www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

«Ναι» από τον εισαγγελέα στο αίτημα αποφυλάκισης Εφραίμ


Θετική είναι η εισήγηση του εισαγγελέα Εφετών, Π. Μαντζούνη, στην αίτηση του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους.

Ο εισαγγελέας εισηγείται στην ανακρίτρια της υπόθεσης των ανταλλαγών του Δημοσίου με τη Μονή, να κάνει δεκτή την προσφυγή που υπέβαλε πριν από λίγες μέρες ο αρχιμανδρίτης επικαλούμενος λόγους υγείας και ισχυριζόμενος ότι είναι αθώος των κακουργηματικών κατηγοριών που τον βαρύνουν.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχιμανδρίτης Εφραίμ κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος στις 23 Δεκεμβρίου με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, που συνεδρίασε για να λύσει τη διαφωνία που είχε προκύψει μεταξύ της ανακρίτριας και του
αρμόδιου εισαγγελέα ως προς το θέμα της προφυλάκισής του.

Ο κ. Ματζούνης είχε κρίνει ότι ο Εφραίμ πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα, καθώς και με εγγυοδοσία 200 χιλιάδων ευρώ. Αντίθετα, η κ. Καλού είχε ταχθεί υπέρ της προσωρινής κράτησής του.

Τον τελικό λόγο για την αποφυλάκιση ή μη του αρχιμανδρίτη έχει πλέον η εφέτης η οποία πάντως, είχε διατυπώσει προς το Συμβούλιο Εφετών την άποψη ότι σε βάρος του ηγουμένου προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής, υποστηρίζοντας πως είναι πιθανό να διαπράξει και άλλα αδικήματα.

Σε περίπτωση που η ανακρίτρια απορρίψει το αίτημα του Εφραίμ, ο κατηγορούμενος μπορεί να προσφύγει με νέα αίτησή του στο Συμβούλιο Εφετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: