www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Διατροφικό... botox

Οι ρυτίδες είναι σημάδια που οι γυναίκες...αγαπούν να μισούν! Πόσες φορές έχετε σκεφτεί, ως ύστατη λύση για τη βελτίωση της όψης του δέρματός σας, το lifting ή το botox;


Κι όμως, η λύση έρχεται από την ίδια τη φύση, αφού υπάρχουν τρόφιμα που μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της υγείας του δέρματος, προστατεύοντας από την πρόωρη γήρανση και γενικότερα από τις αλλοιώσεις του δέρματος που προκαλούνται από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Γι’ αυτό λοιπόν, εντάξτε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο τις παρακάτω τροφές και δείτε το δέρμα σας να...ξανανιώνει!

Ελιές και ελαιόλαδο-πάντα με μέτρο- λόγω των αντιοξειδωτικών συστατικών και της βιταμίνης Ε

21 Νοεμβρίου η ανακοίνωση του νέου κόμματος από τη Ντόρα Μπακογιάννη

21 Νοεμβρίου θα ανακοινωθεί η ίδρυση του νέου πολιτικού κινήματος από την Ντόρα Μπακογιάννη στο θέατρο badminton στην Αθήνα.

Μέσα από τη νέα ιστοσελίδα της http://www.21noemvriou.gr/ μπορείτε να ενημερωθείτε για την εκδήλωση, να δηλώσετε

Πρωτεΐνη προστατεύει από το AIDS

Μια πρωτεΐνη ενδέχεται να είναι το «κλειδί» των σπάνιων περιπτώσεων φυσικής ανοσίας απέναντι στον ιό HIV που προκαλεί το AIDS καθώς επιτρέπει σε όσους την έχουν να τον πολεμούν χωρίς να λαμβάνουν κάποιο φάρμακο, υποστηρίζεται σε μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό Science.


Οι γιατροί γνωρίζουν εδώ και περίπου είκοσι χρόνια ότι ένα πολύ μικρό ποσοστό ανθρώπων -- ίσως γύρω στους 300 -- που έχουν μολυνθεί από τον ιό τον εμποδίζουν να πολλαπλασιαστεί στο ανοσοποιητικό σύστημά τους.

Για να εντοπιστούν οι γενετικές διαφορές που μπορεί να συμβάλουν σε αυτή τη σπάνια μορφή ανοσίας μια διεθνής ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής τη Δρ. Φλορένσια Περέιρα, του Ινστιτούτου Ρέιγκον της Μασαχουσέτης συγκέντρωσε 3500 άτομα από διάφορες κλινικές σε όλο τον κόσμο.

Από αυτούς οι 1000 αποτελούσαν την ομάδα "ελέγχου".

Κάνοντας συγκριτική μελέτη των γονιδιωμάτων τους οι ερευνητές εντόπισαν περίπου 300 σημεία

Πρωτεΐνη συνδέεται με την ανοσία ορισμένων ατόμων απέναντι στον ιό HIV

Μια πρωτεΐνη ενδέχεται να είναι το "κλειδί" των σπάνιων περιπτώσεων φυσικής ανοσίας απέναντι στον ιό HIV που προκαλεί το AIDS καθώς επιτρέπει σε όσους την έχουν να τον πολεμούν χωρίς να λαμβάνουν κάποιο φάρμακο, υποστηρίζεται σε μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό Science.


Οι γιατροί γνωρίζουν εδώ και περίπου είκοσι χρόνια ότι ένα πολύ μικρό ποσοστό ανθρώπων -- ίσως γύρω στους 300 -- που έχουν μολυνθεί από τον ιό τον εμποδίζουν να πολλαπλασιαστεί στο ανοσοποιητικό σύστημά τους.

Για να εντοπιστούν οι γενετικές διαφορές που μπορεί να συμβάλουν σε αυτή τη σπάνια μορφή ανοσίας μια διεθνής ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής τη Δρ. Φλορένσια Περέιρα, του Ινστιτούτου

Η βιταμίνη Ε αυξάνει τον κίνδυνο αιμορραγικού εγκεφαλικού επεισοδίου

Οι άνθρωποι που παίρνουν βιταμίνη Ε, έχουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν αιμορραγία στον εγκέφαλο, αλλά ελαφρώς μικρότερο κίνδυνο για ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανο-γαλλική επιστημονική μελέτη.


