www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Από σήμερα η δνατότητα επιλογής γιατρού για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ

Από σήμερα Δευτέρα όλοι οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ ΕΤΑΜ θα μπορούν να επιλέγουν οποιονδήποτε γιατρό παρέχει υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Υγείας στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών και τον ΟΠΑΔ.


Αυτό ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, από τη Βουλή, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο.

Όπως είπε, οι ασφαλισμένοι μπορούν να τους επισκέπτονται στα ιδιωτικά τους ιατρεία, αρκεί να τους επιδεικνύουν τα βιβλιάρια ασφάλισής τους.

Παράλληλα, θα ξεκινήσει η διαδικασία διανομής των ατομικών συνταγολογίων στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ.

Για τους γιατρούς του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ που δεν επιθυμούν να παρέχουν υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, ο κ. Κουτρουμάνης είπε ότι καλούνται να γνωστοποιήσουν την άρνησή τους στη διοίκηση του ΙΚΑ, χωρίς αυτό να δημιουργεί κανένα πρόβλημα στη συνεργασία τους (με το
Ίδρυμα).

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «δεν θα ιδιωτικοποιήσουμε την Υγεία».

Αναφορικά με τη σημερινή συμμετοχή των γιατρών στην απεργία, ο υπουργός είπε ότι ανήλθε στο 0,3% για τους νοσοκομειακούς γιατρούς και στο 50% για τους γιατρούς του ΙΚΑ.

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε στο ΣΚΑΪ ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κλείσουν νοσοκομεία» ενώ απηύθυνε πρόσκληση στους γιατρούς για διάλογο στη Βουλή λέγοντας ότι αν δεν προσέλθουν στο διάλογο θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο.

Οι γιατροί του ΙΚΑ συνεχίζουν επ’ αόριστον την απεργία τους. Έως την άλλη Πέμπτη (10/2) απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας –Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: