www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Δύο μετάλλια η Ελλάδα

Δύο μετάλλια, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο, κατέκτησε η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας που διεξάγεται στη λίμνη Καραπίρο της Νέας Ζηλανδίας. Στους άνδρες στην τετράκωπο άνευ πηδαλιούχο το ελληνικό πλήρωμα κατέλαβε τη 2η θέση, ενώ στις γυναίκες στο διπλό σκιφ ελευθέρων βαρών οι Ελληνίδες κατετάγησαν τρίτες.


Η Αλεξάνδρα Τσιάβου και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου

Στην τετράκωπο άνευ πηδαλιούχο στους άνδρες, οι Γιάννης Τσίλης, Στέργιος Παπαχρήστος, Νίκος και Απόστολος Γκουντούλας, έκαναν την έκπληξη καθώς τερμάτισαν δεύτεροι με χρόνο 6.47.15. Το ελληνικό πλήρωμα που ξεκίνησε από την 4η θέση, στα 1.500 πέρασε τρίτο και στα τελευταία μέτρα με εκπληκτικό σπριντ κατάφερε να καταταγεί δεύτερο κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο. Πρώτο
τερμάτισε τα σκάφος των Γάλλων με χρόνο 6.45.38 και τρίτο αυτό των Νεοζηλανδών.

Στο διπλό σκιφ ελεύθερων βαρών στις γυναίκες, η Αλεξάνδρα Τσιάβου και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου ανέβηκαν για δεύτερη διαδοχική χρονιά στο βάθρο, καθώς κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο. Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες δεν ξεκίνησαν καλά και στα μισά της κούρσας βρέθηκαν στην 4η θέση, όμως στη συνέχεια κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια και κατάφεραν να τερματίσουν τρίτες με χρόνο 8.09.14. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Καναδέζες με 8.06.20, ενώ το ασημένιο οι Γερμανίδες με 8.07.33.

Πολύ καλή παρουσία στον μικρό τελικό του διπλού σκίφ ελευθέρων βαρών είχαν οι Παναγιώτης Μαγδανής και Λευτέρης Κόνσολας που τερμάτισαν στην 3η θέση και κατέλαβαν την 9η στη γενική κατάταξη.

Είπαν:

Χριστίνα Γιαζιτζίδου: «Είχαμε μια πολύ κακή εκκίνηση γιατί χάσαμε την

κατεύθυνσή μας και προσπαθήσαμε να την διορθώσουμε γρήγορα. Αυτό μας κούρασε. Στην συνέχεια προσπαθήσαμε να επικεντρωθούμε στην δική μας προσπάθεια χωρίς να κοιτάζουμε τις αντιπάλους μας. Είμαστε χαρούμενες για το μετάλλιο που μας αφήνει παρακαταθήκη για το μέλλον. Συνεχίζουμε να μαθαίνουμε».

Γιάννης Τσίλης: «Κάναμε μια πολύ καλή κούρσα. Το ξεκίνημά μας δεν ήταν το καλύτερο αλλά προσπαθήσαμε να ανακάμψουμε και να ωθήσουμε τους εαυτούς μας. Νοιώθαμε ότι ο κόσμος μας παρότρυνε».

Νίκος Γκουντούλας: «Ήταν υπέροχα. Κάναμε έναν πολύ δύσκολο και έναν από τους πιο αγχωτικούς αγώνες που έχουμε δώσει. Ωστόσο είχαμε κάνει πολύ καλή προετοιμασία και ήμασταν αποφασισμένοι».

Απόστολος Γκουντούλας: «Κάναμε έναν πολύ καλό αγώνα και αν γνωρίζετε από Αθήνα θα ξέρετε ότι είμαστε μαθημένοι στα κύματα»

Δεν υπάρχουν σχόλια: