www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Γ. Παπανδρέου: Στέλνουμε στον εισαγγελέα όσους διασπάθισαν το δημόσιο χρήμα

«Δεν τίθεται θέμα αυξημένης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας αλλά ζήτημα πολιτικής ευθύνης»

Σκληρή επίθεση στην Νέα Δημοκρατία την οποία κατηγόρησε για ασυδοσία και “πλιάτσικο” κατά την περίοδο που διακυβέρνησε την χώρα, άσκησε ο πρωθυπουργός. Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι θα στείλει στον εισαγγελέα τους ενόχους και κατήγγειλε
“υπουργό της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος δαπάνησε 28.000 ευρώ για κουρτίνες”.

Μέσα στα πέντε χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από την Νέα Δημοκρατία δημιουργήθηκε ένας δεύτερος δημόσιος τομέας, υποστήριξε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός και ανέφερε την πρόσληψη 60.000 νέων δημοσίων υπαλλήλων αλλά και τον αριθμό των συμβασιούχων ο οποίος ξεπέρασε τις 100.000. Προσέθεσε ότι αν δεν υπήρχε η διαφθορά, η χώρα θα εξοικονομούσε 20 δισεκατομμύρια ευρώ δηλαδή, περισσότερα χρήματα από αυτά που θα αποφέρουν τα έκτακτα μέτρα.


Η αναφορά του Γ. Παπανδρέου στις κουρτίνες των 28 χιλ. ευρώ προκάλεσε ένταση στην αίθουσα της Βουλής, καθώς ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ. Ευάγγελος Αντώναρος, επιχείρησε να διακόψει την ομιλία του πρωθυπουργού.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να αλλάξει στάση και να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο των μέτρων. Μάλιστα, χρησιμοποίησε σκληρούς χαρακτηρισμούς λέγοντας ότι αν δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο, θα έχει διαπράξει έγκλημα καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά “θα έχει λιποτακτήσει ως κυβέρνηση και τώρα θα λιποτακτεί και ως αντιπολίτευση”.

“Αν χρειαστεί να σηκώσουμε μόνοι μας το βάρος της ευθύνης και να πάρουμε και νέες δύσκολες αποφάσεις, θα τις πάρουμε” υποστήριξε ο πρωθυπουργός. Προσέθεσε ότι το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί ούτως ή άλλως με την πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ. Κάλεσε ωστόσο την αξιωματική αντιπολίτευση να αναλάβει τις πολιτικές της ευθύνες. Προσέθεσε μάλιστα, ότι δεν τίθεται θέμα αυξημένης συνταγματικής πλειοψηφίας αλλά ζήτημα πολιτικής ευθύνης.

"Να απολογηθεί ο Καραμανλής"

Απαντώντας στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι πράγματι, στην εισηγητική έκθεση γίνεται αναφορά στις ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης, τονίζοντας, όμως ότι την αναφορά δεν την έχει γράψει το ΠΑΣΟΚ, αλλά η Κομισιόν, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Υπενθύμισε στον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι στις 2 Οκτωβρίου η κυβέρνηση Καραμανλή δήλωνε επισήμως ότι το έλλειμμα θα διαμορφωθεί στο 6%. Αναφέρθηκε στον πρώην πρωθυπουργό, αφήνοντας αιχμές ότι η νυν ηγεσία της Ν.Δ. τον κρύβει. "Κάποια στιγμή να μιλήσει, να απολογηθεί", είπε.

Οι αντιδράσεις βουλευτών της Ν.Δ. σε ένα εκφραστικό του λάθος (χρησιμοποίησε την έκφραση "εξ' απαλών ονύχων", εννοώντας "επιδερμικά" αντί "ανέκαθεν"), προκάλεσε την έκρηξη του πρωθυπουργού.

"Είμαι Έλληνας της διασποράς και υπερήφανος γι' αυτό. Επιτέλους, μ' αυτό το αστείο, σεβασμός", είπε. "Δύο φορές ο πατέρας μου βρέθηκε στην εξορία, ο παππούς μου έξι", πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ν.Δ. είπε ότι αισθάνεται οργή, επειδή δεν έχει ευθύνη και τολμά να λέει ότι δεν θα ψηφίσει ένα νομοσχέδιο για τη σωτηρία της Ελλάδας. "Περιμέναμε τη συγγνώμη σας στην πράξη", υπογράμμισε.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: