www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Πιο υγιεινό το κρέας μετά το μαρινάρισμα

Το μαγείρεμα του κρέατος σε υψηλές θερμοκρασίες είναι γνωστό ότι δημιουργεί τοξικές ουσίες γνωστές ως ετεροκυκλικές αμίνες, οι οποίες έχουν σχετιστεί με ορισμένους καρκίνους. Το μαρινάρισμα μειώνει τον κίνδυνο, αποτρέποντας τον σχηματισμό των ουσιών αυτών. Ωστόσο, τα συστατικά της μαρινάδας φαίνεται πως παίζουν σημαντικό ρόλο καθώς ειδικά ένα, το δεντρολίβανο, φαίνεται ότι ασκεί την μεγαλύτερη προστατευτική δράση, σύμφωνα με την εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς».


Οι μελέτες αποκαλύπτουν πως η προσθήκη δεντρολίβανου στον κιμά και σε άλλα είδη κόκκινου κρέατος πριν από το ψήσιμο στον φούρνο, το τηγάνισμα, το βράσιμο στον ατμό ή το μπάρμπεκιου μειώνει σημαντικά τις ετεροκυκλικές αμίνες.

Σε μία μελέτη που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Μάρτιο στην «Επιθεώρηση Επιστήμης των Τροφίμων» (JFS), επιστήμονες δοκίμασαν εκχυλίσματα δεντρολίβανου σε μπιφτέκια, που στη συνέχεια μαγειρεύτηκαν σε θερμοκρασίες από 190 έως 200 βαθμούς Κελσίου. Τα εκχυλίσματα απλώνονταν και στις δύο πλευρές των μπιφτεκιών πριν από το μαγείρεμα.

Οπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, όσο υψηλότερη συγκέντρωση δεντρολίβανου είχε το εκχύλισμα, τόσο μεγαλύτερη ήταν η μείωση των ετεροκυκλικών αμινών- σε μερικές περιπτώσεις υπερέβαινε το

Κόβει την διαδικτυακή εξυπηρέτηση από τους “εξαφανισμένους” φορολογούμενους το υπ. Οικονομικών

Εγκύκλιο με την οποία θα διακόπτεται η χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών στους “αφανείς επιτηδευματίες”, έτσι ώστε να εμφανιστούν στις εφορίες τους, απέστειλε το υπουργείο Οικονομικών.


Ως «αφανείς επιτηδευματίες» ορίζονται οι φορολογούμενοι – εταιρείες, που έχουν ενδοκοινοτικές συναλλαγές και αποδεικνύεται ή έστω υπάρχουν υπόνοιες ότι η οικονομική τους δραστηριότητα δεν υπάρχει ή αφορά εικονικές συναλλαγές.

Η οικονομική δραστηριότητα δεν υφίσταται και όταν η εγκατάσταση του φορολούμενου διαπιστωθεί πως δεν υπάρχει στην πράξη, σε τυχόν επίσκεψη της εφορίας.

Σύμφωνα με την απόφαση, στους αφανείς επιτηδευματίες θα απενεργοποιείται άμεσα, μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής, ο αριθμός φορολογικού τους μητρώου στην ηλεκτρονική βάση

Από φέτος οι εισαχθέντες φοιτητές δεν υποχρεούνται να υποβάλλονται σε ακτινολογικές, παθολογικές και δερματολογικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων:


Από φέτος οι εισαχθέντες φοιτητές δεν υποχρεούνται να υποβάλλονται σε ακτινολογικές, παθολογικές και δερματολογικές εξετάσεις.

Διαβάστε στην συνέχεια το πλήρες δελτίο τύπου και τις διαδικασίες εγγραφής των νέων φοιτητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΕΙ

Από το γραφείο του Υφυπουργού Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι οι εγγραφές των επιτυχόντων στα τμήματα και τις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το Γενικό Λύκειο και από τα ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄), καθώς και των αποφοίτων του Β΄ κύκλου των ΤΕΕ και κατόχων απολυτηρίου ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄) που εισήχθησαν στα ΤΕΙ για το ακαδημαϊκό έτος

Συμβουλές ομορφιάς από όλο τον κόσμο

Oι παραδοσιακές συνταγές ομορφιάς, οι συνταγές της μαμάς και της γιαγιάς, με φυσικά συστατικά, είναι αγαπητές στις γυναίκες όλου του κόσμου. Eίναι όμως αποδοτικές πράγματι; Mπορούν να ωφελήσουν; Eίναι πιθανό να δημιουργήσουν προβλήματα στο δέρμα; Συγκεντρώσαμε τις πιο διαδεδομένες και ζητήσαμε από τη δερματολόγο, Λία Παπαθανάκου, να μας τις σχολιάσει, εξηγώντας μας ποια δραστικά συστατικά περιέχουν και τι κάνουν. Aν δεν έχετε χρόνο να τις δοκιμάσετε, συγκρατήστε τουλάχιστον όσα αναφέρονται για τα συστατικά και τη δράση τους. Tην επόμενη φορά που θα επιλέξετε καλλυντικά

Λύση μισθωμάτων των ακινήτων δημόσιων υπηρεσιών που έχουν καταργηθεί

Η λύση μισθώσεων των ακινήτων, στα οποία στεγάζονταν δημόσιες υπηρεσίες, που έχουν καταργηθεί, ζητείται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου.


