www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Ιστοσελίδες-κατάσκοποι ενόψει!


Ένα νέο σύστημα εντοπισμού της θέσης των χρηστών του Διαδικτύου, κατά την επίσκεψή τους σε διάφορες ιστοσελίδες και χωρίς τη συναίνεσή τους ανέπτυξαν αμερικανοί και κινέζοι ερευνητές.
Το σύστημα-«Μεγάλος Αδελφός» θα μπορεί μέσω της διεύθυνσης πρωτοκόλλου (IP) – δηλαδή της διακτυακής σύνδεσης - του χρήστη να εντοπίζει τη θέση του και μάλιστα με ακρίβεια κάποιων εκατοντάδων μέτρων.

Μέχρι στιγμής, παρόμοια συστήματα επιτρέπουν τον εντοπισμό χρηστών σε ακτίνα 200 χιλιομέτρων. Τώρα όμως η νέα τεχνική θα μπορεί, σύμφωνα με τους ειδικούς, να εστιάζει σε ακτίνα που αγγίζει μόλις τα 100 μέτρα.

Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να επιτρέψει – μεταξύ άλλων – την αποστολή διαφημιστικών μηνυμάτων, «κομμένα και ραμμένα» στα μέτρα του κάθε καταναλωτή, τα οποία πέρα από τις προσωπικές του συνήθειες θα αφορούν πλέον και στη ...θέση του. Για παράδειγμα, καταστήματα που βρίσκονται στη

Σοβαρότερα τα εμφράγματα που συμβαίνουν το πρωί


Τα εμφράγματα που συμβαίνουν το πρωί, είναι πιθανότερο να είναι πιο σοβαρά σε σχέση με αυτά σε άλλες ώρες της μέρας, σύμφωνα με νέα ισπανική έρευνα.

Οι ερευνητές, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο βρετανικό καρδιολογικό περιοδικό «Heart» μελέτησαν τις περιπτώσεις 811 ασθενών, κυρίως ανδρών, με μέση ηλικία 62 ετών, που εισήχθησαν σε κλινική της Μαδρίτης με έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ένα ένζυμο του αίματος για να μετρήσουν το βαθμό της βλάβης στον ιστό της καρδιάς, που προκαλείται από το "μπλοκάρισμα" της ροής του αίματος.

Όπως διαπίστωσαν, όσοι ασθενείς είχαν πάθει έμφραγμα ανάμεσα στις 6 το πρωί και στις 12 το μεσημέρι, είχαν κατά μέσο όρο κατά 21% σοβαρότερο έμφραγμα σε σχέση με όσους το έμφραγμα

Καθίζηση στη διασταύρωση Ζήνωνος και Μενάνδρου


Καθίζηση του οδοστρώματος σημειώθηκε στη διασταύρωση Ζήνωνος και Μενάνδρου στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, το πρόβλημα οφείλεται σε

Μετ' εμποδίων οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες την Πρωτομαγιά


Προβλήματα αναμένεται να αντιμετωπίσουν όσοι σχεδιάζουν να ταξιδέψουν με πλοίο την προσεχή Κυριακή 1η Μαΐου, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει οι ναυτικοί στο πλαίσιο του εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, το ανώτατο δηλαδή συνδικαλιστικό όργανο των ναυτικών, έχει κηρύξει για την ημέρα εκείνη τετράωρη στάση εργασίας των πληρωμάτων των πλοίων σε όλες τις κατηγορίες με ώρα έναρξης 12 το μεσημέρι και λήξη στις 4 μμ.

Από την πλευρά τους όμως οι διοικήσεις των ναυτεργατικών σωματείων, Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Στέφενσων», Πληρωμάτων ρυμουλκών-ναυαγοσωστικών και Συνταξιούχων ΝΑΤ έχουν προαναγγείλει εικοσιτετράωρη απεργία από τις 12 τα

Απάντηση ΕΡΤ στις βολές ΕΙΤΗΣΕΕ για HDTV


«Η ΕΡΤ δεν καταστρατηγεί κανένα νομικό πλαίσιο της Πολιτείας για τη λειτουργία της τηλεοπτικής αγοράς», τονίζει σε ανακοίνωσή της η κρατική τηλεόραση, απαντώντας στις βολές της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Σ.Ε) με αφορμή τη μετάδοση οπτικοακουστικού περιεχομένου υψηλής ευκρίνειας από το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.


Πιο συγκεκριμένα, η ΕΡΤ υπογραμμίζει τα ακόλουθα:


«1. H ΕΡΤ, όπως επανειλημμένα έχει καταστήσει γνωστό, δεν καταστρατηγεί κανένα νομικό πλαίσιο της Πολιτείας για τη λειτουργία της τηλεοπτικής αγοράς. Τουναντίον, είναι απολύτως σύννομη και εφαρμόζει κατά γράμμα την κείμενη νομοθεσία. Τα αρμόδια δικαστήρια θα μπορούσαν να κρίνουν τη νομιμότητα και τη βασιμότητα όσων υποστηρίζει η Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Σ.Ε., αν βεβαίως προσέφευγε σε αυτά και δεν επέλεγε να καταφύγει σε υβριστικούς χαρακτηρισμούς.

2. Η Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε. παραποιεί, ως μη όφειλε, τις ανακοινώσεις της ΕΡΤ. Η ΕΡΤ αναφέρθηκε μόνο στην εκπομπή συγκεκριμένων πιλοτικών προγραμμάτων υψηλής ευκρίνειας, τα οποία μάλιστα

Κατατίθεται το σ/ν για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση


Κατατίθεται στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση», με το οποίο εισάγεται, μεταξύ άλλων, ρύθμιση σχετικά με τις ώρες εργασίας των υπαλλήλων του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ, σύμφωνα με την οποία οι ώρες εργασίας στο Δημόσιο εξισώνονται με αυτές του ιδιωτικού τομέα, και από 37,5 εβδομαδιαίως γίνονται 40.

Στόχος του νομοσχεδίου είναι να σημάνει την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη αλλά και σημαντική μείωση του διοικητικού κόστους κατά 25%, καθώς και να περιορίσει δραστικά τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά στο Δημόσιο.

Τις επόμενες ημέρες θα δοθεί στη δημοσιότητα και το επιχειρησιακό σχέδιο και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του νόμου.


ΝΔ: Επικοινωνιακό παραλήρημα


Βολές κατά του υπουργού Εσωτερικών εξαπέλυσε με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Χρ. Ζώης κατηγορώντας τον κ. Ραγκούση ότι παρουσιάζει «μια ιδεατή εικόνα δημοσίων υπηρεσιών, στις οποίες όλα θα λειτουργούν

Xωρίς ΟΣΕ, Προαστιακό την Κυριακή


Ακινητοποιημένα θα μείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού, την Κυριακή, 1η Μαίου, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών Π.Ο.Σ. σημειώνει ότι συμμετέχει στην απεργία αντιδρώντας στη συρρίκνωση του σιδηροδρόμου, στην περικοπή δρομολογίων και στην κατάργηση αμιγώς σιδηροδρομικών δραστηριοτήτων, καθώς και στο ξεπούλημα, όπως αναφέρει, που ετοιμάζουν, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αφού πρώτα εντέχνως την έχουν

Το καλοκαίρι το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο


Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να έχει θεσμοθετηθεί και να ψηφιστεί το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, ενώ από το φθινόπωρο θα ισχύσει η επέκταση του ωραρίου στις δημόσιες υπηρεσίες.

«Μέσα στο καλοκαίρι θα μπορέσουμε να οργανώσουμε τις υπηρεσίες, οι οποίες θα λειτουργούν απόγευμα. Αυτό θα είναι υποχρεωτικό», δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του Μega ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης για το θέμα του ωραρίου, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως δεν έχει νόημα να λειτουργούν όλες οι υπηρεσίες απόγευμα. «Η ιδέα», είπε, «είναι να αξιοποιήσουμε το απόγευμα της Δευτέρας και της Τετάρτης που είναι απογεύματα αργίας για τους ιδιωτικούς και να ξαναδούμε το ωράριο της Παρασκευής, όπου δεν υπάρχει πραγματική ανάγκη λειτουργίας. Κοιτάμε να εξοικονομήσουμε από την Παρασκευή κάποιες ώρες, που θα πάνε Δευτέρα

Οδηγίες για τις αποδείξεις


Οι αποδείξεις του 2010 για το κτίσιμο του αφορολογήτου ορίου των 12.000 ευρώ, πρέπει να συνυποβάλλονται με τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2011, που υποβάλλονται στις Δ.Ο.Υ. ή στέλνονται ταχυδρομικά, διευκρινίζει το ΥΠΟΙΚ. Σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, οι αποδείξεις φυλάσσονται από τους φορολογούμενους μαζί με τα λοιπά δικαιολογητικά, για να προσκομιστούν στην Δ.Ο.Υ., όταν ζητηθούν.

Αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας παραλαβής των δηλώσεων, θα επιλέγεται μηνιαίως δείγμα ελέγχου και θα διενεργηθεί δειγματοληπτικός έλεγχος για να διαπιστωθεί η ύπαρξη των αποδείξεων και η ακριβής δήλωσή τους. Τέλος, όπως σημειώνεται, θα ληφθεί υπόψη στο δείγμα η αναλογία

Μαζική κλοπή προσωπικών στοιχείων κατόχων PlayStation


Oνόματα, διευθύνσεις, κωδικοί και πιθανώς αριθμοί πιστωτικών καρτών εκλάπησαν από χάκερ που εισέβαλε στο δίκτυο που συνδέει τα ανά τον κόσμο Playstation της Sony όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, κάτι που μπορεί να επηρεάσει άγνωστο ποσοστό από τους 77 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως.

Η Sony ανακοίνωσε ότι έμαθε για την παραβίαση της ασφάλειας του συστήματός της στις 19 Απριλίου, κάτι που την ανάγκασε να το απενεργοποιήσει άμεσα. Ωστόσο, η εταιρεία γνωστοποίησε το συμβάν την Τρίτη, λίγες ώρες μετά την παρουσίαση των πρώτων υπολογιστών-tablet της στην Ιαπωνία.

Σύμφωνα με την ίδια, χρειάστηκαν ημέρες ερευνών μετά τον εντοπισμό της παραβίασης μέχρι να μάθει ότι είχαν κλαπεί προσωπικά δεδομένα των καταναλωτών. Ωστόσο, πολλοί χρήστες έχουν εκφράσει την οργή τους για την καθυστέρηση στην ενημέρωση.

Αναλυτές κάνουν λόγο για μια από τις σοβαρότερες και μεγαλύτερου εύρους παραβιάσεις ασφάλειας

«Κατηγορώ» ΕΙΤΗΣΕΕ κατά ΕΡΤ για HDTV και ψηφιακή


Για καταστρατήγηση του νομικού πλαισίου που διέπει την λειτουργία της τηλεοπτικής αγοράς, κάνει λόγο η ΕΙΤΗΣΕΕ (Ενωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας), σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο με αφορμή τη μετάδοση οπτικοακουστικού περιεχομένου υψηλής ευκρίνειας από το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Η Ένωση των Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών εθνικής εμβέλειας, στη μακροσκελή ανακοίνωσή της, εκφράζει τις ενστάσεις της και για το θέμα της ψηφιακής τηλεόρασης όπου ειδικότερα ενόψει της μετάβασης σε ψηφιακή εκπομπή στην περιοχή της Θεσσαλίας, επισημαίνει ότι η ΕΡΤ θα έπρεπε να προχωρήσει στη διακοπή του αναλογικού σήματος, όπως θα πράξουν τα ιδιωτικά κανάλια, προκειμένου να διευκολύνει το εγχείρημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ:



Η Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. καταστρατηγεί με προκλητικό τρόπο το νομικό πλαίσιο της πολιτείας για τη λειτουργία