Οι ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του πανεπιστήμιου Χάρβαρντ των ΗΠΑ και το Ινστιτούτο INSERM του Παρισιού, υπό τον Μάρκους Σιρκς, που δημοσίευσαν τη σχετική εργασία στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό “British Medical Journal”, σύμφωνα με το BBC, διαπίστωσαν ότι η βιταμίνη Ε αυξάνει κατά 22% την πιθανότητα αιμορραγικού εγκεφαλικού επεισοδίου.

Οι επιστήμονες επαναξιολόγησαν εννέα προηγούμενες μελέτες πάνω στο ζήτημα, οι οποίες αφορούσαν περίπου 119.000 άτομα. Δεν είναι ακόμα γνωστό το επίπεδο πέρα από το οποίο η

Οδηγίες για ψηφοφόρους

Ξεκινώντας από το πλέον απλό και ουσιαστικό, την ώρα και ημέρα εκκίνησης της ψηφοφορίας, αυτή θα αρχίσει την Κυριακή στις επτά το πρωί και θα λήξει στις επτά το βράδυ.


Την επομένη Κυριακή θα γίνουν επαναληπτικές εκλογές, όπου δεν θα έχει αναδειχθεί νικητής από την πρώτη Κυριακή, με τις ίδιες ώρες έναρξης και λήξης της διαδικασίας.

Σε περίπτωση κατά την οποία η ψηφοφορία δεν διεξαχθεί για οποιονδήποτε λόγο σε έναν δήμο ή σε ένα ή περισσότερα εκλογικά τμήματα, τότε αυτή θα γίνει την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010.

Οι ψηφοφόροι επιβάλλεται να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα, ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής, ή το διαβατήριό, ή την άδεια οδήγησης, ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας

Η κρίση έκοψε τo exit poll

Παρά το ενδιαφέρον των εκλογών της Κυριακής, οι πολίτες δεν θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν exit poll καθώς οι ιδιωτικοί σταθμοί έκριναν ότι το κόστος είναι απαγορευτικό για να το αναλάβουν. Εξαίρεση η ΕΡΤ.


Χωρίς exit poll θα παρακολουθήσουν οι πολίτες, από τα τηλεοπτικά δίκτυα, τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών την Κυριακή το βράδυ. Βασικός λόγος είναι η ευρεία οικονομική στενότητα, που υποχρέωσε τα τηλεοπτικά δίκτυα να ματαιώσουν τα σχέδιά τους και μην προχωρήσουν στην υλοποίηση ενός δαπανηρού εγχειρήματος, όπως κρίθηκε ότι είναι στη σημερινή οικονομική συγκυρία, η πραγματοποίηση exit poll.


Πριν από περίπου ένα μήνα εκπρόσωποι τόσο της ΕΡΤ όσο και πέντε ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών και των μεγαλύτερων εταιρειών δημοσκοπήσεων εξέτασαν κατ΄αρχήν το ενδεχόμενο να σχεδιάσουν και να χρηματοδοτήσουν ένα κοινής λήψεως exit poll, το οποίο θα αφορούσε την προσέγγιση του εκλογικού αποτελέσματος στον πρώτο γύρο στις δεκατρείς περιφέρεις και τους τρεις μεγάλους δήμους, Αθήνας Πειραιά και Θεσσαλονίκης γιατί ήταν πολύ δύσκολο να επεκταθεί

Η σωστή στάση ύπνου για τις καούρες

Για τους πάσχοντες από καούρες, ο ήσυχος ύπνος µοιάζει συχνά µε όνειρο απατηλό, διότι αν κοιµηθούν στη λάθος θέση, τα οξέα του στοµάχου θα γλιστρήσουν στον οισοφάγο τους και ο πόνος θα αρχίσει. Οι γιατροί συνιστούν να κοιµούνται µε ανασηκωµένο αρκετά το κεφάλι, ώστε η βαρύτητα να διατηρεί το περιεχόµενο του στοµάχου - και έτσι τον πόνο και την αϋπνία - µακριά από τον οισοφάγο τους.


