www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Κυβέρνηση: Ου κλέψεις...

























Κλειστά την Παρασκευή σχολεία σε δήμους της Μακεδονίας


Κλειστά θα μείνουν την Παρασκευή τα σχολεία αρκετών δήμων της Μακεδονίας που έλαβαν ήδη σχετική απόφαση εξαιτίας της κακοκαιρίας.


Ειδικότερα, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων (παιδικοί - βρεφικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια εκπαίδευση) στους δήμους Γρεβενών, Ορεστίδος Καστοριάς, Αμυνταίου Φλώρινας, Έδεσσας, Βέροιας,

Πρόβλεψη των εκρήξεων ηφαιστείων δεκαετίες πριν


Η έκρηξη ορισμένων από τα μεγαλύτερα ηφαίστεια του πλανήτη μπορεί να προβλεφθεί ακόμη και δεκαετίες προτού λάβει χώρα, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Nature».

Ταχεία συσσώρευση μάγματος
Αυτό έδειξε η ανάλυση κρυστάλλων πετρωμάτων από τη Σαντορίνη. Οι κρύσταλλοι αποκάλυψαν ότι πριν από τις εκρήξεις των μεγα-ηφαιστείων σημειώνεται μια ταχεία υπόγεια συσσώρευση μάγματος η οποία είναι δυνατόν να ανιχνευθεί σήμερα με σύγχρονα όργανα.

Οι ηφαιστειολόγοι αναφέρονται στις μεγαλύτερες εκρήξεις ηφαιστείων που έχουν καταγραφεί ιστορικώς ως εκρήξεις που οδηγούν στον σχηματισμό καλντέρας. Στις εκρήξεις αυτές το μάγμα που εκτοξεύεται έχει τόσο μεγάλο όγκο ώστε αφήνει πίσω του μια δομή που μοιάζει με κρατήρα και ονομάζεται καλντέρα. Οι εκρήξεις τέτοιου είδους ηφαιστείων μπορούν να έχουν παγκόσμια

Νέος «αόρατος» ιός υπολογιστών


Η «σκοτεινή πλευρά» του ηλεκτρονικού κόσμου βρήκε μια νέα πραγματικά πανούργα μέθοδο επίθεσης στους υπολογιστές.

Κυκλοφορεί στον κυβερνοχώρο ένας καινούργιος ιός που είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε να εισβάλει και να «μολύνει» τους υπολογιστές με τον πλέον αόρατο τρόπο.

Ο ιός διεισδύει στον υπολογιστή ενός χρήστη μέσα από κάποιο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αμέσως μόλις ο χρήστης πατήσει το κουμπί «Start» για να ανοίξει ο υπολογιστής του.


Η αιτία
Μέχρι σήμερα για να ενεργοποιηθεί ένας ιός έπρεπε ο χρήστης να έχει κάποια συμμετοχή είτε ανοίγοντας ένα e-mail στο οποίο κρύβεται ο ιός είτε αποθηκεύοντας στον υπολογιστή του κάποιο θεωρητικά αθώο αρχείο (συνήθως φωτογραφία ή βίντεο) μέσα στο οποίο υπάρχει κάποιος ιός ή

Δόθηκε η άδεια στην ΑΕΚ να προχωρήσει στη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων

Άνοιξε ο δρόμος για την κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια από την ΑΕΚ. Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, έκανε αποδεκτή την τροπολογία που κατέθεσαν 82 βουλευτές, με επικεφαλής τον Γιάννη Βούρο.

Με την τροπολογία αυτή δίνεται η άδεια στην ΑΕΚ να προχωρήσει στη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, που θα πλαισιώνονται από βοηθητικές εγκαταστάσεις (εντευκτήρια, αίθουσες εξυπηρέτησης των μέσων ενημέρωσης, χώροι εστίασης, παιδότοπος, εκθεσιακοί χώροι κ.ά.) και χώρους εμπορικής εκμετάλλευσης (καφέ, εμπορικά καταστήματα, συνεδριακό κέντρο, πολυκινηματογράφος, χώρος

ΥΠΟΙΚ: Με κοινές μετοχές η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών


Η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών θα γίνει με κοινές μετοχές, υπογράμμισε μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Οικονομίας, Ευ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το θέμα.

«Εμείς δεν θέλουμε να κρατικοποιήσουμε τις τράπεζες και να τις μετατρέψουμε σε ΔΕΚΟ, θέλουμε ανταγωνιστικές τράπεζες», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, σημειώνοντας ότι θα προτιμούσε να είχε γίνει η ανακεφαλαιοποίησή τους μέσω του EFSF ώστε να μην καταγραφούν τα 40 δισ. ευρώ που απαιτούνται για τη στήριξή τους ως δημόσιο χρέος.

«Ο ελληνικός λαός αναλαμβάνει αυτό

Συζήτηση για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων ζητούν 28 βουλευτές


Πρόταση με την οποία ζητούν να συζητηθεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών υποθέσεων, κατέθεσαν 28 βουλευτές (ανεξάρτητοι, από το ΠΑΣΟΚ τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ).

Πιο συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του ανεξάρτητου βουλευτή, Παναγιώτη Κουρουμπλή, και τη συνυπογραφή 27 βουλευτών, κατετέθη σήμερα πρόταση προς τους προέδρους των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων, Εθνικής Αμυνας και Δημόσιας Διοίκησης για συζήτηση του ζητήματος του γερμανικού κατοχικού δανείου, των γερμανικών επανορθώσεων για τις υποδομές και των αποζημιώσεων που αφορούν τα θύματα και τους ελληνικούς θησαυρούς.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, πρόκειται για την πρώτη φορά από την απελευθέρωση της χώρας από τις κατοχικές δυνάμεις, που επιδιώκεται να

Πανελλαδική πανδικαστική συγκέντρωση στις 6 Φεβρουαρίου

Πανελλαδική πανδικαστική συγκέντρωση με παράλληλη τρίωρη διακοπή των συνεδριάσεων των δικαστηρίων (11 π.μ. έως 2 μ.μ.) πραγματοποιούν την ερχόμενη Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012, οι τέσσερις μεγαλύτερες δικαστικές Ενώσεις, με αίτημα την απόσυρση

Εξώδικο στη ΔΕΗ για το τέλος, από την «Ανοιχτή Πόλη»

Εξώδικο πολιτών για το ειδικό τέλος ακινήτων κατέθεσε στα κεντρικά της

Ελεύθερος με όρους ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΔΙΕ


Ελεύθερος, με την επιβολή περιοριστικών όρων, αφέθηκε μετά την απολογία του ενώπιον του 7ου τακτικού ανακριτή, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη για οφειλές του Οργανισμού στο Δημόσιο ύψους 84 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα στον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΔΙΕ επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ ανακριτής και εισαγγελέας συμφώνησαν στην επιβολή ως επιπλέον περιοριστικού όρου την παροχή προθεσμίας 30 ημερών εντός της οποίας ο Οργανισμός οφείλει να προχωρήσει στη ρύθμιση των χρεών του με τη μορφή της κεφαλαιοποίησης.

Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε ότι το μεγαλύτερο μέρος της οφειλής του ΟΔΙΕ, δηλαδή ποσό περίπου 83 εκατ. ευρώ, προέρχεται από τραπεζικό δάνειο που

Κριτήρια αξιολόγησης προσωπικού ΕΡΤ


Βάσει των ακόλουθων παραγόντων θα γίνει η αξιολόγηση του προσωπικού της ΕΡΤ.


-Χρόνια προϋπηρεσίας ΕΡΤ
- Τίτλοι σπουδών
- Οικογενειακή κατάσταση
- ΑμεΑ
- Μονοθεσία
- Αξιολόγηση από τον αρμόδιο γενικό διευθυντή
- Θα ληφθεί υπόψη και η επένδυση

Ηλ. Μόσιαλος: Το PSI δεν επαρκεί


Την πεποίθηση το PSI δεν επαρκεί διατύπωσε ο Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας στο ρ/σ Real, εκτίμησε ότι θα υπάρξει ξανά αναδιάρθρωση του χρέους με συμμετοχή τόσο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας όσο και μέρους του δημόσιου τομέα.

«Το PSI και η νέα δανειακή σύμβαση είναι το μεγάλο διακύβευμα που θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους οι πολιτικοί αρχηγοί», τόνισε ο βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.


Αναφορικά με τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Μόσιαλος υποστήριξε ότι δεν είναι υγιές να υπάρχει μόνο μία υποψηφιότητα για τη θέση του

Ιερώνυμος: Υποθηκεύουν την εθνική μας κυριαρχία


Για υποθήκευση της εθνικής μας κυριαρχίας και αξιοπρέπειας και του εθνικού πλούτου της χώρας, κάνει λόγο σε επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, και εν όψει των νέων μέτρων που αξιώνει η τρόικα, επισημαίνει πως «ζητούνται ακόμη μεγαλύτερες δόσεις ενός φαρμάκου που αποδεικνύεται θανατηφόρο».

Σήμερα, τονίζει ο Αρχιεπίσκοπος, οι Έλληνες δεν βρίσκουμε απάντηση ούτε στα όσα έγιναν και εξακολουθούν να γίνονται, ούτε στα όσα ζητούνται από τους ξένους και χαρακτηρίζει «τουλάχιστον ύποπτη» την εμμονή τους σε αποτυχημένες συνταγές και «προκλητικές» τις αξιώσεις τους «σε βάρος της εθνικής μας κυριαρχίας».

«Δεν μπορεί να αγνοείται από κανέναν ότι οι αντοχές των ανθρώπων γύρω μας εξαντλήθηκαν.

Όπως εξαντλήθηκαν και οι αντοχές της πραγματικής οικονομίας», υπογραμμίζει στο ίδιο ύφος, προειδοποιώντας ότι πλέον «η πρωτόγνωρη καρτερία των Ελλήνων εξαντλείται, η οργή

Ντ. Μπακογιάννη: Συμφωνία ή χρεοκοπία


«Πρέπει να υπάρξει συμφωνία στις διαπραγματεύσεις, γιατί εάν δεν υπάρξει συμφωνία των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό, θα χρεοκοπήσουμε κι αν χρεοκοπήσουμε τότε αυτή η πολιτική ηγεσία θα έχει οδηγήσει τρεις γενιές Ελλήνων στην καταστροφή», δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία περιοδεύει στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση σε όλους να κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να αποφευχθεί η χρεοκοπία. Εξάλλου, μιλώντας στην ΕΤ- 3 σημείωσε ότι ο

«Tο γερμανικό θαύμα οφείλεται στη μη αποπληρωμή των χρεών μετά τους δύο πολέμους»


Δισέλιδο αφιέρωμα έχει η γαλλική εφημερίδα La Croix, η οποία στον πρωτοσέλιδο τίτλο, αναρωτιέται «Η Γερμανία είναι στα αλήθεια χώρα- μοντέλο;», ενώ στις εσωτερικές σελίδες της φιλοξενεί εκτενές άρθρο για τα χρέη της Γερμανίας προς τις χώρες που ζημίωσε κατά τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους.

Στο άρθρο αναπτύσσονται οι θέσεις του Γερμανού ιστορικού και καθηγητή στο London School of Economics Αλμπρεχτ Ρίτσλ. Σύμφωνα με τον καθηγητή, «το γερμανικό οικονομικό θαύμα μετά τον Πόλεμο, οφείλεται στη μη αποπληρωμή των χρεών της χώρας του μετά από δύο Παγκοσμίους πολέμους».

«Η ειρωνεία της ιστορίας είναι», όπως εξηγεί ο καθηγητής, «ότι από μια αντιστροφή των δεδομένων, η Γερμανία ξαναβρίσκεται απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους της στην κατάσταση

ΠΝΟ: «Οχι» σε οποιαδήποτε αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για την ακτοπλοΐα


Την πλήρη αντίθεσή της σε οποιαδήποτε προσπάθεια κατάργησης του υφισταμένου θεσμικού πλαισίου στην ακτοπλοΐα, εκφράζει με σημερινή της ανακοίνωση, η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ΠΝΟ .

Επίσης, επαναβεβαιώνει την κάθετη αντίθεσή της στην ακολουθούμενη πρακτική έκδοσης ειδικών συνθέσεων στα πλοία και ζητά να σταματήσει η παραβίαση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των Ναυτεργατών από μεγάλη μερίδα εφοπλιστικών εταιρειών.

Το προεδρείο της ΠΝΟ θα έχει αύριο στις 11 το πρωί συνάντηση στο κτήριο της Ακτής Βασιλειάδη με

Την Παρασκευή η απόφαση της Χάγης για το Δίστομο


Την Παρασκευή 3/2 αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης επί της προσφυγής της Γερμανίας εναντίον της Ιταλίας για την απόφαση ιταλικού δικαστηρίου υπέρ του Διστόμου.

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία έχει προσφύγει στη Χάγη θεωρώντας ότι τα ιταλικά δικαστήρια, μη σεβόμενα την ετεροδικία της Γερμανίας, έχουν εγκρίνει κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων του γερμανικού δημοσίου αναφορικά με θύματα του ναζισμού στην Ιταλία, και του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, που επικυρώθηκε από τον Αρειο Πάγο και επιδίκασε 28 εκατομμύρια ευρώ στα θύματα του Διστόμου.

Η απόφαση θα αναγνωστεί στις 11 το πρωί, ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί ζωντανά από τον

Προειδοποίηση ΕΟΦ για προϊόντα αδυνατίσματος


Προειδοποίηση για επικίνδυνη ουσία στα προϊόντα αδυνατίσματος Slimex και Green Coffee 800, εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ΕΟΦ.

Συγκεκριμένα όπως προέκυψε από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Δανίας, τα εν λόγω προϊόντα που προωθούνται, μέσω διαδικτύου, για απώλεια βάρους, περιέχουν τη φαρμακολογικά δραστική ουσία σιβουτραμίνη και την ανάλογή της, BTS 54 505.

Όπως επισημαίνει ο ΕΟΦ, η

Παραπονιέται ο Γαβαλάς για τις συνθήκες κράτησης του


Με παράπονα και διαμαρτυρίες από εχθές, άρχισε τη “θητεία” του στις φυλακές του Μαλανδρίνο Φωκίδας, ο Λάκης Γαβαλάς.

Βρήκε χάλια τις συνθήκες διαβίωσης, γιατί δεν υπάρχουν ούτε τα στοιχειώδη, ενώ μαζί με τους

Μειώνονται οι δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές


Σε 24 από 60 αναμένεται να περιορισθεί ο αριθμός των δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, με νέα διάταξη που θα φέρει το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή, έπειτα από παρέμβαση της τρόικας.

Στη διάταξη, πάντως, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, θα δίνεται η δυνατότητα αύξησης των δόσεων σε 48 σε όσους φορολογούμενους αποδεδειγμένα δεν μπορούν να εξοφλήσουν σε συντομότερο χρόνο.

Αρχικά, η ρύθμιση έδινε άλλη μία ευκαιρία σε 900.000 φορολογουμένους με ληξιπρόθεσμα χρέη πάνω

ΤΕΕ: 282 εκατ. ευρώ από την νομιμοποίηση αυθαιρέτων


Στα 282 εκατ. ευρώ ανέρχεται, σύμφωνα με το ΤΕΕ το ποσό που έχει εισπράξει μέχρι σήμερα το Δημόσιο από παράβολα και πρόστιμα για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων, ενώ σύμφωνα με το ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής του Τεχνικου Επιμελητηρίου, ο αριθμός των αυθαιρέτων ανέρχεται σε 225.807.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, οι μηχανικοί ζήτησαν παράταση της σχετικής διαδικασίας για ένα έτος, καθώς επίσης να μην

Μειώνονται κατά 17% τα μισθώματα της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών


Τη μείωση του μισθώματος κατά 17% για όλες τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στο χώρο της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών καθώς και την παροχή διευκολύνσεων σε όσους εξοφλήσουν τις οφειλές προς τον Οργανισμός Κεντρικής Αγοράς Αθηνών Α.Ε. (ΟΚΑΑ Α.Ε), μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου 2012, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.

Πιο αναλυτικά, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Κ.Α.Α. Α.Ε., αφού έλαβε υπ’ όψιν την εισήγηση του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

- Εγκρίνει τη μείωση από 1-2-2012 κατά δέκα επτά τοις εκατό (17 %) των μισθωμάτων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον Ο.Κ.Α.Α. Α.Ε., των εμπορικών καταστημάτων, των

Τη Δευτέρα συνέρχεται το Eurogroup για την Ελλάδα


Τη Δευτέρα αναμένεται να συναντηθούν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών προκειμένου να συζητήσουν σχετικά με τη χορήγηση του δεύτερου πακέτου διάσωσης, με έμφαση στις νέες μεταρρυθμίσεις που θα κληθεί να εφαρμόσει η Αθήνα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 10 π.μ. (ώρα Ελλάδας) θα προσέλθει η ομάδα εργασίας του Eurogroup, δηλαδή οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, η συνάντηση των οποίων αναμένεται να ολοκληρωθεί τις 5 μ.μ. Η συνάντηση

Σε 48 αυξάνονται οι δόσεις για την τακτοποίηση αυθαιρέτων


Αύξηση των δόσεων για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων από 36 σε 48 αποφάσισε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κάνοντας δεκτό σχετικό αίτημα.

Το αίτημα αυτό είχε κατατεθεί από πολλές πλευρές (κόμματα - φορείς),

Συνάντηση Γ. Παπανδρέου - Ευ. Βενιζέλου


Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, με αντικείμενο τις διαπραγματεύσεις για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος. Οπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, συζητήθηκαν τα πιθανά χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης των συμφωνιών, αλλά και το νομοθετικό έργο που απορρέει από την σύναψή τους.

Από τη συνάντηση δεν διέρρευσαν νέες πληροφορίες σχετικά με τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, χθες πάντως ο κ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον κ. Βενιζέλο ο οποίος τον ενημέρωσε για τη συμπόρευσή του με τον Ανδρέα Λοβέρδο, ενώ το ίδιο είχε κάνει νωρίτερα και ο

Προθεσμία για τους 18 υπόπτους στην υπόθεση Hellas Power - Energa


Προθεσμία για τη Δευτέρα ζήτησαν και έλαβαν από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου 18 άτομα που κλήθηκαν για κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου και εμπλέκονται στην υπόθεση των Hellas Power και Energa, παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας που ελέγχονται για μεταφορά μεγάλων χρηματικών ποσών στο εξωτερικό.

Οι 18 κληθέντες σε ανωμοτί κατάθεση καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για τα αδικήματα της απιστίας, της υπεξαίρεσης σε βάρος του δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που καλούνται να προβούν σε εξηγήσεις είναι και στελέχη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας ΡΑΕ αλλά και του Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας

ΓΕΝΟΠ: Πάνω από 500.000 νοικοκυριά κινδυνεύουν με διακοπή ρεύματος


Πάνω από 500.000 είναι οι απλήρωτοι λογαριασμοί ρεύματος με τέλος ακινήτων για τους οποίους έχει παρέλθει η προθεσμία των 80 ημερών, που σημαίνει ότι οι συγκεκριμένοι καταναλωτές αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο διακοπής ρεύματος (εκτός αν περιλαμβάνονται στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που εξαιρούνται), σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ.

Η ΓΕΝΟΠ και υποστηρίζει ακόμη ότι το υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να αυξήσει σε 120 από 80 ημέρες την προθεσμία για την έκδοση εντολής διακοπής.

Καλεί παράλληλα τους καταναλωτές που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς και

«Ναι» από τον εισαγγελέα στο αίτημα αποφυλάκισης Εφραίμ


Θετική είναι η εισήγηση του εισαγγελέα Εφετών, Π. Μαντζούνη, στην αίτηση του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους.

Ο εισαγγελέας εισηγείται στην ανακρίτρια της υπόθεσης των ανταλλαγών του Δημοσίου με τη Μονή, να κάνει δεκτή την προσφυγή που υπέβαλε πριν από λίγες μέρες ο αρχιμανδρίτης επικαλούμενος λόγους υγείας και ισχυριζόμενος ότι είναι αθώος των κακουργηματικών κατηγοριών που τον βαρύνουν.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχιμανδρίτης Εφραίμ κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος στις 23 Δεκεμβρίου με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, που συνεδρίασε για να λύσει τη διαφωνία που είχε προκύψει μεταξύ της ανακρίτριας και του

Σύλληψη για «πειρατεία» συνδρομητικών δορυφορικών υπηρεσιών


Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε σε βάρος ενός 44χρονου υπηκόου Συρίας, ιδιοκτήτη καταστήματος ηλεκτρονικών ειδών, με έδρα την Αθήνα, για υποκλοπή, αποκρυπτογράφηση και παράνομη διανομή τηλεοπτικού συνδρομητικού σήματος, μέσω διαδικτύου.

Ανώνυμη εταιρεία παροχής υπηρεσιών σε ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, υπέβαλλε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μήνυση σχετικά με δορυφορική πειρατεία και παράνομη διανομή τηλεοπτικού της σήματός, σε μεγάλο αριθμό παράνομων συνδρομητών. Στο πλαίσιο αυτό σχηματίσθηκε δικογραφία και εκδόθηκαν διατάξεις και βουλεύματα άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την ηλεκτρονική έρευνα διακριβώθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη και τα στοιχεία ταυτότητας του συλληφθέντος. Όπως διαπιστώθηκε, διέθετε από το κατάστημά του παράνομες ειδικές συσκευές

΄Εξω από το Υπ. Υγείας εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Ενταση δημιουργήθηκε όταν επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτήριο. Αυτήν την ώρα παραμένουν έξω από την είσοδο του Υπουργείου, όπου βρίσκονται και αστυνομικές δυνάμεις.

Οι εργαζόμενοι ζητούν ανατροπή του μισθολογίου με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών, άμεση ένταξη στα ΒΑΕ των υγειονομικών με καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος, άμεση

To ποντίκι... απειλείται με εξαφάνιση από τη Microsoft


«Υπό εξαφάνιση» κινδυνεύει να τεθεί το ποντίκι, λόγω των τεχνολογικών εξελίξεων. Η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει στην αγορά μια νέα έκδοση του γνωστού αισθητήρα Kinect, που πλέον θα αφορά τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές με Windows.

Έτσι οι χρήστες θα μπορούν, όπως ήδη κάνουν με τις κονσόλες Xbox 360 για βιντεοπαιγνίδια, να ελέγχουν εξ αποστάσεως τον υπολογιστή τους με φωνητικές εντολές και με τις κινήσεις τους. Ο χρήστης αντί να κάνει «κλικ» στο ποντίκι του, απλώς θα κουνάει τα χέρια του μπροστά στην οθόνη του ή θα μιλάει στο συνδεδεμένο στον υπολογιστή του μικρόφωνο.


Το νέο Kinect for Windows θα επιτρέπει τον έλεγχο του υπολογιστή από απόσταση έως 40 εκατοστών από την οθόνη έναντι ελάχιστης απόστασης 50 εκατοστών για το Kinect για παιγνίδια. Όμως το νέο προϊόν θα έχει περίπου διπλάσια τιμή (περίπου 200 ευρώ) σε σχέση με αυτό που προορίζεται για τις κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών.

Το Kinect εμφανίστηκε στην αγορά πριν από περίπου ένα χρόνο και τώρα η εταιρία συνειδητοποιεί ότι μπορεί να το αξιοποιήσει

ΓΣΕΒΕΕ: Δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα πληροφορικής


Δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα στον τομέα της πληροφορικής για απασχολούμενους σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις διοργανώνει το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, στο πλαίσιο πράξης που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εθνικών πόρων.

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος θα παραμείνει ανοικτή καθόλη τη διάρκεια του 2012 και του 2013 μέχρι

Όμορφες εικόνες από τη χιονισμένη Κοζάνη



Κατάλευκη η Κοζάνη από την χιονόπτωση.

Oικολόγοι Πράσινοι: Εξασθενές χρώμιο σε εμφιαλωμένα νερά

Στη δημοσιότητα έδωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι, τα ονόματα των εταιρειών εμφιαλωμένων νερών στα οποία, σύμφωνα με μετρήσεις που έκαναν με δική τους πρωτοβουλία εντοπίστηκαν υψηλές συγκεντρώσεις του άκρως τοξικού εξασθενούς χρωμίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση την οποία εξέδωσαν, οι Οικολόγοι Πράσινοι αναφέρουν πως γνωστοποιούν τα ονόματα των εταιρειών γιατί αν και τα στοιχεία βρίσκονται από τις 23 Δεκεμβρίου στη διάθεση της κυβέρνησης, κανείς δεν ασχολήθηκε με το θέμα.
«Τη στιγμή, όπου η Πολιτεία δεν αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις που της αναλογούν, εμείς δεν μπορούμε να κρατήσουμε μυστικά τα αποτελέσματα των δικών μας, έστω μη εξαντλητικών, ερευνών»,αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Η εξέταση ανατέθηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο όπου πραγματοποιήθηκε ανάλυση σε 9 εμφιαλωμένα νερά. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι πρόβλημα εντοπίστηκε στο εμφιαλωμένο νερό 3 εταιρειών. Σε

Π. Καψής: Μπορεί να υπάρξουν δύσκολες αποφάσεις


Το ζήτημα των μειώσεων στους μισθούς, οι επικουρικές συντάξεις και η συζήτηση για τις τραπεζικές μετοχές είναι σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παντελή Καψή τα «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Ειδικότερα για το ζήτημα των μισθών, μιλώντας στον τ/σ Mega, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει προσκρούσει σε τοίχο, πρόσθεσε ότι «πρέπει να περιμένουμε το τελικό αποτέλεσμα», το οποίο -όπως είπε- «μπορεί να έχει και δύσκολες αποφάσεις».

«Όταν θα φτάσουμε δεν θα είναι χωρίς πόνο και κόστος η συμφωνία», σημείωσε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση πιστεύει ότι τυχόν μείωση των μισθών μπορεί να έχει πολύ αρνητικές

Θεσσαλονίκη: Απεβίωσε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Γλαβίνας


Απεβίωσε τα ξημερώματα, σε ηλικία 74 χρονών, ο πρώην βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Γλαβίνας.

Υπήρξε επί σειρά ετών δήμαρχος Σοχού Θεσσαλονίκης (εκλέχθηκε προδικτατορικά, παύθηκε από τη

Φορολόγηση της ζάχαρης προτείνουν Αμερικανοί επιστήμονες


Η ζάχαρη θα πρέπει να φορολογηθεί με ειδικό φόρο κατανάλωσης, ανάλογο με αυτόν που ισχύει στο αλκοόλ και τον καπνό, επειδή είναι επιβλαβής για την υγεία και εθιστική για τον οργανισμό.
Αυτό υποστηρίζουν Αμερικανοί επιστήμονες, σε άρθρο τους με τίτλο «Η τοξική αλήθεια για τη ζάχαρη», επισημαίνοντας ότι ο νέος ειδικός φόρος είναι απαραίτητος για να μειωθεί η αυξανόμενη παγκόσμια κατανάλωση της ζάχαρης και των άλλων γλυκαντικών ουσιών.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας- Σαν Φρανσίσκο, με επικεφαλής τον καθηγητή παιδιατρικής Ρόμπερτ Λάστιγκ, έναν από τους κορυφαίους ειδικούς σε θέματα παιδικής παχυσαρκίας, ζητούν να υπάρξουν σοβαρές αλλαγές στην ακολουθούμενη δημόσια πολιτική σχετικά με τη ζάχαρη. Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα προβλήματα που δημιουργούνται από την υπερβολική κατανάλωση.

H κατανάλωση ζάχαρης έχει τριπλασιαστεί διεθνώς κατά τα τελευταία 50 χρόνια, με αποτέλεσμα την επιδείνωση της παχυσαρκίας, της υψηλής αρτηριακής πίεσης, της χοληστερόλης, του διαβήτη

Παρατείνεται μέχρι τις 14.00 η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών


Παρατείνεται μέχρι τις 14:00 η προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας παντός είδους φορτηγού αυτοκινήτου άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας των ακόλουθων οδικών τμημάτων, των Δήμων Ελευσίνας/ Μαγούλας, Μάνδρας/ Ειδυλλίας, Μεγαρέων, Περιστερίου, Μεταμορφώσεως, Αχαρνών, Αγίων Αναργύρων/Καματερού, Λυκόβρυσης/ Πεύκης, Διονύσου, Κηφισιάς, Ωρωπού:


α) Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα,

Διαμαρτυρία πολιτών κατά του Μ. Χρυσοχοΐδη στον Κορυδαλλό


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε χθες μικρή ομάδα πολιτών έξω από ταβέρνα στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου στον Κορυδαλλό, όπου ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είχε συνάντηση με πολιτικούς του φίλους εν όψει των εσωκομματικών διεργασιών στο ΠΑΣΟΚ


Αστυνομικές δυνάμεις απέτρεψαν την προσέγγιση των διαδηλωτών στον

Ραφήνα: Σύλληψη 32χρονου για κατοχή πυρομαχικών


Συνελήφθη χθες το βράδυ σε καφετέρια στην χερσαία ζώνη του λιμένα Ραφήνας, ένας 32χρονος Ελληνας, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν πυρομαχικά.

Συγκεκριμένα, σε σακίδιο ώμου που έφερε ο 32χρονος βρέθηκαν 161 φυσίγγια των 9mm, 66 φυσίγγια των 38mm, 16 φυσίγγια των 7,62mm, ένας γεμιστήρας, ένα πτυσσόμενο στιλέτο

Κλειστά τα σχολεία στον ΄Εβρο και στη Φθιώτιδα

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο νομό Έβρου λόγω της κακοκαιρίας.

 Κλειστά θα παραμείνουν επίσης σήμερα και τα σχολεία στο νομό Φθιώτιδας, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Το χιόνι στο κέντρο της Λαμίας ξεπερνούσε το πρωί τα 10 εκατοστά. Στη βόρεια πλευρά της πόλης η χιονόπτωση είναι περισσότερο έντονη, ενώ τα μηχανήματα προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτή την εθνική οδό.

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, ωστόσο η κυκλοφορία γίνεται με μεγάλη δυσκολία.

Το κύμα του χιονιά επεκτείνεται στην εθνική οδό, από τα διόδια της Αγίας Τριάδας στο 195 χλμ της

Απαλλαγή δύο κατηγορουμένων για τη «Συνωμοσία των πυρήνων της φωτιάς»


Την απαλλαγή των δύο αντεξουσιαστών, Χρήστου Πολίτη και Δημήτρη Μιχαήλ, για την συμμετοχή τους στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» αποφάσισε το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο που διερεύνησε την δράση της συγκεκριμένης ένοπλης οργάνωσης. Ο Χρήστος Πολίτης παραπέμπεται μόνο για την κατοχή ενός αναισθητικού σπρέι και ο Δημήτρης Μιχαήλ για την κατοχή μικρής ποσότητας ναρκωτικών. Αντιθέτως οι δικαστικοί λειτουργοί αποφάσισαν την παραπομπή, για σειρά κακουργηματικών πράξεων, για όλους τους υπόλοιπους κατηγορουμένους.

Οι αρμόδιοι δικαστικοί λειτουργοί εξέδωσαν τρία πολυσέλιδα βουλεύματα (με αριθμούς 207, 208 και 209) σχετικά με α) τη σύλληψη, τον Δεκέμβριο του 2010, κατηγορουμένων ως μελών της οργάνωσης σε Αθήνα και Αγρίνιο, β) την αποστολή των 14 «τρομοδεμάτων» και γ) για την

Ποια τα δικαιολογητικά για εργασίες επισκευής ή αποπεράτωσης αυθαιρέτων

Πράσινο φως για οικοδομικές παρεμβάσεις σε αυθαίρετα που τακτοποιήθηκαν με τον νόμο 4014 δίνει υπουργική απόφαση η οποία δημοσιεύθηκε στις 20 Ιανουαρίου 2012 στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Με την απόφαση αυτή καθορίζονται τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να κατατεθούν ώστε να ξεκινήσουν εργασίες επισκευής ή αποπεράτωσης αυθαιρέτων κατασκευών.

Οι ιδιοκτήτες των «τακτοποιημένων» ακινήτων θα πρέπει να υποβάλλουν φάκελο στις αρμόδιες πολεοδομικές υπηρεσίες με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για εργασίες οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να επαυξάνουν τον όγκο του κτιρίου.

Ειδικότερα, εργασίες επισκευής θεωρούνται οι εσωτερικοί και εξωτερικοί χρωματισμοί, μικρές

Αγιά Λάρισας: Κλειστά τα σχολεία


Επικρατεί έντονη χιονόπτωση και παγετός σε όλη την περιφέρεια του Δήμου Αγιάς στην Λάρισα.

Όπως χαρακτηριστικά ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, «Ο Δήμος Αγιάς ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο ότι λόγω της έντονης χιονόπτωσης και του παγετού που επικρατεί σε όλη την περιφέρεια του

To Alter δεν εκπέμπει πλέον εκτός Αττικής


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Alter δεν εκπέμπει πλέον αναλογικά εκτός Αττικής.

Η εταιρεία Nova αφαίρεσε το Alter από το μπουκέτο των καναλιών που αναμεταδίδει. Μέσω των πομπών της Nova διενείμετο αναλογικά το σήμα του καναλιού σε όλο το επαρχιακό

Δεν μπαίνει στο άρθρο 99 η Πετζετάκις


Η εταιρία Πετζετάκις απέσυρε την αίτησή της για υπαγωγή στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.Το θέμα επρόκειτο να εκδικασθεί χθες από το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, ύστερα από αναβολή που είχε λάβει από τις 7.12.2011.

Στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας,Γιώργος

Στάση εργασίας στα τρόλεϊ

Σε στάση εργασίας θα προχωρήσουν σήμερα οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ από τις 11:00 έως τις 16:00.

Η στάση εργασίας γίνεται για να παραβρεθούν τα μέλη της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ σε Γενική Συνέλευση του κλάδου τους.

Τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται μία ώρα νωρίτερα ενώ η

Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις λόγω της κακοκαιρίας


Προβλήματα στις μετακινήσεις εξακολουθεί να προκαλεί η κακοκαιρία. Κλειστή είναι η περιφερειακή οδός Πεντέλης, από το ύψος του 414 Γ.Σ.Ν., έως τον Ι.Ν. Αγ. Πέτρου.


Στη Θεσσαλονίκη, κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Χορτιάτη - Αγ. Βασιλείου, ενώ στη Ροδόπη, λόγω αυξημένης στάθμης του νερού, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη διάβαση του ποταμού Λισσού (περιοχή Αγ. Μαρίνας Ιμέρου), διάβαση ποταμού Ποντικόρεμα οικισμού Αρριανών, διάβαση ποταμού μεταξύ Εβρένου – Ιασίου, διάβαση ποταμού στην περιοχή του Μωσαϊκού.

Επιπλέον, αποκλεισμένα είναι τα χωριά Σταυρός - Αγ. Σοφία, Αγιος Αθανάσιος – Γλυφάδα, Στενή -Στρόπωνες στην Εύβοια αλλά και ο Οικισμός Θεοδωριανών στην Αρτα.


Στην υπόλοιπη Ελλάδα, η κυκλοφορία έχει διακοπεί στις εξής περιοχές:

Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Α.Δ. ΑΧΑΪΑΣ
Ε.Ο. Πούντας - Καλαβρύτων
Επ. Ο. Περιστέρας – Χ/Κ Καλαβρύτων.
Ε.Ο. Ακράτας-Ζαρούχλας, από 15ο χλμ, καθώς και στη Διαδημοτική οδό, η οποία συνδέει την

Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά στην Αττική


Κλειστά θα παραμείνουν την Πέμπτη ορισμένα σχολεία στην περιοχή της Αττικής, ενώ άλλα θα ανοίξουν μετά τις 10 το πρωί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις των δήμων και των διευθυντών/ντριών Εκπαίδευσης του βόρειου και ανατολικού τομέα Αττικής, κλειστά θα παραμείνουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία τους δήμους Πεντέλης, Νέας Πεντέλης, Μελισσίων.

Εφόσον συνεχισθούν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, κλειστά θα παραμείνουν το Ειδικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο ΠΝΑ (Νταού) Ραφήνας.

Το ίδιο ισχύει για το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο της Ανθούσας, τα δημοτικά σχολεία και

Κλειστά τα σχολεία στους δήμους Έδεσσας και Νάουσας την Πέμπτη

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Πέμπτη, τα σχολεία στους δήμους Έδεσσας και Νάουσας, έπειτα από σχετικοί απόφαση των δημάρχων των

Ο καιρός στις 02.02.2012


Νεφώσεις με βροχές, στο Ιόνιο, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα και στα νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού και Νότιου Αιγαίου, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, στην Πελοπόννησο και στο Αιγαίο και χιονοπτώσεις από τη Στερεά και βορειότερα που αρχικά θα επηρεάζουν ακόμα και πεδινά τμήματα, περιμένουμε την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012. Οι χιονοπτώσεις γρήγορα, από τη Νότια Θεσσαλία και νοτιότερα θα περιορίζονται σε όλο και μεγαλύτερα υψόμετρα, ενώ στη Δυτική Μακεδονία, στη Βόρεια Θεσσαλία και στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας θα είναι τοπικά ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν επίσης στα νησιά του Κεντρικού και Βόρειου Αιγαίου, αλλά σταδιακά στις Σποράδες θα μετατραπούν σε βροχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -12 έως 1 βαθμό, στην Κεντρική Ελλάδα και στην Ήπειρο από -4 έως 5, στην Ανατολική Ελλάδα από 0 έως 7, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 14 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από -1 έως 4 βαθμούς, στις