www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Μικροτσίπ δίνει «φως» σε τυφλά άτομα

Εμφυτεύσιμα μικροτσίπ και τηλεσκοπικοί ενδοφακοί θα «χαρίζουν» όραση σε τυφλά ή σχεδόν τυφλά άτομα. Οι νέες αυτές τεχνικές, που αναπτύσσονται σε Ευρώπη και Αμερική και αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή στο εγγύς μέλλον, στοχεύουν στη βελτίωση τη όρασης ατόμων που πάσχουν από παθήσεις του αμφιβληστροειδούς και της ωχράς κηλίδας.


Χάρη σε ένα μικροτσίπ που θα εμφυτεύεται στο μάτι τα τυφλά ή σχεδόν τυφλά άτομα όχι μόνο θα μπορούν να βλέπουν αδρά αλλά και να διαβάζουν μεγάλα γράμματα, ενώ τα άτομα που πάσχουν από εκφύλιση της ωχράς κηλίδας θα δουν την όρασή τους να βελτιώνεται χάρη σε τηλεσκοπικούς ενδοφακούς.

Το εμφυτεύσιμο μικροτσίπ συνδέεται με μία μικροσκοπική κάμερα η οποία είναι τοποθετημένη στα γυαλιά που φορά το άτομο το οποίο έχει πρόβλημα όρασης. Προς το παρόν γίνεται μία πολυκεντρική

Μόδα για παχουλές

Ιδιαίτερα τιμητική για την Αμερικανική Εβδομάδα Μόδας, που διεξήχθη από τις 9 ως τις 16 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, ήταν η απόφαση να ονομαστεί η κύρια υπόγεια διαδρομή του μετρό Fashion Line (Γραμμή Μόδας) από τον δήμαρχο Μάικλ Μπλούμπεργκ . Η πόλη λοιπόν που ποντάρει, μεταξύ άλλων, και στη μόδα έζησε στους ρυθμούς της άνοιξης και του καλοκαιριού του 2011 με τις παρουσιάσεις των συλλογών των διασημότερων οίκων, κυρίως όμως αμερικανών σχεδιαστών. Εφέτος, ύστερα από 17 χρόνια, η καρδιά της παγκόσμιας βιομηχανίας μόδας χτύπησε στο Λίνκολν Σέντερ, αναδεικνύοντας την απλότητα και το λευκό ως βασικές τάσεις της ερχόμενης σεζόν.

Vera Wang.

Η δημοφιλής για τα νυφικά της κινεζικής καταγωγής Αμερικανίδα αναφέρθηκε στις καταβολές της με δημιουργίες που παρέπεμπαν στην παράδοση της μακρινής πατρίδας της. Μεταξωτά με μήκος ως το γόνατο και χαρακτηριστικά σταμπωτά σχέδια, τα φορέματά της χαρακτηρίστηκαν το καλύτερο μέρος μιας από τις ελάχιστες συλλογές που πόνταραν στους σκούρους χρωματικούς τόνους, φωτισμένους, κατά περίσταση, μόνο με ροζ και μπλε.

Μark Jacobs.

Βουτιά στη δεκαετία του 1970 και ειδικότερα στη θεατρική εκδοχή της έκανε ο Μαρκ Τζέικομπς. Μεταξωτά σύνολα, φόρμες και αιθέρια φορέματα έφεραν στο προσκήνιο την αύρα της Μπιάνκα Τζάγκερ. Οσο για την οικονομικότερη σειρά του, Μark by Μark Jacobs, ο σχεδιαστής ανέδειξε το

Τα SΜS μπορούν και να σκοτώσουν

Κίνδυνος-θάνατος μπορεί να αποβεί ένα απλό και αθώο SΜS για τους πεζούς, σύμφωνα με βρετανική έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας. Οπως εξηγεί η Τζοάνα Λούμντσεν του Πανεπιστημίου του Αστον στο Μπέρμιγχαμ, η αποστολή μηνυμάτων SΜS την ώρα που περπατάμε μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα σοβαρούς ή ακόμη και μοιραίους τραυματισμούς, αφού αποσπά σχεδόν όλη την προσοχή μας.


«Ενας στους δέκα χρήστες κινητών τηλεφώνων έχει ήδη τραυματιστεί, έστω και ελάχιστα, από αμέλεια ή απροσεξία του στον δρόμο την ώρα που πληκτρολογούσε μήνυμα σε κάποιον» υποστηρίζει η κυρία Λούμντσεν.

Για τις ανάγκες της έρευνας εθελοντές προέβησαν σε ένα πείραμα. Ακολούθησαν ένα φωτεινό μονοπάτι την ώρα που πληκτρολογούσαν ένα μήνυμα στο κινητό τους. Γύρω τους άναβαν διάφορες ενδείξεις που τους προειδοποιούσαν για πιθανό κίνδυνο. Η επιστήμονας παρατήρησε ότι οι εθελοντές αδυνατούσαν λόγω της προσήλωσης στο κινητό τους τηλέφωνο να προσέξουν έναν στους

Καλείται ο Καραμανλής για το Βατοπέδι

Σε «καυτή» πατάτα αναδεικνύεται πλέον, κυρίως για τα δύο μεγάλα κόμματα, η κλήση Καραμανλή στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Η απόφαση έχει προκαλέσει πολλαπλές πολιτικές αναταράξεις, αφού η αποχώρηση της ΝΔ από την Επιτροπή αφαιρεί από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τη δυνατότητα οποιασδήποτε παρέμβασης στην απόφαση αυτή. Παράλληλα το όλο θέμα που έχει δημιουργήσει η κατάθεση της συμβολαιογράφου κυρίας Αικατερίνης Πελέκη συνδέεται πλέον ευθέως και με την παρουσία του πρώην πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, η οποία έχει αποφασιστεί, αλλά φέρνει τώρα σε δύσκολη θέση τον σημερινό πρόεδρο του κόμματος κ. Αντ. Σαμαρά , αφού μετατοπίζεται η επικαιρότητα σε σκάνδαλο της προηγούμενης κυβέρνησης. Για το ΠαΣοΚ από την άλλη πλευρά η κλήση Καραμανλή σηματοδοτεί, σύμφωνα και με βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, και το ενδεχόμενο κλήσης του κ. Κ. Σημίτη για το σκάνδαλο της Siemens!

Ενα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της κλήτευσης του κ. Κ. Καραμανλή ως μάρτυρα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής έγινε χθες, έπειτα από πολλές πολιτικές διεργασίες εντός των

Με Μνημόνιο μέχρι το 2020

Το ενδεχόμενο παράτασης του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας έως το 2020 μελετά η Κομισιόν: Ανώτατοι κοινοτικοί παράγοντες εκτιμούν ότι πρώτον, η ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να εφαρμόσει τους σκληρούς όρους του Μνημονίου εντός του ορισμένου χρονοδιαγράμματος και δεύτερον, ότι ακόμη και στην αντίθετη περίπτωση δεν υπάρχει καμιά ένδειξη πως οι αγορές θα ανταποκριθούν και θα δανείσουν με λογικά επιτόκια στην Ελλάδα μετά τη λήξη του προγράμματος, το 2013.


Oι Βρυξέλλες έχουν ήδη ενημερώσει σε ανώτερο επίπεδο την Αθήνα για τις προσπάθειες που γίνονται ώστε να υπάρξει παράταση στο «ελληνικό πρόγραμμα»- κάτι που πρακτικά σημαίνει και συνέχιση του δανεισμού από μέρους της Ενωσης και του ΔΝΤ, αλλά και συνέχιση της υπαγόρευσης της οικονομικής πολιτικής από την τρόικα.

Υψηλόβαθμη κοινοτική πηγή έλεγε στα «ΝΕΑ» ότι είναι πλέον σαφές πως παρά τις προσπάθειες που έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση, «τα πράγματα δεν πάνε καλά». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των

Παρατεταγμένα στο οδικό δίκτυο της χώρας τα φορτηγά

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης κατά μήκος των εθνικών οδών . Η κίνηση σε ορισμένα σημεία της Αθηνών - Κορίνθου γίνεται σε μια λωρίδα ενώ κατά διαστήματα οι οδηγοί βυτιοφόρων ανοίγουν τις μπάρες των διοδίων και τα οχήματα περνούν χωρίς να πληρώσουν το αντίτιμο.

