www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Στάση εργασίας για τους φαρμακοποιούς το απόγευμα της Τρίτης


Σε στάση εργασίας το απόγευμα της Τρίτης προχωρούν οι φαρμακοποιοί, ενώ θα συζητείται στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Υγείας για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρκαμείων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, «με την τροπολογία παρακάμπτεται κάθε έννοια ασφάλειας

Μέρκελ: Η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη


Η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη, τονίζει η Καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ σε συνέντευξη που δημοσιεύεται στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Bild.

Όπως αναφέρει, η ίδια δεν θα δεχθεί ποτέ μια αποχώρηση από το ευρώ: «Εχω πει επανειλημμένα ότι αν αποτύχει το ευρώ, θα έχει αποτύχει η Ευρώπη, διότι το ευρώ υπήρξε ένα αποφασιστικό βήμα προς την βαθύτερη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Αυτό το βήμα δεν μπορούμε να το πάρουμε πίσω

Ανδ. Λοβέρδος: Το πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ είναι η έλλειψη ηγεσίας


«Το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι η έλλειψη ηγεσίας» δηλώνει στη "Real news" ο Ανδρέας Λοβέρδος αν και διευκρινίζει ότι εξακολουθεί να στηρίζει την απόφαση για εκλογή αρχηγού στο κόμμα στα μέσα Μαρτίου.

Ο υπουργός Υγείας δηλώνει αντίθετος σε εξεταστική για τις καταγγελίες περί τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009, ενώ δηλώνει πως δεν θα αλλάξει η στάση του μετά τις εκλογές για τις κυβερνήσεις συνεργασίας

Β. Παπανδρέου: Δεν θα ψηφίσω μέτρα που μας κάνουν Ινδία


Προειδοποίηση ότι δεν θα ψηφίσει μέτρα «που μας κάνουν Ινδία για να σωθούμε» απευθύνει η Βάσω Παπανδρέου μιλώντας στο ΒΗΜΑ της Κυριακής, εκφράζοντας την αντίθεσή της στην κατάργηση του κατώτατου και του 13ου και 14ου μισθού.

Μια τέτοια σωτηρία είναι χειρότερη από την καταστροφή, υπογραμμίζει η κ Παπανδρέου ενώ χαρακτηρίζει «ερασιτεχνική» τη διαπραγμάτευση

Kάπα Research: Ασήκωτα τα φορολογικά βάρη για τους ιδιοκτήτες ακινήτων


Ένας στους δύο ιδιοκτήτες ακινήτων δηλώνουν αδυναμία να ανταποκριθούν στα φορολογικά βάρη, όπως ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας και το τέλος ακινήτων, για το 2012. Ισάριθμοι αναφέρουν ότι δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν ούτε τις δόσεις του στεγαστικού τους δανείου, ενώ ήδη ένας στους έξι καθυστερεί τις πληρωμές των δόσεων.

Επιπλέον, το 94% των ιδιοκτητών υπέστη μείωση εισοδημάτων την τελευταία διετία, είτε επειδή έμειναν κενά τα ακίνητα που μίσθωναν, είτε γιατί έκαναν μειώσεις ενοικίων οι οποίες στην πλειονότητα των περιπτώσεων (άνω του 60%) κυμαίνονται μεταξύ 20 και 30%. Γενικά, τρεις στους τέσσερις ιδιοκτήτες αναφέρουν ότι το να διαθέτει κανείς σήμερα ακίνητα για εκμίσθωση είναι ασύμφορο.

Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από έρευνα της «Κάπα Research» για την αγορά ακινήτων, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων

Σε ποιους επιχειρηματίες ανήκαν τα σκάφη που κάηκαν στον Άλιμο

Σε γνωστά ονόματα του χρηματιστηριακού και επιχειρηματικού χώρου ανήκουν ορισμένα από τα πολυτελή σκάφη που κάηκαν το πρωί της Παρασκευής στην Μαρίνα Αλίμου.

Συγκεκριμένα, στον μεγαλομέτοχο της Euroxx Τζιούζέπε Τζιάνο φέρεται να ανήκει το σκάφος Gaoe, στον επιχειρηματία Φ. Βρυώνη το «Ολμα Β», στον ιδιοκτήτη της Alco κ.

Σάλος από την αποκάλυψη για την ουσία που χρησιμοποιούσαν τα McDonald’s

Τι είναι η «ροζ γλίτσα»; Κατά τον τηλεοπτικό σεφ Τζέιμι Όλιβερ είναι ένα συστατικό βιομηχανοποιημένων τροφίμων που χρησιμοποιούσε η πιο γνωστή αλυσίδα γρήγορου φαγητού στον κόσμο, τα McDonald’s για να μετατρέψουν λιπαρά απομεινάρια βοδινού κρέατος σε κιμά για τα χάμπουργκέρ τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Ο Όλιβερ προκάλεσε αναστάτωση στο τηλεοπτικό του κοινό, όταν αποκάλυψε ότι τα McDonald’s χρησιμοποιούσαν αυτή την ουσία που δεν είναι τίποτα άλλο από υδροξείδιο του αμμωνίου (E527) όπως είπε.

Τα McDonald’s απέσυραν τελικά την ουσία αυτή από τα προϊόντα τους αλλά για να γίνει αυτό χρειάστηκε ολόκληρη τηλεοπτική εκστρατεία εκ μέρους του Όλιβερ. Ο Τοντ Μπέικον πάντως -

Καφές στο da capo

Σάββατο πρωΐ και να'μαι στην Αθήνα για βόλτα και καφέ.

Ο δρόμος μ' έβγαλε στο Κολωνάκι και επειδή ήταν ακόμα 9 το πρωΐ είπα να πιω τον καφέ μου στο γνωστό στέκι των επωνύμων στο Da Capo.

Που είναι άραγε οι παλιές καλές ημέρες που δεν έβρισκες να καθήσεις ή και αν έβρισκες ήταν reserve με μια εφημερίδα ή ένα πακέτο καπνό;

Δύο τραπεζάκια ήταν πιασμένα έξω, 4-5 άτομα στον εσωτερικό χώρο και ο υπάλληλος του καφέ εξυπηρετικότατος και πολύ ευγενικός δεν μπορώ να πω, από κάθε άλλη φορά!

Πήραμε  τους καφέδες μας και καθήσαμε έξω. Πολύ κρύο...

Και εκεί που καθόμαστε και μιλάγαμε να και ένας βουλευτής της ΝΔ. Το όνομά του δεν το αναφέρω για ευνόητους λόγους.

Αδικαιολόγητα εκατομμύρια σε λογαριαμούς δημοσίων υπαλλήλων


Καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ σε λογαριασμούς δημοσίων υπαλλήλων εντόπισαν, ύστερα από ελέγχους, επιθεωρητές του ΣΔΟΕ. Τα αστρονομικά ποσά δεν μπορούν να δικαιολογηθούν και στους περισσότερους από αυτούς ασκήθηκαν ποινικές διώξεις.

Από την άρση τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου, οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης εντόπισαν το αστρονομικό ποσό των 8 εκατ. ευρώ στους οικογενειακούς λογαριασμούς δικαστικής υπάλληλου του Πρωτοδικείου Αθηνών. Επίσης υπάλληλος δασαρχείου Αιγαίου είχε καταθέσεις ύψους 1 εκατ.

Η απάντηση στην προέλευση της ζωής έρχεται από... σάκχαρα

Πιο κοντά στην απάντηση τους θεμελιώδους ερωτήματος σχετικά με την προέλευση της ζωής φαίνεται πώς βρίσκονται όχι βιολόγοι, αλλά επιστήμονες της χημείας.

Επιστήμονες από τα αγγλικά πανεπιστήμια του York και του Nottingham ισχυρίζονται ότι η ερευνά τους πάνω στον τρόπο που δημιουργούνται μόρια σακχάρου στο DNA, απαραίτητα για τη ζωή, τους φέρνει πιο κοντά στην κατανόηση της αρχής δημιουργίας της ζωής.

Στο πλαίσιο της ερευνάς, δημιούργησαν ένα ζευγάρι σακχάρων, ερυθρόζης και Θρεόζης, μια διαδικασία που θα μπορούσε να έχει συντελεστεί πριν την εμφάνιση ζωής. Τα ευρήματα φαίνεται να

Για την Κυριακή μετατέθηκε η σύσκεψη Λ. Παπαδήμου-πολιτικών αρχηγών


Για αύριο το μεσημέρι, αντί για σήμερα το απόγευμα, μετατέθηκε η σύσκεψη του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τους προέδρους των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, λόγω των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για τα εργασιακά αλλά και των συνομιλιών για το PSI.

«Προσέρχομαι στο Μέγαρο Μαξίμου για την ανάγκη δύο διαπραγματεύσεων. Μία με την τρόικα και μία με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, για να δούμε εάν και πόσο μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος, αυτό το οποίο έχουμε μπροστά μας. Η προχθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή δεν μας ενθαρρύνει», δήλωσε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, εν όψει της συνάντησης.

Να αποφασίσουν την παραίτηση της κυβέρνησης και την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, μέσα στο Φλεβάρη, καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς ΠΑΣΟΚ ΝΔ και ΛΑΟΣ ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι οποιαδήποτε άλλη επιλογή

Νέα σεισμική δόνηση 4,9 Ρίχτερ νοτιοδυτικά της Σαντορίνης


Νέα σεισμική δόνηση εντάσεως 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12.50 το μεσημέρι, μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης. Το επίκεντρο της δόνησης είναι ίδιο με αυτό των δύο προηγούμενων σεισμών 5,3 και 5,2 Ρίχτερ, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκη, ο σεισμός προερχόταν από απόσταση 240 χιλιομέτρων νότια -

13ος και 14ος μισθός


















Εξαπατούσαν ηλικιωμένους παριστάνοντας υπαλλήλους της ΔΕΗ ή εφοριακούς


Τετραμελής εγκληματική οργάνωση που διέπραττε απάτες-κλοπές εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων. Συνελήφθησαν δύο Ελληνες, ηλικίας 27 και 36 ετών αντίστοιχα, ενώ αναζητούνται ένας 36χρονος Ελληνας και ένα ακόμη άτομο αγνώστων στοιχείων ταυτότητας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απάτες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες μετέβαιναν σε οικίες κυρίως υπερήλικων που διέμεναν μόνοι τους και προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ ή της Εφορίας, έπειθαν τους παθόντες να τους παραδίδουν χρήματα τα οποία όφειλαν συγγενικά τους

Θεσσαλονίκη: Ταχυδρόμος κρατούσε και άνοιγε επιστολές


Συνελήφθη την Παρασκευή από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, 48χρονος ταχυδρομικός υπάλληλος, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για «Παραβάσεις ταχυδρομικών υπαλλήλων».

Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, στο οποίο επέβαινε ο 48χρονος, κατά την αποχώρησή του από την ταχυδρομική υπηρεσία στην οποία εργάζεται, εντόπισαν 15 ταχυδρομικές επιστολές, των οποίων δεν ήταν αποδέκτης, ενώ η μία εξ’ αυτών ήταν παραβιασμένη.

Επίσης, σε βάρος του συλληφθέντα έχει εκδοθεί απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 3

«Δεν συζητάμε καν το ενδεχόμενο ορισμού επιτρόπου», λένε κυβερνητικές πηγές

«Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει δεκτό κάτι τέτοιο.

Ανάλογη πρόταση είχε κάνει στο παρελθόν και Ολλανδός υπουργός. Δεν το συζητάμε καν», απαντούν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο δημοσίευμα των Financial Times για

Διαμαρτυρία για το Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Θεσσαλονίκη


Απομάκρυνση του Στρατηγείου του ΝΑΤΟ από τη Θεσσαλονίκη ζητούν μέλη της Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΔΥΕΘ) τα οποία συγκεντρώθηκαν απέναντι από την κεντρική πύλη του Γ΄ Σώματος Στρατού, στις εγκαταστάσεις του οποίου βρίσκεται και το στρατηγείο του ΝΑΤΟ.

Οι διαδηλωτές έκαψαν σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ

Στο Κατάκολο το πλοιάριο με τους παράνομους μετανάστες


Στο λιμάνι του Κατακόλου κατέπλευσε το πλοιάριο το οποίο μετέφερε περίπου 120 παράνομους μετανάστες και είχε εντοπιστεί στον Μεσσηνιακό κόλπο.

Στο λιμάνι βρίσκονται ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, καθώς και ιατρικό

Στρατιωτικός μετέφερε παράνομους μετανάστες


Στρατιωτικός που υπηρετεί στον Έβρο συνελήφθη από λιμενικούς στην Ηγουμενίτσα, καθώς οδηγούσε νταλίκα που μετέφερε παράνομους μετανάστες.

Συγκεκριμένα, στην νταλίκα, μαζί με το εμπόρευμα που ήταν πορτοκάλια, μετέφερε και 70 παράνομους μετανάστες, ανάμεσά τους δυο παιδιά και μια γυναίκα, οι οποίοι επρόκειτο να περάσουν από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας στην Ιταλία.

Στον έλεγχο που έγινε στο λιμάνι, οι

Ο καιρός στις 28.01.2012


Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στην Χαλκιδική, την Εύβοια, τη Βοιωτία, τη Βόρεια Αττική και την Κρήτη και καλό καιρό στις υπόλοιπες περιοχές, περιμένουμε την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στη Χαλκιδική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -6 έως 6 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από -2 έως 12, στην Κεντρική Ελλάδα από -1 έως 7, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 9 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις βορείων διευθύνσεων άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν ασθενείς και από το βράδυ ανατολικοί μέτριοι και στον Πατραϊκό ισχυροί.

Αυξημένες κατά περιόδους νεφώσεις με ασθενή βροχή ή χιονόνερο στα βόρεια προάστια και