www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Ο καιρός στις 08.02.2011

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα, με χαμηλές θερμοκρασίες νωρίς το πρωί και υψηλές θερμοκρασίες το μεσημέρι, περιμένουμε την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011. Τις πρωινές και νυχτερινές ώρες η ορατοτητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα ηπειρωτικά.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 3 έως 18 - 19 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 0 έως 19 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 3 έως 18 - 19 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 9 έως 17 - 18 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι μέχρι μέτριοι και τοπικά στην αρχή της ημέρας ισχυροί, με σταδιακή περαιτέρω εξασθένηση. Σχεδόν μέτριοι άνεμοι δυτικών διευθύνσεων θα πνέουν στο Ιόνιο.

Ηλιοφάνεια περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 18 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι με μικρή περαιτέρω εξασθένηση από το

Εστίες μολύνσεων οι πάγκοι στις κουζίνες των νοικοκυριών

Εστίες μολύνσεων θεωρούνται οι πάγκοι της κουζίνας των νοικοκυριών, ιδιαίτερα τη χρονική στιγμή που προετοιμάζονται τα γεύματα, καθώς στο μη σωστό καθαρισμό τους οφείλεται διεθνώς το 32% των μολύνσεων των τροφίμων. Σε κάπως καλύτερη θέση βρίσκονται οι αντίστοιχοι χώροι των καταστημάτων μαζικής εστίασης, στους οποίους το ποσοστό των μολύνσεων ανέρχεται στο 23%.


Αυτό τόνισε, μιλώντας αποκλειστικά στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο αναπληρωτής καθηγητής της Υγιεινής Τροφίμων Ζωικής Προελεύσεως, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Νικόλαος Σούλτος, στο περιθώριο του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Τεχνολογίας Ζωϊκής Παραγωγής.

Το συνέδριο διοργανώνει το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ) και οι εργασίες του ολοκληρώνονται το βράδυ, στο συνεδριακό κέντρο «Ν. Γερμανός» της ΔΕΘ. Η διεξαγωγή του εντάσσεται στο πλαίσιο της 7ης Διεθνούς Έκθεσης για την Κτηνοτροφία και την Πτηνοτροφία «Zootechnia» (3-6 Φεβρουαρίου).

Ο κ. Σούλτος επισήμανε, επίσης, το έλλειμμα που - όπως είπε - εντοπίζεται στην ενημέρωση των καταναλωτών, σε ό,τι αφορά στα προληπτικά μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν, ώστε να αποτρέπεται η μόλυνση των τροφίμων. Έκρινε, ακόμη, ως επιτακτική την ανάγκη κατάρτισής τους, έτσι ώστε να

Τα βενζινάδικα, τα τζάκια και οι ξυλόσομπες μπορεί να μολύνουν τον αέρα στο άμεσο περιβάλλον τους

Δύο νέες επιστημονικές έρευνες, μια ισπανική σχετικά με την επίπτωση που έχουν τα βενζινάδικα στο άμεσο περιβάλλον τους, ειδικά όταν βρίσκονται πολύ κοντά σε σπίτια σε αστικές περιοχές, και μια δανική σχετικά με την επιβάρυνση και ρύπανση των κλειστών χώρων όπου λειτουργούν τζάκια και ξυλόσομπες, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι και στις δύο περιπτώσεις υπάρχουν πιθανές επιπτώσεις, που θα έπρεπε να προκαλούν ανησυχία για την υγεία των ανθρώπων.


