκης του Κογκρέσου, εκφράζει την έκπληξή του μιλώντας στην εφημερίδα «Τhe Washnigton Ρost». Λέει ότι οι γνώσεις ναυσιπλοΐας που γνωρίζουμε ότι υπήρχαν τον Μεσαίωνα, σε συνδυασμό με τα όργανα χαρτογράφησης εκείνης της εποχής, όπως πυξίδες και κλεψύδρες, δεν δικαιολογούν τη δημιουργία χαρτών με τόση ακρίβεια.

«Ακόμη και αν εξετάσουμε τα ημερολόγια των πλοίων που ταξίδευαν στη Μεσόγειο, τη Μαύρη Θάλασσα, την Αφρική, και δούμε όσες ναυτικές περιγραφές διασώζονται μέχρι σήμερα, πάλι όλο το

Α1 Μπάσκετ: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 69-76 (οριστική διακοπή)

Σε έναν τελικό ντροπή για το ελληνικό μπάσκετ, ο οποίος άργησε να ξεκινήσει για περίπου μια ώρα και διακόπηκε δυο φορές (τη δεύτερη οριστικά) λόγω επεισοδίων, ο Παναθηναϊκός έφυγε από το ΣΕΦ όντας μπροστά στο σκορ του Ολυμπιακού με 76-69 και στέφεται για 8η συνεχή σεζόν Πρωταθλητής Ελλάδος.


Λίγη σημασία έχει καθ' αυτό το ματς, όπου ναι μεν παίχθηκαν 39', όμως με τις διακοπές και τα λοιπά καθέκαστα δεν μπορεί να ισχυρισθεί κανείς, ότι φίλαθλος κόσμος είδε μπάσκετ. Παρόλα αυτά, οι πράσινοι εμφανίστηκαν σαφώς πιο έτοιμος ψυχολογικά και αγωνιστικά των «αιωνίων» αντιπάλων τους και δίκαια βρισκόταν μπροστά στο σκορ με επτά πόντους διαφορά και δυο βολές στη διάθεσή τους 1'05'' πριν τη λήξη.

Οι «ερυθρόλευκοι» μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν καλύτεροι, όταν προηγήθηκαν ακόμα και με 12 πόντους (19-7), όμως το «τριφύλλι» γρήγορα κατάφερε και ψαλίδισε τη διαφορά και από τη στιγμή που πέρασε μπροστά στο σκορ στη δεύτερη περίοδο, δεν δυσκολεύτηκε να ελέγξει μέχρι τέλους τον

Μπάσκετ Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Μετακίνηση φιλάθλων στα πέταλα για να συνεχισθεί ο αγώνας

Απέχουν από τα καθήκοντά τους τη Δευτέρα και την Τρίτη οι δικηγόροι

Απέχουν την Δευτέρα και την Τρίτη από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι της Αθήνας, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το φορολογικό, το ασφαλιστικό και το θέμα των γραμματίων προείσπραξης.

Οι δικηγόροι θα προχωρήσουν σε ακόμη μία διήμερη αποχή εντός του μήνα και συγκεκριμένα στις 16 και 17 Ιουνίου.
tovima

Φρένο στους κερδοσκόπους αναζητά το Eurogroup

Στη σκιά του αρνητικού κλίματος που διαμορφώθηκε από τις δηλώσεις περί ενδεχόμενης χρεοκοπίας της Ουγγαρίας, συνεδριάζoυν την Δευτέρα και την Τρίτη οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ.


Στην ατζέντα της συνεδρίασης του Eurogroup την Δευτέρα και του Ecofin την Τρίτη βρίσκονται οι τελικές αποφάσεις για το μηχανισμό στήριξης χωρών - μελών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, καθώς και ο προληπτικός έλεγχος των κρατικών προϋπολογισμών.

Βασικό ζητούμενο αποτελεί η ισχυροποίηση του ευρώ και η πάταξη των κερδοσκοπικών παιχνιδιών. Ενδεικτικές ήταν οι δηλώσεις του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, την Κυριακή, ο οποίος ζήτησε σιωπητήριο,