www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Αποσύρεται μεμβράνη τροφίμων


Αποσύρεται από τα ράφια μεμβράνη τροφίμων κατόπιν απόφασης του ΕΦΕΤ, καθώς διαπιστώθηκε «μετανάστευση» σε λάδι μεγαλύτερη από το ανώτατο επιτρεπτό όριο.

Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική ονομασία «Μεμβράνη Τροφίμων ΠΕΡΦΟΡΕ SPAR 50μ.- Προϊόν κατάλληλο για επαφή με όλα τα τρόφιμα- σύμφωνα με τις προδιαγραφές

Νέο τεστ «εξετάζει» το πιάτο μας

Βρετανοί επιστήμονες δημιούργησαν ένα τεστ το οποίο «βουτά» κυριολεκτικά στο… πιάτο μας, καθώς μαρτυρεί τι είχαμε φάει κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς των πανεπιστημίων του Άμπεριστγουιθ και του Νιουκάσλ, το επαναστατικό τεστ θα μπορούσε να προσφέρει πολύτιμα στοιχεία για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και για την έρευνα σοβαρών ασθενειών όπως π.χ. τον καρκίνο, τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τον διαβήτη.

«Βουτιά» στα γεύματα


Το τεστ λειτουργεί αναγνωρίζοντας το χημικό αποτύπωμα ουσιών στα ούρα, το οποίο δημιουργείται από τα διάφορα τρόφιμα που καταναλώνουμε. Ήδη η επιστήμονες κατάφεραν να προσδιορίσουν την

Η Ελλάδα δεύτερη στην ευρωζώνη σε πραγματικό εργάσιμο χρόνο


Στατιστικά στοιχεία που ανατρέπουν τις ευρέως διαδεδομένες πεποιθήσεις περί των «τεμπέληδων του Νότου» έδωσε την Τετάρτη στη δημοσιότητα το γαλλικό κέντρο οικονομικών ερευνών COE Rexecode σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat.

Σύμφωνα με την έρευνα που τιτλοφορείται «Πραγματική διάρκεια εργασίας στην Ευρώπη και τη Γαλλία» διαπιστώνεται ότι η ετήσια διάρκεια εργασίας στην Ελλάδα για όσους εργάζονται με καθεστώς πλήρους απασχόλησης ανήλθε στις 1971 ώρες ανά εργαζόμενο το 2010. Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι ο πραγματικός χρόνος απασχόλησης των μισθωτών (δημόσιου και ιδιωτικού τομέα) στην Ελλάδα είναι ο υψηλότερος στην ευρωζώνη μετά τη Μάλτα και ο έκτος κατά σειρά στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ενδεικτικά το αντίστοιχο μέγεθος στη Γερμανία ανήλθε στις 1904 ώρες ανά εργαζόμενο, στην Ιταλία στις 1813 ώρες, στην Ιρλανδία στις 1798 ώρες και στη Γαλλία (το δεύτερο χαμηλότερο επίπεδο στην Ευρώπη μετά τη Φινλανδία) στις 1679 ώρες εργασίας ετησίως.

Ως «πραγματικός χρόνος» υπολογίζεται ο συνολικός χρόνος εργασίας ενός μισθωτού ανεξαρτήτως

Νέα ρύθμιση οφειλών προς τα Ταμεία


Νέα ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας στη Βουλή, στο πλαίσιο του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.

Η νέα ρύθμιση ισχύει για όσους οφειλέτες είτε δεν έχουν υπαχθεί μέχρι σήμερα σε καθεστώς ρύθμισης, είτε έχουν εκπέσει του δικαιώματος παραμονής σε προηγούμενη ρύθμιση, είτε έχουν υπαχθεί σε παλαιότερη ρύθμιση και είναι συνεπείς. Οι οφειλέτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στη νέα ρύθμιση από την ημέρα δημοσίευσης του νόμου μέχρι και την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα.

Με τη νέα ρύθμιση κεφαλαιοποιούνται οι οφειλές και οι πρόσθετες επιβαρύνσεις μέχρι την 31.12.11 και προβλέπονται οι εξής εναλλακτικές:

1) εφάπαξ ή έως τρεις ισόποσες δόσεις με έκπτωση ποσοστού 100% στα πρόσθετα τέλη και λοιπές

Αραβικό ενδιαφέρον για πετρέλαιο και αποκρατικοποιήσεις


Ενδιαφέρον για συμμετοχή στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων στο χώρο της ενέργειας, αλλά και στις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο Ελλάδα εκδηλώθηκε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κατά τις συναντήσεις που είχαν αξιωματούχοι της χώρας με τον πρωθυπουργό και στελέχη της κυβέρνησης.

Οι επαφές έγιναν με την ευκαιρία της επιχειρηματικής διημερίδας Ελλάδας - ΗΑΕ που πραγματοποιείται στην Αθήνα με συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών και παραγόντων του πολιτικού και του επιχειρηματικού κόσμου των δύο χωρών.

Συγκεκριμένα, κατά τη συνάντηση που είχαν ο πρωθυπουργός, Λ.

Κατάθεση αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου για τις καταγγελλόμενες παρεμβάσεις


Δεκασέλιδη έγγραφη αναφορά κατάθεσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής στο πλαίσιο της έρευνας για τις καταγγελθείσες παρενοχλήσεις στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Δίνοντας και ενόρκως διευρκινίσεις στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φώτη Μακρή, ο οποίος διεξάγει «διοικητική εξέταση» για την υπόθεση των καταγγελιών, σύμφωνα με

Συμφωνία πρυτάνεων-υπ. Παιδείας για τις εκλογές των νέων συμβουλίων διοίκησης


Για περισσότερες από τρεις ώρες συζητούσαν οι εκπρόσωποι των πρυτάνεων με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, στο γραφείο του τελευταίου στο υπουργείο Παιδείας και όπως όλα δείχνουν επετεύχθη λύση στο θέμα της εκλογής των νέων συμβουλίων διοίκησης.

Έτσι, αναμένεται να αποδεσμευθεί και η χρηματοδότηση των ιδρυμάτων από τις εκλογές των συμβουλίων

Οι προς αξιολόγηση δημόσιοι φορείς


Τους φορείς του δημόσιου τομέα των οποίων οι οργανικές μονάδες και το προσωπικό θα αξιολογηθούν προσδιορίζει κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρη Ρέππα και Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου.

Συγκεκριμένα, με την ΚΥΑ τίθενται σε διαδικασία αξιολόγησης των οργανικών μονάδων και του προσωπικού τους από 1-1-2012, οι φορείς:

α.- Υπουργεία και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου εποπτείας τους
β.- Η Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας, Ενημέρωσης
γ.- Αυτοτελείς δημόσιες υπηρεσίες
δ.- Αποκεντρωμένες Διοικήσεις
ε.- Ανεξάρτητες Διοικητικές Αρχές
στ.- Οι ΔΕΚΟ και τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου του Κεφ. Α΄ του Ν3429/2005 εφόσον

Ταξί: Την ερχόμενη εβδομάδα η ολοκλήρωση της επεξεργασίας του ν/σχ


Στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία του σχεδίου νόμου για την απελευθέρωση των ταξί, όπως ανέφερε μετά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των αυτοκινητιστών ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μ. Βορίδης.

Ο κ. Βορίδης χαρακτήρισε «εξαιρετικά χρήσιμη και γόνιμη» τη

ΑΔΕΔΥ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη έξω από τη Βουλή


Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου, στις 13:00, έξω από τη Βουλή, κατά των απολύσεων, της εφεδρείας και της διάλυσης των δημοσίων Υπηρεσιών, απευθύνει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Η συγκέντρωση πραγματοποιείται από τις Ομοσπονδίες ΠΟΣΠΕΡΤ Ε.Ι.Ν., Π.Ο.Θ.Α., Π.Ο.Μ.Ε.Ε.Α., Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε. και των Σωματείων ΟΣΚ, ΙΓΜΕ, ΟΠΔΔΥ, ΕΟΜΜΕΧ ΕΘΙΑΓΕ, ΟΠΕΓΕΠ, ΔΗΜΗΤΡΑ, ΕΛΟΓΑΚ, ΗΔΙΚΑ,

Αναστολή εφαρμογής για το ενεργειακό πιστοποιητικό εξετάζει το ΥΠΕΚΑ


Την αναστολή εφαρμογής του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης σε μισθώσεις εξετάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, όπως προκύπτει από έγγραφη απάντηση του υπουργού ΠΕΚΑ Γιώργου Παπακωνσταντίνου, σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Χατζηδάκη.

Υπενθυμίζεται ότι από 9ης Ιανουαρίου, οι ιδιοκτήτες ακινήτων πρέπει να προσκομίζουν ενεργειακά πιστοποιητικά στις Εφορίες προκειμένου να ενοικιάσουν ακίνητα, καθώς η σχετική υποχρέωση που ίσχυε από πέρυσι για τις αγοραπωλησίες επεκτείνεται και στις μισθώσεις. Το κόστος έκδοσης των πιστοποιητικών κυμαίνεται από 1 - 2,5 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, ανάλογα με τη χρήση του ακινήτου.

«Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής εξετάζει το θέμα της περαιτέρω παράτασης μη εφαρμογής του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης σε μισθώσεις όχι μόνον από

ΕΛ.ΑΣ.: 12χρονος μεταξύ μελών σπείρας που λήστευε οδηγούς ταξί


Τη σύλληψη δύο ανηλίκων, 12 και 17 ετών αντίστοιχα, και ενός 19χρονου για ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ..

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της Αστυνομίας, οι συλληφθέντες μίσθωναν ταξί από διάφορες περιοχές των Αθηνών, με προορισμό ερημικές περιοχές στον Ασπρόπυργο και την Αγία Βαρβάρα και στη συνέχεια είτε οι ίδιοι είτε συνεργοί τους που τους ανέμεναν στο σημείο, με τη χρήση βίας αφαιρούσαν από τους οδηγούς χρήματα, ρολόγια, κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής προέκυψε ότι κατά το τελευταίο δεκαπενθήμερο έχουν διαπράξει

Μ. Χρυσοχοΐδης: Μείωση του ελλείμματος στο 9,6%


Για μείωση του ελλείμματος στο 9,6% χάρη στο ΕΣΠΑ μίλησε από το βήμα του οικονομικού φόρουμ Ελλάδας - Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στο Λαγονήσι, ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Όπως είπε ο υπουργός, η απορρόφηση των κοινοτικών πόρων έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, το 100% του στόχου που προβλέπει το μνημόνιο. Η επιτυχία αυτή, τόνισε, συνέβαλε στη μείωση του ελλείμματος κατά περίπου μισή μονάδα, ώστε να διαμορφώνεται στο 9,6% και αυτό είναι επίτευγμα του ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, η συνολική απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ στο τέλος του 2011 έφτασε στο 31,5% έναντι 17,5% το 2010. Αυτό όπως είπε σημαίνει ότι το 31,5% των κονδυλίων του προγράμματος έχουν καταβληθεί σε έργα που βρίσκονται σε

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για την κατάληψη στον Flash


Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι συλληφθέντες στη χθεσινή κατάληψη στο ραδιοσταθμό Flash.

Ομάδα περίπου 30 - 40 πραγματοποίησε χθες κατάληψη στο ραδιοφωνικό σταθμό, σε ένδειξη αλληλεγγύης στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Αφού εισέβαλαν στο στούνιο, έβγαλαν έξω τους δημοσιογράφους και για περισσότερη από μία ώρα μετέδιδαν κείμενα συμπαράστασης στα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα που είναι

Περικοπές και στα τρόφιμα κάνουν τα νοικοκυριά



Περικοπές ακόμη και σε τρόφιμα κάνουν τα νοικοκυριά προκειμένου να αντεπεξέλθουν στην οικονομική κρίση και να πληρώσουν τους λογαριασμούς και τις υποχρεώσεις, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ.

Τα στοιχεία της έρευνας του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ σε συνεργασία με την εταιρεία MARC δείχνουν ότι 6 στα 10 νοικοκυριά είναι στο όριο να μην μπορούν να πληρώσουν τους φόρους, τους λογαριασμούς του ρεύματος και της ύδρευσης και τα δάνειά τους.

Συγκεριμένα, το 64,2% των νοικοκυριών κάνει ήδη περικοπές για να μπορέσει να ανταπεξέλθει, ενώ το 13,5% δεν διαθέτει το απαραίτητο εισόδημα, ούτε για την

Ως ειδική κοινωνική κατηγορία θα λογίζονται οι άστεγοι

Στη νομοθετική κατοχύρωση της έννοιας του αστέγου, σχεδιάζει να προχωρήσει η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από έγγραφο του υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μάρκου Μπόλαρη, που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Με τη νομοθετική ρύθμιση θα καθιερώνεται ειδική κοινωνική κατηγορία υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, καθώς όπως διαπιστώνεται από στοιχεία που συγκεντρώνει το υπουργείο, υπάρχει όχι μόνο ποσοτική αύξηση του φαινομένου (αριθμός ατόμων που αντιμετωπίζουν ή κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν πρόβλημα έλλειψης στέγης), όσο και ποιοτικής διαφοροποίησης (αλλαγή του παραδοσιακού προφίλ του αστέγου).

Το έγγραφο του υφυπουργού Υγείας διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερωτήσεων των βουλευτών Φώτη Κουβέλη, Θανάση Λεβέντη, Νίκου Τσούκαλη, Γρηγόρη Ψαριανού, 'Αδωνη Γεωργιάδη, Θανάση Πλεύρη, Γιώργου Ανατολάκη και Θανάση Μπούρα, σχετικά με την αύξηση

Πτώση στην κατανάλωση ρεύματος το 2011

Με πτώση στην κατανάλωση ρεύματος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, έκλεισε το 2011, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Σε σχέση με το 2010, η ζήτηση ρεύματος υποχώρησε πέρυσι κατά 1,6%. Όμως στην τριετία 2008- 2011 η σωρευτική μείωση της κατανάλωσης φθάνει στο 7,5%. Σχηματικά, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας επέστρεψε το 2011 στα επίπεδα του 2004.

Αναλυτικά, η καθαρή ζήτηση ρεύματος διαμορφώθηκε πέρυσι στις 51.492 γιγαβατώρες, έναντι 52.329 το 2010 και 55.675 το 2008, που έφθασε στην κορυφή. Μεγαλύτερη μείωση (12,2% στην τριετία)

Στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων η Αννα Διαμαντοπούλου


Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και την Πατριαρχική Σχολή επισκέφθηκε η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αννα Διαμαντοπούλου.

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κκ Θεόφιλος της απένειμε τον Σταυρό των Σταυροφόρων του Παναγίου Τάφου για την προσφορά της, τη στήριξή της στην Πατριαρχική Σχολή και γενικότερα τη στήριξη στο Πατριαρχείο, αλλά και στον

Στο 2,4% ο πληθωρισμός το Δεκέμβριο


Στο 2,4% επιβραδύνθηκε ο πληθωρισμός το Δεκέμβριο από 2,9% που ήταν το Νοέμβριο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.).

Συγκεκριμένα, από τη σύγκριση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (Γ.Δ.Τ.Κ) του μηνός Δεκεμβρίου 2011 προς τον αντίστοιχο Δείκτη του Δεκεμβρίου 2010 προκύπτει αύξηση 2,4%, έναντι αύξησης 5,2% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του έτους 2010 προς το 2009.

Σε σύγκριση με το Νοέμβριο 2011, ο Γενικός Δείκτης μειώθηκε το Δεκέμβριο κατά 0,1%, έναντι αύξησης 0,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

Ο μέσος Δείκτης του δωδεκαμήνου Ιανουαρίου 11 - Δεκεμβρίου 11, σε σύγκριση προς τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Ιανουαρίου 10 - Δεκεμβρίου 10, παρουσίασε αύξηση 3,3%, έναντι

Σύλληψη 51χρονης για απάτη, πλαστογραφία και χρέη στο Δημόσιο


Συνελήφθη χθες το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, 51χρονη Ελληνίδα σε βάρος της οποίας εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για πλαστογραφία και απάτη με χρήση από κοινού, κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα, με το συνολικό όφελος να υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ.

Επιπρόσθετα, με άλλες αποφάσεις η συλληφθείσα είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή φυλάκισης 8 ετών, 10 μηνών και 10 ημερών, για παραβάσεις έκδοσης εικονικών φορολογικών στοιχείων και μη καταβολή

Στα λευκά τα βουνά της Αττικής


Στα λευκά έχουν ντυθεί τα βουνά της Αττικής. Λόγω της χιονόπτωσης η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στη Λ. Πάρνηθος, από το τελεφερίκ και πάνω και στην οδό Αγίου Μερκουρίου, από τα Βασιλικά Κτήματα έως τον Αγιο Μερκούριο, γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Λόγω του παγετού έχει διακοπεί επίσης η κυκλοφορία στην Πεντέλη, από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο έως τον ΄Αγιο Πέτρο.

Στην υπόλοιπη χώρα, εκτός από τη Μακεδονία και τη Θράκη, όπου παρατηρούνται τα περισσότερα προβλήματα, σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται οχήματα στις ακόλουθες περιοχές:

ΠΕΡΙΦ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο Δήμου Τανάγρας
Α. Δ. ΕΥΒΟΙΑΣ
Επαρχιακή Οδός Στενής - Στροπώνων, Δημοτική οδό Σταυρού- Αγ. Σοφίας, Δημοτική οδό Αγ. Αθανασίου- Γλυφάδας, Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.
ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Α. Δ. ΑΙΤΩΛΙΑΣ
Επ. Ο. Ναυπάκτου - Aνω Χώρας, από το Δ. Δ. Λιμνήστας και άνω.

Σύλληψη ενόπλων έξω από τράπεζα στο Ν.Κόσμο

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών οδηγήθηκαν δύο Ελληνες ηλικίας 44 και 47 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν το μεσημέρι της Δευτέρας από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ έξω από υποκατάστημα Τράπεζας στο Νέο

Έφεση από την Ελλάδα για την απόφαση περί γεωργικών επιδοτήσεων

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοίνωσε πως θα εξαντλήσει όλα τα έννομα μέσα για να αποφευχθεί η επιστροφή των 425 εκατ. ευρώ γεωργικών επιδοτήσεων στις Βρυξέλλες.

Ο υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης δήλωσε πως θα ασκήσει έφεση ενώπιον του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, έτσι ώστε να ακυρωθεί η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που διατάσσει την Ελλάδα να επιστρέψει τις επιδοτήσεις που είχαν δοθεί σε 'Ελληνες αγρότες. Τα χρηματικό ποσό αυτό «αποτελεί τεράστια επιβάρυνση για τον κρατικό προϋπολογισμό, το έλλειμα και φυσικά την ελληνική κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Σκανδαλίδης, υπογραμμίζοντας τη σημασία που

Κόβονται τα κοινωνικά επιδόματα σε όσους δεν απογραφούν!

Aρχίζει η απογραφή των δικαιούχων κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων από το υπουργείο Υγείας προκειμένου να συσταθεί Ενιαίο Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Παροχών. Όσοι δεν απογραφούν θα σταματήσουν να λαμβάνουν το επίδομα, προειδοποιεί το υπουργείο Υγείας με επείγουσα εγκύκλιό του.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι στο τέλος μετά το ξεκαθάρισμα περίπου το 20 με 30% των επιδομάτων θα «ψαλιδιστεί».