Στο πλαίσιο της ορθολογικοποίησης και της μέγιστης αποδοτικότητας των δαπανών του δημοσίου, το υπουργείο Οικονομικών βάζει τέλος στη σπατάλη του δημοσίου χρήματος και ζητά από τις δημόσιες υπηρεσίες να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, υποβάλλοντας προς τις αρμόδιες κτηματικές υπηρεσίες αίτημα για τη λύση των μισθώσεων των ακινήτων, στα οποία στεγάζονταν υπηρεσίες τους, που έχουν καταργηθεί και δεν λειτουργούν.

Κατόπιν, θα ακολουθήσει η άμεση απόδοση του ακινήτου στους ιδιοκτήτες, ώστε να πάψει η καταβολή μισθωμάτων. Αυτό θα εφαρμοστεί, σε όλες ανεξαιρέτως τις περιπτώσεις που έχει καταργηθεί η στεγαζόμενη υπηρεσία, χωρίς να αναλωθεί χρόνος για την εξακρίβωση της πιθανής καταλληλότητας του ακινήτου για τη στέγαση άλλης υπηρεσίας, που βρίσκεται σε διαδικασία

Τόνωση στο ανοσοποιητικό και το ενδοκρινικό σύστημα δείχνει να προσφέρει το μασάζ


Οι ανεκδοτολογικές ενδείξεις για τη θεραπευτική δράση του μασάζ δείχνουν να επιβεβαιώνονται από πειράματα σε υγιείς εθελοντές: Mία συνεδρία σουηδικού μασάζ, διάρκειας 45 λεπτών, βελτίωσε άμεσα τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και του ενδοκρινικού συστήματος, ανακοίνωσαν οι ερευνητές στο γνωστό Ιατρικό Κέντρο «Κέδροι του Σινά» στο Λος Αντζελες.

«Αν και υπήρχαν παλαιότερες, μικρότερες μελέτες για τα οφέλη του μασάζ στην υγεία, η νέα μελέτη πιστεύεται ευρέως ότι είναι η πρώτη συστηματική μελέτη σε μια μεγαλύτερη ομάδα υγιών ενηλίκων».

«Οι άνθρωποι συχνά κάνουν μασάζ στο πλαίσιο ενός υγιεινού τρόπου ζωής, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν υπήρχαν πολλές φυσιολογικές αποδείξεις για την αυξημένη ανοσολογική αντίδραση του σώματος μετά το μασάζ» δήλωσε ο Δρ Μαρκ Ράπαπορτ, πρόεδρος του Τμήματος Ψυχιατρικής και Συμπεριφορικών Νευροεπιστημών του Ιατρικού Κέντρου.

Στο πλαίσιο του πειράματος, 29 εθελοντές, υγιείς από σωματική και ψυχική άποψη, υποβλήθηκαν σε

Ικανοποιούνται αιτήματα των ιδιοκτητών φορτηγών

Ικανοποιούνται, σύμφωνα με πληροφορίες, τα αιτήματα των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων που αφορούσαν συνταξιοδοτικά, φορολογικά ζητήματα και την ένταξή τους στον αναπτυξιακό νόμο.


Ο υφυπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης έδωσε το πράσινο φως για την εξίσωση των συντάξεων του ΤΕΒΕ με εκείνες του Ταμείου Σύνταξης Αυτοκινητιστών.

Το επάγγελμα του μεταφορέα θα συμπεριληφθεί στον αναπτυξιακό νόμο ενώ εξετάζονται και

Δέσμευση αρτοποιών για «πάγωμα» της τιμής του ψωμιού

Με δέσμευση του προέδρου της Ομοσπονδίας Αρτοποιών, ότι, παρά τις πιέσεις που δέχεται ο κλάδος των αρτοποιών εξαιτίας των αυξήσεων στα σιτηρά, η τιμή του ψωμιού θα παραμείνει σταθερή και δεν θα προκύψουν αυξήσεις, κατέληξε η συνάντηση των εκπροσώπων του κλάδου με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου στο πλαίσιο των προτεραιοτήτων της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου για αντιμετώπιση της ακρίβειας,

Μείωση του φόρου στα ακίνητα ζητεί η ΠΟΜΙΔΑ

Μείωση του φόρου ακίνητης περιουσίας ζητεί από την κυβέρνηση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ).


«Τις τελευταίες ημέρες φθάνουν σε χιλιάδες φορολογουμένων εκκαθαριστικά ΕΤΑΚ 2009 μαζί με την έκτακτη εισφορά, με τα οποία τους ζητείται να καταβάλουν απίστευτα ποσά, πολλαπλάσια σε σχέση με το ΕΤΑΚ 2008. Οι περισσότεροι από τους φορολογούμενους αυτούς, βρίσκονται σε πλήρη αδυναμία να καταβάλουν τα παραπάνω ποσά, γιατί τα περισσότερα ακίνητά τους είναι απρόσοδα (ξενοίκιαστοι χώροι, δεσμευμένα ή αναξιοποίητα οικόπεδα κλπ,) και σε πραγματική απόγνωση γιατί σήμερα τους είναι απολύτως αδύνατο να εκποιήσουν περιουσιακά στοιχεία, (ακόμα και σε εξευτελιστικές τιμές) ελλείψει αγοραστών», σημειώνει η ΠΟΜΙΔΑ.

Στην ίδια ανακοίνωση η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι «δυστυχώς τα επερχόμενα εκκαθαριστικά ΦΑΠ 2010 θα είναι περαιτέρω αυξημένα. Αν επίσης επαληθευτούν οι φόβοι για αύξηση των αντικειμενικών αξιών κατά 30% από το 2011, τότε τα εκκαθαριστικά του ΦΑΠ 2011 θα τους χρεώνουν φόρο, ανάλογα με την φορολογητέα αντικειμενική αξία, έως και 20πλάσιο του αρχικού

Τηλεφωνική γραμμή για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση. Στην γραμμή αυτή θα παρέχονται πληροφορίες στους πολίτες για τα θέματα της ρύθμισης οφειλών.


Το νούμερο που θα πρέπει να καλείτε είναι: 80111 97367 από Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 το πρωί έως τις 22.00 και το Σάββατο από 9.00 έως 17.00.

Η χρέωση για την κλήση είναι η αστική από όποιο μέρος της Ελλάδας και να τηλεφωνείτε.

«Μας καπέλωσε μπάρμπας απ΄ την Κορώνη»


Από την Κρήτη στην Κορώνη και από εκεί στην... UΝΕSCΟ. Τι κοινό μπορεί να έχουν δύο διαφορετικές περιοχές της ελληνικής περιφέρειας και ο Εκπαιδευτικός και Πολιτιστικός Οργανισμός του ΟΗΕ; Και πώς θα μπορούσε ο... ντάκος να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο με άλλες χώρες της Μεσογείου; Ολα ξεκίνησαν από την πρωτοβουλία της UΝΕSCΟ να καθιερώσει διεθνώς την ορολογία «μεσογειακή διατροφή», με βάση τις συνήθειες των λαών της Μεσογείου. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσε τη συνδρομή του στην όλη προσπάθεια, θεωρώντας ότι προβάλλει τις ελληνικές συνήθειες στο τραπέζι και τα προϊόντα της ελληνικής γης. Στην πορεία η Κορώνη επελέγη από την UΝΕSCΟ ως τυπικό δείγμα ελληνικής πόλης και κοινότητας για τη συμμετοχή σε αυτόν τον όρο, όμως όλοι λογάριαζαν δίχως τους... Κρητικούς.
΄Αλλο κρητική και άλλο... μεσογειακή. Αυτό διατείνονται παράγοντες της Κρήτης, με αφορμή τη συζήτηση για την ορολογία «μεσογειακή διατροφή». Η ιδέα αρχικά προωθήθηκε από την Ισπανία και την Ιταλία, και στη συνέχεια στην προσπάθεια εντάχθηκε και η Ελλάδα.

Η κίνηση όμως δεν βρήκε σύμφωνες όλες τις πλευρές, αφού αρκετοί παράγοντες της Κρήτης

Ιδρύεται Ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας

Την ίδρυση του Ταμείου Κοινωνικής Οικονομίας, το οποίο θα διαχειρίζεται κονδύλια ύψους έως 100 εκατ. Ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Εργασίας.


Το Ταμείο θα χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.), σε συνδυασμό με ιδιωτικούς πόρους, και πρόκειται να συσταθεί άμεσα, ενδεχομένως και εντός του 2010.

Ποιους αφορά

Όπως δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη η Λούκα Κατσέλη, το Ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας θα χρηματοδοτεί δράσεις που συνδυάζουν κοινωνικούς σκοπούς και επιχειρηματικότητα, αξιοποιώντας τις διατάξεις του νομοσχεδίου για τις εταιρείες κοινωνικής οικονομίας (Ε.Κ.Ο.), που εξήγγειλε πρόσφατα ο προκάτοχός της, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ταμείο Επιχειρηματικότητας

Στο περιθώριο εκδήλωσης για τη ρύθμιση των οφειλών των επιχειρήσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία, η κ. Κατσέλη γνωστοποίησε ακόμη ότι στόχος της κυβέρνησης είναι μέχρι το Νοέμβριο οι επιχειρηματίες να κάνουν χρήση του νέου Ταμείου Επιχειρηματικότητας, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με 450 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ 2007-2013, με ίση συνεισφορά από

Ο Κουασιµόδος ήταν αληθινός!

Αντίθετα µε ό,τι πιστευόταν ώς τώρα, φαίνεται ότι ο καµπούρης της Παναγίας των Παρισίων ήταν υπαρκτό πρόσωπο και όχι απλώς δηµιουργία της φαντασίας του Βίικτωρος Ουγκώ.


Περί το 1820, ο βρετανός γλύπτης Χένρι Σίµπσον προσελήφθη στην αναστήλωση του καθεδρικού ναού του Παρισιού, της περίφηµης Νοτρ Νταµ ντε Παρί. Αλλά ο Σίµπσον, όπως άλλωστε και ο Ουγκώ, ήταν γραφοµανής. Στους επτά τόµους των αποµνηµονευµάτων του, στους οποίους ενέκυψε ένας λονδρέζος αρχειοθέτης της Τέιτ Γκάλερι, ο Αντριαν Γκλιου, ανακαλύφθηκε µια αναφορά σε κάποιον καµπούρη γλύπτη µε άγνωστο επίθετο, ο οποίος δούλευε στο εργοτάξιο του ενός από τα δύο νησάκια του Σηκουάνα στο κέντρο του Παρισιού, του Ιλ ντε λα Σιτέ και στον οποίο «δεν άρεσε να ανακατεύεται µε τους λιθοξόους». Τον συναντάει

Υποψήφιος τελικά και ο Αλαβάνος

Την υποψηφιότητά του για την περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε τελικά σήμερα και ο Αλέκος Αλαβάνος. Παρά την πρόταση που είχε καταθέσει χθες για στήριξη της Νάντιας Βαλαβάνη, ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού δήλωσε ότι τελικά θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης, γεγονός που επιβεβαιώνει τη ρήξη στην Αριστερά.


Ο κ. Αλαβάνος επεσήμανε ότι ο χαρακτήρας των εκλογών έχει καθαρά πολιτικό χαρακτήρα, κάνοντας λόγο για μια ιδιότυπη στιγμή για την Αριστερά. Στόχος της υποψηφιότητάς του -όπως είπε- είναι η ανάδειξη μιας «κυβέρνησης της Αττικής», που θα αντιπαρατάσσεται στις επιταγές του Μνημονίου.

Εν τω μεταξύ, η πρωινή συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Αττικής ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζεται ότι η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού ενέκρινε χθες κατά πλειοψηφία την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για στήριξη του εργατολόγου Αλέξη Μητρόπουλου, με εναλλακτική ενωτική λύση την υποψηφιότητα του βουλευτή Θοδωρή Δρίτσα, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει συμφωνία για το πρόσωπό του στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που τελικά δεν έγινε.

Αντίστοιχα η άλλη πλευρά επέμεινε στην υποψηφιότητα της Νάντιας Βαλαβάνη που είχε προτείνει ο

Θητεία εννέα μηνών μόνο στον Στρατό Ξηράς

Σε 2,5 - 3 χρόνια καταργείται, σταδιακά όμως, η στρατιωτική θητεία στο Ναυτικό και την Αεροπορία και όλοι οι νέοι θα εκπληρώνουν στρατιωτική υποχρέωση εννέα μηνών στον Στρατό Ξηράς. Θέμα αύξησης της θητείας δεν υπάρχει.


Με αυτόν τον κατηγορηματικό τρόπο και από το βήμα της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής έκλεισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης το θέμα της διάρκειας της θητείας την οποία, παρά τις διαψεύσεις, η «ραδιοαρβύλα» ανεβάζει από μέρα σε μέρα σε... 14 μήνες. Μάλιστα είναι τόσο έντονη η σχετική φημολογία ώστε στις δύο τελευταίας σειρές κατάταξης αυξήθηκε ο αριθμός των προσερχομένων προκειμένου να αποφύγουν την (δήθεν)

Αλλάζει χώρο και μέρα η συναυλία των Prodigy στην Αθήνα

Στο κλειστό γυμναστήριο του Tae-Kwon-Do στο Φάληρο θα διοργανωθεί τελικά η συναυλία των Prodigy στην Αθήνα, και όχι στο Αθηνών Αρένα, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.


Επιπλέον, ακυρώνεται η προγραμματισμένη για τις 16 του μήνα δεύτερη μέρα της διοργάνωσης. Η συναυλία θα γίνει μόνο την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου στο Ολυμπιακό Κλειστό Φαλήρου Tae-Kwon-Do.

Όλα τα εισιτήρια που έχουν ήδη πουληθεί, τόσο για τις 16 όσο και για τις 17 Σεπτεμβρίου, ισχύουν κανονικά για τη συναυλία στις 17 του μήνα.

Όσοι κάτοχοι εισιτηρίων της συναυλίας της 16ης Σεπτεμβρίου δεν επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη συναυλία, μπορούν να επιστρέψουν τα εισιτήρια και να πάρουν πίσω τα χρήματά τους από τα

Διακοπή νερού αύριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Εννιά ώρες χωρίς νερό θα παραμείνει αύριο περιοχή του δήμου Θεσσαλονίκης, λόγω εργασιών αποκατάστασης διαρροής στο πλαίσιο έργων του «ΜΕΤΡΟ» στην οδό Δελφών, ανακοίνωσε η Εταιρία Υδρευσης και Αποχέτευσης.


Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, η διακοπή υδροδότησης θα υπάρξει στις οδούς Δελφών, Αναλήψεως, Χατζηλαζάρου, από Μπότσαρη έως Π. Συνδίκα και θα διαρκέσει από τις 8 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Και τα Σώματα Ασφαλείας στο συλλαλητήριο του Σαββάτου

Βροντερό «παρών» υποσχέθηκαν να δώσουν στη διαδήλωση που θα γίνει το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εγκαινίων της 75ης ΔΕΘ, μέλη των σωμάτων ασφαλείας που διαμαρτύρονται για «κομμένες δαπάνες, μισθούς και συντάξεις».


Σε συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι των πανελληνίων ομοσπονδιών αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών, δήλωσαν ότι θα πορευθούν μαζί με

Τροποποιήσεις στο πρόγραμμα για τα φωτοβολταϊκά

Δικαίωμα ένταξης στο πρόγραμμα ανάπτυξης φωτοβολταϊκών συστημάτων σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όπως σχολεία, νηπιαγωγεία και νοσοκομεία δίνει Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Περιβάλλοντος και Οικονομικών.


Τα φωτοβολταϊκά συστήματα θα μπορούν πλέον να εγκαθίστανται, όχι μόνο στις στέγες, αλλά και στα στέγαστρα βεραντών, προσόψεων, σε σκίαστρα, καθώς και σε βοηθητικούς χώρους κτηρίων, αποθήκες και χώρους στάθμευσης.

Το πρόγραμμα προβλέπει μέγιστη ισχύ για την ηπειρωτική χώρα, τα δασυνδεδεμένα με το σύστημα

Νέα προσφυγή για δανεισμό της Ελλάδας στις αγορές στις 14 Σεπτεμβρίου

Σύμφωνα με δηλώσεις ανώτερου αξιωματούχου του ΟΔΔΗΧ που επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς, το ελληνικό δημόσιο θα δημοπρατήσει έντοκα γραμμάτια διάρκειας 26 εβδομάδων για την άντληση κεφαλαίων αγνώστου ύψους μέχρι στιγμής.


Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το ακριβές ποσό θα ανακοινωθεί την Παρασκευή.

Στο νοσοκομείο η σύζυγος του πρωθυπουργού

Εξιτήριο αναμένεται να λάβει σήμερα το μεσημέρι από το νοσοκομείο «Αττικόν» η κυρία Άντα Παπανδρέου, σύζυγος του πρωθυπουργού, που μπήκε χθες εσπευσμένα στο νοσοκομείο....


Περίπου ένα 24ωρο μετά την έκτακτη, και κάτω από συνθήκες άκρας μυστικότητας όπως η ίδια είχε ζητήσει, εισαγωγή της στην Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου “Αττικόν” η σύζυγος του πρωθυπουργού θα πάρει σήμερα το μεσημέρι εξιτήριο. Η κ.Παπανδρέου παρουσίασε λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος.

Οι γιατροί της κλινικής με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Σπύρο Παπίρη αποφάσισαν τη νοσηλεία της συζύγου του Πρωθυπουργού κυρίως για προληπτικούς λόγους, καθώς τα αποτελέσματα των απεικονιστικών και εργαστηριακών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης δεν ενέπνευσαν ανησυχία.

Η διάγνωση των ειδικών ήταν ελαφρά λοίμωξη του αναπνευστικού και της χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή.

Σήμερα αναμένεται η επανάληψη ορισμένων εργαστηριακών εξετάσεων από τα αρνητικά

Ηλεκτρονικοί υπολογιστές σε 178 δημοτικά σχολεία

Ηλεκτρονικούς υπολογιστές θα προμηθευτούν 178 δημοτικά σχολεία, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες τους και να ανταποκριθούν στο ωρολόγιο ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, ο Ειδικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μιχάλης Κοντογιάννης, ζήτησε από το Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) να δοθούν άμεσα υπολογιστές στα σχολεία που διαθέτουν ελάχιστους ή καθόλου, στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Πρόγραμμα πιλοτικής εισαγωγής

Ανασχηματισμός με τα μάτια του Στάθη

Στάση εργασίας σε ΟΣΕ - Προαστιακό

Σε νέα τετράωρη στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 16:00 προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:00 έξω από το υπουργείο Υποδομών.


Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο σχέδιο εξυγίανσης του Οργανισμού όπου μεταξύ άλλων προβλέπει τη συνταξιοδότηση και μετατάξεις τουλάχιστον 2400 υπαλλήλων σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου.

Ένα χρυσόψαρο στο μέγεθος ενός... σκύλου

Μπορεί να μοιάζει με ψεύτικο. Αλλά κανένας δίσκος στον κόσμο δεν θα μπορούσε να χωρέσει αυτόν τον πορτοκαλί κυπρίνο, ο οποίος ζυγίζει ούτε λίγο ούτε πολύ 30 κιλά.


"Ξαδέλφια" του "πολύ πορτοκαλί χρυσόψαρου" σε φυσιολογικό μέγεθος...

Χρειάστηκε μόνο δέκα λεπτά ο Ραφαέλ Μπιαγκίνι για να τραβήξει έξω από το νερό το πλάσμα αυτό σε λίμνη της νότιας Γαλλίας. Ένας φίλος του ψαράς τού αποκάλυψε πως επί τουλάχιστον έξι χρόνια προσπαθούσε να εντοπίσει το θρυλικό "χρυσόψαρο - γίγαντα".

"Δεν μπορούσα να ξέρω τι βρίσκεται στην άλλη άκρη της πετονιάς, αλλά κατάλαβα πως πρέπει να ήταν κάτι μεγάλο. Το ψάρι ήταν μαχητής, αλλά όχι τόσο ικανός για να κερδίσει", δήλωσε ο Ραφαέλ

Το φωτογραφικό αρχείο της NASA διαθέσιμο στο διαδίκτυο

Ύστερα από πενήντα χρόνια προσπαθειών για την κατάκτηση του διαστήματος, η NASA προσφέρει στους χρήστες του διαδικτύου δωρεάν όλο το φωτογραφικό αρχείο της.


Η ΝΑSA μόλις δημιούργησε ένα λογαριασμό Flickr όπου αρχειοθετεί το υλικό της. Μέρος του αρχείου της ήταν ήδη διαθέσιμο στην ιστοσελίδα NASAimages.org, αλλά υπό προϋποθέσεις και περιορισμούς.

«Να αποσυρθούν τα τουρκικά στρατεύματα από την Κύπρο» ζητά ο Δ. Δρούτσας

Επίσης ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έπειτα και από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κάλεσε την Τουρκία να αποδεχθεί την πρόταση του Δημήτρη Χριστόφια για επιστροφή της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου στους Ελληνοκύπριους νόμιμους κατοίκους της.


Ο Έλληνας υπουργός αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κάλεσε την τουρκοκυπριακή πλευρά να δείξει εποικοδομητικό πνεύμα στις διαπραγματεύσεις.

"Καλώ και την Τουρκία να προβεί στις απαραίτητες κινήσεις, από τα λόγια να πάμε σε πράξεις. Καλώ την Τουρκία να αποσύρει τα κατοχικά στρατεύματα από την Κύπρο. Το Κυπριακό είναι θέμα εισβολής και κατοχής. Αυτό δεν το ξεχνούμε. Αυτό εμείς το τονίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις. Καλώ την Τουρκία να ανταποκριθεί θετικά και σε προτάσεις, όπως η επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της. Είναι υποχρέωση και αυτή της Τουρκίας" δήλωσε ο κ. Δρούτσας.

Ο κ. Χριστόφιας τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στις συνομιλίες και τις προοπτικές και από την πλευρά του ο Έλληνας υπουργός εξέφρασε τη στήριξη του στις προτάσεις του Κύπριου προέδρου λέγοντας πως πρόκειται για "εποικοδομητικές προτάσεις, καλά μελετημένες, οι οποίες μπορούν να συμβάλουν στην ταχεία εξεύρεση λύσης που όλοι επιθυμούμε τη βάση των αποφάσεων

Σκελετός δεινόσαυρου με... καμπούρα

Ισπανοί παλαιοντολόγοι ανακάλυψαν στην περιοχή Λας Χόγιας της κεντρικής Ισπανίας απολιθώματα από ένα άγνωστο μέχρι σήμερα δεινόσαυρο, που είχε καμπούρα στην πλάτη του και πιθανώς έφερε τις πιο πρώιμες ενδείξεις φτερών.


Οι ερευνητές, υπό τον καθηγητή Χοσέ Σαντς του Αυτόνομου Πανεπιστημίου της Μαδρίτης, παρουσίασαν την ανακάλυψή τους στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο σαρκοφάγος δεινόσαυρος (ο πιο πλήρης που έχει βρεθεί ποτέ σε όλη την Ιβηρική Χερσόνησο) ανήκε στην κατηγορία των θηροπόδων, περπατούσε στα δύο πίσω πόδια του, είχε μήκος περίπου έξι

WC και για το τρίτο φύλο...

Ένα σχέδιο για την κατασκευή ειδικών αποχωρητηρίων για τις τραβεστί στα νυχτερινά κέντρα και στα μπαρ του Σαν Μαρτίν έχει προκαλέσει διαμάχη μεταξύ των δημοτικών συμβούλων της περιοχής, καθώς ορισμένοι θεωρούν ότι είναι ρατσιστικό.


"Πρόκειται να έχουμε ξεχωριστά αποχωρητήρια για τους άνδρες και για τις γυναίκες, και αποχωρητήρια για τις τραβεστί στα νυχτερινά κέντρα και στα μπαρ", δήλωσε η δημοτική σύμβουλος Γκιμένα Αμπονασάρ.

"Οι κοπέλες διαμαρτύρονται ότι μοιράζονται τα αποχωρητήρια με τις τραβεστί και οι τραβεστί αν πηγαίνουν στα αποχωρητήρια των ανδρών μπορεί να πέσουν θύματα κακοποίησης", πρόσθεσε η

Δοκιμαστική λειτουργία σταθμού διοδίων

Σε δοκιμαστική λειτουργία τίθεται από την Πέμπτη μέχρι και το Σάββατο, ο σταθμός διοδίων στον Πολύμυλο Κοζάνης στην Εγνατία οδό, σύμφωνα με ανακοίνωση της κοινοπραξίας.


Μετά την ολοκλήρωση της δοκιμαστικής λειτουργίας, οι οδηγοί θα πληρώνουν κόστος διέλευσης που θα αγγίζει τα 2 ευρώ.

Υπολογίζεται ότι μέσα στο 2011 θα

Σε μεγάλες δόσεις η βιταμίνη Β καθυστερεί το Αλτσχάιμερ

Η καθημερινή λήψη μεγάλων δόσεων βιταμίνης Β μπορεί να μειώσει ακόμα και στο μισό το ρυθμό συρρίκνωσης του εγκεφάλου σε ηλικιωμένους που εμφανίζουν τα πρώτα προειδοποιητικά σημάδια της νόσου Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.


Η διετής μελέτη σε 168 εθελοντές της τρίτης ηλικίας, υπό τον καθηγητή Ντέηβιντ Σμιθ του τμήματος φαρμακολογίας του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, σε συνεργασία με νορβηγούς ερευνητές, ήταν η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα του είδους της διεθνώς και παρουσιάστηκε στο περιοδικό PLoS, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό και το BBC.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η βιταμίνη Β μπορεί να αποτελέσει το πρώτο βήμα για την ανακάλυψη ενός τρόπου καθυστέρησης του Αλτσχάιμερ, αλλά τόνισαν ότι χρειάζονται περαιτέρω μεγαλύτερου εύρους έρευνες, προτού οι γιατροί συστήσουν τα συμπληρώματα βιταμίνης Β ως ασφαλή θεραπεία

Εντοπίστηκαν γονίδια "ένοχα" για τον καρκίνο ωοθηκών

Ερευνητές στις ΗΠΑ- μεταξύ αυτών καθοδηγητικό ρόλο είχε ένας ελληνικής καταγωγής επιστήμονας- βρήκαν δύο νέες γενετικές μεταλλάξεις που σχετίζονται με τις θανατηφόρες μορφές του καρκίνου των ωοθηκών στις γυναίκες.


Η ανακάλυψη μπορεί να οδηγήσει σε νέους τρόπους καταπολέμησης των όγκων.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς, υπό τον καθηγητή ογκολογίας Νικόλα Παπαδόπουλο και τον συνάδελφό του Μπερτ Φογκελστάιν, παρουσίασαν τη σχετική εργασία στο περιοδικό "Science", σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό.

Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι η έρευνά τους θα ανοίξει το δρόμο για νέες θεραπείες και φάρμακα που θα αντιμετωπίζουν τις πιο επικίνδυνες μορφές καρκίνου των ωοθηκών (περίπου μια στις δέκα περιπτώσεις καρκίνου των ωοθηκών γενικά), οι οποίες πλήττουν γυναίκες μεταξύ 40 - 80 ετών και

Τα ζόμπι μάθημα σε πανεπιστήμια

Μάθημα με θέμα τα ζόμπι (τους ζωντανούς νεκρούς της μεγάλης οθόνης με τις αποκρουστικές φάτσες και τις ανθρωποφαγικές συνήθειες) ξεκινά να διδάσκεται όχι σε κάποια τοπική λέσχη κινηματογράφου αλλά στο Πανεπιστήμιο της Βαλτιμόρης των Ηνωμένων Πολιτειών.


Στο πλαίσιο του εν λόγω μαθήματος, οι φοιτητές καλούνται να παρακολουθήσουν και εν συνεχεία, να αναλύσουν 16 κλασικές ταινίες του είδους καθώς και πλήθος σχετικών κόμικς, ενώ ως τελική ακαδημαϊκή εργασία, τους ζητείται να συγγράψουν το δικό τους «απέθαντο» κινηματογραφικό σενάριο. Αν και «παράξενη» εκ πρώτης όψεως, η μελέτη των ζόμπι δίνει στους φοιτητές τη δυνατότητα να μάθουν «πως λειτουργούν τα ΜΜΕ και η λογοτεχνία και πως αυτά αντικατοπτρίζουν την εποχή», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά στην εφημερίδα Baltimore Sun ο πανεπιστημιακός

Καταβρόχθισε 181 τσίκεν γουϊνγκς σε 12 λεπτά

Καταβρόχθισε 181 φτερούγες κοτόπουλου (2,2 κιλά) σε μόλις 12 λεπτά σημειώνοντας εθνικό ρεκόρ.


Αντίθετα με ό,τι θα περίμενε κανείς, ο εν λόγω φαταούλας δεν ήταν κάποιος μεγαλόσωμος άνδρας αλλά μια μικροσκοπική γυναίκα με ύψος 1,52 μ. και βάρος μόλις 48 κιλά.

Ο λόγος για τη 43χρονη Σόνια Τόμας, τη μεγάλη νικήτρια του ένατου ετήσιου πρωταθλήματος ταχυφαγίας chicken wings που πραγματοποιήθηκε στο Μπάφαλο των ΗΠΑ την περασμένη Κυριακή. Γνωστή και ως «μαύρη χήρα» λόγω της συνήθειάς της να νικά μεγαλόσωμους άνδρες στο... φαΐ, η Τόμας έχει στο παρελθόν κερδίσει πλήθος διαγωνισμών ταχυφαγίας καταβροχθίζοντας ό,τι βρεθεί μπροστά της, από στρείδια έως βραστά αυγά και από γλυκά

Πώς θα πληρώσετε τον ΛΑΦΚΑ

Αναλυτικές οδηγίες- με διευκρινίσεις και παραδείγματα- για την παρακράτηση από τις συντάξεις της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ)πρώην ΛΑΦΚΑ- του Δημοσίου παρέχονται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών μετά και τα λάθη που έγιναν στην παρακράτηση κυρίως στους διπλοσυνταξιούχους. Σημειώνεται ότι κατά της επιβολής αυτής της εισφοράς έχουν αρχίσει από συνταξιούχους ομαδικές προσφυγές στα δικαστήρια.


΄Oπως τονίζεται στην εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, επειδή η ΕΑΣ παρακρατήθηκε για πρώτη φορά από τις συντάξεις του μηνός Σεπτεμβρίου 2010, τα αντίστοιχα ποσά για τον μήνα Αύγουστο 2010 θα παρακρατηθούν σε τέσσερις ισόποσες μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από τη σύνταξη του μηνός Σεπτεμβρίου 2010. Επιπλέον ποσά τα οποία παρακρατήθηκαν για πρώτη φορά

Η κόντρα Τσίπρα - Αλαβάνου φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ στα πρόθυρα της διάλυσης

Τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, επιβεβαιώνοντας τις οριακές σχέσεις που έχουν διαµορφωθεί στο εσωτερικό του εγχειρήµατος. Τρεις µόλις µήνες µετά τη διάσπαση του Συνασπισµού και την αποχώρηση της Ανανεωτικής Πτέρυγας, ο κ. Τσίπρας αναγκάστηκε χθες να παραδεχθεί πως «οι πολιτικές συµµαχίες δεν προχωρούν µε εκβιασµούς και καταναγκασµούς»


Υποστήριξε δε ότι δυνάµεις του ΣΥΡΙΖΑ εκδηλώνουν ανταγωνιστικά σχέδια απέναντι στον Συνασπισµό.

Παράλληλα, σε µία πρωτοφανή σε οξύτητα επίθεση προς το πρόσωπο του Αλέκου Αλαβάνου, χαρακτήρισε τον πρώην πρόεδρο του κόµµατος εκβιαστή και τόνισε ότι η επιµονή του να είναι

Έρχεται ξανά η απόσυρση αυτοκινήτων-μειώνουν τα τέλη ταξινόμησης - διορθωτικές κινήσεις στα τέλη κυκλοφορίας

Κίνητρα για την απόσυρση παλαιών Ι.Χ. και την αγορά καινούργιων με δραστική μείωση των τελών ταξινόμησης μελετά το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να ανακόψει το κύμα κάθετης πτώσης των πωλήσεων, έκρηξης λουκέτων και απολύσεων και δραστικής συρρίκνωσης των εσόδων του προϋπολογισμού.


Η εικόνα είναι πραγματικά δραματική. Από τις αρχές του έτους και έως το τέλος Αυγούστου, 2.000 επιχειρήσεις του κλάδου αυτοκινήτου έχουν βάλει λουκέτο, 9.000 εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους, η πτώση των πωλήσεων έχει αγγίξει το 65%, η μείωση του τζίρου- καθώς στο μεταξύ αυξήθηκαν οι φόροι- έφτασε το 60%. Το ίδιο διάστημα τα έσοδα του προϋπολογισμού από τέλη ταξινόμησης μετά βίας ξεπέρασαν τα 200 εκατ. ευρώ μακράν του στόχου είσπραξης 508 εκατ. ευρώ στο σύνολο του έτους.

Σενάρια τόνωσης της αγοράς

Σε αυτό το σκηνικό, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος το περασμένο φθινόπωρο είπε το περιβόητο «απόσυρση τέλος» εξαιτίας της δημοσιονομικής στενωπού, έχει δώσει σύμφωνα με πληροφορίες εντολές στους συνεργάτες του να διερευνήσουν εναλλακτικά σενάρια για την τόνωση της αγοράς.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχέδιο που επεξεργάζονται ήδη στο υπουργείο Οικονομικών αφορά την παροχή κινήτρων απόσυρσης παλαιών με παράλληλη αγορά νέων Ι.Χ. με τη μορφή της

Ο καιρός σήμερα 09.09.2010

Αραιές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικές βροχές στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας περιμένουμε την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 17 έως 32 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 18 έως 33 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 19 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στις Κυκλάδες ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί