www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Στιγμιότυπα και μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα στον τόπο του μακελειού



Μια μέρα μετά το μακελειό στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, πλήθος κόσμου φθάνει από νωρίς το πρωΐ στο σημείο των οδών Περικλέους και Παντελή Νικολαΐδη για να αφήσει ένα λουλούδι και να ανάψει ένα

H Moody’s υποβάθμισε Marfin, Τράπεζα Κύπρου και Ελληνική Τράπεζα

Μετά από μία εβδομάδα από την υποβάθμιση της κυπριακής οικονομίας, ο οίκος Moody's ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι μείωσε την αξιολόγησή του και για τις τρεις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας.

H Moody's υποβάθμισε την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Τράπεζας Κύπρου σε 'BAA2', της Marfin Popular σε

Αγωγή Τσοχατζόπουλου στη Real για τα υποβρύχια

Αγωγή κατά της Real Media, που εκδίδει την εφημερίδα “Real News” και έχει στην κατοχή της το ραδιοφωνικό σταθμό “Real FM” και κατά του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου κατέθεσε σήμερα ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος.


“Ψευδή, συκοφαντικά και υβριστικά” θεωρεί όσα γράφτηκαν στην εφημερίδα και ειπώθηκαν στο ραδιοσταθμό για τον ίδιο ο πρώην υπουργός και ζητάει από τα δύο μέσα ενημέρωσης την αποκατάσταση της αλήθειας και την καταβολή σημαντικής χρηματικής αποζημίωσης.

Με τη φράση "Ο κ.

Οι καρχαρίες έχουν... σύστημα πλοήγησης

Οι καρχαρίες δημιουργούν «νοητούς χάρτες», κάτι που τους επιτρέπει να βρίσκουν το δρόμο για τοποθεσίες που βρίσκονται σε απόσταση ακόμα και 50 χιλιομέτρων από το σημείο όπου βρίσκονται.


Επιστημονική ομάδα, χρησιμοποιώντας πομπούς, ανέλυσε στοιχεία από καρχαρίες – τίγρεις και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι έκαναν συγκεκριμένες διαδρομές για να μεταβούν από το ένα σημείο στο άλλο.

Γράφοντας στο περιοδικό Journal of Animal Ecology, οι επιστήμονες επεσήμαναν ότι αυτό σημαίνει ότι το συγκεκριμένο είδος καρχαρία έχει την ικανότητα να αποθηκεύει “νοητούς χάρτες” ορισμένων τοποθεσιών και να ακολουθεί συγκεκριμένα μονοπάτια.

Τα στοιχεία αυτά, αποτελούν, επίσης, μια επιπλέον ένδειξη ότι οι καρχαρίες μπορούν να πλοηγηθούν,

Κάπνισμα και καθιστική ζωή αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο

Οι γυναίκες που συνεχίζουν να καπνίζουν μετά την εμμηνόπαυση και οι παθητικές καπνίστριες, έχουν αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού, ενώ όσοι κάνουν καθιστική ζωή και δεν ασκούνται σωματικά έχουν πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα να εκδηλώσουν πολύποδες στο έντερο, πιθανό πρόδρομο καρκίνου.


Αυτό συμπεραίνουν δύο νέες μακρόχρονες αμερικανικές επιστημονικές έρευνες που έγιναν σε μεγάλο δείγμα ανθρώπων, σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο. Η πρώτη μελέτη, υπό τη δρα Γιουχούα Λούο, αφορούσε σχεδόν 80.000 γυναίκες ηλικίας 50 έως 79 ετών, διήρκεσε δέκα χρόνια και δημοσιεύτηκε στη βρετανική ιατρική επιθεώρηση "British Medical Journal". Διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που καπνίζουν μετά την εμμηνόπαυση και ιδίως όσες ήταν καπνίστριες για αρκετά χρόνια πριν, έχουν αυξημένο μέχρι 16% κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου του μαστού, σε σχέση με όσες δεν κάπνισαν ποτέ. Για τις πρώην

Συναίνεση ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. για το δάνειο του Μεγάρου

Σύμφωνη με τη ρύθμιση για την αποπληρωμή από το Δημόσιο δανείου που είχε πάρει το Μέγαρο Μουσικής είναι η Νέα Δημοκρατία.


"Το Μέγαρο Μουσικής είναι περιουσία του ελληνικού λαού, παράγει πολιτισμό, δεν μπορούμε να τα αφήσουμε να καταρρεύσουν όλα", δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννης Μιχελάκης. "Το Μέγαρο θα πρέπει να βοηθηθεί, το παραγόμενο αποτέλεσμα είναι για όλο το λαό", πρόσθεσε.

Γ. Παπακωνσταντίνου: Το Δημόσιο θα πλήρωνε έτσι κι αλλιώς

"Το Δημόσιο έχει εγγυηθεί την αποπληρωμή του δανείου με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών το 2007. Από πέρσι η κρατική επιχορήγηση έχει μειωθεί 50%. Αν δεν κάνουμε την ρύθμιση, το Δημόσιο θα πληρώσει στο ακέραιο την οφειλή γιατί θα καταπέσει η εγγύηση, ενώ και το Μέγαρο δεν θα μπορεί να πάρει φορολογική ενημερότητα και θα κλείσει", δήλωσε από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών. "Ας πάρουμε απόφαση τι θέλουμε. Το Δημόσιο θα πληρώσει, έτσι κι αλλιώς, τα

Κατά της φορολογικής πολιτικής τα επιμελητήρια

Θύμα «μιας αδυσώπητης φοροεισπρακτικής πολιτικής, και μάλιστα με θεσμικά δεδομένα διαρκώς μεταβαλλόμενα» παρουσίασε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Γ. Κασιμάτης.


"Πριν λίγους μήνες η διαδικασία της περαίωσης έδωσε την αίσθηση - μέσω και των σχετικών πρωθυπουργικών δηλώσεων - ότι θα κλείσει η ενασχόληση με το φορολογικό παρελθόν για να εστιάσουμε στο παρόν και το μέλλον", πρόσθεσε. Χαραλτήρισε εξοντωτικές τις νέες ποινές για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας.

Μίλησε για οικονομικό αδιέξοδο, το οποίο αποτυπώνεται στην αναθεώρηση του Μνημονίου. "Η μονοδιάστατη λογιστική προσέγγιση των προβλημάτων έχει πλήξει θανάσιμα την πραγματική οικονομία", πρόσθεσε και σημείωσε ότι η αναπτυξιακή πολιτική έχει πολλάκις εξαγγελθεί, χωρίς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις εθνικές οδούς ενόψει Καθαράς Δευτέρας

Σε ισχύ θέτει η Τροχαία κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο εθνικό και τοπικό δίκτυο της χώρας, προκειμένου να διευκολύνει τις μετακινήσεις των οδηγών ενόψει του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας.


Ειδικότερα θα τεθεί σε ισχύ απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως εξής:

1. Την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011, για το ρεύμα εξόδου και από 16:00 έως 21:00 ώρας, και το Σάββατο 5 Μαρτίου 2011 για το ρεύμα εξόδου και από 08.00 έως 13.00 ώρας θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:

α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου).

β) Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη

Δημιουργήθηκε το ακριβέστερο μικροσκόπιο στον κόσμο

Τη δυνατότητα να βλέπουν τις δραστηριότητες των ζωντανών ιών, των βακτηρίων και των βιολογικών μηχανισμών των κυττάρων έχουν πλέον οι επιστήμονες, μετά τη δημιουργία του πιο ακριβούς μικροσκόπιου στον κόσμο.


Το μικροσκόπιο, που κατασκευάστηκε από Βρετανούς ερευνητές, έχει την υψηλότερη ανάλυση που έχει ποτέ επιτευχθεί από οπτική συσκευή του είδους του και λειτουργεί αξιοποιώντας μια νέα μέθοδο “χειραγώγησης” του φωτός, χάρη στην οποία θεωρητικά δεν υπάρχει όριο στο μέγεθος του αντικειμένου που μπορεί να δει το ανθρώπινο μάτι.

Καινοτομία αποτελεί το γεγονός ότι το νέο μικροσκόπιο δεν χρειάζεται να επέμβει με οποιονδήποτε τρόπο στη ζωντανή ύλη που βρίσκεται υπό άμεση παρατήρηση με γυμνά μάτια. Αντίθετα τα πιο ισχυρά ατομικά ή τα ηλεκτρονικά μικροσκόπια, μπορούν να "δουν" έμμεσα μέχρι και επιμέρους μόρια ενώ τα μικροσκόπια φθορισμού, χρησιμοποιούν ειδικές ουσίες για χρωματισμό των "στόχων".

Η δυνατότητα των επιστημόνων να βλέπουν πλέον άμεσα στο εσωτερικό ενός κυττάρου ή να παρατηρούν ζωντανούς ιούς, χωρίς να καταφεύγουν σε μέσα όπως οι χρωστικές ουσίες, θα φέρει

Τρισάγιο στην μνήμη των άτυχων αστυνομικών

Τρισάγιο τελέστηκε πριν από λίγα λεπτά παρουσία λιγοστών ανθρώπων στην μνήμη των άτυχων αστυνομικών που τόσο άνανδρα δολοφονήθηκαν εκτελώντας το καθήκον τους, χθες το βράδυ στην συμβολή των οδών Περικλέους και Παντελή Νικολαΐδη στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη.

Η οργή του κόσμου ξεχειλίζει εναντίον των άνανδρων φονιάδων αλλά και του πολιτικού

Λήξη συναγερμού για το βαλιτσάκι απέναντι από την αμερικανική Πρεσβεία

Με ελεγχόμενη έκρηξη εξουδετερώθηκε πριν λίγα λεπτά το ύποπτο βαλιτσάκι τύπου Samsonite που εντοπίστηκε νωρίτερα σε πυλωτή πολυκατοικίας επί της οδού Σεμιτέλους 5, απέναντι από την αμερικανική Πρεσβεία, δίπλα στο γραφείο που στεγάζεται το γραφείο του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.


Το κλιμάκιο των ΤΕΕΜ που έσπευσε στο σημείο, προχώρησε σε ελεγχόμενη έκρηξη ενώ η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη.

Το αντικείμενο κίνησε την υποψία ενός πολίτη ο οποίος και ειδοποίησε τις αστυνομικές αρχές. Σε επικοινωνία του newsbomb.gr με στενό συνεργάτη από το πολιτικό γραφείο του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης, ανέφερε ότι το

Ύποπτος χαρτοφύλακας στο κέντρο της Αθήνας

Ύποπτος χαρτοφύλακας εντοπίστηκε νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης στην οδό Σεμιτέλου και Βασιλίσσης Σοφίας 16, στο κέντρο της Αθήνας.


Στο σημείο σπεύδουν πυροτεχνουργοί της

Ένοχο το ζαμπόν για καρκίνο του εντέρου

«Τρεις φέτες ζαμπόν την ημέρα αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του εντέρου», προειδοποιούν βρετανοί επιστήμονες.


Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Επιστημονική Συμβουλευτική Επιτροπή για την Διατροφή (SACN) στη Βρετανία, όσοι καταναλώνουν 90 γραμμάρια, ή περισσότερο, κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας την ημέρα θα πρέπει να μειώσουν την ποσότητα αυτή σε 70 γραμμάρια, το αντίστοιχο του μισού κιλού κόκκινου κρέατος την εβδομάδα.

Κόκκινα κρέατα είναι όλα τα φρέσκα κρέατα, ο κιμάς και το κατεψυγμένο χοιρινό, αρνί και μοσχάρι. Επεξεργασμένα τρόφιμα είναι το ζαμπόν, το μπέικον, τα λουκάνικα, το πατέ και οι κονσέρβες κρέατος, όπως επίσης τα παστά, τα καπνιστά και τα μαριναρισμένα προϊόντα.

Σε 500g την εβδομάδα αντιστοιχούν δύο μοσχαρίσιες ή χορινιές μπριζόλες, ή δέκα χοιρινά

Ο καιρός στις 02.03.2011

Βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με εξαίρεση τη Θράκη, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και χιόνοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Δ. Μακεδονίας και της Ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο, περιμένουμε την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011. Τις βραδινές ώρες ο καιρός στη Θράκη θα παρουσιάσει επιδείνωση με χιονόνερο ή χιόνι κατά τόπους, ενώ τοπικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 9 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά στη Δ. Μακεδονία και τη Θράκη οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 4, από 4 έως 10 στην Ήπειρο, από 6 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 3 έως 11 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 3 έως 9 στο Βόρειο Αιγαίο και από 7 έως 15 - 16 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωικές περιοχές και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα βορειότερα τμήματα σχεδόν θυελώδεις μέχρι θυελλώδεις, ενώ σχεδον θυελλώδεις μέχρι θυελλώδεις νότιοι - νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο. Παράλληλα στον Πατραϊκό θε επικρατήσει ενισχυμένο