Η πρώτη μελέτη, από ερευνητές του πανεπιστημίου της Μούρθια, με επικεφαλής την Μάρτα Ντοβάλ, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό για θέματα διαχείρισης του περιβάλλοντος «Journal of Environment Management», εξέτασε τις πιθανές συνέπειες για την υγεία, όταν τα βενζινάδικα βρίσκονται σε μικρότερη απόσταση από 100 μέτρα από τις γύρω κατοικίες.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, «μερικές αερομεταφερόμενες οργανικές ουσίες, όπως το βενζόλιο, που αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο, έχουν καταγραφεί σε βενζινάδικα, σε επίπεδα πάνω από τα μέσα επίπεδα στις αστικές περιοχές, όπου η οδική κυκλοφορία είναι η κύρια πηγή εκπομπών (σ.σ. τέτοιων ουσιών)» . Ο αέρας στα βενζινάδικα και στο γύρω χώρο επιβαρύνεται κυρίως από την

Η τεχνολογία θα προλαμβάνει τροχαία ατυχήματα

Περισσότερο από ένα εκατομμύριο άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο σε τροχαία σε όλο τον χρόνο, ωστόσο οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η βιομηχανία είναι έτοιμη να θέσει ένα τέλος στα θανατηφόρα ατυχήματα. Μάλιστα, κάποιοι ελπίζουν ότι θα υπάρξει ένα συνολικό τέλος στα τροχαία.


Ένα τροχαίο μπορεί να προκληθεί από διάφορα αίτια. Η βασικότερη αιτία όμως ενός τροχαίου είναι ο ανθρώπινος παράγοντας. Οι οδηγοί οδηγούν πολύ γρήγορα παρά τις κακές καιρικές συνθήκες και αδυνατούν να αντιληφθούν τους πιθανούς κινδύνους. Τι θα γινόταν όμως εάν το αυτοκίνητό βοηθούσε τον οδηγό και τον προειδοποιούσε;

Επιστήμονες και μηχανικοί βρίσκονται στη φάση ανάπτυξης της σχετικής τεχνολογίας στα αυτοκίνητα, που θα παρέχει στους οδηγούς βοήθεια στην οδήγηση, σε σημείο που τα ατυχήματα να καταστούν σπάνιο φαινόμενο. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες και ο κακός υπολογισμός του οδηγού θα αντιμετωπίζονται από το ίδιο το αυτοκίνητο.

Βραχυπρόθεσμα όμως, η έρευνα εστιάζει στα θύματα των τροχαίων. Οι εταιρείες χρησιμοποιούν προηγμένη τεχνολογία, προκειμένου να σχεδιάσουν σωστά το εσωτερικό του αυτοκινήτου, ώστε να

Νέες στάσεις εργασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Την πραγματοποίηση και νέων στάσεων εργασίας, την Τετάρτη και την Παρασκευή, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ.

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν αύριο το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Την Τετάρτη, τα μπλε λεωφορεία δεν θα κινηθούν από τις 11 το πρωί ως τις 3.30 το απόγευμα. Η στάση εργασίας θα επαναληφθεί την Παρασκευή. Στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί, θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη και
οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ.

Για αύριο, οι εργαζόμενοι στο Μετρό ανακοίνωσαν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί ως τις 3 το

Stop στις αυθαίρετες αυξήσεις ασφαλίστρων

Τέλος μπαίνει στις αυθαίρετες αυξήσεις των ασφαλίστρων στις ασφαλίσεις νοσοκομειακής κάλυψης με απόφαση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Β. Κεγκέρογλου, που απαγορεύει τη χρήση όρου που χρησιμοποιούν οι ασφαλιστικές εταιρίες σε συμβάσεις νοσηλευτικής περίθαλψης και ο οποίος έχει κριθεί αμετάκλητα ως καταχρηστικός από τη Δικαιοσύνη.


Πρόκειται για τον όρο που επιτρέπει σε ασφαλιστικές εταιρίες να προβαίνουν κατά τη διάρκεια της σύμβασης ή σε οποιαδήποτε ημερομηνία ανανέωσης της σε μονομερή αναπροσαρμογή των ασφαλίστρων, χωρίς να καθορίζονται εκ των προτέρων αντικειμενικά κριτήρια για τον καταναλωτή.

Με την έκδοση της απόφασης, όλες οι ασφαλιστικές εταιρίες που διατηρούν τέτοιο όρο στις συμβάσεις τους με τους καταναλωτές οφείλουν να τον απαλείψουν και να παύσουν να κάνουν χρήση αυτού. Με την Απόφαση τίθεται πλέον φραγμός στην αδιαφάνεια και στον αιφνιδιασμό των καταναλωτών από υπέρογκες και ανεξέλεγκτες αυξήσεις στα ασφάλιστρα των ασφαλίσεων

Έκπτωση κάνει ο ΟΤΕ για on line εξόφληση λογαριασμών

Κερδισμένοι σε χρήμα και σε χρόνο θα είναι στο εξής οι πελάτες του ΟΤΕ που θα εξοφλούν το λογαριασμό τους on-line, μέσω του site του Οργανισμού, www.oteshop.gr.

Συγκεκριμένα, ο ΟΤΕ προσφέρει, πιλοτικά, έκπτωση 2,5 ευρώ κάθε φορά που ο πελάτης εξοφλεί τον τηλεφωνικό του λογαριασμό ηλεκτρονικά με χρήση πιστωτικής κάρτας, εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια (VeriSign Secured) -είτε χρησιμοποιώντας την υπηρεσία «Ηλεκτρονική Πληρωμή» είτε έχοντας εγγραφεί στην υπηρεσία «My e-Bill».

Η «Ηλεκτρονική Πληρωμή» διατίθεται στο ηλεκτρονικό κατάστημα του ΟΤΕ www.oteshop.gr και εμφανίζει το ποσό πληρωμής και την ημερομηνία λήξης. Ο καθένας λοιπόν μπορεί να εξοφλήσει τον λογαριασμό του, εισάγοντας απλώς τον Κωδικό Λογαριασμού που αναγράφεται στον έντυπο

Δημήτρης Δασκαλόπουλος: Όχι στις μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα

Απορρίπτει και πάλι ο πρόεδρος του ΣΕΒ τις αναφορές περί μείωσης μισθών στον ιδιωτικό τομέα επισημαίνοντας ότι η ανταγωνιστικότητα μπορεί να βελτιωθεί με πολύ πιο αποτελεσματικούς τρόπους. Τους οποίους όπως αναφέρει χαρακτηριστικά έχει εξηγήσει στην κυβέρνηση και την τρόικα αλλά σημασία έχει να κατανοήσουν «όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης».


Ο κ. Δασκαλόπουλος αναφέρει συγκεκριμένα ότι «είναι άδικο και παράλογο να ανακύπτει εκ του μη όντος και ίσως εκ του πονηρού, θέμα περικοπής μισθών στον ιδιωτικό τομέα, όταν το χρεοκοπημένο Κράτος παραμένει αμείωτο και τα προνόμια των συντεχνιών του Δημοσίου ουσιαστικά άθικτα».

Παράλληλα προσθέτει ότι «οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα πληρώνουν ήδη το σκληρότερο τίμημα στον βωμό μιας κρίσης για την οποία δεν ευθύνονται. Οι επιχειρήσεις επιδοτούν με τη δουλειά και τα κέρδη τους το κρατικό, πελατειακό εποικοδόμημα στο οποίο το πολιτικό σύστημα

Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μισθών ζητούν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία Πετζετάκις

Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης με σημερινή ανακοίνωσή της ζητά να καταβληθούν άμεσα δεδουλευμένα έξι μηνών στους εργαζόμενους της εταιρείας «Πετζετάκις ΑΕ» και να σταματήσει η κοροϊδία τους από τη διεύθυνση της εταιρείας.


Πρόκειται για 94 εργαζόμενους στην εταιρεία πλαστικών «Πετζετάκις ΑΕ», σε μονάδα της βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι είναι απλήρωτοι από τα μέσα του προηγούμενου χρόνου, διότι η διοίκηση της εταιρείας ισχυρίζεται πως αδυνατεί να καταβάλλει τους μισθούς τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΚΘ, η εταιρεία εξόφλησε τους εργαζόμενους τον Ιούλιο και τους χρωστάει τους μισθούς από τον Αύγουστο του 2010, έως τον Ιανουάριο του 2011. Μάλιστα, το δώρο Χριστουγέννων φέρεται πως «καταβλήθηκε έπειτα από μηνυτήριες αναφορές, στις 8 Ιανουαρίου». Οι

Ντόρα Μπακογιάννη: Διαφωνώ με την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων

Την αντίθεσή της με την πολιτική της κυβέρνησης για την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στα ΜΜΜ εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Διαφωνώ με τον Ρέππα γιατί αύξησε τις τιμές των εισιτηρίων. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος να δίνει σχεδόν τρία ευρώ για να πάει στη δουλειά του και να γυρίσει σπίτι του», είπε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα των διοδίων λέγοντας: «Διαφωνώ και

Γιάννης Μαγκριώτης: Μείωση διοδίων στα υπό κατασκευή τμήματα των αυτοκινητοδρόμων

Μεγαλύτερη του 50% θα είναι η μείωση στα διόδια των υπό κατασκευή τμημάτων των αυτοκινητόδρομων παραχώρησης σύμφωνα με τον υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη.


Σύμφωνα με τον κ. Μαγκριώτη, προς το τέλος της εβδομάδας ολοκληρώνεται και η δεύτερη φάση του διαλόγου με τις κατασκευάστριες κοινοπραξίες και τις τράπεζες και θα απομείνουν μόνο κάποια τεχνικά θέματα.

Οι δυο πλευρές συζητούν να καθιερωθεί εκπτωτική πολιτική για όσους κάνουν συχνές διελεύσεις. Να προχωρήσει η εγκατάσταση των ηλεκρονικών διοδίων και οι πολίτες να πληρώνουν ανάλογα με τη χρήση, ώστε εξυπηρετηθούν οι τοπικές κοινωνίες και γενικά να υπάρξει διευκόλυνση των κατοίκων των γειτονικών περιοχών, με κάρτες διέλευσης, που το κόστος τους θα αναλάβει κατ΄αρχήν το κράτος μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή του παράπλευρου

ΟΑΕΔ: Από αύριο οι αιτήσεις για 200.000 θέσεις εργασίας

Ξεκινά αύριο Τρίτη, 8-2-2011 η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα στο τροποποιημένο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση (για διάστημα 12 μηνών) 200.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης, με επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών και παράλληλα τη διατήρηση τουλάχιστον 400.000 θέσεων εργασίας για χρονικό διάστημα 18 μηνών.


Η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων θα λήξει αυτόματα μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος αιτήσεων, ύστερα από την κάλυψη των θέσεων.

Οι αλλαγές που επήλθαν στο πρόγραμμα αφορούν τα εξής σημεία:

1. Οι επιχειρήσεις που απασχολούν άνω των 50 ατόμων μπορούν να επιχορηγούνται στο εξής για 30 εργαζόμενους κατ’ ανώτατο όριο, αντί των 80 εργαζομένων που ίσχυε με το προηγούμενο πρόγραμμα.

2. Στο νέο πρόγραμμα δύνανται να ενταχθούν και οι επιχειρήσεις που απασχολούν έναν εργαζόμενο με πλήρη απασχόληση. Στην κατηγορία αυτή η επιδότηση αντιστοιχεί στο 75% των μηνιαίων

Το ΣτΕ κόβει οικογενειακά επιδόματα στους δημοσίους υπαλλήλους

Δεν δικαιούνται το οικογενειακό επίδομα οι χήροι υπάλληλοι του δημοσίου και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) οι οποίοι έχουν ενήλικα τέκνα, σύμφωνα με απόφαση της πενταμελούς σύνθεσης του ΣΤ' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας.


Ωστόσο λόγω μείζονος σπουδαιότητας του θέματος, η υπόθεση παραπέμφθηκε προς οριστική κρίση στην επταμελή σύνθεση του ίδιου Τμήματος του ΣτΕ.

Συγκεκριμένα, τα μέλη του ΣτΕ έκριναν ότι «δεν αντίκειται στο άρθρο 21 του Συντάγματος η διάταξη της παραγράφου 6 του άρθρου 12 του ν. 2470/1997, σύμφωνα με την οποία σε περίπτωση θανάτου

Διακοπή νερού σε Δαφνί, Αφαία, Σκαραμαγκά και Θεσσαλονίκη

Από τις 9 αύριο το βράδυ μέχρι και τις 9 το πρωί της Τετάρτης θα διακοπεί η υδροδότηση στο Δαφνί, την Αφαία και το Σκαραμαγκά.


Πτώση της πίεσης έως και πλήρης διακοπή της παροχής νερού θα σημειωθεί και στο δήμο Περάματος και Κερατσινίου, αλλά και στα υψηλά σημεία του δήμου Δραπετσώνας, λόγω εργασιών της
ΕΥΔΑΠ σε κεντρικό αγωγό ύδρευσης.

Θεσσαλονίκη

Πολύωρες διακοπές στην υδροδότηση θα σημειωθούν, αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη, στο κέντρο του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.


Από 8:00-14:00 συνεργεία της ΕΥΑΘ θα πραγματοποιήσουν εργασίες αποκατάστασης σε αγωγό, στον οποίο σημειώθηκε διαρροή, στη συμβολή των οδών Επιμενίδου με Χαβρίου.

Προβλήματα υδροδότησης θα υπάρξουν στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Αγίας Σοφίας,

Τι σκέπτεται το Υπουργείο για το Νέο Λύκειο

Στο μοντέλο, που από τον Σεπτέμβριο θα αποτελέσει το "νέο λύκειο"... αναμένεται να έχουν καταλήξει σε δύο μήνες τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου Παιδείας.


Ο πρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, Κλ. Ναυρίδης, ο οποίος σε ειδική εκδήλωση έκανε γνωστό ότι τον Απρίλιο θα είναι όλα έτοιμα για την ανακοίνωση του πλαισίου του νέου λυκείου, αναφέρθηκε στη φιλοσοφία των αλλαγών και μίλησε για τους στόχους του νέου τύπου λυκείου.

Σύμφωνα με όσα σχεδιάζονται, ο σημερινός τρόπος διδασκαλίας θα αλλάξει πλήρως. Σε δύο μήνες θα θεωρείται πλέον ξεπερασμένος και οι μαθητές, μέσω του νέου τύπου σχολείου, θα μυούνται σε  ουσιαστικότερους τρόπους απόκτησης γνώσεων, που περιορίζουν την αποστήθιση και προάγουν την κριτική τους ικανότητα.

Όπως σημείωσε ο κ. Ναυρίδης, "οι μαθητές θα πρέπει να αρχίσουν να μυούνται σε ερευνητικές διαδικασίες και διεργασίες. Δηλαδή, θα μάθουν να διατυπώνουν τα ερωτήματα, να προσδιορίζουν τα προβλήματα και να μεθοδεύουν διερευνήσεις. Επιπλέον, να αναζητούν απαντήσεις στα προβλήματα,

«Φως» στην αιτία εκφύλισης της ωχρής κηλίδας

Μια σημαντική αιτία για την εκφύλιση της ωχρής κηλίδας, που προκαλεί τύφλωση στους ηλικιωμένους, ανακάλυψε διεθνής ερευνητική ομάδα, δίνοντας ελπίδες σε γιατρούς και ασθενείς για εύρεση θεραπείας της πάθησης που μέχρι σήμερα θεωρείται μη αναστρέψιμη και πλήττει πολλά εκατομμύρια ανθρώπους προχωρημένης ηλικίας σε όλο τον κόσμο.


Οι επιστήμονες βρήκαν ένα ένζυμο (DICER 1) που όταν σταματά να λειτουργεί, προκαλεί την ασθένεια «ξηρού τύπου» (τη συνηθέστερη μορφή της νόσου). Η ωχρή κηλίδα βρίσκεται στο κέντρο του αμφιβληστροειδούς και χάρη σε αυτήν ο άνθρωπος βλέπει με λεπτομέρειες στο κέντρο του οπτικού πεδίου του. Όσο η ασθένεια προχωρά, μια σκοτεινή κηλίδα στο κέντρο των ματιών γίνεται ολοένα μεγαλύτερη κι έτσι η όραση γίνεται όλο και πιο αδύναμη, κάνοντας δύσκολο έως αδύνατο το διάβασμα, την οδήγηση, την αναγνώριση των άλλων ανθρώπων κ.α.

Η νόσος πλήττει περίπου ένα στα πενήντα άτομα άνω των 50 ετών και ένα στα πέντε άνω των 85 ετών. Η ακριβής αιτία της είναι άγνωστη, όμως παράγοντες αυξημένου κινδύνου είναι το κάπνισμα, η

Στα δικαστήρια όσοι αρνούνται να πληρώσουν εισιτήριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Στο... σκαμνί θα οδηγούνται οι επιβάτες των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, οι οποίοι θα επιβιβάζονται στα μέσα μαζικής μεταφοράς χωρίς να πληρώνουν εισιτήριο, σύμφωνα με τροπολογία που ετοιμάζεται να καταθέσει την Τετάρτη ο υπουργός Μεταφορών, Δ.Ρέππας, στο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών.
Βάσει της τροπολογίας αυτής η αποφυγή πληρωμής εισιτηρίου θα θεωρείται πλέον ποινικό αδίκημα

Από σήμερα η δνατότητα επιλογής γιατρού για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ

Από σήμερα Δευτέρα όλοι οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ ΕΤΑΜ θα μπορούν να επιλέγουν οποιονδήποτε γιατρό παρέχει υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Υγείας στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών και τον ΟΠΑΔ.


Αυτό ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, από τη Βουλή, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο.

Όπως είπε, οι ασφαλισμένοι μπορούν να τους επισκέπτονται στα ιδιωτικά τους ιατρεία, αρκεί να τους επιδεικνύουν τα βιβλιάρια ασφάλισής τους.

Παράλληλα, θα ξεκινήσει η διαδικασία διανομής των ατομικών συνταγολογίων στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ.

Για τους γιατρούς του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ που δεν επιθυμούν να παρέχουν υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, ο κ. Κουτρουμάνης είπε ότι καλούνται να γνωστοποιήσουν την άρνησή τους στη διοίκηση του ΙΚΑ, χωρίς αυτό να δημιουργεί κανένα πρόβλημα στη συνεργασία τους (με το

Διαμαρτυρία οδηγών φορτηγών έξω από το Υπουργείο Υποδομών

Αποκλεισμένη είναι από το πρωί της Δευτέρας, η είσοδος του υπουργείου Υποδομών.


Οδηγοί φορτηγών δημόσιας χρήσης έχουν παρατάξει τα φορτηγά τους μπροστά από το υπουργείο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Μπροστά από την είσοδο παραμένουν αστυνομικοί.

Δηλώνουν ότι θα μείνουν στο

Ο καιρός στις 07.02.2011

Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας περιμένουμε τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 3 έως 19 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 3 έως 15 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 17 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 7 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί με σταδιακή ενίσχυση σε σχεδόν θυελλώδεις από το μεσημέρι και μετά. Στο Ιόνιο θα πνέουν ασθενείς.

Λιακάδα με λίγες μόνο νεφώσεις περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και από το μεσημέρι και μετά στο Νότιο