Επίσης, ο ύπνος στο πλάι µπορεί να βοηθήσει - αρκεί να διαλέξει κανείς τη σωστή θέση: αρκετές µελέτες έχουν δείξει πως ο ύπνος στη δεξιά πλευρά επιδεινώνει τη γαστροοισοφαγική παλινδρόµηση, όπως λέγονται επιστηµονικά οι καούρες, ενώ ο ύπνος στην αριστερή τείνει να τις καταπραΰνει.

Το γιατί συµβαίνει αυτό δεν είναι πλήρως κατανοητό. Μια υπόθεση είναι πως όταν κοιµόµαστε δεξιά χαλαρώνει ο κατώτερος µυς του οισοφάγου, που βρίσκεται ανάµεσα σε αυτόν και στο στοµάχι, µε

Κρύβουμε ότι μας αρρωσταίνει το εργασιακό στρες

Ένας στους πέντε εργαζόμενους παίρνουν αναρρωτικές άδειες μη αντέχοντας άλλο το στρες στη δουλειά τους, αλλά σχεδόν όλοι το κρύβουν, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.


Επιστήμονες από τον βρετανικό οργανισμό ψυχικής υγείας Mind, ρώτησαν εκατοντάδες εθελοντές, διαπιστώνοντας πως σχεδόν όλοι όσοι «γονατίζουν» από το εργασιακό στρες, φοβούνται να το πουν στους προϊσταμένους τους.

Έτσι, μοιραία καταφεύγουν σε ψέματα, λέγοντας πως παίρνουν αναρρωτική άδεια για κάθε είδους ιατρικό λόγο. Οι πιο συχνοί είναι τα στομαχικά προβλήματα (τα επικαλείται το 36% των πασχόντων), οι ιώσεις (το 13%), οι κρίσεις ημικρανίας (το 12%), οι ιατρικές εξετάσεις (το 6%) και οι κρίσεις οσφυαλγίας (5%).

Παρ’ όλα αυτά, οι επτά στους δέκα θα προτιμούσαν να έχουν την δυνατότητα να μιλήσουν ανοικτά για το αληθινό πρόβλημά τους με τους προϊσταμένους τους. Δεν πιστεύουν, όμως, πως θα βρουν

Φροντιστήριο με μίνι... ηλεκτροσόκ

Εφαρμόζοντας μικρή ισχύος ηλεκτρικό ρεύμα σε συγκεκριμένο σημείο του εγκεφάλου, δίνεται η ικανότητα σε κάποιον να γίνει καλύτερος στα μαθηματικά, σύμφωνα με ειδικούς από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.


Βρετανοί νευροεπιστήμονες ανακάλυψαν ότι η διέγερση συγκεκριμένου σημείου του εγκεφάλου με πολύ χαμηλής ισχύος ηλεκτρικό ρεύμα, μπορεί να βελτιώσει τις ικανότητες ενός ανθρώπου στα μαθηματικά και μάλιστα για χρονικό διάστημα έξι μηνών.

Ειδικοί από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έκαναν πειράματα με 15 εθελοντές ηλικίας 20-21 ετών και ανακάλυψαν μια νέα μέθοδο να κάνουν τους ανθρώπους καλύτερους στα μαθηματικά και μάλιστα σε βάθος χρόνου.

«Δεν συμβουλεύουμε τους ανθρώπους να κάνουν μόνοι τους ηλεκτροσόκ, αλλά έχουμε εντυπωσιαστεί υπερβολικά από τις δυνατότητες της ανακάλυψής μας. Ήδη μελετούμε τις αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στον εγκέφαλο. Η ηλεκτρική διέγερση είναι απίθανο να μετατρέψει κάποιον

Και το Σαββατοκύριακο εκδίδονται ταυτότητες λόγω εκλογών

Από νωρίς το πρωί θα εκδίδουν ταυτότητες τα αστυνομικά τμήματα, λόγω και των εκλογών του Σαββατοκύριακου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.


Τα ωράρια λειτουργίας των γραφείων ταυτοτήτων των αστυνομικών τμημάτων, σε όλη την επικράτεια, το Σαββατοκύριακο, έχουν ως εξής:

♦Σάββατο 6 και 13-11-2010, από ώρες 08:00 έως 18:00 και

♦Κυριακή 7 και 14-11-2010, από

X. Παπουτσής: Θα καλύψουμε το κενό ασφάλειας στις ταχυμεταφορές

Το κενό ασφάλειας που υπάρχει στις ταχυμεταφορές, σε παγκόσμιο επίπεδο, θα συζητηθεί στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Ε.Ε., τη Δευτέρα, στις Βρυξέλλες. Αυτό ανέφερε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, από τον Έβρο όπου βρέθηκε με αφορμή την εγκατάσταση της δύναμης Frontex.


Δίνοντας διευκρινήσεις για το ίδιο θέμα, ο υπουργός τόνισε: "υπάρχουν προτάσεις. Αυτό, όμως, στο οποίο εμείς εκ των πραγμάτων οδηγούμαστε είναι να ζητήσουμε την ενίσχυση της νομοθεσίας όσον αφορά την ασφάλεια των ταχυμεταφορών και αυστηρούς ελέγχους στις ιδιωτικές εταιρίες, οι οποίες είναι επιφορτισμένες για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας, με τον πιο αυστηρό τρόπο. Από ό,τι απεδείχθη μέχρι τώρα, δεν

Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Θεσσαλονίκη

Το δικό της Χριστουγεννιάτικο χωριό θα αποκτήσει η Θεσσαλονίκη. Για πρώτη φορά φέτος, στο χώρο της Διεθνούς Εκθεσης, από 27 Δεκεμβρίου έως και 2 Ιανουαρίου θα λειτουργήσει το «Christmas Magic City Thessaloniki».


Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής, της διοίκησης της Helexpo, είναι να τονωθεί η οικονομική, τουριστική και πολιτιστική κίνηση της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό επιδιώκεται η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στη Θεσσαλονίκη, η δημιουργία και προβολή νέου θεματικού τουριστικού προϊόντος καθώς και η ανάπτυξη και προώθηση του αστικού τουρισμού (city break) στη Θεσσαλονίκη.

Περισσότερα στοιχεία για το… Θεσσαλονικιώτικο χωριό του Αϊ Βασίλη αναμένεται να δοθούν σε συνέντευξη Τύπου της Helexpo την ερχόμενη Τρίτη.

Από πλευράς Εμπορικού Συλλόγου, η πρωτοβουλία αντιμετωπίζεται θετικά, με την προϋπόθεση, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ότι θα ισχύσει η συμφωνία με τη Helexpo που ξεκαθαρίζει ότι «στους χώρους του Χριστουγεννιάτικου χωριού δεν θα ασκείται εμπορική δραστηριότητα σε

Κοινή Υπουργική Απόφαση για την προστασία των υδάτων

Στον καθορισμό Εθνικών Περιβαλλοντικών Προτύπων Ποιότητας για τη θεσμική θωράκιση και την αποτροπή της περιβαλλοντικής υποβάθμισης του υδάτινου περιβάλλοντος προχώρησε με την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου η απόφαση θα καθορίσει νέα όρια για ένα μεγάλο κατάλογο χημικών ενώσεων που δυνητικά μπορεί να έχουν δυσμενείς επιπτώσεις. Ειδικότερα καθορίζει οριακές τιμές για 60 ειδικούς ρύπους. Η επιλογή αυτών έγινε ύστερα από αξιολόγηση των βιομηχανικών και άλλων ρυπογόνων δραστηριοτήτων σε επίπεδο χώρας, καθώς και των

«Κλείνουν» 80 κρεβάτια μονάδων εντατικής θεραπείας

Δραματική περιέγραψε την κατάσταση έλλειψης κρεβατιών εντατικής θεραπείας σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Εντατικής Θεραπείας Απόστολος Αρμαγανίδης, στο πλαίσιο της έναρξης σήμερα του 13ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Εντατικής Θεραπείας, που θα ολοκληρωθεί στις 7 Νοεμβρίου.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε, στο τέλος του μήνα θα “κλείσουν” 80 κρεβάτια μονάδων εντατικής θεραπείας καθώς λήγουν οι συμβάσεις όσων είχαν προσληφθεί για τη λειτουργία τους. Τα συγκεκριμένα 80 ήταν τα μόνα από τα 150 κλειστά κρεβάτια σε όλη τη χώρα που λειτούργησαν τον τελευταίο χρόνο χάρη στις προσλήψεις συμβασιούχων.

Ο κ. Αρμαγανίσης χαρακτήρισε παράλογο το νέο πλαφόν στο σύστημα εφημεριών σύμφωνα με το οποίο τέσσερις γιατροί μπορούν να κάνουν μόνο πέντε εφημερίες το μήνα, ώστε μια μονάδα

Ε.Ε.: Μετά την ανακοίνωση για το έλλειμμα η απάντηση για νέα μέτρα

Η Ε.Ε. θα πρέπει να περιμένει την δημοσιοποίηση των στοιχείων για το ελληνικό έλλειμμα, από την Eurostat, για να μπορέσει να απαντήσει αν θα πρέπει η χώρα να λάβει νέα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος, ανέφερε ο εκπρόσωπος του επιτρόπου για θέματα οικονομίας, Όλι Ρεν. Σχολίασε ακόμα πως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία βρίσκονται σε καλό δρόμο.


Όπως τόνμισε ο Α. Αλταφάζ, οι τριμηνιαίες αξιολογήσεις δίνουν πιο ακριβή εικόνα για την εξέλιξη της δημοσιονομικής κατάστασης στην Ελλάδα.

Ακόμη τόνισε πως η Ε.Ε. βλέπει θετικά την έγκριση του προϋπολογισμού για το 2011 στην Πορτογαλία αλλά και το τετραετές πρόγραμμα σταθερότητας της Ιρλανδικής οικονομίας την περίοδο

Πρόστιμα 5 εκατ. ευρώ σε Cosmote, Vodafone και Wind

Πρόστιμα συνολικού ύψους 5 εκατ. ευρώ για ανεπαρκή ή και παραπλανητική ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με την αύξηση των χρεώσεων προς τους συνδρομητές τους, επέβαλλε στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας Cosmote, Vodafone και Wind η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).


Πρόκειται για παραβάσεις της ορθής ενημέρωσης σχετικά με την αύξηση του ελαχίστου χρόνου χρέωσης κλήσεων στο διάστημα Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2010.

Η αύξηση αυτή επιβαρύνει οικονομικά 4,2 συνδρομητές συμβολαίου.

Τα πρόστιμα αντιστοιχούν σε 2 εκατομμύρια ευρώ για καθεμία από τις εταιρείες COSMOTE και VODAFONE, που είναι το ανώτατο προβλεπόμενο από τη νομοθεσία, και σε 1 εκατομμύριο ευρώ

Συνεργασία ΑΠΘ με το Ευρωκοινοβούλιο

Δίκτυο «πράσινων» πανεπιστημίων στη Μαύρη Θάλασσα, για ν' αναπτύξουν από κοινού μία σειρά οικολογικών δράσεων, προωθεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Το θέμα συζητήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (5/11) σε συνάντηση που είχαν, ο πρύτανης Γιάννης Μυλόπουλος κι ο αντιπρύτανης Γιάννης Παντής, με τον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κρίτωνα Αρσένη.

Στη συζήτηση, ο πρύτανης ανέλυσε τις δράσεις που αναπτύσσει το ΑΠΘ για να γίνει "το πρώτο οικολογικό πανεπιστήμιο στην Ελλάδα" και αφορούν:

• Στην ενεργειακή αυτονόμηση του ιδρύματος μέσω της αξιοποίησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

• Στα προγράμματα ανακύκλωσης.

• Στην ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων.

• Στην οικοτουριστική και αγροτουριστική αξιοποίηση

Διακίνηση και χρήση ναρκωτικών μέσα σε λεωφορείο!

Κύριοι,


Καθημερινά τα παιδιά μου χρησιμοποιούν τη λεωφορειακή γραμμή 049 Αθήνα(Ομόνοια) – Πειραιάς για τη μετακίνησή τους από και προς το σχολείο.

