www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Α. Σαμαράς: «Όχι» στην εξεταστική για την οικονομία

Tην κάθετη διαφωνία του με το ενδεχόμενο σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε δημοσιογράφους στην δεξίωση που παρέθεσε στο Μακεδονία Παλας χθες το βράδυ στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην ΔΕΘ.


“Είναι μια κορυφαία απόφαση με κορυφαίες συνέπειες” είπε χαρακτηριστικά εννοώντας ότι η πολιτική αντιπαράθεση θα φτάσει στα άκρα και επιπλέον θα δυσφημιστεί και η χώρα.

Σήμερα το βράδυ στις οκτώ ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα μιλήσει στους παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας στο Βελίδειο στο οποίο θα αναπτύξει τη στρατηγική του για απαλλαγή από το μνημόνιο μια ώρα νωρίτερα όπως υποστηρίζει.

Αύριο στη μια το μεσημέρι θα δώσει τη καθιερωμένη συνέντευξη τύπου.

Δηλώσεις Σαμαρά μετά την επίσκεψη σε περίπτερα της ΔΕΘ

Η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων είναι το ζητούμενο, ανέφερε ο Αντώνης Σαμαρά μετά την επίσκεψη του στα περίπτερα της ΔΕΘ. Όπως ανέφερε:

«Το μεγάλο ζητούμενο για τον Ελληνικό Λαό, μέσα από τέτοιες Εκθέσεις, όπως αυτή η κραταιά, η παλιά Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία κάθε χρόνο ζυγίζει -κυρίως για τον ξένο που έρχεται- τις δυνατότητες που έχει η Ελληνική οικονομία, είναι η εξωστρέφεια. Το να δείξουμε, δηλαδή, ότι οι
Ελληνικές επιχειρήσεις έχουν μέσα τους το σπόρο και τη δύναμη να είναι ανταγωνιστικές, παγκοσμίως. Γι’ αυτό το λόγο ήρθαμε εδώ. Για να συμπαρασταθούμε στην Ελληνική επιχείρηση, σε ώρες δύσκολες, σε ώρες σκληρές.

Και για να πούμε, ταυτόχρονα, ότι υπάρχει προς αξιοποίηση ένα καταπληκτικό ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο όταν βρει τα κατάλληλα κίνητρα και το γόνιμο έδαφος, μπορεί πραγματικά να μεγαλουργήσει. Το μεγάλο ζητούμενο, πια, για μας, είναι: Ανταγωνιστικότητα παντού. Είμαστε, όμως, σε μία περίοδο που ο κόσμος ασφυκτιά και πνίγεται στη διάσταση μιας οικονομικής πολιτικής, που δεν συμπλέει, ούτε με τις δυνατότητες που θα είχαμε, ούτε με τα όνειρα που θέλουμε να έχουμε, ούτε με το αύριο που επιζητούμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: