www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

To Focus ζήτησε εξαίρεση της σύνθεσης του δικαστηρίου για την άσεμνη Αφροδίτη

Την εξαίρεση των μελών της σύνθεσης του Β' Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των επτά Γερμανών δημοσιογράφων και αρθρογράφων του περιοδικού «Focus» που δικάζονται για το γνωστό εξώφυλλο του περιοδικού στο τεύχος της 22ης Φεβρουαρίου 2010 με την Αφροδίτη της Μήλου να κάνει άσεμνη χειρονομία και τον χαρακτηρισμό «απατεώνες» που αποδίδονταν στους Έλληνες στο δημοσίευμα.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει η συντακτική ομάδα του περιοδικού αφορούν τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης διά του Τύπου, εξύβρισης και προσβολής συμβόλων του ελληνικού κράτους, που τους απαγγέλθηκαν μετά από μήνυση δικηγόρων.

Αφορμή για την αίτηση εξαίρεσης των δικαστών ήταν η αρνητική απάντηση του δικαστηρίου στο αίτημα της υπεράσπισης για αποβολή της

Παράνομο το ηλεκτρονικό τσιγάρο, λέει ο ΕΟΦ

Κυκλοφορούν χωρίς άδεια και είναι παράνομα όσα νικοτινούχα προϊόντα ηλεκτρονικού τσιγάρου βρίσκονται στην αγορά, καθώς, όπως υπογραμμίζει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατα του καπνίσματος και περιέχουν νικοτίνη, όπως είναι το ηλεκτρονικό τσιγάρο με χρήση νικοτίνης, υπάγονται στα «φαρμακευτικά προϊόντα» και συνεπώς δεν επιτρέπεται να τεθούν στην αγορά χωρίς άδεια κυκλοφορίας φαρμάκου.

«Ουδεμία τέτοια άδεια έχει μέχρι σήμερα χορηγηθεί από τον ΕΟΦ και ούτε έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα με την προβλεπόμενη από το νόμο τεκμηρίωση για την ποιότητα, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα

ΕΦΕΤ: Ανάκληση εμφιαλωμένου νερού


Την ύπαρξη βρωμικών ιόντων, σε συγκέντρωση μεγαλύτερη του επιτρεπτού ορίου, διαπίστωσαν σε εμφιαλωμένο νερό οι αρμόδιοι του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική ονομασία «oxygen water, OGO», σε συσκευασία 0,33 l, με ημερομηνία λήξης 12/2011 και αριθμό παρτίδας L2746, προέλευσης Ολλανδίας. Το προϊόν διακινήθηκε στην Ελλάδα από την «ΕΠΙΓΕΥΣΗ

ΥΠΟΙΚ: Θα υπάρξει απάντηση Βενιζέλου για τις καταθέσεις στην Ελβετία


Απάντηση στα περί αποφυγής συζήτησης της ερώτησης του Δημήτρη Παπαδημούλη για τις καταθέσεις στις ελβετικές τράπεζες δίνει το υπουργείο Οικονομικών.

«Η επιθυμία να απαντήσει ο ίδιος ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών στην επίκαιρη ερώτηση του κ. Παπαδημούλη δεν πρέπει να αντιστρέφεται και να ερμηνεύεται ως αποφυγή απάντησης, όταν συμβαίνει

Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη: «Διαχρονική» η ελληνορωσική υποστήριξη στο έργο


Η διαχρονική υποστήριξη της Ελλάδας και της Ρωσίας στο έργο του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη επιβεβαιώθηκε στη σημερινή συνάντηση του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη με τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα, Βλαντιμίρ Τσχικβισβίλι.

Στο πλαίσιο της συνάντησης αναλύθηκε η ασυνέχεια που εμφανίζεται από την βουλγαρική πλευρά, δεδομένου ότι πριν ένα μόλις μήνα, η τελευταία είχε αποδεχτεί την πληρότητα της Περιβαλλοντικής Μελέτης που είχε υποβάλει η Διεθνής Εταιρία του Αγωγού.

Το ζήτημα αυτό, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΚΑ, είχε συζητηθεί, επίσης, στην πρόσφατη ελληνοβουλγαρική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια, κατά την οποία τα δύο συναρμόδια υπουργεία, «χωρίς καμία άλλη επιφύλαξη από τη βουλγαρική πλευρά», είχαν συμφωνήσει ως προς την διαδικασία με την οποία θα

Η συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου

ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΟΙ

ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ

ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΟΥ 3% ΤΟΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΥΡΩΣΕΩΝ

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ

ΕΓΙΝΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΑΝΑΛΟΓΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ

Λύση μέχρι το τέλος του χρόνου, λέει ο Βορίδης για τους επτά νέους σταθμούς ΜΕΤΡΟ


«Κολλημένη» είναι η λειτουργία των επτά έτοιμων κατασκευαστικά σταθών του Μετρό λόγω «εμπλοκής» εξαιτίας της υπόθεσης «Siemens». Σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μάκη Βορίδη, «Πρέπει άμεσα- και θα γίνει μέχρι το τέλος του χρόνου - να προχωρήσει η σύμβαση με τη Siemens για τους σταθμούς του μετρό που δεν λειτουργούν». 

Πρόκειται για τους σταθμούς Περιστέρι, Ανθούπολη και Χαϊδάρι στη γραμμή 1 του μετρό της Αθήνας προς τα δυτικά προάστια και Ηλιούπολη, Αλιμος, Αργυρούπολη και Ελληνικό στην γραμμή 2 του Μετρό

Guardian: Oι Έλληνες δεν είναι τελικά τεμπέληδες

Ανατρέπεται ο «μύθος» που ακούγεται συχνά στην Ευρώπη ότι οι Έλληνες εργάζονται λιγότερο από κάθε άλλον στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν και στην παραγωγικότητα ανά ώρα που είναι ίσως σημαντικότερος δείκτης δεν τα πάμε καθόλου καλά.


Σύμφωνα με άρθρο στην βρετανική εφημερίδα The Guardian, οι Έλληνες δεν είναι τελικά τόσο τεμπέληδες, ούτε οι Γερμανοί οι εργατικότεροι του κόσμου. Τα στοιχεία που δημοσιεύει η εφημερίδα δείχνουν ότι οι έλληνες εργαζόμενοι εργάζονται πιο σκληρά από κάθε άλλον στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού «γράφουν» 42,7 ώρες εργασίας την εβδομάδα. Την

Διαμαρτυρία το απόγευμα στο λιμάνι του Πειραιά


Στον προβλήτα του Πειραιά που δένει το πλοίο «Νήσος Μύκονος» είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 16:30 διαμαρτυρία συλλόγων της Αθήνας από την Ικαρία και τους Φούρνους.

Οι σύλλογοι διαμαρτύρονται για την αντικατάσταση του πλοίου «Νήσος Μύκονος» από το πλοίο «Ιεράπετρα» της ANEK. Στην κινητοποίηση αναμένεται να συμμετάσχουν μέλη των ναυτεργατικών ενώσεων ΠΕΜΕΝ,

Απάντηση Ρέππα στον ΟΟΣΑ που μιλάει για «ανικανότητα μεταρρυθμίσεων» στο δημόσιο

«Αυτή η έκθεση είναι γνωστή εδώ και δύο μήνες, όπως άλλωστε αποδεικνύεται και από δημοσιεύματα του Τύπου. Έχει παραγγελθεί από την ελληνική κυβέρνηση. Με βάση αυτήν προχωρούμε στη μεγάλη μεταρρύθμιση για το επιτελικό κράτος.

Ετοιμαζόμαστε να παρουσιάσουμε σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή», εξήγγειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Ρέππας.

Στην έκθεση του ΟΟΣΑ, αναφέρθηκε ο υπουργός στις ομιλίες του στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου τόσο κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, όσο και του Προϋπολογισμού του 2012.

Άλλωστε, σε αυτό το πνεύμα κινούνται και οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο

Πυρά Γ. Παπανικολάου στο Χρ. Παπουτσή για το φράχτη στον Έβρο


Με μια σκληρή δήλωση απαντά ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ., Γ. Παπανικολάου, στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, για το ζήτημα της κατασκευής του φράχτη στον Έβρο.

Ο ευρωβουλευτής κατηγορεί την κυβέρνηση και τον υπουργό ότι απέκρυψαν από τον ελληνικό λαό πως η Ε.Ε. αρνείται να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του φράχτη και ότι τελικά τα έξοδα θα καλυφθούν αποκλειστικά από εθνικούς πόρους, επιβαρύνοντας τους Έλληνες φορολογούμενους.

Μάλιστα, ο κ. Παπανικολάου υποστήριξε πως ο κ. Παπουτσής ένα χρόνο πριν σημείωνε: «Σε αυτήν την κρίση δεν έχουμε τη δυνατότητα χρηματοδότησης τέτοιων υποδομών. Γι’ αυτό το λόγο έρχεται

Δύο συλλήψεις για αρχαιοκαπηλία στον Πύργο


Ένα χάλκινο κράνος κορινθιακού τύπου, που χρονολογείται από τον 6ο αιώνα π.Χ., εντόπισαν άνδρες του Τμήματος Αρχαιοκαπηλίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε αυτοκίνητο που επέβαιναν δύο Έλληνες, στον Πύργο Ηλείας.

Ακολούθησε έρευνα στα σπίτια των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν έξι αργυρά νομίσματα, τα οποία εμπίπτουν και αυτά στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου «περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων

Ε.Ε.: 17 + 9 οι χώρες υπέρ της νέας συνθήκης


Ετοιμες να συμμετάσχουν μαζί με τους 17 της ευρωζώνης στις διαδικασίες διαμόρφωσης της νέας διακυβερνητικής συνθήκης για μία στενότερη δημοσιονομική ένωση, δηλώνουν εννέα από τις δέκα χώρες-μέλη της Ε.Ε. εκτός της ζώνης του ευρώ, σύμφωνα με νέο σχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Μόνη χώρα που δεν συντάσσεται με το σχέδιο δημοσιονομικής ένωσης παραμένει η Βρετανία, η οποία βρίσκεται πλέον ακόμα πιο απομονωμένη στο εσωτερικό της Ε.Ε.

«Οι αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων της Βουλγαρίας, της Τσεχίας, της Δανίας, της Ουγγαρίας, της Λετονίας, της Λιθουανίας, της Πολωνίας, της Ρουμανίας και τη Σουηδίας έδειξαν διατεθειμένοι να συμμετάσχουν σε αυτή τη διαδικασία, αφού συμβουλευθούν τα κοινοβούλιά τους όπου αυτό είναι απαραίτητο», αναφέρεται στο σχέδιο συμπερασμάτων.

Προηγήθηκε η κοινή δήλωση των ηγετών της ευρωζώνης για μία ισχυρότερη Οικονομική και Νομισματική Ένωση.

«Αποφασισμένοι να ξεπεράσουμε μαζί τις τρέχουσες δυσκολίες, σήμερα συμφωνήσαμε σε ένα νέο δημοσιονομικό σύμφωνο και σε έναν σημαντικά ισχυρότερο συντονισμό της οικονομικής πολιτικής

Τρίτη αναβολή της συζήτησης ερώτησης για τις καταθέσεις στην Ελβετία


Τη διαμαρτυρία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη προκάλεσε η αναβολή, για τρίτη φορά, της συζήτησης επίκαιρης ερώτησής του σχετικά με τις καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία.

«Είναι η τρίτη φορά που αναβάλλεται με κυβερνητική απόφαση η ερώτηση μου, σχετική με την καθυστέρηση της κύρωσης από την ελληνική πλευρά, συμφωνίας που αφορά ανταλλαγή πληροφοριών για καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία», ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης, σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα θέμα που σκανδαλίζει δικαίως την κοινή γνώμη.

«Αντιλαμβάνομαι ότι ο κ. Βενιζέλος είναι πολυάσχολος. Ενημερώθηκα μόλις χτες το βράδυ ότι θα ακυρωθεί η συζήτηση της ερώτησης γιατί ο κ. Βενιζέλος είναι στο Eurogroup», αλλά «έχει τρεις που

Συνάντηση με την υπ. Παιδείας ζητούν οι δάσκαλοι


Συνάντηση με την υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου ζητούν με επιστολή τους οι δάσκαλοι, προκειμένου -όπως αναφέρουν- «να συζητηθούν τα συσσωρευμένα προβλήματα της καθημερινότητας που τείνουν να λάβουν εκρηκτικές διαστάσεις».

Η εφεδρεία εκπαιδευτικών, τα σχολικά βιβλία, η χρηματοδότηση της εκπαίδευσης, οι αποδοχές των εκπαιδευτικών, είναι μερικά από τα προβλήματα που απασχολούν τον κόσμο της εκπαίδευσης, αναφέρει στην επιστολή της η ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας).

«Σε μια χρονική περίοδο που στο χώρο του δημόσιου σχολείου σχεδιάζονται και υλοποιούνται μεγάλες αλλαγές και ανατροπές, ερήμην των εργαζομένων και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η

ΑΔΕΔΥ: Τρίωρη στάση εργασίας στις 15/12


Αποφασισμένη για συνέχιση των κινητοποιήσεών της εμφανίζεται η ΑΔΕΔΥ, ορίζοντας την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου ως ημέρα δράσης των εργαζομένων στο Δημόσιο.

Στο πλαίσιο αυτό κηρύσσει τρίωρη Πανελλαδική Στάση Εργασίας από τις 12.00 πμ 'εως τη λήξη του ωραρίου και καλεί τις Ομοσπονδίες και τους Συλλόγους - μέλη της, να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας και συγκεντρώσεις, αλλά και κάθε άλλη μορφή δράσης

Ιδιωτικό σχολείο μετέφερε μαθητές με βουλγαρικό λεωφορείο


Λεωφορείο με βουλγαρικές πινακίδες, ιδιοκτησίας εταιρείας μεταφορών με έδρα τη Σόφια, εντοπίστηκε την Πέμπτη το μεσημέρι να μεταφέρει μαθητές ελληνικού ιδιωτικού σχολείου.

Το λεωφορείο σταμάτησαν για έλεγχο άνδρες της Τροχαίας ενώ κινείτο στη Λ. Κηφισίας. Ο 52χρονος -Έλληνας- οδηγός του συνελήφθη και με την σε

Επίθεση Χρ.Παπουτσή στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ

Για πλήρη αδυναμία ελέγχου του απορρήτου των επικοινωνιών, για κενά στη νομοθεσία και ανύπαρκτη πολιτική ασφάλειας, καθώς επίσης για αδυναμία ελέγχου της ΕΥΠ από την αρμόδια Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών, έκανε λόγο στη Βουλή ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναπτύσσοντας σχετική επίκαιρη ερώτησή του προς τον Πρωθυπουργό με αφορμή όσα ανέφερε προ ημερών (22/11) στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ.


Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, που απάντησε στην ερώτηση, καταλόγισε προσωπικές ευθύνες στον πρόεδρο της Αρχής Ανδρέα Λαμπρινόπουλο, κατηγορώντας τον για ανεύθυνες και αόριστες καταγγελίες στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, σχετικά με την ΕΥΠ και υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών.

Η ΑΔΑΕ όχι μόνο έχει από το νόμο τεράστιες αρμοδιότητες ελέγχου που δεν ασκεί, αλλά πρέπει να ελεγχθεί και γιατί δεν το κάνει, υποστήριξε ο υπουργός και πρόσθεσε στο ίδιο ύφος: «Ο έλεγχος της

Θαλάσσια κήτη εκβράστηκαν στις ακτές της Κέρκυρας


Έξι θαλάσσια κήτη, φαλαινοδέλφινα ή ζιφιοί, εκβράστηκαν νεκρά τις τελευταίες ημέρες στις δυτικές ακτές της Κέρκυρας.

Το πρώτο νεκρό θηλαστικό εντοπίστηκε στις 30 Νοεμβρίου στη Γλυφάδα και τα υπόλοιπα στις παραλίες Αρίλλας, Ερμονες και Κοντογιαλός.

Το Λιμεναρχείο ενημέρωσε το ΕΛΚΕΘΕ (Ελληνικό Κέντρο

Επανέρχεται υπό προϋποθέσεις η β' ξένη γλώσσα στα σχολεία


Την έκδοση εγκυκλίου στις αρχές του 2012 για επανέναρξη προγραμμάτων δεύτερης ξένης γλώσσας στα σχολεία υπό προϋποθέσεις, προανήγγειλε στη Βουλή η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δ. Καρύδη.

Σύμφωνα με την κ. Χριστοφιλοπούλου, με την εγκύκλιο θα δίνεται η δυνατότητα παράλληλης διδασκαλίας δεύτερης ξένης γλώσσας στα δημοτικά σχολεία, υπό την προϋπόθεση ύπαρξης αυξημένου ενδιαφέροντος.

«Το όριο των μαθητών μπορούμε να το δούμε σε συνεργασία με τις επιστημονικές ενώσεις, αλλά δεν θα επιτρέψω τμήματα 2-3 μαθητών. Αν αποφασίσουμε, από την άλλη, ένα όριο 15 μαθητών, δεν θα

Η Apple έχασε δικαστική διαμάχη για το iPad


Μια σημαντική δικαστική μάχη έχασε η Apple, καθώς κινεζικό δικαστήριο απέρριψε αίτημά της να κατοχυρώσει το εμπορικό σήμα «iPAD».

Ο αμερικανικός κολοσσός είχε προσφύγει κατά της ταϊβανέζικης Proview Technology (Shenzen), η οποία χρησιμοποιεί επίσης το σήμα «iPad». Το δικαστήριο, ωστόσο, απεφάνθη ότι η ταϊβανέζικη εταιρεία

Ξεκίνησε η εφεδρεία και στον τομέα της Υγείας


Δέκα υπάλληλοι της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Υγείας, 600 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και 300 στον τομέα της πρόνοιας, θα αποχωρήσουν άμεσα από την εργασία τους, μετά τη σχετική απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Όπως είπε ο υπουργός, ποσοστό 10% των απομακρύνσεων εντάσσεται στο μέτρο της εφεδρείας και το 90% είναι

Η Αθήνα στολίζει τα φυσικά δέντρα της πλατείας

Τα παιδιά της Αθήνας θα στολίσουν το πρωί της Παρασκευής τα φυσικά δέντρα της πλατείας Συντάγματος, μετά το κάλεσμα του Δήμου Αθηναίων. Μαθητές δημοτικών σχολείων έχουν φτιάξει τα χριστουγεννιάτικα στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά. Το δέντρο θα ανάψει ο δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης, το απόγευμα της Παρασκευής.


Στις 9 Δεκεμβρίου, από τις 11 το πρωί έως τη 13:00 το μεσημέρι τα παιδιά της Αθήνας που θα βρεθούν στο Σύνταγμα θα μπορούν να στολίζουν τα φυσικά δέντρα της πλατείας Συντάγματος, με συνοδεία μουσικής και δώρων.

Μαθητές δημοτικών σχολείων του Δήμου της Αθήνας έχουν αναλάβει να φτιάξουν χριστουγεννιάτικα στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά με τα οποία θα διακοσμήσουν τα φυσικά

Συγκέντρωση Σύρων στην πλατεία Κλαυθμώνος

Στις 4 σήμερα το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση μελών της συριακής κοινότητας στην Ελλάδα στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Οι Σύροι θα διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα,

Κλειστός ο Ηλεκτρικός από Ομόνοια μέχρι Ταύρο

Μετ' εμποδίων θα εκτελούνται από σήμερα έως και την Κυριακή τα δρομολόγια του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου καθώς κλείνει, λόγω εργασιών ανακαίνισης των σιδηροδρομικών γραμμών, το τμήμα μεταξύ των σταθμών Ομόνοιας και Ταύρου.

Με την ολοκλήρωση του έργου και από τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου τα δρομολόγια θα διεξάγονται κανονικά σε όλο το μήκος της γραμμής.

Από τις 9 έως τις 11 Δεκεμβρίου η εξυπηρέτηση των επιβατών στο τμήμα Ομόνοια – Ταύρος θα

Υποχρεωτικό το ABS στις μοτοσικλέτες

Υποχρεωτικό ABS σε δίκυκλα άνω των 125 κ.εκ., αλλά και περιορισμούς στις βελτιώσεις ετοιμάζεται να επιβάλλει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το 2017!

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι νέοι κανόνες για την ασφάλεια και τις περιβαλλοντικές επιδόσεις των δίτροχων και τρίτροχων οχημάτων έχουν ήδη εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αναμένεται η ψήφισή τους μέσα στο επόμενο έτος. Ανάμεσα σε αυτούς τους κανόνες ξεχωρίζουν δύο, οι οποίοι έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στους κύκλους των μοτοσικλετιστών.

Ο πρώτος αφορά στο ABS και στον υποχρεωτικό εξοπλισμό με αυτό κάθε μοτοσικλέτας άνω των 125 κ.εκ. από το 2017 και έπειτα. Στον ίδιο κανόνα περιλαμβάνεται και η ποινικοποίηση της απενεργοποίησής του! Ο συγκεκριμένος κανόνας έχει ήδη προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων και δεν ήταν λίγοι οι μοτοσικλετιστές που συγκεντρώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στις Βρυξέλλες, για να διαμαρτυρηθούν.

Αντιδράσεις, βέβαια, προκάλεσε και η απόφαση να απαγορευτούν σε σχεδόν ολοκληρωτικό βαθμό οι τροποποιήσεις και βελτιώσεις της μοτοσικλέτας. Αυτό σημαίνει ότι θα απαγορευτεί η προσθήκη aftermarket αξεσουάρ, όπως εξατμίσεις, κοστούμια, φρένα και άλλα που θα αλλάζουν τις επιδόσεις και τη συμπεριφορά που έχει εγκριθεί για το εργοστασιακό μοντέλο από τους αυστηρούς νόμους

Υπουργείο Οικονομικών: Οδηγίες για παρακράτηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και του φόρου μισθωτών υπηρεσιών


Οδηγίες για την παρακράτηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και του φόρου μισθωτών υπηρεσιών για το 2012, δίνει με εγκύκλιο του το υπουργείο Οικονομικών.

Από την 1η Ιανουαρίου, θα αρχίσει να εφαρμόζεται η αυξημένη μηνιαία παρακράτηση φόρου, λόγω της νέας φορολογικής κλίμακας με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 5.000 ευρώ, αλλά και η μηνιαία παρακράτηση της έκτακτης εισφοράς η οποία θα συνοδεύει μισθωτούς και συνταξιούχους με ετήσιο εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ έως -τουλάχιστον- τα τέλη του 2014.

Ο γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών Γ. Καπελέρης έστειλε προς τους εκκαθαριστές μισθοδοσίας την εγκύκλιο, στην οποία αναφέρεται αναλυτικά το πως θα γίνει η παρακράτηση και η οποία εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε μειώσεις των μηνιαίων αποδοχών κατά περίπου 30 ευρώ για μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα με μηνιαίες αποδοχές 1.000 ευρώ και 35,3 ευρώ για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, για αποδοχές 1.400 ευρώ η αύξηση της μηνιαίας παρακράτησης φόρου και έκτακτης εισφοράς είναι της τάξεως των 37 και 44 ευρώ αντίστοιχα, δηλαδή 6% σχεδόν.

Όλα αυτά, χωρίς να υπολογίζεται η έκτακτη εισφορά για τα εισοδήματα της τρέχουσας χρονιάς, η οποία θα έρθει με ειδοποιητήριο από την Εφορία και θα μπορεί να εξοφληθεί σε έξι δόσεις.

Διαφοροποιήσεις θα υπάρξουν στη μηνιαία παρακράτηση φόρου ανάλογα με το αν ο μισθωτός ή ο

Παγκόσμια ημέρα κατά της διαφθοράς

Έχει υπολογιστεί ότι κάθε χρόνο πληρώνονται σε όλο τον κόσμο για δωροδοκίες 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, γεγονός που εντείνει τη διαφθορά και συμβάλλει στην υπονόμευση του μέλλοντος των επερχόμενων γενεών. Κάθε πράξη δωροδοκίας συμβάλλει στη φτώχεια, αποτελεί τροχοπέδη στην πρόοδο και αποστερεί πόρους για επενδύσεις.

Τη διαφθορά μάχεται εδώ και χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο η μη

Ο καιρός στις 09.12.2011


Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώσουν στη Δυτική Ελλάδα μετά το απόγευμα, περιμένουμε την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011.

Η θερμοκρασία σε πτώση, θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 11 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 3 έως 16 βαθμούς, στη Κεντρική και Νότια Ελλάδα από 4 έως 14 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 8 έως 15 βαθμούς.

Μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στα νοτιοανατολικά σχεδόν θυελλώδεις, βορείων διευθύνσεων άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο, με