Οι ηλικίες τους είναι 16 και 14. Δεν είναι λίγες οι φορές που κατά τη διάρκεια της διαδρομής τους και προς τις δύο κατευθύνσεις έχουν παρατηρήσει να γίνεται διακίνηση και χρήση ναρκωτικών μέσα στο λεωφορείο μπροστά στα μάτια τους, παρουσία μάλιστα και άλλων επιβατών. Ούτε είναι λίγες οι φορές που κάποιοι ναρκομανείς κατά τη διάρκεια της διαδρομής πέφτουν κάτω και χτυπιούνται.

Σε κάποιες διαμαρτυρίες επιβατών προς τον οδηγό του λεωφορείου, έχει ακουστεί και η απάντηση «

Μεταλλαγμένα από την «πίσω πόρτα» της Ευρώπης

Διαρροή εγγράφων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ήλθαν στην κατοχή της οικολογικής οργάνωσης «Φίλοι της Γης» αποκαλύπτουν νέες προτάσεις που θα μπορούσαν να ανοίξουν τις πόρτες της Ευρώπης στην εισαγωγή μη εξουσιοδοτημένων γενετικά τροποποιημένων (μεταλλαγμένων) τροφίμων και κτηνοτροφών.


Η προτεινόμενη αλλαγή στην πολιτικής της ΕΕ είναι μία άμεση απάντηση στις πιέσεις της βιομηχανίας για την εξασθένιση των νόμων ασφάλειας στην Ευρώπη, αναφέρει η καθημερινή εφημερίδα the Malta Independent.

Τα έγγραφα αυτά αποκαλύπτουν πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέστειλε στα κράτη-μέλη μία νέα πρόταση για την αλλαγή της νομοθεσίας των γενετικά μεταλλαγμένων (ΓΜ) τροφών και κτηνοτροφών.

Η πρόταση, η οποία θα συζητηθεί στις 15 Νοεμβρίου, εξασθενίζει την πολιτική μηδενικής ανοχής της ΕΕ επιτρέποντας ίχνη μη εγκεκριμένων ΓΜ σοδειών στις εισαγωγές της ΕΕ (με κατώφλι

Γ.Ραγκούσης: «Δεν υπάρχει θέμα μετάθεσης του 2ου γύρου των εκλογών»

Σε απόλυτη ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός για την πραγματοποίηση των αυτοδιοικητικών εκλογών και την έγκαιρη και έγκυρη μετάδοση των αποτελεσμάτων, δήλωσε το υπουργείο Εσωτερικών, μετά τη γενική πρόβα που πραγματοποιήθηκε σήμερα.


"Είμαστε έτοιμοι ώστε να πραγματοποιηθούν απρόσκοπτα οι εκλογές", δήλωσε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Ο υπουργός Εσωτερικών ερωτηθείς σχετικά τόνισε πως ουδέποτε εξετάστηκε θέμα μετάθεσης του δεύτερου γύρου των εκλογών και διεξαγωγή του μαζί με τις εθνικές και διευκρίνισε ότι οι ημερομηνίες διεξαγωγής των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών γιά τις 7

Διακοπή νερού από το πρωί στο Πανόραμα

Σε εργασίες αποκατάστασης διαρροής αγωγού οφείλεται η διακοπή νερού, από τις 10.30 το πρωί, σε περιοχές του δήμου Πανοράματος.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εταιρίας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), οι εργασίες γίνονται στη συμβολή των οδών Ολύμπου με Κασσάνδρου του δήμου Πανοράματος.

Οι οδοί που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ομαλής υδροδότησης είναι οι εξής: Ολύμπου, Κασσάνδρου, 25ης Μαρτίου, Λέλα Καραγιάννη, Δημοκρίτου και όλες οι παρακείμενες σε αυτές οδοί.

Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν μέχρι τις 14.30, οπότε και θα

Δημ. Δρούτσας: Ο αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη δεν είναι «νεκρός»

«Η συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσίας βρίσκεται σε άριστο επίπεδο» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σε ξένους ανταποκριτές στην Αθήνα, και ανακοίνωσε ότι έως το τέλος του χρόνου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία.


"Υπάρχουν πολλοί τομείς στους οποίους θα μπορούσε να διευρυνθεί η συνεργασία μεταξύ των χωρών μας. Δεν είναι μόνο ο τομέας της στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας, αλλά και τα ενεργειακά σχέδια, όπως οι αγωγοί Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και South Stream, οι οποίοι έχουν ιδιαίτερα μεγάλη σημασία για την Ελλάδα" υπογράμμισε ο Δημ. Δρούτσας.

Η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει πλήρως το σχέδιο του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, ενώ έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να υλοποιηθεί, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών.

Αναφερόμενος, δε, στην πρόσφατη συνάντηση που είχε η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, με τον Ρώσο ομόλογο της στη Μόσχα, σχολίασε ότι "γνωρίζουμε ότι η βουλγαρική πλευρά έχει εκφράσει τις ανησυχίες της για περιβαλλοντικές πτυχές της υλοποίησης του σχεδίου. Ένα από τα αποτελέσματα της συνάντησης αυτής ήταν η συμφωνία για

Ε.Κ.Τ: «Όχι» στη δημοσίευση εγγράφων για την απόκρυψη χρέους από την Ελλάδα

Η ΕΚΤ αρνείται να δημοσιεύσει εσωτερικά έγγραφα που δείχνουν πως η Ελλάδα χρησιμοποίησε τα παράγωγα (swaps) για να αποκρύψει κρατικό χρέος, με το επιχείρημα ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε έντονο κίνδυνο διατάραξης των αγορών.

Η ΕΚΤ απέρριψε σχετικό αίτημα και έκκληση του Bloomberg News να δημοσιεύσει δύο σχετικά επίσημα έγγραφα που δημιουργήθηκαν για λογαριασμό του 6μελούς δ.σ. της ΕΚΤ. Τα έγγραφα υπογραμμίζουν πως η Ελλάδα χρησιμοποίησε τα swaps για να συγκαλύψει τον δανεισμό της, σύμφωνα με συνημμένο στα δύο έγγραφα σημείωμα που ήλθε στην κατοχή του Bloomberg News.

"Οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα δύο έγγραφα θα υπέσκαπταν τη δημόσια εμπιστοσύνη όσον αφορά την αποτελεσματική διαχείριση της οικονομικής πολιτικής" έγραψε ο Τρισέ σε ένα

Διάψευση συνεργατών του Κ. Καραμανλή για τα περί μνημονίου

Διαψεύδουν συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή δημοσιεύματα σημερινών εφημερίδων, που εμφανίζουν τον πρώην πρωθυπουργό να έχει χαρακτηρίσει το Μνημόνιο αναγκαίο κακό, κατά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο των εμπόρων, πριν δύο μέρες στο γραφείο του.


Οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού επισημαίνουν, πως "δεν υπάρχει καμιά διαφοροποίηση από την επίσημη θέση της ΝΔ σε θέματα οικονομίας" και ξεκαθαρίζουν πως "κάθε άλλη ερμηνεία είναι αυθαίρετη και αποσπασματική".

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, "η φράση ``αναγκαίο κακό`` δεν

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Δύο μετάλλια η Ελλάδα

Δύο μετάλλια, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο, κατέκτησε η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας που διεξάγεται στη λίμνη Καραπίρο της Νέας Ζηλανδίας. Στους άνδρες στην τετράκωπο άνευ πηδαλιούχο το ελληνικό πλήρωμα κατέλαβε τη 2η θέση, ενώ στις γυναίκες στο διπλό σκιφ ελευθέρων βαρών οι Ελληνίδες κατετάγησαν τρίτες.


Η Αλεξάνδρα Τσιάβου και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου

Στην τετράκωπο άνευ πηδαλιούχο στους άνδρες, οι Γιάννης Τσίλης, Στέργιος Παπαχρήστος, Νίκος και Απόστολος Γκουντούλας, έκαναν την έκπληξη καθώς τερμάτισαν δεύτεροι με χρόνο 6.47.15. Το ελληνικό πλήρωμα που ξεκίνησε από την 4η θέση, στα 1.500 πέρασε τρίτο και στα τελευταία μέτρα με εκπληκτικό σπριντ κατάφερε να καταταγεί δεύτερο κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο. Πρώτο

Η αξονική τομογραφία κατά του καρκίνου των πνευμόνων

Η αξονική τομογραφία των πνευμόνων αντί της κοινής ακτινογραφίας αποδεικνύεται πιο αποτελεσματική καθώς επιτρέπει τον εντοπισμό μικρών όγκων σε πρώιμο στάδιο, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα.


"Ποτέ δεν είχε αποδειχθεί τελεσιδίκως ότι χάριν της ελικοειδούς τομογραφίας, η οποία επιτρέπει δισδιάστατη ή τρισδιάστατη απεικόνιση του θώρακα με τη βοήθεια ενός σαρωτή με δέσμη ακτίνων Χ, καταγράφεται μείωση έως και 20% στους θανάτους που οφείλονται στον καρκίνο των πευμόνων", δήλωσε ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου για τον Καρκίνο, Χάρολντ Βάρμους.

Στην εν λόγω έρευνα συμμετείχαν 50.000 καπνιστές και πρώην καπνιστές από 55 έως 74 ετών στις

Με ένα κλικ µαθαίνεις τη σύνταξη

Ηλεκτρονικό σύστηµα ενηµέρωσης των ασφαλισµένων για τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώµατα - εν όψει και της εφαρµογής του νέου ασφαλιστικού νόµου από την 1.1.2011 - έθεσε σε εφαρµογή το ΙΚΑ, ενώ προωθείται - για τη γρηγορότερη έκδοση των συντάξεων - η προσυνταξιοδοτική βεβαίωση καθώς και η σύσταση δύο ασφαλιστικών ΚΕΠ.


Πάντως χιλιάδες είναι οι ασφαλισµένοι οι οποίοι καθηµερινά πολιορκούν τα γραφεία του ΙΚΑ ζητώντας να πληροφορηθούν για τις αλλαγές που επέρχονται στο συνταξιοδοτικό τους καθεστώς, ενώ πολλά είναι τα µηνύµατα-ερωτήµατα που στέλνονται µε ηλεκτρονικό ταχυδροµείο στο www. ika.gr.

Σε µια προσπάθεια να αντι µετωπίσει τα κυκλώµατα που εκµεταλλεύονται τους υποψήφιους συνταξιούχους, η διοίκηση του ΙΚΑ εγκατέστησε το Πρόγραµµα Πληροφόρησης Συνταξιοδοτικών

Ψάχνουν συνεργούς σε δύο τηλεκάρτες

Στοιχεία για τις διασυνδέσεις του Παναγιώτη Αργυρού και του Γεράσιµου Τσάκαλου ελπίζει να βρει η Αντιτροµοκρατική στις δύο τηλεκάρτες που είχαν µαζί τους οι κατηγορούµενοι όταν συνελήφθησαν το µεσηµέρι της Δευτέρας στο Παγκράτι.


Η πρώτη ανάλυση των τηλεκαρτών έδειξε πως µε αυτές είχαν γίνει κλήσεις προς τις εταιρείες ταχυµεταφορών τις οποίες χρησιµοποίησαν για την αποστολή των δεµάτων. Ρωτούσαν να µάθουν το κόστος αποστολής του δέµατος και αν απαιτούνταν η επίδειξη αστυνοµικής ταυτότητας. Η Αντιτροµοκρατική ωστόσο διαθέτει πολύτιµες πληροφορίες για τις περιοχές από τις οποίες οι δύο συλληφθέντες έκαναν τις κλήσεις τους από καρτοτηλέφωνα. Τρεις από αυτές συµπίπτουν µε γειτονιές για τις οποίες η

«Ιντερνετικός» διάλογος του Γ. Παπανδρέου με τους νέους

Για τα θέματα της καθημερινότητας που τους απασχολούν θα συνομιλήσει ο πρωθυπουργός με τους νέους σήμερα το μεσημέρι από τις 3 έως τις 4.30 μέσω του διαδικτύου.


Αντικείμενο της συζήτησης θα είναι τα προβλήματα των νέων στην εργασία, στην εκπαίδευση και την καθημερινή τους ζωή.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να θέσουν τις ερωτήσεις τους προς τον πρωθυπουργό:

* μέσω του Facebook

*μέσω του Twitter, προσθέτοντας στην ερώτηση το hashtag #GreekPmLive

Η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά στο government.gov.gr/live.

Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο γενικός γραμματέας Νέας Γενιάς, Γιάννος Λιβανός, ενώ θα