Η διαδικασία θα υλοποιηθεί από τα ΚΕΠ σε συνεργασία με τους Δήμους και τις Περιφέρειες και αφορά τους δικαιούχους επιδομάτων αναπηρίας, απροστάτευτων παιδιών, ομογενών και στεγαστικής συνδρομής

Χιονίζει σε Πάρνηθα και Πεντέλη

Στα «άσπρα» έχουν ντυθεί Πάρνηθα και Πεντέλη ενώ συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας σε πολλά τμήματα της χώρας με το κρύο να είναι τσουχτερό.

Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθας, από το τελεφερίκ και πάνω, ενώ κατά διαστήματα χρειάζονται αλυσίδες και στη λεωφόρο Διονύσου, προς Νέα Μάκρη.

Σήμερα το πρωί απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο λόγω των ισχυρών ανέμων που φθάνουν τοπικά τα 8 έως 9 μποφόρ.

Από τα ξημερώματα, υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας στην περιφερειακή οδό Πεντέλης από το 414

Ακατάλληλες για κολύμβηση κρίθηκαν 5 παραλίες

Πέντε ελληνικές ακτές χαρακτηρίζονται ως «ανεπαρκούς ποιότητας» με βάση την αναλυτική έκθεση των αποτελεσμάτων για την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης.

Πρόκειται για τη μαρίνα Πόρτο Καρράς / Σιθωνία, την περιοχή Δάφνη - Ξενοδοχείο «Τζάκι» στον Πατραϊκό κόλπο, την πλάζ Πρόκου - Εθνικό Στάδιο Γυθείου, την Ιξιά Α - Hotel Rodos Palace και την ακτή Καμάρα βορείως της Χώρας της Άνδρου.

Η αξιολόγηση των υδάτων κολύμβησης πραγματοποιήθηκε από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με στατιστική επεξεργασία των

Τι θα δούμε σήμερα στον πειρασμό;

Τα σχέδια της Φιρντέβς πετυχαίνουν. Η Νιχάλ πείθεται ότι ο Μπεχλούλ την απάτησε και αποφασίζει να τον χωρίσει.

Ο Μπεχλούλ προσπαθεί από τη μια να ανακαλύψει ποιος του έστησε αυτή την παγίδα κι από την άλλη, να μην δείξει στον Αντνάν και στη Νιχάλ τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Η Μπιχτέρ αξιοποιεί την ευκαιρία και προσπαθεί να πείσει τον Αντνάν, ότι δεν είναι δυνατόν να τα

BBC: «Οι Έλληνες δεν μπορούν να συντηρήσουν τα παιδιά τους»

Διεθνής διαστάσεις παίρνει το θέμα της εγκατάλειψης παιδιών από γονείς, οι οποίοι αδυνατούν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, λόγω οικονομικής ανέχειας.

Σύμφωνα με το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ΒΒC, πολλοί γονείς αποφασίζουν να αφήσουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα, διότι δεν μπορούν να τους προσφέρουν τα απολύτως απαραίτητα.

Το δημοσίευμα παραθέτει αρκετές περιπτώσεις γονέων που αναγκάστηκαν να αφήσουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα της εκκλησίας, στο

Το Δημόσιο ο μεγαλύτερος «μπαταχτσής» στην Ελλάδα


Στα 6,63 δισ. ευρώ ανήλθαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους προς ιδιώτες το Νοέμβριο και αυξήθηκαν καθώς το Δεκέμβριο προχώρησε σε δραστικό περιορισμό των δαπανών - πλήν μισθών και συντάξεων - προκειμένου να συγκρατήσει το έλλειμα του 2011 γύρω από το 10% του ΑΕΠ. Το ποσό των χρεών του δημοσίου αντιστοιχεί σε ποσοστό 3,1% του ΑΕΠ και είναι αντίστοιχο με τις οφειλές που είχε το δημόσιο τον Οκτώβριο του 2009, όταν άρχισε η δημοσιονομική απογραφή του ΠαΣοΚ.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για το μήνα Νοέμβριο ο μεγαλύτερος οφειλέτης είναι τα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία χρωστούν σε ιδιώτες (προμηθευτές, ιδιωτικές κλινικές, φαρμακεία, γιατρούς κ.α) 2,85 δισ. ευρώ. Έπονται τα νοσοκομεία με 1,65 δισ. ευρώ, και

Μαξίμου: Απαραίτητη η «προσαρμογή» στις συντάξεις

Η προσαρμογή στα επικουρικά ταμεία πρέπει να γίνει για λόγους επιβίωσης τους, αλλά και της υποχρέωσης που έχει η Ελλάδα στο πλαίσιο του ισχύοντος προγράμματος, τονίζουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, επισημαίνοντας πως τα ταμεία έχουν ελλείμματα τα οποία αν δεν γίνει κάτι δραστικό θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο στο μέλλον.


Όσον αφορά στο 13 και 14 μισθό, αλλά και τον κατώτατο, ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν πως οι διεθνείς οργανισμοί έχουν βάλει στο τραπέζι θέματα μείωσής τους, προκειμένου να συζητηθούν από τους κοινωνικούς εταίρους. Μέσα σε αυτά τα θέματα είναι επίσης η αυτόματη ωρίμανση των μισθών και κάποιων άλλον θεμάτων κανονιστικών ρυθμίσεων.

Στο Μέγαρο Μαξίμου δέχτηκε το βράδυ της Τρίτης, τους πολιτικούς συντάκτες όλης της χώρας, προκειμένου να τους γνωρίσει προσωπικά, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με τον

“Ναι” στην εξαίρεση της Ελλάδας από το εμπάργκο στο Ιράν


Την ώρα που η τιμή του πετρελαίου έχει φτάσει στα ουράνια λόγω των διαπραγματεύσων της Ε.Ε για την επιβολή εμπάργκο στο πετρέλαιο του Ιράν, συζητείται η εξαίρεση των συμβολαίων που είναι ήδη σε ισχύ.

Όπως εταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο τέσσερις διπλωμάτες, η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία θα πληγούν αφού η οικονομία των χωρών αυτών δεν αντέχει την επιβάρυνση της τιμής του πετρελαίου,

Στάση εργασίας και σήμερα στην ΕΡΤ


Στάση εργασίας για αύριο Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012 από τις 12.00 έως τις 16.00 το μεσημέρι, όλων των δημοσιογράφων που εργάζονται στην ΕΡΤ, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να πραγματοποιηθεί την ώρα αυτή η Γενική Συνέλευσή τους και να επανεκτιμηθεί η περαιτέρω στάση τους.

«Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αντιμέτωπο με την επαπειλούμενη μη ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου των δημοσιογράφων, που εργάζονται στην

Τριήμερη αποχή των δικηγόρων


Σε αποχή από τα καθήκοντά τους προχωρούν από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή οι δικηγόροι, σύμφωνα με χθεσινή απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Στις 9.00 συνεδριάζει στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60) η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η αποχή αποφασίστηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη

Προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες


Δεμένα είναι τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, καθώς είναι σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο και φθάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Ωστόσο κανονικά πραγματοποιούνται τα τοπικά δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό και τη Σαλαμίνα.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.


Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στην ανατολική χώρα προβλέπονται σήμερα τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιόνι στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές, ενώ

Ο καιρός στις 11.01.2012


Αυξημένες νεφώσεις στις Σποράδες, την Εύβοια, τη Βοιωτία την Αττική, την Ανατολική Πελοπόννησο και το Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές, περιμένουμε την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν τοπικές μόνο νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -6 έως 9 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από -2 έως 12, στην Κεντρική Ελλάδα από -1 έως 9, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 9 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ με μικρή τάση εξασθένησης από τις βραδινές ώρες. Στο Ιόνιο οι