Σε δηλώσεις τους οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων αναφέρουν πως στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν 500 οχήματα τους την ώρα που το αθηναϊκό πρακτορείο επικαλούμενο τους ιδιοκτήτες φορτηγών κάνει λόγο για 750 οχήματα.

Όπως τονίζουν οι οδηγοί βυτιοφόρων θα εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι η κυβέρνηση να αποδεχθεί να συζητήσει μαζί τους για τα δύο βασικά αιτήματα τους. Την πενταετή περίοδο προσαρμογής και την αξία της άδειας στο τέλος της μεταβατικής περιόδου. Εν τω μεταξύ από χθες το βράδυ οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών φορτηγών από τη Β. Ελλάδα ανέφεραν πως ετοιμάζονται για

Εκσκαφές σε στρατιωτικές ζώνες για τον εντοπισμό λειψάνων αγνοουμένων στα Κατεχόμενα

Το πρόγραμμα εκσκαφών για τον εντοπισμό λειψάνων Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων από το 1974 έθεσε σε εφαρμογή η Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ), ξεκινώντας από τις στρατιωτικές ζώνες β΄ και γ΄ βαθμού στα Κατεχόμενα. Στόχος του προγράμματος είναι στην πορεία να προχωρήσει σε εκσκαφές μέσα σε τουρκικά στρατόπεδα.


Σύμφωνα με τον Κριστόφ Ζιρόντ, μέλος της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους, έχει ζητηθεί η συνδρομή πυροτεχνουργών του ΟΗΕ προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα που προέκυψε κατά τις εκταφές στο Συγχαρί, οι οποίες ανεστάλησαν λόγω του εντοπισμού οβίδας πυροβολικού του 1974.

"Ζητήσαμε από τις τουρκικές δυνάμεις να επιτρέψουν να μεταβούν στην περιοχή οι ειδικοί Ήδη

Μολότοφ στο τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη

Βόμβες μολότοφ στο τουρκικό προξενείο πέταξαν άγνωστοι χθες, στις 2:30 τα ξημερώματα. Έριξαν τις μολότοφ στο φυλάκιο του προξενείου και στη συνέχεια έτρεξαν στους χώρους του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου.


Από τις μολοτόφ στο φυλάκιο του προξενείου, δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός. Τη φωτιά που προκλήθηκε έσβησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο.

Λίγο αργότερα, ομάδα αγνώστων με καλυμμένα τα πρόσωπα τους έστησε οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων στην οδό Εθνικής

Α. Σαμαράς: «Όχι» στην εξεταστική για την οικονομία

Tην κάθετη διαφωνία του με το ενδεχόμενο σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε δημοσιογράφους στην δεξίωση που παρέθεσε στο Μακεδονία Παλας χθες το βράδυ στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην ΔΕΘ.


“Είναι μια κορυφαία απόφαση με κορυφαίες συνέπειες” είπε χαρακτηριστικά εννοώντας ότι η πολιτική αντιπαράθεση θα φτάσει στα άκρα και επιπλέον θα δυσφημιστεί και η χώρα.

Σήμερα το βράδυ στις οκτώ ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα μιλήσει στους παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας στο Βελίδειο στο οποίο θα αναπτύξει τη στρατηγική του για απαλλαγή από το μνημόνιο μια ώρα νωρίτερα όπως υποστηρίζει.

Αύριο στη μια το μεσημέρι θα δώσει τη καθιερωμένη συνέντευξη τύπου.

Δηλώσεις Σαμαρά μετά την επίσκεψη σε περίπτερα της ΔΕΘ

Η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων είναι το ζητούμενο, ανέφερε ο Αντώνης Σαμαρά μετά την επίσκεψη του στα περίπτερα της ΔΕΘ. Όπως ανέφερε:

«Το μεγάλο ζητούμενο για τον Ελληνικό Λαό, μέσα από τέτοιες Εκθέσεις, όπως αυτή η κραταιά, η παλιά Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία κάθε χρόνο ζυγίζει -κυρίως για τον ξένο που έρχεται- τις δυνατότητες που έχει η Ελληνική οικονομία, είναι η εξωστρέφεια. Το να δείξουμε, δηλαδή, ότι οι